|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
|
|
#1532 | |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie planuję zakupy w Gemini
![]() Cytat:
Ja też się na nuka decyduję. Tzn będę miała do wody i w razie w, bo bardzo chciałabym karmić piersią. |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chce karmić piersią ale butelki się przydają w razie co czy do wody czy później do grysiku do picia
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Z tych co szukałam to właśnie to miało najlepsze parametry+ bardzo szybko się nagrzewa. Fajna jest też opcja,że działa tylko wtedy,gdy trzymasz w dłoni. dd1dd nooo ja jestem zadowolona,ale fakt używam dopiero kilka dni . Czytałam też opinie w necie i jest polecane, także myślę,że będziesz zadowolona !
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz a w PL zestaw startowy z Aventu kosztuje miedzy 75-100zl czyli porównywalnie
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie będę kupowała butelki w ogóle na początku. Jedną mi mama kupiła i będzie dobra i do wody i do mleka, gdybym ewentualnie swojego nie miała, a tak to kupię w razie potrzeby. Chociaż teraz jak was czytam to się zastanawiam, czy nie kupić od razu i mieć i w razie konieczności od razu wyciągnąć ?
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co.. Sprawa indywidualna. Jesli cos to w każdej chwili mozesz kupic a z drugiej strony jak kupisz teraz to na pewno wykorzystasz jak nie teraz to pozniej
|
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
A widzę,że piszecie o butlach. W sumie to ja miałam jakiś zestaw z medeli z tymi smoczkami co to tak niby najlepiej imitują pierś. Szkoda tylko,że Mały był totalnie nie butelkowy
.---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Btw.jeśli nie macie pomysłu na kolacje to właśnie wciągam placuszki z kukurydzy....mniaam z jogurtem naturalnym wchodzą aż miło a robi się błyskawicznie! http://www.olgasmile.com/placki-z-ku...pudliszki.html
|
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
My niedawno wróciliśmy do domu. Było cudownie, Bartek się wybiegał, oglądaliśmy pokaz ptaków (sowy, orły), bardzo mu się podobało
najedliśmy się lodów i jesteśmy padnięci było tak ciepło że chodziliśmy w krótkich rękawach leżelismy z,godzinę na trawie i ogólnie wypad jak najbardziej udany Ja mam kupione smoczki avent a butelki nie wiem jeszcze jakie
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Chwilę mnie nie było, ponieważ nie miałam za dużo czasu ostatnio na wizaz Ogólnie nic się u mnie nie działo, ale dużo wypoczywałam, ponieważ coraz bardziej dokucza mi twardnienie i ból brzucha Z pozytywnych wiadomości w końcu zdecydowałam się i zamówiłam wózek Muszę was nadrobić, ponieważ nie wiem za bardzo co się u was dzieje. Mam nadzieję, że wszystko ok ![]() Zaczęłam zastanawiać się nad zakupami w gemini i właśnie myślę na butelkami. Możecie mi powiedzieć ile i jakie pojemności butelek potrzeba na początek? Wolałabym kupić teraz, nawet jak przydadzą się poźniej?
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o pielęgnację pępka to myślę że każda z nas ma swój własny sposób jakiego nauczono ją w szpitalu i zapewne każdy jest dobry i skuteczny.
Co do położnej to ja niestety nie mogłam liczyć na pomoc bo była u nas 2 razy, raz jak mała miała tydzień i potem za jakieś 2 tygodnie a wizyta trwała może 5 minut :/ Prasowanie - cóż już pisałam nie lubię ale prasuje prawie wszystko i teraz też na pewno będę. Względy higieniczne to raz ale jakoś wyprasowane ubranka lepiej dla mnie wyglądają i takie milutkie są. Butelki - tym razem kupię jedną a resztę dopiero jak mały zaakceptuje. Przy Zuzi przetestowaliśmy chyba wszystkie dostępne na polskim rynku i juz myślałam że będziemy musieli dokarmiać ja strzykawka albo łyżeczka bo żadnej butli nie chciała się chwycić aż w końcu złapała butelki dr Browna Smoki sprawdziły się u nas lovi ale na szczęście bez takich przebojów jak z butelkami wiec porównania z innymi firmami nie mam
Żonka - 08.2007 Zuzia - 09.2011 Adaś - 08.2015 Edytowane przez NOK84 Czas edycji: 2015-04-21 o 20:44 Powód: błąd |
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Na początku wystarczą butelki mniejsze 150 ml.
Ja tam lubię prasować więc dla mnie to nie problem ![]() Na konto wpłynęła studencka zapomoga i jak zostanie coś z tego bliżej wypłaty tż to zamówię butelki smoczek i inne rzeczy potrzebne. |
|
|
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam za błędy, strasznie nie lubię pisać na telefonie
|
#1547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Pogody zazdroszcze niesamowicie,krótki rękaw...marzenie!. A ten pokaz ptaków to w jakimś ZOO był organizowany?Cytat:
A butelki dr Browna to są takie dosyć masywne,szklane? Dokarmiać w sensie,że oprócz cyca? przepraszam,że tak dopytuje, ale wynika to z tego,że mój Smerf za nic nie potrafił się przekonać do butli i poprostu z niej nie pił. Zaczeliśmy potem z doidy cup i to jakoś poszło bezproblemowo. Nie wiem z czego to wynika,ale smoka też nie chciał(tzn miał epizod gdzie przez mc coś tam ssał,ale ogólnie out). Jutro idę na wizytę,ale raczej nic spektakularnego się nie dowiem, bo usg nie będzie. Mam nadzieję,że może serducha posłucham. Jeśli macie jakieś pytania i tematy niecierpiące zwłoki to śmiało,podpytam lekarza
||
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam że nie ma sensu kupować mniejszych butelek, ewentualnie jedną na wodę/herbatkę bo i tak trzeba będzie kupić później większe gdy dziecko zacznie pić 180ml i więcej, więc po co się rozdrabniać
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamcie
Moje Drogie od piatku bolała mnie głowa, potem gardło, potem slabo mi sie robiło i takim oto sposobem w niedziele juz była goraczka a w poniedziałek wylądowałam u naszej najlepszej Pani Doktor. Zbadała mnie trzy po trzy. Zagladła do gardła. Antybiotyk. Mówie ze w 6 msc ciazy jestem (bo nie zauwazyła) "A to damy antybiotyk z górnej półki bezpieczny dla kobiet w ciazy" Myśle SUPER ![]() Poszłam do apteki wybrac owy lek i zapytałam czy jest bezpieczny dla mnie. A aptekarka w szoku, zebym tego nie brała, ze tam sa jakies składniki co moga zaszkodzic dziecku, za głowe sie łapie i nie chciała mi sprzedac generalnie tego leku. Mysle sobie, no kto ma racje, doktorka czy jakas baba z apteki... No to przejechałam sie do kolejnej apteki w której sprzedaje zaprzyjazniona farmaceutka, zreszta jest po medycynie. I przy mnie wyrzuciła ten antybiotyk do kosza!! "Kto Ci przepisał to swinstwo????" zapytała. Ja w szoku dziewczyny, czy w naszym podłym kraju juz nawet lekarzowi nie wolno ufac???? I dzwoniłam do mojego gina i równiez nie kazał mi brac. Pije jakies płukanki od wczoraj, robie okłady z ziemniaków, tabletki ziołowe na gardło, a na głowe pomaga APAP. I powiem Wam ze lepiej sie czuje. Leze oczywiscie cały czas w łóżku. Co sie oplakalam to moje, bo gdybym sie aptekarki nie zapytała, juz przy wyjsciu to pewnie ta by nie zauwazyla ze ja w ciazy. Wróciłabym do domu i żarła to swinstwo nóż sie w kieszeni otwiera!---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- A co do butelek u nas najlepiej sprawdziła sie Tommee Tippee. Takie jak borszcz a naprawde fajne
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś czuje się wtedy bezpieczniej(tym sposobem raz nie wziełam leku przepisanego przez ogólną...to było coś na zatoki)Trzymaj się ciepło i może spróbuj do innego lekarza, choć jeśli to jeszcze się mocno nie rozwinęło to może nawet nie trzeba antybiotyku. Mi na podobne dolegliwości polecano herbatę z lipy, inhalacje z rumianku, tantum verde(ale spray nie tabletki)
|
|
|
|
#1551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może chyba tez tak zrobię mam 2 butlę i 1 smoczek to na początek styka. Jakby co to się dokupi. . Cytat:
Hmm ja mam jedną mała jedna duża ...a co do wózka super . A jaki kupiłaś ..? Cytat:
😊 fajnie bynajmniej miło dzień zlecial wam 😄 Ja tez .. 😁
|
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomosc z ostatniej chwili: Moja szwagierka własnie pojechała rodzic lezy juz na porodówce w pięknej sukmanie porodowej. Wody jej odeszły ale nie ma rozwarcia ani skurczy... Pielegniarki mówia ze pewnie nad ranem urodzi. Eh wracaja wspomnienia
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka rece opadaja jak sie czyta o takich lekarzach..
Powodzenia dla szwagierki Mi jak wody zaczely odchodzic a skurczy nie mialam to mnie do domu odeslali ale wrocilam po kilku godzinach juz w sumie w ostatniej chwili
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka duzo zdrowka
Lulla ciesze sie, ze wypad udany, jak byla fajna pogoda a do tego miałas sile to tylko i wyłącznie zazdroszczę ! Tez bym pojechała gdzies ![]() Springtime chwal sie fura dla dzieciaczków !! ![]() --- Ja juz w łożku leze, TŻ dzisiaj ugotował obiad (wyszedł mu lepszy niż mi... A z reka na sercu gotował pierwszy raz w życiu, ja go z salonu kierowałam jedynie), zrobił deser, poprzebieral posciel, poodkurzal i teraz prasuje... Wręcz nie wierze ! Tzn on zawsze pracowity był ale az tak w domu pomagać? Jestem z niego dumna ![]() Za to ja sie dzisiaj poświęciłam juniorowi, sporo czasu spędziliśmy na nauce i zadaniach, pozniej wyszłam z nim na 30-minutowy mega wolny spacerek (juz mnie w domu brało...) no a pozniej były wspólne gry rodzinne ![]() Dobra, uciekam poczytac... Wpadła mi w łapę jakas ksiazka typu pana greya, przynajmniej myślec przy tym nie trzeba
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak można ?! Szybkiego powrotu do zdrowia
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-21 o 21:34 Powód: Blad |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ja sie zastanawiałam czy mu wyjdzie a nie o to czy bedzie zjadliwe jak sa dobre produkty i pod moim czujnym okiem to nie mogło sie az tak nie udać a sie okazało pyszne... i jeszcze na jutro bedzie
|
#1558 |
|
Rozeznanie
|
Ja butelki kupiłam sobie z avent a smoczki z lovi i jeden z avent
Tak sobie wybrałam Jutro znów muszę lecieć na miasto bo musze złożyć te papiery na dowód ![]() Alle mój kopiduch sobie kopie kocham to |
|
|
|
#1559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
|
#1560 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mieści się w standarowych drzwiach 80cm Jest dość ciężki, ale mieszkam w domku więc nie będę musiała go dźwigać na piętra Trochę się obawiam, ponieważ nie widziałam go na "żywo", a jest to nowość 2015 i dostępny jest dopiero w aż dwóch sklepach w PL![]() Roxana zazdroszczę męża Mojego do kuchni nie zapędzę, chyba że kanapki zrobić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Moze rozwaze to Twoje skoro mowisz, ze fajne. No i cena okej
na ebay zestawy startowe nuk są po około 20 euro tam masz 2 butlę smoczki na zmianę do butli i zwykle smoczki różne wzory do wyboru .

.
było tak ciepło że chodziliśmy w krótkich rękawach 
Ogólnie nic się u mnie nie działo, ale dużo wypoczywałam, ponieważ coraz bardziej dokucza mi twardnienie i ból brzucha

i jeszcze na jutro bedzie