|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu właściwie takie zmieniające się dawki?
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym schudnąć, chociaż 5kg, a dawka, którą przyjmuję to 40mg. To nie powinno mi zaszkodzić, prawda?
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady. Ja ważąc 55kg brałam 60mg, zresztą są tu dziewczyny które ważą jeszcze mniej i biorą takie dawki, także spokojnie. Dawka może być zmieniana, jeżeli wskaźniki powędrują w górę, bądź Twój organizm będzie gorzej tolerował lek, będziesz miała bardzo dokuczliwe objawy itd. Według mnie jeżeli nie ma problemów to lepiej brać większą dawkę i mieć szybciej z głowy.
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym jak najszybciej przebrnąć przez leczenie i cieszyć się cerą jakiej nigdy nie miałam.
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie są właściwie skutki tego, że jest podwyższony cholesterol? Bo z tego co pamiętam, to były czasy, że miałam podwyższony ale jakoś internista nie zwracał na to uwagi.
|
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli zrobię badania np. w środę rano, to na czwartek powinny już być wyniki? (morfologia,próby wątrobowe)
|
|
|
|
#3791 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba zrobić lipidogram i zobaczyć frakcje cholesterolu, ile jest złego a ile dobrego, ja mam niestety sporo więcej złego niż dobrego( ogółem niecałe 300 cholesterolu.. ). Mam nadzieję, że to przez Izotek, bo przed rozpoczęciem kuracji nie badałam sobie poziomu cholesterolu. Moja mama ma jeszcze więcej niż ja, ale dużo dobrego i mało złego
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-04-20 o 22:10 |
|
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ból kręgosłupa mnie ominął, stawy trochę bolą, ale do zniesienia. Także ćwiczę codziennie, ale po tym, co tutaj pisały dziewczyny ograniczyłam intensywność. Może stąd mam 3kg na plusie pod koniec kuracji ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ma trochę oleju w głowie to myślę, że zleca...Ogólny jest tańszy, więc wydaje mi się, że może najpierw zlecić ogólny i jeśli on wyjdzie za wysoki to wtedy szczegółowy. Ja robię sobie sama badania, wiem jakie trzeba i je przynoszę do lekarza (chodzę prywatnie).
|
#3796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj pierwszy dzień bez tabletek, czekam jakie będą teraz efekty i czy skóra twarzy zacznie się przetłuszczać jak kiedyś. |
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2015-04-21 o 12:56 |
|
|
|
|
#3798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Raczkowanie
|
Jestem właśnie po wizycie u dermatologa i dostałam receptę na ostatnie opakowanie
Jednocześnie cieszę się i martwię. Cieszę gdyż skutki uboczne zaczynają mi coraz bardziej przeszkadzać - najgorzej jest z ustami i zajadami, na które nic nie pomaga, skórą na twarzy, która dosłownie piecze i boli, oczami - łzawią cały czas. Do bóli mięśni i stawów już się przyzwyczaiłam A cholesterol skacze: na początku kuracji było (chyba) 170, obecnie ponad 250 - wszystkie inne parametry wzorowe (tak to określił lekarz). A martwię się, gdyż jeszcze mam kilka podskórnych białych grudek (zaskórników), które raczej nie wyjdą przez następne 1,5 miesiąca.Schodzę też z dawki 60 mg na 40 mg - przez dwa tygodnie, a potem 40 mg co dwa dni. Dermatolog kazał mi się pokazać na początku września, żeby zobaczyć co się dzieje po odstawieniu; ewentualnie wtedy zaczniemy się zastanawiać co dalej. W sumie przyjmę ok. 180 mg/kg - piszę "około" gdyż od początku kuracji zmieniłam swoją wagę o 10 kg (schudłam) więc uśredniłam dawkę. |
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Ta pewno są tacy niedouczeni "lekarze", co najpierw robią a potem myślą (o ile w ogóle myślą)...
|
#3801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie dermatolog nie kazał się pokazywać po skończeniu ostatniego opakowania tylko dopiero 3 miesiące po zakończeniu kuracji, kiedy skóra wróci już trochę do normalności (zniknie podrażnienie, zaczerwienienie itp.). I wtedy zadecydujemy czy te pozostałości w postaci pojedynczych grudek usunąć mechanicznie. |
|
|
|
|
#3803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi dermatolog powiedziała, że musiałby ogólny być na poziomie 3oo by się nim zająć i dopiero wtedy się rozważa czy kurację przerwać, ew. wgl. nie zaczynać. No i poziom TG też ma tutaj znaczenie, pokazuje m.in. czy cholesterol jest wysoki np. od diety . Ja mam naturalnie wysoki i niezależny od diety, TG wyszły mi niskie także taki mój urok chyba. |
|
|
|
|
#3805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do diety - po 3 miesiącach diety spadł mi (nie pamiętam dokładnie o ile ale to był zauważalny spadek), a po kolejnych 2 miesiącach podobnej diety znów mi wzrósł. Z tym, że przez cały czas miałam dobry stosunek tego dobrego do tego złego i pozostałe parametry w normie. Wiem, że przy mojej niedoczynności tarczycy i Hashimoto wysoki cholesterol jest normą, podobno pigułki antykoncepcyjne też go podwyższają... Zrobię badania po tych 3 miesiącach od zakończenia i zobaczę. |
|
|
|
|
#3806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi powiedziała, że ona ma ze 350, ale jest już stara a starzy ludzie nie powinni się przejmować niczym
|
|
#3808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra ta lekarka
Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2015-04-21 o 16:12 |
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas mi wyskakują te krosty na pośladkach
I na udach, ale głównie pośladki, ja je rozdrapuję i mam teraz ślady, strupy i masakrę, nawet jak nie ruszam to nowe i tak się pojawiają...Teraz moja za przeproszeniem dupa wygląda gorzej niż twarz, czy dekolt, czyli tam gdzie miałam problem...Nie pomagają peelingi cukrowe (Stara Mydlarnia- bez parafiny itd.), do mycia różne rzeczy próbowałam a to delikatny żel Sylveco a to czarne mydło Agaffii...Jedyne co pewnie może jakoś negatywnie wpływa to fakt, że ostatnio nie mam kompletnie siły się balsamować, nie chce mi się i już , ale nawet jak nakładam ten olejek Eucerin czy jakiś emolient to i tak problem nie znika...Byłam ostatnio u dermatologa, ale nie powiedziałam o tym, bo się badałam, że każe mi pokazać te pośladki a są w opłakanym stanie, stara jestem a głupia...
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-04-21 o 18:54 |
|
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
Dopadła mnie załamka. Kilka dni temu wspominałam, że tradzik ciagle sie utrzymuje, a nowe krosty pojawiaja sie ciagle na zuchwie, teraz zaczely sie pojawiac dodatkowo na czole. Przy 2 miesiacu brania(obecnie 4) mialam wrazenie ze stan cery sie polepszyl, a teraz wydaje mi sie ze od tamtej pory na partiach gdzie sie polepszyl jest nadal tak samo, a gdzie indziej jest znacznie gorzej. Mam wrazenie, ze nic juz nie pomaga. Na zuchwie porobilo sie tak duzo przebarwień, ze ciezko to maskowac kosmetykami, a nowe krosty ciagle sie pojawiaja w innych miejscach, gdzie nigdy w zyciu ich nie mialam. Chce mi się plakac, myslac ze ostatnia mozliwa droga w leczeniu tradziku tez zawodzi.
Powiedzcie prosze ze przesadzam, ze ktoras tez tak miala, ze bedzie dobrze. Strasznie sie martwie ze cala ta kuracja jest na nic i ze z tradzikiem bede sie zmagac przez reszte swojego zycia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

I na udach, ale głównie pośladki, ja je rozdrapuję i mam teraz ślady, strupy i masakrę, nawet jak nie ruszam to nowe i tak się pojawiają...Teraz moja za przeproszeniem dupa wygląda gorzej niż twarz, czy dekolt, czyli tam gdzie miałam problem...Nie pomagają peelingi cukrowe (Stara Mydlarnia- bez parafiny itd.), do mycia różne rzeczy próbowałam a to delikatny żel Sylveco a to czarne mydło Agaffii...Jedyne co pewnie może jakoś negatywnie wpływa to fakt, że ostatnio nie mam kompletnie siły się balsamować, nie chce mi się i już