![]() |
#301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
[QUOTE=aakkzzii;51123120]
Cytat:
![]() a druga sprawa to po prostu nie wyobrażam sobie, żeby Tż pracował na rodzinę, ja siedziała w domu, a gdyby coś mu się stało (tfu tfu). Jak żyć? I z czego?
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze owieczko dla Ciebie nic nie zmienia. Nie mam zamiaru drązyć ten temat skoro dla was tresowanie nie jest niczym złym. Napisałam co miałam napisać i koniec. Dla mnie jest to rażące pisac, ze mogę tresować "członka rodziny", albo mojego najlepszego "przyjaciela". Jak kto woli... Któraś tu pisała, ze mowila do psa o tym, że będzie miał braciszka. Szkoda, ze tego braciszka nie będzie tresowała....
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli chcecie psa to bierzcie go teraz tylko pamiętaj że nic na siłę, musisz wiedzieć że jest to ten właśnie , 4 miesiące na zapoznanie się z psem, oswojenie z domem z wami chyba będzie wystarczające by nagle pojawił się nowy domownik i pies pójdzie w lekką odstawkę pamiętaj o tym. będzie bardzo mało czasu dla psa, oby nie okazało się ze jednak pies wam trochę przeszkadza niż pomaga ![]() no ale to wasza decyzja jesteście dorośli i na pewno wiecie co robicie ![]()
![]() |
#304 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiamy psy! Zarazków też się nie boimy, wszystko jest dla ludzi- z takiego założenia wychodzimy- i czasem widzimy pare z trójką dzieci i dwoma pasami i dają radę to czemu my mamy nie dać? - tak sobie mówimy ![]() Ojojoj, i jeden biedny psiak wywołał spór.... Proponuję uznać, że wszystkim chodzi o to samo, a słowo samo w sobie nie jest istotne. Ale myślicie, że jak Dzidzia podrośnie to będzie więcej czasy na przystoswanie psa do życia z nami? Nie wiem już sama, poprostu wydawało nam się, że teraz jest jakby ostatni moment, bo jak pojawi się Gabi to będzie to odkładane w czasie, bo pieluchy, bo ząbkowanie, bo nauka chodzenia itp. I w efekcie ani się obejrzymy a minie 10 lat a psa nadal brak i tego się boimy ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Wydaje nam się póki co, że damy radę. Ale z drugiej strony nie przekonamy się dopóki nie spróbujemy. A może powinniśmy rozważyć takie rozwiązanie, o którym pisałaś czyli dorosły psiak po prostu... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku tak samo uczysz się opieki nad psem,( nawet jak miałaś psa w domu rodzinnym, ) urodzimy w zimę będzie problem z wychodzeniem na dwór z psem dzieckiem cała wyprawa ![]() ![]() ![]() jeżeli weźmiesz psiaka ze schroniska przed zimą będzie to dla niego coś pięknego dla ciebie gorzej hihi :P ale jeżeli kochasz psy i pokochasz tego którego weźmiesz będziecie super extra paczką nawet z noworodkiem ![]()
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-04-21 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
owieczka ta sukienka z dresu świetna!
A ja już myślę co fajnego powiesić nad łóżeczkiem, jako ozdoba, zastanawiam się nad imieniem 3d, sentencją, albo jakimiś typowo dziecięcymi sówkami czy zwierzakami na sciane. Gdyby była dziewczynka to już bym zamawiała stado motyli, bo mega mi się to podoba, ale nie wiem czy dla chłopca będzie to odpowiednie... choć pewnie zielone czy niebieskie nie wyglądałyby źle. Póki co skłaniam się ku sentencji "You are a dream come true" bo po prostu czuje ze to jest dokładnie odzwierciedlenie moich odczuć w stosunku do dziecka.
#307 |
Zakorzenienie
|
aa jeszcze dopiszę że jest dużo piesków w fundacjach dla psów bezdomnych które takie pieski ogłaszają , pieski gotowe do adopcji, z określonym już charakterem opisem czy lubia koty dzieci i inne tez polecam.
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
Didi9 ja znam dwie parki które miały psiaki przed urodzeniem dziecka. Jedna z nich jest siora i jej mąż którzy kompletnie sobie nie radzą mimo że dziecko ma już dwa lata. Ciągle narzekają ze szczeka głośno chodzi budzi dziecko wiele im szkód narobił w domu. Ale dla mnie najważniejsze jest to ze oni kompletnie nie mają czasu dla tego psa. W ciagu dnia pies wychodzi dwa razy po 10 minut kupa siku i koniec. Ona biegnie do pracy on tez. Pies strasznie gubi sierść po jednym dniu jest jej mnóstwo, dziecko bierze wiele rzeczy z podłogi do buzi. Oni są niezadowoleni pies tym bardziej.
