|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
dzien dobry!
rano bylam u mechanika z samochodem - jakas pompa byla do zmiany i zamiast siedziec u nich przez 2 godziny to poszlam na zakupy znalazlam kilka bluzek i spodnie!! Spodnie sa dosc niskie wiec sa dobre na teraz i na po ciazy tez beda raczej ok wiec jestem zadowolona bo dawno juz sobie spodni nie kupilam. a dodatkowo sa pomaranczowe - takich to jeszcze nigdy nie mialam jak mi sie uda to wrzuce Wam pozniej zdjecia moich lupow. Przy okazji kupilam tez butelki dla Malucha (planuje kp ale krotko).a teraz juz jestem w domu, Mala spi, a ja objadam sie lodami domowej roboty - mmmniaaam!! jednak dzien wolny od pracy od czasu do czasu dobrze robi Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje...
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy
Ja tam mam jedno opakowanie, tak w razie w. A jak będę potrzebowała więcej to się kupi. ![]() Gdzieś widziałam wielorazowe i to mnie na maxa obrzydziło ![]() Z góry uprzedzam - tak, wiem że to się pierze
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-04-23 o 13:17 |
|
|
|
#3184 |
|
Rozeznanie
|
a co do wagi w ciazy. ja w pierwszej ciazy uwazalam na to co jem i staralam sie ograniczac slodycze i przytylam jakies 8-9 kg, ktore spadly praktycznie zaraz po porodzie. W tej ciazy zdecydowanie mniej uwazam i mam straszna ochote na slodycze (i jem jak mam ochote) i poki co mam 8 kg na plusie. zostal mi juz tylko miesiac, wiec moze i dojda jeszcze ze 2 ale nie wiecej, wiec tez jest ok. 2 kg roznicy a tyyyyle przyjemnosci wiecej
![]() PS. strasznie przepraszam za brak polskich znakow ![]() wiem ze okropnie musi sie to czytac...
|
#3185 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pisze z tel wiec mi raz z Pl znakami wychodzi a raz bez i nie zwracam uwagi u innych ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam tylko 1 opakowanie jesli będą potrzebne to dokupię później
|
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
No możliwe, ale mój gin nie zważy..
Cytat:
![]() Kusisz tymi lodami strasznie ![]() Nawet wczoraj czy przedwczoraj była tu rozmowa o tym, że dużo ludzi tak straszy takimi tekstami.. To jest tak, jak ja bym każdą kobietę planującą dziecko straszyła moimi ciążowymi dolegliwościami ;/
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Country wszystko zalezne od tego jak bedzie u ciebie z pokarmem,czy bedzie nawal czy normalnie.
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu jak tam biszkopt?
![]() Jakby któraś nie miała obiadu, to u mnie makaron z sosem pieczarkowym z cukinią i groszkiem
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Wez sobie jedna paczke 30 czy 50 sztuk a jak ci braknie to sa w rossmanie czy gdziekolwiek indziej
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy typowego nawału nie miałam a tych wkładek sporo mi poszło. Na wyjście obowiązkowo, bo zdarzają się przecieki, dziecko dłużej nie je i mleko zaczyna samo kapać. Nie chciałabym paradować w poplamionej bluzce na cyckach
No i z karmieniem jeszcze jest tak, że jak karmisz z jednej to z drugiej też trochę zaczyna lecieć. Nie pamiętam przez jaki okres, ale pierwsze tygodnie to wkładki używałam ciągle w nocy, jak nie ubrałam to budziłam się zalana mlekiem, koszula, poduszka wszystko do zmiany ![]() Teraz kupiłam już 3 paczki resztę dokupię na bieżąco. Nie zamawiałabym tylko gdybym nie planowała karmić piersią wcale. |
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Gabisun za odpowiedź wezmę w takim razie 2 op. Warto brać patyczki do uszu dla malucha? I jak jest z tą witaminą d i k po porodzie?
|
|
|
|
#3195 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robie wloska pizze z pomidorami, szynka parmenska, rukola i parmezanem ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- No wlasnie ![]() Wystawilam jedne szpilki na allegro. Sa na mnie za duze, ani razu ich na nogach nie mialam Identyczne jak te
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o wzrost to ja należę do średniaków bo mam 167 cm, ale mój Tż jest odemnie sporo wyższy
a któraś tu pytała gdzie można spotkać takich wysokich facetów to ja nie wiem bo mój zjawił się w najmniej odpowiednim momencie mojego życia, ale walczył jak lew i wywalczył ![]() Co do wkładek laktacyjnych to ja kupiłam jedno opakowanie zawsze można dokupić jak coś, u nas w szpitalu jest nawet sklepik z różnymi akcesoriami ![]() Dziewczyny a ile koszul bierzecie do szpitala?? Bo ja mam 3 i naszykowane i zastanawiam się czy dokupić jeszcze jedną??
|
|
#3199 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Tak, pół na pół, że złamany. Jak to ścięgno, to też szyna, więc nie poszłam na rezonans, skoro oba urazy leczy się tak samo. A co więcej, nie mam szyny tylko ortezę i mogę do kąpieli ściągać i na akupunkturę. Byle nie na długo, bo boli.
Cytat:
jak z horroru albo teledysku cradle of filthCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam 90% ubranek wyprane. Jeszcze ręczniki itd. Piorę w żelu persil, pranie długie z praniem wstępnym i dodatkowym płukaniem. Już zrobiłam chyba z 6 prań.... jeszcze przewiduję dwa i trzecie na minky. Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie warto być na diecie ![]() od świąt nie.jestem. a byłam miesiąc i co, woda się zebrała i +5kg w parę dni przyszło. Nie mam diety, w 2,5 tyg +1kg... bo akurat nie zebrała się woda. Pokręcone to wszystko ![]() Odwiedził mnie niespodziewanie kolega z pracy... a ja nie wykąpana, nie uczesana omg... miałam 15min po telefonie na przygotowanie się |
|||||||
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam segregację ubranek. Sporo tego
Pewnie połowy nie założę. Jedynie czego mi brakuje to rampersów na cieplejsze dni, jak znajdę coś fajnego to kupię.
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupię sobie chyba jeszcze jakąś 1 czarną z bonprixu
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
Ja oslonek nie kupuje.
Moj tz jest ode mnie 4 cm nizszy krasnale jestesmy on to juz w ogole bo ma 158 cM. Ale nadrabia charakterem. |
|
|
|
#3203 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę A to ginekolog na wizycie pobiera ten wymaz czy jakieś laboratorium ? Jaka jest cena tego badania ? Cytat:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/G...in-porodu.html Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zastanawiam się co ubrać po porodzie, bo w swoje stare spodnie nie wejdę a głupio w ciazowych chodzić nogi mam jak serdelki to i sukienka odpada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seksi koszulę z kotkami dostałam od teściowej, na urodziny W sumie ok, nie będzie żal wyrzucić.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-04-23 o 15:05 |
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam dokupić pare ubranek, ale wczoraj dowiedziałam sie, ze kuzynka ma coś na dniach przywieźć po synku moze akurat coś wybiorę, więc na razie wstrzymuję sie z kupowaniem
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bana na zakupy! Nie mogę już szaleć, bo nawet pojemny Malm tego wszystkiego nie pomieści.
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba, aż takiego kaloryfera bym nie chciała mieć Co do wzrostu i wagi to ja mam 172 cm, waga sprzed ciąży 58 kg, teraz 6,5 kg na plusie. Właśnie zjadłam zupę grzybowa i dalej jestem mega głodna, normalnie zupa mnie zapycha na trochę. Chyba trzeba sie bedzie kanapka dobić bo słodkiego nic w domu nie ma. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

znalazlam kilka bluzek i spodnie!! Spodnie sa dosc niskie wiec sa dobre na teraz i na po ciazy tez beda raczej ok wiec jestem zadowolona bo dawno juz sobie spodni nie kupilam. a dodatkowo sa pomaranczowe - takich to jeszcze nigdy nie mialam 

teraz też dostałam wiadomość na fb, że mam się wyspać, bo to już niedługo 

06.09.2014 

za ciebie i maleństwo
Trochę szkoda, bo takie miałam plany..
Bo ja oczywiście nie, a fajnie by było, gdybym miała to pod ręką