|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 43- nasz sezon!
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51114464]to przeze mnie
pocieszę Cię! wydałam więcej!! [/QUOTE]---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#482 |
|
nibyżona
|
Vivien jestes dziiiiwna
|
#483 |
|
... choć nie Westwood
|
Wiem
Gdyby nie opaska... yhyyyyyym! tak to się zaczyna. ZAKUPOHOLIZM. Zdecydowanie przebywaie w wątku mi nie pomaga. potrzebuję nowego laptopa, nowych mebli do sypialni i jeszcze odlozyć na wesele! Gdzie wsparcie, gdzie odrobina wyczucia ![]() No nic, może na narzutki zerknę, przydalaby mi się taka czarna, hm...
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
też oszczędzam i rozumiem co czujesz
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
spoko ja ostatnio zamawiałam z hm i miałam oddawać i co jedną zabrała mi siostra a drugą zaproponowała, że mi zwęzi i została ze mną
|
#486 |
|
nibyżona
|
nie wolno kupować, nie wolno
![]() wcale nie wspominam, że jak co za 3,90 można odesłać
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zasnął jutro przed pracą Go obudzę i będe Mu truła ni co, jedziemy na podroz poslubna, a ja nie mam ładnego stroju kąpielowego, szortów, letniej sukienki, długich przewiewnych gaci...musze sobie cos kupic na dodatek przydałyby mi sie chociaz jedne spodnie do chodzenia na co dzien bo obecne kilka par spada mi z tyłka no....On se kupił rower to ja moge ciuchy nie ma to jak odkładanie na ślub |
|
|
|
|
#488 |
|
... choć nie Westwood
|
Moj K. mi wypomina moje sto milionów strojów kąpielowych, ale jak mu kupiłam siódme kapielówki na H&M Online ostatnio to jakoś nie protestował
Ale ogólnie, na moje (nie)szczęście jest wyrozumialy dla moich wydatków. potrzebuję bata nad głową ![]() Ale fakt, przed podróżą poslubną to i ja muszę poszaleć
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
Viva gratuluję i zaraz dodaję 3 częściową relację do pierwszego postu. Solidnie z 1,5h nadrabiałam wątek :P.Powiem Wam, że z dzisiejszego dnia jestem i zadowolona i nie, choć jedna rzecz szczególnie sprawiła mi okrutną radość . Rano już Wam mówiłam- mimo problemów, udało nam się załatwić dokumenty z USC. Następnie podjechaliśmy do lokalu. Menagerka odradzała dzisiaj wizytę, bo w poniedziałki zawsze po imprezach pokrowce na siedzenia, obrusy itp. są oddawane do prania i sala jest po prostu "łysa". Mimo to podjechaliśmy i jak weszłam to zamarłam. Wspominałam Wam w styczniu, że planują przemalować lokal, odświeżyć trochę (z czym wiązałam ogromne nadzieje, bo mnie mocno drażniła pomarańczowa sala taneczna). Ale do rzeczy. Lokal wygląda PRZEPIĘKNIE!!!! sala taneczna jest w kolorze beżowo-szarym, bardzo delikatny, stonowany kolor, sala ze stołami jest o ton ciemniejsza szara- ale ogólnie całośc jasna, stonowana, idealna . Do tego zmienili firanki (wcześniej z jakimiś wzorkami), a teraz gładkie, białe, elegancko upięte i do tego chyba rolety, ale takie.... no cudnie wyglądały okna . Mało tego, usunęli moje zmartwienie- czyli pseudo obrazy ze sztucznymi ozdobami wewnątrz (były same ozdobne ramy, a wewnątrz właśnie ozdoby jakieś), a w zamian za to są lustra w eleganckich ramach . Aaaa i rozwiązał się mój problem "co zrobić ze ścianą za nami, teraz za nami jest tłeło, chyba w sumie po prostu gładka, prosta firana, jaką sama planowałam w jakiś sposób tam zamontować! Po prostu tylko dołożę pompony i GOTOWE . Aaaaaa i ponoć jest nowa dekoracja na stół PM! tylko dzisiaj była ściągnięta. I placyk zabaw w ogrodzie został odnowiony i jest kilka ładnych, drewnianych "zabawek". Zdjęć nie mam żadnych, bo menagerka się nie zgodziła, gdy sala jest "goła", ale bliżej weekendu bądź w weekend podjedziemy ponownie i będę cykać fot ile się da i będzie też dekoracja na stole PM . Ogólnie jestem zachwycona i nawet sobie takiego obrotu sprawy nie wyobrażałam! Następnie pojechaliśmy na pierwszą lekcję tańca . Babka bardzo fajna (dzięki Justuus za polecenie ), ogólnie tak z 1,5 minuty układu już mamy "ustaloną" względnie, trochę praktykowaną . Całość trwa jakieś 2:20 . Ogólnie początek całkiem dobrze nam wychodzi, później dużo się dzieje i jeszcze się gubimy, ale wygląda to wszystko na prawdę dobrze . A najlepsze jest to, że M po lekcji powiedział mi, że mu się spodobało i całkiem się wkręcił, a co za tym idzie? będzie się przykładał! Potem podjechaliśmy do kuzynki, bo nam buty w Ryłko odłożyła, więc na szybko zmierzyliśmy i najpewniej w czwartek kupimy . Byliśmy też w GC, zostawiliśmy garnitur do poprawek . Do soboty powinien być gotowy . Byłam też u dentystki, ale tylko kontrolnie i zapytać co mi zaproponuje w kwestii 8-mki oraz tej ukruszonej jedynki. Wyobraźcie sobie, że na chwilę obecną przypiłowała mi delikatnie tą jedynkę i wygląda dobrze , a przy najmniej nie mam "schodka", który mnie drażni . A że to Mamy przyjaciółka to i zaproszenie wręczyłyśmy . No i na cudowne zakończenie dnia poszliśmy do księdza. I tak nam ciśnienie podniósł, że normalnie . Normalnie po minie M i swoim zmęczeniu nawet nic nie powiedziałam, przecież robiło się coraz gorzej :/. Na szczęście ksiądz chyba zobaczył moje przerażenie w związku z tym, że nie zakończymy sprawy teraz, więc nas uspokoił, że 2 spotkanie spokojnie zrobimy jak przyjedziemy w lipcu, mamy się w pon przed ślubem pojawić. Dostaliśmy kartkę na zapowiedzi (M ma jutro to u siebie w parafii załatwić), dostaliśmy kartki do spowiedzi (tak, mamy 2, i pierwszą mamy zrobić w tym tygodniu, zaraz po daniu zapowiedzi) oraz info z jakimi danymi mamy przyjść na 2 spotkanie. Dla Joasi wiadomości- ja również o ceny się nie dowiedziałam nic, tylko, że MUSIMY się spotkać z siostrą i z organistą. A i skrzypaczkę jeśli chcemy mieć, to MUSIMY dogadać z organistą, bo jeśli on się nie zgodzi to nie ma opcji :P.... No ogólnie wkurzeni wyszliśmy stamtąd, z poczuciem wyrolowania, ale chociaż tyle, że jednak tutaj wszystko powinniśmy być w stanie załatwić, a nie w Londynie :/.A teraz padam dosłownie, jestem tak od tych 3 dni zmęczona, że nie wiem . A jutro się wybieram na badania tak o- sugerujecie jakieś? Czy tylko najlepiej morfologię i tarczyca? Podpowiecie jakie najlepiej z tarczycy badać rzeczy? No i.... o 8 mam próbną fryzurę, koło 11/12 próbny makijaż i na 14 idę mierzyć kiecę ślubną (ale tylko salonową na razie) i do niej koszulkę. Boję się, bo mam mieszane odczucia do koronkowej koszulki, ale oby było pięknie . Aaaaa i byłam jeszcze dzisiaj za biustonoszem do kiecy, fajny z Dalii mi babka pokazała, ale jak usłyszała, że jutro mierzę kiecę, to zasugerowała mi KROPKĘ Z FLAMASTRA na plecach z wysokością kiecy! hahaha NORMALNIE MIAŁAM PRZECIEŻ TAKI SEN, prorok jaki czy co?
|
|
#490 |
|
nibyżona
|
magda podziwiam, tyle załatwiania
![]() super, że z salą tak fajnie, ciekawie to brzmi ![]() a ksiądz masakra
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I możliwe, że przed znajomymi Mama się ze mną wybierze po kilku sąsiadach z zaproszeniami :P. Chyba, że znowu nie zdążymy, bo planujemy po mierzeniu kiecy, przejść przez centrum i popatrzeć za kiecą dla Mamy . No ogólnie praktycznie do piątku mam już wszystko mega rozplanowane i praktycznie zero czasu "dla siebie", a wręcz mam wrażenie, że ciągle o czymś zapominam i nie wyrobimy .
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja na wesela szukam czegoś bardziej fruwającego, żeby ładnie wirowało w tańcu.
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Vivienne, ja też wspieram.
Od grudnia nadal nie kupiłam żadnego ubrania. Obiecałam sobie, że na ciuchowe zakupy pójdę, jak dostanę pracę, a nadal ani widu, ani słychu. ![]() Ale namówiłam TŻa na leżak, chcę mieć na balkonie. (mimo że słońca na naszym balkonie nigdy nie ma xD) Czekam tylko, aż będzie dostawa w sklepie. ![]() P.S. Tylko bluzkę na panieński sobie zamówiłam. Ale to za 20zł i w Polsce, nie zobaczę jej nawet do czerwca. xD
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2015-04-20 o 23:31 |
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Ej normalnie chyba powinniśmy wziąć ślub cywilny tylko, bo byłoby kulturalnie, miło, bezstresowo.... właśnie zobaczyłam na FB wpis naszego zespołu- oni też mają jakieś nowości, bodajże nowe urządzenie do dymienia
jak nie remontują czy kupują sprzęty to chociaż ceny zmieniają . Ogólnie powiem Wam, że ta sala dzisiaj tak mnie pozytywnie zaszokowała (dosłownie ), że na prawdę nie mogłam sobie tego lepiej wyobrazić . Zwłaszcza, że od kąd mieliśmy umowę to miałam kilka razy momenty "zawachania" czy by może nie zmienić lokalu, na inny, jeszcze ładniejszy. Nasz mimo, że bardzo nam odpowiadał i wizualnie się nam całkiem podobał, to miał kilka kwestii, które no nie do końca nam leżały- właśnie pomarańczowa sala do tańczenia, firany z pomarańczowymi wzorami, te średnie obrazy na ścianach (ramy w sumie)..... a teraz jest tak, że mogę sobie te wątpliwości wsadzić w tyłek bo salę mamy piękną
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy też macie na wizażu złą godzinę? i ostatnie posty pokazuje, że są z 21:40, a nie 23:40?
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem, dobrze, że sobie halkę załatwiłam, bo na bank będę gwiazdą teledysków z parkietu---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
u mnie jest ok w każdym razie
|
||
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne majtki to podstawa!
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odnośnie zaproszeń na ślub: piszecie kogo zapraszacie czy taką oficjalną formę Sz. P . pasuje wpisać i tak rozdawać?
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Viva relacja jeszcze raz najlepszego żonko![]() Aa jest szansa ze spędzimy z TŻ przedślubny weekend majowy podoba mi się ta wizja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaż
|
|
#505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Bo ja jednak nie do końca chce ,żeby ktoś kto nie powinien moje zdjęcia tu odnalazł ![]() [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51112577]Weźta piszta o takich akcjach i do mnie a w ogóle Ola! przyszła mi różowa mucha z tiesplanet, rzekłabym, że wygląda mi fajniej na żywo no nie jest wiązana, ale wiązane jakoś to twarzy TŻ nie pasowały W ogóle myśleliśmy, że skończymy z krawatem, bo dopiero w n-tym sklepie mieli jakiś inny kształt muchy i się okazało jakiej trzeba szukać A Ty już zamówiłaś?[/QUOTE]Piekna Cytat:
Ksiądz ,a co do sali to super ,ze ja tak przemalowali |
|||
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczyny, trzymajcie kciuki za moje probne rzeczy jutro. Ogolnie mam stresa!
dzwonilam jeszcze dzisiaj do fryzjerki pytac czy lepiej dzisiaj czy rano wymyć włosy, stwierdziła, zeby rano, to zobaczy jakie beda i jak beda współpracowac na świeżo... a to oznacza pobudkę za 5,5h ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Viva wrocilam jeszcze raz do relacji ,żeby na spokojnie sobie przeczytać
Mieliscie świetna ekipę kelnerska No i jestem pełna podziwu dla pęcherza No to teraz Szczęścia i Mnóstwo Milosci na Nowej Drodze Zycia ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poczytałam trochę, ale nie wszystko. padam na mordkę po pracy. jutro do was zajrzę
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po pracy
Viva super relacja, no super mi się czyta relacje naszych żonek ;-) jesteście świetne i jeszcze raz wszystkim żona wszystkiego naj na nowej drodze życia :-* I od razu żegnam się dobranoc dziewczyny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

pocieszę Cię! wydałam więcej!!
[/QUOTE]
uśmiechnę sie do Tżta 

:
W ogóle myśleliśmy, że skończymy z krawatem, bo dopiero w n-tym sklepie mieli jakiś inny kształt muchy i się okazało jakiej trzeba szukać