Druga parka to państwo u których pracowałam cudownie ludzie maja psa i kota dodatkowo często chorują. Ale oni kochają te zwierzaki ponad życie on wstaje o 5 bo na 7 praca a z psem trzeba wyjść ona wychodzi na 10 wiec jeszcze do tej pory jeden spacer był on wracał o 15 i zaraz na długi spacer z psem i jeszcze wieczorkiem. Prace mieli luźna wiec gdyby coś zawsze mogli się spóźnić bo pies co najmniej 40 minut na spacerze. Do ego codziennie sprzątanie podłóg zmywanie i odkurzanie. Dla nich to wogole nie hylo problemem było super zorganizowani i praca im pozwalała na to żeby żadne z nich nie poczuło się odsuniete.. Wiec chyba dużo zależy od pracy obowiązków chęci czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
tak bardzo trafne stwierdzenie
ja rano przed pracą gdy idę na 8 wstaję o 6 , zakładam byle co i idę z psem na spacer ( nie ważne czy leje czy snieg po pachy czy słońce praży ) idzie się , ja chodze do parku by pies załatwił wsytsko do końca bym mogła spokojnie iść do pracy, wracam o 16:30 jestem w domu pierwsze co robie biore psa na spacer i znów idziemy do parku ![]() to samo jest jak idę na 10 do pracy ale wtedy mogę pospać do 8 ![]() i pomyśleć że bd musiała gdzies wcisnąć tu jeszcze dzieciaka jak np. pójdzie do żłobka ![]()
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-04-21 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o najlepszy czas na przygarnięcie zwierzaka, to myślę, ze teraz jest idealny. Pies też musi się zaklimatyzować, a przed porodem będziecie mieli dla niego więcej czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny, wypowiem się jako specjalista językowy. Prosta sprawa:
tresura 1. Uczenie zwierząt rozumienia i wykonywania poleceń 2. Uczenie kogoś za pomocą nakazów, zakazów i surowych kar tresurowy treser treserski treserka tresować wychowanie 1. Ogół zabiegów mających na celu ukształtowanie człowieka pod względem fizycznym, moralnym i umysłowym oraz przygotowanie go do życia w społeczeństwie 2. Umiejętność zachowania się w towarzystwie Wielki słownik W. Doroszewskiego - źródło nad źródłami ![]() AMEN!
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-04-21 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczesniej o tym napisałam... ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- A tak na marginesie widziałam nie raz "matki" co zamiast wychowywać to tresowały dzieci... Edytowane przez truskafffka91 Czas edycji: 2015-04-21 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=owieczkaa;51122993] Cytat:
![]() ![]() Ja mam pomidorową, wyszła mi pyszna jak nigdy ![]() Cytat:
![]() Napisałam o co mi chodziło, nie lubię jak mi się do ust wkłada czegoś, czego nie powiedziałam - a nie znajdziesz postu, w którym napisałam, że psa się powinno krzywdzić. Błędu żadnego nie popełniłam, bo definicją tresury nie jest krzywdzenie, a to że Tobie się źle kojarzy to wybacz, ale jak dziewczyny pisały, każdego słówka można się czepiać. Cytat:
Strasznie mi się podobają takie dodatki i napis też wybrałaś świetny. Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Oj tak ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Piekne widoczki zazdroszcze ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Ja mialam polowkowe wczoraj i trwalo okolo godziny pokazywali i mierzyli wszystko nerki serce komory zoladek pecherz itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Ridja piękne widoki
![]() Owieczka tez poluje na ta szara sukienkę i chyba ja kupie / w twoim sklepie są jeszcze? Bo na stronie hm nie ma ich już
#317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-04-21 o 18:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam adopcje fundacyjna lub schroniskowa. Takie zwierzaki kochaja i so wierne bezgranicznie a jak cudnie odwdzieczaja sie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-04-21 o 19:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Hej my już po połówkowym Będzie chłopczyk. A więc drugi! Mąż chyba trochę zawiedziony ja zresztą troszkę też ale bardzo cieszę się że zdrowe i wszystko z nim ok. A jeszcze stwierdził że przynajmiej zakupy mamy z głowy bo po pierwszym dziecku wszystko jest. Ale ja i tak dokupię parę nowych rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=aakkzzii;51123120]ja się nie nadaję na siedzenie w domu nie ze względu na pieniądze, bo te w moim zawodzie raz są, a raz ich nie ma, ale raz, że kiepska ze mnie kura domowa, a dwa ja muszę coś tworzyć, działać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
[/COLOR]
Nie zgodze się, my mamy dorosłą sukę i nie ma instynktu. Nie lubi dzieci i maluszka omijała z daleka a na starsze pokazuje zęby i nie lubi jak jej ruszają. Wszystko zależy od psa a nie od płci i wieku. Dziadkowie moi też mieli sukę, która nawet się raz szczeniła i też nie akceptowała dzieci a była stara.[/QUOTE] Zgodzę się, że to zależy od charakteru psa. Mamy dorosłą suczkę, która dorosłych uwielbia (no może z małymi wyjątkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
ehh powiem Wam, że jest mi przykro.
Moja bardzo dobra koleżanka pierwszy komentarz jaki wycedziła jak dowiedziała się o mojej ciąży skwitowała "ojej, to musicie się teraz szybko wykończyć bo ciężko Wam będzie". Ani gratulacji, nawet pocałuj mnie w d. zabrakło. Zrobiło mi się mega przykro. Sorry ale ja nie komentuje jej wyborów życiowych więc niech ona nie dyktuje mi jak mam żyć. No wiem, że nieładnie ale nie wytrzymałam i odgryzłam się, że nie każdy ma ochotę wiązać się kredytem na 30 lat.
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
|
ja po wizycie, ogolnie wszytsko ok. ale usg polówkowe 14.05. dopiero.
Dzisiaj miałam takie pobieżne usg, zeby sprawdzić jak sie tam mały miewa, ok 19 cm fika koziołki - a ja tego nie czuje??!! ![]() i co gin jeszcze wypatrzyła-sisiora i jajcuchy, zatem chłop jak malowany ![]() ![]() ![]()
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że jeśli oboje kochacie psiaki, mieliście styczność w domu z czworonagmi, to jak bardzo chcecie mieć w domu psiego nochala, to adoptujcie. Niewielki kundelek obdarzony miłością będzie fantastycznym członkiem rodziny. A tylko jeszcze pytanie czy jadąc na wakacje, czy jak coś się stanie będziecie mieć opcję, że ktoś ze znajomych, rodziny pomoże? Zaopiekuje się psiakiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.