Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 08:03   #3691
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A nawet pisałam jakiś czas temu w innym wątku, że nie znam kobiety, która by się tak skrajnie zapuściła po porodzie. Owszem, te pierwsze pół roku jest czasami hardkorem, bo dzieciaki są jednak różne i nie zawsze dadzą mamie się ogarnąć, ale z reguły po tym pierwszym ciężkim okresie kobiety biorą się za siebie.

Znam zapuszczone matrony, ale one miały skłonności do zapuszczenia już wcześniej tylko po porodzie po prostu przestały się z tym kryć

I nie, zdrady nic nie tłumaczy.
ja też nie znam, ale wiem że czasem nie łatwo jest doprowadzić się do porządku jak jest maleństwo, siebie i mieszkanie też... sama nie wiedziałam za co się zabrać jak młody robił drzemkę... obiad, sprzątać, czy myć włosy... nie było łatwo, ale jak się dobrze zorganizujesz to dasz radę, przynajmniej w większej części wszystko trzymać tak jak się lubi. pamiętam to czesanie się i malowanie z młodym na ręku... ba nawet ćwiczyłam na jego pierwszej porannej drzemce : )

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
W sumie racja. Dobrze, że się interesuje. Mój też smaruje co wieczór brzuszek Palmersem

A ja zaczęłam 17 tydzień I jeszcze 11 dni do wizyty. Kurde jakoś mi się wlecze ten czas

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

A od dzisiaj w Lidlu moda XXL ale są rozmiary od L i całkiem fajne tuniki. Hmm może będą dobre na brzuchola większego na lato już. Muszę skoczyć i zobaczyć czy to nie wielkie
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=639
wczoraj w końcu kupiłam palmersa

Cytat:
W 24, wtedy dopiero najlepiej widać serducho i można wykluczyć wady. A w ogóle najczęściej się robi między 20 a 22 tygodniem, bo do 22 tygodnia można w razie czego legalnie usunąć ciążę. Przynajmniej tak mnie poinformował ginekolog.
zabrzmiało to strasznie... brrr niewyobrażalna dla mnie taka decyzja

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:16   #3692
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Słodkie
U nas niestety w tej ciąży Tż mało zaangażowany (czasem mam wrażenie że zapomina o niej i się w ogóle nie przejmuje ciążą), bo jest młody którym trzeba się zająć pełnoetatowo, a który jest mocno absorbujący
Za wózkami, łóżeczkami, fotelikami też się nie rozglądamy, bo mamy wszystko. A trochę szkoda bo to wspólne szukanie takie fajne było

Jedyne co, to Tż mnie namawia na olanie pracy już całkiem i pójście na L4 i nie oglądanie się na nikogo, bo pewnie i tak nie będę miała gdzie wracać za 1,5 roku.

Zaczynamy dzisiaj 17 tydzień
No to idziemy łeb w łeb Ja też dziś 17, a Malinka dokładnie tydzień później. Ciekawe jak to z porodami będzie

Pewnie druga ciąża to już takie bardziej normalne niż pierwsza. Pierwsza to takie wow i wszystko jest nowe, a jak już dziecko w domu to nie ma takiego entuzjazmu z braku czasu i sił pewnie

Cytat:
Są też środki, które to spływanie wspomagają - yhy No mam białe kropki na drzwiach kabiny, obawiam się, że przy lustrze by było podobnie. Nie jest jakimś wielkim problemem przejechać kabiny środkiem do odkamienienia, albo płynem do mycia okien, ale jednak jak się to musi robić co 2-3 dzień, to nieco człowieka szlag trafia Zwłaszcza w ciąży, kiedy wdychanie takich oparów nie jest orgazmiczne

Na pewno nie kupujcie kabiny z tworzywa, to od razu mówię. No i pogadajcie w sklepach o panelach, o tym jak który daje radę przy zakamienionej wodzie.

Kumpela kupiła piękną i cholernie drogą wannę z hydromasażem. Yhy. Pół roku poużywała
Uuuuu to długo nie poużywała. Ciekawe czy są takie prysznice co robią masaż z tej samej wody, a nie z bieżącej cały czas? Fajnie by było. Tylko by wodę podgrzewało. TO ja bym chyba ie wychodziła spod prysznica

Nie, nie z tworzywa to na pewno nie kupimy
Stary 2015-04-23, 08:27   #3693
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja to na razie patrzę na wózki używane z mojej okolicy. Właśnie teraz jest np maxi cosi mura z 2014 r. i xlander xa, kurcze z gwarancją do 19.09.2016 r. z fotelikiem maxi cosi (ooo nasza rocznica ślubu hyhy). No ale przed połówkowym nie kupie, no jak ?
ja tez przed polowkowym nie kupie wozka ale juz kupilam kombineoznik rozowy i sukeineczke mimo ze nie mam potwierdoznej plci ;p

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Wybaczcie dłuższą nieobecność, starałam się na bieżąco nadrabiać, a potem znowu wypadły mi z 2 dni i zaraz się zabieram do czytania.
Dzisiaj zaczynam 16t0d czyli 17 tydzień (kiedy to minęło? ) Wczoraj byłam na USG i wszystko ok, dzidziuś ma ok. 11 cm, rośnie zdrowo, lekarz do niczego się nie przyczepił Szukał długo co ma między nóżkami i podobno ma być dziewczynka ) Ja się cieszyłam, chociaż przeczuwałam wcześniej chłopaczka i jakoś dziwnie było mi mówić o dzieciątku per "ONA" :P Mąż też się ucieszył, choć po cichu poszlochiwał "A z kim będę składał LEGO... :P "
Mam nadzieję, że u Was też wszystko ok, przeczytam i zaraz wracam
gratki

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Bo nawet jak kobieta niezbyt urokliwa a zadbana to inaczej wyglada niz taka fleja...
amen
a moja mama mowila jeszcze ze kolek jak ladnie ubeirzesz to bedzie lepiej wygladal niz ladna dziewczyna zle ubrana

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Myslicie ze usg polowkowe zrobi w 19 tyg czy w 24?
mi sie wydaje ze polowkowe robi sie miedzy 18 a 22 tc
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:31   #3694
natalitka1988
wkręcona :)

Cześć laseczki

Y mnie piękna pogoda... ale obok mojego bloku (mieszkam na wsi) niedaleko budują na polu jakąś halę i tak się kurzy, ze szok... piasek w ryju jak wychodzę z domu

Mój tż wczoraj chyba dotarło do niego że będzie miał córkę... cały czas do niej gadał i przeżywał, że mam już duży brzuch... i że on ze zdjęcia usg, ze jego nos będzie miała
Boję się tylko, ze za bardzo przyzwyczaiłam się do myśli, że będzie dziewczynka a okaże sie chłopcem... a my już Pola to, Pola tamto...

Nad wózkami na razie nie myślę... zobaczymy latem... póki co zamierzam pomalutku coś kupować tzn ubranka bo wszystko nowe musimy kupić... żadnej dziewczynki w okolicy więc musimy sami kupić wszytsko
Stary 2015-04-23, 08:39   #3695
rita_k
Zadomowienie

No moj brzuchol tez sie uwidacznia kolejny kg na plusie. Wczoraj zalozylam taki t-shirt z garfildem co to stoi na wadze i mówi "liar" i mój stwierdził że widzi podobieństwo hehe
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:43   #3696
Em_jK
Rozeznanie

Mała,

Te tuniki w lidlu to od poniedziałku 27.04

Ja znów w pracy. Ale dziś ostatni dzień, a jutro endo i genetyczne juz się nie mogę doczekać jak małe zobaczę.

Gratuluję wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni, trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i miłego dnia życzę
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:47   #3697
mariolaw_132
Zakorzenienie

Hej dziewuszki

Gratuluje udanych wizyt i poznania plci

Nadrobilam po lebkach bo za duzo piszecie

Bylam dzisiaj na pobraniu krwi i poszlam do poloznej posluchac serducha swiat staje sie piekniejszy teraz do wtorku wytrzymam.

Moj dziec jest leniwy bo jest dzien gdzie sie odzywa a pozniej milczy....lobuz jeden

I witam sie w 17 tc
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 08:52   #3698
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
zabrzmiało to strasznie... brrr niewyobrażalna dla mnie taka decyzja
No niestety, wiadomo że żadna z nas nie chce stanąć przed takim wyborem, ale lepiej chyba go mieć, niż nie mieć...Gin mi opowiadał, że usg połówkowe niejednemu dziecku uratowało życie, bo i rodzice i lekarze wiedzieli i zaraz po porodzie zespół kardiochirurgów czekał.
Stary 2015-04-23, 08:53   #3699
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No to idziemy łeb w łeb Ja też dziś 17, a Malinka dokładnie tydzień później. Ciekawe jak to z porodami będzie

Pewnie druga ciąża to już takie bardziej normalne niż pierwsza. Pierwsza to takie wow i wszystko jest nowe, a jak już dziecko w domu to nie ma takiego entuzjazmu z braku czasu i sił pewnie
My chyba miałyśmy ten sam termin OM

Druga ciąża też ekscytująca, zwłaszcza że u mnie spora przerwa i wiele pozapominałam i muszę w necie wyszukiwać. Podobnie jak poprzednio wlecze mi się czas i już bym chciała konkretne ruchy czuć i mieć prawdziwy ciążowy brzuszek.
Tylko nie ma czasu na wsłuchiwanie się w siebie kiedy obok 3latkowi się buzia nie zamyka przez calutki dzień i kiedy leci się pędem do przedszkola, do pracy, znowu do przedszkola i tak w kółko.

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki

Mój tż wczoraj chyba dotarło do niego że będzie miał córkę... cały czas do niej gadał i przeżywał, że mam już duży brzuch... i że on ze zdjęcia usg, ze jego nos będzie miała
Boję się tylko, ze za bardzo przyzwyczaiłam się do myśli, że będzie dziewczynka a okaże sie chłopcem... a my już Pola to, Pola tamto...
Ja miałam wielką nadzieję na chłopca, a wiele wskazuje na córkę. Tż już się nastawił, mówi że się cieszy i już się oswoił z tą myślą. Ja jeszcze się wstrzymuje z zakupami i czekam na ostateczne potwierdzenie (może na połówkowym), chociaż się powoli przyzwyczajam do myśli o dziewczynce w domu
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:55   #3700
Kuapouszka
Zadomowienie

Witam sie wkurzona, kciuki za wizytujace dzisiaj
Oczywiście zadzwoniłam żeby się umówić do GP a najbliższą wizyta za prawie 2 tyg pytam się babki czy jest jakaś wizyta emergency na dziś a ona ze nie mogę sobie bez powodu brać wizyty dziś bo mi się nie chce czekać 2 tyg tak kurde nie chce mi się - i co zrobię? To co wszystkie buraki robią i zadzwonię z rana ze dziecko ma wysypke i dostane wizytę z której sama skorzystam :p głupie ciule -uczciwie się nie podoba widać :/
Stary 2015-04-23, 09:12   #3701
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
W 24, wtedy dopiero najlepiej widać serducho i można wykluczyć wady. A w ogóle najczęściej się robi między 20 a 22 tygodniem, bo do 22 tygodnia można w razie czego legalnie usunąć ciążę. Przynajmniej tak mnie poinformował ginekolog.
Do 22 tygodnia?? Nie mozliwe ... bo aborcja chyba wogole jest nielegalna u nas.
Nie wiem bo jak o tym mysle to juz jestem mega zla...

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja też nie znam, ale wiem że czasem nie łatwo jest doprowadzić się do porządku jak jest maleństwo, siebie i mieszkanie też... sama nie wiedziałam za co się zabrać jak młody robił drzemkę... obiad, sprzątać, czy myć włosy... nie było łatwo, ale jak się dobrze zorganizujesz to dasz radę, przynajmniej w większej części wszystko trzymać tak jak się lubi. pamiętam to czesanie się i malowanie z młodym na ręku... ba nawet ćwiczyłam na jego pierwszej porannej drzemce
Jest latwo tylko trzeba sie zorganizowac ja wstawalam 7-8 ogarnialam dziecko sniadanko i pozniej szlam do lazienki mylam wlosy i sie malowalam z nia razem czasami zaczynala plakac ale byla w bujaczku i wiedzialam ze nic jej nie bedzie kolo 10 szlam na spacer i zakupy o 12 szykowalam obiad kolo 13 robilam z Inga trening mieszkanie jak sie ogarnia na bierzaco to nie jest ciezko ogarnac :P u mnie najgorzej bylo z kuchnia bo musialam myc gary a cora chciala na rece i sie pchala miedzy nogi haha jak nie chodzila to kladlam bujak na blat i sobie obserwowala jak mama myje

Czasami nie mialam sily bo byly gorsze dni ale wracal Tz z pracy to szybki obiad i wieczorem jakis trening wzpolny

Kochane dacie rade tylko nie mozecie dac sie zmanipulowac przez malenstwo , no placze to niech placze ... czesto slyszlalam ze jak placze to oczy bedzie miala duze :P

Ogladacie DDTVN? Czy to mozliwe aby zaakceptowac takie rozstepy ? W sensie sie nimi chwalic wystawic taki brzuch i sie tym nie przejmowac?
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 09:12   #3702
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Witam sie wkurzona, kciuki za wizytujace dzisiaj
Oczywiście zadzwoniłam żeby się umówić do GP a najbliższą wizyta za prawie 2 tyg pytam się babki czy jest jakaś wizyta emergency na dziś a ona ze nie mogę sobie bez powodu brać wizyty dziś bo mi się nie chce czekać 2 tyg tak kurde nie chce mi się - i co zrobię? To co wszystkie buraki robią i zadzwonię z rana ze dziecko ma wysypke i dostane wizytę z której sama skorzystam :p głupie ciule -uczciwie się nie podoba widać :/
masakra oni to chyba myślą że każdy tak kocha siedzieć u lkearza ze bez powodu do nich chce sie zapisać :/
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 09:13   #3703
gosiek0388
Zadomowienie

Hejka,
gratuluję rozpoczętych tygodni
Kuapouszka przestał cię brzucho boleć? Ale masz posr..e w tym UK, masakra, ja bym chyba osiwiała, albo wpadała tam i resztką sił pozabijała
Mnie narazie brzuch nie boli ale mówie to po cichutku, (żebym w złą godzine tego nie powiedziała), u nas dziś święto w parafii , odpust, kramy i te sprawy ... Tż wysłałam po wyniki krwi i moczu ehhh ciekawe co tam wyszło... Dzidzia mi się od wczoraj uaktywniła tak na 100 % , nawet przed chwilą mnie musnęła , ale głupie uczucie
Stary 2015-04-23, 09:24   #3704
natalitka1988
wkręcona :)

Ja tam jeszcze nic nie czuję... dziś 14t2d więc mam czas

co do rozstępów to ja bym nie pokazywała i dla mnie wcale nie są ładne

Z tego co ja wiem to przerwanie ciąży jest możliwe jeśli dziecko ma urodzić się nie uleczalnie chore... ale nie wiem do którego tygodnia... Jednak nie chciałabym stanąć przed takim wyborem...
Stary 2015-04-23, 09:25   #3705
Em_jK
Rozeznanie

Agatka,

Ja mam rozstępy ogromne. Przeogromne i żyje i myśli samobójczych nie mam więc da się to zaakceptować

Nie popadajmy w paranoję z tym wyglądem.

A co do usunięcia ciąży to elve nie pisała o aborcji, a o terminacji ciąży a to dwa różne pojęcia
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 09:26   #3706
gosiek0388
Zadomowienie

nie daj Boże żadnej z nas stanąć przed takim wyborem , nasze dzieciaczki będa piękne , zdrowe, różowiutkie
Stary 2015-04-23, 09:26   #3707
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cześć dziewczynki te ubranka XXL to jeszcze nie teraz, ale dziś są fajne tuniki i sukienki w paski

Śniło mi się dziś ze byłam na usg o widziałam takiego dużego siurka :-P ciekawe czy się sprawdzi, ale do wizyty jeszcze ttyyle czasu:-(
Stary 2015-04-23, 09:28   #3708
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Tu nie ma co się złościć, w Polsce jest kilka warunków, które pozwalają kobiecie na podjęcie takiej decyzji - ciąża z gwałtu (do 12 tyg bodajże), zagrożenie życia matki i ciężkie i nieodwracalne wady płodu.
Stary 2015-04-23, 09:31   #3709
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:

Jest latwo tylko trzeba sie zorganizowac ja wstawalam 7-8 ogarnialam dziecko sniadanko i pozniej szlam do lazienki mylam wlosy i sie malowalam z nia razem czasami zaczynala plakac ale byla w bujaczku i wiedzialam ze nic jej nie bedzie kolo 10 szlam na spacer i zakupy o 12 szykowalam obiad kolo 13 robilam z Inga trening mieszkanie jak sie ogarnia na bierzaco to nie jest ciezko ogarnac :P u mnie najgorzej bylo z kuchnia bo musialam myc gary a cora chciala na rece i sie pchala miedzy nogi haha jak nie chodzila to kladlam bujak na blat i sobie obserwowala jak mama myje

Czasami nie mialam sily bo byly gorsze dni ale wracal Tz z pracy to szybki obiad i wieczorem jakis trening wzpolny

Kochane dacie rade tylko nie mozecie dac sie zmanipulowac przez malenstwo , no placze to niech placze ... czesto slyszlalam ze jak placze to oczy bedzie miala duze :P

Ogladacie DDTVN? Czy to mozliwe aby zaakceptowac takie rozstepy ? W sensie sie nimi chwalic wystawic taki brzuch i sie tym nie przejmowac?

Ja też zawsze znajdowałam czas na ogarnięcia siebie i domu -na początku jak mała nie spala to stawiałam ja w lezaczku w łazience i brałam prysznic fakt ze ona spokojnym dzieckiem była do 7 miesiąca a od tamtej pory jest trudniejsza ale w poważaniu mam te jej wrzaski -jeśli widzę ze nie wynikają z jakiejś potrzeby (a w 99 proc nie )to ostrzegam ja żeby się uspokoiła ona oczywiście drze się dalej no i tyle -musi się jakoś nauczyć cierpliwości trochę a pozwolenie jej się wypłakac jest lepsze niż klaps.
Ona ma prawo beczec a ja mam prawo się na coś nie zgadzać
Uważam ze bez względu na rozmiar itd ( bo to ze miałam szczęście wyglądać po porodzie tak samo jak przed ciążą nie znaczy ze każda kobieta miała )trzeba dbać o siebie dla równowagi -nie można się zamknąć w szufladce 'mamuśka ' bo dzieci też dojdą do etapu kiedy wygląd jest dla nich ważny i tak samo od męża wymagamy żeby się ogarnial wiec jesteśmy im to winne
Rownowaga przede wszystkim; )

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Hejka,
gratuluję rozpoczętych tygodni
Kuapouszka przestał cię brzucho boleć? Ale masz posr..e w tym UK, masakra, ja bym chyba osiwiała, albo wpadała tam i resztką sił pozabijała
Mnie narazie brzuch nie boli ale mówie to po cichutku, (żebym w złą godzine tego nie powiedziała), u nas dziś święto w parafii , odpust, kramy i te sprawy ... Tż wysłałam po wyniki krwi i moczu ehhh ciekawe co tam wyszło... Dzidzia mi się od wczoraj uaktywniła tak na 100 % , nawet przed chwilą mnie musnęła , ale głupie uczucie
Dalej boli ale trochę mniej -chodzi mi głównie o te lekarstwa no i oczywiście nie pogniewalabym się jakby usg zrobili :p zaczęłam magnez brać może pomoże coś. ..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 09:32   #3710
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Tu nie ma co się złościć, w Polsce jest kilka warunków, które pozwalają kobiecie na podjęcie takiej decyzji - ciąża z gwałtu (do 12 tyg bodajże), zagrożenie życia matki i ciężkie i nieodwracalne wady płodu.

jest tak jak piszesz

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-04-23, 09:34   #3711
Kuapouszka
Zadomowienie

A ten magnez nie powoduje np zaparc? No bo niby mięśnie ma rozkurczac :p
Stary 2015-04-23, 09:35   #3712
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie powody to ja rozumiem ale nie do 22tyg tylko np 13 jak jest genetyczne.

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-04-23 o 09:39
Stary 2015-04-23, 09:37   #3713
littlevenus
Raczkowanie

Dzień dobry,
oto przedstawiam mojego wiercipętę Przepraszam, że zdjęcia okrojone i wycięte, ale wiecie- o prywatność dbam
Często o czymś myślę, coś rozważam i wy również o tym debatujecie. A więc również chcemy zmienić kabinę prysznicową, ale potrzebujemy małej, wąską łazienkę mamy. Też się zastanawiam nad tym, co to z tym kamieniem będzie, bo chyba u wszystkich znajomych widać, że ciężko to dziadostwo zmyć.
Co do wózka- jutro jedziemy obejrzeć o taki: http://olx.pl/oferta/wozek-x-lander-...8-ID5qoAL.html Mamy możliwość kupienia za 1/4 ceny zestaw 3w1, a wózek użytkowany od października 2014 r. Zobaczymy co to będzie. Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (55,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (95,2 KB, 30 załadowań)
Stary 2015-04-23, 09:38   #3714
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Taki powody to ja rozumiem ale nie do 22tyg tylko np 13 jak jest genetyczne.
Wady serca nie wychodzą tak wcześnie niestety, przynajmniej z tego co mi powiedział mój gin.
Stary 2015-04-23, 09:38   #3715
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Taki powody to ja rozumiem ale nie do 22tyg tylko np 13 jak jest genetyczne.
Ale większość wad dopiero widać na polowkowym - u nas to się nazywa 'anomaly scan ' bo szukają właśnie anomalii
Stary 2015-04-23, 09:39   #3716
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Szukalam informacji na temat pokrzywy, soku z pokrzywy bo mamy isc na pole nazrywac i zobaczcie co znalazlam
(Jeśli przyszła mama cierpi nakrwawienia w ciąży☠lub ma problemy z krzepliwością krwi i☠bólami kości bądź stawów, powinna pić herbatę z pokrzywy.☠Pokrzywa zwyczajnaobfituje bowiem w witaminę K, garbniki i flawonoidy, które działają przeciwkrwotocznie, ułatwiają wchłanianie wapnia oraz pomagają w usuwaniu toksyn z organizmu)
Ma duzo zelaza czyli dobra na anemie w ciazy
Wystarczy pic kieliszek dziennie
Stary 2015-04-23, 09:39   #3717
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
A ten magnez nie powoduje np zaparc? No bo niby mięśnie ma rozkurczac :p
chyba nie powoduje zaparć , nie wiem narazie nie mam z tym problemu, magnez może ci tylko pomóc , napewno nie zaszkodzi
Stary 2015-04-23, 09:42   #3718
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Wady serca nie wychodzą tak wcześnie niestety, przynajmniej z tego co mi powiedział mój gin.
Nie bylam i nie chce byc w takiej sytuacji bo nie byla bym wstanie podjac decyzji...
Stary 2015-04-23, 09:46   #3719
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Takie powody to ja rozumiem ale nie do 22tyg tylko np 13 jak jest genetyczne.
Cytat:
dokładnie większość chorób tych poważnych wychodzi właśnie na tym połówkowym, 13 tydzień to za wcześnie, narządy są jeszcze za słabo ukształtowane.
chociaż mi lekarz jak sprawdzał przepływy to powiedział, że wad serca nie powinno być

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-04-23, 09:49   #3720
gosiek0388
Zadomowienie

laseczki zmieńcie temat, nie dołujmy się ... trzeba myśleć pozytywnie , negatywnych myśli nie bierzemy pod uwage.... to już lepiej ciągcie ten temat wózków łóżeczka, el. nianie, i te sprawy a nie aborcje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości