|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
No fajny ten chicco urban ale ma małe koła, w moim tako byly koła duże i czasami jak śniegu więcej bylo to bylo ciężko, koleżanka miala wózek z małymi kółkami to tak go przeklinała.
#3362 |
Wtajemniczenie
|
No jak tam dzisiejsze wizyty
A chicco urrban tez wczoraj ogladalam ale wysokość gondoli mi się nie widzi i nie wiem czy praktyczne będzie to składanie gondoli na spacerowke A ja mam bardzo twardy brzuch chyba cos nie halo :/ Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2015-04-20 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że chicco urban to nowosć, ale nadal wydaje mi się, ze to o nim cos niekoniecznie słyzałam..ale ile osob tyle bedzie opini
![]()
#3364 |
Raczkowanie
|
No muszę się pochwalić! Właśnie przyszła paczka. Zamówilam 4 pary ciążowek, jeansy, 2 pary materiałowych i lniane. Używane, a wyglądają jak nówki
![]() ![]()
#3365 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wgl wszystkie juz wiedza i podobno brzuszek mi sie pojawil (choc niewtajemniczeni jeszcze nie zauwaza) ![]() I witam sie w 15 tyg ![]() ![]()
Maks ![]() ![]() 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-04-20 o 18:16 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z kolei oglądałam wczoraj śpioszki i pajacyki, które kupiła moja mama ![]() ![]()
![]() |
#3367 |
Zadomowienie
|
Ostatnio zaczęłam się baczniej przyglądać spotykanym wózkom i wiem że na pewno nie kupię żadnego camarello, chociaż brałam go mocno pod uwagę.Może to głupie ale straciłam nim zainteresowanie w momencie gdy zrobiło ich się za dużo na ulicach,widziałam je"na żywo" już chyba we wszystkich wersjach kolorystycznych.
#3368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widziałam też riko taki jak mi się podoba szary...śliczny jest ![]()
![]() |
#3369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to mój Tż wymyślił sobie wczoraj imię dla syna ,teraz chodzi i powtarza wszystkim że będzie Tymon.A ja już go "przechrzciłam "po swojemu i mówię do niego demon. ![]()
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3371 |
Zakorzenienie
|
A moja od 7rano chodzi i beczy, bo jej sie nudzi a ja sie wykanczam nerwowo.
Nic ją nie interesuje. I z tego wszystkiego ja caly czas trzese sie z nerwow ![]() My chyba kupimy wozek mniej znanej firmy, tanszy, ale lekki i z duza gondola. Duzo jest takich. Te Riko i Camarello placi sie za firme ![]() Chyba sprzedam moja suknie slubna. Mam nówke szytą na miare , niestety nie mielismy koscielnego i lezy w folii ani razu nie zalozona.. ciekawe czy na allegro by ktos ją kupil? Watpie pewnie tak bez mierzenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Rozeznanie
|
Amelie,
No właśnie nie do końca tak jest jak piszesz z tymi firmami wózków. Ja bym wolała kupić wózek w miarę znanej firmy nawet używany niż nowy no name. Różnice w wykonaniu wózków są naprawdę duże. Libra, Tymon - śliczne. Ja opiekuje się chlooczykiem Tymonem. Bardzo mądry smyk i samodzielny. ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Pasztetnik, No właśnie teraz nie ja zmieniałam awatar. Ale moja córka bawiła się telefonem wiec może przez przypadek jej się zmieniło :/
04.01.2009 - razem ![]() ![]() 23.05.2012 - aniołek 5/6tc (*) 17.07.2012 - II KRESECZKI ![]() 05.04.2013 - Gucia ![]() 27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**) 14.02.2015 - II KRESECZKI ![]() TP 26.10.2015 - Maleństwa ![]() Edytowane przez Em_jK Czas edycji: 2015-04-20 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-04-20 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zadomowienie
|
U mnie to samo; )
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o tako mohican ? Tż teraz się spodobał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Zadomowienie
|
Libra Tymon fajne imię
![]() Teraz sobie zrobiłam mango lassi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
tych to sporo w zeszłym roku u na po mieście jeździło
ja miałam tako i firma godna polecenia : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pracuje normalnie i jeżeli wszystko ułoży się po naszej myśli to planuje pracować tak do połowy/końca lipca. Ostatnie 2 miesiące w lato z brzuchem mogą być już uciążliwe pod względem dojazdów (min 1h w jedną stronę ) - ale zobaczymy. Przyznaje, że już w tej chwili 8h pracy to jest dla mnie dużo i jak jest intensywnie tak jak dziś to mam dość. Pod koniec dnia rozbolała mnie głowa i już na niczym nie idzie się skupić. Potem jeszcze zakupy, zjeść kolacje, cokolwiek w domu ogarnąć, nadrabiać forum ![]() Cytat:
![]() Ja mam tak samo i nie rozumiem, niby organizm w ciąży domaga się tego czego potrzebuje ? i co i potrzebuje śmieci ? ![]() Cytat:
![]() ![]() Dźwięki z zewnątrz koło 22-24 tygodnia. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Raczkowanie
|
Mamusie, mam pytanie. Czytam was na bieżąco i wiem, ze może to byc dla was śmieszne, no ale zapytam. Jutro mam usg, to 13 tydzień leci. Ostatnie mialam robione w 5 tc dla potwierdzenia ciąży. Czyli jutro będzie przez brzuch? Jeszcze nawet serduszka nie słyszałam, bo ostatnio tylko na samolocie było badanie. Ciekawa jestem co mnie czeka... No doczekać się nie mogę!
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam Riko Nano i jestem trochę zawiedziona. Ma bardzo małą tą spacerówkę. Cholera nie wiem i Sevilla chyba lepiej się prowadzi. Sama już zgłupiałam. DO tego był brzydki kolor Riko nano i jakoś spaczyło mi to obraz ![]() Zainteresował nas jeszcze wózek Adamex Pajero http://www.adamex.pl/sklep/pajero-al...elofunkcyjne2#, ale poczytałam po przyjeździe i trochę zjechali ten wózek na forum wozkomanii ale w sumie one wszytsko krytykują co jest poniżej 2000 tys zł i nie wiem. Fajny za to fotelik wypatrzyliśmy, który można dawać na leżącą pozycję jak dzidzia zaśnie np w samochodzie to po wyjęciu prostuje się fotelik, zeby leżała na płasko i wtedy wpinasz na stelaż wózka. Fotelik z Kiddy, ale swoje kosztuje Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
Mala ale Ty sie zadreczasz tymi wozkami
![]() ![]() ![]() Raz mialam spacerowke w bagazniku, pozniej jej zlozyc nie moglam ![]() Ale czasem zazdroszcze tym co mieszkaja w centrum miasta i moga sobie wozkiem wjechac do galerii itd. Ja zanim bym wyjela z bagaznika tę kolumbryne, ktora mialam too ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Wtajemniczenie
|
Amelie ja nie daję pieczarek jeszcze a młody ma 16 miesięcy. Wartości odżywcze znikome a są ciężkostrawne. Zwykłych grzybów dłuuugo mam zamiar nie dawać.
Cytat:
![]() Ja już na zwolnieniu jestem ale mam co robić bo jednego brzdąca już mam. Skoro coś się tam dzieje u Ciebie to odpoczywają i o pracy zapomnij. Dzidziuś najważniejszy. Bratowa ma i jest super zadowolona. Wg wózki tako wg mnie są bardzo porządne. Super się prowadzą, dobre materiały, ładne, sprawny serwis jakby co. Ja mam tako lareta. Dziewczyny może któraś by chciała komplet książek "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia". Najnowsze wydanie. Jakby co to napiszcie na prv.
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3385 |
Zakorzenienie
|
Mala a daleko masz do miasta ? :P
Ja mam niby 3km ale i tak nie chcialo mi sie chodzic z wozkiem tylko samochodem. Czesto zostawialam Ale babci a sama szybko zalatwialam sprawy ![]() Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-04-20 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3387 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam już na stanie 3,5latka łobuza. Moje odpoczywanie w samotności nawet się nie zaczęło, a już się skończyło, bo młody się rozkaszlał rano ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Zadomowienie
|
WitAm się z rana. Chyba coraz cieplej się robi na dworze. Dziewczyny te co mają dzieci miałyście wykupioną położną?
A pozostałe zastanawiałyście się nad tym? U mnie wśrod znajomych to tak bardzo różnie. Te które miały to by brały drugi raz. W ogóle wasi mężowie / partnerzy będą przy porodzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do położnej to podobno w Niemczech każdy ma 3 miesiące przed porodem i 2tyg po. Przychodzi, uczy, pomaga itp. Za darmo. Więc pewnie będę miała. Co do porodu to nie widzę innej opcji, tz musi być ze mną ![]() A czy przy cc może być tż przy mnie czy nie ? W sumie nie wiem, kiedyś nie mogło tak być ale może się zmieniło ? Kciuki za wizytujące dzisiaj ![]() Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-04-21 o 07:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Rozeznanie
|
Niud,
Nie potrafi może akurat tego (za to umie włączyć sobie yt i wejść w zdjęcia ![]() ![]() A ja już w pracy byłam zrobić z rana ft3,4 i tsh. Jakoś weny na pisanie brak. Wczoraj nie mogłam Prze kompa wejść na wizaż bo mi błąd 502 wyskakiwal ![]() Udanego wtorku! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.