Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 13:09   #571
truskafffka91
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wczoraj po raz pierwszy spróbowałam małży. Zawsze się zarzekalam, że nigdy, ale dostaliśmy je jako przystawkę w restauracji... Ja juz szukałam wymówki dla kelnera, że jestem uczulona czy coś a mój mąż, który nie lubi próbować nowych rzeczy i nawet szpinaku się bał, jak pierwszy raz próbował, mówi SPRÓBUJMY no to trudno, sprobowalismy, przeżyliśmy.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

A w zasadzie to były mule, ale nie wiem czym się różnią od małży.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Różnią się Mają inny smak i wielkość też inna cytrynka i lód <3
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:11   #572
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
W takich momentach takie myśli chodzą po głowie, to normalne że człowiek ucieka do codziennych, błahych problemów żeby trochę zapomnieć.

Nie zlinczują cię na pewno, jesteś w ciąży więc wiadomo że nie masz do wyboru do koloru tylko chodzisz w tym, w co się mieścisz.
Taką mam nadzieję, zwłaszcza że będąc w ciąży i chodząc po sklepach nie mam w głowie "może ktoś umrze zanim urodzę, lepiej kupię coś czarnego na wszelki wypadek"...

No nic, uciekam z wizażu, bo jeszcze sporo załatwiania przede mną, pakowanie, wieńce i inne takie...

Dziękuję Wam bardzo za wsparcie, jesteście wielkie ! (tylko żeby żadna zaraz nie pomyślała, że piszę o Waszych rozmiarach.. )

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:12   #573
Sandrusia91
Zadomowienie

ufff.
zalatwilam wszystko dzisiaj zeby przyslali mi nowe dokumenty

i padam normalnie :/
a jeszcze na zakupy trzeba jechac, bo mała ma w niedziele urodzinki

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:12   #574
mama_izka
Raczkowanie

A ja pralam w normalnym proszku. Ewentualnie sensitive (vizir albo persil) i wlaczalam dodatkowe płukanie i płyn tez sensitive. Z pierwszym kupilam po jednym ale jak się pokonczyly do dalam spokój. Cenią się ze hoho.

Panna Izabela jak mi zmarła babcia gdy byłam w pierwszej ciąży to akurat miałam czarne ciazowe spodnie. Sztrukowe co prawda ale nikt się krzywo nie patrzył. Kurtkę to juz wogole bo kremowa. Sweter mi mama szary pozyczyla i nikt mi głowy nie urwał. Także ubierz się wygodnie i nie kombinuj i się nie denerwuj
mama_izka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:13   #575
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Taką mam nadzieję, zwłaszcza że będąc w ciąży i chodząc po sklepach nie mam w głowie "może ktoś umrze zanim urodzę, lepiej kupię coś czarnego na wszelki wypadek"...

No nic, uciekam z wizażu, bo jeszcze sporo załatwiania przede mną, pakowanie, wieńce i inne takie...

Dziękuję Wam bardzo za wsparcie, jesteście wielkie ! (tylko żeby żadna zaraz nie pomyślała, że piszę o Waszych rozmiarach.. )
Współczuje straty...

A propo's wielkości to u mnie +10 na liczniku. I siedzę i się dołuje, bo moja mama i siostra przytyły w ciazy tylko 7kg. Czuje się strasznie...
Stary 2015-04-23, 13:18   #576
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Współczuje straty...

A propo's wielkości to u mnie +10 na liczniku. I siedzę i się dołuje, bo moja mama i siostra przytyły w ciazy tylko 7kg. Czuje się strasznie...
ja też zaraz bede tyle miała , nie martw się wszytsko zrzucimy po

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:20   #577
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja też zaraz bede tyle miała , nie martw się wszytsko zrzucimy po
Taaak, tylko one dają mi mądre rady jak to robić, zeby nie przytyć. A siostra wpierdzielała kilka razy dziennie kebaby, maca i hotdogi z cpn. Teraz mi radzi, żebym omijała puste kalorie i , zebym ćwiczyła i wogole to na maraton poszla. I to jest dołujące...
Stary 2015-04-23, 13:20   #578
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Sandrusia91
Dobrze, że udało się wszystko załatwić, ale współczuję straty. Wczoraj okradli mojego brata ciotecznego i pierwsze co to podzwonił po wszystkich providentach, pożyczkach itd. żeby nikt nie brał pożyczki na jego dowód. Teraz będzie musiał wszystko wyrabiać od nowa:/ i w dodatku sobie troszkę poczeka.

truskafffka91
Nawet nie wiesz jak chętnie przyjęłabym Twoje kilogramy!

Dziewczyny jest tutaj ktoś kto pracuje na umowę o pracę i umowę o dzieło u jednego pracodawcy? mam parę pytań...
Stary 2015-04-23, 13:26   #579
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz robiłam to wszystko w gabinecie położnych wiec raczej zaznaczyły chociaż nie wiem w sumie
W laboratorium nie patrzą skąd to jest (materiał) tylko na płeć i wiek.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć,
aakkzii też jestem po badaniach:/
za dużo leukocytów, za mało limfocytów, neutrofile za wysokie...:/

fatal21
Gratulacje!

Bianeczkaa
Wyglądasz pięknie po prostu pięknie

Panna Izabela
Współczuję straty bliskiej osoby Twojemu tżtowi no i Tobie bo nie jest to komfortowa sytuacja. Niestety wiem jak to jest i w takich chwilach potrzebna jest po prostu obecność i bliskość drugiej osoby. To największa i najlepsza pomoc. Wbrew pozorom faceci są bardziej wrażliwi emocjonalnie. Jeżeli płacze to pozwól mu na to, ale bądź blisko. Teraz to pewien rodzaj przygotowania. Kiedyś przyjdzie się wam razem zmagać ze śmiercią rodziców - to przechodzi się najciężej i tej pustki po prostu nie da się wypełnić.

malaja86
Dobrze, że z dzieckiem OK. Wyniki moczu - skąd to znam ja ciągle mam coś źle :P.

Sandrusia91
No no ładny brzuszek i ładna waga na plusie.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Patrząc na ceny tej Loveli, to chyba niedużo ale chodzi Ci o mleczko do prania czy płyn do płukania?
Bez promocji są za ok 20 zł.
A ja znalazłam w chemii niemieckiej płyn do płukania za 7,50, nie wiem nawet czy nie taki, o jakim któraś z Was mówiła, że są w Lidlu. Ten ma całe opakowanie po niemiecku tylko cenę polską babka nakleiła, nie widziałam w każdym razie żadnej informacji na opakowaniu zawierającej jakiś polski adres, więc może to ten prawdziwy? Nie znam się, ale 7,50 to bardzo tanio, bo my nasze kupujemy drożej nawet z promocjami.

Ja to wiem, tylko to takie głupie, wszyscy płaczą a ja stękam nad ciuchami.
Kupiłabym, gdyby to nie musiała być czarna - a mam na lato już trochę czarnych ciuchów i nie chcę w ciąży tak na ciemno ciągle chodzić, nie przepadam za tym kolorem o tej porze roku. Tą jedną właśnie mam i ona jest cienka, więc w razie czego ją założę, albo jakąś ładniejszą tunikę czarną od mamy pożyczę i jasne spodnie wyjściowe - może mnie nikt nie zlinczuje, że nie jestem cała na czarno...
Dla mnie to normalne, że myślisz, żeby wyglądać stosownie do wytuacji. Jak umarła babci tż to nie pamiętam jak byłam ubrana, ale chyba nie był to cały czarny strój.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Dzisiaj robię trzeci chlebek Zaraz już wstawiam do pieca. Wczoraj przyszły kosze do wyrastania, więc mam chyba wszystko na takie podstawowe wypieki

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:32   #580
misiskuku
Zadomowienie

aaa jesteśmy po wizycie

Będzie dziewczynka ale nas zaskoczyła bo jeszcze w 13 tygodniu gin mówił, że "coś sterczy" ale potwierdzić nie chciał.
Waży 404g.
Ogólnie wszystko dobrze, ja tak się stresowałam wizytą, że aż mi ciśnienie skoczyło, a rano miałam jeszcze dobre. Oczywiście byliśmy na 4D a nasza gwiazda sobie spała z rączką przy buzi. Nawet próba "gimnastyki" przez gina nie pomogła..

Tż się bardzo cieszy, również zaskoczony, chodzi tylko i mówi "musimy ładne imię wybrać"

Dzwoniłam do moich rodziców powiedzieć im, że mogą sukienki zacząć kupować

Idę teraz do rodziców posiedzieć bo znowu młot chodzi i własnych myśli nie słyszę
Stary 2015-04-23, 13:34   #581
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Taaak, tylko one dają mi mądre rady jak to robić, zeby nie przytyć. A siostra wpierdzielała kilka razy dziennie kebaby, maca i hotdogi z cpn. Teraz mi radzi, żebym omijała puste kalorie i , zebym ćwiczyła i wogole to na maraton poszla. I to jest dołujące...
no odzywiac to sie trzeba bardzo ostroznie :/
niestety

wymianki
Stary 2015-04-23, 13:35   #582
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
aaa jesteśmy po wizycie

Będzie dziewczynka ale nas zaskoczyła bo jeszcze w 13 tygodniu gin mówił, że "coś sterczy" ale potwierdzić nie chciał.
Waży 404g.
Ogólnie wszystko dobrze, ja tak się stresowałam wizytą, że aż mi ciśnienie skoczyło, a rano miałam jeszcze dobre. Oczywiście byliśmy na 4D a nasza gwiazda sobie spała z rączką przy buzi. Nawet próba "gimnastyki" przez gina nie pomogła..

Tż się bardzo cieszy, również zaskoczony, chodzi tylko i mówi "musimy ładne imię wybrać"

Idę teraz do rodziców posiedzieć bo znowu młot chodzi i własnych myśli nie słyszę
Duuużooo waży wasza córeczka który masz tydzień już?
Z "sukieniami" niech jeszcze moze poczekają, bo może synek się dupką odwrocił ?
Stary 2015-04-23, 13:39   #583
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Współczuje straty...

Organizm każdej kobiety jest inny. Możemy się odżywiać tak samo, a jedna przytyje 8 kg, a druga 20 kg. Nie ma się co dołować. A mama i siostra to szczęściary w takim razie
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:40   #584
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
no odzywiac to sie trzeba bardzo ostroznie :/
niestety
Jem normalnie. Z tym, że 0 chipsów, czekolady, żadnych fastfoodow.. Same obiady, dużo warzyw, trochę mniej owoców, nabiał etc. A ja i tak tyje. Inne żyja na samym śmieciowym żarciu i nie tyją, az tak dużo..I gdzie tu sprawiedliwość?

Aakkzzii, a Ty miałaś wagę nornalną (BMI) przed ciążą?

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Organizm każdej kobiety jest inny. Możemy się odżywiać tak samo, a jedna przytyje 8 kg, a druga 20 kg. Nie ma się co dołować. A mama i siostra to szczęściary w takim razie
U mnie "rodzinne" jest max. 9kg. Może u mnie się już zatrzyma... Oby. Niby miały niedowagę. A ja normalną wagę w ciązy.
Stary 2015-04-23, 13:41   #585
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Parę godzin mnie nie było, kręgosłup już mi pęka.. teraz ide poleżeć do słoneczka na leżak na balkonie kupiłam w biedronce Lovele i tak się zastanawiam jaka jest dobra cena za taki plyn do prania na 15prań? czy 14,99 to ok czy dużo czy mało?... powoli bede patrzała na promocje tych środków do prania, ale przejrzałam gazetki i nigdzie teraz nie ma nic ciekawego.
Wydaje mi się ze chyba cena jest w miarę ok. Ja zrobiłam zapas raz porządny i proszków juz więcej nie kupuje, jak mi się skończą te co mam to zacznę prac w normalnym. Mam dwa razy po 2.2 kg płyn na 24 prania . Do płukania 3 litry i odplamiacz mały. Odplamiacz podoba mi się na maksa bo jest taki poręczny i na końcu ma szczotkę która można p oczyścić ubranka.

Cytat:
wiem co czujesz moja ukochana rodzina zawsze daje i dawała mi rady na temat mojej wagi. A w szczególności moja siostra która wyglądem przypomina patyka, wpierdziela tyle słodyczy chipsów itp a waga nie rośnie. I ona najbardziej lubi dawać rady na temat wagi. W życiu sportu nie uprawiala chuchro takie z niej. Jak by wiatr mocniej powiał to by odleciala.
Tylko ze ja dobrze czuje się w swoim ciele i nie wiem dlaczego wszyscy uważają że jeśli ktoś ma 5 10 kg nadwagi to odrazu jest nieszczęśliwy. Owszem myślę czasem o tym ze mogłabym schudnąć ale bez przesady.. ciśnienia nie mam.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:42   #586
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aaa jesteśmy po wizycie

Waży 404g.

Super gratulacje A jakieś wstępne propozycje imienia już były czy jeszcze zero pomysłów?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-23, 13:43   #587
TusiaeM
Zakorzenienie

Panna Izabela ja bym ubrała tą tunikę i czarne leginsy

Gratuluje wizyt dziewczyny

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:44   #588
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Wydaje mi się ze chyba cena jest w miarę ok. Ja zrobiłam zapas raz porządny i proszków juz więcej nie kupuje, jak mi się skończą te co mam to zacznę prac w normalnym. Mam dwa razy po 2.2 kg płyn na 24 prania . Do płukania 3 litry i odplamiacz mały. Odplamiacz podoba mi się na maksa bo jest taki poręczny i na końcu ma szczotkę która można p oczyścić ubranka.

wiem co czujesz moja ukochana rodzina zawsze daje i dawała mi rady na temat mojej wagi. A w szczególności moja siostra która wyglądem przypomina patyka, wpierdziela tyle słodyczy chipsów itp a waga nie rośnie. I ona najbardziej lubi dawać rady na temat wagi. W życiu sportu nie uprawiala chuchro takie z niej. Jak by wiatr mocniej powiał to by odleciala.
Tylko ze ja dobrze czuje się w swoim ciele i nie wiem dlaczego wszyscy uważają że jeśli ktoś ma 5 10 kg nadwagi to odrazu jest nieszczęśliwy. Owszem myślę czasem o tym ze mogłabym schudnąć ale bez przesady.. ciśnienia nie mam.
Fajnie, że masz takie podejście. Ja pomimo, ze wagę miałam przed ciązą dobrą to czułam się źle. Moja sis na niedowagę. Do tego w ciąży też miała .

.

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-04-23 o 13:47
Stary 2015-04-23, 13:47   #589
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Jem normalnie. Z tym, że 0 chipsów, czekolady, żadnych fastfoodow.. Same obiady, dużo warzyw, trochę mniej owoców, nabiał etc. A ja i tak tyje. Inne żyja na samym śmieciowym żarciu i nie tyją, az tak dużo..I gdzie tu sprawiedliwość?

Aakkzzii, a Ty miałaś wagę nornalną (BMI) przed ciążą?

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

U mnie "rodzinne" jest max. 9kg. Może u mnie się już zatrzyma... Oby. Niby miały niedowagę. A ja normalną wagę w ciązy.
tak normalną wg BMI wg mnie była za duża
mam 160 ważyłam 58kilo
a teraz mam 67, 8 no czyli już mam +10

wymianki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 13:49   #590
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
tak normalną wg BMI wg mnie była za duża
mam 160 ważyłam 58kilo
Ja 169i waga 62 czyli mniej wiecej tyle samo

Ufff, dobrze, że ktoś łączy się ze mną w bulu i nadziei...
Stary 2015-04-23, 13:52   #591
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ja 169i waga 62 czyli mniej wiecej tyle samo

Ufff, dobrze, że ktoś łączy się ze mną w bulu i nadziei...
mi tak skoczyło w pierwszym trymestrze
teraz od poczatku kwietnia mam raptem 1 kilo do przodu
zaczęłam słodzić cukrem nie słodzikiem, pieczywo zaczęłam jeść, śniadania kolacje wszytsko regularnie i proszę
myślę ze po ciąży wrócę do słodzika odstawie pieczywko i jakoś zleci .

wymianki
Stary 2015-04-23, 13:59   #592
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ale u mnie dzisiaj młoda szaleje Leże i czuję jak się kręci

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-23, 14:03   #593
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
u mnie tez, wczoraj taka cisza a dziś też czuję

wymianki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 14:03   #594
grita
Rozeznanie

Cytat:
Powiem ci jak to mnie opisała pani Ogólnie jest teraz zasyp zgłoszeń na 2015. Ja zapisałam na 2016, ale tez już są dzieci zgłaszane. Jest tam jakaś pula na 2015. Te dzieci, które się nie załapią, będą automatycznie stały dalej w kolejce i czekały, pod warunkiem, ze rodzice wyrażą chęć czekania. Rok żłobkowy zaczyna się od września i wtedy są dzieci przyjmowane. W międzyczasie, gdy ktoś zrezygnuje, od kolejnego miesiąca jest przyjmowane nowe dziecko z listy. Wszystkie dzieci, które się nie dostały w 2015 są przede mną w kolejce na 2016, więc nie ma co liczyć, ze zwolni się miejsce wcześniej. Plus jest taki, że za rok, te dzieci z 2015 będą o rok starsze, więc pójdą do 2 grupy a my idziemy do 1 A i jeszcze przez ten cały czas trzeba co 3 miesiące wysyłać maile potwierdzające chęć dalszego uczęszczania dziecka do żłobka. Nie wyślesz, wypadasz.
Dzięki bardzo, jeszcze przemyślę kwestię zapisania Małego, wolałabym jednak do żłobka od 2 lat puścić, a wcześniej niania, ale zobaczymy jak wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
my juz po wizycie u lekarza.. na 90% chlopczyk hehe. nie chcial nogow rozkraczyć wazy 376g i 23cm z nogami cos mu tam sterczalo miedzy nogami i pepowiną, no ale nie ma na 100% tylko 90 % :/ moze 20.05 pokaze co tam ma wstydnis maly
Gratulacje jak na 90% to już prawie pewne, szczególnie że na poprzednim usg lekarz też obstawiał chłopaka

Cytat:
Współczuje straty...

Nie zamartwiaj się, każdy organizm jest inny, teraz mamy o wiele mniej ruchu niż przed ciążą. Normanie pewnie już jeździłybyśmy na rowerach, poszły na fitness czy cokolwiek, a tu się trzeba oszczędzać, więc to też swoje robi.. Ja mam niby tylko na plusie 5 kg, ale ważę teraz tyle co pod koniec pierwszej ciąży A jak wiadomo im bliżej finału tym kg lecą szybciej, więc spodziewam sie, że będzie różnie. Szczególnie, że ciężko mi odmówić sobie słodyczy i lodów...

Cytat:
aaa jesteśmy po wizycie

Waży 404g.

Gratulacje!! Ja też jak się kładę na leżankę do usg to mi serce wali jak szalone, jakoś się tym stresuję Macie już jakieś imię wstępnie wybrane czy jeszcze nie?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:03   #595
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
mi tak skoczyło w pierwszym trymestrze
teraz od poczatku kwietnia mam raptem 1 kilo do przodu
zaczęłam słodzić cukrem nie słodzikiem, pieczywo zaczęłam jeść, śniadania kolacje wszytsko regularnie i proszę
myślę ze po ciąży wrócę do słodzika odstawie pieczywko i jakoś zleci .
Obyyyy wróciło. A wymiotowałaś? Bo ja nie... A co do słodzenia kawy i herbaty to ja słodzę tylko kawę (bezkofeinową).
Stary 2015-04-23, 14:04   #596
grita
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też dyskoteka trwa, pewnie po ince
Stary 2015-04-23, 14:05   #597
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo, jeszcze przemyślę kwestię zapisania Małego, wolałabym jednak do żłobka od 2 lat puścić, a wcześniej niania, ale zobaczymy jak wyjdzie.

Gratulacje jak na 90% to już prawie pewne, szczególnie że na poprzednim usg lekarz też obstawiał chłopaka

Nie zamartwiaj się, każdy organizm jest inny, teraz mamy o wiele mniej ruchu niż przed ciążą. Normanie pewnie już jeździłybyśmy na rowerach, poszły na fitness czy cokolwiek, a tu się trzeba oszczędzać, więc to też swoje robi.. Ja mam niby tylko na plusie 5 kg, ale ważę teraz tyle co pod koniec pierwszej ciąży A jak wiadomo im bliżej finału tym kg lecą szybciej, więc spodziewam sie, że będzie różnie. Szczególnie, że ciężko mi odmówić sobie słodyczy i lodów...

Gratulacje!! Ja też jak się kładę na leżankę do usg to mi serce wali jak szalone, jakoś się tym stresuję Macie już jakieś imię wstępnie wybrane czy jeszcze nie?
Tylko ja na rowerze jeźdzę. Mniej, bo jakies 40-50km tygodniowo, a wcześniej 160, a nawet i 200km.
Stary 2015-04-23, 14:06   #598
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Obyyyy wróciło. A wymiotowałaś? Bo ja nie... A co do słodzenia kawy i herbaty to ja słodzę tylko kawę (bezkofeinową).
właśnie nie, nie miałam żadnych mdłości żadnych wymiotów czułam się doskonale i apetyt mi dopisywał

wymianki
Stary 2015-04-23, 14:08   #599
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie nie, nie miałam żadnych mdłości żadnych wymiotów czułam się doskonale i apetyt mi dopisywał
To pewnie dlategooo, ja też nie miała nic z typowych oznak ciąży, a szkoda....
Stary 2015-04-23, 14:09   #600
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam wodę, mogę cały dzień siedzieć nad wodą i lubię plywac , ale w ciąży postanowiłam nie chodzić na baseny i nie kąpać się w publicznych miejscach, ze względu na moja poprzednia ciążę za bardzo boje się infekcji... Także jakoś przecierpie to lato, ale z maluszkiem chciałabym od paru miesięcy jeździć na basen zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dodaje moje zdjęcie z dziś, zaczyna coś być widać! uświadomiłam sobie ze zaczynam 19 tydzień! Jeszcze nigdy nie byłam na tym etapie ciąży, wiec od teraz dla mnie wszystko nowe :p nie wiecie tak się ciesze ze wszystko jest ok
Fajny brzuszek, bardzo zgrabny!! W ogóle jesteś drobna, pewnie będziesz cała chuda, tylko piłka z przodu wyskoczy
A po Twoich przejściach wcale się nie dziwię, że dmuchasz na zimne i będziesz unikać basenów i jezior. Mnie lekarz w pierwszej ciąży mówił, że można zmniejszyć ryzyko złapania infekcji aplikując sobie tampon na czas kąpieli.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości