Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 10:49   #1111
aguleekk
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
2300 z fotoksiążką Dla mnie dość dużo, ale tutaj to jedna z niższych cen jak za fotografa
No ale jak na taką ilość obrobionych zdjęć to chyba tanio. Ja płacę 2000, a mam chyba 400.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 10:54   #1112
wildDaisy
żona bez ogona

Dot.: Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Jestem w sumie trochę w szoku, że w większości jesteście na tak mówieniu mamo/tato. Gdzieś już czytałam taką dyskusję na ten temat i tam większość mówiła, że matkę ma się tylko jedną, a teściowie to mimo wszystko obcy ludzie.

Ja też myślę, że w końcu się przełamię. Mówienie po imieniu odpada, a Pan/Pani też jakoś nie pasuje. Chociaż żona brata Tż do ich rodziców mówi nadal Pan/Pani a są po ślubie chyba 3 lata. No ale oni nie są w zbyt dobrych stosunkach.
Ooo, dopiero teraz zauważyłam tę wiadomość. Ja też tak uważam, że mama i tato są tylko jedni Chociaż z mamą mojego chłopaka mam bardzo dobry kontakt, naprawdę spoko babeczka, ale z ojcem No kończyć nie będę

Cytat:
No ale jak na taką ilość obrobionych zdjęć to chyba tanio. Ja płacę 2000, a mam chyba 400.
Aaaa! No to jednak mam dość tanio My też 2000 podstawowy pakiet, ale wzięliśmy ten z fotoksiążką, niby jakaś drewnianą, faktycznie fajna, bo pokazywał nam ją przy podpisywaniu umowy. A za kamerzystę 1800, chociaż chyba będziemy rozszerzać pakiet o teledysk narzeczeński + podziękowania dla rodziców, więc pewnie wyjdzie sporo drożej...
Stary 2015-04-23, 10:56   #1113
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, czytałam wątek na ślubnym o tym jak się zwracać do teściów i jestem ciekawa co Wy myślicie na ten temat. Przełamiecie się do mówienia 'mamo/tato' ?

Rodziców mam jednych.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 10:58   #1114
wildDaisy
żona bez ogona

agulek chyba czas zrobić wizytówkę, hmm?
Stary 2015-04-23, 11:00   #1115
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa! No to jednak mam dość tanio My też 2000 podstawowy pakiet, ale wzięliśmy ten z fotoksiążką, niby jakaś drewnianą, faktycznie fajna, bo pokazywał nam ją przy podpisywaniu umowy. A za kamerzystę 1800, chociaż chyba będziemy rozszerzać pakiet o teledysk narzeczeński + podziękowania dla rodziców, więc pewnie wyjdzie sporo drożej...
My kamerzystę mamy za 1950. Też chciałam podziękowania dla rodziców ale u naszego kamerzysty to dodatkowe 500 zł aż ;/

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
agulek chyba czas zrobić wizytówkę, hmm?
Kurczę, fakt, zapomniałam Zajmę się tym dziś, obiecuję

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:04   #1116
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo, dopiero teraz zauważyłam tę wiadomość. Ja też tak uważam, że mama i tato są tylko jedni Chociaż z mamą mojego chłopaka mam bardzo dobry kontakt, naprawdę spoko babeczka, ale z ojcem No kończyć nie będę
Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Rodziców mam jednych.
No ale jak nie mamo/tato to jak w takiej sytuacji? przeciez w koncu to bedzie dziadek i babcia dla Waszych dzieci, wiec Pan, Pani to jakos tak głupio brzmiec bedzie?
Pytam, bo nigdy się z takim podejściem nie spotkałam, w moim otoczeniu zwyczajowo przyjmuje się wersję mamo/tato.

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:05   #1117
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
2300 z fotoksiążką Dla mnie dość dużo, ale tutaj to jedna z niższych cen jak za fotografa
Też mam w ofercie koło 1000 obrobionych zdjęć i taką samą cenę

Co do mówienia do teściów, to zobaczymy co oni zaproponują, ale pewnie będę mówić mamo/tato i nie widzę w tym problemu
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:06   #1118
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
My kamerzystę mamy za 1950. Też chciałam podziękowania dla rodziców ale u naszego kamerzysty to dodatkowe 500 zł aż ;/
Ileeee? O matko, ja się nie dowiadywałam ile u nas to będzie kosztować, myślałam, że koło 300 zł jeden filmik Ale skoro masz podobną cenę za film i u was kosztuje 500 to pewnie u nas tak samo A ile będzie trwał Wasz film z wesela?
My byliśmy z moją mamą podpisywać umowę z kamerzystą i jej brakowało właśnie teledysku narzeczeńskiego (moja siostra taki miała i oczywiście ja też muszę ) i zapowiedziała, żeby rozszerzyć pakiet to ona za to dopłaci. I chcieliśmy teledysk z podziękowaniami, wiem, że nie wszystkim się to podoba, ale podziękowań na sali robić nie chcemy. A jednak rodzice pomagają nam przy organizacji, zapowiedzieli od razu, że jak nie uzbieramy całej sumy na wesele to nam dołożą ile będziemy potrzebować, jesteśmy im bardzo wdzięczni za pomoc Oczywiście nie mówiłam kamerzyście przy mamie, że chcemy taki teledysk, powiemy później
Stary 2015-04-23, 11:08   #1119
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Jeszcze co do foto, jestem z tych osób, która mogłaby mieć tysiące zdjęć (wiem, nie da się, a wiadomo, że nie chcę też oglądać nóg ciotki Heńki czy brzucha wujcia Gienka), a mój film mógłby trwać trzy godziny Dlatego żałowałabym, gdyby mój foto dawał tylko te 250 obrobionych zdjęć i koniec. Najważniejsze, że są różne oferty i dzięki temu każda z nas może je dopasować do własnych potrzeb. Tym sposobem na pewno wszystkie będziemy zadowolone, a przecież o to chodzi
Zgadzam się w 100%

Tak poza tym, to mam nadzieję, że więcej zdjęć dostanę z kościoła niż z wesela (chodzi mi o tą nadwyżkę, którą mamy w związku z rezygnacją z przygotowań, bo widzę, że liczbę zdjęć mamy i tak tą samą ). Jakoś na zdjęciach ze ślubu zależy mi dużo, dużo bardziej

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:09   #1120
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Co do długiego filmu i miliona zdjęć. Ja jestem bardzo na nie.

2 tys zdjęć to IMO dają pseudofotografowie, którzy nie mają o tym zawodzie zielonego pojęcia. Zdjęcia z cieniem na twarzy, niewykadrowane, prześwietlone, rozmazane. Po prostu daję wszystko co 'napstrykam', bo nie umiem tego obrobić nie wierzę, że ktokolwiek jest w stanie zrobić tysiąc zdjęć idealnej jakości. Niestety, ale samo kupno lustrzanki nie czyni z człowieka fotografa :p
Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Zdjęcia to praca danego fotografa, jego wizytówka. Dlatego dawanie zdjęć bez obróbki jest właśnie przejawem niekompetencji. To, że ktoś jest w branży od x lat, również nie czyni go fotografem. Widziałam Twoje zdjęcia z sesji, na większości macie cień na twarzy. Także tego... Napisałam: IMO, nie trzeba się ze mną zgadzać

Wg mnie wystarczy porównać sobie portfolio takiego foto co daje 300 zdjęć, z takim co daje milion. Różnicę widać gołym okiem
Wtrącę się :P
Nasz fotograf daje 300 zdjęć obrobionych i wszystkie, które zrobi zgrywa na płytę, bo go o to poprosiłam. Chcę mieć dużo zdjęć. Mój brat jest fotografem, oglądał jego portfolio i zgadza się ze mną, że robi dobre zdjęcia.
No ale zaraz pewnie się dowiem, że i ten którego bierzemy i mój brat się nie znają.
Piszesz niby, że to twoja opinia, ale jednak wyzywasz od pseudofotografów i komentujesz co jest źle jakbyś była jedyną osobą, która się na tym zna.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:10   #1121
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez asdii Pokaż wiadomość
No ale jak nie mamo/tato to jak w takiej sytuacji? przeciez w koncu to bedzie dziadek i babcia dla Waszych dzieci, wiec Pan, Pani to jakos tak głupio brzmiec bedzie?
Pytam, bo nigdy się z takim podejściem nie spotkałam, w moim otoczeniu zwyczajowo przyjmuje się wersję mamo/tato.
Jak pojawią się ewentualne dzieci to będziemy mówić babcia/dziadek do nich Moja siostra i jej mąż też do swoich teściów nie mówili mamo/tato, starali się bezosobowo i jak urodziło im się dziecko to zaczęli babcia/dziadek. A po ślubie ja raczej będę mówić pan/pani. A ta dziwna forma mama w trzeciej osobie niech mama/czy może mama mi podać to kompletnie do mnie nie przemawia, nie wiem jak tak można mówić A wiem, że niektórzy mówią tak też do własnych rodziców

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Też mam w ofercie koło 1000 obrobionych zdjęć i taką samą cenę

Co do mówienia do teściów, to zobaczymy co oni zaproponują, ale pewnie będę mówić mamo/tato i nie widzę w tym problemu
Ja też nie widzę problemu w mówieniu mamo/tato, ale znam siebie i wiem, że ja tak mówić raczej nie będę
Stary 2015-04-23, 11:14   #1122
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak pojawią się ewentualne dzieci to będziemy mówić babcia/dziadek do nich Moja siostra i jej mąż też do swoich teściów nie mówili mamo/tato, starali się bezosobowo i jak urodziło im się dziecko to zaczęli babcia/dziadek. A po ślubie ja raczej będę mówić pan/pani. A ta dziwna forma mama w trzeciej osobie niech mama/czy może mama mi podać to kompletnie do mnie nie przemawia, nie wiem jak tak można mówić A wiem, że niektórzy mówią tak też do własnych rodziców

Ja też nie widzę problemu w mówieniu mamo/tato, ale znam siebie i wiem, że ja tak mówić raczej nie będę
Ach no nie o to mi chodzi, też uważam to za dziwne Mi bardziej chodzi o coś w stylu "byłam dziś u rodziców (nawet jeśli mówię o teściach) i cośtam cośtam", albo "co kupimy mamie na święta (teściowej)" A bezpośrednio to raczej na "Ty" - "Proszę podaj mi cośtam", "A jak wam się udał wyjazd" itd

Stary 2015-04-23, 11:19   #1123
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, czytałam wątek na ślubnym o tym jak się zwracać do teściów i jestem ciekawa co Wy myślicie na ten temat. Przełamiecie się do mówienia 'mamo/tato' ?

Ja bym z chęcią juz teraz mówiła, dziwnie sie czuje mówiąc "a Pani to", "a czy Pani tamto" .... Do babci Tż mowię juz babcia samo wyszło naturalnie kompletnie dziwnie byłoby mi mowić do babci Tż na pani )) pewnie rodzice powinni wyjsć z inicjatywa "mów do mnie mamo/tato"?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51145730]
Ja do roku jeszcze troche musze poczekać

Ale super
Zazdraszczam!

Choć przyznam ze tez szybko mi czas do cywilnego leci przez te przygotowania, 4 mies 4 dni jeszcze [/QUOTE]

Ja wole sie myślec co bede czuła na 4miesiace przed, mam wrażenie ze bede panikować a nie chce :p chciałabym na lajcie
Stary 2015-04-23, 11:21   #1124
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Ja z teściem wcale nie rozmawiam, bo on ma taki sposób bycia więc problemu nie będzie.
Na ten moment mówię Pani Sylwio, a mój TŻ do moich rodziców też Pan/Pani + imię zdrobniale często.
A po ślubie w większości wypadków chyba neutralnie będe się zwracać jako "TY"

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Mnie się trochę kojarzy z Moim wielkim cygańskim weselem
Też tak mi sie skojarzyło

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:22   #1125
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Ja z teściem wcale nie rozmawiam, bo on ma taki sposób bycia więc problemu nie będzie.
Na ten moment mówię Pani Sylwio, a mój TŻ do moich rodziców też Pan/Pani + imię zdrobniale często.
A po ślubie w większości wypadków chyba neutralnie będe się zwracać jako "TY"
O co do takiego "Pani Sylwio" to moja koleżanka miała kiedyś chłopaka, który od pierwszego poznania jej mamy, mówił do niej "Pani Mamo" (a nigdy nawet zaręczeni nie byli) Ale to trzeba mieć taki charakter żeby się tak zwracać

Stary 2015-04-23, 11:23   #1126
zambeza
polaczek cebulaczek

ja to nie wiem jak bede mowila do tesciow. Raczej dziwnie sie bede czuc wiec jesli sami mi tego nie zaproponuja to pewnie sama nie zaczne do nich mowic "mamo, tato".
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:23   #1127
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51145787]Możliwe ze tak, wcale tego nie wykluczam bo uważam to za miłe, pamietam jak moja mama była szczęśliwa gdy moja bratowa powiedziała do niej po raz pierwszy "mamo"
Uważam to za miły gest i choć wiadomo ze rodzicow mam jednych to nie widze w tym nic złego, z obiema stronami jesteśmy blisko i my dobre kontakty wiec czemu nie

Poki co jednak zakładam mowić tak jak teraz, po imieniu a jak wyjdzie pozniej w praniu to sie okaże[/QUOTE]

Ale mówisz np. Pani Barbaro czy Barbaro?
Stary 2015-04-23, 11:28   #1128
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
mowy nie ma

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:36   #1129
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
O co do takiego "Pani Sylwio" to moja koleżanka miała kiedyś chłopaka, który od pierwszego poznania jej mamy, mówił do niej "Pani Mamo" (a nigdy nawet zaręczeni nie byli) Ale to trzeba mieć taki charakter żeby się tak zwracać
Jakby mi chłopak mojej córki, którego w dodatku niedawno poznała, wyjechał z pani mamo to bym go chyba Co to w ogóle ma być pani mamo?!
Stary 2015-04-23, 11:37   #1130
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Wiosna, dietka, odchudzanie, pełno u nas młodych panien! :D PM 2016, cz. 28

Cytat:
Komentarz bardzo na poziomie
Sale weselne też oddają jedzenie, które zostanie po weselu i co na to powiesz? Też są nieprofesjonalne, bo mają wyrzucić do kosza? Hmm?

Ja raczej nie

To jest komentarz bardzo na poziomie
Dawanie "surówki" przez fotografa jest strzałem w kolano wystraczy ze wyciekną jakieś krzywe kadry, z cieniami itp. i juz potencjalni klienci sobie "myślą" ty oczywiście masz do w D bo przecież chcesz miec wszystkie zdjecia, z których i tak nie skorzystasz bo wywolasz tylko np. 100
Podejście typu daje 400zdjec ale jesli bedzie wiecej fajnych kadrów bez problemu je przekaże - czyli posiedzę troche dłużej nad zdjęciami, a nie macie wszystko co tam naklikalem, ciekawe jakby miał klisze to tez jeden z drugim trzadkalby po 2tys zdjeć

Jesli chodzi o sale to ładnie przygotowują np. w opakowaniach jedzenie ktore pozostało, a nie sru do kotła - macie bo zostało

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2015-04-23 o 11:51
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:37   #1131
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Hej Ja już po mierzeniu Byłam w dwóch salonach i przymierzyłam pięć kiecek, mam też sporo zdjęć (w sumie 35), mimo że nie można było robić Zaraz napiszę dokładnie co i jak i wstawię kilka fotek
Sukienki kompletnie nie w moim stylu

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Brakuje mi jeszcze 7 wypełnień więc jeśli któraś z was jeszcze nie wypełniła, a ma wolną chwilę to bardzo prosze

http://www.ebadania.pl/c02988428c49e9ec
Za późno byłam chętna.

Co do mówienia do teściów to nie wiem jak. Mama A. od dawna nazywa mnie woją córką i chyba by chciałaby by mówić jej "mamo".

Okazało się, że na sobotni panieński cadillac nie da rady dojechać (to jest jedyny dzień w roku, bo jest zjazd samochodów w innym mieście).
Za to będą nas wozić panowie na nowiutkich Harleyach
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:39   #1132
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
To jest komentarz bardzo na poziomie
Dawanie "surówki" przez fotografa jest strzałem w kolano wystraczy ze wyciekną jakieś krzywe kadry, z cieniami itp. i juz potencjalni klienci sobie "myślą" ty oczywiście masz do w D bo przecież chcesz miec wszystkie zdjecia, z których i tak nie skorzystasz bo wywalasz tylko np. 100
Podejście typu daje 400zdjec ale jesli bedzie wiecej fajnych kadrów bez problemu je przekaże - czyli posiedzę troche dłużej nad zdjęciami, a nie macie wszystko co tam naklikalem, ciekawe jakby miał klisze to tez jeden z drugim trzadkalby po 2tys zdjeć

Jesli chodzi o sale to ładnie przygotowują np. w opakowaniach jedzenie ktore pozostało, a nie sru do kotła - macie bo zostało
Ja tam nie mam zamiaru wywalać żadnych zdjęć ze swojego ślubu
Stary 2015-04-23, 11:39   #1133
fioleciasto
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;51146911]Sukienki kompletnie nie w moim stylu

Za późno byłam chętna.

Co do mówienia do teściów to nie wiem jak. Mama A. od dawna nazywa mnie woją córką i chyba by chciałaby by mówić jej "mamo".

Okazało się, że na sobotni panieński cadillac nie da rady dojechać (to jest jedyny dzień w roku, bo jest zjazd samochodów w innym mieście).
Za to będą nas wozić panowie na nowiutkich Harleyach [/QUOTE]

To dziękuję za chęci

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:40   #1134
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:
Ale mówisz np. Pani Barbaro czy Barbaro?

Bez Pani, tylko po imieniu, w UK to standard

Cieżko było mi sie przyzwyczaić na poczatku jak tu przyjechałam bo stale wydawało mi sie ze to niegrzeczne w stosunku do starszych osob ale tu tak po prostu jest per pani to jedynie używam w sklepie do kogoś czy w urzędzie
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:41   #1135
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do foto - ja mam chyba 300 (albo normalnie daje 300, a my po znajomości dostajemy więcej?) w każdym razie coś koło tego. I nie ma czegoś takiego, że reszta surowa na płycie - nasz foto powiedział, że to byłby dla niego wstyd dawać takie surowe zdjęcia i woli zająć się tymi 300, a nie potem że taka surówka wycieknie do neta i mu bruździ w portfolio. Ale to jest jego opinia, wypracowany sposób, a my na to przystaliśmy, bo wcale więcej zdjęć nie potrzebujemy

Wlasnie chodzi mi o to, lepiej zając sie konkretnie, a nie troche tego i tamtego
Nigdy nie zrozumiem 2tys zdjeć ze ślubu
Stary 2015-04-23, 11:41   #1136
deksterowa
Zakorzenienie

Ja raczej nie będę mówić do teściowej mamo. Narazie mówię bezosobowo i pewnie tak zostanie.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:42   #1137
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby mi chłopak mojej córki, którego w dodatku niedawno poznała, wyjechał z pani mamo to bym go chyba Co to w ogóle ma być pani mamo?!
Czemu, mi się to strasznie podobało Ale "Ciocia" (mama tej koleżanki) jest dość luźna, więc nie było spiny, a to tak fajnie wyszło A moja mama się załapała wtedy na przydomek "pani ciocia Ola" (bo nasze mamy to też przyjaciółki)

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;51146911]

Za to będą nas wozić panowie na nowiutkich Harleyach [/QUOTE]

:wow: To ja już wole te Harleye niż Cadillaca, zwłaszcza, że do kompletu harleyowców dostajecie:brzyda l:

Stary 2015-04-23, 11:44   #1138
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż sprawdziłam ofertę mojego foto Mam 1000 (tak, tysiąc) wyselekcjonowanych, poddanych obróbce i korekcie kolorystycznej zdjęć Jak dla mnie bardzo spoko

A gdybym była w sytuacji, że dają "tylko" 300 to chciałabym dostać surowy materiał

I to jest okay wybrane, obrobione a nie "surowe"

Dla mnie przedział 300-500 jest ok
Wszystko tak naprawdę zalezy od tego jakie jest wesele, czy goście chcą sie fotografować, ile atrakcji itd na sile zrobisz mega duzo zdjeć, ale czy jest sens
Stary 2015-04-23, 11:44   #1139
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
Czemu, mi się to strasznie podobało Ale "Ciocia" (mama tej koleżanki) jest dość luźna, więc nie było spiny, a to tak fajnie wyszło A moja mama się załapała wtedy na przydomek "pani ciocia Ola" (bo nasze mamy to też przyjaciółki)
Nieee, u mnie by kompletnie to nie przeszło Nie lubię takiego spoufalania się, a przyjaciółki mojej mamy to panie Ewy, Jole czy tam Wandzie, żadne tam moje ciocie
Stary 2015-04-23, 11:46   #1140
wildDaisy
żona bez ogona

Cytat:
I to jest okay wybrane, obrobione a nie "surowe"

Dla mnie przedział 300-500 jest ok
Wszystko tak naprawdę zalezy od tego jakie jest wesele, czy goście chcą sie fotografować, ile atrakcji itd na sile zrobisz mega duzo zdjeć, ale czy jest sens
Ale wy ten przedział 300-500 mówicie o ślubie + weselu czy ślubie, wesele i plenerze? Bo to różnica jednak

Dla mnie 300 zdjęć ze ślubu w sensie z kościoła/USC, wesela i jeszcze sesji to jednak zdecydowanie za mało, nic na to nie poradzę

Edytowane przez wildDaisy
Czas edycji: 2015-04-23 o 11:47
wildDaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości