Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-20, 17:52   #3361
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

No fajny ten chicco urban ale ma małe koła, w moim tako byly koła duże i czasami jak śniegu więcej bylo to bylo ciężko, koleżanka miala wózek z małymi kółkami to tak go przeklinała.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:52   #3362
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

No jak tam dzisiejsze wizyty

A chicco urrban tez wczoraj ogladalam ale wysokość gondoli mi się nie widzi i nie wiem czy praktyczne będzie to składanie gondoli na spacerowke

A ja mam bardzo twardy brzuch chyba cos nie halo :/

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2015-04-20 o 18:02
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:54   #3363
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Wiem, że chicco urban to nowosć, ale nadal wydaje mi się, ze to o nim cos niekoniecznie słyzałam..ale ile osob tyle bedzie opini
Stary 2015-04-20, 18:06   #3364
littlevenus
Raczkowanie

No muszę się pochwalić! Właśnie przyszła paczka. Zamówilam 4 pary ciążowek, jeansy, 2 pary materiałowych i lniane. Używane, a wyglądają jak nówki A jaka wygoda!!! Hurra, bo mnie stare cisnęły niemiłosiernie. I to za całe 85 zł z przesyłką
Stary 2015-04-20, 18:14   #3365
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam i ja poniedziałkowo!

Weekendy zdecydowanie za szybko mijają ;(

Ja za to bym mogła pchać w siebie tylko śmieciowe jedzenie ;( w sobotę robilam pizzę, wczoraj wieczorem TŻ przywiózł mi maca, w ciągu dnia lody i najlepiej cola. Staram sie trochę ograniczać jednak...coli nie kupować żeby nie kusiła...
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałkowy poranek .
Podczytywałam Was cały weekend, ale albo nie miałam czasu, albo weny, żeby coś skrobnąć.
Też mam ostatnio fazę na lody. Kupiłam sobie litrową algidę śmietankową i tak jem od jakichś dwóch dni. Poza tym też bym ciągle jadła fast foody i zapijała colą. Staram się, jednak tego unikać, chociaż w sobotę podjadłam co nieco w Mc.
U mnie to samo, frytki, pizze, lody moge jesc nonstop

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
E tam na pewno ci się wydaje Wszystko jest ok może po prostu boi się uszkodzić dzidzię

Mój to już chyba w ogóle zapomniał, że w ciąży jestem Na początku martwił się czy zdrowo jem, ile jem i w ogóle czy tabletki wzięłam, tego nie ró, tego nie rób ja zrobię...a teraz wszystko minęło i zachowuje się jakby nigdy nic..
Ja nie lubię jak ktoś się nade mną rozczula i w ogóle ale kurde taki zwykły odruch... w końcu jego dziecko mam w brzuchu.. a ja już nie pamietam kiedy dotykał brzucha albo mówił coś do maleństwa... wiem, ze to wcześnie bo mało co widać i ruchów nie czuje,ale na początku zachowywał się inaczej..
Moj dzis wyczytal ze w 15tyg dziecko juz slyszy co sie dzieje obok, to zaczal gadac do brzucha jakies pierdy powitalne typu "czesc, to ja, twoj tata, bede sie staral toba opiekowac najlepiej jak tylko potrafie"

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Gosiek ja tez schizuje. A mam wizyte za 3tyg i nie wiem czy mi cytologie zrobi.
Jeszcze Tz powiedzial, ze mam cos drapiacego w pochwie i oczywiscie juz schizuje
I tak zastanawiam sie,jak bym poszla prywatnie i poprosilabym zeby nie wpisywal wizyty w karte ciazy to czy by nie wpisal??? Bo nie chcialabyn zeby zobaczyl moj lekarz prowadzacy , ze bylam u innego...

Pytanie do mamus: dziewczyny dajecie swoim dzieciom pieczarki, np kotlet z pieczarkami? Bo ja zawsze wydlubuje, zeby sie nie zatrula
ja bym nie wzielapo prostu karty i tyle

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Kasia,

Fajny ten wózek

A ja teraz zobaczyłam, że znów mam jakiś inny awatar i nawet nie wiem skąd taki
Hmm, dziwne, a bylam swiecie przekonana ze to Ty go zmieniasz co chwila

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Zmieniłam termin USG połówkowego na 11.05 i tak teraz myślę, czy jednak nie za wcześnie.
Ja bym przelozyla z 2tyg przynajmniej Sama ide teraz w maju na zwykle usg w 18tyg i za jakies 3tyg pewnie dopiero bedzie polowkowe.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Witajcie

Może porozmawiaj z nim i powiedz jak się czujesz
Ja mojego muszę za to odganiać i tłumaczyć, że nie mam ochoty i że ciągle zmęczona jestem.

Postaram się.

Chciałam Was zapytać czy pracujecie normalnie, czy też jesteście na zwolnieniu i od kiedy?
Ja do dzisiaj normalnie pracowałam i planowałam dalej chodzić, ale w pracy mnie ból brzucha złapał silny dzisiaj pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Prosto z pracy wylądowałam u ginki, która po dokładnym zbadaniu stwierdziła skurcze macicy, zapisała luteinę, no-spę, kazała zwiększyć magnez i leżeć i się oszczędzać. No i dała mi zwolnienie, a ja doła złapałam ehh.
Pracuje normalnie do konca maja, potem koniec. Mam opcje pracy zdalnej ale kasa ktora bym dostala jest niewspolmierna do wysilku, kolezanki z pracy mi odradzaja straszac ze szefowa mnie wykonczy i raczej podziekuje, wole nie ryzykowac i odpoczac.
Wgl wszystkie juz wiedza i podobno brzuszek mi sie pojawil (choc niewtajemniczeni jeszcze nie zauwaza)

I witam sie w 15 tyg Wlasnie sobie siedze na kanapie i chyba dziecie szalec mi w brzuchu zaczelo
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-04-20 o 18:16
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 18:15   #3366
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
No muszę się pochwalić! Właśnie przyszła paczka. Zamówilam 4 pary ciążowek, jeansy, 2 pary materiałowych i lniane. Używane, a wyglądają jak nówki A jaka wygoda!!! Hurra, bo mnie stare cisnęły niemiłosiernie. I to za całe 85 zł z przesyłką
Super Gratuluje udanych zakupów
Ja z kolei oglądałam wczoraj śpioszki i pajacyki, które kupiła moja mama cuudo
Stary 2015-04-20, 18:20   #3367
Libra2
Zadomowienie

Ostatnio zaczęłam się baczniej przyglądać spotykanym wózkom i wiem że na pewno nie kupię żadnego camarello, chociaż brałam go mocno pod uwagę.Może to głupie ale straciłam nim zainteresowanie w momencie gdy zrobiło ich się za dużo na ulicach,widziałam je"na żywo" już chyba we wszystkich wersjach kolorystycznych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 18:23   #3368
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Ostatnio zaczęłam się baczniej przyglądać spotykanym wózkom i wiem że na pewno nie kupię żadnego camarello, chociaż brałam go mocno pod uwagę.Może to głupie ale straciłam nim zainteresowanie w momencie gdy zrobiło ich się za dużo na ulicach,widziałam je"na żywo" już chyba we wszystkich wersjach kolorystycznych.
To prawda ja wczraj na zakupach widziałam conajmniej 3-4:P

Ale widziałam też riko taki jak mi się podoba szary...śliczny jest
Stary 2015-04-20, 18:34   #3369
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
To prawda ja wczraj na zakupach widziałam conajmniej 3-4:P

Ale widziałam też riko taki jak mi się podoba szary...śliczny jest
A ja Riko nie miałam jeszcze okazji spotkać, niezależnie już na jaką firmę się zdecyduję to też bym chciała szary albo czarny.
W ogóle to mój Tż wymyślił sobie wczoraj imię dla syna ,teraz chodzi i powtarza wszystkim że będzie Tymon.A ja już go "przechrzciłam "po swojemu i mówię do niego demon.
Stary 2015-04-20, 18:39   #3370
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
A ja Riko nie miałam jeszcze okazji spotkać, niezależnie już na jaką firmę się zdecyduję to też bym chciała szary albo czarny.
W ogóle to mój Tż wymyślił sobie wczoraj imię dla syna ,teraz chodzi i powtarza wszystkim że będzie Tymon.A ja już go "przechrzciłam "po swojemu i mówię do niego demon.
Szary fajny jest bo i dla dziewczynki i dla chłopca..kocyk kolorowy i już weselej Ja ogolnie lubie szary kolor
Stary 2015-04-20, 18:44   #3371
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Ej moje dziecko od 1.5 h bawi się samo. ..podejrzane to
A moja od 7rano chodzi i beczy, bo jej sie nudzi a ja sie wykanczam nerwowo.
Nic ją nie interesuje. I z tego wszystkiego ja caly czas trzese sie z nerwow

My chyba kupimy wozek mniej znanej firmy, tanszy, ale lekki i z duza gondola. Duzo jest takich. Te Riko i Camarello placi sie za firme

Chyba sprzedam moja suknie slubna. Mam nówke szytą na miare , niestety nie mielismy koscielnego i lezy w folii ani razu nie zalozona.. ciekawe czy na allegro by ktos ją kupil? Watpie pewnie tak bez mierzenia...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 18:51   #3372
Em_jK
Rozeznanie

Amelie,

No właśnie nie do końca tak jest jak piszesz z tymi firmami wózków. Ja bym wolała kupić wózek w miarę znanej firmy nawet używany niż nowy no name. Różnice w wykonaniu wózków są naprawdę duże.

Libra,

Tymon - śliczne. Ja opiekuje się chlooczykiem Tymonem. Bardzo mądry smyk i samodzielny.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Pasztetnik,

No właśnie teraz nie ja zmieniałam awatar. Ale moja córka bawiła się telefonem wiec może przez przypadek jej się zmieniło :/
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa

Edytowane przez Em_jK
Czas edycji: 2015-04-20 o 18:53
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 19:01   #3373
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
No fajny ten chicco urban ale ma małe koła, w moim tako byly koła duże i czasami jak śniegu więcej bylo to bylo ciężko, koleżanka miala wózek z małymi kółkami to tak go przeklinała.
Heh ale tam gdzie się przeprowadzam do DE zazwyczaj prawie wgl śniegu nie ma a jak jest to utrzymuje się nie dłużej niż 3 dni więc male kółka spoko

Edytowane przez malinowa4
Czas edycji: 2015-04-20 o 19:02
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 19:32   #3374
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Heh ale tam gdzie się przeprowadzam do DE zazwyczaj prawie wgl śniegu nie ma a jak jest to utrzymuje się nie dłużej niż 3 dni więc male kółka spoko
U mnie to samo; )
Stary 2015-04-20, 19:48   #3375
malinowa4
Zakorzenienie

A co myślicie o tako mohican ? Tż teraz się spodobał
Stary 2015-04-20, 19:59   #3376
rita_k
Zadomowienie

Libra Tymon fajne imię ja on nim myślę jak będzie chlopak.

Teraz sobie zrobiłam mango lassi mniammmm
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 20:14   #3377
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
tych to sporo w zeszłym roku u na po mieście jeździło
ja miałam tako i firma godna polecenia : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 20:27   #3378
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam Was zapytać czy pracujecie normalnie, czy też jesteście na zwolnieniu i od kiedy?
Ja do dzisiaj normalnie pracowałam i planowałam dalej chodzić, ale w pracy mnie ból brzucha złapał silny dzisiaj pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Prosto z pracy wylądowałam u ginki, która po dokładnym zbadaniu stwierdziła skurcze macicy, zapisała luteinę, no-spę, kazała zwiększyć magnez i leżeć i się oszczędzać. No i dała mi zwolnienie, a ja doła złapałam ehh.
Trochę posiedzieć na zwolnieniu i odpocząć nie zaszkodzi
Ja pracuje normalnie i jeżeli wszystko ułoży się po naszej myśli to planuje pracować tak do połowy/końca lipca. Ostatnie 2 miesiące w lato z brzuchem mogą być już uciążliwe pod względem dojazdów (min 1h w jedną stronę ) - ale zobaczymy. Przyznaje, że już w tej chwili 8h pracy to jest dla mnie dużo i jak jest intensywnie tak jak dziś to mam dość. Pod koniec dnia rozbolała mnie głowa i już na niczym nie idzie się skupić.
Potem jeszcze zakupy, zjeść kolacje, cokolwiek w domu ogarnąć, nadrabiać forum i spać - o tak wygląda ostatnio mój dzień w tygodniu.

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
mam nadzieje że mój dr jutro maleństwo wyfotografuje ze wszystkich stron 2d i 4 d i będe go moleścić żeby nagrał mi na dvd i bedee non stop oglądać w domu nie moge się doczekać , mam nadzieje że wsio bedzie ok i celibat ściągnie z nas

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
U mnie to samo, frytki, pizze, lody moge jesc nonstop
Ja mam tak samo i nie rozumiem, niby organizm w ciąży domaga się tego czego potrzebuje ? i co i potrzebuje śmieci ?

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Moj dzis wyczytal ze w 15tyg dziecko juz slyszy co sie dzieje obok, to zaczal gadac do brzucha jakies pierdy powitalne typu "czesc, to ja, twoj tata, bede sie staral toba opiekowac najlepiej jak tylko potrafie"
To powiedz mu, że to prawie prawda Na razie ponoć słyszy bicie naszego serca i odgłosy z jelit (współczuje )
Dźwięki z zewnątrz koło 22-24 tygodnia.

Cytat:
No właśnie teraz nie ja zmieniałam awatar. Ale moja córka bawiła się telefonem wiec może przez przypadek jej się zmieniło :/
2 latka potrafi zmienić avatar na forum przy pomocy smartfona - co to się dzieję na tym świecie
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 20:58   #3379
littlevenus
Raczkowanie

Mamusie, mam pytanie. Czytam was na bieżąco i wiem, ze może to byc dla was śmieszne, no ale zapytam. Jutro mam usg, to 13 tydzień leci. Ostatnie mialam robione w 5 tc dla potwierdzenia ciąży. Czyli jutro będzie przez brzuch? Jeszcze nawet serduszka nie słyszałam, bo ostatnio tylko na samolocie było badanie. Ciekawa jestem co mnie czeka... No doczekać się nie mogę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 21:17   #3380
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie, mam pytanie. Czytam was na bieżąco i wiem, ze może to byc dla was śmieszne, no ale zapytam. Jutro mam usg, to 13 tydzień leci. Ostatnie mialam robione w 5 tc dla potwierdzenia ciąży. Czyli jutro będzie przez brzuch? Jeszcze nawet serduszka nie słyszałam, bo ostatnio tylko na samolocie było badanie. Ciekawa jestem co mnie czeka... No doczekać się nie mogę!
raczej napewno przez brzuch
Stary 2015-04-20, 21:31   #3381
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie seville na żywo widzialam jeeeeju jakie to ogromne
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Mala koresponduje z kims od sevilli i ktos nie powazny do mnie pisze, najpierw ze oni zadnych skarg na luzne szelki nie dostali jak im odpisalam to napisal abym wyslala gdzie sa te opinie o wadach spacerowki... kurde pierwsza lepsza strona z opiniami.
Oczywiscie napisalam im ze sa nie powazni bo skoro sprzedaja produkt to wazne aby czytac opinie...
Właśnie dziś widziałam spacerówkę w Sevilli i mój mąż powiedział, ze on sobie poradzi z tymi pasami. Można też plastikowe zaciski dokupić do szelek. Na razie skłaniamy się ku Sevilli.
Widziałam Riko Nano i jestem trochę zawiedziona. Ma bardzo małą tą spacerówkę. Cholera nie wiem i Sevilla chyba lepiej się prowadzi. Sama już zgłupiałam. DO tego był brzydki kolor Riko nano i jakoś spaczyło mi to obraz W sumie tak na szybciora patrzyliśmy, bo już późnawo było.

Zainteresował nas jeszcze wózek Adamex Pajero http://www.adamex.pl/sklep/pajero-al...elofunkcyjne2#, ale poczytałam po przyjeździe i trochę zjechali ten wózek na forum wozkomanii ale w sumie one wszytsko krytykują co jest poniżej 2000 tys zł i nie wiem. Fajny za to fotelik wypatrzyliśmy, który można dawać na leżącą pozycję jak dzidzia zaśnie np w samochodzie to po wyjęciu prostuje się fotelik, zeby leżała na płasko i wtedy wpinasz na stelaż wózka. Fotelik z Kiddy, ale swoje kosztuje

Cytat:
A my byliśmy w smyku i chyba się zdecydujemy na wózek Chicco Urban szkoda, że jeszcze nie jestem na kupnie bo na allegro jest -50% na nie
Tylko ja miałam wrażenie, że Chico jest strasznie malutki w sensie niski i spacerówka jest mała z tego co widziałam. Nigdzie nie mogę znaleźć inf o tym jaki wymiar ma gondola w środku. Ja osiwieję przez ten wózek. Wolałabym już go miec i spokój
Cytat:
Przez brzuszek będziesz miała
Stary 2015-04-20, 22:13   #3382
Amelie04
Zakorzenienie

Mala ale Ty sie zadreczasz tymi wozkami aby kola sie krecily hiehie ja na razie daje na luz. Zreszta i tak nie bede miala gdzie nim jezdzic. po podworku jedynie i po osiedlu z Alicja ani razu nie bylam z wozkiem w miescie. (Musze dojechac samochodem) wszedzie nosilam ja w foteliku.
Raz mialam spacerowke w bagazniku, pozniej jej zlozyc nie moglam
Ale czasem zazdroszcze tym co mieszkaja w centrum miasta i moga sobie wozkiem wjechac do galerii itd. Ja zanim bym wyjela z bagaznika tę kolumbryne, ktora mialam too
Stary 2015-04-20, 22:18   #3383
ktosiula
Wtajemniczenie

Amelie ja nie daję pieczarek jeszcze a młody ma 16 miesięcy. Wartości odżywcze znikome a są ciężkostrawne. Zwykłych grzybów dłuuugo mam zamiar nie dawać.

Cytat:
Witajcie

Może porozmawiaj z nim i powiedz jak się czujesz
Ja mojego muszę za to odganiać i tłumaczyć, że nie mam ochoty i że ciągle zmęczona jestem.

Postaram się.

Chyba Cię jeszcze nie witałam. Cześć

Ja już na zwolnieniu jestem ale mam co robić bo jednego brzdąca już mam.
Skoro coś się tam dzieje u Ciebie to odpoczywają i o pracy zapomnij. Dzidziuś najważniejszy.

Cytat:
Bratowa ma i jest super zadowolona. Wg wózki tako wg mnie są bardzo porządne. Super się prowadzą, dobre materiały, ładne, sprawny serwis jakby co. Ja mam tako lareta.

Dziewczyny może któraś by chciała komplet książek "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia". Najnowsze wydanie. Jakby co to napiszcie na prv.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 22:24   #3384
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Mala ale Ty sie zadreczasz tymi wozkami aby kola sie krecily hiehie ja na razie daje na luz. Zreszta i tak nie bede miala gdzie nim jezdzic. po podworku jedynie i po osiedlu z Alicja ani razu nie bylam z wozkiem w miescie. (Musze dojechac samochodem) wszedzie nosilam ja w foteliku.
Raz mialam spacerowke w bagazniku, pozniej jej zlozyc nie moglam
Ale czasem zazdroszcze tym co mieszkaja w centrum miasta i moga sobie wozkiem wjechac do galerii itd. Ja zanim bym wyjela z bagaznika tę kolumbryne, ktora mialam too
Ja nie mam prawka więc wszędzie z wózkiem jak męża nie będzie. Kurde muszę w końcu zrobić, ale jak na razie były ważniejsze wydatki Jeden wydatek mam w brzuchu Dlatego tak ważny dla mnie wózek, bo jak wydamy tyle kasy i będzie do doopy to się ładnie wkur...
Stary 2015-04-20, 22:36   #3385
Amelie04
Zakorzenienie

Mala a daleko masz do miasta ? :P
Ja mam niby 3km ale i tak nie chcialo mi sie chodzic z wozkiem tylko samochodem. Czesto zostawialam Ale babci a sama szybko zalatwialam sprawy

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-04-20 o 22:37
Stary 2015-04-21, 06:07   #3386
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w 14tyg było dowcipne, ale mam bardzo głęboko umiejscowione narządy i przez brzuch słabo było widac
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 06:23   #3387
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja rozpoczęłam 13tc, jestem nauczycielką. Chce pracować do konca roku szkolnego, tj. do 22 tc. Teraz jestem na tygodniowym zwolnieniu, ale to mam opiekę nad chorym członkiem rodziny. Chociaż w sumie to czuję się trochę zmęczona i chetnie teraz odpocznę. Ale za tydzień wracam do pracy.
Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja też planuje do wakacji, chyba że nie będę puchla i dobrze się czuła to może trochę dłużej się uda
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja też jestem na zwolnieniu. na razie mam do 10.05. Później nie wiem sama czy jest sens wracać na krótko. Bo od II połowy czerwca to już na ciągłym zwolnieniu chciałabym być.
Zobaczymy jak się wszstko rozwinie.
Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
ja też jestem na zwolnieniu bodajże od 6 czy 7 tygodnia i zamierzam byc do końca ciąży jeśli tylko będzie chciał mi dawać.
Ja też chciałam do końca czerwca pracować normalnie, ale chyba się nie da jednak

Cytat:
Ja tez na zwolnieniu jestem od bodaj 7tc. Ale za to dorabiam sobie pilnowanie dzieci i tu chciałabym to robić do sierpnia być może nawet końca sierpnia, ale to to już tylko moje pobożne Życzenia pewnie
Podziwiam, ja ze swoim łobuzem sobie nie daję rady

Cytat:
Ej moje dziecko od 1.5 h bawi się samo. ..podejrzane to
Zazdroszczę mieszkanie nie ucierpiało? taka samodzielna zabawa często oznacza jakiś diabelski pomysł potomstwa

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Trochę posiedzieć na zwolnieniu i odpocząć nie zaszkodzi
Ja pracuje normalnie i jeżeli wszystko ułoży się po naszej myśli to planuje pracować tak do połowy/końca lipca. Ostatnie 2 miesiące w lato z brzuchem mogą być już uciążliwe pod względem dojazdów (min 1h w jedną stronę ) - ale zobaczymy. Przyznaje, że już w tej chwili 8h pracy to jest dla mnie dużo i jak jest intensywnie tak jak dziś to mam dość. Pod koniec dnia rozbolała mnie głowa i już na niczym nie idzie się skupić.
Potem jeszcze zakupy, zjeść kolacje, cokolwiek w domu ogarnąć, nadrabiać forum i spać - o tak wygląda ostatnio mój dzień w tygodniu.
U mnie dotychczas podobnie, tylko rano bieg do przedszkola z młodym, potem do pracy trzema autobusami i powrót już autem z Tż żeby odebrać młodego. I tak wstaję ok 5:30, wychodzę godzinę później, a wracamy często ok 18 i tylko szybko coś zjadam i śpię

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Chyba Cię jeszcze nie witałam. Cześć

Ja już na zwolnieniu jestem ale mam co robić bo jednego brzdąca już mam.
Skoro coś się tam dzieje u Ciebie to odpoczywają i o pracy zapomnij. Dzidziuś najważniejszy.
Cześć
Ja też mam już na stanie 3,5latka łobuza. Moje odpoczywanie w samotności nawet się nie zaczęło, a już się skończyło, bo młody się rozkaszlał rano na tyle brzydko że nie chce go puszczać do przedszkola.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-21, 06:54   #3388
rita_k
Zadomowienie

WitAm się z rana. Chyba coraz cieplej się robi na dworze. Dziewczyny te co mają dzieci miałyście wykupioną położną?
A pozostałe zastanawiałyście się nad tym?
U mnie wśrod znajomych to tak bardzo różnie. Te które miały to by brały drugi raz.
W ogóle wasi mężowie / partnerzy będą przy porodzie?
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 07:06   #3389
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
WitAm się z rana. Chyba coraz cieplej się robi na dworze. Dziewczyny te co mają dzieci miałyście wykupioną położną?
A pozostałe zastanawiałyście się nad tym?
U mnie wśrod znajomych to tak bardzo różnie. Te które miały to by brały drugi raz.
W ogóle wasi mężowie / partnerzy będą przy porodzie?

Co do położnej to podobno w Niemczech każdy ma 3 miesiące przed porodem i 2tyg po. Przychodzi, uczy, pomaga itp. Za darmo. Więc pewnie będę miała. Co do porodu to nie widzę innej opcji, tz musi być ze mną

A czy przy cc może być tż przy mnie czy nie ? W sumie nie wiem, kiedyś nie mogło tak być ale może się zmieniło ?

Kciuki za wizytujące dzisiaj

Edytowane przez malinowa4
Czas edycji: 2015-04-21 o 07:09
Stary 2015-04-21, 07:07   #3390
Em_jK
Rozeznanie

Niud,

Nie potrafi może akurat tego (za to umie włączyć sobie yt i wejść w zdjęcia ) ale wciska co popadnie, u mnie mozna avka zmienić z aplikacji mobilnej wiec jest to możliwe. Już parę razy tez dodawała wpis na forum

A ja już w pracy byłam zrobić z rana ft3,4 i tsh.

Jakoś weny na pisanie brak. Wczoraj nie mogłam Prze kompa wejść na wizaż bo mi błąd 502 wyskakiwalala:

Udanego wtorku!
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości