Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 15:57   #3001
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Eeee, to nie jest ze mną tak źle
Tak, 56 i 62, i t mniejsze 68 też tu zaliczyła, długi i krótki
a to jak z krótkimi też liczysz to ja mam ok. 20 wszystkich
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 15:58   #3002
Marei
Zakorzenienie

Tz się wystraszył, że tym cmokaniem Małego wystraszył.

Kurcze ja mam poukładane 50-56 i 62-68 w komodzie... ale pajaców mam mało...
Magnum creme brulee? Ciekawe... zjadłabym creme brulee... może zrobię w weekend. Albo wyślę tz do sklepu ))))
Stary 2015-04-22, 15:59   #3003
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam bluzeczek mało, maks 5. Mam za to sporo pajaców
No to suuuuper!
Właśnie na rozmiar 56 mam pełno półśpiochów i bluzeczek, a pajaców mam chyba 7 tylko...

omg, matka sułtanka nie żyje
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 16:00   #3004
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A teraz, uwaga!!! W poczekalni była babka z takim brzuszkiem trochę mniejszym od mojego. No i chodzi, siada, znowu chodzi, sapie, wzdycha, więc któraś tam się jej pyta, w którym jest tygodniu, a ona, że w 19 Zapadła cisza grobowa.. Ale zaraz się zreflektowała, że ma bliźniaki.
I potem mówi, że w domu ma jeszcze trojaczki. Wszyscy mówią, że WOW.. dwie ciąże i piątka dzieci, nieźle. A ona mówi, że to jest jej czwarta ciąża - trojaczki, dwie pojedyncze i teraz bliźniaki. Wszystkie córki
jedno wielkie wow moja sis jest w czwartej ciązy i jest przerażona, a co dopiero 7...

Ja dziś byłam u lekarza mały ma ponad 2,5kg potem matka poszalała, poszłam do lumpeksu, i myślałam że nie wyjdę stamtąd same nowe ciuszki, z next, babyGap, h&m niektóre miały jeszcze metki. a cena 10zł za kg za tydzień też jadę
Stary 2015-04-22, 16:02   #3005
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Tz się wystraszył, że tym cmokaniem Małego wystraszył.

Kurcze ja mam poukładane 50-56 i 62-68 w komodzie... ale pajaców mam mało...
Magnum creme brulee? Ciekawe... zjadłabym creme brulee... może zrobię w weekend. Albo wyślę tz do sklepu ))))
no jeśli nawet się wystraszył to ładny ma odruch obronny
ale mi się wydaje, że nic mu nie było, nie przejmujcie się

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
jedno wielkie wow moja sis jest w czwartej ciązy i jest przerażona, a co dopiero 7...

Ja dziś byłam u lekarza mały ma ponad 2,5kg potem matka poszalała, poszłam do lumpeksu, i myślałam że nie wyjdę stamtąd same nowe ciuszki, z next, babyGap, h&m niektóre miały jeszcze metki. a cena 10zł za kg za tydzień też jadę
za wagę

zazdroszczę lumpeksu
22.06.2015
Stary 2015-04-22, 16:03   #3006
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
no jeśli nawet się wystraszył to ładny ma odruch obronny
ale mi się wydaje, że nic mu nie było, nie przejmujcie się

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

za wagę

zazdroszczę lumpeksu
Niech się przywyczaja

Kto to jest matka sułtanka?
Stary 2015-04-22, 16:04   #3007
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Niech się przywyczaja

Kto to jest matka sułtanka?
Do cmokania przez tatuśka

w Pl jest szał na serial Wspaniałe stulecie swoją drogą główna aktorka pochodzi z Niemiec
22.06.2015
Stary 2015-04-22, 16:05   #3008
Cos_
Zakorzenienie

Princesika almond
Stary 2015-04-22, 16:08   #3009
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Do cmokania przez tatuśka

w Pl jest szał na serial Wspaniałe stulecie swoją drogą główna aktorka pochodzi z Niemiec
A ja już na Onecie szukałam, myślałam, że to ktoś znany/ważny
Stary 2015-04-22, 16:10   #3010
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

wybaczzzzz mi
22.06.2015
Stary 2015-04-22, 16:15   #3011
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

za wagę malucha i zakupy

Cytat:
ja też
Stary 2015-04-22, 16:16   #3012
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Przyszły dziś moje sadzonki kwiatów i pomimo, że przyjęchały z Węgorzewa są w bardzo dobrym stanie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Szczerze wam powiem, że nigdy na żywo nie widziałam nigdy kąpieli noworodka i boję się, że na początku będzie mi trudno, ale traktuje obawy jako normalne.
moje dziecko za moment skończy 3 lata, a ja nigdy nie kąpałam noworodka czy niemowlęcia Bałam się jak był mały i nigdy tego nie robiłam. Także nie jesteś sama. U mnie od kąpania dzieci jest mąż. A jak męża nie ma to dziecko (na razie jedno) ma dzień dziecka

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

A tak w ogóle zapomnialam się przywitać w 36tc a zarazem w 9 miesiącu Dziś wizyta, ciekawe ile mój klopsik waży
no kochana! Jeszcze 2 tyg i ciąża donoszona

masija myślę, ze kupię najpierw jeden biustonosz 80c i zobaczę jak będzie leżał. Jak będzie ok zamówię kolejny taki sam, a jak nie to z większą miseczką.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dokładnie dziewczyny
I trzeba mieć takie nastawienie o jakim piszecie.
Przecież to oczywiste, że jak podchodzi się do czegoś nowego z nastawieniem 'NA PEWNO' będzie źle, okropnie, nie dam rady to imo tak będzie.

Ja wychodzę z założenia, że podchodzę pozytywnie ale mam z tyłu głowy, że będzie też na odwrót, będą i te przykre chwile.
kurcze z tym nastawieniem to ja mam mieszane uczucia... Dlatego, że w pierwszej ciąży tak się cieszyłam, ze się udało, naoglądałam się reklam z uśmiechniętymi bobasami i wspaniale wyglądającymi mamami i wyobrażałam sobie, że będzie tak cudownie I przyszło rozczarowanie... prozą życia, zmęczeniem, bólem, brakiem czasu dla siebie, dla męża, brakiem siły... No u mnie tak to wyglądało... Nie piszę tego broń boże, zeby Was straszyć czy coś, po prostu ja przeżyłam bardzo negatywne emocje na początku macierzyństwa, dlatego teraz podchodzę do tego z rezerwą.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
U mnie rownież to była totalna wpadka, 3 dni ryczałam jak bóbr Bo nie wiedziałam jak to dalej będzie, bez pracy, studia mgr przede mną, no i właściwie zaledwie rok czasu spotykałam się z facetem Każdy powtarzał, że jakoś się ułoży, ale co tu ma się układać skoro mnie najnormalniej nie stać na dziecko?? No ale musze stwierdzić, że mieli rację :P Prace dostałam z umową o pracę, więc i macierzyński mi przysługuje Pracuje sobie do dziś poza bólem pleców wieczorem i czasami bólem kości hmmm..... jak się nazywają kości te pomiędzy nogami?? :P no ale wiadomo :P to nic mi nie jest, więc pracuję, a że praca biurowa to daję radę Ślub biorę we wrześniu (mam nadzieję, że uda mi się coś schudnąć do tego czasu :P ), zamieszkaliśmy z TŻ razem i mieszka nam się razem dobrze, pomimo obaw, bo wiadomo różnie to bywa po zamieszkaniu razem, odnowilismy kawałek kąta i czekamy spokojnie na poród i Noemi I teraz z perspektywy czasu wiem, że nie cofnęłabym czasu za nic, i nic bym nie chciała zmienić Pomimo, ze czasami mam różne myśli, czy sobie dam radę czy będę się umiała zajmować noworodkiem itd, ale jestem dobrej mysli!
a Tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny w ten piękny i słoneczny dzień w Lublinie! :P
ooo miałam koleżankę w liceum o tym imieniu

Cytat:
Do dr Wójcika z Siemiradzkiego

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

U mnie na 90% termin CC to 2 czerwca

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

O właśnie dziewczyny, a wy mówicie do brzucha?
Bo ja to prawie wcale, tak mi dziwnie, czuję się jakbym do siebie sama gadała.
Czasem coś tam powiem w stylu "co Ty tam tak fikasz królewno?" ale to przy Tż, jak sama jestem to nic nie mówię
nie znam dr Wójcika.
Ja sobie wczoraj uświadomiłam, ze jak mały będzie wystarczająco duży a moje wyniki złe to cc mogę mieć nawet już po 9 czerwca, bo to będzie skończony 37 tc...

Ja rzadko mówię do brzucha.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

masija my też zawarliśmy umowę tzn. żeby nie wiadomo co by się działo w życiu to MY jesteśmy dla siebie najważniejsi i żeby nie zaniedbać związku
my też mamy taką umowę Pisałam kiedyś w k na ten temat. Ale o ile to się świetnie sprawdza w sprawach dotyczących dorosłych, o tyle w związku z małym dzieckiem nie bardzo ma zastosowanie. Bo w przypadku dziecka chodzi głównie o zaspokajanie potrzeb (od jedzenia,zmiany pieluchy po potrzebę zabawy, bliskości). I wtedy relacje mąż-żona, partner-partnerka schodzą na dalszy plan.Ale generalnie mam takie samo zdanie na temat związku jak Ty. My sobie to bardzo często powtarzamy, choć nigdy w odniesieniu do dziecka.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 16:21   #3013
k a j a
Zakorzenienie

Hej Wam

U mnie dziś taaak pięknie! Byłam u.koleżanki i miesięcznegomichalka

Co do obaw, to ja też je mam, jak każdy..ale.staram się o tym nie myśleć i tyle.. Ogólnie muszę z tzem trochę nad naszym związkiem popracować bo wiele rzeczy mi się u nas nie podoba.. Ale z nim się taaak ciężko rozmawia.. Efekt zlewania przez rodziców i słabego kontaktu.

Body nie wiem teraz ile mam.. Po zmianie płci już się.pogubilam..
Wiem ze mam na.pewno na krótki 7 szt ba.56 i 10 na długi ba 56.
Bo tyle ostatnio kupiłam

Mała ma.ostatnio ciągle czkawke..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 16:21   #3014
industria
Zakorzenienie

helooł

piękna pogoda i fantastyczny dzień byłam u lasek w pracy, bardzo dobrze że tam pojechałam,fajnie było i dawno sie tylu komplementów nie nasłuchałam więc mi fajnie
jak już byłam w katowicach to miałam wstąpić do galerii, ale jednak mi sie odechciało.....za to w drodze powrotnej nie omieszkałam wstąpić do kfc i na auchanowe zakupy

ale mi szybko ten dzień zleciał

no, teraz lece was nadrabiać
Stary 2015-04-22, 16:38   #3015
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
No to suuuuper!
Właśnie na rozmiar 56 mam pełno półśpiochów i bluzeczek, a pajaców mam chyba 7 tylko...

:
Najgorzej, że jak się potwierdziło, że dziewczynka to spontanicznie zrobiliśmy z Tż zamówienie na wielopaki bodziaków z F&F. I wzięliśmy Newborny a one takie malutkie

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Ja też
jak Matka Teresa
Stary 2015-04-22, 16:39   #3016
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dokładnie tak
Ja tż'towi od początku wpajałam do głowy to, co mi zostało wpojone przez rodziców.
Że na pierwszym miejscu jest mąż/żona. Dopiero później dzieci.
Mama zawsze mi mówiła, że kocha nas nad życie. Ale kocha też tatę (inną miłością) i to on jest dla niej najważniejszy.
Ona wie, że chowa nas dla innych ludzi, że kiedyś odejdziemy z domu a ona zostanie z tatą. A jak zatraci się w dzieciach to co jej zostanie? Nie będzie potrafiła się z tata dogadać itp.

Tzn. może to dziwnie brzmi a nie dam rady tak tego wytłumaczyć przez internet
Zgadzam się z tym
Cytat:
Środa dzień loda

EDIT: Boże jaka ja się prymitywna w tej ciąży zrobiłam

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaki kolor będzie pasować najlepiej do biało-szaro pokoju? nie mogę się zdecydować na jakiś konkretny, podoba mi się zielony, pomarańcz i turkus pomóżcie

http://www.ebay.de/itm/OSENVORHANG-1...3D311313372052
Turkusowy
Cytat:
Ja już po wizycie. 2784 gramy. Lekarz mówił ze duży i ma duże jajka Do 3200 powinien spokojnie dobic Na wcześniejszy poród się nie zapowiada,co prawda szyjka miękka ale zamknieta. Glowka wysoko
jaka piękna waga
Cytat:
kaczuszka ale pięknie to napisałaś
w ogóle każda z Was się tak cieszy na dziecko, że jestem wzruszona aż ale nie wiem, czy gdyby nie Wy, to czy też potrafiłabym się tak cieszyć. Chyba tutaj się tego nauczyłam.

masija a jaką torbę wzięłaś?

Ja dzisiaj miałam wizytę. Od początku ciąży mam 8,5 kg na plusie. W 20 dni przytyłam 2,5 kg, czyli idzie szybciej, niż na początku..

Mały główkę ma na dole, dupkę przy moim kręgosłupie.
Dużo, dużo, dużo leżeć, bo rodzić mogę dopiero za minimum 4 tygodnie, a szyjka już jest miękka.
Do 13 maja muszę zrobić GBS i znowu siuśki, i krew
Jak malutko przytyłaś. za wizytę
W takim razie odpoczywaj

Cytat:
No ostatnio właśnie nie umiem. Ciągle gdzieś latam..

A teraz, uwaga!!! W poczekalni była babka z takim brzuszkiem trochę mniejszym od mojego. No i chodzi, siada, znowu chodzi, sapie, wzdycha, więc któraś tam się jej pyta, w którym jest tygodniu, a ona, że w 19 Zapadła cisza grobowa.. Ale zaraz się zreflektowała, że ma bliźniaki.
I potem mówi, że w domu ma jeszcze trojaczki. Wszyscy mówią, że WOW.. dwie ciąże i piątka dzieci, nieźle. A ona mówi, że to jest jej czwarta ciąża - trojaczki, dwie pojedyncze i teraz bliźniaki. Wszystkie córki
wow
Cytat:

Co do obaw, to pierwszą ciążę planowaliśmy jak miałam 20 lat i byłam bardziej wyluzowana niż teraz. Ta ciąża też była planowana, ale jak już się udało to nagle multum myśli czy to był dobry moment na drugie, jak damy radę, itp. Pocieszam się, ze przecież nie ma nic piękniejszego jak stworzenie nowego życia i że mamy z Tż-tem siebie nawzajem i razem damy radę ze wszystkim.

Jaka piękna dzisiaj pogoda. Byliśmy na zakupach i nie mogłam się powstrzymać od lodów włoskich

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 16:42   #3017
Princesika
Zakorzenienie

A mnie wczoraj lekarz pochwalił za wagę
Bo mam + 5 kg
Stary 2015-04-22, 16:44   #3018
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorzej, że jak się potwierdziło, że dziewczynka to spontanicznie zrobiliśmy z Tż zamówienie na wielopaki bodziaków z F&F. I wzięliśmy Newborny a one takie malutkie

Tż też miał kalafior ciążowy pierwsze ubranko, które ja kupiłam mojemu dziecku było na rozmiar 68, a co ja się nastałam przy tym regale i wybierałam..

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Bo mam + 5 kg
Od początku?!

siacha dzięki
22.06.2015
Stary 2015-04-22, 16:45   #3019
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mam + 5 kg
ja juz pewnie dobijam 70
Stary 2015-04-22, 16:48   #3020
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tż'towi od początku wpajałam do głowy to, co mi zostało wpojone przez rodziców.
Że na pierwszym miejscu jest mąż/żona. Dopiero później dzieci.
Mama zawsze mi mówiła, że kocha nas nad życie. Ale kocha też tatę (inną miłością) i to on jest dla niej najważniejszy.
Ona wie, że chowa nas dla innych ludzi, że kiedyś odejdziemy z domu a ona zostanie z tatą. A jak zatraci się w dzieciach to co jej zostanie? Nie będzie potrafiła się z tata dogadać itp.

Tzn. może to dziwnie brzmi a nie dam rady tak tego wytłumaczyć przez internet
zgadzam się z Tobą Tyle, że ja to mówię tak: najpierw mąż/żona a później reszta świata I my o tym nie zapominamy, ale prawdą jest, że przy małym dziecku/dzieciach jest trudno dbać o związek zwłaszcza na początku. Ale trzeba o tym pamiętać i pracować nad tym- to nie ulega wątpliwości.

Cytat:
Komu komu bo mam tego więcej?

Już mnie głowa przestała boleć, nawet tabletki nie musiałam brać Niewiele mi do szczęścia potrzeba
o jaaaa! Ale Ty pyszności robisz

Cytat:
Środa dzień loda

Cytat:

jak już piszemy o obawach. Wczoraj przez nie aż spać nie mogłam. Najbardziej boję się tego, czy pogodzę inne obowiązki z wychowaniem. pracę. Mam tyle planów zawodowych, chciałabym móc się na nich skoncentrować, jednocześnie poświęcając dziecku maksymalnie dużo uwagi. I mieć jeszcze czas na posprzątanie domu, siłownię, spacer po górach czy narty zimą wiem, że czas zweryfikuje moje zamiary, ale póki co myślę, czy może uda mi się to wszystko poogarniać. Najbardziej stesuje mnie praca, tutaj nie da się przyjść o konkretnej godzinie i o konkretnej godzinie wyjść, sztuką jest nie przekroczyć 10h.. już rozmawiałam z tz, że pewnie on będzie małego odbierał z przedszkola, żeby nie spędzał tam całych dni. Ochhh strasznie mnie ten temat dręczy.
no właśnie ja też mam takie dylematy... Bo doba ma tylko 24h... Na początku zamierzam przestawić wszystko tak, żeby mąż, dzieci były na pierwszym miejscu (praca na część etatu przez rok po macierzyńskim na pewno, a później praca zdalna z domu), no i żebym ja też mogła w wolnym od pracy czasie cieszyć się z bycia z rodziną a nie biegać wiecznie ze szmatką, myślę o zatrudnieniu pani do sprzątania 1-2 razy w tygodniu. Ale to jak wrócę na pełny etat.
Stary 2015-04-22, 16:48   #3021
justi699
Zakorzenienie

za wszystkie, piękne wagi dzieciaczków

Kurde brzuch mnie boli
Od wczoraj pobolewał a dziś od popołudnia boli jakby na @ i ciągnie z lewej strony
A było już tak dobrze ze 2 tyg

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 16:49   #3022
poldzik
Zadomowienie

dziewczyny cos mi sie nie chce pisac takze tylko buziaki dla wszystkich

a ja mam lozysko 3 stopnia juz i sie zmartwilam. ale gin od usg nic nie mowil na ten temat, tylko to napisal.. we wtorek do mojego to zapytam.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 16:50   #3023
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
ja juz pewnie dobijam 70
No ale ja przed ciaza wazylam 60 kg a moja waga najlepsza to ok. 51 kg wiec te 10 kg mialam w zapasie
Stary 2015-04-22, 16:54   #3024
industria
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle zapomnialam się przywitać w 36tc a zarazem w 9 miesiącu
łoooo już 9 miesiąc? massssakra! jak to leci!

Cytat:
O właśnie dziewczyny, a wy mówicie do brzucha?
Bo ja to prawie wcale, tak mi dziwnie, czuję się jakbym do siebie sama gadała.
Czasem coś tam powiem w stylu "co Ty tam tak fikasz królewno?" ale to przy Tż, jak sama jestem to nic nie mówię
ja czasem mówie rano jak leże jeszcze w łóżku, opowiadam co bedziemy tego dnia robić....albo jak skądś wracam do domu to mówie że "teraz myszko troche odpoczniemy" ...takie tam pierdoły. na początku było mi dziwnie tak gadać praktycznie do siebie ale już sie przyzwyczaiłam

Cytat:
Dzień dobry dzieczyny! Mega boli mnie głowa, Tż znokautował mnie podczas porannych i czuję jak pulsuje mi czacha (walnęłam o ścianę ) - to chyba zemsta bo przedwczoraj kopnęłam go w skroń
widze że u was seksy w wersji hard

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
dostałam ślinotoku!!!!
ja też!!!

Cytat:
Środa dzień loda

EDIT: Boże jaka ja się prymitywna w tej ciąży zrobiłam

pfff, to ja w takim razie od zawsze byłam prymitywna bo zawsze mnie takie rzeczy bawią
musze powiedzieć to tż-towi- ucieszy sie

pszczoua, kejtice, gratuluje dzisiejszych wizyt
Stary 2015-04-22, 16:58   #3025
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
łoooo już 9 miesiąc? massssakra! jak to leci!

ja czasem mówie rano jak leże jeszcze w łóżku, opowiadam co bedziemy tego dnia robić....albo jak skądś wracam do domu to mówie że "teraz myszko troche odpoczniemy" ...takie tam pierdoły. na początku było mi dziwnie tak gadać praktycznie do siebie ale już sie przyzwyczaiłam

widze że u was seksy w wersji hard

ja też!!!

pfff, to ja w takim razie od zawsze byłam prymitywna bo zawsze mnie takie rzeczy bawią
musze powiedzieć to tż-towi- ucieszy sie

pszczoua, kejtice, gratuluje dzisiejszych wizyt

ja tez jej opowiadam co będziemy robić dzisiaj lubię obserwować jak się rusza i brzuch mi faluje takie to słodkie
Stary 2015-04-22, 17:00   #3026
justi699
Zakorzenienie

A skąd wy wiecie jaki macie stopień łożyska? Mi gin nic nie mówił....

Kurde miał być do 16.30 kurier z łóżeczkiem i do tej pory go nie widać
Pewnie już dziś nie przyjedzie. Tylko po co smsa wczoraj pisał

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-04-22, 17:03   #3027
mehja
Zakorzenienie

Dodzwoniłam się do gina bo nadal brzuszek boli i od wczoraj częsciej twardnieje i mam przyspieszoną wizytę dziś o 19.30. trzymajcie kciuki. boję się że do szpitala mnie skieruje na kroplówki z magnezu
Stary 2015-04-22, 17:04   #3028
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie. 2784 gramy. Lekarz mówił ze duży i ma duże jajka Do 3200 powinien spokojnie dobic Na wcześniejszy poród się nie zapowiada,co prawda szyjka miękka ale zamknieta. Glowka wysoko
pięknie

Cytat:
A ile macie body na 56-62?
na 56 mam jakieś 12 sztuk, a na 62- 9 sztuk w tym 3 sztuki bez stópek

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kaczuszka ja juz prawie tydzien nie bylam na dworze :/
biedna

Cytat:

Ja dzisiaj miałam wizytę. Od początku ciąży mam 8,5 kg na plusie. W 20 dni przytyłam 2,5 kg, czyli idzie szybciej, niż na początku..

Mały główkę ma na dole, dupkę przy moim kręgosłupie.
Dużo, dużo, dużo leżeć, bo rodzić mogę dopiero za minimum 4 tygodnie, a szyjka już jest miękka.
Do 13 maja muszę zrobić GBS i znowu siuśki, i krew
odpoczywaj
Stary 2015-04-22, 17:09   #3029
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Dodzwoniłam się do gina bo nadal brzuszek boli i od wczoraj częsciej twardnieje i mam przyspieszoną wizytę dziś o 19.30. trzymajcie kciuki. boję się że do szpitala mnie skieruje na kroplówki z magnezu
żeby było dobrze

Ja też dumam czy nie dzwonić do gina z moimi bólami...

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-04-22, 17:09   #3030
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio tz całował brzuch, tak głośno, nie wiem jak opisać, z takim długim cmokaniem i mały tak go kopnął w usta, że aż tz poczuł na zębach, a ja się popłakałam ze strachu, że mi brzuch pękł albo coś się stało (wiem, głupia, ale byłam w szoku), bo jak mały uderzył w zarost tz, to mocno zakłuło.
Chyba się mały nie wystraszył, bo wtedy by zamarł w bezruchu?

znaczy sie że prawidłowe odruchy ma nie lubi jak go faceci całują

Cytat:

omg, matka sułtanka nie żyje
wariatka

Cytat:

uuu graty za wage a lumpu zazdroszcze

Cytat:
Bo mam + 5 kg
ooo ale malutko fajnie, szybko wrócisz do formy

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
A skąd wy wiecie jaki macie stopień łożyska? Mi gin nic nie mówił....
ja sie dowiedziałam na usg 3 trym, wcześniej nie wspominała o tym ani moja ginka ani ginka, która robiła mi genetyczne....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości