Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 21:45   #3061
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. tak jak przypuszczałam jutro idę do szpitala. Mała mocno napiera główką na szyjkę. Pessar na razie trzyma ale może w każdej chwili puscić dlatego trzeba podać sterydy na płucka. Boję się...
Co te nasze dziewczyny tak się pchają

Będzie dobrze, sterydy w pupke dadzą i mała będzie.mogła oddychać w razie W.

Mojej chyba dobrze zadziałały bo ma non.stop czkawke, pewnie się zapowietrza

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 21:47   #3062
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Melduję się po wizycie. tak jak przypuszczałam jutro idę do szpitala. Mała mocno napiera główką na szyjkę. Pessar na razie trzyma ale może w każdej chwili puscić dlatego trzeba podać sterydy na płucka. Boję się...

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 21:56   #3063
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko musi być dobrze, a w szpitalu będziesz miała dobrą opiekę jeszcze troszkę musisz wytrzymać...

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
a jednak... Przykro mi, ale w szpitalu będziesz pod dobrą opieką i na pewno zrobia wszystko, zebyście jak najdłużej wytrwały w dwupaku

Kurde... chyba zacznę pranie wcześniej niż planowałam Bo stresa łąpię, że i u mnie się coś wydarzy i potem nie będzie komu przygotować rzeczy dla Frania.
Ja już chyba pranie i prasowanie zakończyłam, a co za tym idzie zakupy bo przecież jak kupie kolejnego bodziaka to jednego go do pralki nie włożę. .. ale mam niepomalowaną sypialnie, kuchnie i brak wozka, fotelika i regału .... a Tz zamiast mi pomóc to szuka kolejnej patelni za krocie a ja z zakupami zostaje sama ... przepraszam, ze tu się użalam, ale mam taki głupi charakter ze nic mu nie powiem, a w nocy nie mogę spać bo nie wiem czy zdążę ze wszystkim...
dobranoc
Stary 2015-04-22, 22:00   #3064
mehja
Zakorzenienie

Ja też się żegnam, najgorzej że nie będę miała dostępu do neta. Pytałam lekarza ile się leży w szpitalu po sterydach i powiedział, że minimum 7 dni

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-04-22 o 22:20
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:04   #3065
k a j a
Zakorzenienie

Haha kika jak to.patelni szuka ?

Ja jeszcze nie popralam, nie mogę wygrzebac się z naszym praniem po tym szpitalu.poprasuje i dopiero lenkowe pranie robię

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Ja też się żegnam, najgorzej że nie będę miała dostępu do neta. Pytałam lekarza ile się leży w szpitalu i powiedział, że minimum 7 dni
Ło jesu.7 dni na sterydy?!

Lena
Stary 2015-04-22, 22:07   #3066
pszczoua
Zakorzenienie

Mehja trzymam za was kciuki
Stary 2015-04-22, 22:10   #3067
kaczuszka1986
Zadomowienie

Czy tylko mi dnia braknie na podstawowe obowiązki? A jeszcze dziecka nie ma..
Na szczęście jestem na ,,0,, z praniem i prasowaniem.. Jeeeee
No nic idę suszyć włosy i w kokoniku do całej 6:45 + 3 drzemki po 5 minut
Nocki
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:10   #3068
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Uwaga dziewczyny... wystawiłam śmierdziela na olx i sprzedałam

łooohoohoho to teraz następna ciężarówka bedzie sie w swoim wątku żalić że śmierdziucha jej wcisnełaś

Cytat:
nie bój sie, bedzie dobrze w szpitalu krzywdy ci nie zrobią, bedziesz pod dobrą opieką i za tydzień wrócisz do domu
a my wszystkie trzymamy za was kciuki
a jak ci bedzie smutno i źle to przypomnij sobie zdjęcie smętnego czopa i od razu ci sie poprawi

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
noooo, może miszcz patelni
Stary 2015-04-22, 22:13   #3069
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:

Ja jeszcze nie popralam, nie mogę wygrzebac się z naszym praniem po tym szpitalu.poprasuje i dopiero lenkowe pranie robię

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Ło jesu.7 dni na sterydy?!
No niestety ma takie dziwne " hobby " i lubi szukać wszystko co oryginalne i rzadko dostępne ... a zwłaszcza do kuchni...
Stary 2015-04-22, 22:13   #3070
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość

Ja już chyba pranie i prasowanie zakończyłam, a co za tym idzie zakupy bo przecież jak kupie kolejnego bodziaka to jednego go do pralki nie włożę. .. ale mam niepomalowaną sypialnie, kuchnie i brak wozka, fotelika i regału .... a Tz zamiast mi pomóc to szuka kolejnej patelni za krocie a ja z zakupami zostaje sama ... przepraszam, ze tu się użalam, ale mam taki głupi charakter ze nic mu nie powiem, a w nocy nie mogę spać bo nie wiem czy zdążę ze wszystkim...
dobranoc
ojej, nie możesz się tak przejmować

Powiedz tż otwarcie o swoich obawach. Choć u nas np nic by to nie dało, bo mój powiedziałby, ze on się nie zna i lepiej będzie jak ja to zrobię

Cytat:
Ja też się żegnam, najgorzej że nie będę miała dostępu do neta. Pytałam lekarza ile się leży w szpitalu i powiedział, że minimum 7 dni
buuu- szkoda... chociaż eska wyślij co u Was- czekam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:14   #3071
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Zaczęłam segregować ubranka Laurki
chyba mam za dużo ubranek...
witaj w klubie

Cytat:
A ile macie body na 56-62?
jeszcze nie poprasowałam to nie policzę, ale podejrzewam, że na 0-3 m-ce mam minimum 10-15 z krótkim i tyle samo z długim rękawem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:15   #3072
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeszcze nie poprasowałam to nie policzę, ale podejrzewam, że na 0-3 m-ce mam minimum 10-15 z krótkim i tyle samo z długim rękawem.
ja policzyłam teraz wieczorem z ciekawości i mam równo 40 sztuk
Stary 2015-04-22, 22:17   #3073
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze trzymam kciuki za was mocno
Stary 2015-04-22, 22:40   #3074
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A teraz, uwaga!!! W poczekalni była babka z takim brzuszkiem trochę mniejszym od mojego. No i chodzi, siada, znowu chodzi, sapie, wzdycha, więc któraś tam się jej pyta, w którym jest tygodniu, a ona, że w 19 Zapadła cisza grobowa.. Ale zaraz się zreflektowała, że ma bliźniaki.
I potem mówi, że w domu ma jeszcze trojaczki. Wszyscy mówią, że WOW.. dwie ciąże i piątka dzieci, nieźle. A ona mówi, że to jest jej czwarta ciąża - trojaczki, dwie pojedyncze i teraz bliźniaki. Wszystkie córki
podziwiam, że zdecydowała się na kolejną ciążę

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
kurcze z tym nastawieniem to ja mam mieszane uczucia... Dlatego, że w pierwszej ciąży tak się cieszyłam, ze się udało, naoglądałam się reklam z uśmiechniętymi bobasami i wspaniale wyglądającymi mamami i wyobrażałam sobie, że będzie tak cudownie I przyszło rozczarowanie... prozą życia, zmęczeniem, bólem, brakiem czasu dla siebie, dla męża, brakiem siły... No u mnie tak to wyglądało... Nie piszę tego broń boże, zeby Was straszyć czy coś, po prostu ja przeżyłam bardzo negatywne emocje na początku macierzyństwa, dlatego teraz podchodzę do tego z rezerwą.
rozumiem.. moje początki macierzyństwa łatwe nie były.. poza zmęczeniem i zwyczajną prozą życia z noworodkiem straszne kolki, ciągłe wizyty u lekarzy, różne badania, zabieg w szpitalu. dziecko nieodkładalne, nigdy nie siedziałam na ławce z książką zerkając co jakiś czas do wózka bo musiałam non stop jeździć wózkiem żeby spał, a jak nie spał to płakał i z 2-miesięcznym chodziłam codziennie na plac zabaw, huśtaliśmy się, kręciliśmy na karuzeli, musiał być na rękach i w ruchu, itp. ale.. mimo wszystko nie powiedziałabym przyszłej mamie: no.. teraz to dopiero zobaczysz/dopiero się zacznie, będziesz zmęczona, zła, niewyspana, itd. Ani to nie pomoże ani co. Ja mogłam mieć ciężko, ktoś inny łatwo. Znam dzieci przesypiające praktycznie cały pierwszy miesiąc życia, dzieci bez kolek, dzieci budzące się w wózku i rozglądające się, śpiące w wózku bez lulania, umożliwiające rodzicom wyjścia z domu, spotkania ze znajomymi itp. A nawet jeśli przyszła mama będzie mieć dziecko podobne do mojego to co da straszenie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
A skąd wy wiecie jaki macie stopień łożyska? Mi gin nic nie mówił....
na usg gin sprawdza
Stary 2015-04-22, 22:43   #3075
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
ojej, nie możesz się tak przejmować

Powiedz tż otwarcie o swoich obawach. Choć u nas np nic by to nie dało, bo mój powiedziałby, ze on się nie zna i lepiej będzie jak ja to zrobię

buuu- szkoda... chociaż eska wyślij co u Was- czekam
Tylko gorzej jak budżety są nadal osobne i jedno rezygnuje z wszystkich przyjemności na poczet ciąży i wyprawki a drugie się tym nie interesuje ... ale nie chce juz o tym myśleć bo znów będzie noc z głowy ...

Mam do Was jednak pytanie na temat kocyków minky, bo nie wiem jak je wyprać a pamiętam ze któraś kiedyś o tym pisała, ale nie mogę tego znaleźć
Stary 2015-04-22, 22:50   #3076
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
kciuki!

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
ja policzyłam teraz wieczorem z ciekawości i mam równo 40 sztuk
u mnie wszystko uprane i czeka sobie taka ogromna sterta na prasowanie jak ogarnę to policzę.

ok 40 sztuk to mam tetry
Stary 2015-04-22, 22:54   #3077
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się żegnam, najgorzej że nie będę miała dostępu do neta. Pytałam lekarza ile się leży w szpitalu po sterydach i powiedział, że minimum 7 dni
Mehja trzymaj się mocno będę trzymała kciuki za ciebie za was, lez odpoczywaj i się nie stresuj, ściskam
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:59   #3078
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Mam do Was jednak pytanie na temat kocyków minky, bo nie wiem jak je wyprać a pamiętam ze któraś kiedyś o tym pisała, ale nie mogę tego znaleźć
ja pamiętam, że na aukcji pisało, żeby prać w 40 stopniach i wirować max 800 obrotów.

Cytat:

u mnie wszystko uprane i czeka sobie taka ogromna sterta na prasowanie jak ogarnę to policzę.

ok 40 sztuk to mam tetry
duużo tetry masz Ja spojrzałam na tę po Leosiu i uznałam, ze nie chce mi się jej wybielać... Wszystkie te pieluchy są zażółcone. Jeśli będzie potrzeba więcej niż 20 sztuk (tyle mam nowych) to albo wybielę po L albo dokupię nowych.
Stary 2015-04-22, 23:12   #3079
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci też czasami w brzuszkach tak dziwnie drżą/ trzęsą się?
Tak, dziwne uczucie. Z początku się wystraszyłam...

Cytat:
Witam
Czytam Was jak zawsze, ale złapał mnie jakiś kryzys i brak chęci do pisania ...
chciałam jedynie pogratulować wizyt i pięknych wag Bejbików, no i oczywiście trzymam kciuki żeby wszystkie wytrzymaly do tp a zwłaszcza "nasza" mamusia bliźniaków Chyba już czas zacząć się oszczędzać także dajcie o siebie i odpoczywajcie ...

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Tak!!! Raz się tak przestraszyłam, że sobie pomyślałam, że ma padaczkę...
To samo pomyślałam na początku

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.
udalo mi sie z grubsza Was nadrobic - caly dzien w pracy i po powrocie mam co robic

dzis skonczylam prace wczesniej niz mialam w planie bo musialam odwolac kilka ostatnich wizyt - bolala mnie glowa i gardlo caly dzien i kaszle od wczoraj, a przy kazdym kaszlnieciu spina mi sie brzuch, wiec zamiast pracowac do 19 juz o 18 bylam w domu i lezalam, zeby odpoczac troche. teraz juz jest lepiej ale plecy mnie bola - tak mniej wiecej na wysokosci nerek ehh... narzekanie mi sie wlaczylo. Probowalam przelozyc wizyte u gina z 12/05 na tydzien wczesniej, ale on jest wtedy na urlopie i nic z tego, niestety.

hehe, to fakt. u mnie bylo podobnie, tzn jak bylam na poczatku ciazy (tak do 4 miesiaca) nikt nie wiedzial w pracy ze jestem w ciazy, to tylko mowili, ze ladnie wygladam, szczupla, itp, itd i ze jak mi sie udalo wrocic do formy tak szybko po pierwszej ciazy ... bla-bla-bla. a jak juz powiedzialam ze jestem w ciazy to nagle wszystkie baby zaczely moj brzuch widziec!! <hahaha> i to z kazdym dniem byl cooooraz wiekszy!! tylko faceci w pracy sie nabijali ze laski to jednak wredne sa i zazdrosne, bo ze w ogole nie mam brzucha, co najwyzej cycki mi urosly <brzydal>

ja z Mala tez mialam plan, zeby ja przebierac i stroic, a wyszlo tak, ze do ok 4 miesiaca 'chodzila' stale w body i pizamach/tzn pajacach. po prostu miala na sobie to co bylo po pierwsze praktyczne i wygodne, a po drugie czyste!! dopiero jak lepiej opanowala jedzenie i picie i mniej jej sie ulewalo to zaczelam ja ubierac inaczej, a terz biorac pod uwage, ze bedzie lato (czyli min 30 stopni do konca wrzesnia), to pewnie bedzie tylko body.

ja zapraszam do siebie - pisalam Wam juz ze zrobilam mody czekoladowe i mietowe. ale to nie wszystko: doszly jeszcze: biala czekolada z malinami, waniliowe z ciastkami, sorbet cytrynowy i uwaga uwaga: mohito!! te ostatnie to tylko luzeczke sprobowalam bo jest w nich troche rumu, ale jak juz bede mogla to wiem czym sie upije <brzydal>

mehja - kciuki!! daj znac co i jak

brawo!! tak trzymaj!! ja znam jedna laske, ktora sie stale czepiala moich wlosow (no wiem, ze mam srednie a ona super i w ogole), ale jak stale powtarzala (oczywiscie przy ludziach a nie na osobnosci) jakie to ona ma grube i piekne wlosy itp itd, nie to co moje, takie cienkie i lamliwe... (jakby to tak naprawde bylo wazne), to ktoregos dnia wypalilam, ze na szczescie liczy sie to co W glowie, a nie NA! od tego czasu mam spokoj i moje wlosy tez

a tak w ogole, to czy moge poprosic o zmiane TP na pierwszej stronie? wychodzi na to ze z 8/06 przesunal sie na 01/06
Ok to ja wpadam na lody

Dobrze jej odpowiedziałaś choćby nie wiem co, jak ktoś ma cienkie z natury włosy, to nie zmieni ich w grube ciężkie pasma, więc ta koleżanka W tej głowie chyba wiele nie ma. Takie głupie gadanie.

Cytat:
Mehja lepszy szpital i sterydy. Dbaj o siebie

Cytat:
dobranoc
Pogadaj z nim. Albo zrób mu termin np do środy sypialnia ma być pomalowana. Z moim tz tylko to działa. Trzymam kciuki
Swoją drogą mój tz też się nie stara z oszczedzaniem. Wie, że mam odłożone pieniądze i nie ma przez to motywacji :/ wk.. mnie to

Uciekam spać, tz będzie jutro musiał jeść kaszę jaglaną (pyyycha) bo z szyną na prawej ręce kartofli nie obiorę, a jemu się nie chciało hihi ))) ja uwielbiam kasze, a on nie, więc rzadko jemy albo jemu gotuję kartofle a sobie kaszę. Teraz mam wymówkę ))) Dobranoc!
Stary 2015-04-22, 23:39   #3080
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki bedzie dobrze
Stary 2015-04-22, 23:57   #3081
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
duużo tetry masz Ja spojrzałam na tę po Leosiu i uznałam, ze nie chce mi się jej wybielać... Wszystkie te pieluchy są zażółcone. Jeśli będzie potrzeba więcej niż 20 sztuk (tyle mam nowych) to albo wybielę po L albo dokupię nowych.
ja właśnie odświeżyłam 25 sztuk po synu. ani nie było to trudne, ani czasu dużo nie zajęło (tzn. czasu niby sporo, ale moczyło się samo, prało też, więc nie sterczałam nad tym). te gorsze, stare planuję trochę używać zamiast pampersów więc wcale tak dużo nie wyjdzie
Stary 2015-04-23, 07:05   #3082
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Nie bój się! Będziesz pod opieką lekarza, będziesz leżała to i pessar wytrzyma. A mała jeszcze poczeka, zobaczysz
Cytat:
Co te nasze dziewczyny tak się pchają

Będzie dobrze, sterydy w pupke dadzą i mała będzie.mogła oddychać w razie W.

Mojej chyba dobrze zadziałały bo ma non.stop czkawke, pewnie się zapowietrza
Te babki to tak mają
Panom to dobrze u mamusi w brzuchu

Moja też, 2 x dziennie i dość długo Dziwne uczucie

http://allegro.pl/sukienka-dresowa-b...tml?source=mlt kupiłabym taką ale te zamki będą pewnie małą urażały.. Chyba że będę tetrę podkładała.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:15   #3083
gabisun
Zakorzenienie

Mehja trzymam kciuki! będzie dobrze!

Cytat:
Tylko gorzej jak budżety są nadal osobne i jedno rezygnuje z wszystkich przyjemności na poczet ciąży i wyprawki a drugie się tym nie interesuje ... ale nie chce juz o tym myśleć bo znów będzie noc z głowy ...

o kurcze, czyli całą wyprawkę robisz za swoje pieniądze? u mnie na szczęście mamy wspólne konta i wszystkie wydatki ustalamy razem i głównie ja pilnuję budżetu.

Ja też mam już wszystko poprane i poprasowane, torbę do szpitala naszykowaną i mogę spokojnie się lenić do porodu jeszcze jutro zamówię wózek i będzie komplet.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:29   #3084
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja dziś znowu bez cytowania bo w pracy nie wiem dlaczemu wizaż mi szwankuje :/

Kika może spróbuj pogadać z Tż, może to jego zachowanie wynika z tego, że on nie wiem, że źle Ci z tym wszystkim bo zawsze tak było a jednak na pewno będą takie sytuacje kiedy będziesz potrzebować więcej pieniążków.

Jesli chodzi o budżet u nas to my mamy wspólny i teraz zawsze na pierwszym miejscu są opłaty i pieniążki przeznaczone na rzeczy dla Miśki i Tż to rozumie. Zresztą nie raz kupi coś sam od siebie i widzę, że sprawia mu to ogromną radość

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:42   #3085
Cos_
Zakorzenienie

Marei to jednak ci zalozyli szyne na ten nadgarstek.?
Stary 2015-04-23, 08:38   #3086
justi699
Zakorzenienie

Mehja za Was

Ja to jestem daleko w tyle za Wami wstawiłam właśnie pierwsze pranie małego

A łóżeczko wczoraj nie przyszło jak dzisiaj nie będzie kuriera to nie wiem

Boli mnie brzuch od wczoraj po lewej stronie najbardziej i zaczynam się sttesować,że zacznie się wcześniej a ja jestem w lesie

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 09:02   #3087
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
świetna odpowiedź

to jest nas już 3 dziś dużo jeździłam i poogarniałam, jutro nie ruszam sie z domu i odpoczywam
ja teżżżż wczoraj się nachodziłam wieczorem, a lekarz przecież kazał leżeć.. obiecałam sobie, że to ostatni dzień, kiedy się tak przemęczam, bo tę robotę miałam zaplanowaną już
także teraz po śniadanku leżę już

Cytat:
Mój to kolejny dzień lezenia, ale przy Blance jak popołudniami same jesteśmy to ciężko. No i dziś wyszłam na ploty
ja dzisiaj idę o 16 na ploty i zjeść coś dobrego!

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.
udalo mi sie z grubsza Was nadrobic - caly dzien w pracy i po powrocie mam co robic

dzis skonczylam prace wczesniej niz mialam w planie bo musialam odwolac kilka ostatnich wizyt - bolala mnie glowa i gardlo caly dzien i kaszle od wczoraj, a przy kazdym kaszlnieciu spina mi sie brzuch, wiec zamiast pracowac do 19 juz o 18 bylam w domu i lezalam, zeby odpoczac troche. teraz juz jest lepiej ale plecy mnie bola - tak mniej wiecej na wysokosci nerek ehh... narzekanie mi sie wlaczylo. Probowalam przelozyc wizyte u gina z 12/05 na tydzien wczesniej, ale on jest wtedy na urlopie i nic z tego, niestety.

hehe, to fakt. u mnie bylo podobnie, tzn jak bylam na poczatku ciazy (tak do 4 miesiaca) nikt nie wiedzial w pracy ze jestem w ciazy, to tylko mowili, ze ladnie wygladam, szczupla, itp, itd i ze jak mi sie udalo wrocic do formy tak szybko po pierwszej ciazy ... bla-bla-bla. a jak juz powiedzialam ze jestem w ciazy to nagle wszystkie baby zaczely moj brzuch widziec!! <hahaha> i to z kazdym dniem byl cooooraz wiekszy!! tylko faceci w pracy sie nabijali ze laski to jednak wredne sa i zazdrosne, bo ze w ogole nie mam brzucha, co najwyzej cycki mi urosly <brzydal>

ja z Mala tez mialam plan, zeby ja przebierac i stroic, a wyszlo tak, ze do ok 4 miesiaca 'chodzila' stale w body i pizamach/tzn pajacach. po prostu miala na sobie to co bylo po pierwsze praktyczne i wygodne, a po drugie czyste!! dopiero jak lepiej opanowala jedzenie i picie i mniej jej sie ulewalo to zaczelam ja ubierac inaczej, a terz biorac pod uwage, ze bedzie lato (czyli min 30 stopni do konca wrzesnia), to pewnie bedzie tylko body.

ja zapraszam do siebie - pisalam Wam juz ze zrobilam mody czekoladowe i mietowe. ale to nie wszystko: doszly jeszcze: biala czekolada z malinami, waniliowe z ciastkami, sorbet cytrynowy i uwaga uwaga: mohito!! te ostatnie to tylko luzeczke sprobowalam bo jest w nich troche rumu, ale jak juz bede mogla to wiem czym sie upije <brzydal>

mehja - kciuki!! daj znac co i jak

brawo!! tak trzymaj!! ja znam jedna laske, ktora sie stale czepiala moich wlosow (no wiem, ze mam srednie a ona super i w ogole), ale jak stale powtarzala (oczywiscie przy ludziach a nie na osobnosci) jakie to ona ma grube i piekne wlosy itp itd, nie to co moje, takie cienkie i lamliwe... (jakby to tak naprawde bylo wazne), to ktoregos dnia wypalilam, ze na szczescie liczy sie to co W glowie, a nie NA! od tego czasu mam spokoj i moje wlosy tez

a tak w ogole, to czy moge poprosic o zmiane TP na pierwszej stronie? wychodzi na to ze z 8/06 przesunal sie na 01/06
no dziewczyny to z zazdrości wszystko robią.. teraz też dostałam wiadomość na fb, że mam się wyspać, bo to już niedługo

Cytat:
Uwaga dziewczyny... wystawiłam śmierdziela na olx i sprzedałam
to na innym mamusiowym wątku pewnie jakaś będzie się żalić

Cytat:
Wszystko będzie dobrze!!!

Cytat:
Wszystko musi być dobrze, a w szpitalu będziesz miała dobrą opiekę jeszcze troszkę musisz wytrzymać...

dobranoc
ja tak samooooooooo
mój Tż nie ma czasu, żeby to zrobić, więc czekamy na znajomego, a ten może dopiero w przyszłym tygodniu..
do tego u stolarza robi się dla nas łóżko i miało być w tym tygodniu, a nadal nie ma.
Wszystko trzeba przemeblować, nie wiem kiedy ja to zrobię

Cytat:
podziwiam, że zdecydowała się na kolejną ciążę

Może polują na syna

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

To samo pomyślałam na początku

Ja nawet o tym tu napisałam rano, bo byłam tak zszokowana. Wypiął albo dupkę, albo główkę i poczułam takie silne drgania, a jak przyłożyłam rękę to przestał

Cytat:
Mehja za Was

Boli mnie brzuch od wczoraj po lewej stronie najbardziej i zaczynam się sttesować,że zacznie się wcześniej a ja jestem w lesie
Ja jeszcze nie piorę, bo Tż pralki nie wstawił.. więc nie jest tak źle z Tobą
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 09:09   #3088
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Mehja za Was

Ja też jeszcze nie.piore więc nie jest jeszcze źle

Od rana jest mi tak niedobrze, i zjadłam i dalej mnie gna do przytulanek z kiblem..

Lena
Stary 2015-04-23, 09:10   #3089
justi699
Zakorzenienie

Kejti to mi ulżył trochę
Tylko,ze ja jeszcze dużo rzeczy nie mam.

Chyba Łykne nospe a jak nie pomoże to dzwonie do gina

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 09:14   #3090
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jeszcze nie.piore więc nie jest jeszcze źle

Od rana jest mi tak niedobrze, i zjadłam i dalej mnie gna do przytulanek z kiblem..
współczuję

wczoraj miałam przytulanki z kiblem, w poczekalni u gina..
ahhhhh, ta cionża..

Cytat:
Kejti to mi ulżył trochę
Tylko,ze ja jeszcze dużo rzeczy nie mam.

Chyba Łykne nospe a jak nie pomoże to dzwonie do gina
to działaj

wczoraj gin mówił, że jak boli to brać nospe forte, a jak nie mamy to dwie zwykłe
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości