|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czyszczenie/naprawa męskiej twarzy :)?
Hej dziewczyny.
Potrzebuję pomocy w doborze kosmetyków głównie w oczyszczaniu, naprawie, pielęgnacji twarzy. Dokładnie czego powinienem używać, co po czym a przed czym itd ![]() Jaka skóra? Dobre pytanie, na pewno jest sucha, pod oczami mam czerwone suche plamki, tak samo pod nosem - stosuję krem Avene Cicalfate, który stosując regularnie daje rade. Ale niestety mam duży wyprysków na twarzy, często podskórne kilkudniowe - niestety po wyciśnięciu robią się strupki, do tego pod oczami, na nosie i między brwiami mam czarne kropki - to pewnie zapchane pory - często bardzo nos mam bardzo tłusty.. Trochę zagmatwałem ale mam nadzieję, że pomożecie mi wybrać czym czyścić twarz, czym nawilżać, czym pielęgnować itd - chciałbym unikać zwykłej wody bo po przemyciu twarzy jest tak sucha, że się wszystko "sypie" i mam uczucie mocno naciągniętej skóry. Z tego co sam poczytałem to podobno warte uwagi są jakieś głęboko oczyszczające złuszczające kosmetyki np Tołpy, do mycia woda termalna? do tego coś jeszcze pielęgnującego? W jakiej kolejności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czyszczenie/naprawa męskiej twarzy :)?
Hej,
suche plamki u mnie powoduje zazwyczaj spożywanie produktów mlecznych (uczulenie) - zwróć uwagę na to, co jesz. Może to mleko, ser, a może coś innego. łatwo znikają przy użyciu kremu z mocznikiem (urea). Kosztuje 15-26 zł w zależności od marki. 10% wystarczy. Mocznik jest syntetyczny więc nie ma zapachu. 20% jest super, ale działa jak peeling, czyli złuszcza skórę. Kiedyś używałam tylko tego i latem opaliłam całe ciało oprócz twarzy. Teraz ograniczyłam produkty mleczne prawie do zera i używam Toleriane Ultra LRP albo Physiogel intensywnie nawilżający. masz skórę mieszaną i do takiej warto szukać kosmetyków. Firmy Avene, La Roche Posay, Physiogel oraz Bioderma mają faktycznie dobre kosmetyki do pielęgnacji twarzy (to moje ulubione, reszta to kwestia sprawdzenia i własnej oceny). Warto 1 na tydzień zrobic peeling. Jednak najlepiej przy okazji wizyty u dermatologa poprosić o szczegóły dotyczące dobrych kosmetyków do Twojej cery. I brawo, że chcesz dbac o skórę! Sama bardzo lubię jak mężczyzna nie zaniedbuje się, "bo jest facetem i mu nie wypada używać kosmetyków". ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- A i tak: Woda termalna nie służy do mycia, raczej do łagodzenia. Krem z mocznikiem, też pomaga goić się ranom Możesz myc twarz płynem micelarnym przy użyciu wacika albo pianką lub żelem, ale wtedy trzeba zmyć wodą. Potem nakładasz krem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czyszczenie/naprawa męskiej twarzy :)?
Hej,
Dzięki za odpowiedź ![]() ![]() Byłem u dermatologa, dostałem na receptę do mycia głowy, twarzy na dzień i na noc - po miesiącu następna wizyta i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Nazw nie pamiętam, tylko została mi w głowie kremu na noc - Elidel. Btw, trzeba trochę o siebie dbać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.