Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-20, 19:50   #2731
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Soleil

Jezuuuu jak mi głowa pęka
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 19:51   #2732
barbaritka84
Rozeznanie

Ja też już coraz częściej myślę o porodzie
Zastanawiam się która pierwsza urodzi, jak będziemy to wszystkie razem przeżywać i się wspólnie cieszyć.
Czasem mi się wydaje że to jeszcze tyle czasu, a to tak naprawdę jeszcze tylko chwilą, tak ten czas leci.
Ponieważ to moje 3 dziecko to obawiam się ze to terminu nie dotrwam...ciekawe jak to się ułoży.
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 19:54   #2733
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość

Ale masz ładny brzuszek
ps. Szlafrok Ci nie potrzebny mając taką narzutkę. Swoją drogą kupiłaś ją może przez internet ?
dziękuję
narzutkę kupiłam kiedyś na targu ale widziałam je też na All.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 19:57   #2734
201710041131
Konto usunięte

mehja ja bym nie kupowała szlafroka
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 20:01   #2735
mehja
Zakorzenienie

Dzięki za wszystkie odpowiedzi co do szlafroka w takim razie się wstrzymam
Stary 2015-04-20, 20:10   #2736
Domincia_1987
Zadomowienie

Soleilvjak Ci tylko pomoże to poplacz sobie każdy sposób pozbycia sie emocji z siebie dobry

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 20:30   #2737
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
A ja zjadłam własnie przepyszne naleśniki z serem i nutellą o jeju, jedzenie to taka przyjemność

o takie
oesuuuuuuuu ale bym zjadła

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

przyszedł do mnie już laktator.. ale to jest dojarka!

jaki kupiłaś?

soleil
Stary 2015-04-20, 21:04   #2738
Soleil_Rouge
Rozeznanie

dzieki dziewczyny...
problem w tym ze placz niestety nie pomaga kiedys sie uspokoje...

a z takich pozytywniejszych spraw, to moj Maluch nie przestaje sie rozpychac w moim brzuchu jak pomysle ze wizyta u gina mam dopiero za 3 tygodnie to sie zastanawiam czy dotrwam do tego czasu w dwupaku za tydzien mam spotkanie w szpitalu z anestezjologiem w sprawie znieczulenia - mam nadzieje ze tym razem bedzie czas na zzo!!
Stary 2015-04-20, 21:08   #2739
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny od czwartku będą w Biedronce tanie torby sportowe
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1429526796

Ja potrzebuję więc pójdę oblukać
Stary 2015-04-20, 21:12   #2740
industria
Zakorzenienie

teraz mają torby jak ja już kupiłam na allegro

ale za to mam ładniejszą - fioletową
Stary 2015-04-20, 21:15   #2741
Millygirl
Zadomowienie

Ale się rozpisałyście ! i straszycie porodówką już ja jeszcze o tym nie myślę

Bylam dziś u gina. Wszystko ok. Jestem pozamykana (jak na mnie,bo od 20 tc chodzę z lekko skróconą i rozwartą szyjką), usg mi nie robił niestety...tylko serduszka nasłuchiwał. I mam infekcję
Odebrałam zamówienie z gemini. Mi brakuje jeszcze pampków,chusteczek,płynu Hippa,klapek pod prysznic,pościeli do łóżeczka...i kogoś kto popierze i poprasuje te stosy ubranek,tetry itp (:
Stary 2015-04-20, 21:18   #2742
mehja
Zakorzenienie

Industria przyszła ci już ta torba? zadowolona jesteś? jak te z biedr. okażą się do niczego to też bym na All kupiła. kupiłaś tą? http://allegro.pl/torba-podrozna-wyc...151568201.html
Stary 2015-04-20, 21:26   #2743
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Znów latałam dziś od rana, jak kot z pęcherzem i nawet chwili na wizaż nie znalazłam Już chyba wiem dlaczego przestałam pprzybierać na wadze- za dużo ruchu
Mąż złożył dziś łóżeczko, a ja przykleiłam naklejki I wizja tego, że za 2 miesiące zamieszka z nami Franuś nabrała realnych kształtów.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A wczoraj wyglądałam jak zombie.
Nie wiem czemu ale mam tak okropnie cienie pod oczami, że aż strach patrzeć. Nigdy nie miałam z tym problemów. Ale wczoraj, nawet pod makijażem przebijały okropnie.
Wysypiam się przecież ostatnio i ogólnie dobrze się czuję
ja też mam cienie pod oczami, ale ja mało śpię niestety...

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Czy Was też boli pęcherz/ szyjka??? Nie wiem, czy to moje dziecię mnie kopie w w/w, ale aż mnie skręca czasem z bólu.
w tej ciąży nie, ale w poprzedniej miałam takie bóle, strasznie nieprzyjemne to było

Cytat:
Trochę się boję, bo tż obecnie musi dojeżdżać ok. godziny do pracy i nie wyobrażam sobie tego, jakbym zaczęła rodzić...
Co gorsza nie wiem czy nie będzie tak dojeżdżał do końca czerwca.
Tato w pracy, też często na wyjazdach, mama nie ma ani prawka ani samochodu. Dookoła wszyscy w pracy..
?
spokojnie Mój mąż cały czas tak pracuje, ze potrzebuje około godziny, żeby dojechać. A ja mam jeszcze opiekę nad dzieckiem do zorganizowania, gdyby nagle zaczęło się coś dziać... Gdyby nie miał mnie kto zawieźć do szpitala, biorę taksówkę, a mężowi mówię, żeby przyjechał prosto do szpitala- zaoszczędzimy w ten sposób na czasie. No i do szpitala też muszę godzinę jechać...trzeba wierzyć, ze wszystko pójdzie po naszej myśli, a jak nie, to wymyslić plan awaryjny.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
To chyba kwestia rozluźniania miednicy
Mnie boli bożenowa kość i kości w dupce
A ostatnio też w pachwinach pobolewa
mnie też już tak pobolewa to i owo w tych okolicach...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 21:31   #2744
pszczoua
Zakorzenienie

Aika, w którym tc jestes? Ja też się przejmowalam, aż w końcu w 35 tc młody się obrocil. Poczytalam troszkę o tym obrocie zewnętrznym i w razie czego byłam na niego zdecydowana. Wykonuje się go już przy ciąży donoszonej (37-38 tc) i w dzisiejszych czasach nie jest ryzykowny bo podpinaja cię pod ktg, usg a w razie czego czeka anastezjolog i wolna sala na cc. Warunkiem jest ciąża bez komplikacji i wystarczająca ilość wód plodowych.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Apropo tych ćwiczeń o których pisała Princesika, ja lezalam 2-3 razy dziennie po 15 minut z poduszkami pod biodrami, tak by były one ok. 30cm nad ziemia. Nie wiem czy pomogło ale po kilku dniach dziec się obrocil
Stary 2015-04-20, 21:49   #2745
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Oby się te płytki ustabilizowaly, tak byś mogła mieć normalna cc zdrowka dla Ciebie

Dziś mi przyszła torebka, która sobie zamówiłam jako prezent od siebie dla siebie na urodziny i bardzo mi się podoba

dziękuję

fajna torebka!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A ja spokojnie oczekuje czerwca nie wyglądam za nim ani nic.. Jasne, chciałabym już małą tulic ale nie mam jakoś parcia żeby to był już teraz czerwiec :p
..
ja mam tak samo Dziś z przerażeniem stwierdziłam, ze za 2 miesiące to my już z Frankiem raczej w domu będziemy

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny u mnie tez pięknie wystawiłam buźkę na godzinę do słoneczka idę sprzątać mam kupę prania do wyprasowania ehhhh i poxniej małe zakupy kosmetyczne, zaczynam pakować swoja torbę zastanawiam się w czym po szpitalu chodzić, przecież nie w kapciach?
w kapciach można albo w klapkach sportowych. Ja sobie własnie klapki muszę kupić.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kojarzycie u którego sprzedawcy na all jest największy wybór kosmetyków dla dzieciaczków?
nie pomogę- nie kupowałam kosmetyków dla F na allegro.

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, aby płytki nie spadały

Hej
wczoraj miałam mega stresujący dzień...w jednym momencie moje ciśnienie wzrosło do 168/118, ale pomału zaczęło spadać. Dziś od rana jakoś odczuwam dziwne bóle?/skurcze? jakby delikatne bóle miesiączkowe, rozciąganie.. mam nadzieje, ze to od tego, że mały szybko rośnie i wszystko się tam rozciąga. Leżę dziś cały dzień plackiem! strasznie się boję wcześniejszego porodu
dzięki

Kurcze nieciekawie z tym ciśnieniem Co na to lekarz?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
mój też ma drugie zmiany...od 13 do 22 go nie ma, nie lubię
.
mojego nie ma od 16-tej do 8-mej rano Na szczęście co drugi dzień.

Cytat:
Dziewczyny miałam właśnie klikać szlafrok ale przyszło mi do głowy, ze mam taką dłuugą narzutkę, coś podobnego jak tu tylko inny kolor http://grupaavanti.pl/avantistyle/ka...aa-%289%29.jpg

i zastanawiam się czy nie nadawałaby się zamiast szlafroka? bo w sumie potrzebny mi tylko żeby tyłek zakryć jak gdzies po korytarzu będę szła.
Co myślicie?
Czy kliknąć szlafrok?
narzutkę weź

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
hahahaha

OMG!
Stary 2015-04-20, 22:06   #2746
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Aika, w którym tc jestes? Ja też się przejmowalam, aż w końcu w 35 tc młody się obrocil. Poczytalam troszkę o tym obrocie zewnętrznym i w razie czego byłam na niego zdecydowana. Wykonuje się go już przy ciąży donoszonej (37-38 tc) i w dzisiejszych czasach nie jest ryzykowny bo podpinaja cię pod ktg, usg a w razie czego czeka anastezjolog i wolna sala na cc. Warunkiem jest ciąża bez komplikacji i wystarczająca ilość wód plodowych.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Apropo tych ćwiczeń o których pisała Princesika, ja lezalam 2-3 razy dziennie po 15 minut z poduszkami pod biodrami, tak by były one ok. 30cm nad ziemia. Nie wiem czy pomogło ale po kilku dniach dziec się obrocil

W srode koncze 32 tydzien, niby czas jeszcze jest, mam nadzieje ze sie obroci. Polozna mowi ze ona jest bardzo dluga i moze dlatego sie nie moze obrocic i tak lezy w poprzek albo glowa do gory.
Musze tak zaczac lezec.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 22:06   #2747
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Hej
Ja juz po wizycie u poloznej. Pomacala mi brzuch i mala dalej glowa do gory, wogole stwierdzila, ze jest dziwnie ulozona. Za 3 tyg mam nastepna wizyte i jak do tego czasu sie nie obroci to wysle mnie na usg, jak usg to poteierdzi to czeka mnie cesarka. Mowila, ze moga probowac ja obracac ale nie musze sie na to zgodzic to nie wiem jak to wyglada, musze o tym poczytac.
Wiecie cos p tym obracaniu dziecka? Wasze dzieciaczki sa juz glowa w dol.
.
nie wiem, jak mój jest ułożony... pod koniec marca był główką w góre/w bok, 10 dni temu niby główką w dół, a teraz nie jestem pewna czy znów nie jest jakoś główką w bok ułożony. W przyszłą środę maam usg to się okaże.
Co do obracania, ja bym się nie zgodziła.

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki Przyszłam się pochwalić, że wyprawka skompletowana Jutro ostatni kurier przywiezie pieluchy i prześcieradła na przewijak Ale się cieszę, że już koniec, jestem spokojniejsza Torba też spakowana, więc teraz pozostaje tylko czekać

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano padło na mnie z tym żołądkiem, musiałam położną przełożyć, bo ciągle do wc... i słabo mi strasznie. za to brzuch od wczoraj niżej i znowu mogę oddychać
mam nadzieję, że Ci przeszło

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

ja rano zaczęłam prasować, ale syn szybko się znudził samodzielną zabawą, podchodził mi pod deskę i tyle było. nie mam kiedy prasować bez niego.. jeszcze próbował zakładać czapeczki, kaftaniki, zdejmował mi pranie z suszarki, wczoraj mokre i ledwo uprane rozrzucił po podłodze... bardzo sterylnie będzie się córa wychowywać
ja nie mogę z moim dzieckiem prasować, bo skończyłoby się to nieszczęściem

Cytat:
.

Ja czekam na ładną pogodę i też wstawię pranie ciuszków
ja też czekam na pogodę Ale pranie/ czyszczenie zacznę od wszystkiech innych niż ubranka potrzebujących odświeżenia rzeczy: zabawki/grzechotki, wkłady koszyków na kosmetyki/pieluchy, wózek, fotelik, kocyki/prześcieradła/ochraniacze, a garderoba na końcu, zeby była najświeższa
No... jeszcze ochraniacza ani rożka nawet nie zamówiłam, więc trzeba to w niedługim czasie naprawić.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
hej laski!
mialam juz pocytowane i mi wszystko wcielo powoli zaczynam miec dosc tego nowego kompa!!
poza tym to mam mega dola dzis... to sa urodziny mojego taty i tak mi strasznie zle ze nie moge do niego zadwonic nie wiem juz ile razy sie dzis poplakalam. w pracy jeszcze jakos dawalam rade, bo wiem ze musze (to przede wszystkim dlatego pracuje - mniej wtedy mysle o wszystkim co sie wydarzylo), ale rano przed praca i juz po powrocie to poplynelam...
współczuję Ci bardzo
Stary 2015-04-20, 22:13   #2748
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Dziekuje tez wlasnie czytam o tym zabiegu obracania. Wydaje sie to dodc ryzykowne i z tego co czytam bardziej skuteczne przy drugiej ciazy. Sprobuje te cwiczenia i zobaczymy co bedzie za 3 tyg. Dziekuje za pomoc.
Trzymamy kciuki, żeby się powiodło
Cytat:
A ja zjadłam własnie przepyszne naleśniki z serem i nutellą o jeju, jedzenie to taka przyjemność

o takie
Ty okrutna kobieto!!!! Zjadłabym mmmmniam! Teraz głodna będę
Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
hej laski!
mialam juz pocytowane i mi wszystko wcielo powoli zaczynam miec dosc tego nowego kompa!!
poza tym to mam mega dola dzis... to sa urodziny mojego taty i tak mi strasznie zle ze nie moge do niego zadwonic nie wiem juz ile razy sie dzis poplakalam. w pracy jeszcze jakos dawalam rade, bo wiem ze musze (to przede wszystkim dlatego pracuje - mniej wtedy mysle o wszystkim co sie wydarzylo), ale rano przed praca i juz po powrocie to poplynelam...
Też dzisiaj miałam taki dzień, uswiadomiłam sobie, że niebawem pierwsza rocznica śmierci dziadka. Mam wrażenie że od tego czasu wszystko zmieniło się o 180 stopni, a tamten czas w ogóle pamiętam jak przez mgłę.

Mi też zjada cytowania, posty... to chyba wizaz
Stary 2015-04-20, 22:25   #2749
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny od czwartku będą w Biedronce tanie torby sportowe
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1429526796

Ja potrzebuję więc pójdę oblukać
ja mam 2 torby z biedronki (bardzo podobne, troszkę inne kieszenie chyba), kupowane 2 lata temu do szpitala właśnie. potem służyły jako sportowe, regularnie brane na basen. nic im nie jest, nawet bardzo zadowolona z nich jestem.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja nie mogę z moim dzieckiem prasować, bo skończyłoby się to nieszczęściem
właśnie dlatego mało uprasowałam, głównie tą pościel syna, ciuszków tylko kilka zdążyłam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 22:36   #2750
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja mam 2 torby z biedronki (bardzo podobne, troszkę inne kieszenie chyba), kupowane 2 lata temu do szpitala właśnie. potem służyły jako sportowe, regularnie brane na basen. nic im nie jest, nawet bardzo zadowolona z nich jestem.
.
dzięki za opinie

Irmusia zacytowałaś Smutnego Czopa i znowu mi się śmiać chce
Stary 2015-04-21, 06:51   #2751
masija
Zakorzenienie

Hej

Co do toreb z Biedry to ja mam 1, kupiona ok. 2 lat temu i też jestem zadowolona. Za ok. 20 zł na przecenie.

Ale się okropnie czuję dzisiaj:/
Od wczoraj brzuch boli jak na okres, ciągnie, kłuje no normalnie wszystko na raz :/

Miałam Wam pisać co z tym stanikiem-nie zamawiam go jednak. Sprzedawca dalej nie odpisał, patrzyłam na komentarze to dodatkowo mnie zniechęciły.
Dzisiaj zamawiam ten chyba : http://allegro.pl/75f-biustonosz-do-...279149437.html i/albo ten http://allegro.pl/75f-stanik-ciazowy...991699375.html

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-21 o 06:53
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 07:27   #2752
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
teraz mają torby jak ja już kupiłam na allegro

ale za to mam ładniejszą - fioletową
to samo pomyslałam, tylko ja w piątek w pepco jakąś kupiłam

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Ale się rozpisałyście ! i straszycie porodówką już ja jeszcze o tym nie myślę

Bylam dziś u gina. Wszystko ok. Jestem pozamykana (jak na mnie,bo od 20 tc chodzę z lekko skróconą i rozwartą szyjką), usg mi nie robił niestety...tylko serduszka nasłuchiwał. I mam infekcję
Odebrałam zamówienie z gemini. Mi brakuje jeszcze pampków,chusteczek,płynu Hippa,klapek pod prysznic,pościeli do łóżeczka...i kogoś kto popierze i poprasuje te stosy ubranek,tetry itp (:
to dobre wieści

Solei bardzo mi przykro, to musi być ogromny ból

Szuu he he smutny czop rządzi

Spakowałam wczoraj torbę nie wiem kurcze co jeszcze, pewnie co jakiś czas będę zaglądać i dorzucać jak mi się coś przypomni

Abz i jak ta moja Silvia na żywo?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 07:55   #2753
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Co do toreb z Biedry to ja mam 1, kupiona ok. 2 lat temu i też jestem zadowolona. Za ok. 20 zł na przecenie.

Ale się okropnie czuję dzisiaj:/
Od wczoraj brzuch boli jak na okres, ciągnie, kłuje no normalnie wszystko na raz :/

Miałam Wam pisać co z tym stanikiem-nie zamawiam go jednak. Sprzedawca dalej nie odpisał, patrzyłam na komentarze to dodatkowo mnie zniechęciły.
Dzisiaj zamawiam ten chyba : http://allegro.pl/75f-biustonosz-do-...279149437.html i/albo ten http://allegro.pl/75f-stanik-ciazowy...991699375.html
Dzien dobry witam sie w piękny i słoneczny dzień

Jeśli chodzi o torbę to ja kupiłam tą w sp i jest całkiem ok, ale nadaje się raczej jako druga dodatkowa torba

Całkiem fajne te staniki, ja się sama zastanawiam czy zamawiać stanik do karmienia czy na początek poczekac.

Jedna z wielu
Stary 2015-04-21, 07:56   #2754
Cos_
Zakorzenienie

Przepraszam ze nie nadrabiam,ale za duzo 20 stron :P
A wiec wczoraj przewiezli mnie do innego szpitala,po badaniu ginekologicznym gin stwierdzil ze w kazdej chwili dzieci moga zaczac sie rodzic a u nich nie ma sprzetu. Teraz pytanie czy tutaj mi wszystko unormuja i puszcza do domu a ja bede drzec czy zadecyduja o cc...
Stary 2015-04-21, 08:10   #2755
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Przepraszam ze nie nadrabiam,ale za duzo 20 stron :P
A wiec wczoraj przewiezli mnie do innego szpitala,po badaniu ginekologicznym gin stwierdzil ze w kazdej chwili dzieci moga zaczac sie rodzic a u nich nie ma sprzetu. Teraz pytanie czy tutaj mi wszystko unormuja i puszcza do domu a ja bede drzec czy zadecyduja o cc...
o kurcze...a co dalej są skurcze? jak szyjka?
z jednej srony to za szybko, a z drugiej to z bliźniakami całkiem normalny termin.
Tam z reguły się robi cc przy bliźniakach?

Stary 2015-04-21, 08:28   #2756
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
o kurcze...a co dalej są skurcze? jak szyjka?
z jednej srony to za szybko, a z drugiej to z bliźniakami całkiem normalny termin.
Tam z reguły się robi cc przy bliźniakach?
Wczoraj mialam kroplowke odlaczona zaledwie na dwie godziny i na ktg wyszly skurcze i brzuch mnie bardzo bolal. No najlepiej gdyby byl juz 34 tc niewiem co oni tu wymysla obserwacja trwa 4 dni.
Stary 2015-04-21, 08:29   #2757
poldzik
Zadomowienie

witajcie!

32 tydzien zaczety, kejti to my tez juz jestesmy w 8 miesiacu? uoooo

wczoraj mialam usg 3 trymestru. maly wazy 1775 g i mierzy... 40 cm :O po kim on taki dlugi? (tz 158 cm wzrostu, ja 162) bardzo byl fotogeniczny a juz z profilu to jak dla mnie calkiem do tz podobny (tesciowa potwierdza )
i co a zrobie z ciuszkami na 50 jak on mi sie 60cm urodzi???

jest glowa w dol i wszystko ok, jedyne co to gin zauwazyl jakas minimalna nieprawidlowosc w ruchu jednej z zastawek serca pytal czy robilismy echo serca i u kogo - robilismy i u dobrego specjalisty, wiec mowi, ze jak tambten nic nie mowil, to pewnie wszystko ok i on tego nie bedzie w papierach pisal.. ale sie zmartwilismy.

cos trzymajcie sie tam... ale to juz moze czasem byc ten moment niedlugo... ojojo

soleil

mehja narzutka bardzo fajna jak najbardziej sie nadaje

ja sie dzisiaj nawet wyspalam (wreszcie),, bylam bardzo zmeczona bo wczoraj to usg mialam na 8 takze wstalismy o 6...
dzisiaj sa rowno 2 mesiace do porodu, powinnam jeszcze z miesac popracowac i tez mi sie nie oplaca rodzic wczesniej..

pije herbatke a potem sie ubieram i do roboty.

szuu RYBA CZOP rzadzi
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 08:34   #2758
Domincia_1987
Zadomowienie

Poldzik za wizyte piekna waga

Jedna z wielu
Stary 2015-04-21, 08:46   #2759
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam kroplowke odlaczona zaledwie na dwie godziny i na ktg wyszly skurcze i brzuch mnie bardzo bolal. No najlepiej gdyby byl juz 34 tc niewiem co oni tu wymysla obserwacja trwa 4 dni.
a podłączyli ją z powrotem? kiedy będziesz mieć skończony 34 tydzień?

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
witajcie!

32 tydzien zaczety, kejti to my tez juz jestesmy w 8 miesiacu? uoooo

wczoraj mialam usg 3 trymestru. maly wazy 1775 g i mierzy... 40 cm :O po kim on taki dlugi? (tz 158 cm wzrostu, ja 162) bardzo byl fotogeniczny a juz z profilu to jak dla mnie calkiem do tz podobny (tesciowa potwierdza )
i co a zrobie z ciuszkami na 50 jak on mi sie 60cm urodzi???

jest glowa w dol i wszystko ok, jedyne co to gin zauwazyl jakas minimalna nieprawidlowosc w ruchu jednej z zastawek serca pytal czy robilismy echo serca i u kogo - robilismy i u dobrego specjalisty, wiec mowi, ze jak tambten nic nie mowil, to pewnie wszystko ok i on tego nie bedzie w papierach pisal.. ale sie zmartwilismy.

cos trzymajcie sie tam... ale to juz moze czasem byc ten moment niedlugo... ojojo

soleil

mehja narzutka bardzo fajna jak najbardziej sie nadaje

ja sie dzisiaj nawet wyspalam (wreszcie),, bylam bardzo zmeczona bo wczoraj to usg mialam na 8 takze wstalismy o 6...
dzisiaj sa rowno 2 mesiace do porodu, powinnam jeszcze z miesac popracowac i tez mi sie nie oplaca rodzic wczesniej..

pije herbatke a potem sie ubieram i do roboty.

szuu RYBA CZOP rzadzi
he he ja nie mam ciuszków na 50 w sumie żadnych
gratki za wizytę a serduszkiem się nie martw, jak spcjalista mówił, że jest ok to na pewno tak jest

Stary 2015-04-21, 08:48   #2760
k a j a
Zakorzenienie

Cos cholercia. Trzymaj się tam oby jednak dzieciaczki powiedziały, Blanki to.posłuszne dziewczynki

A ja wczoraj poszłam do babci na herbatke i wróciłam po 20 i tz dzwonil ze mu.opilek metalu wpadł do oka.. i musiałam po niego jechać, ale okulisty już nie było i dziś idzie. Tzn poszedł już..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości