![]() |
#1381 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! - część IX
Cytat:
![]() Minął już rok od momentu kiedy postanowiłam zrzucić zbędne kilogramy , było to w kwietniu, dokładnie nie pamiętam którego, ale na prawdę nie sądziłam, że uda mi się. Gongola ja nigdy sobie niczego nie odmawiałam, ale jak przeszłam na zdrowe jedzenie i ruch. Zmieniłam się o 180 stopni pod względem odżywiania. Tak na prawdę teraz jem ostrożnie to co wpadnie mi na talerz. Kiedyś pochłaniałam wszystko bez zastanowienia. O 22 godzinie potrafiłam zjeść 2 duże paczki czipsów wypijając litr coli i lody, a to wszystko w łóżku, ale aż boję się pomyśleć co by było gdybym nie przeszła na dietę... Szczerze? Nikt we mnie nie wierzył, ale pokazałam wszystkim, że da się. Tylko na prawdę trzeba chcieć. Ostatnio mierzyłam sobie ciśnienie miałam 122-77 a puls 72, to prawie idealne. A jak było wcześniej? było 147-90, także nie tylko w wyglądzie się zmieniło, w zachowaniu, ale także w zdrowiu i to najważniejsze ![]() I pamiętaj, że nikt za nas tego nie zrobi, to my doprowadziliśmy się do takiego stanu i tylko my możemy to zmienić. Trzeba nie tylko chcieć, ale i działać! Cytat:
![]() ![]() Warto poczytać. Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2015-04-18 o 15:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny porownalam wasze niezbedniki z tym co mam w domu i wiele rzeczy sie powiela musze dokupic kasze jagalna i ta na ''b'' , oraz orzechy i pestki. Nabial jem troszke inny moge zredukowac ilosc ale nie przekonam sie do sera bialego odtluszczonego, jem poltlusty. Smietane moge zamienic na jogurt grecki ale nie uzywam jej czesto. Kefiry pije normalne a jogurty owocowe robie z kefiru z owocami i ewentualnie miodem. Na punkcie przypraw mam hopla wiele tego w kuchni u mnie mozna zmalesc
![]() Kasiula pytalas o hybrydy tak ja swoje robie sama wsystko zwiazane z dbaniem o siebie robie sama henne na brwi , zabiegi parafinowe, jak farbowalam wlosy tez robilam to sama. Mam w domu orbitreka moze ktoras z was mi doradzi bo czytam wiele sprzecznych informacji, mam bardzo zatluszczone cialo i mega duzo celulitu serio nie przesadzam uda posladki i ramiona mam jak kalafior. Kiedys czytalam ze na to dobre sa programy lekkie zeby dlugo biegac na nawet zerowym obciazeniu. W innym miejscu czytalam znowu ze mocne ujedrnieie ciala i jego mocna definicja nastepuje gdy poddajemy cialo duzemu wysilku czyli cwiczenia silowe. Jak mam cwiczyc na tym orbim ?? Ma ktos pomysl bede wdzieczna za wszelkie uwagi. I pytanie troszke nie zwiazane z tematem ale mam madzieje ze u was mozna troszke off topowac? Jak nie to prosze powiedziec ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Rozeznanie
|
Anioł, moja szwagierka kupowała w LM kuchnie i jest ok. Nic sie nie dzieje.
Teściowie moi maja robiona kuchnie i jak zaczęła im odchodzić okleina to teściowa ściągnęła ją ze wszystkich szafek i pomalowali farbą i jest ok. Ja mam juz 8 lat kuchnie z BRW i jestem bardzo zadowolona. Nic się z nią nie dzieje. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Dzisiaj wpadła kolezanka i Zjadlam kawałek sernika. Jeden. Jadłam tez dzisiaj pozna obiadokolację - o 19 - schabowy, łyżka ziemniaków, sałata z pomidorem. Dzisiaj szykuje sie dluuuugi wieczór. Młody przespał cały dzien wiec bić bedzie ciekawa ![]()
![]() |
#1384 |
Zadomowienie
|
Dzieki za odpowiedz. Ja nie wiem co z tymi kuchniami ze takie kiepskie. Kupilam juz farbe i tez okleiny zaczelam zrywac, ale musze tez wymienic uchwyty bo dali mi z plastiku i polowe powylamywam . Sprawdzilam uchwyty sa nietypowe chodzi o wymiar jeden uchwyt kosztuje prawie 20 zl a ja musze miec ich 12 to znowu inwestycja 250 zl prawie a jesem juz taka zla na te meble ze nie chce nic w nie inwestowac tylko sie ich pozbyc.
Gratuluje ze zjadlas tylko jeden kawalek sernika ja miala bym z tym problem ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- O te meble inaczej byl je rozmiescila tylko http://www.leroymerlin.pl/meble-kuch...v2,ps4550.html i musiala bym dokupic szafke pod piekarnik w zabudowie. Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2015-04-18 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
A ja oblałam z Tż nowego laptopa (każda okazja jest dobra
![]() ![]() Diete dziewczyny trzymam wzorowo, az nie wiem sama dlaczego tak dobrze mi idzie, az boje się porażki poprostu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Rozeznanie
|
Taki tradycyjny z panierką niestety. Bo oczywiście robiłam mężowi i tak mi sie zachciało
![]() Takze juz nic wiecej dzisiaj jeść nie będę choć pójdę spac pozno. Jutro wybieram sie do KRK na spotkanie z koleżankami ![]()
![]() |
#1387 |
Raczkowanie
|
KOTORI bardzo dobrze że piszesz z nami bo jest świętą prawdą że się mówi-nie sztuka jest schudnać,sztuka to utrzymać wagę.Wiele dziewczyn na tym wątku i innych wie co piszę bo wracają tu jak bumerang,sama kilka razy już podchodziłam do odchudzania,po pierwszej ciąży schudłam pięknie 30kg ale co z tego jak z czasem wróciło
![]() Czekoladka jak oblany to posłuży długo ![]() ANIOL ja miałam meble z praktikera i służyły mi 5lat,oddałam sasiadce bo im sie nie przelewa a ja chciałam sobie zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
kotori było tak
![]() sałatka z kurczakiem sałatka z czerwonej fasoli z pieczarkami i czymś jeszcze już zapomniałam pasztet z soczewicy sałatka ze śledzi,ananasa i ogórka sałatki na jogurcie wszystkie kotlety brokułowe kurczak pieczony gęś ciasto pieczone na ksylitolu nie dietetyczne też były bigos, pieczony boczek no chyba wszystko ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- oczywiście zjadłam dużo i wypiłam chyba z litr zielonej herbaty
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2015-04-18 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
gdzie was wywiało
![]()
![]() |
#1390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Śniadanie 400-450 kalorii, 2 śniadanie jeśli było (jeśli jem 1 wcześniej niż o 9) to około 150 kalorii Obiad 450-500 kalorii Przekąska 150 kalorii Kolacja 350-400 kalorii. Podałam Ci między myślnikami, bo wiadomo jeśli była skromniejszy obiad to kolacja trochę wieksza była itp, żeby dobrnąć do 1500. A teraz staram się, żeby Śniadanie 500-550 kalorii, 2 śniadanie jeśli jest to 150 kalorii Obiad 550-600 kalorii Przekąska 150 kalorii Kolacja 400-450 kalorii Czyli wychodzi ponad 1800 Wiadomo, że jednego dnia się zje mniej drugiego więcej i się wyrównuję. Także jem teraz ponad 300 kalorii więcej jest różnica spora ![]() Eliza to super menu dała ![]() ![]() ![]() Mnie wywiało, bo z tatą dziś jeździliśmy po komisach, samochód planuję kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Wtajemniczenie
|
Mnie w domu nie ma dlatego nie odzywałam sie ale wieczorem nadrobię i bede pisać
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
kotori ja ten pasztet jadłam pierwszy raz i jest pyszny
![]() ![]() Jakie autko kupujesz ? (czy tata)
![]() |
#1393 |
Rozeznanie
|
Ja tez wróciłam do domu 2h temu
![]() Poszłam spac o 5 rano, wstałam 8:30 ![]() Przed 10 pojechałam do Krk, wróciłam 16:30. Zaraz dam młodemu jedzonko i ide sie zdrzemnąć
![]() |
#1394 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Nie odzywałam się chyba od wtorku, ale was podczytywałam, jak była wolna chwila, albo w trakcie jedzenia
![]() ![]() Pisałam wam ostatnio, jak lekarka napisała mi źle receptę. Wymyśliłam sobie głupia, że pójdę następnego dnia i poproszę ludzi, aby mnie przepuścili bez kolejki, bo w sumie to swoje ostałam poprzedniego dnia a poprawa recepty to kwestia 2 min. Straciłam wiarę w człowieka, bo niestety, ale nie jedna osoba, ale cały "komitet kolejkowy" odrzekł, że mnie nie wpuszczą. Płakać mi się chciało i poszłam sobie. Tłumaczyłam ludziom, że to nie moja wina że pani doktor nie napisałą kilku literek i że zajmie jej to chwilkę, że ja już dzień wcześniej wystałam się i wyczekałam się później pod gabinetem i że muszę iść do pracy. Może byłam naiwna jakaś, chociaż ja zawsze wpuszczam na poprawę recept, bo to naprawdę zajmuje chwile, a lekarze jednak mylą się od czasu do czasu i mi nie raz się zdarzyło kogoś przepuszczać. Po całym incydencie spotkałam moją doktor na schodach i powiedziałam jej o zajściu. Powiedziała mi, że zostawi poprawne recepty w rejestracji i mam nie czekać, bo w sumie to nie ma już numerków i jak mnie ludzie nie przepuszczą to będę czekać do końca dnia. Pojechałam do pracy i pół dnia się martwiłam, czy ona zapamieta jak ja sie nazywam i czy dobrze mi wypisze nowe recepty. Udało mi sie na szczęście wieczorem odebrac poprawnie wypisane. Później dokończę tego posta, bo muszę na chwilę przerwać.
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
ogrodniczko często jest tak,że ktoś mówi,że na chwilkę tylko chce wejść i bezczelnie oszukuje.Ja się już spotkałam z takim czymś.
Ale troche dobrej woli mogliby wykazać.Można wejść z osobą,która właśnie wchodzi i to załatwić i po krzyku.
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy tak chory system w Polsce ze to sie w glowie nie miesci, sama kwestia wydawania recept przez specjalistow powinna byc juz dawno uregulowana. Marze o czasach kiedy wkoncu bedzie jakis system do ktorego bedą mieli dostep lekarze i aptekarze, gdzie lekarz zaznaczy tylko w komupetrze jaki leki nalezy wydac pacjentowi, bez zadnych zbednych recept i czlowiek pojdzie i na podstawie PESELu my wydadzą! Tak jest w Norwegii i uwazam ze to genialne poprostu. Moj tz jest lekarzem i mowi ze polowa pacjentow, to ludzie ktorzy nie powinni w ogole przychodzić, bo przychodzą bardziej pogadac niz się leczyć a szczegolnie starsi ludzie. Rozumiem ze dopadaja ich rozne choroby i w ogole ale wiecie ze najwiecej jakiegos chamstwa i nie zrozumienia doswiadczam wlasnie od starszych ludzi i to niestety kobiet ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Wrociłam z uczelni, tak strasznie zmarzłam jak wracalam ze jak przyszlam odrazu aspiryna i kocyk i zasnełam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój tata planuje dla siebie kupić. Spodobały mu się dwa samochody Opel Insygnia i Nissan qashqai. Jego budżet to max 35 tysiecy, a ten pierwszy był za 40tys 4 letni, a drugi 7letni za 32tysiace, jednak nie chcę on kupywać jakiegoś starego max 8letni. Jednak takie też kupę kasy chcą.. masakra. Poszuka jeszcze i zobaczy. On kupuje samochód 2 lata ![]() Co do kolejek w przychodniach, ja bym przepuściła. Mam za dobre serce, żeby nie przepuszczać, albo jestem za bardzo naiwna ![]() Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2015-04-19 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Wtajemniczenie
|
Opel insygnia nie dosc, ze piękne autko to jeszcze bardzo dobre
![]() Szkoda, ze weekend sie skończył. Szkoda, ze urlop sie skończył. Jakiś taki do bani dzień mam. Jutro odezwę sie cos więcej.
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
Melduję się z dzisiejszą wagą. Szału nie ma 93,3kg.
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
76,5 kg
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Ja stoje z wagą nawet lekki wzrost, bo @ sie zbliża
![]() 80.2 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
czekoladko po @ będzie od razu porządny spadek
![]()
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Rozeznanie
|
Witam!
![]() U mnie waga dziś 64,1 Nie wiem czy Kasiula dziś wstawi czy kiedy, ale podaję ![]() Justys to prawda bardzo ten samochód mi się spodobał, jednak trochę za drogi jak na nasz budżet, chyba że tata się na niego uweźmie i dołoży więcej kasy ![]() Czekoladka ja już do wzrostu przy @ się przyzwyczaiłam, to normalne.. więc nie stresuj się kochana ![]() ![]() JADŁO: Dziewczyny dziś jadłam super śniadanie. Zostało mi trochę kaszy jaglanej to upiekłam z niej placek, dodałam jajko trochę mąki pełnoziarnistej, mleka, jagód goji i odrobny ksylolitu dla słodkości ![]() ![]() Do tego zjadłam jabłko ![]() Obiad dziś będzie zupa szczawiowa z jajkiem gotowanym. Dawno jej nie jadłam, kiedyś mówili, że to dziadowa zupa ![]() Podwieczorek to szklanka kefiru + kilka orzechów włoskich Kolacja tu pomysłu nie mam, ale ostatnio mam ochotę na soczewice albo ciecierzyce. Także może jakaś sałatka z soczewicy i kanapki z polędwicy wieprzowej. U mnie dziś wody nie będzie cały dzień. Tam gdzie jest wodociąg to wyłączyli prąd. Dobrze, że już kilka dni wcześniej o tym wiedziałam ![]() Ciężkie życie jak z kranu woda nie leci... Masakra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Zadomowienie
|
![]() Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2015-04-20 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Rozeznanie
|
Ogrodniczko ja jak mam taką sytuację to zostawiam taką receptę w rejestracji z karteczką co jest nie tak i proszę pielęgniarki o przekazanie lekarzowi.
I przychodzę po to po południu lub następnego dnia. Przecież to chore, żeby czekać a faktycznie wpuścić Cię nie ma kto. Wstałam dzisiaj późno, o 9, i czasmi tak przeleciał, że jest11:30 a ja sobie przypomniałam, że nie jadłam śniadania. Także właśnie sobie robię musli.
![]() |
#1407 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
wybaczcie że tak długo mnie nie było ![]() ![]() 81kg jakoś ciężko spada mi ta waga a chciałabym już 7 mieć z przodu 5rano śniadanko póżniej ostry marsz wieczorkiem rowerek ![]() widze efekty u innych od chodakowskiej a nie umiem się przemóc do takich ćwiczeń ![]() Jak mineł wam weekend wielkie pokusy u was były?? bo u mnie straszne ale żadna mnie nie złamała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
Nie ogarniam wizazu dzisiaj... tyle pisalam a nie ma nic. Napisalam wiadoosc raz nie wyswietlilo sie nic. Napisalam znowu zdublowalo jedna wiadomosc zostawilam a zdublowana edytowalam zrobilam usmiech . Teraz patrze wiadomosc wcielo usmiech zostal zastrzele sie ...
U mnie dzisiaj 94 kg. Zjadlam na sniadanie 3 lyzki platkow orkiszowych z malym bananem i do tego kawa na mleku bez cukru. U mnie u doktora tez sie zostawia w rejstracji takie recepty do poprawy Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2015-04-20 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Anioł Twój post był
![]()
![]() |
#1410 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Uwaga,uwaga!
76,8 ![]() ![]() A chciałabym podkreslić, ze obecnie mam @ więc waga będzie jeszcze mniejsza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. miesiąc z chodakowską za mną ![]()
"Człowiek jest tylko raz młody. Później musi już szukać sobie innej wymówki" Wielkie zmiany... Było 84kg ![]() Jest 50 kg ![]() -34kg ![]() ![]() Chodakowska : 20.03.2015 ![]() Edytowane przez justyss1991 Czas edycji: 2015-04-20 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.