Panny Młode 2015 część 43- nasz sezon! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-20, 17:29   #301
Vallotka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 część 43- nasz sezon!

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Joł joł

Relacja później

P.S. Jesteście szalone
Hej
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:38   #302
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Viva żoncia z prawdziwego zdarzenia.. Dziewcyzny jak dobrze pojdzie to od czerwca co obiad bede czytac kolejną relację..
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:39   #303
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość

TŻ właśnie gadał z kuzynką i nie przyjadą, więc odpadają nam 2 osoby dorosłe i 2 dzieci.
nadal nie rozwiązali sprawy kłótni babci i cioci, więc nie wiadomo czy będzie babcia, a czy wtedy też przyjedzie ciocia
serio? serio?!
u nas nie ma z czego odejmować ludzi.
mam nadzieje, że chociaż tamto się wyjaśni i będzie po Waszej myśli
Stary 2015-04-20, 17:40   #304
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Już mam ponad stronę w wordzie, a jeszcze do mszy nie doszłam, także będziecie miały dużo czytania
Zapowiada się ładna lektura
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:40   #305
misiaa91
Zakorzenienie

Viva ależ budujesz napięcie.

Moje gratulacje żonko!
Stary 2015-04-20, 17:46   #306
duchaa123
Wtajemniczenie

W koncu normalny wizaz . Viva czekamy , czekamy , i moze jakas foteczka

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:50   #307
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
mam nadzieje, że chociaż tamto się wyjaśni i będzie po Waszej myśli
ech mam nadzieje
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:55   #308
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Zapowiada się ładna lektura
czekamy czekamy i na foty tez

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

mariuszowa u lala jaka kiecka i jakie nogi
Stary 2015-04-20, 17:59   #309
viva91
na przekór do celu

Hah, gdy otwierałam Worda żeby napisać relację, pojawiło mi się okno, w którym miałam podać swoje inicjały. Z rozpędu podałam pierwszą literę panieńskiego nazwiska

Środa

Tego dnia zaczęliśmy ubierać salę, o czym wam szczątkowo w wątku wspominałam. Całkiem nieźle szło jak na drugi raz strojenia sali przez moje szwagierki Robiłam ostatnie pompony, które od razu były przywieszane pod sufitem. No i tego dnia w zasadzie niczego innego nie zrobiłam, cały czas spędziłam na sali.

Czwartek

Dekoracji sali ciąg dalszy. Choć nie od rana, jednak nie pamiętam co robiłam przed południem Zawiązałam parę kokard z organzy, które miały zawisnąć na płocie przed domem i zaczęłam wycinać winietki i listy gości na stoły. Byliśmy u księdza, pogadaliśmy na luzie, ustaliliśmy przebieg mszy - tym byliśmy przerażeni, ksiądz mówił tylko: "W tym momencie siadacie, a potem wstajecie, później klękacie, wstajecie, przychodzicie do mnie, odwracacie, nie odwracacie się, idziecie, siedzicie, klękacie, modlicie się" Aż sobie to wszystko zapisałam Na kilka dni przed weselem okazało się, że nie będzie mojej babci Jednak ostatecznie humor tego dnia miałam dobry, bardzo podobało mi się to, jak wygląda sala

Piątek

O rany. Kryzys, kryzys, kryzys. I nie stresik, tylko wnerw, miałam ochotę zaszyć się pod ziemię, aby nikt mnie już o nic nie pytał i niczego ode mnie nie chciał Okazało się też, że w punkcie druku nie wydrukowali mi nazwisk gości na tablicę z rozkładem stołów Drukowałam je na zwykłym papierze o 23:00 Ale po kolei.

Do 16:00 kończyłam winietki i inne papierowe wycinanki, później udaliśmy się na spowiedź - nigdy nie miałam tak szybkiej spowiedzi, widać księdzu się spieszyło Później pojechałam na paznokcie do szwagierki. Wszystko szło dobrze do momentu, kiedy postanowiłyśmy zrobić białe końcówki - paski do nich oderwały się wraz z wcześniej nałożonym lakierem I trzeba było wszystko robić od początku. Szwagierka wkurzona, na dodatek TŻ dzwonił z pytaniem kiedy kończymy, bo na sali jest robota. Na szczęście okazało się, że to tylko żart, gdy wkrótce przyjechałam na salę wszyscy ubierający ją już po niej spacerowali i podziwiali efekt - wow

Później pojechałam do drugiej szwagierki udekorować kosze dla rodziców i wydrukować te nieszczęsne listy gości, które naklejałam potem na tablicę. Tak to jest, jak panu młodemu zachce się rozkładu stołów na 4 dni przed weselem Wzięłam długą kąpiel, żeby się ogarnąć i trochę zrelaksować. Poszłam spać już w sobotę, była 2:00 w nocy
Stary 2015-04-20, 17:59   #310
sQuaara
Zakorzenienie

oh swietnie to ja sie teraz poucze, przy okazji cos zjem i po 20-21 wpadne na relacje)))
Stary 2015-04-20, 18:02   #311
viva91
na przekór do celu

Wesele

Obudziłam się po 6:00, zerknęłam za okno, a tam błękitne niebo i wschodzące słońce Zasnęłam, obudziłam się o 7:45, a na zewnątrz pochmurno i zerwał się wiatr O 8:15 byłam u fryzjerki, siedziałam u niej do 11:00 Ale efekt podobał mi się bardziej niż fryzura próbna Nieco spóźniona i trzęsąca się na wietrze pod zachmurzonym niebem czekałam na tatę, który miał mnie przywieźć do domu. Po powrocie pochowałam w pokoju wszystkie rzeczy, których nie chciałam mieć na filmie, popakowałam wszystko to, co chciałam wziąć na salę.

O 12:00 przyjechała moja świadkowa, pomogła w malowaniu mnie, wypiłyśmy kawę i założyłam suknie. Ubieranie poszło ekspresowo, szybciej niż w salonie - schudłam Przez ostatnie dni jadałam tylko jeden posiłek dziennie, podejrzewałam, że mogłam trochę stracić ciałka, ale nie sądziłam, że to będzie zauważalne. Suknia jednak dobrze się trzymała, nie było szans, żeby spadła, bo była mocno wytaliowna i na biodra już by się nie zsunęła.
W pewnym momencie słyszę głos taty: "Marta, masz gości" - przyjechał kamerzysta i pani fotograf. Mam wrażenie, że przygotowania wyszły na filmie strasznie drętwo, jakoś tak dziwnie nam było ze świadkową. Nagrali co mieli nagrać i pojechali do pana młodego. Przyjechały pozostałe koleżanki, trochę rodziny. Chciałam jak najmniej osób w domu, ale w dniu ślubu już mi to zwisało, miałam ważniejsze zmartwienia

Kręciłam się po salonie, czekając na TŻ-a. W końcu go zobaczyłam, przyjechał na bryczce z moim tatą i... trzymał nad sobą parasol
Rozpadało się

Do salonu wszedł TŻ z bananem na ustach "Coś tu dla Ciebie mam" i dał mi bukiet Błogosławieństwo poszło szybko, wyszliśmy na dwór, a tam kropi... Wdrapałam się na bryczkę i pojechaliśmy do kościoła pod parasolem i szaro-burą aurą. Mieliśmy jedną fajną bramę zrobioną przez dzieci i ich rodziców, dostałam piękne żonkile i życzenia Następna brama była zrobiona przez pana żula Aaa, zapomniałabym. Nasz "korowód" rozpoczynał samochód strażacki, który od czasu do czasu włączał syrenę, a za nami jechał sznuuuurek trąbiących i zdobionych samochodów - świetnie to wygladało

Dojechaliśmy pod kościół, przy wychodzeniu z bryczki podaliśmy komuś parasol i o nim zapomnieliśmy, szłam do kościoła w deszczu Weszliśmy do kancelarii, podpisaliśmy dokumenty, ksiądz jeszcze raz przypomniał kolejność mszy i weszliśmy do kościoła. TŻ stanął przy naszych krzesełkach, ja poszłam na tył kościoła razem z tatą, dziećmi, które niosły nam obrączki i świadkami. Poczekaliśmy trochę i rozbrzmiała muzyka. No to co, idziemy Zaczęła się msza i... zaczęło świecić słońce Nawet ksiądz swoje kazanie zaczął od stwierdzenia poprawy pogody Podczas mszy zdarzyły nam się małe wpadki, ale nieznaczne, takie, które mogliśmy zauważyć tylko my i ksiądz, który pomagał nam w kulminacyjnych momentach, pomocna była też pani fotograf, w końcu była na większej ilości ślubów niż my Po pierwszych słowach przysięgi zauważyłam, że trzęsie mi się głos, dlatego wzięłam głęboki oddech i następną linijkę powiedziałam już płynnie TŻ znowu miał zaciesz, w pewnym momencie skierowałam wzrok na jego muchę, bo czułam, że jak dłużej będę mu się patrzeć w oczy to wybuchnie śmiechem

Wyszliśmy z kościoła, strzeliły tuby, posypały się grosiki, TŻ miał radochę jak dziecko z ich zbierania Niebo się przejaśniało, świeciło słońce Wsiedliśmy na bryczkę i pojechaliśmy pod salę, tam powitano nas chlebem, solą i... wodą Nie dogadaliśmy tej kwestii, nie wiedziałam co jest w kieliszkach, kelnerzy jeszcze się ze mnie nabijali i sugerowali, że to wódka Potem toast, tłuczenie szampanówek i ciągnące się w nieskończoność życzenia

Siadłam później do rosołu i poczułam, że wraca mi świadomość W końcu odetchnęłam, a pierwszym tańcem, którego zupełnie nie ćwiczyliśmy, nie stresowałam się. Zespół poprosił nas do pierwszego tańca, jak usłyszałam pierwsze dźwięki mojej wybranej kilka lat temu na tę okazję piosenki to odpłynęłam Wszystko poszło gładko i zaczęła się zabawa
Stary 2015-04-20, 18:03   #312
viva91
na przekór do celu

Tutaj nie wiem co pisać, mogę stwierdzić, że mimo niecałych 6 godzin snu nie byłam zmęczona, aż do końca zabawy, jedynie palce u nóg bolały tak, że po oczepinach biegałam na boso

Nie podzielam też zdania, że para młoda nie ma czasu na jedzenie. Czasu miałam aż nadto, ale i tak nie jadłam, bo nie miałam zwyczajnie ochoty. Zjadłam tylko rosół i dwa mielone, to cały mój posiłek od 8:00 rano w sobotę do 11:00 przed południem w niedzielę

Aha, nie wiem jak się sika w sukni ślubnej, bo ani razu nie byłam w toalecie Podczas wesela wypiłam 3 lampki szampana i jedną kawę, dla mojego pęcherza to było za mało, żeby musieć korzystać z toalety
Bardzo dużym zainteresowaniem cieszył się wiejski stół, a na nim dzik, kaczki, gęsi i domowe alkohole

Słyszałam pochwały na temat zespołu, jedzenia, wystroju sali i sukni - miłe uczucie, pełna satysfakcja z podjętych wyborów
Pozytywnie wspominam też obsługę, kelnerzy z dużym poczuciem humoru, pilnowali, żebym coś zjadła, choć to im średnio wychodziło

W pewnym momencie świadek powiedział, że przed salą czeka na państwa młodych niespodzianka - pomyślałam, że ktoś, kto miał nie dotrzeć jednak się pojawił, ale nie, stoi przede mną obca kobieta z bukietem kwiatów Gdy powiedziała kim jest i dlaczego się zjawiła miałam banana na twarzy, TŻ tak samo, choć w żartach westchnął i powiedział, że takiego uzależnienia to nawet on nie ma Kazał podziękować

Zrobiliśmy sobie zdjęcia z każdym gościem, posiedzieliśmy chwilę przy każdym stoliku zamieniając parę słów z gośćmi i zleciało Cały dzień, a ja miałam wrażenie, jakby minęły jakieś 3 godziny

Jeśli chodzi o pogodę, to padało tylko w momencie przejazdu do kościoła Później na zmianę się przejaśniało i chmurzyło, było chłodnawo, ale suknia i bolerko w zupełności mi wystarczyły, w momentach gdy świeciło słońce można było postać parę minut na tarasie przed salą. Jednak patrząc na cały tydzień, to sobota była najbardziej deszczowym i chłodnym dniem W niedzielę było już znacznie cieplej i cały czas słonecznie, dzieci wyszły na plac zabaw obok sali.

Do domu zebraliśmy się koło 5:00 rano. TŻ oswobodził mnie z sukni - choć czułam się w niej naprawdę wygodnie, nie miałam z nią żadnych problemów, a dużo osób podkreślało, że tak ładnie się kręci w tańcu Poszliśmy się wykąpać, moje stopy wołały o pomoc A później była noc poślubna

Poprawiny

Tak jak wspomniałam, pogoda była ładna. Spałam 4 godziny, ale nie czułam się bardzo zmęczona. Tego dnia na sali było dużo zabaw, w tym takich dla dzieci, których podczas poprawin była liczna gromadka Sama też wzięłam udział w karecie Na parkiecie jednak nie spędziłam wiele czasu, ponieważ co chwilę ktoś wychodził, trzeba było się pożegnać i wręczyć "wyprawkę". Gdy większość gości wyszła, zespół skończył grać, sprzątnięto z pustych stolików i zaczęła się impreza z muzyką z płyt, tańczyliśmy belgijkę W końcu pojechaliśmy do domu i natychmiast zasnęliśmy.

Podsumowanie

Dziś okazało się ile jedzenia i wszystkiego innego zostało - jest tego trochę, ale nie można nazwać tego dużą ilością, tak prawie w sam raz Np. zostały 4 butelki pepsi

Ogólnie to chyba do mnie nie dociera, że to już po, że wydarzenie, którego trzymałam się przez ostatnie 3 lata już minęło Mimo lepszych i gorszych chwil podczas przygotowań jestem bardzo zadowolona, będę wspominać miło, nie mogę doczekać się zdjęć i filmu, choć trochę boję się, jak wyszły na nim przygotowania Każdy mówił, że fajna impreza - no ale co mieli powiedzieć Choć doszły mnie też słuchy, że jedna ciotka mówiła drugiej ciotce, że naprawdę jej się podoba, że chwalono między sobą to i tamto, więc może faktycznie było dobrze Moje nogi wysiadają, jedyne buty jakie mogę założyć to rozczłapane kapcie, więc ja się wybawiłam przednio
Stary 2015-04-20, 18:11   #313
Kelpie
Zakorzenienie

viva pięknie musiało być
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 18:11   #314
aneta_91
Zakorzenienie

Viva, super
Stary 2015-04-20, 18:15   #315
aga99792
Zakorzenienie

Viva cudnie!
od zdania "Do salonu wszedł TŻ z bananem na ustach..."
zaczy mi wilgotniec oczy
beda jakies foteczki? sali bryczki?
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 18:15   #316
duchaa123
Wtajemniczenie

Viva swietna relacja gratki dla ciebie i dla meza

Stary 2015-04-20, 18:15   #317
zonamojegomeza
Zakorzenienie

viva dobrze że jesteś zadowolona.
Miło się czyta takie relacje.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 18:19   #318
pati0090
Zakorzenienie

Viva cudowna relacja
Super że niespodzianka się udała

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 18:21   #319
Cherry_Muffin
nibyżona

Viva cudnie
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 18:22   #320
aneta_91
Zakorzenienie

Ale że te kwiaty były z wizażu ? Nie było mnie przez cały weekend, więc nie w temacie jestem
Stary 2015-04-20, 18:23   #321
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Viva super relacja
jeszcze raz gratulacje
Stary 2015-04-20, 18:23   #322
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Mariuszowa, wrzucisz jeszcze raz linka do tej sukienki?

Biorę się za czytanie relacji.
Stary 2015-04-20, 18:23   #323
aga99792
Zakorzenienie

viva a ta obca kobieta z bukietem kwiatow o co chodzi?:brzydal :

Edytowane przez aga99792
Czas edycji: 2015-04-20 o 18:24
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 18:24   #324
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Ale że te kwiaty były z wizażu ? Nie było mnie przez cały weekend, więc nie w temacie jestem
też jestem nie w temacie
Stary 2015-04-20, 18:26   #325
duchaa123
Wtajemniczenie

Kolezanka dzisiaj poratowala mnie sukienka na wesele jest swietna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150420_182929.jpg (94,2 KB, 29 załadowań)

Stary 2015-04-20, 18:27   #326
viva91
na przekór do celu

Mam tylko zdjęcia z ubierania sali, których nie mogę na razie przerzucić na komputer, a zdjęcia z wesela sama nie posiadam ani nie widziałam żadnego, ale myślę, że szwagier TŻ-a je robił i wkrótce nam prześle

Mogę jeszcze dodać, że dostaliśmy 3 prezenty, reszta to koperty. Prosiliśmy o wino, mamy go od groma Choć pojawiły się też 2 bukiety kwiatów, no i ten jeden szczególny Najładniejszy z nich - i tu nie słodzę, wszystkie moje szwagierki stwierdziły, że najlepiej się prezentuje
Stary 2015-04-20, 18:30   #327
gr8ania
Zakorzenienie

Viva ależ Ci zazdroszczę, że to już
Stary 2015-04-20, 18:31   #328
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Viva
Stary 2015-04-20, 18:34   #329
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
viva a ta obca kobieta z bukietem kwiatow o co chodzi?:brzydal :
Bo na wizazu się nie zgadywalysmy więc nie każdy wie. Tak kwiaty od koleżanek z wizazu dostala

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 18:35   #330
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Bo na wizazu się nie zgadywalysmy więc nie każdy wie. Tak kwiaty od koleżanek z wizazu dostala
Super Fajnie mieć takie koleżanki

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości