|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 43- nasz sezon!
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51121294]W ogóle jestem przerażona podróżą do domu przed ślubem w przyszłą środę.
Do zabrania wszystko, garnitur, suknia, dekoracje.... I jeszcze rzygający pies. Właśnie szukam jakiegoś transportera, albo ja wiem czego... Dobrze jej się podróżowało do czasu w małym plastikowym - bo zasypiała. A teraz paw, za pawiem, jak ją przegłodzę to z kolei zwraca wodę i ślini się... no masakra jeszcze jak mam to w drodze czyścić to jest cała akcja, wypinanie transportera, wyciąganie psa, wyciąganie kocyka, wycieranie psa i wszystkiego dookooła A jak nie transporter to góra starych ręczników, ja ośliniona, tapicerka, deska rozdzielcza, a na pawika i tak znajdzie szczelinkę taką, żeby zabrudzić coś innego jeszcze ![]() Nie chcę jej prochami faszerować bo po prostu liczę, że się jeszcze przyzwyczai. I oby tak było bo podróże to będzie męczarnia ![]() już widzę tą moją suknię obok tego transportera z rzygającym psem [/QUOTE]O dzizes ,zapowiada się (nie)ciekawie ![]() Kimitri co jest ?
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Mama M. wymyslila ze pojedziemy jeszcze do saiedniego miasta z mama dziewczyny ktora w zeszlym roku slub brala to nam pokaze jakis sklep gdzie sa ladne i dosc tanie suknie. no to pojechalam... ja, rodzice M. (jego tata chcial za garniturem popatrzec) siostra M i ta kolezanka mamy M. weszlismy do tego sklepu to wlasciwie sukienki znanych mi producentow wiec nie ze jakas ich produkcja... przymierzylam dwie ktore mialy w sobie te moje wymyslone elementy... druga laczyla to co zawsze chcialam z koronka ktora nigdy wczesniej nie byla laczona z tymi moimi zakladkami itp itd no i strasznie mi sie ta suknia spodobala ale jak uslyszalam cene plu policzylam dodatki i pewnie ejszcze szuaknie jakiegos bolerka/zakietu itp bo ja straszny zmarzzluch a o bd wrzesien to zwatpilam.. nie umialam sie zdecydowac.. tak sie nastawilam na to szycie bo duzo tansze a kobitka sprawdzona ze teraz juz totalnie watpie czy warto wydawac ponad 2 razy wiecej... szyc ta moja teraz upatrzona u krawcowej bym mogla ale zdjecia jej nie mam a na stronie producenta jej nie znalazlam... do tego wiadomo ze ja juz taka schiza ze jak zaczne wybierac materialy, koronki itp to nigdy nie trafie na o samo i ze w koncu wyjdzie paskudnie (w tej pierwszej wersji nie dalo sie nic zespuc, kupic dobry material i na pewno by sie dalo zrobic to co chcialam a jak dochodza koronki itp to nie dosc ze drozej bedzie to jeszcze gdzie ja teraz bede koronek szukac aby byly dobre jakosciowo i wygladowo... no i zalamalam sie wczoraj wyborem a przede wszystkim budzetem, kory wisi nade mna od swiąt coraz bardziej... jakos nie umiem w glowie sobie przetlumaczyc ze mam prawo wydac na swoj wyglad w tym dniu 3000... no jakos nie moge tego ogarhac (straszna sknera sie zrobilam w pewnym momencie mojego zycia...) M. probowal mnie ogarnac ale nie umial... do siostry M. to nawet spod koldry sie wygrzebac nie chcialam wczoraj... załamka ze mna i tyle ;/ nie cytujcie... |
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale efekt później już tak
|
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Kimitri a nie chcesz poszukać takiej tylko ,ze z drugiej reki ?
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
jakbym ja wiedziala jakiego modelu szukam to moze bym sie mogla porozgladac ale nie wiem... a przegladanie tysiecy ofert na fb czy olx nie ejst dla mnie - nie umie, nie lubie i sie tylko frustruje...
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#729 |
|
Konto usunięte
|
No dokładnie - podaj producenta, gdzie ją oglądałaś, opisz bardziej szczegółowo - może udam nam się znaleźć
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
jaka cena była tej sukni którą mierzyłaś? rozumiem że za wysoka i nie możesz sobie na nią pozwolić?czy po prostu szkoda Ci pieniędzy?
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
istapp planowanej podróży z wymiotującym psem współczuję sama bym puściła pawia zapewne
![]() u mnie też zaczęliśmy remont pomieszczeń na przemieszkanie po ślubie i odkryliśmy nieszczelnosć instalacji przez którą zrobiła mi się pleśń w pokoju
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
to był salon w jędrzejowie ale swojej strony żadnej nie maja..
suknie dwie (bo z jednej fason a z drugiej koronka) od Ms Mody ogolnie po raz kolejny przegladam zdjecia ktore maja dostepne an stronie i chyba znalazlam te suknie (chyba!) ale nie moge znalezc tej od koronki.. zreszta w salonie byla prezentowana z taka koulka na ktorej ta koronka byla przedluzona i jak ja teraz nie widze tak zaprzentowanej sukni to wcale nie ejstem pewna ;/ ja nie mam pamieci do calosci jesli chodzi o suknie tylko do detali i dlatego nie ejstem pewna czy to na pewno ta czy tylko po prostu na tyle podobna ze chce uznac ze udalo mi sie ja znalezc;/ mnie sukienki na zdjeciach z katalogow nie uzekaja.. nie podobaja mi sie.. dla mnie sa takie za idealne... i wygladaja zupelnie inaczej niz suknie na zywo na manekinie czy na mnie
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Kimitri a może zadzwoń do salonu i zapytaj?
Ja tak zrobiłam jak nie mogłam znaleźć sukienki w necie i mi babeczki podały model.
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Kimitri szukając sukni dwa razy wracałam do domu kompletnie załamana i z płaczem
ale jak już wylałam morze leż, to się ogarnęłam i znalazłam Tobie też się na pewno uda
|
|
#735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakież było moje zdziwienie, gdy pewnego dnia zobaczyłam ich liżących się na przystanku.. Dlaczego? Bo przez to co zrobiła matka się do niej nie odzywała i traktowała jak powietrze przez 10miesięcy..
Ten dzień: 18.07. 2015r. ![]() "Elegancja polega na zapomnieniu, co się na sobie ma." Yves Saint Laurent ![]() Góra 26.08.14 Dół 14.04.15 http://czarnakretka.blogspot.com/ Edytowane przez kreciorek85 Czas edycji: 2015-04-21 o 14:07 |
||
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
edit ;p
Edytowane przez Kimitri Czas edycji: 2015-04-21 o 14:32 |
|
|
|
#737 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ostatnio przesiadłam się na tylne siedzenie i powiedziałam, że wiezie nas jak worek ziemniaków i zaraz to ja puszczę pawia, więc może będzie lepiej już z płynną jazdą ![]() Cytat:
Detoks od samochodu robi swoje... Nie zdziwię się, jak teraz będziemy codziennie wsiadać i jeździć bez celu, żeby psa przyzwyczajać
|
||
|
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i podala... zaraz poszukam czy zdjecia na stronie producenta sa dzieki
|
||
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze!
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
ZNALAZŁAM
![]() ale racje mialam ze na stronie producenta nie bylo (bo kolekcje 2014 przejrzałam tez) i nie bylo ani tej od fasonu ani tej od koronki... znalzlam przez google ![]() wiec ponizej zdjecia Hettie to fason (ta z koszulka) a CONSTANZA to wzor koronki ;p Edytowane przez Kimitri Czas edycji: 2015-04-21 o 14:14 Powód: zdjatka |
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
co nie zmienia faktu że dlaje jest ona dla mojego małego rozumku za droga ;p
|
|
|
|
#742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;51121294]W ogóle jestem przerażona podróżą do domu przed ślubem w przyszłą środę. Do zabrania wszystko, garnitur, suknia, dekoracje.... I jeszcze rzygający pies. Właśnie szukam jakiegoś transportera, albo ja wiem czego... Dobrze jej się podróżowało do czasu w małym plastikowym - bo zasypiała. A teraz paw, za pawiem, jak ją przegłodzę to z kolei zwraca wodę i ślini się... no masakra jeszcze jak mam to w drodze czyścić to jest cała akcja, wypinanie transportera, wyciąganie psa, wyciąganie kocyka, wycieranie psa i wszystkiego dookooła A jak nie transporter to góra starych ręczników, ja ośliniona, tapicerka, deska rozdzielcza, a na pawika i tak znajdzie szczelinkę taką, żeby zabrudzić coś innego jeszcze ![]() Nie chcę jej prochami faszerować bo po prostu liczę, że się jeszcze przyzwyczai. I oby tak było bo podróże to będzie męczarnia ![]() już widzę tą moją suknię obok tego transportera z rzygającym psem [/QUOTE]łoooo matko!!! ![]() Cytat:
Cytat:
oczywiscie moze znajdziesz lepsza alternatywne ale czasu coraz mniej ustal sobie próg np 15.05 ze jak nie znajdziesz takiej super ktora sie na 100% uda tak uszyc to kupujesz to Twoj slub, jedyny w zyciu, stac Cie. najwyzej 2 kolejne miesiace na mniej sobie pozwolisz a moze i suknie sprzedasz ![]() a zagadaj tez czy moze przecenka, moze gratis welon dodatki to nie taka znow tragedia welon mozna za paredziesiat zł, buty tak samo, ponczochy 20-40zł, bielizna tez nie musi byc od razu za 100 (ja mam gatki za 16, a biustonosz wszywam taki ktory nosze na codzien )mowie Ci, daj sobe termin, żebys zakladajac pozniej szytą w głowie sie do tej super nie porównywała...
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
powinnam zadzwonic do salonu producenta i spytac o cene suknie z druga koronka ale boje sie co uslysze i odpuszcze...
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wysłalam maila do producenta bo do salonu prducenckiego tylko telefon a ja sobie nie ufam aby dzwonic ;p zobaczymy... ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- sprawdzilam.. sa cztery z czego dwie wlasciwie tyle kosztuja co nowa w salonie z inna kornka (tak oreintacyjnie jak mi babka powiedziala) nastepne sa daleko a do tego jedna bez bolerka ktore mnie najbardziej urzeklo.. ehhh no zobacze co mi z ta cenaodpisza a jak podjade jeszcze do rkawcowej ze zdjeciami i ona mi powie ze wlascwie tylko co w salonie to jak mi nie przejdzie ta suknia to ja zamowie tam gdzie ja widzialam i tyle (tak mi sie teraz wydaje ale kto wie czy nie ogarne sie finansowo i nie pojde jednak w ta wersje pierwsza bez koronek) ehh na mnie od wczoraj to tylko guwa i wąskie drzwi jak to M. mowi ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Kimitri poszukaj może gdzieś będzie tańsza
![]() Rozumiem dylematy pieniężne bo ja też sknera jestem i żal mi było wydać 2100zł za suknie... a pierwsza która mi się podobała kosztowała 4000zł... A suknia piękna!!!
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, pamietaj tez ze tu za bolerka placimy po 300-400zł wiec no to te zjakis koszt robi pewnie w sukniach...
swoja droaga chyba sie przekonałam ze jak ladne bedzie wyglaadac to sobie uszyje
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinię o makijażu, własnie się zastanawiam czy taki delikatny czy poszaleć
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

jeszcze jak mam to w drodze czyścić to jest cała akcja, wypinanie transportera, wyciąganie psa, wyciąganie kocyka, wycieranie psa i wszystkiego dookooła
A jak nie transporter to góra starych ręczników, ja ośliniona, tapicerka, deska rozdzielcza, a na pawika i tak znajdzie szczelinkę taką, żeby zabrudzić coś innego jeszcze 

Wzięliśmy ślub 26-09-2015
ale efekt później już tak