|
|
#511 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10
Na razie jedynie facebook
https://www.facebook.com/dresseveshop |
|
|
|
#512 |
|
Rozeznanie
|
Świętujące dziewczyny- sto lat, sto lat!!
![]() Odebrałam GBS- i na szczęście- nic nie wyhodowano Kupiliśmy nowy stary samochód, mąż będzie miał na dojazdy do pracy. A ja sama, drugim zawiozę się w razie czego do szpitala
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
raczej tak
chyba że od razu urodzisz kloca to krócej ![]() druga kumpela jak urodziła to mały w 3 tyg przytył 1 kg i teraz waży 4,5 kg nie wiem czy to dużo czy mało jak na 3 tygodnie... ![]() ja mam 3 paczki jedynek na razie
|
#514 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#515 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam 2 paczki jedynek
Kurde znów mam skurcze, kuje w Bożenie i mlody się bolesnie wypina i kopie na samym środku pod cyckami
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Myko częstuję na pocieszenie serniczkiem
i współczuję gbsa A i dzięki za info odnośnie pampków jutro podjadę ![]() Ja kupuję 1 paczkę jedynek, a później już 2.
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam ten chicco urban i jest super. |
|
|
|
|
#518 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy znow do lekarza... ogolnie chodzi o to, ze po raz kolejny umowil sie ze mna w szpitalu a nie mial czasu. Mignal nam 5 razy po korytarzu, polozne go szukaja a on ma zawsze cos do roboty. Ok rozumiem, duzo obowiazkow, zca ordynatora, zabiegi , operacje. Ale skoro wie ze nie da.rady to po co sie umawia? Gbs pobrala mi jedna pielegniarka, ktg zrobila druga. Ale.co teraz? Nie wiem. Latalam po tym szpitalu z pietra na pietro. I nikt nie wie co mam robic, ja tez nie. To moje pierwsze dziecko, pierwsze ktg. Pielegniarka powoedziala, ze z wydrukiem do lekarza. Wiec go szukamy, czekamy. Normalnie jak duch. Tu byl i tu i tu ale juz nigdzie go nie ma. W koncu jakas sie zlitowala i okazalo sie , ze bedzie za 2 godz bo ma zabiegi. No to pojechalismy zalatwiv inne sprawy bo mielismy takie na szczescie. Wrocilismy o 12 , czekamy pod jednym gabinetem-zamkniete, drugi zamkniety. Pytamy sie, no doktor jest ale nie wiadomo gdzie. Ta polozna nas zobaczyla i w szpku ze nadal czekamy. Zaczela go szukac. Jest! Wola nas, idziemy z nia a on przed nami do wyjscia i poszedl. Ona zalamana,,, tz w☠☠☠☠iony juz chcial awantury robic. Ona w koncu wziela ten zapis i poszla do innego lekarza. Okazalo sie (o czym niewiedzielismy) ze kazdy zapis musi byc sprrawdzony przez.lekarza z pieczatka. I ten drugi kkoles ppwoedzial ze zapis poprawny ale mam sie zglosic do lekarza prowadzacego po dalsze zalecenia. No przeciez ja nawet nie wiem jak czesto robi sie te badanie itp. No i akurat dzisiaj ten moj piekny gin przyjmuje prywatnie wiec jedziemy. Ma chama sie wbije i niech zapomna ze zaplace.
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robić ciasto na krokiety
.
|
|
|
|
#521 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak nie może to niech się nie umawia
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Emilka, Iluzja, wszystkiego najlepszego ![]() Agnes, trzymam kciuki! Nie bój się, wszystko będzie ok i już za niedługo będziesz miała małą przy sobie. Mimi, aż tak Cię wkurzyli przy tym KTG? Ola, dobrze, że się odezwałaś Nadzieja, kocham takie pozytywne posty ![]() Odnośnie pępka, tutaj używają Octeniseptu Dziś na obchodzie nie musiałam nic tłumaczyć, bo był ten zastępca ordynatora, który uważa, że powinnam zostać do końca. Jutro pewnie będzie inny i znowu będę się stresować. Mam dość tej sytuacji |
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
hmm byłam w rossku dziś rano (przy okazji wizyty w aptece po witaminy i odbioru wyników) i kupowałam, chyba po 34,60? w każdym razie ok 8 zł taniej niż regularna, była naklejka że "tylko z kartą rossnę" i tak mi policzyło przy kasie - przy 3 paczkach wyszło 25zł mniej. Ale nie popatrzyłam jaki jest czas trwania tej "promocji". No i też tego nie widzę na stronce.
|
|
|
|
#524 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za poród otwieraj listę początkową-ja jestem zaraz za ![]() Cytat:
pewnie będą badać i czekać na jakąś akcjęCytat:
ja na samą myśl już nie mam siły oddychać...baaa zakładanie skarpetek to nie lada wyczyn po czym oddycham jak po bieganiu Cytat:
Cytat:
zleci migusiem ![]() Cytat:
wiadomo w domu najlepiej ale jak trzeba to trzeba Jednak za grabanice???
|
|
|
#526 |
|
Konto usunięte
|
Ja jak zakładam skarpetki czy buty to sapie jak lokomotywa
|
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam chyba jakis zly dzien dzisiaj...
mimi, tez bym sie wsciekla:/ daj znac jak w koncu Cie przyjmie! oczywiscie musialam ogsrnac mieszkanie, bo bym nie wytrzymala.. znowu mam chyba jakiegos grzybola, zaczyna sie swedzenie. Mam juz dosc, tak na praede od poczatku ciazy mialam ze 2 miesiace spokoju od infekcji kolejny powod, ze musialam przyspieszyc wizyte.. a teraz chyba sie zdrzemne.. narobilam sobie smaka na kopytka, moze pozniej zrobie
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam chyba jakis zly dzien dzisiaj...
mimi, tez bym sie wsciekla:/ daj znac jak w koncu Cie przyjmie! oczywiscie musialam ogsrnac mieszkanie, bo bym nie wytrzymala.. znowu mam chyba jakiegos grzybola, zaczyna sie swedzenie. Mam juz dosc, tak na praede od poczatku ciazy mialam ze 2 miesiace spokoju od infekcji kolejny powod, ze musialam przyspieszyc wizyte.. a teraz chyba sie zdrzemne.. narobilam sobie smaka na kopytka, moze pozniej zrobie
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mimi - o kurcze, współczuje też bym nie zapłaciła w tym wypadku, żebyś ty na końcówce musiała latać po całym szpitalu i lekarza szukać... ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie wyglądać, niby mam w piątki przyjeżdżać na ktg bo mój ginek ma wtedy dyzur w szpitalu i mówił, że mam sobie zarezerwować 20 minut niby ale jak to będzie w rzeczywistości... ale piątek niedługo
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi nie chodzi o kasę, bo mogę dać spokojnie, tylko czy mi pozwolą i jeżeli mam na swoją odpowiedzialność transportować i w ogóle to troszkę mam stracha.. Sama nie wiem..niech się wypowie ktoś kto już szczepił engerixem jak to wyglądało.. Myko możesz przybliżyć temat tej pierwszej szczepionki i jak się zapatrujesz? prosze..
|
|
#532 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#534 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Wszystkiego naj dla solenizantek!!! Zdrowia dla Was i dzieciaczków - to najważniejsze!!! Nadzieja, a znieczulenia nie chcialaś w koncu czy nie zdążyłaś chcieć. ?? Po irlandzku też sie pępka niczym nie smaruje !! I tak też zrobię!! |
|
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to w ogóle jak wstaję na siku to tż się o mnie boi bo jęcze niemiłosiernie
i to samo jak się ubieram, skarpetki, leginsy, wchodzę do wanny.. masakra
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 Lenka przyszła na świat 10.05.2015 Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 Edytowane przez moniisia90 Czas edycji: 2015-04-20 o 15:44 |
|
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
ja musiałabym zapytać lekarza moje, który jest ordynatorem..ale chyba raczej też nie praktykują z tego, co wyczułam po rozmowie z położną..
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
Dajcie spokój-końcówka ciąży to jak niepełnosprawność
Taka sytuacja dziś przed wyjściem z domu- uszykowałam ciuchy, rozebrałam się i siadłam na łóżku- musiałam chwilę odpocząć a w między czasie wszedł Tż i się śmieje czy czekam nie niego- a ja, że zbieram siły na ubranie się ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Kutfa ja chcę już rodzić a nie jechać do szpitala w środę... położą mnie i do terminu pewnie nic nie zrobią <czyli do poniedziałku>. Później może jakaś oxy ale to też nie wiadomo ile potrwa... a najgorsze jest to, że pewnie co lekarz to inna decyzja <szpital z tego słynie> a mój lekarz tylko w środy jest taka niewiadoma najgorsza oby córcia sama zechciała
|
|
#538 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No w wannie też żeby usiąść się schodzi a jeszcze moja Bożenka jakoś strasznie wrażliwa ze w kontakcie z ciepła woda mam wrażenie że siadam na wrzątek |
|
|
|
|
#539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tematu szczepień w ogóle, to temat rzeka, wg mnie rzetelne źródło wiedzy jest tu: http://pediatria.mp.pl/szczepieniaochronne natomiast twierdzą tu, że tylko w DTPw występuje tiomersal rtęci. Pozostałe w tym poliwalentne nie zawierają go http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69973 Euvax był wycofany w konkretnych seriach z tego co mi wiadomo z powodu złego przechowywania tych serii, niestety wtedy to w ogóle nie byłam na bieżąco z tematem i nie znam rzeczywistych powodów wycofania. Skoro ogólnie jest dopuszczony do użytku, to chyba nie ma jakiegoś realnego ryzyka. Firmom farmaceutycznym nie wierzę z natury (to za duży biznes), ale w badania jednak trochę wierzę - toteż szczepić będę i pewnie na wszystko. My raczej wybieramy to co do tej pory miało najmniej "afer" czyli w tym wypadku Engerix B, a w przypadku krztuśca - którąś z bezkomórkowych, czyli DTPa (a nie DTPw) - czyli skojarzoną. Co do przechowywania itp - my kupimy po urodzeniu w aptece szpitalnej ten Engerix, wg mnie najsensowniejsze rozwiązanie, bo tylko wtedy masz minimum pewności, że była odpowiednio przechowywana (no i dowód zakupu na dowód ), zwłaszcza że koszt nie jest duży - zależnie od apteki 60-80zł. Całkowitej pewności nikt nie ma.Ale to jest tylko moje prywatne zdanie, nie siedzę w tym na bieżąco - żeby być na bieżąco ze szczepionkami to trzeba w tym być non stop, na każdej konferencji, czytać, szukać, śledzić itp. czego niestety nie robię... |
|
|
|
|
#540 |
|
Konto usunięte
|
Szczepionki - totalnie zielona jestem.. Chyba na NFZ będę szczepic ale czy coś jeszcze...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

chyba że od razu urodzisz kloca to krócej 

i współczuję gbsa 

za poród
pewnie będą badać i czekać na jakąś akcję