|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mieszkam stosunkowo krótko w warszawie - gdzie dostanę yankee candle albo świece z bath and body works (poza ich sklepem w zlotych, bo tam mi akurat nie po drodze
)
|
|
|
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mieszkam stosunkowo krótko w warszawie - gdzie dostanę yankee candle albo świece z bath and body works (poza ich sklepem w zlotych, bo tam mi akurat nie po drodze
)
|
|
|
|
#3934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na miejscu panny młodej nie obraziłabym się za tą różową z kokardą, ale ja to dziwna jestem. Jedynie biały dla mnie raczej odpada. A wiesz może jaką suknię ma panna młoda? Bo jak skromną, to trzeba bardziej uważać, ale jak ewidentnie widać, kto najbardziej odstawiony, to nie ma obaw. |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sklep YC jest na Saskiej Kępie - Zwycięzców 17 (chyba, obok Bobbi Burger) i na pewno jest wysepka w Promenadzie. Zapraszam do tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=803205 Tam na pewno dowiesz się więcej O, tutaj jest spis sklepów stacjonarnych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=754872
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2015-04-20 o 22:40 |
|
|
|
|
#3936 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Ja korzystam z gógli. Wpisuje hasło, którego szukam i dopisek site:wizaz.pl/kosmetyki - gdy chcę znaleźć kosmetyk na KWC albo site:wizaz.pl/forum - gdy szukam czegoś na forum. |
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znam na tyle panny młodej, co ujdzie a co nie. Wolę wybrać bezpieczniejszą opcję. |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli sukienka nie jest biała czy ecru, to można iśc w niej smiało. Różowa najbardziej mi sie podoba. Jakoś nie widzę sukienki w kwiaty na weselu. |
|
|
|
|
#3939 | |
|
Konto usunięte
|
Niestety nie mam u siebie Tesco, ale dzięki
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
Czy jest jakiś sposób na dobranie dobrego biustonosza, jeśli musi mieć w obwodzie 60? Problem jest taki, że znalezienie biustonosza o takim obwodzie jest bardzo trudne, a co dopiero ładnego. Obecnie noszę 65E. Obwód na pewno jest za duży, choć zapinam na najciaśniejszą haftkę. Miska wydaje mi się, że powinna być zostać mimo wszystko E, bo również wydaje się lekko za duża. Wiem, że są przedłużacze obwodu biustonosza, ale nie słyszałam skracających... Może macie jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nosze 60D i mam kilka ładnych biustonoszy w tym rozmiarze głównie Freya i Panache. Ja bym skracania nie ryzykowała. Jesli nie miałaby możliwości przymierzenia stacjonarnie to wolałabym zamówić nawet w ciemno dobry rozmiar z Internetu a gdyby nie pasował to odesłać. Tym bardziej ze teraz kupujący ma prawo zwrócić towar bez podania przyczyny. |
|
|
|
|
#3942 |
|
Konto usunięte
|
Czy są jakieś negatywne konsekwencje nakładania się na siebie stosunków pracy?
Okres wypowiedzenia w obecnej pracy upłynie 2 maja, a umowę w nowej pracy mam od 1 maja. Fizycznie nie ma problemu, bo nie będę i tak pracować w weekend majowy (pracuję pon-pt). Ale ze względów podatkowych itd. ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Czy mogę w obecnej pracy poprosić, aby z końcem kwietnia zakończyła się umowa? Dla nich to chyba korzystne, bo i tak nie będę świadczyć pracy... Ale nie chciałabym rozwiązywać za porozumieniem stron, po prostu wypowiedzieć i zastrzec, że z końcem maja kwietnia finito. Da się tak? |
|
|
|
#3943 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Mam pytanie o skarpetki a w sumie stopki
heheheheChcę kupić na allegro stopki, ale mam problem z rozmiarem... zawsze jak kupuję w sklepie to rozmiar 35-38 a znowu na allegro jest kategoria 35-37 [ 1 kat. ] lub 38-40 [ 2 kat. ] .... i teraz boję się, że jak wezmę z 1 kat. to będą za małe a znowu jak wezmę z 2 kat. to będą za duże... kupowała któraś już może na allegro i może doradzić ?
|
|
|
|
#3944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5111643 8]Jaki masz rozmiar? jesli 38 lub mniejsze to bierz te 35-37. Ja jak jestem na granicy, to biorę mniejsze.[/QUOTE]
No właśnie 38 i teraz tak przeglądam oferty i szukam dosyć w miarę dobrej aukcji ze stopkami które nie będą prześwitywały jak założę je. Chyba, że ma ktoś sprawdzonego sprzedawce to bym poprosiła o jego nick |
|
|
|
#3946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo Effuniaki? zgłoś się tutaj, na pewno uzyskasz pomoc: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=726809 |
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51109923]Nie wiecie, czy w Biedronce kupię jeszcze przepiśnik?[/QUOTE]
U mnie jest sporo
|
|
|
|
#3948 |
|
Komplikatorka
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5111635 3]Czy są jakieś negatywne konsekwencje nakładania się na siebie stosunków pracy?
Okres wypowiedzenia w obecnej pracy upłynie 2 maja, a umowę w nowej pracy mam od 1 maja. Fizycznie nie ma problemu, bo nie będę i tak pracować w weekend majowy (pracuję pon-pt). Ale ze względów podatkowych itd. ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Czy mogę w obecnej pracy poprosić, aby z końcem kwietnia zakończyła się umowa? Dla nich to chyba korzystne, bo i tak nie będę świadczyć pracy... Ale nie chciałabym rozwiązywać za porozumieniem stron, po prostu wypowiedzieć i zastrzec, że z końcem maja kwietnia finito. Da się tak?[/QUOTE] 1. Nie ma. Możesz mieć nawet 10 umów Ewentualnie podczas rozliczania PIT za 2015 to wyjdzie. 2. Jeśli "poprosisz" to piszesz rozwiązanie za porozumieniem stron. Jak piszesz wypowiedzenie i masz okres 2 tyg to jak dasz dzisiaj wypowiedzenie to okres Ci się skończy 9.05 i wtedy będzie rozwiązanie. Więc podsumowując - jeśli Ty wypowiadasz i nie chcesz za porozumieniem to nie da się " końcem kwietnia finito"
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupię w necie olejek Sesa,Amla ale tam gdzie dostane też top poshe bądź seche? Oprócz Mintishop bo tam nie ma sesy :/ a chce od razu zrobić jedno zamówienie a nie dwa, że na jednym sam olej.
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy znacie jakiś fajny męski zapach taki bardziej z tych swiezych lekkich i dostępny w drogeriach i tez niedrogi?
|
#3951 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Czy zamki w kurtkach nie zaliczają się do reklamacji? Zepsuł mi się zamek w zimowym płaszczu (rozdwaja sie). Pani poinformowała mnie, ze i tak mi tego nie uznają, ale przyjmie do reklamacji. Oddałam wczoraj, a dziś sms, ze reklamacja została rozpatrzona. Ech w ciągu jednego dnia, czyli na 100% nie uznali.
|
|
|
|
#3953 |
|
Konto usunięte
|
Zakłócanie ciszy nocnej - moja inteligentna współlokatorka odwaliła już któryś raz imprezę nocną, mnie zazwyczaj nie ma, reszty współlokatorów też. Dziś była podobno już 2 raz policja, dzielnicowy, dostała pouczenie. Czy to prawda, że za kolejnym razem ja mogę być wzywana jako świadek, mimo że nie ma mnie zazwyczaj w mieszkaniu (dużo wyjeżdżam, nie ma mnie w weekendy w mieszkaniu, często w tygodniu to samo)? Już nie chodzi o sam fakt, ale konieczność tracenia czasu przez idiotkę
Przed chwilą z nią gadaliśmy, ale widzę, że to niewiele da. Wątpię, by właściciel rozwiązał z nią umowę (sprawa jest zgłoszona także w spółdzielni, już niby dostał pismo, ale jeszcze z nikim się nie kontaktował).Po drugie, czy to prawda, że jeśli jestem w mieszkaniu, zostaje wezwana policja, nie biorę udziału w imprezie (np. śpię), to dostaję mandat w sytuacji, kiedy wpada prewencja? |
|
|
|
#3954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi uznali, mojemu chłopakowi tez ale to w 4f :/ |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
A propos reklamacji, jakiś czas temu pytałam tutaj, czy udało się komuś skutecznie reklamować kosmetyk w Naturze (kupiłam wyschnięty tusz do rzęs). Otóż wczoraj zadzwonili do mnie, że reklamacja została uznana i mogę sobie coś wybrać w tej cenie (a tak się sprzedawczyni zarzekała, że tusz ma normalną konsystencję, no ale jak chcę, to możemy napisać reklamację...)
![]() A przy okazji, czy u Was w Naturze też wiecznie są braki w asortymencie kolorówki? Teraz jest promocja, przy zakupie 2 produktów jest -40% na oba, i z większości upatrzonych rzeczy zostały tylko smętne testery albo pustki na półkach. Ale to nie tylko teraz, zawsze jest marnie, jakoś rzadko uzupełniają te najbardziej chodliwe kosmetyki. |
|
|
|
#3959 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, chce kupić cos na Allegro co na pewno jest do kupienia ale nie wiem co wpisać w wyszukiwarkę
![]() Chodzi mi o jednorazowe plastikowe kubeczki z takimi wypukłymi "czapeczkami" z dziura na słomkę, cos w stylu takich jak sie kupuje sałatkę owocowa albo kawę z bita śmietana w starbie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

)

kupowała któraś już może na allegro i może doradzić ?
tp
Przed chwilą z nią gadaliśmy, ale widzę, że to niewiele da. Wątpię, by właściciel rozwiązał z nią umowę (sprawa jest zgłoszona także w spółdzielni, już niby dostał pismo, ale jeszcze z nikim się nie kontaktował).