|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10
Cytat:
|
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia wizytujacym
dawajcie znac co i jak
|
#813 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie w pierwszej ciąży mówił już od 36 tc ze to już niedługo bo miałam rozwarcie na palec a urodziłam w dzień terminu
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz mówił że nawet jak bys wzięła tabletki jakieś na przeziębienie, gorączke czy coś na tej końcówce to już na dziecko nie ma takiego wpływu to farbowanie tym bardziej. Ja też jestem ciekawa jak tam moja Bożenka i szyjka ![]() Ale dowiem się dopiero w czwartek
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj ktos pytal o podpaski chyba czy mialas tylko te mega czy jakies inne? I w ogole takie glupie pytanie ale jak sie przebralas w koszule to bylas w majtkach czy juz bez?
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie. Ja bym za żadne skarby nie płaciła za to żeby mnie cieli. znając życie mimo tego że zabuliłaby to opieka byłaby na standardzie NFZ czyli nijaka.
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#818 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo mam wrażenie, że oni nie wiedzą o czym mówią... Cytat:
Wszyscy mi mówili że się uspokoi w ostatnim miesiącu ciąży
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym tak chciała ![]()
|
|
#821 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to dobry znak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś znów ciśnienie 166/95 , teraz 155/100 ale ☠☠☠☠a do gina nie idzie się dodzwonić tyle kasy mu się płaci a jak potrzebny to dziad niedostępny
|
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nadzieja piękny opis!! Tak bym chciała, żeby i u nas się udało, żeby mąż był ze mną Ten szampan powalił mnie na łopatki Widać, że to nie polski szpitalDorka ale miałaś przeżycia, dobrze, że będziesz w szpitalu pod kontrolą Agnes kciuki! Fistaszek szok... Sprytnego masz synka. Oby wrócił do pozycji nietoperza Kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja właśnie pije kefir, chociaż nie lubię Ale może coś mnie ruszy![]() I ciągle czekam na te wyniki GBSa... eh, coś długo hodują, pewnie dziad jest
|
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jakie kuźwa uspakaja. Ja teraz w tym ostatnim miesiącu ruchy czuję najbardziej. No i wydaje mi się że ostatnio zrobiła się bardzo ruchliwa. Jakoś tak od dobrego tygodnia. A ma mi się tu już pomału wyciszać a nie brykać ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Fistaszek moja ciotka mówiła mi że u niej dziecko obróciło się z pozycji buddy na nietoperka dopiero gdy zaczęły się u niej skurcze. Mówiła że stała z rozstawionymi nogami a tu nagle taki ból musiała zobaczyć czy jej brzuch jest cały bo miała wrażenie że on pękł i wszystko z niej wyleciało. Niby naprawdę ból nie do opisania. No ale kuzynka też była dość sporym dzieckiem.
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No aby u Ciebie tak nie było
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam w 36 tc, a więc w 9 miesiącu Nadzieja jak czytałam opis twojego porodu to zużyłam całą paczkę chusteczek, ja też tak kcem :ryczy-smarkam: dla wszystkich wizytujących!
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
3200 miał
a miesiąc przed 2300, wiec liczę, że młoda też ok kilograma jeszcze przypakuje Cytat:
Super opis porodu ale podziwiam, że dałaś radę leżeć, ja skurcze musiałam na stojąco przechodzić, pomiędzy kładłam się na worku sako a na skurczu małż mi pomagał szybko wstać
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas też 9 miesiąc ![]() Okropnie się czuję niestety, głowa mnie boli, po kawie mam ciśnienie 100/70, więc całkiem inaczej niż u dorki. Idę dziś na pobranie gbs - w pierwszej ciąży nie miałam, więc mam nadzieję, że i teraz nie będzie. Zrobiliśmy rewolucję w sypialni i łóżeczko drewniane będzie tam stało a nie w pokoju dziewczyn, więc muszę organizer kupić jakiś. Nie mogę też znaleźć rożka po Lili i ręczników z kapturem, w mieszkaniu mam tylko 5 szt., a było ich z 10 - chyba znowu czeka nas wycieczka do piwnicy, ale i tak musimy huśtawkę przynieść dla berbecia najmniejszego. |
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Mam lezec ;( jestem strasznie zla
|
|
|
|
#832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jakbym wytrzymała miesiąc ![]() Cytat:
aż się czasem boję czy jak się tak wierci to żeby się pępowiną nie owinęła już bym chciała urodzić i chociaż tym sie nie martwić ![]() każda ma inny sposób na ból zobaczymy co my będziemy wyprawiać na skurczach ![]() za wizyty - widzę że trochę ich dziś jest ![]() i za nowe tygodnie ![]() mi dziś w nocy jak się obracałam coś strzeliło w kościach w okolicy krocza/spojenia - dziś znów ledwo chodzę
|
|
#833 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokoj malego byl dobrze obklejony i zabezpieczony i nic nie wpadlo Kciuki za Was dziewczyny ja juz za 10dni moge rodzic, bede spokojna ![]() Cytat:
Oby sie obrocil ![]() Cytat:
![]() Podwozie mnie i tak bolalo ale teraz to napier.ala za wizyty za kolejne tygodnie
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|||
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Nadzieja
![]() agnes dorka kciuki za dzisiejsze wizytujące ola ![]() ja dzisiaj ranny ptaszek, byłam na badaniach, w piekarni kupiłam świeże ciepłe bułki ale miałam pyszne śniadanie mniam modle się tylko żeby dotrzymać jeszcze ten tydzień do cięcia bo z każdym dniem gorzej się czuję, skurcze narastają i coraz bardziej bolesne są, w nocy też spać nie dają, kurde a mnie cc na życzenie nie dziwi w ogóle, jak ktoś chce i ma kase jego wybór a 4 tyś to chyba jeszcze nie tak dużo jak na prywatną klinikęi szkoda mi kobiet które boją się rodzić naturalnie i muszą bo nie ma innej opcji w polskich szpitalach a potem trauma i złe wspomnienia |
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no i nie napisałam tego w opisie.... Po porodzie, a w zasadzie po śniadaniu położna zabrała mnie pod prysznic. Tzn najpierw marzyło mi się siku... tak strasznie mi się po wszystkim chciało że to masakra! Wiec cyk na nóżkach z podkładem między nogami, zasłonięta prześcieradłem z położną poszłam do łazienki. Tam jak siadlam na toalecie, Boże jaka ulga! Nawet wody mi nie zdążyła odkręcić... Ona szok bo każda rodząca ma z sikaniem podobno problem a ze mnie się leje mocz jak z kranu trochę ma koniec przyszczypalo ale luz. Potem zaraz pod prysznic chciała mi pomóc ale mówię spoko dobrze się czuje nic mi nie jest mogę sama! Wiec szybki prysznic i na koniec przyszła, ręcznik dala między nogi kazała wyjść obtarla mnie pomogła z założeniem gatek siatkowych założyła te podkłady 2 sztuki i założyła koszule ta która miałam do porodu drugą (spakowałam krótki i długi rękaw bo nie mogłam się zdecydować) potem wzięliśmy wszystkie klamoty tzn położna małego a Tż torbę, ja flache wody i o własnych siłach poszłam na oddział. jak juz zostaliśmy sami i się nacieszylismy z Tz małym, tz poszedł po torbę do auta z ciuchami na po porodzie wtedy też kolo 12 ubrałam juz leginsy i dłuższą bluzę ![]() Co do podkładów po porodzie. Używam cały czas podkładów i majtek siatkowych które zapewnił szpital ale krwawie bardzo bardzo mało juz. Tzn wg mnie mało wg lekarza normalnie Właśnie wróciłam z usg i jest wszystko wporzadku wiec taka moja uroda po prostu teraz wiem ze swobodnie mogę się przerzucić na podpaski zwykle - tzn takie normalne, nawet niekoniecznie te długie.
|
|
#836 |
|
404 Not Found
|
Nie ma co potępiać cesarki na życzenie. Wierzę, że są kobiety, które panicznie boją się porodu. Taka nie będzie współpracować i ogólnie może być klops.
|
|
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
No i nam nie odpisala..
Wiecie ze ja od 1,5 h probuje sie dowiedziec na ktora mam dzis wizyte? To jest chore. Poporodzie zmieniam lekarza
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
I po spaniu..
ola, opieka jak opieka- na takie polozne mozna trafic, gorzej z warunkami w szpitalu agnes, zostawili Cie w sapitalu? yyy wiecie co, w szpitalu w medicoverze znajomej szefowa, po znizkach bo ma abonament, za cc placila 6 tys. I to bylo ze 4 lata temu.. i w ogole kiedys z ciekawosci patrzylam na cenniki szpitali i ponizej 5tys w wwie nie znalazlam. Ale znam przypadki ktore niestety sn sie boja, sa wrecz przerazone.. wstaje chyba powoli cos zjesc i po 13 wyruszam do lekarza. Tz nie moze sie wyrwac z pracy, wiec jego pracownik mnie zawiezie Zajrze do rosska i dam wam znac czy u mnie tez jest ta promocja na pampki nadzieja, jak ja Ci zazdroszcze ![]() a w ogole od kiedy urodzilas , mowie moejmu TZ o tym i pokazuje fote Kacperskiego a on do mnie z wyrztem "nie pokazuj mi innych dzieci, ja chce juz Michasia!" Haha i od tamtej pory kilka razy dziennie gada, ze musi wyttrwac jeszcze chwilke, ale niech sie urodzi jak najszybciej
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
Wow. Nowa część.
Powiem wam że przy dziecku czas mija niesamowicie szybko. Ogromne gratulacje dla Nadzieji i loluski. Super że macie maluszki już ze sobą. My z Antosiem wyszliśmy ze szpitala w niedziele i jest nam razem cudownie. Dziecko jest niesamowicie grzeczne śpi po 3, 4 godziny ☺ narazie dalej walka o pokarm i tu przydaje się laktator trochę ściągam mu mleczka i dokarmiam sztucznym. Może dziś albo jutro napiszę opis porodu ☺ Napiszcie w skrócie co u was bo niewiem czy dam radę nadrobić. Lola i Nadzieja jak jesteście dajcie znać jak się czujecie ☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() witam się w 35 tc. idę nadrabiać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

dawajcie znac co i jak

ala:. Tż się pyta ciekawe skąd wiesz jak lezy bo czuje czkawkę 
bo mam wrażenie, że oni nie wiedzą o czym mówią... 

tyle kasy mu się płaci a jak potrzebny to dziad niedostępny 

Ale może coś mnie ruszy