Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 13:10   #3181
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

dzien dobry!
rano bylam u mechanika z samochodem - jakas pompa byla do zmiany i zamiast siedziec u nich przez 2 godziny to poszlam na zakupy znalazlam kilka bluzek i spodnie!! Spodnie sa dosc niskie wiec sa dobre na teraz i na po ciazy tez beda raczej ok wiec jestem zadowolona bo dawno juz sobie spodni nie kupilam. a dodatkowo sa pomaranczowe - takich to jeszcze nigdy nie mialam jak mi sie uda to wrzuce Wam pozniej zdjecia moich lupow. Przy okazji kupilam tez butelki dla Malucha (planuje kp ale krotko).
a teraz juz jestem w domu, Mala spi, a ja objadam sie lodami domowej roboty - mmmniaaam!! jednak dzien wolny od pracy od czasu do czasu dobrze robi

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. tak jak przypuszczałam jutro idę do szpitala. Mała mocno napiera główką na szyjkę. Pessar na razie trzyma ale może w każdej chwili puscić dlatego trzeba podać sterydy na płucka. Boję się...
jeny... wspolczuje i trzymam kciuki. jak bedziesz miala mozliwosc to daj znac co slychac.

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Tylko gorzej jak budżety są nadal osobne i jedno rezygnuje z wszystkich przyjemności na poczet ciąży i wyprawki a drugie się tym nie interesuje ... ale nie chce juz o tym myśleć bo znów będzie noc z głowy ...
ale jak to osobne? przeciez dziecko jest wspolne!! skoro tak to przy nastepnych zakupach powiedz: kochanie, potrzebuje Twoja karte! oczywiscie spyta jak to, po co i dlaczego. odpowiedz ma byc krotka: na dziecko! przeciez to chyba normalne i logiczne ze koszty sa wspolne!!!!!

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
no dziewczyny to z zazdrości wszystko robią.. teraz też dostałam wiadomość na fb, że mam się wyspać, bo to już niedługo
co za bezsensowna wiadomosc!! ze tez komus sie w ogole chce tracic czas na pisanie i wysylanie tego!!

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny robię zamówienie w gemini i zasypię was pytaniami. Bierzecie te osłonki na piersi?
nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje...
Stary 2015-04-23, 13:11   #3182
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
country no to przecież nie jesteś niska!
Ja chyba jestem największą wątkową calineczką
Stary 2015-04-23, 13:11   #3183
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo będzie potrzebnych tych wkładek laktacyjnych?
Zależy Ja tam mam jedno opakowanie, tak w razie w. A jak będę potrzebowała więcej to się kupi.
Gdzieś widziałam wielorazowe i to mnie na maxa obrzydziło
Z góry uprzedzam - tak, wiem że to się pierze

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-04-23 o 13:17
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:17   #3184
Soleil_Rouge
Rozeznanie

a co do wagi w ciazy. ja w pierwszej ciazy uwazalam na to co jem i staralam sie ograniczac slodycze i przytylam jakies 8-9 kg, ktore spadly praktycznie zaraz po porodzie. W tej ciazy zdecydowanie mniej uwazam i mam straszna ochote na slodycze (i jem jak mam ochote) i poki co mam 8 kg na plusie. zostal mi juz tylko miesiac, wiec moze i dojda jeszcze ze 2 ale nie wiecej, wiec tez jest ok. 2 kg roznicy a tyyyyle przyjemnosci wiecej

PS. strasznie przepraszam za brak polskich znakow
wiem ze okropnie musi sie to czytac...
Stary 2015-04-23, 13:25   #3185
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
No ja mam 176. Teraz ważę 83,5.
Ja wiem, że to niedużo, tylko ta babka tak zareagowała.

A wczoraj jej córka miała wizytę, to 120 kg żywej wagi
no wlasnie

Cytat:

Poszło w stopy No i cycki
Ja mam 173 cm wzrostu a wagę sprzed ciąży 64 więc też mi już blisko, blisko do 80
Ale powiem Wam, że jakoś już teraz mi to lata i powiewa

Też macie tak w ciąży, że nie możecie zjeść np. takiej normalnej porcji np. obiadu? Ja ostatnio nie mogę w siebie jedzenia wcisnąć. Jak jeszcze rano jest ok tak po południu zjem trochę zupy, później talerz 2 drugiego dania ale zostawiam prawie połowę. A i tak brzuch boli z takiego wzdęcia czy czegoś

Nie wiem czy ta moja mała już o sylwetkę dba czy co
Ja tam tyle ile sobie nałożę tyle zjem i jeszcze za czymś patrzę :/ Dlatego robię sobie obiady na małym talerzu zeby sie oszukać

Cytat:
Dziewczyny robię zamówienie w gemini i zasypię was pytaniami. Bierzecie te osłonki na piersi?
te muszle laktacyjne? Nie bo drogie to cholerstwo jak diabli

Cytat:
A co wzięłyście do brodawek bo widzę że jest flos-lek za 10zł. Macie coś sprawdzonego?
ja tam jakies próbki i gratisy mam, na razie nic innego nie kupie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
a co do wagi w ciazy. ja w pierwszej ciazy uwazalam na to co jem i staralam sie ograniczac slodycze i przytylam jakies 8-9 kg, ktore spadly praktycznie zaraz po porodzie. W tej ciazy zdecydowanie mniej uwazam i mam straszna ochote na slodycze (i jem jak mam ochote) i poki co mam 8 kg na plusie. zostal mi juz tylko miesiac, wiec moze i dojda jeszcze ze 2 ale nie wiecej, wiec tez jest ok. 2 kg roznicy a tyyyyle przyjemnosci wiecej

Ja pisze z tel wiec mi raz z Pl znakami wychodzi a raz bez i nie zwracam uwagi u innych

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:37   #3186
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A ja mam cienie pod oczami, nie miałam nigdy a w ciąży mam

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

A może by tak...
http://allegro.pl/letnie-balerinki-s...228364419.html

ładne i jeszcze Twój rozmiar jest

Cytat:
Dużo będzie potrzebnych tych wkładek laktacyjnych?
ja kupiłam tylko 1 opakowanie jesli będą potrzebne to dokupię później
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:42   #3187
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
pewnie Wojtek też

nie
No możliwe, ale mój gin nie zważy..

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Mlekożul

Cytat:
dzien dobry!
rano bylam u mechanika z samochodem - jakas pompa byla do zmiany i zamiast siedziec u nich przez 2 godziny to poszlam na zakupy znalazlam kilka bluzek i spodnie!! Spodnie sa dosc niskie wiec sa dobre na teraz i na po ciazy tez beda raczej ok wiec jestem zadowolona bo dawno juz sobie spodni nie kupilam. a dodatkowo sa pomaranczowe - takich to jeszcze nigdy nie mialam jak mi sie uda to wrzuce Wam pozniej zdjecia moich lupow. Przy okazji kupilam tez butelki dla Malucha (planuje kp ale krotko).
a teraz juz jestem w domu, Mala spi, a ja objadam sie lodami domowej roboty - mmmniaaam!! jednak dzien wolny od pracy od czasu do czasu dobrze robi

co za bezsensowna wiadomosc!! ze tez komus sie w ogole chce tracic czas na pisanie i wysylanie tego!!

Gratuluję zakupów!
Kusisz tymi lodami strasznie

Nawet wczoraj czy przedwczoraj była tu rozmowa o tym, że dużo ludzi tak straszy takimi tekstami..
To jest tak, jak ja bym każdą kobietę planującą dziecko straszyła moimi ciążowymi dolegliwościami ;/
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:43   #3188
Cos_
Zakorzenienie

Country wszystko zalezne od tego jak bedzie u ciebie z pokarmem,czy bedzie nawal czy normalnie.
Stary 2015-04-23, 13:48   #3189
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Country wszystko zalezne od tego jak bedzie u ciebie z pokarmem,czy bedzie nawal czy normalnie.
I bądź tu mądry i zrób zamówienie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:56   #3190
siacha_ck
Zakorzenienie

Ja wkładek używałam ponad pół roku

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:04   #3191
kejtiCe
Zakorzenienie

Szuuu jak tam biszkopt?

Jakby któraś nie miała obiadu, to u mnie makaron z sosem pieczarkowym z cukinią i groszkiem
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:04   #3192
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
I bądź tu mądry i zrób zamówienie
Wez sobie jedna paczke 30 czy 50 sztuk a jak ci braknie to sa w rossmanie czy gdziekolwiek indziej
Stary 2015-04-23, 14:10   #3193
gabisun
Zakorzenienie

Ja nigdy typowego nawału nie miałam a tych wkładek sporo mi poszło. Na wyjście obowiązkowo, bo zdarzają się przecieki, dziecko dłużej nie je i mleko zaczyna samo kapać. Nie chciałabym paradować w poplamionej bluzce na cyckach
No i z karmieniem jeszcze jest tak, że jak karmisz z jednej to z drugiej też trochę zaczyna lecieć.

Nie pamiętam przez jaki okres, ale pierwsze tygodnie to wkładki używałam ciągle w nocy, jak nie ubrałam to budziłam się zalana mlekiem, koszula, poduszka wszystko do zmiany

Teraz kupiłam już 3 paczki resztę dokupię na bieżąco. Nie zamawiałabym tylko gdybym nie planowała karmić piersią wcale.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:28   #3194
country111
Zakorzenienie

Dzięki Gabisun za odpowiedź wezmę w takim razie 2 op. Warto brać patyczki do uszu dla malucha? I jak jest z tą witaminą d i k po porodzie?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:29   #3195
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Szuuu jak tam biszkopt?

Jakby któraś nie miała obiadu, to u mnie makaron z sosem pieczarkowym z cukinią i groszkiem
Zgodnie z lidlową instrukcją â˜☠â˜☠â˜☠łam nim z 30 cm dnem do góry i ma tak leżeć aż wystygnie Potem będę oceniać szkody

U mnie też makaron
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:47   #3196
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Szuuu jak tam biszkopt?

zrobiłam sie jeszcze bardziej głodna muszę przez Ciebie ruszyc tyłek
Stary 2015-04-23, 14:53   #3197
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Szuuu jak tam biszkopt?

Ooo dziwne polaczenie, intryguje mnie

Ja robie wloska pizze z pomidorami, szynka parmenska, rukola i parmezanem

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
ładne i jeszcze Twój rozmiar jest
No wlasnie

Wystawilam jedne szpilki na allegro. Sa na mnie za duze, ani razu ich na nogach nie mialam
Identyczne jak te
Stary 2015-04-23, 14:54   #3198
Domincia_1987
Zadomowienie

Jesli chodzi o wzrost to ja należę do średniaków bo mam 167 cm, ale mój Tż jest odemnie sporo wyższy a któraś tu pytała gdzie można spotkać takich wysokich facetów to ja nie wiem bo mój zjawił się w najmniej odpowiednim momencie mojego życia, ale walczył jak lew i wywalczył

Co do wkładek laktacyjnych to ja kupiłam jedno opakowanie zawsze można dokupić jak coś, u nas w szpitalu jest nawet sklepik z różnymi akcesoriami

Dziewczyny a ile koszul bierzecie do szpitala?? Bo ja mam 3 i naszykowane i zastanawiam się czy dokupić jeszcze jedną??

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:56   #3199
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei to jednak ci zalozyli szyne na ten nadgarstek.?
Tak, pół na pół, że złamany. Jak to ścięgno, to też szyna, więc nie poszłam na rezonans, skoro oba urazy leczy się tak samo. A co więcej, nie mam szyny tylko ortezę i mogę do kąpieli ściągać i na akupunkturę. Byle nie na długo, bo boli.

Cytat:
ja teżżżż wczoraj się nachodziłam wieczorem, a lekarz przecież kazał leżeć.. obiecałam sobie, że to ostatni dzień, kiedy się tak przemęczam, bo tę robotę miałam zaplanowaną już
także teraz po śniadanku leżę już

ja dzisiaj idę o 16 na ploty i zjeść coś dobrego!

no dziewczyny to z zazdrości wszystko robią.. teraz też dostałam wiadomość na fb, że mam się wyspać, bo to już niedługo

to na innym mamusiowym wątku pewnie jakaś będzie się żalić

Wszystko będzie dobrze!!!

ja tak samooooooooo
mój Tż nie ma czasu, żeby to zrobić, więc czekamy na znajomego, a ten może dopiero w przyszłym tygodniu..
do tego u stolarza robi się dla nas łóżko i miało być w tym tygodniu, a nadal nie ma.
Wszystko trzeba przemeblować, nie wiem kiedy ja to zrobię

Może polują na syna

Ja nawet o tym tu napisałam rano, bo byłam tak zszokowana. Wypiął albo dupkę, albo główkę i poczułam takie silne drgania, a jak przyłożyłam rękę to przestał
Tak mój robi dokładnie to samo jak z horroru albo teledysku cradle of filth

Cytat:
wczoraj miałam przytulanki z kiblem, w poczekalni u gina..
ahhhhh, ta cionża..
Biedna

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Mehja,kciuki

Ja bede prac w maju chyba. Teraz wydaje mi sie jednak za szybko ...i chce odsunac w czasie prasowanie tych stosow. Ja nawet jeszcze nie wiem gdzie to wszystko upchne po szafkach a juz dawno ciuszki powyzej 3 mcy i moje mniejsze rozmiarowo ciuchy wywiozlam do rodzicow żeby tu bylo luzniej...
[marudzenie mode on] kompletnie nie mam pomyslu jak to wszystko funkcjonalnie ogarnac żeby tu jakos funkcjonowac wygodnie do konca wakacji z Małą...
Jestem zniechecona i wszystko mnie boli,a moj gin uwaza ze skoro sie nic sie nie dzieje no to moze boleć. Wdodatku jak bylam u gina to czekala tez dziewczyna w ciazy 3 dni przed terminem. I miala mniejszy brzuszek niz ja,mniej wypiety..i babska zaczely komentowac to ze mam wiekszy poczulam sie jak mala orka...a przytylam w ciazy jakies 6-7 kg tylko .[marudzenie mode off]
Głupie pindy

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Mehja za ciebie i maleństwo rzytul:

Ja też jeszcze wszystkiego nie mam, ciuszki jeszcze nie poprane, komoda nie zakupiona, więc nie mam gdzie tego pomieścić

Milli nie przejmuj się głupimi uwagami, ja już przytyłam 16-17 kg i nie czuję się jak wieloryb. Czasem to nawet zapominam że mam brzuch, rozstępów nie mam i mam nadzieję nie będę mieć, a to już 3 ciąża i wiem że wszystko szybko zrzuce. Znajomi mi powtarzajĄ że teraz wyglądam korzystniej bo wcześniej byłam za chuda.

No i ja już po wizycie.
Wyniki dobre, ciąża sama się prowadzi jak to doktorek powiedział
Na twardnienie brzuszka mam brać 3×1 nospe i 2×1 mg z Wit b6

A U małej wszystko ok, poziom wód w normie, łożysko 2 st także git. Leży już główką w dół
No i waży już 1974g.
Gratulacje wizyty
Ja mam 90% ubranek wyprane. Jeszcze ręczniki itd. Piorę w żelu persil, pranie długie z praniem wstępnym i dodatkowym płukaniem. Już zrobiłam chyba z 6 prań.... jeszcze przewiduję dwa i trzecie na minky.

Cytat:
Ja miałam plan zaliczyć do czerwca wszystko, ale nie dam rady W ogóle męczą mnie wyjazdy do szkoły już, 2 godziny w pociągu to za dużo Trochę szkoda, bo takie miałam plany..

to też dużo

to już będzie 36tc! wow
Dzielna jesteś. 2h to sporo. Ja początkiem maja chciałabym odwiedzić jednego znajomego w Stuttgarcie, zawodowo, ale trochę się boję. A to niewiele ponad godzina w pociągu i pół autobusem.
Cytat:
170cm to tak akurat dla mnie no do małych nie należę ale 176cm to już sporo gdzie wy takich wysokich tżtów znalazłyście jak to w dzisiejszych czasach panowie nie rosną.

Ktoś coś wie w końcu co z Ilonuś i tą toksoplazmozą?
Jednego wysokiego ja wam ukradłam, tz ma 194 a ja mało, bo 167 (jak się nie grabie; )).
Cytat:

Hmm.. no widzisz nie warto być na diecie
od świąt nie.jestem. a byłam miesiąc i co, woda się zebrała i +5kg w parę dni przyszło. Nie mam diety, w 2,5 tyg +1kg... bo akurat nie zebrała się woda. Pokręcone to wszystko

Odwiedził mnie niespodziewanie kolega z pracy... a ja nie wykąpana, nie uczesana omg... miałam 15min po telefonie na przygotowanie się ale miło, że wpadł zapytać jak się czuję. Uciekam zmywać buzka laski!
Stary 2015-04-23, 14:57   #3200
rybkaa90
Zakorzenienie

Zrobiłam segregację ubranek. Sporo tego Pewnie połowy nie założę.
Jedynie czego mi brakuje to rampersów na cieplejsze dni, jak znajdę coś fajnego to kupię.

06.09.2014
Stary 2015-04-23, 14:59   #3201
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ile koszul bierzecie do szpitala?? Bo ja mam 3 i naszykowane i zastanawiam się czy dokupić jeszcze jedną??
Ja mam 1, 1 mama mi kupiła ale jest taaaak wielka że nawet teraz jest na mnie za duża
Kupię sobie chyba jeszcze jakąś 1 czarną z bonprixu

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:00   #3202
poldzik
Zadomowienie

Ja oslonek nie kupuje.
Moj tz jest ode mnie 4 cm nizszy krasnale jestesmy on to juz w ogole bo ma 158 cM. Ale nadrabia charakterem.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:01   #3203
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Mehja za ciebie i maleństwo

Ja też jeszcze wszystkiego nie mam, ciuszki jeszcze nie poprane, komoda nie zakupiona, więc nie mam gdzie tego pomieścić

Milli nie przejmuj się głupimi uwagami, ja już przytyłam 16-17 kg i nie czuję się jak wieloryb. Czasem to nawet zapominam że mam brzuch, rozstępów nie mam i mam nadzieję nie będę mieć, a to już 3 ciąża i wiem że wszystko szybko zrzuce. Znajomi mi powtarzajĄ że teraz wyglądam korzystniej bo wcześniej byłam za chuda.

No i ja już po wizycie.
Wyniki dobre, ciąża sama się prowadzi jak to doktorek powiedział
Na twardnienie brzuszka mam brać 3×1 nospe i 2×1 mg z Wit b6

A U małej wszystko ok, poziom wód w normie, łożysko 2 st także git. Leży już główką w dól
No i waży już 1974g.
za wizytę

Cytat:
Za 2 tyg mam mieć robiony wymaz gbs
A to ginekolog na wizycie pobiera ten wymaz czy jakieś laboratorium ? Jaka jest cena tego badania ?

Cytat:
barbaritka gratuluję wizyty

A ja mam takie pytanko, może któraś z Was zapisała sobie to, co pisała pszczoua o piciu naparu z liści malin i o tym wiesiołku? Bo ja oczywiście nie, a fajnie by było, gdybym miała to pod ręką
Proszę :
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/G...in-porodu.html

Cytat:
Matkoo jaką ja mam chcicę na słodycze
Jak pójdę do gina to znowu będą zje** o wage :/
Ja bym się aż tak nie przejmowala wagą, w końcu jesteśmy w ciazy i mamy prawo jeść na co mamy ochotę

Cytat:
Mi gin zazwyczaj mówi żebym do następnej wizyty starała się przytyć max 1kg ale mi się to prawie nigdy nie udaje ...
Ale teraz dzieciaczki przybierają wiec 1 kg jest nie realny ...

Cytat:
No ja mam 176. Teraz ważę 83,5.
Ja wiem, że to niedużo, tylko ta babka tak zareagowała.

A wczoraj jej córka miała wizytę, to 120 kg żywej wagi

Cytat:
Millygirl nie przejmuj się tymi babami:/ Przecież każda z nas jest inna i będzie miała inny brzuch Nie rozumiem takiego porównywania..

Co do wagi to ja mam 14 kg i położna mówiła mi, ze super, naprawdę. Tym bardziej, że praktycznie nigdzie nie przytyłam tylko na brzuchu.
Przynajmniej tak mi wszyscy mówią.

Oeparol też już łykam. A niestety tych liści malin nie mogę nigdzie znaleźć u siebie.
Mi najbardziej kg idą w brzuch i uda

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Oeparol łykam od kilku dni, a napar z liści malin trzeba pić chyba od 36 tygodnia Można go kupic w sklepach zielarskich

Czytałam, że gdy termin się zbliża to zamiast łykać oeparol aplikować go dowcipnie niby lepsze działanie. jakoś ja sobie tego nie wyobrażam, może któras coś wie na ten temat?

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

a ja przytyłam 15 kg ale wchodzę w spodnie sprzed ciązy wiec chyba nie jest tak żle
Ja już od dawna mogę zapomnieć o spodniach sprzed ciąży zastanawiam się co ubrać po porodzie, bo w swoje stare spodnie nie wejdę a głupio w ciazowych chodzić nogi mam jak serdelki to i sukienka odpada

Cytat:
Masija tez mam problem ze zjedzeniem dwu daniowego obiadu,jestem juz napchana po samej zupie.
Dzis mam miec usg zeby zobaczyc ile dzidziole waza
Moje biodra wolaja o pomste do nieba,tak mnie bola szczegolnie lewe.
Daj znać ile ważą twoje skarby bo jestem ciekawa

Cytat:
kejti zrzuci się po porodzie, co nie? Tym bardziej że lato, ciepło, spacery, ruch Już się nie mogę doczekać

A no to pewnie u Ciebie z tego powodu.
U mnie brzuch opadł więc nie wiem dlaczego.
Jeszcze mama wczoraj do mnie z krzykiem 'ooooo!!! jak ten brzuch Ci opadł"

Cos u Ciebie jeszcze mniej miejsca chyba, co nie?
A jak się czujesz oprócz bioder?

Cholera ale te nerki bolą:/
Byle do wizyty
dzisiaj dostałam maila z BBF ze to juz 34 tc i mam się liczyć z tym ze brzuch może juz opasc także to chyba normalne
Stary 2015-04-23, 15:02   #3204
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o wzrost to ja należę do średniaków bo mam 167 cm, ale mój Tż jest odemnie sporo wyższy a któraś tu pytała gdzie można spotkać takich wysokich facetów to ja nie wiem bo mój zjawił się w najmniej odpowiednim momencie mojego życia, ale walczył jak lew i wywalczył

Co do wkładek laktacyjnych to ja kupiłam jedno opakowanie zawsze można dokupić jak coś, u nas w szpitalu jest nawet sklepik z różnymi akcesoriami

ja biorę jedna do porodu plus dwie
Stary 2015-04-23, 15:03   #3205
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 4 i myślałam, że za mało. Jedna do porodu, tak ta seksi z kotkami. I trzy już takie normalniejsze, do ludzi. Myślę, że w razie czegoś tż umie nastawić pralkę, będzie lato szybko wyschnie.
Seksi koszulę z kotkami dostałam od teściowej, na urodziny W sumie ok, nie będzie żal wyrzucić.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-04-23 o 15:05
Stary 2015-04-23, 15:05   #3206
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam segregację ubranek. Sporo tego Pewnie połowy nie założę.
Jedynie czego mi brakuje to rampersów na cieplejsze dni, jak znajdę coś fajnego to kupię.

ja miałam dokupić pare ubranek, ale wczoraj dowiedziałam sie, ze kuzynka ma coś na dniach przywieźć po synku moze akurat coś wybiorę, więc na razie wstrzymuję sie z kupowaniem
Stary 2015-04-23, 15:08   #3207
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam dokupić pare ubranek, ale wczoraj dowiedziałam sie, ze kuzynka ma coś na dniach przywieźć po synku moze akurat coś wybiorę, więc na razie wstrzymuję sie z kupowaniem
Właśnie. Może moja mama coś jeszcze dokupi. Mam bana na zakupy! Nie mogę już szaleć, bo nawet pojemny Malm tego wszystkiego nie pomieści.

06.09.2014
Stary 2015-04-23, 15:11   #3208
Princesika
Zakorzenienie

Co do koszul to biore tshirt Tz i jedna koszule z krotkim a druga na ramiaczkach. I tyle
Stary 2015-04-23, 15:13   #3209
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie. Może moja mama coś jeszcze dokupi. Mam bana na zakupy! Nie mogę już szaleć, bo nawet pojemny Malm tego wszystkiego nie pomieści.

dokupisz drugi i się pomieści
Stary 2015-04-23, 15:14   #3210
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Masija jasne ze sie zrzuci,zamiast ciazowych brzuchow bedziemy wrzucac do klubu kaloryfery na brzuchu
Takie zdjęcia jak to chyba, aż takiego kaloryfera bym nie chciała mieć

Co do wzrostu i wagi to ja mam 172 cm, waga sprzed ciąży 58 kg, teraz 6,5 kg na plusie.

Właśnie zjadłam zupę grzybowa i dalej jestem mega głodna, normalnie zupa mnie zapycha na trochę. Chyba trzeba sie bedzie kanapka dobić bo słodkiego nic w domu nie ma.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (57,4 KB, 28 załadowań)
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości