|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Witam w poniedziałek
![]() Country wszystkie szalony weekend odsypiają ![]() Masija a badania krwi miałaś dobre? Może to tymczasowe. A jak nerki? Kaczuszka, co za sen! Gabisun dzięki za szczegóły. Poważnie. Princesika mój gin bierze mocz obojętne o której u niego jestem, ważne że ze środkowego strumienia. Może twój też nie potrzebuje tego z rana? Zapytaj Masija ja też się boję, że urodzę wcześniej bo brzuch, bo woda w organizmie, itd a tu może być niespodzianka nigdy nic nie wiadomo. Z resztą w piątek rozmawiałam z babeczką z kadr i popytałam o pieniądze na macierzyńskim. Okazało się, że od 29 kwietnia do dnia porodu i 8 tygodni po porodzie, będę dostawać pełną wypłatę z premią (bo teraz na chorobowym jest bez premii) a później już tylko 60% wypłaty. Tz się śmiał, że nie opłaca nam się rodzić przed terminem ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Kejti wasze też może będzie takie grzeczne
|
|
|
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
Czy Was też boli pęcherz/ szyjka??? Nie wiem, czy to moje dziecię mnie kopie w w/w, ale aż mnie skręca czasem z bólu.
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam Wam napisać.. Od piątku tak okropnie boli mnie ta kość nad Bożeną, że ledwo co chodzę
|
|
#2614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nerki.. właśnie rozmawiałam z mamą i mówiła, że właśnie może to przez nerki? ![]() To czemu tak z tą wypłatą dziwnie? A na długo idziesz na macierzyński? Ja bym trochę chciała urodzić wcześniej Tzn.tak, żeby mała była w miarę bezpieczna. Ale wiadomo jak to będzie?![]() Trochę się boję, bo tż obecnie musi dojeżdżać ok. godziny do pracy i nie wyobrażam sobie tego, jakbym zaczęła rodzić... Co gorsza nie wiem czy nie będzie tak dojeżdżał do końca czerwca. Tato w pracy, też często na wyjazdach, mama nie ma ani prawka ani samochodu. Dookoła wszyscy w pracy.. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
To raczej łapkami stuka bo już powinno się u Ciebie obrócic także kopie pod żebrami. U mnie w każdym razie nie gmera
|
|
|
|
#2617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się i ja
Cytat:
Cytat:
Wy juz się szykujcie do porodu, mało czasu wam zostało a ja mam jeszcze ponad 2 miesiące! bo jestem na sam koniuszek czerwca. Ale tak się boję tego przedwczesnego porodu że mogę przegonić jeszcze was. mam nadzieję, że jednak pessar utrzyma |
||
|
|
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja poweekendowo
![]() Przerażają mnie Wasze wpisy troszkę... ja co prawda mam termin na koniec czerwca, ale praca pochłania mnie całkowicie i nie mam czasu nawet pomyśleć nad wyprawką Pomijając fakt ubranek, których mi brakuje oczywiście, to muszę dokupić przewijak, łóżeczko, ochraniacz, poszewki i pościele, prześcieradła, łóżeczko turystyczne z materacem, fotelik samochodowy, nianię elektroniczną, rożki, kocyk też mam tylko jeden, pampersy, flanele, tetry, smoczek, butelki, szczotkę do włosów, nożyczki do paznokci, mokre chusteczki,waciki, kremy, maści, płyn do kąpieli, octanisept, aspirator do noska, proszek do prania, podkłady, stanik... i pewnie jeszcze inne rzeczy, o których zapomniałam... MASAKRA ILE TEGO JEST! A Wy już chcecie rodzić????? |
|
|
|
#2619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy Wy też czujecie czkawkę tylko po jednej stronie? ![]() Kupiłam sobie szlafrok na all, o taki http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100...170960514.html i widzę, że na all jest promocja na Pampersy, może którejś się przyda http://pampers.strefamarek.allegro.p...clearFilters=0
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rodzę w innym mieście to tż musi być dostępny ale już gadał z szefem że jak coś to się urywa od razu z pracy |
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcemy, chcemy ja się już nie mogę doczekać
|
|
#2622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie mam chyba tylko kosmetyków dla dzidziusia.
I koszul do karmienia dla siebie i jeszcze jednego stanika. I wsio ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Charlotta ja miałam kupować ten szlafrok ale on jest taki typowo ciążowy a przeciez użyję go po porodzie dopiero
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdyby któraś planowała jeszcze dokupić prześcieradełka we wzorze pościeli to ja kupowałam stąd
http://allegro.pl/przescieradelka-we...206048078.html I przyszły porządne, grube, z fajnej bawełny. Kupowałam tam też ochraniacz i prześcieradła do wózka.
|
#2627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, on już nie kopie tak na dole.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dużo jeszcze potrzebujesz Cytat:
|
|
#2628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pół godziny drogi (jak nie ma korków ) czyli tak 30-40 minut na dojazd.Czyli nawet jakby się tż wyrobił to i tak ok 2 h trzeba liczyć.. Nie wiem czy tyle wytrzymam ![]() No a z karetką to chyba nie tak łatwo? Tym bardziej, że nie rodzę we własnym mieście..
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z wyprawką daleko w lesie jestem, nie wiem na co czekam
za 3 tyg będziemy w innym mieście to kupimy fotelik bo przecież u mnie w mieście babka nie wiedziała jakie foteliki pasują do wózka bebetto |
|
|
|
#2630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy kupujecie jakiś podkład pod prześcieradło do łóżeczka, możecie podrzucić jakieś linki?
|
|
|
|
#2631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale rzeczywiście, coraz bliżej.Witam sie i ja poweekendowo. Pogoda u mnie piękna, słoneczko za oknem. Właśnie skończyłam malować łóżeczko, do popołudnia wyschnie to jak Tz wróci z pracy to skręci. W patek będę mieć szafę i komodę to zacznę rozpakowywać z worów i układać. Zbieram sie zaraz do położnej. |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
myslałam, że rodzisz u siebie w mieście a ty tak jak ja, w innym. karetka chyba odpada wtedy
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Masija od nerek tez moze być. Postaraj sie pic dużo wody i zobaczysz.
Z moją wypłatą tak dziwnie, bo 6tyg przred terminem porodu i 8tyg po porodzie mamacierzynski płatny 100% a później 10 miesięcy wychowawczego płatnego 60%. Jak urodzę wcześniej, to mam mniej macierzyńskiego. jak tz pracuje godzinę drogi od domu to powinien zdążyć przyjechać, wziąć prysznic i zawieźć tak nasza położna mówiła. No chyba, że zadzwonisz po niego jak skurcze będą co 3min ![]() Mehja nie stresuj się powoli powoli do celu zrobisz jedne wielkie zakupy i wszystko będzie.
|
|
|
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, karetki nawet nie dopuszczam do myśli ![]() Odpukać w razie 'w' dzwonię po taxi Ale tż dojedzie, nie ma co ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nieee, ja będę dzwoniła do niego od razu Zobaczę co jeszcze położna powie o tych nerkach. Ale dzięki
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli kobieta "tylko" ma skurcze karetka nie przyjedzie.Karetka to ostateczność. Lepiej zadzwonić po kogoś z rodziny, ewentualnie taksówkę.
|
|
#2638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziwnie z tym macierzyńskim, ale tak to już wymyślili tutaj. |
||
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie boli bożenowa kość i kości w dupce ![]() A ostatnio też w pachwinach pobolewa ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Nooo, to już raczej taxi lepiej ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ale mam ochotę na steki
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Nitk nie mówi, że karetkę 'zamawia'
![]() Piszemy tylko co i jak
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Tzn.tak, żeby mała była w miarę bezpieczna. Ale wiadomo jak to będzie?

06.09.2014
rosi: