|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jakos mimowolnie o tym myslę, zwłaszcza wieczorek, kiedy sie kładę i Filip daje popis... tak sobie myślę, że chciałąbym żeby był juz na zewnątrz, tylko jak to zrobić, żeby obejść ten cały ból, szpital i w ogóle ![]()
|
|
|
#4293 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie robiłam. Ma, teraz 27t2d. |
||
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 30 min czekania ale tu nuuuuuda a ten cukuer czuje caly czas w buzi bleee
|
|
#4295 | |
|
Raczkowanie
|
Mnie strasznie mdliło po niej a musiałam siedziec dwie godziny, no ale cóż - wszystko do przezycia
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Ja najchętniej zatrzymałabym go teraz na trochę, bo to taki fajny i spokojny czas dla mnie... O porodzie staram się myślec jak najmniej
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
ale tylko surowych. Krewetki ogólnie mają najmniej rtęci ze skorupiaków, bardzo dużo białka łatwo przyswajalnego i megadużo kwasów omega 3
ale wiadomo, przesadzać z niczym nie można, szczególnie, że to pewnie mrożone są a nie świeże, więc ja w ciąży jadłam max 4 razy....
|
#4297 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś u gina. Wszystko jest w jak najlepszym porządku
No i potwierdził, że będzie córcia |
|
|
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Jesli to jest ostatnie USG na fundusz to nawet nie bede wiedziala ile kg wazy Marysia. A jak sie okaze klockiem
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Raczej nie dam rady Was nadrobić, bo dwa tygodnie mnie nie było... najpierw święta, potem remont... Tydzień byłam z Hanią u mamy, żeby te najgrubsze prace remontowe się porobiły a tam brak internetu... a w ubiegłym tygodniu zakupy remontowe, bo oczywiście okazało się, że moje plany poszły się o .... rozbić, bo przecież jakaś masakra z rurami i odpływami się okazała i trzech hydraulików się bało cokolwiek z tym robić. Przy okazji okazało się, że mamy sąsiada donosiciela i zgłosił w administracji, że kujemy i jest głośno (kucie było tylko w jeden dzień od 14 do 18 i to nie bez przerwy), ale nie przyszedł powiedzieć, że Mu przeszkadzamy tylko od razu do administracji. A panowie z administracji przyszli, zajrzeli, zapytali kiedy skończyliśmy głośne prace i poszli. Jestem ciekawa jak to wygląda pod względem prawnym - bo skoro On jakieś pismo napisał do administracji, to Oni muszą Mu chyba odpisać... i jestem ciekawa czy my też mamy w to wgląd, bo niejako jesteśmy stroną. Któraś z Was coś wie? Poza remontem w sobotę Hania skończyła trzy latka więc w piątek piekłam tort. W ogóle Młoda mnie rozczuliła, bo pytała czy kiedyś była w brzuszku jak Zuzia, no i ja jej pokazałam filmiki jak kopała i mi cały brzuch chodził... popatrzyła, popatrzyła i powiedziała: "Mamusiu, schowaj mnie do brzuszka" i się wpakowała pod sukienkę i tak się przytulała. Rozwaliła mnie tym totalnie... A od dziś znów wujek z teściem okupują łazienkę i kończą układanie płytek. I jeszcze mnie nastraszyli, że nie wiadomo czy da się fugę położyć w tym tygodniu a to oznacza, że jeszcze w przyszłym będzie fugowanie a dopiero potem montaż umywalek, kabiny prysznicowej, itd... najgorsze jest to, że my jesteśmy od zeszłego tygodnia bez wanny i prysznica a kąpiemy się w wanience Hani Następnym razem do remontu wezmę sobie ekipę, a nie rodzinę, bo teść ma jakąś imprezę w piątek (przechodzi na emeryturę i robi pożegnanie w pracy) więc już w środę chce wracać do domu, a my ciągle bez łazienki... dobrze, że toaleta funkcjonuje normalnie. Zaraz spróbuję Was troszkę ponadrabiać, ale jakoś kiepsko to widzę, bo sporo napisałyście... chyba, że któraś z Was chce mi streścić...
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gdzie robilas? I czemu tyko godzinke?
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Betti w diagnostyce najpierw godzinke a pozniej druga godzinke
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Dzięki za trzymanie kciukasów - przydały się
byłam na miejscu o oszałamiającej godz. 4:40 - już pod gabinetem i byłam pierwsza Dosłownie za mną zaczęli się ludzie schodzić i o godz. 6:00 naliczyłam już 15sto osobową kolejkę... a potem pewnie jeszcze z drugie tyle było.. anyway..Nic nowego odkrywczego się podczas badania nie dowiedziałam... Doktor stwierdził, że nie da rady teraz, w życiu płodowym, jednoznacznie stwierdzić czy to dysplazja wielotorbielowata nerki czy też wodonercze. Może być albo to, albo to drugie. Czasem torbiele mogą świadczyć o wodonerczu, a czasem jest odwrotnie.. Wodonercze może towarzyszyć dysplazji. Tak czy siak na chwilę obecną jest stwierdzone, że nerka lewa jest multicystyczna i do czasu porodu nic do końca nie będzie pewne. Dopiero po porodzie - po wykonaniu usg w pierwszych dniach życia, oraz potem w ok. 3 msc. życia po wykonaniu cystografii i oczywiście konsultacjach z urologiem lub nefrologiem dziecięcym będzie można cokolwiek wyrokować i decydować o ewentualnych zabiegach naprawczych. Najwazniejsze jest, że druga nerka, a także pęcherz moczowy jest prawidłowy oraz, że jest właściwa ilość wód płodowych, bo to oznacza, że nerki pracują. Tak więc ogólnie jestem zadowolona, że taki polecany lekarz potwierdził diagnozy swoich poprzedników i że lekarze są zgodni. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona samą postawą doktora słyszałam od znajomych, które u niego były oraz po opiniach w necie, że jest nieprzyjemny i specyficzny ale wg mnie było bardzo miło Mówił do mnie per Kotek "Kotek nie martw się", "Kotek my (ginekolodzy) to się znamy na cipkach a nie na nerkach" i takie tam... Stwierdził, że już nie widzi potrzeby żebym do niego na kolejne konsultacje specjalnie przyjeżdżała.Tak więc to tyle! Zadowolona z wizyty jestem, bo pomimo ze nie wiem dalej na 100% co dolega Bartusiowi to się uspokoiłam. A teraz najlepsze... Jestem w 30 tc. a wg wymiarów Bartek kwalifikuje się na 32 tydzień!!! Wazy średnio 1900 gram! Szok! To prawie 2 kilo! Miesiąc temu był kilogram... a teraz już dwa.. Jeszcze 2 miesiące przed nami co najmniej.. pewnie do 4ki dobijemy I wg usg termin porodu to u mnie 22 czerwca.. Ułożony główką w dół.Następna wizyta u mojego ginka prowadzącego 4 maja
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zadomowienie
|
Przynajmiej glukoza smakowa
. A te ich pomiary glukometrem nie pokrywaja się z wynikami z krwi z żyły. Na glukometrze miałam 79 a na wynikach 74.---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Sarrai najważniejsze chyba, że nerki pracują i tego się trzymajmy!
Niezłego koksika tam masz ciekawe jak mój, też spodziewam się małego koksika po tatusiu czekam do 30 tygodnia na usg
|
#4305 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Jaki duży chłopiec!Mój mąż i ja jesteśmy duzi, a synek urodził sie 50cm i 3240g. |
|||
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Ja porównuję też do wagi urodzeniowej, TŻ i jego brat dużo ponad 4 kg, ja i siostra prawie 4 kilo, siostry dzieci ponad 4 kilo więc jeśli to ma jakieś znaczenie to raczej spodziewam się klocuszka
![]() No i jak do tej pory zawsze był większy niż wynika z terminu a u mnie termin jest znany bo wiadomo co kiedy i jak i nie ma opcji, że zaszłam wcześniej czy coś.
|
#4307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bartuś to duży chłopiec.
|
|
#4309 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiaj mój dzień w pracy jest mym ostatnim Od jutra jestem na zwolnieniu do końca ciąży Cudnie. Niestety mam chore gardło, ale bez temperatury![]() Życzę Wam wszystkim cudnej końcówki tego pięknego czasu, jakim jest ciąża No i finału, finału przepięknego![]() Jak tylko wyzdrowieję zapisujemy się z przyjaciółką na pilates dla kobiet w ciąży ![]() Pozdrawiam Was i trzymajcie się ciepło! |
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gratuluję udanych wizyt! ![]() Ja właśnie chyba mam jakąś alergie albo choestazę ![]() Momentami wyskakuje mi pokrzywka, która szybko schodzi, skóra mnie swędzi i tu też dziwne - teraz nie ale na wieczór to masakrę miałam bo swędziały mnie i plecy i ręce Sarrai no to ładny klocuszek rośnie Dziewczyny swoją drogą jak to jest bo z tego co wiem to termin porodu liczony w usg teraz niema znaczenia bo datę porodu liczy się od okresu bądź usg tego pierwszego Czy jestem w błędzie ?
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Sarrai, świetne wieści !!!
Ja w piatek na USG III trymestru, zaczne wowczas 31 tc. tez jestem ciekawa ile Antos moze wazyc )Truskawka, najwyzszy czas i pora sobie odpocząć Agunineczka, ten ostatni czas do rozwiązania, jeszcze szybciej leci, niż początek To tak na pocieszenie
|
#4312 |
|
Raczkowanie
|
jak to jest z tym usg III trymestru.
Byłam u gina na usg, bo ostatnio dużo chorowałam więc wybrałam się prywatnie, a on mi powiedział że usg III trymestru robi się od 34 tc |
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
jesuismagnifique z tego co wiem do 32 tygodnia się go robi.
Ze strony rodzicpoludzku: W Polsce standard ultrasonograficznego badania położniczego opracowany przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne obejmuje trzy badania ultrasonograficzne - przesiewowe w ciąży wykonywane w: 11 - 14 tygodniu ciąży, 20 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie ), 30 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie).
|
#4314 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było mi w nich bardzo wygodnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Usg może się mylić nawet do 500g!Cytat:
Ja też go bardzo lubię ![]() Cytat:
Teraz ograniczam słodycze (no, w miarę możliwości |
||||||
|
|
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
Sarrai, ciesze sie, ze doktor Cie uspokoil i, ze nerka i pecherz pracuja!
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja słyszłam że między 28 a 32 tc
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam wytyczne, ze do 32tc... Gda, rodziłaś Synka SN? Jeśli o majteczki siateczkowe, to i ja je bardzo dobrze wspominam
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie tez co chwile na usg termin do przodu bo juz ma 24czerwca ale biore tylko pod uwsge om i ten z 12tc czyli 30czerwca.
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, siateczkowe majtki jedno czy wielorazowe?
I jakie podkłady poporodowe będziecie miały? ![]() Ja dzisiaj kupiłam sobie rajtki dla ciężarnych i dołączyłam do klubu RossnĘ Przeglądałam mleka dla niemowlaków, kosmetyki i póki co celujemy w Hipp Najpierw jednak muszę zagonić swojego TŻ do malowania pokoiku dla Małej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

dziękuję za pocieszenie 

)
to juz tak niedługo...