Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 02:40   #4111
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Ech wiem i chce mi odkupić. Jednak bardzo długo szukałam tej idealnej i jest mi mega szkoda.
A nie może kupić jej w tym samym miejscu, w którym Ty ją wyszukałaś?
Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Co robicie z awokado? Wegetariańskiego.
Najczęściej pastę jajeczną, z tym, że ja jej nie blenduję tylko rozgniatam widelcem. Wolę jak nie jest tak do końca jednolita Dodaję tylko sól, pieprz, oraz szczypiorek. Robię kanapki z avocado zamiast masła, oraz dodaję do koktajli warzywnych albo owocowo-warzywnych.
Muszę wypróbować podany wyżej pomysł z sałatką caprese
Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
jaka bluzka pasuje do takiej spódnicy? chodzi mi głównie o kolor.
Myślałam o bialym topie, ale nie wiem.... Spódniczka jest jasnobeżowa...
Myślę, że wszystkie kolory, które pojawiły się na tej spódniczce będą wyglądały dobrze również na topie
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 05:07   #4112
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Nikt nie zna dobrego białego lakieru?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 06:46   #4113
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goszzi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam dziś na drugiej depilacji pach światłem, IPL. W trakcie zabiegu urządzenie poparzyło mnie, bol niesamowity w trakcie, jak i po zabiegu. Czy to się zdarza i mozna uznać za normalne czy zrezygnować? Przede mną jeszcze 2 zabiegi, po pierwszym nic się nie działo.
Może być nieprzyjemne, szczególnie przy grubych ciemnych włoskach. Powiedz osobie wykonującej zabieg że za drugim razem było tak źle. Zmieni trochę parametry na urządzeniu.

4 zabiegi w sumie na pachy? bardzo mało jak na IPL. Może parametry ostro podkręcaja.
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 06:52   #4114
201606201229
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Nikt nie zna dobrego białego lakieru?
Eveline minimax albo wibo ten w kwadratowej buteleczce
201606201229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:29   #4115
bernikula
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi z awokado. Wiem, że będę musiała lepiej doprawić, by nie było mdłe.

A teraz z innej beczki:
dlaczego moje kalanchoe nie kwitnie???
Kupiłam rok temu zakwitnięte w Ikei, kwiaty później uschły i już nie kwitnie drugi raz.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 09:45   #4116
goszzi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Może być nieprzyjemne, szczególnie przy grubych ciemnych włoskach. Powiedz osobie wykonującej zabieg że za drugim razem było tak źle. Zmieni trochę parametry na urządzeniu.

4 zabiegi w sumie na pachy? bardzo mało jak na IPL. Może parametry ostro podkręcaja.
Nie muszę mówić, sama widziała, że jestem poparzona (bo podrażnienie to za mało powiedziane). Myślę, że za bardzo podkręciła urządzenie - koleżanka była po mnie i nie poczuła w ogóle bólu, pewnie wtedy zmniejszyła
Tylko 4, bo to w ramach badań naukowych na Uniwersytecie.

"Jak pokonasz samego siebie,
to już ci nikt nie stanie na drodze."
goszzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 12:05   #4117
panterarozyczka
Zadomowienie

Jest jakiś wątek typu Jaka to piosenka? Albo może wiecie jak się nazywa piosenka z intra w Kossakowski Nieoczywiste?
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 12:18   #4118
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zdjęcie do dowodu osobistego, tego nowego, jest czarno-białe czy kolorowe teraz, bo nie wiem jak się ubrać.
Ważność starego mi się skończyła i muszę zrobić zdjęcie.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 12:27   #4119
macka
Zadomowienie

[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5113951 5]Hej, może któraś z Was tak miała... BÓL GARDŁA / REFLUKS
Od paru dni czuję jakby mi coś czasem spływało po gardle, ciągle mam potrzebę przełykania/odchrząkiwania... Patrzyłam do tego gardła i raczej nic mi z góry nie spływa. Jak przełykam, to też raczej fizycznie nie ma żadnej substancji tam :/ Od tego wszystkiego rozbolało mnie gardło - jest suche, podrażnione itp. Byłam u lekarza - babka niezbyt mnie słuchała, wg niej gardło rozpulchnione (nie mam spuchniętych migdałków, ale gardło jest czerwone), czyli zapalenie gardła. Oprócz tego jakiś nalot drożdżycowy tam wypatrzyła (szczerze to nie widzę za bardzo tego). Dostałam antybiotyk i lek przeciwgrzybiczy.
Druga sprawa. Mam pieczenie w klatce piersiowej. Niby nie typowa zgaga, ale uważam, że to refluks - zwłaszcza że przez 3 miesiące brałam Diltiazem, który refluks może powodować.

Czy uznać, że te dziwne akcje w gardle to skutek refluksu i czekać aż przejdzie (wczoraj odstawiłam Diltiazem) czy co... Skłaniam się do zrobienia wymazu. Ale może któraś z Was mnie uspokoi, że to od refluksu tak. Nie miałam nigdy takich problemów, a teraz widocznie przez ten lek tak wyszło.[/QUOTE]
Na samo gardło podrażnione - możesz spróbować Glosal do psikania lub do ssania tabletki Isla-Moos

Edytowane przez macka
Czas edycji: 2015-04-23 o 12:29
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 12:40   #4120
Dalek
x

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Jest jakiś wątek typu Jaka to piosenka? Albo może wiecie jak się nazywa piosenka z intra w Kossakowski Nieoczywiste?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=214927&page=120
Dalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 12:44   #4121
panterarozyczka
Zadomowienie

panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:05   #4122
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Gdzie kupię TEN szampon?
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:09   #4123
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Gdzie kupię TEN szampon?
W marketach takich jak Kufland, Real, może nawet w kiosku.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:37   #4124
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Gdzie kupię TEN szampon?
W realu jest na 100%
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:20   #4125
Kala713
Zakorzenienie

Czy miał ktoś ostatnio leczonego zęba kanałowo?Jutro mam wizytę u dentysty i właśnie będzie mi robić jedynkę kanałowo.Nie ukrywam,że jestem przerażona bo strasznie ale to strasznie boję się dentysty.U mnie osiąga to wręcz rozmiar paranoi.Wiem stara baba a boje się jak dziecko,no co zrobić tak mam i już... Już mnie wszyscy uspokajają,że dostane znieczulenie i będzie w porządku ale z drugiej strony każdy jak słyszy ,leczenie kanałowe to zaraz jest taka mina ahaa kanałowe czyli wygląda to tak jak by jednak miało boleć,w sumie już nie wiem kogo słuchać jedni ,że boli drudzy,że nie i badz tu mądry

Może tutaj mi ktoś coś powie,może ostatnio też ktoś leczył akurat jedynkę kanałowo.
Ja mam jutro pierwszą wizytę i wiem,że będę miała usuwany kamień i dentystka będzie coś właśnie robiła przy tej jedynce -jak byłam ostatnio to byłam tak przerażona samą wizytą ,że nawet jej zbytnio nie słuchałam co ona tam będzie w mojej buzi wyprawiać ale z tego co doczytałam to chyba wsadzi mi to lekarstwo z ,którym będę miała pochodzić a potem znowu do nie przyjść.Dobrze mówię?Jak byłam ostatnio to zrobiła mi tylko rtg i nie dałam sobie zrobić nic więcej bo na drugi dzień jechałam na wakacje i nie chciałam zaczynać nic tam robić przed urlopem tym bardziej ,że nie bolało mnie jakoś strasznie

Będę zobowiązana za każdą odpowiedz a szczególnie te dotyczące bólu ,szczerze jak to z tym jest
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:29   #4126
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kala713 Pokaż wiadomość
Czy miał ktoś ostatnio leczonego zęba kanałowo?Jutro mam wizytę u dentysty i właśnie będzie mi robić jedynkę kanałowo.Nie ukrywam,że jestem przerażona bo strasznie ale to strasznie boję się dentysty.U mnie osiąga to wręcz rozmiar paranoi.Wiem stara baba a boje się jak dziecko,no co zrobić tak mam i już... Już mnie wszyscy uspokajają,że dostane znieczulenie i będzie w porządku ale z drugiej strony każdy jak słyszy ,leczenie kanałowe to zaraz jest taka mina ahaa kanałowe czyli wygląda to tak jak by jednak miało boleć,w sumie już nie wiem kogo słuchać jedni ,że boli drudzy,że nie i badz tu mądry

Może tutaj mi ktoś coś powie,może ostatnio też ktoś leczył akurat jedynkę kanałowo.
Ja mam jutro pierwszą wizytę i wiem,że będę miała usuwany kamień i dentystka będzie coś właśnie robiła przy tej jedynce -jak byłam ostatnio to byłam tak przerażona samą wizytą ,że nawet jej zbytnio nie słuchałam co ona tam będzie w mojej buzi wyprawiać ale z tego co doczytałam to chyba wsadzi mi to lekarstwo z ,którym będę miała pochodzić a potem znowu do nie przyjść.Dobrze mówię?Jak byłam ostatnio to zrobiła mi tylko rtg i nie dałam sobie zrobić nic więcej bo na drugi dzień jechałam na wakacje i nie chciałam zaczynać nic tam robić przed urlopem tym bardziej ,że nie bolało mnie jakoś strasznie

Będę zobowiązana za każdą odpowiedz a szczególnie te dotyczące bólu ,szczerze jak to z tym jest

Dostaniesz znieczulenie i nic nie będzie bolało Problem może być potem, właśnie przez to lekarstwo. Ząb się zatruwa i boli. Jednak nie jest to standard. Może boleć, a może nie.

Dlatego ja jestem fanką leczenia kanałowego pod mikroskopem. Wtedy wszystko na jednej wizycie, bez żadnego lekarstwa i zupełnie nic nie boli.
Stary 2015-04-23, 18:12   #4127
201606201229
Konto usunięte

Cytat:

Ja miałam ostatnio leczoną piątkę ale może pomogę chociaż troszkę Też jestem z panikar, dentysty bałam się od zawsze ale z tym znieczuleniem to prawda, praktycznie nic nie boli i nic nie czujesz Poszłam z bólem, dentysta obejrzał, dał znieczulenie, oczyścił mi tego zęba i zatruł. Też się bałam, tym bardziej kiedy dentysta powiedział jak zaboli to proszę dać znać. Myślę sobie- fajnie, czyli jednak będzie bolało. Zakuło mnie delikatnie dwa razy i jak tylko zauważył, to od razu przestał Za trzy dni poszłam już na konkretne leczenie, dał mniejszą dawkę znieczulenia. Nie bolało w ogóle nic Jedynie co, nieprzyjemne jest to wkuwanie się strzykawką ze znieczuleniem ale to jest dosłownie chwila Informuj go, kiedy coś zaboli, czy znieczulenie już zaczyna działać.
Po tej pierwszej wizycie (po zatruciu) zdążyłam wyjść od dentysty i poczułam okropny ból, zaczęło schodzić znieczulenie. Przyznam się szczerze, byłam tak wykończona całym dniem, że się popłakałam, bo bałam się, że spieprzył mi tego zęba. Zaczęłam powoli dotykać, szukać miejsca gdzie mnie boli i okazało się, że to nie ząb a policzek nie wytrzymał siedzenia 30 minut z otwartą buzią.
Stary 2015-04-23, 18:13   #4128
april_20
Zadomowienie

Przyjmie mnie internista na nfz jeśli jestem zapisana do innej przychodni w innym mieście? Za daleko mam do rodzinnego a przepisywać też nie chce się.
Stary 2015-04-23, 18:16   #4129
pastdaylight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdjęcie do dowodu osobistego, tego nowego, jest czarno-białe czy kolorowe teraz, bo nie wiem jak się ubrać.
Ważność starego mi się skończyła i muszę zrobić zdjęcie.
Czarno-białe. W sumie nowa wersja skupia się głównie na twarzy, więc ubiór nie ma znaczenia.
pastdaylight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:28   #4130
emilia0508
królikoholiczka

Mam zaczerwienione oko. Wczoraj chyba coś mi wpadło do.oka, przeplukalam solą fizjologiczna. W pracy zauważyłam że nadal jest czerwone, nie mam teraz jak się dostać do okulisty a jutro też jestem cały dzień w pracy. Czy na nocnym dyzurze w przychodni coś mi pomogą?

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are

Edytowane przez emilia0508
Czas edycji: 2015-04-23 o 18:29
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:34   #4131
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Mam zaczerwienione oko. Wczoraj chyba coś mi wpadło do.oka, przeplukalam solą fizjologiczna. W pracy zauważyłam że nadal jest czerwone, nie mam teraz jak się dostać do okulisty a jutro też jestem cały dzień w pracy. Czy na nocnym dyzurze w przychodni coś mi pomogą?
Powinni
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:36   #4132
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Przyjmie mnie internista na nfz jeśli jestem zapisana do innej przychodni w innym mieście? Za daleko mam do rodzinnego a przepisywać też nie chce się.

Nie. Musisz mieć zlozona deklarację
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:38   #4133
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Dostaniesz znieczulenie i nic nie będzie bolało Problem może być potem, właśnie przez to lekarstwo. Ząb się zatruwa i boli. Jednak nie jest to standard. Może boleć, a może nie.

Dlatego ja jestem fanką leczenia kanałowego pod mikroskopem. Wtedy wszystko na jednej wizycie, bez żadnego lekarstwa i zupełnie nic nie boli.
Czytałam właśnie o tym leczeniu pod mikroskopem.Wydaje mi się,że wybrałam odpowiednie miejsce.Nie jest to jakaś podrzędna przychodnia a chyba dość porządna klinika dlatego trochę mnie dziwi czemu dentystka mi takiego leczenie nie zaproponowała,może w moim przypadku to nie wchodzi w grę? Kurczę ,nie wiem nie znam się na tym.Może ja powinnam jej o tą metodę zapytać?Nie będzie ,że się wymądrzam? Nie chce zrobić złego wrażenie bo boje się,że w ramach rewanżu Pani może być niedelikatna A ja naprawdę jestem panikarą jakich mało Czyli gdyby zrobiła mi tą metodą o której mówisz byłoby na jednej wizycie po bólu?A dużo płaciłaś?

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
Ja miałam ostatnio leczoną piątkę ale może pomogę chociaż troszkę Też jestem z panikar, dentysty bałam się od zawsze ale z tym znieczuleniem to prawda, praktycznie nic nie boli i nic nie czujesz Poszłam z bólem, dentysta obejrzał, dał znieczulenie, oczyścił mi tego zęba i zatruł. Też się bałam, tym bardziej kiedy dentysta powiedział jak zaboli to proszę dać znać. Myślę sobie- fajnie, czyli jednak będzie bolało. Zakuło mnie delikatnie dwa razy i jak tylko zauważył, to od razu przestał Za trzy dni poszłam już na konkretne leczenie, dał mniejszą dawkę znieczulenia. Nie bolało w ogóle nic Jedynie co, nieprzyjemne jest to wkuwanie się strzykawką ze znieczuleniem ale to jest dosłownie chwila Informuj go, kiedy coś zaboli, czy znieczulenie już zaczyna działać.
Po tej pierwszej wizycie (po zatruciu) zdążyłam wyjść od dentysty i poczułam okropny ból, zaczęło schodzić znieczulenie. Przyznam się szczerze, byłam tak wykończona całym dniem, że się popłakałam, bo bałam się, że spieprzył mi tego zęba. Zaczęłam powoli dotykać, szukać miejsca gdzie mnie boli i okazało się, że to nie ząb a policzek nie wytrzymał siedzenia 30 minut z otwartą buzią.
Czyli jest tak jak mówiłam,ze za pierwszym razem czyli jutro pójdę dostane znieczulenie w formie zastrzyku,tak?A następnie Pani zatruje zęba,tak?Pytam bo pamiętam,że dentystka coś wspominała,że teraz się na zatruwa zęba więc co się robi?
Konkretnie...pójdę jutro i co? A ten zastrzyk to ja dostane gdzieś w okolicach tej jedynki?I ten zastrzyk boli ,tak?Boli wbijanie igły czy już to jak igła wchodzi to boli to rozpieranie?A czy możliwe jest,że np znieczulenie nie zadziała i będzie mnie bolało bardzo?

Przepraszam za moje może głupie pytanie ale proszę mi wierzyć o niczym innym nie myślę jak tylko o tej jutrzejszej wizycie i tym co mnie czeka.
Wróciłam dziś z urlopu i tam też zamiast się wyluzować to ja w głowie miałam tylko ten jutrzejszy piątek i to jakże miłe spotkanko z Panią stomatolog Nawet do usuwania kamienia już jej zgłosiłam,że też chce znieczulenie bo na żywca nie zniosę nawet tego
Stary 2015-04-23, 18:41   #4134
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Okulisty tam nie będzie, także pewnie dostaniesz coś na zapalenie spojówek i tyle, cudów nie oczekuj.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:42   #4135
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam właśnie o tym leczeniu pod mikroskopem.Wydaje mi się,że wybrałam odpowiednie miejsce.Nie jest to jakaś podrzędna przychodnia a chyba dość porządna klinika dlatego trochę mnie dziwi czemu dentystka mi takiego leczenie nie zaproponowała,może w moim przypadku to nie wchodzi w grę? Kurczę ,nie wiem nie znam się na tym.Może ja powinnam jej o tą metodę zapytać?Nie będzie ,że się wymądrzam? Nie chce zrobić złego wrażenie bo boje się,że w ramach rewanżu Pani może być niedelikatna A ja naprawdę jestem panikarą jakich mało Czyli gdyby zrobiła mi tą metodą o której mówisz byłoby na jednej wizycie po bólu?A dużo płaciłaś?

Może nie mają tej metody? I te normalne jest tańsze. Ja zapłaciłam 500 zł, ale mój ząb miał 3 kanały. Jedynki mają jeden, więc na pewno byłoby mniej.
Stary 2015-04-23, 18:50   #4136
201606201229
Konto usunięte

Cytat:

Czyli jest tak jak mówiłam,ze za pierwszym razem czyli jutro pójdę dostane znieczulenie w formie zastrzyku,tak?A następnie Pani zatruje zęba,tak?Pytam bo pamiętam,że dentystka coś wspominała,że teraz się na zatruwa zęba więc co się robi?
Konkretnie...pójdę jutro i co? A ten zastrzyk to ja dostane gdzieś w okolicach tej jedynki?I ten zastrzyk boli ,tak?Boli wbijanie igły czy już to jak igła wchodzi to boli to rozpieranie?A czy możliwe jest,że np znieczulenie nie zadziała i będzie mnie bolało bardzo?

Przepraszam za moje może głupie pytanie ale proszę mi wierzyć o niczym innym nie myślę jak tylko o tej jutrzejszej wizycie i tym co mnie czeka.
Wróciłam dziś z urlopu i tam też zamiast się wyluzować to ja w głowie miałam tylko ten jutrzejszy piątek i to jakże miłe spotkanko z Panią stomatolog Nawet do usuwania kamienia już jej zgłosiłam,że też chce znieczulenie bo na żywca nie zniosę nawet tego
Powiem tak, odnośnie leczenia pod mikroskopem- mnie się nawet nie zapytał tylko zaczął tak leczyć Nie wiem konkretnie co Twoja dentystka Ci zrobi ale wydaje mi się, że zatruje tego zęba. Zastrzyk będzie w podniebienie, słuchaj to będzie ukłucie-wiadomo, że Cię lekko zaboli. W moim przypadku czułam lekkie rozpieranie tego dziąsła. Wydaje mi się, że nie ma opcji, żeby znieczulenie nie zadziałało. No jak to tak? Zrobi Ci zastrzyk, będziesz musiała chwilę poczekać. Dentystka będzie pytała czy czujesz już, że znieczulenie zaczyna działać. W razie czego- dołoży. Trafiłam na wspaniałego dentystę, a skoro Ty mówisz, że to jakaś lepsza klinika to uwierz mi, będzie dobrze
Stary 2015-04-23, 19:03   #4137
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie mają tej metody? I te normalne jest tańsze. Ja zapłaciłam 500 zł, ale mój ząb miał 3 kanały. Jedynki mają jeden, więc na pewno byłoby mniej.
Może masz racje,że nie mają,nie wiem-tak jak mówię ja na tym fotelu siedziałam tak zestresowana,że o nic nie pytałam tylko grzecznie kiwałam głową i prosiłam Boga kiedy będę mogła zejść z fotela i iść do domu
Liczę na to,że skoro jedynka ma 1 kanał to będzie mniej bolało.Jeśli chodzi o ceny to osobiście wolałabym zapłacić więcej wiedząc ,ze np nie będzie bolało z tego co mi ta dentysta zaczęła wyliczać ja też słono zapłacę bo już mi coś wspominała o jakimś włóknie szklanym gdzie samo to jest drogie a gdzie tam robota i to wszystko-psychicznie się już nastawiam,że troszkę kasy tam zostawie

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
Powiem tak, odnośnie leczenia pod mikroskopem- mnie się nawet nie zapytał tylko zaczął tak leczyć Nie wiem konkretnie co Twoja dentystka Ci zrobi ale wydaje mi się, że zatruje tego zęba. Zastrzyk będzie w podniebienie, słuchaj to będzie ukłucie-wiadomo, że Cię lekko zaboli. W moim przypadku czułam lekkie rozpieranie tego dziąsła. Wydaje mi się, że nie ma opcji, żeby znieczulenie nie zadziałało. No jak to tak? Zrobi Ci zastrzyk, będziesz musiała chwilę poczekać. Dentystka będzie pytała czy czujesz już, że znieczulenie zaczyna działać. W razie czego- dołoży. Trafiłam na wspaniałego dentystę, a skoro Ty mówisz, że to jakaś lepsza klinika to uwierz mi, będzie dobrze
Aha czyli zastrzyk w podniebienie,ok to chociaż coś już wiem.W sprawie znieczulenia to zrobię jak piszesz kiedy będę czuła ,że już całkowicie nic nie czuje to dopiero w tedy dam sobie cokolwiek robić albo ewentualnie będę chciała więcej znieczulenia ( co w moim przypadku jest całkiem prawdopodobne) a długo to będzie trwało to zatruwanie zęba?A potem co ,mogę spuchnąć albo coś w tym rodzaju?W ogóle to jest taka opcja,że potem dopiero zacznie boleć?Tylko nie policzek a właśnie ta jedynka?
A ile Ty płaciłaś za swoje wizyty?Bo dwa razy byłaś,tak?Ja nawet nie wiem ile zapłacę jutro ale spodziewam się,że nie mało bo już każdy mi powtarza,że leczenie kanałowe do tanich nie należy

Kurcze,normalnie nawet teraz jak o tym piszemy to ja już się aż pocę z nerwów
To jutro czeka mnie najpierw kamień a potem zatrucie tej jedynki
Stary 2015-04-23, 19:06   #4138
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Czy znacie jakiś dobry sposób żeby zablokować nieznośne emaile od nadawcy " lokalizuj" -> temat : " zlokalizuj telefon " czy jakoś tak to szło ?

Te ćwoki wysyłają ciaglę mi emaile... pomimo tego, że ich zablokowałam tzn dodałam do czarnej listy to i tak trafiają od nich wiadomości na SPAM nadal a nawet zaczęli jeszcze dodatkowo wysyłać jako nadawca " polokalizuj " :/
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 19:11   #4139
201606201229
Konto usunięte

Cytat:
Aha czyli zastrzyk w podniebienie,ok to chociaż coś już wiem.W sprawie znieczulenia to zrobię jak piszesz kiedy będę czuła ,że już całkowicie nic nie czuje to dopiero w tedy dam sobie cokolwiek robić albo ewentualnie będę chciała więcej znieczulenia ( co w moim przypadku jest całkiem prawdopodobne) a długo to będzie trwało to zatruwanie zęba?A potem co ,mogę spuchnąć albo coś w tym rodzaju?W ogóle to jest taka opcja,że potem dopiero zacznie boleć?Tylko nie policzek a właśnie ta jedynka?
A ile Ty płaciłaś za swoje wizyty?Bo dwa razy byłaś,tak?Ja nawet nie wiem ile zapłacę jutro ale spodziewam się,że nie mało bo już każdy mi powtarza,że leczenie kanałowe do tanich nie należy

Kurcze,normalnie nawet teraz jak o tym piszemy to ja już się aż pocę z nerwów
To jutro czeka mnie najpierw kamień a potem zatrucie tej jedynki
Żeby nie było, ja dentystką nie jestem i przekazuję tylko to, co słyszałam tydzień temu Nie pamiętam ile u mnie zatruwanie trwało ale chyba około 30 minut. Dentysta powiedział mi, że jak znieczulenie zacznie schodzić może trochę boleć. Dodatkowo u mnie był jakiś stan zapalny i powiedział, że jakby coś się działo to przyjeżdżać do niego i tyle. Mam już za sobą dwie wizyty+ czeka mnie ostatnia założenie plomby. Za wszystko zapłaciłam około 600 zł. Napisałabym nie denerwuj się ale wiem, że to nic nie da. Też dzień przed siedziałam na necie i czytałam różne fora. Postaraj się chociaż troszkę uspokoić i mówię serio- to nie jest wcale straszne Daj znać jutro jak było
Stary 2015-04-23, 19:30   #4140
201605300922
Konto usunięte

Macie jakiś sprawdzony sposób na ściąganie filmów z youtube? Chcę jeden zaprezentować w swojej prezentacji na egzaminie z medycznego angielskiego, oczywiście z podaniem źródła. Próbowałam kilku sposobów ale mi nie wychodzi Potrzebuję takiego idiotoodpornego sposobu, bez grzebania w javie i innych, bo się na tym zupełnie nie znam. Ew. jeśli któraś z Was miałaby chwilę i mogła go ściągnąć i mi wysłać, to byłabym bardzo wdzięczna
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości