|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Majka pamietaj ze tatusiowi przysługuje 2 tyg ojcowskiego
![]() Z waszych opisów samopoczucia wynika ze całkiem nieźle się macie, zazdroszczę chętnie oddałabym mdlosci w zamian za bol pleców
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A śpię już z gigantyczna poduszką między nogami i od kąd ją mam to jestem zachwycona tak mi się wygodnie zrobiło ... Nawet te skurcze mnie nie łapia jak na lewym boku spalam co miałam... Tylko zawsze budzę się z mega bolem jak zakwas na mostku... Nie wiem co to skąd to ale przez godz czy dwie po nocy mnie tak boli... Pewnie dzidzia się jakoś tak układa albo brzuch się podnosi jeszcze...
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Aaa przypomniało mi się, bo oczywiście opowiedziałam lekarzowi o mojej "przygodzie" po grzybach od teściowej. Śmiał się,że w sumie rozumie,że zjadłam,bo jak tu odmówić teściowej
.Jednak powiedział,że kobiety w ciąży, dzieci i ogólnie ludzie do 18 r.ż nie powinni jeść samych grzybów. Pieczarki ok,ale nie grzyby. Także tak w ramach ostrzeżenia dla Was
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to ogólnie nie ogarniam z jakiej firmy jakie kosmetyki najlepiej kupić Ale widzę, że wiele z Was poleca Hipp więc nad nim pomyślę.
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka ja mam dla Bartka takie pudełko z różnymi pamiątkami, między innymi body i spiochy które miał na sobie jako pierwsze ubranko, jak ostatnio porównałam z obecnymi bodami to się za głowę złapałam jaki on już duży
Majka super ze jesteś zadowolona z wizyty Ja dziś upolowalam polarek z next za szałowego funta
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też kręgosłup często boli, a najdziwniejsze jest to, że głównie czuję ból pod lewą łopatką
a tak w ogóle, to odebrałam wczoraj wyniki i wszystkie mam dobre ale mam takie pytanie odnośnie glukozy : ile tego płynu musiałyście wypić? bo wczoraj rozmawiałam z siostrą i dziwiła się, że mi dali tylko taki zwykły jednorazowy kubek do wypicia, bo ona musiała wypić pół litrowy kubek (taki jak do piwa) Tylko to było 3 lata temu i nie wiem czy coś się zmieniło?
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Beatrix tak, bede dwa razy prac to samo
teraz wypralam bo nie mogłam juz znieść "sklepowego" zapachu za każdym razem otwierając szufladę wiec wypralam, poukladalam i czekam na lipiec ![]() Majka super, ze wszytsko ok ja jestem ciekawa jak to u nas bedzie z tym wynajęciem pokoju. W szpitalu po cc trzymają 2-3 dni, ciekawe aaaa i co do opieki to tak na prawde lekarz prowadzący moze TŻ wypisać więcej niż 14 dni L4, przysługuje pracownikowi chyba 60 dni w roku na opiekę nad chora bliska osoba. Mój TŻ po mojej pierwszej cesarce chyba 2 miesiące miał L4 opieki nade mna bo nie dałam rady z przebojami sie sama zajmować juniorem. Ale tez duzo zalezy od lekarza, ja do mojego dzwoniłam i od razu po dzien dobry było "L4 dla męża ? " nie wiem jak bedzie teraz, zobaczymy...Co do Sroki to wlasnie tak jak piszecie, ja tam bede sie starała jeszcze obgadać to z dermatologiem bo im to jeszcze najbardziej zaufać mozna :P a jak nie to wybiorę tak jak mi intuicja podpowiada i juz...
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
a i gratuluję udanych wizyt
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piłam plastikowy kubek, nie więcej
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszczędzam ! ja wypralam, TŻ pomógł powiesić.. A potem posciagal, ułożył i do szuflady . Nie prasowałam tego teraz, zeby nie było :P
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Hej! Witam się nareszcie i ja! Ogarnął mnie błogostan i korzystam ile mogę z wolnego, które mam od wczoraj
dzisiejszy dzień zleciał mi na nadrabianiu zaległości w zakupach dla maluszka widzę ze temat zakupów kosmetycznych sie przewija. Ja nad swoją lista siedziałam około 3tygodnie i wczoraj juz z ostateczna listą usiadłam przed lapciem i zamówiłam z gemini trochę tego wyszło ale nareszcie mam to z głowy! Uuufff a konto lżejsze o 600zl ale są tam tez rzeczy dla mnie ![]() Widzę ze zaczynacie juz powoli prac ubranka. Ja tez mam zamiar tym bardziej ze przyszły juz mebelki. mąż bedzie jutro składał szafę i komodę żebym mogła juz sobie wszystko układać na miejscu. Ze złożeniem łóżeczka jeszcze poczekamy zeby sie niepotrzebnie nie kurzyło. Jeszcze dokupię tylko kilka dodatków i pokoik bedzie gotowy na tip Top ![]() W ubiegłą środę miałam połówkowe. Są jajeczka i fajfusek, maluszek rośnie pięknie i jest zdrowy jak ryba w 21t5d ważył juz 480g Jutro robię listę rozmiarów ciuszków które juz kupiłam bo robiłam to bardzo chaotycznie brałam wszystko na oko i to co mi sie podobało. No wiec zrobię tą listę, zobaczę czego brakuje i ciuszki bede miała juz z głowy
Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-04-22 o 21:27 |
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do glukozy to w przyszłym tyg pójdę to dam znać
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zrobię zdjęcie bo jest u Bartusia w pokoju w reklamowce i nie chce mu już szeleścić bo śpi
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udał Ci się ten mąż chociaż ja na swojego też narzekać nie mogę
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak z tą opieką jest dokładnie, powiedziała że 14 dni da... Myślę że więcej mi nie potrzeba a jesli to może urlop wziąć albo od lekarza w przychodni weźmie... Bo wiem że 60dni w roku przysługuje... Dokładnie, skonsultuj sobie z kimś zaufanym i już. Każdy znajdzie coś dla siebie jest tyle firm na rynku że na pewno każda znajdzie ulubione produkty.
|
|
#1788 |
|
Zadomowienie
|
Roksana będziesz jednak prac dwa razy? Bo ja sie tak zastanawiam nad tym zeby juz teraz wszystko wyprac, wyprasowac i włożyc do worków próżniowych zeby pózniej juz tego nie robic.. Z lenistwa
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
majka co do prania zrobisz jak uwazasz,mi by sie nie chcialo 2 razy z rzedu prac tego samego.
mravka nie przepadam za gzrybami ,tez jestem sklapciala,po poludniu troche popracowalam to wrocilam do zycia i glowa przestala bolec,czyzby migrena...trzyma mnie juz 3 dzien a jak rano nie zjem a prowadze synka do przedszkola to w drodze powrotnej conajmniej raz musze przystanąć..
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak z tą opieką jest dokładnie, powiedziała że 14 dni da... Myślę że więcej mi nie potrzeba a jesli to może urlop wziąć albo od lekarza w przychodni weźmie... Bo wiem że 60dni w roku przysługuje... Dokładnie, skonsultuj sobie z kimś zaufanym i już. Każdy znajdzie coś dla siebie jest tyle firm na rynku że na pewno każda znajdzie ulubione produkty.
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla mnie to sama frajda :P teraz wypralam co by tego zapachu nie czuć a potem na czysto...
|
|
#1792 | |||
|
Zakorzenienie
|
widzę że post dodał się dwa razy - sorki ale coś wizaż mi nawala dziś i często wyświetla jakieś błędy
Cytat:
super że wszystko ok... A nowe mebelki cieszą nie|? Ja teraz Mai też pokoik zrobiłam i lubię sama w nim posiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
zapachem się porozkoszuje , poodcinam metki, poukładam w szafeczce i zapach dzidziusiowy zagości ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż chce juz robić pokój Bartka ale nawet jeszcze maja nie ma, a to by oznaczało ze od razu trzeba by było przenosić łóżeczko do naszej sypialni, a jakoś średnio mi się to widzi 3 miesiące przed tp
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie termometry bezdotykowe polecacie ??
Chcę kupić taki do pupci i bezdotykowy właśnie, ale nie wiem jaki
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mojego TZ to działa a jak robi nie po mojej myśli to serio mam zaraz takie nerwy nie wiem skąd i od razu w płacz jak małe dziecko... Nie umiem się kontrolować
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle czy wszystko co białe i bawełniane można wygotować? Bo ja juz nie pamiętam jak to z Mają robiłam... ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
bo już myslałam że mi się tu stresować niepotrzebnie będziesz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
A kupiłam jeden termometr taki z wyświetlaczem... Chyba Canpol... ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Idę spać, bo TZ właśnie stwierdzil że to forum chyba ja sama piszę skoro tak klikam i klikam i skonczyć nie mogę słodkich snów , do jutra
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj cieszą i to bardzo jak dokupimy bujany fotel to tez zapewne bede w nim przesiadywać
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie dodałam do koszyka ten termometr http://www.aptekagemini.pl/termometr-kt-40-1szt.html
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Ja póki co kupiłam zwykły elektroniczny, ale w taki bezdotykowy tez sie chyba zaopatrzę. Aczkolwiek któraś tu pisała ze lubią byc niemiarodajne. Do sierpnia pewnie cos tam mi jeszcze do listy dojdzie wiec domowie. Juz teraz wiem ze zapomniałam o aspiratorze do noska
![]() Heh pomysleć ze nasze mamy radziły sobie z rteciowymi! ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Ale mi sie mały słodko rusza jak maż przykłada rękę albo zaczyna do niego mowić to momentalnie cisza
Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-04-22 o 22:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Ale widzę, że wiele z Was poleca Hipp więc nad nim pomyślę.

ja wypralam, TŻ pomógł powiesić.. A potem posciagal, ułożył i do szuflady . Nie prasowałam tego teraz, zeby nie było :P