Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 17:33   #3991
201604301943
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

Pytanie mam: czy ktoś zna jakiś fajny program, jakieś ciekawe rozwiązanie do pisania tekstów na podstawie innych tekstów? Np. jak przy pisaniu pracy licencjackiej, że bazujemy na innych PDFach, własnych plikach z danymi, potrzebujemy notatek, znaczników, odnośników. Coś fajnego do edycji tekstu, no cokolwiek... Bo srylion zminimalizownych plików na pasku to jednak mały komfort
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 17:48   #3992
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Pozyczylam przyjaciółce swoją nową białą koszulę, a ona niechcący wylala na nią czarny lakier do paznokci... Teraz na środku mam dużą czarną plamę. Ech jest jakaś szansa żeby ją jeszcze uratować? Może któreś z was udało się usunąć lakier z bluzki?
Ja moczyłam w zmywaczu i zeszło ale miałam jasny lakier na różowej bluzce ;-) i zalezy czy tkanina delikatna
Stary 2015-04-21, 17:57   #3993
reniferek01
Zakorzenienie

mój dowód osobisty stracił wczoraj ważność. Nie chcę wyrabiać teraz nowego bo za miesiąc biorę ślub - wiec musiałabym zaraz znowu go wymieniać. Potrzebuję dokumentów z urzędu stanu cywilnego o braku przeciwwskazań do zawarcia związku małżeńskiego. Czy nie będzie problemu, jak zamiast dowodu pokażę paszport? kurczę, żałuję, że nie zrobiłam tego w zeszłym tygodniu :/

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!

Edytowane przez reniferek01
Czas edycji: 2015-04-21 o 22:36 Powód: moja głupota :)
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:10   #3994
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tur3cka Pokaż wiadomość
Dzisiaj w h&m kupiłam taką (baaardzo podobną, tyle że nie taki mocny kolor - pastelowy) może u Ciebie będą inne kolory, ale cena jest ok bo za 39.90 zł.
Kurcze byłam w H&M dzisiaj, ale ich nie widziałam.

Kupiłam ładną sukienkę w Orsayu ale za stówę
No, ale ważne, że w ogóle kupiłam bo bałam się, że nic nie znajdę tak na szybko.
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:22   #3995
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj w h&m kupiłam taką (baaardzo podobną, tyle że nie taki mocny kolor - pastelowy) może u Ciebie będą inne kolory, ale cena jest ok bo za 39.90 zł.
jak oceniasz materiał z którego jest wykonana? nie prześwituje?
zastanawiałam się czy pasowałaby na ślub, bo na wesele nie idziemy
Stary 2015-04-21, 19:34   #3996
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Od kilku lat leczę się na niedoczynność tarczycy, biorę leki. Od piątku mam ucisk w szyi, czuję dyskomfort przy oddychaniu. Wystraszyłam się i udało mi się przełożyć wizytę z maja na następny tydzień. Jest się czym martwić? Może to z nerw? W sumie trochę stresu miałam ostatnio, ale nie czułam się szczególnie zdenerwowana. Po tabletce na uspokojenie jest lepiej a potem znów to samo. Miała tak któraś z Was? Może pójdę dziś do przychodni i zapytam lekarza co się dzieje, o ile w ogóle będzie jakiejkolwiek szansa, żeby się dostać. To prywatny lekarz i kolejki są spore. Może nie ma co panikować i czekać do mojej wizyty? Nigdy nie miałam takiej sytuacji..
Tak, to moze byc ze stresu. Nazywa sie to globus histericus. I moze byc tak, ze masz w sobie nieuswiadomione napięcie. Mozesz czuć sie dobrze, ale byc zestresowana. Idz na spacer, zmęcz sie albo pobaw sie z jakims zwierzakiem.
4e89258bace7037c96b059285119fe847ddc4e93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:56   #3997
201606270916
Konto usunięte

Mam zaliczone na studiach wszystkie przedmioty, ale nie oddam pracy dyplomowej w terminie (nie chcę rad "dasz radę, napisz" - nie dam ). Nie wiem, czy przedłużać termin po raz kolejny, czy wziąć urlop dziekański. Tylko czy mogę go przerwać w dowolnym momencie i podejść do obrony? Regulamin czytałam, nie ma niczego na ten temat, to robię rozeznanie zanim pójdę na uczelnię pytać
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 19:58   #3998
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Powracam z relacją z Deichmann'a z reklamacją Jak mówiłam, pani co przyjmowała reklamację kręciła nosem, że to uszczerbiona guma, odłamane itd Dzisiaj byłam zobaczyć czy mi uznali reklamację i tak nie było żadnego problemu Mogłam sobie wybrać jakieś tam buty na stanie sklepu ale jak się spytałam o ten sam model i rozmiar to powiedzieli, że mogą mi sprowadzić z innego sklepu w innym mieście te buciki Super za parę dni znowu będę mieć szpileczki

Tylko teraz jak to teraz będzie z gwarancją ? Znowu np od jutra bym miała na nie 2 lata czy tylko do wtedy gdy stare buty miały gwarancję czyli jakoś do sierpnia tego roku ?
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:09   #3999
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Od kilku lat leczę się na niedoczynność tarczycy, biorę leki. Od piątku mam ucisk w szyi, czuję dyskomfort przy oddychaniu. Wystraszyłam się i udało mi się przełożyć wizytę z maja na następny tydzień. Jest się czym martwić? Może to z nerw? W sumie trochę stresu miałam ostatnio, ale nie czułam się szczególnie zdenerwowana. Po tabletce na uspokojenie jest lepiej a potem znów to samo. Miała tak któraś z Was? Może pójdę dziś do przychodni i zapytam lekarza co się dzieje, o ile w ogóle będzie jakiejkolwiek szansa, żeby się dostać. To prywatny lekarz i kolejki są spore. Może nie ma co panikować i czekać do mojej wizyty? Nigdy nie miałam takiej sytuacji..
rodzinny może cię wysłać na usg, jeśli się martwisz
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:26   #4000
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Mam zaliczone na studiach wszystkie przedmioty, ale nie oddam pracy dyplomowej w terminie (nie chcę rad "dasz radę, napisz" - nie dam ). Nie wiem, czy przedłużać termin po raz kolejny, czy wziąć urlop dziekański. Tylko czy mogę go przerwać w dowolnym momencie i podejść do obrony? Regulamin czytałam, nie ma niczego na ten temat, to robię rozeznanie zanim pójdę na uczelnię pytać
Jak nie napiszesz pracy, to będziesz miała zaliczone seminarium?
Z tego, co wiem (u mnie tak było) niezłożenie pracy w terminie (u mnie to było do końca września) = niezaliczenie przedmiotu = powtarzanie (czyli warunek)/skreślenie z listy studentów. Dowiedz się czy będziesz miała zaliczone seminarium, bo u mnie nie można było wziąć dziekanki, jeśli miało się jakiś przedmiot niezaliczony.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 20:37   #4001
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Z tego, co wiem (u mnie tak było) niezłożenie pracy w terminie (u mnie to było do końca września) = niezaliczenie przedmiotu = powtarzanie (czyli warunek)/skreślenie z listy studentów. Dowiedz się czy będziesz miała zaliczone seminarium, bo u mnie nie można było wziąć dziekanki, jeśli miało się jakiś przedmiot niezaliczony.
U mnie podobnie. Była jeszcze możliwość powtarzania samego seminarium, a później to już tylko powtarzanie semestru z różnicami programowymi bądź skreślenie z listy.
Stary 2015-04-21, 20:47   #4002
lisnov
Zakorzenienie

Ma któraś z Was moze lapka dell inspirion? Chciałabym normalnie włączyć kamerę i nagrać film ze sobą. Jak ja mam to włączyć? Kamera sama się włącza np.przy skype ale samej z siebie nie mogę jej włączyć
Stary 2015-04-21, 20:50   #4003
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, mówiła, że nie są takie duże, na razie tylko obserwować. Ale usg miałam robione już z 1.5 roku temu, może warto, żeby je powtórzyła, no nic, może jutro mi coś podpowie.
Aha no rozumiem mi na pierwszym USG powiedział, że trzeba usunąć a w ogóle nie wiedziałam, że coś mam bo poszłam do rodzinnej z brzuchem wróciłam z drugą choroba.
Teraz tylko czekać na wyniki w niepewności.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:10   #4004
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was moze lapka dell inspirion? Chciałabym normalnie włączyć kamerę i nagrać film ze sobą. Jak ja mam to włączyć? Kamera sama się włącza np.przy skype ale samej z siebie nie mogę jej włączyć
Poszukaj, czy na którymś klawiszu na klawiaturze nie masz znaczka aparatu. (U mnie jest np. na literze 'v', w dół i lewo od litery) Jeśli jest to przytrzymaj przycisk 'fn' i ten z ikoną aparatu. Powinien się włączyć program obsługujący kamerkę. Albo poszukaj w programach czegoś z 'camera' w nazwie.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:17   #4005
tur3cka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
jak oceniasz materiał z którego jest wykonana? nie prześwituje?
zastanawiałam się czy pasowałaby na ślub, bo na wesele nie idziemy
Materiał delikatniutki, trochę inny niż na zdjęciu - nie jest z tych sztywnych. Czy prześwituje, hm... Włożyłem rękę pod spód to leciuteńko widać, jeśli się dociśnie to lekko, nie mocno. Nie zwróciłam na to uwagi, myślę, że biały biustonosz nie będzie bardzo widoczny przez sukienkę.
tur3cka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:19   #4006
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Mam zaliczone seminarium. Praca dyplomowa stanowi jakby osobny przedmiot, seminarium nie miało z nią praktycznie nic wspólnego poza prezentacją o tym, co już zrobione. Skreślą mnie, jeśli ani nie złożę wniosku o przedłużenie, ani o dziekankę. Tyle że to przedłużenie to może być za mało, a dziekanka - no jak dadzą mi na rok bez możliwości obrony wcześniej to też mnie nie urządza.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:30   #4007
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
To zalezy od usosa, u mnie bylo tak, ze obrona była, dyplom po skończeniu dziekanki, ale to bylo po to, zeby moc iść na mgr awansem.
Lepiej przedłuż, mniej kłopotu.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:37   #4008
pitu pitu
Rozeznanie

czy różowa odżywka do paznokci z Wibo ma taką gęstszą konsystencję czy trafilam na zmacany bubel?

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Materiał delikatniutki, trochę inny niż na zdjęciu - nie jest z tych sztywnych. Czy prześwituje, hm... Włożyłem rękę pod spód to leciuteńko widać, jeśli się dociśnie to lekko, nie mocno. Nie zwróciłam na to uwagi, myślę, że biały biustonosz nie będzie bardzo widoczny przez sukienkę.
dziękuję za odpowiedź, poszukam jej u siebie
Stary 2015-04-21, 21:42   #4009
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Znacie sklep z pudrami Paese i topem seche bądź poshe?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-04-21, 21:42   #4010
kamelka33
Zadomowienie

Czy ktoś ogląda "Grę i tron"? Kiedy odcinki sa emitowane w HBO? Nie mam tego kanału, więc poluję na 5 odcinek w necie, ale nie mam pojęcia, kiedy jest premiera telewizyjna?
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:43   #4011
Smerfetka696969
Zakorzenienie

W sensie jeden sklep te dwa produkty ;p

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-04-21, 21:57   #4012
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Pytanie do obeznanych w allegro bardziej niz ja:

zamowilam sporo rzeczy od jednego sprzedawcy, sa to glownie kosmetyki. Wszystko 'kup teraz', nie licytacje.
Dzis oni wyslali do mnie przesylke, ale zadzwonili i oznajmili, ze jednej rzeczy nie dali i przeleja mi za to z powrotem kase.
Problem w tym, ze mi akurat na tej rzeczy mocno zalezalo, nie dostane jej w moim miescie
Oni twierdza, ze nie maja tego akurat w sklepie, ale skoro byla aukcja to chyba niewiele mnie to obchodzi, powinni sie pilnowac, czy tak?
Czy w zwiazku z tym moge wymagac, zeby zamiast przelania mi z powrotem kasy doslali mi ta rzecz na swoj koszt, gdy tylko beda ja mieli? Albo doslali mi cos podobnego w tej samej cenie? Czy juz lepiej tylko zgodzic sie na ten zwrot kasy?
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:58   #4013
Donatella_Rosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Czy ktoś ogląda "Grę i tron"? Kiedy odcinki sa emitowane w HBO? Nie mam tego kanału, więc poluję na 5 odcinek w necie, ale nie mam pojęcia, kiedy jest premiera telewizyjna?
Gra o Tron w telewizji leci w poniedziałki o 22, ale w tv był wczoraj dopiero 2 odcinek 5 sezonu, więc 5 będzie za 3 tygodnie. Cztery pierwsze odcinki wyciekły, dlatego już są dostępne.
Stary 2015-04-21, 22:00   #4014
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
No niestety za trzy tygodnie. Tamte wyciekły do neta :p
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 22:07   #4015
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
mój dowód osobisty stracił wczoraj ważność. Nie chcę wyrabiać teraz nowego bo za miesiąc biorę ślub - wiec musiałabym zaraz znowu go wymieniać. Czy nie będzie problemu, jak zamiast dowodu pokażę paszport? kurczę, żałuję, że nie zrobiłam tego w zeszłym tygodniu :/
A gdzie musisz pokazać dowód?

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Powracam z relacją z Deichmann'a z reklamacją Jak mówiłam, pani co przyjmowała reklamację kręciła nosem, że to uszczerbiona guma, odłamane itd Dzisiaj byłam zobaczyć czy mi uznali reklamację i tak nie było żadnego problemu Mogłam sobie wybrać jakieś tam buty na stanie sklepu ale jak się spytałam o ten sam model i rozmiar to powiedzieli, że mogą mi sprowadzić z innego sklepu w innym mieście te buciki Super za parę dni znowu będę mieć szpileczki

Tylko teraz jak to teraz będzie z gwarancją ? Znowu np od jutra bym miała na nie 2 lata czy tylko do wtedy gdy stare buty miały gwarancję czyli jakoś do sierpnia tego roku ?
Data na paragonie się liczy - ja jak wymieniałam na inne buty to dostawałam nowy paragon i gwarancja była znowu 2-letnia, ale nie wiem jak to będzie w przypadku tego samego modelu. Może też dostaniesz nowy paragon.
Stary 2015-04-21, 22:09   #4016
SympatycznyAtrament
Nie-rudy lis

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
czy różowa odżywka do paznokci z Wibo ma taką gęstszą konsystencję czy trafilam na zmacany bubel?
W sensie to serum z Lovely z wapniem, takie które się wchłania w paznokieć? Jeśli tak, to jest trochę gęstsza.
Dziś raczej nie wpadnę, bo umarłem.
SympatycznyAtrament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 22:10   #4017
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
To zalezy od usosa, u mnie bylo tak, ze obrona była, dyplom po skończeniu dziekanki, ale to bylo po to, zeby moc iść na mgr awansem.
Lepiej przedłuż, mniej kłopotu.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 22:11   #4018
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Data na paragonie się liczy - ja jak wymieniałam na inne buty to dostawałam nowy paragon i gwarancja była znowu 2-letnia, ale nie wiem jak to będzie w przypadku tego samego modelu. Może też dostaniesz nowy paragon.
Hmm... no zobaczymy, na dniach mam dostać esa i tam się przejść żeby dokończyć reklamację tak powiedział kierownik sklepu
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 22:17   #4019
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarna_maciejka Pokaż wiadomość
Pytanie do obeznanych w allegro bardziej niz ja:

zamowilam sporo rzeczy od jednego sprzedawcy, sa to glownie kosmetyki. Wszystko 'kup teraz', nie licytacje.
Dzis oni wyslali do mnie przesylke, ale zadzwonili i oznajmili, ze jednej rzeczy nie dali i przeleja mi za to z powrotem kase.
Problem w tym, ze mi akurat na tej rzeczy mocno zalezalo, nie dostane jej w moim miescie
Oni twierdza, ze nie maja tego akurat w sklepie, ale skoro byla aukcja to chyba niewiele mnie to obchodzi, powinni sie pilnowac, czy tak?
Czy w zwiazku z tym moge wymagac, zeby zamiast przelania mi z powrotem kasy doslali mi ta rzecz na swoj koszt, gdy tylko beda ja mieli? Albo doslali mi cos podobnego w tej samej cenie? Czy juz lepiej tylko zgodzic sie na ten zwrot kasy?
Ja bym napisała o tym do pomocy allegro (czy jakoś tak). Oni reagują całkiem szybko i na pewno Ci odpowiedzą co i jak.

Ja uważam, że powinni się pilnować i powinni wysłać Ci tą rzecz jak będą mieli. Co to za wysatwianie produktu, gdy się go nie ma na stanie Ale mnie osobiście nigdy się nie chce wykłócać o takie rzeczy. Czasami szkoda nerwów.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 22:18   #4020
coffee
and cigarettes

Cytat:
Mam zaliczone seminarium. Praca dyplomowa stanowi jakby osobny przedmiot, seminarium nie miało z nią praktycznie nic wspólnego poza prezentacją o tym, co już zrobione. Skreślą mnie, jeśli ani nie złożę wniosku o przedłużenie, ani o dziekankę. Tyle że to przedłużenie to może być za mało, a dziekanka - no jak dadzą mi na rok bez możliwości obrony wcześniej to też mnie nie urządza.
Najlepiej by było, gdybyś napisała o jaką uczelnię pytasz, bo widzisz, że różnie jest.

PS U mnie były dwie możliwości: urlop dziekański albo urlop studencki. Poguglaj, może u Ciebie też więcej opcji.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości