|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
My z Mila uzywlismy rozek i wszyscy byli zadowoleni. Ale bez wkladu kokosowego, bo pomimo, ze mielismy, nie moglismy sie do niego przekonac. Tak raz dwa, dziecie owiniete i zadowolone
![]() A teraz sie zabieram, zeby Wam jakis moj przykladowy jadlospis wrzucic. Przy czym ja tez moge sobie pozwalac na drobne odstepstwa od regul, bo wyniki mi nie skacza w zasadzie po niczym ![]() 1. I sniadanie - to zazwyczaj 2 kromki chleba razowego, zytniego albo pytlowego z jakas wedlina, albo jajka pod rozna postacia plus chleb. Do tego garsc orzechow i migdalow 2. II sniadanie - jogurt, kefir albo maslanka z platkami owsianymi i orzechami i do tego wrzucam owoce (albo swieze, albo z rozmrozone typu wisnie, pozeczki maliny , albo owsianka na mleku z orzechami i suszonymi morelami, czy zurawinami.3. Zupa - tu co mi wena przyniesie - pomidorowa, jarzynowa, brokulowa, krupnik itp... A zazwyczaj z razowym makaronem, albo pelnoziarnistym ryzem. Czasami z ziemniakami. 4. II danie - tu np makaron razowy z sosem pomidorowym z cukinia i indykiem mielonym, albo kurczak w sosie z grillowanych warzyw (baklazan, papryka, pomidory itp) z pelnoziarnistym ryzem, albo kasza peczak plus salata z warzywami i vinegrete. Do tego jakis owoc. 5. Tutaj albo jogurt z platkami owsianymi i orzechami, albo kanapki z chleba razowego z serem zoltym, wedlina i warzywkiem, albo z twarozkiem z warzywami 6. Na noc... Dwie kanapiki z serem, albo wedlina. I ciagle mam jesc orzechy wiec jem ![]() Najbardziej szaleje obiadowo, bo w zasadzie wszystko mozna wymyslec, byleby z dobrymi weglowodanami ![]() Milego dnia! ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- A doczytalam, ze jeszcze o kapieli i emolientach rozmawiacie. Tez jestem zdania, ze emolienty, to jak cos sie bedzie dzialo, a nie od razu. Nie robmy z naszych dzieci alergikow na wejsciu ![]() Tak samo z dieta prz KP. W prawdzie, jak sie juz urodzi, to nie jest tak latwo przekonac siebie samego, ze temu maluszkowi sie nie szkodzi jedzac normalnie, bo mozg matki po porodzie, to dopiero jest niezly ale jak to moja alergolog powiedziala, wiecej szkody sie robi dziecku jak sie nic nie je z tych potencjalnie alergizujacych rzeczy i dziecko nieprzygotowane zupelni, aotem sie wprowadza. Ze duzo alergii wynika wlasnie obecnie z tego nadmiernego eliminowania pokarmow.I ze wazne jest wprowadzanie glutenu stopniowo, jak juz bedzie dziecko jadlo normalnie, zeby nie za pozno zaczac! Ale teraz nie pamietam kiedy trzeba
|
|
|
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak właśnie zrobiłam
w Krakowie, gdzie mieszkałam, na pewno nadal nie miałabym szans na kredyt mieszkaniowy ...Cytat:
znaczy się fakt, pensje nie powalają, ale jak piszesz, jest sporo korporacji i jakaś praca zawsze się znajdzie. Pamiętam jak krótko po przeprowadzce dostałam ofertę pracy z Krakowa, na identyczne stanowisko, z identycznymi obowiązkami no ale bez sensu było nawet jechać na rozmowę skoro właśnie tyle co się przeniosłam. Ale wyciągnęłam od pana rekrutera jakie były max widełki no i różnica wtedy była ok 400zł netto, nie starczyłoby na różnicę w cenie wynajmu kawalerki ...No i jak Harrods pisze, jest sporo mieszkań nawet nie za 170 tys ale już i za 150 można kupić 3 pokoje do remontu (może nie 58m, ja mam 48 no ale zawsze to 3 pokoje ) i ja takie właśnie kupiłam parę lat temu (no wtedy były wyższe ceny i musiałam dać 160 ale właściwie też w centrum). W Krakowie czy Wawie pewnie nadal bym się gnieździła w wynajętej kawalerce.Ba, myślimy z TZ teraz nad drugim kredytem na coś większego, bo jednak ciasno no i fajne jest to, że mimo mojego kredytu (mieszkanie kupiłam sama) mamy jeszcze zdolność.---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
|
#4623 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No co Ty? Czarny? Grobowy? Dla dziecka???? Cytat:
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry.
Ja już po spacerku ze Świniakiem. Zwierzęta nakarmione, właśnie odsypiają męczące śniadanie . Małżon czuje się lepiej i o dziwo mnie nie zaraził. Chory facet w domu jest gorszy od chorych dzieci.
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
ale piękną pogode mam za oknem Z dzieciem wszystko ok serce pięknie bije szyjka ok dostałam kolejne l4 (a myślałam że nici z tego i trzeba będzie kombinować ) od paru dni pobolewa mnie prawa strona brzucha takie uczucie pieczenia gin twierdzi że mam jakiś nacisk na szczęście nie zagraża to małemu dostałam rozkaz oszczędzania się ,czestego polegiwania na lewej stronie . No i skierowanie na cytologie ,morfologie i mocz . Następna wizyta kontrolna 13 maja ,usg w trzecim trymestrze 20 maja jeszcze czeka mnie wizyta u neurologa 5 Zakupy średnio udane wyprzedaże były w lumpku 1-5zł niestety wszystko przebrane dla małego tylko dwie czapeczki kupiłam sobie jakąś narzutke i szpilki na komunie w cc . Postaram się zrobić fotke kiecki i butów .
|
#4626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście mój TZ, który pochodzi z tamtąd powiedział, że nie chce tam mieszkania więc problem z głowy Najgorsze, że nawet okoliczne miasteczka się cenią pomimo, że pracy w nich brak![]() Haha dokładnie! Mój jak go coś boli to wyolbrzymia i w końcu jak nie reaguje na to to mówi "No pożałuj mnie! "Cytat:
A mnie chyba zaczyna dopadać bezsenność W ogóle nie mogłam spać w końcu chyba pierwszy raz w życiu wstałam o 5 rano i zrobiłam TZ'owi śniadanie
|
|
#4627 |
|
Raczkowanie
|
To miala byc odpowiedz na slinienie sie ale mi nie zacytowalo....
Edytowane przez kindo7 Czas edycji: 2015-04-23 o 11:10 |
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny współczuje wam tej cukrzycy
A i przypomniałam sobie co miałam jeszcze napisać mam już 10kg na plusie i 12cm więcej w brzuszku od początku ciąży . Pisałyście o antykoncepcji hmm ja mam dylemat niby coś mówią że za drugim raze szybciej się udaje ale ja bym wolała odchować Mikołaja i wrócić na przynajmniej rok do pracy . Pewnie trzeba będzie pomyśleć o jakiś środkach zapobiegających z drugiej strony boje się że gdy się zdecydujemy organizm mi się rozreguluje i kolejne kilka lat będzie trzeba przechodzić etap starania się . W sumie nawet nie mam pewności że wyjdzie A bardzo chcemy mieć córeczkę jeszcze .
7.07.2015 Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-04-23 o 11:51 |
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ----------- Dziewczyny, ktore? Zamowilam tydzien temu lozeczko i okazuje sie, ze sprzedawca nie ma teraz na stanie i musze zamowic ponownie
|
#4631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie wiem jaką metodę wybiorę ale raczej nie wrócę do tabletek z takich powodów jak wymieniłaś bo u mnie możliwe, że problemy które miałam były ich wynikiem więc wolałabym nie ryzykować znowu
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
Ja wybrałabym środkowe.
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie widze fot
|
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdecydowac sie prosze ![]() Zara wrzuce na fb.
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
Środkowe łóżeczko jest śliczne
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Ja teraz mam ciężkie dni i nieprzespane noce... Mały nie dość ze zabkuje to jeszcze ma kaszel daje mu lipomal mam nadzieje ze szybko przejdzie. W sobote mamy isc na urodziny
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupuje identyczne!
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mi sie najbardziej podoba znaczy biore ![]() Bylam tez w H&Mie kupilam kapelusz i sobie spodnie i bluzke bo juz nie mam w czym chodzic
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka bluzke i jakie spodnie?
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i przebierz sie i pokaaaaa ałtfit
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
no a ja dzis tez siedze na allegro i przegladam sukienki;/ pod koniec maja czeka mnie 'impreza' rodzinna w lokalu(50rocznica slubu dziadkow) i szukam jakijs oversizowej sukienki aby sie w nia zmiescic;D bo ciazowych nie chce kupowac bo pozniej jej wogole nie zaloze.. ale tak patrze i patrze kurcze wiekszosc sukienek tych oversize to jakies takie dresowe badz podobne i wez tu czlowieku cos wybierz!
|
|
|
|
#4642 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio czytałam na forum mamuśkowym, żr obecnie nie robi się ekspozycji na gluten już czyli tego stopniowego wprowadzania tylko wprowadza się go do diety jak każdy inny produkt Cytat:
nie znam tych zaleceń o których mówi położna, po skończonych 4m-cach dziecku karmionemu mm można rozszerzać posiłki o warzywa, owoce a karmionemu piersią do 6mcy nie trzeba nic podawać, nawet wody bo mleko mamusi jest wystarczające Cytat:
Lubię to w tych ovetsizowych, że nie trzeba brać dużego rozmiaru, od razu humor mi się poprawia, ja lubię bardziej obcisłe ubrania to jak kupiłam oversizową sukienkę to mój brzuch idealnie ją wypełnia
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
A ja rutinoscorbin dostawalam w szpitalu ja mialam plamienio krwawienie, wlasnie co do tego leku jedni sa na tak inni na nie
|
|
#4644 | |
|
Wtajemniczenie
|
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...1.nomatch.html http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0137860078.html W pracy jestem musisz zadowolic sie fotami ze strony ![]() Materac gryka, pianka, kokos Cytat:
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie skończyłam prasować ciuszki rozmiar 68. Jak na razie skończyłam z prasowaniem. Bardzo się z tego powodu cieszę.
Małżon troszkę mi pomógł. Wyprasował z 10 ciuszków i teraz chodzi dumny, że pomógł.
|
#4646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
http://pages.ebay.com/link/?nav=item...d=291408580840
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Look at this on eBay: http://pages.ebay.com/link/?nav=item...d=291408580840 Maternity Long Chiffon Evening Party Formal Dresses Gowns Bridesmaids Prom Dress[Purple,12,UK] ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Taka kupiłam na wesele
|
#4648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gryka? hmmm ja się boję, naczytałam się, że jakieś robale się gnieżdżą, i już sama nie wiem Cytat:
nie pokurzy Ci się to, zanim Dzieciuszek to włozy?
|
|
#4649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja to nie ide na wesele to tlyko uroczystosc rodzinna w lokalu wiec srkomniejsza kiecke potrzebuje i krotka bo dlugiej nie chce cos wylukam mam jeszcze czas![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- ja tez sie naczytalam:/ ale tak naprawde jesli wilgoc sie nie dostanie do materacyka to robale nie maja prawa sie zalegnac raczej.. ja kupilam materacyk z pianki wysokoelastycznej. Zastanawialam sie tez nad lateksowym |
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

znaczy się fakt, pensje nie powalają, ale jak piszesz, jest sporo korporacji i jakaś praca zawsze się znajdzie. Pamiętam jak krótko po przeprowadzce dostałam ofertę pracy z Krakowa, na identyczne stanowisko, z identycznymi obowiązkami no ale bez sensu było nawet jechać na rozmowę skoro właśnie tyle co się przeniosłam. Ale wyciągnęłam od pana rekrutera jakie były max widełki no i różnica wtedy była ok 400zł netto, nie starczyłoby na różnicę w cenie wynajmu kawalerki ...
) i ja takie właśnie kupiłam parę lat temu (no wtedy były wyższe ceny i musiałam dać 160 ale właściwie też w centrum). W Krakowie czy Wawie pewnie nadal bym się gnieździła w wynajętej kawalerce.

W ogóle nie mogłam spać w końcu chyba pierwszy raz w życiu wstałam o 5 rano i zrobiłam TZ'owi śniadanie

A bardzo chcemy mieć córeczkę jeszcze .
i musze zamowic ponownie 
no i przebierz sie i pokaaaaa ałtfit
musisz zadowolic sie fotami ze strony