|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. VIII
Jejku! Od razu przypomina mi się historia związana z moim tatą. Bolał go brzuch, lekarz stwierdzał, że to skręt jelit,później, że to coś jeszcze innego, przepisywał leki i odsyłał do domu. Tata jest bardzo wytrzymały na ból i brał te wszystkie leki przez pewien okres czasu, aż w końcu mama się zdenerwowała, wsadziła tatę do auta i zawiozła do chirurga. Okazało się, że to rzeczywiście zapalenie wyrostka, mnóstwo ropy, operowali tatę kilka godzin, a wątroba była znacznie powiększona od leków przepisanych przez poprzedniego lekarza. Po wszystkim lekarz powiedział tacie "Wrócił pan z dalekiej podróży, mało brakowało".
Całe szczęście, że trafiliśmy na tego chirurga. Od tego czasu gdy coś poważnego się dzieje, to jedziemy od razu do niego, a niestety zdarzała się taka konieczność, bo i mojej mamie i mnie była potrzebna konsultacja chirurgiczna... |
|
|
|
#452 |
|
zuy mod
|
Dlatego chcę isc na izbe. Pogotowie nie ma sensu, zrobią tyle samo co rodzinny - czyli nic. W szpitalu jest szansa, że zrobią mi rtg/usg.
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Pracowalam w pl za najnizsza, pracuje w uk za najnizsza i zyje sie zupelnie na innym poziomie. Taka jest roznica, zw w pl z miesiaca na miesiac a tutaj stac mnie na drozsze i oryginalne rzeczy. A lososia i inne rarytasy moge jesc co dziennie.
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Żadne codzienne łososie ani markowe ciuchy by mnie nie skusiły do pracy za granicą.
Emigracja to dla mnie największy koszmar- przeżyłam to jako dziecko i nie chcę tego samego fundować swoim dzieciom.
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również byłam raz zmuszona udać się na pogotowie i to tutaj, w Poznaniu. Brzuch bolał mnie 3 tygodnie, aż tego dnia płakałam z bólu i zamiast na zajęcia podreptałam do szpitala. Na dzień dobry dostałam opieprz, że co ja sobie myślę, że boli mnie trzy tygodnie i sobie dopiero teraz przychodzę (a dzień wcześniej byłam w rodzinnej miejscowości u lekarza). Potem siedziałam i zwijałam się z bólu, bo najpierw wchodzili pacjenci przyjmowani do szpitala. Nadeszła moja kolej - znowu opieprz, wyjazd z gabinetu, w sumie bez podania przyczyny. A w gabinecie? Opryskliwa młoda pani doktor, straszna wredota, oberwało mi się za brak całej karty z ośrodka zdrowia w mojej rodzinnej miejscowości "bo jak to tak?! pani wyjeżdża na studia i nie ma przy sobie karty leczenia?!". Strzałem w kolano było gdy odpowiedziałam jej "Bo przyjechałam tu studiować, a nie chorować". Ależ się wściekła. ![]() Wisienką na torcie był urokliwy pan pielęgniarz, który na moje pytanie dotyczące krwi w rurce od kroplówki odpowiedział... "Yhym, nie umrze pani". ![]() A po wszystkim wypuścili mnie z wenflonem w ręce i wieczorem TŻ mi go wyciągnął. ![]() Wybaczcie, że przynudzam ale od tego czasu powiedziałam sobie, że nigdy więcej nie udam się na pogotowie do tego szpitala. |
|
|
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
Kalinolistek, dlatego kiedyś gdy już będę bogata (
) chciałabym wykupić jakieś prywatne ubezpieczenie zdrowotne i nie męczyć się ani z polskim, ani duńskim NFZ. Eh marzenia ;DW akcie desperacji wysłałam CV i list do McDonald's
|
|
#457 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie planuje swoją pierwszą w życiu emigrację, no i niestety punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeszcze parę lat temu mówiłam emigracji stanowcze nie.
|
#458 |
|
zuy mod
|
kalinolistek - napisz proszę o którym szpitalu mowisz, 101 na grunwaldzkiej?
Jazgotek - ja po prostu jaj bede pracowac wykupie ubezpieczenie w medicoverze czy gdzies, to nie sa duze koszty.
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2015-04-23 o 16:05 |
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Szpital Miejski im.Franciszka Raszei na ul. Mickiewicza 2
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie dzisiaj juz nic nie zmartwi. Moj Tz rzuca palenie
Jego tekst w aptece przy kupowaniu Desmoxanu: Jak juz rzuce to lepiej zebys byla w ciazy :pAlbo przy wejsciu do aptekarki: Czterdziestka zaraz to chyba juz czas na proliver. A ja tak ![]() Co ja z nim mam
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam tylko, że mimo tych nieprzyjemności, które mnie tam spotkały, to ta kroplówka bardzo mi pomogła i od tego czasu objawy stopniowo mijały. To w sumie było najważniejsze w tym wszystkim ale wtedy miałam wrażenie, że każdy tam na mnie syczy i z bezsilności siedziałam jak taka beksa. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#462 |
|
zuy mod
|
Klatka - gratulacje dla TZ
![]() Kalinolistek ja kiedys wyladowalam z bolami pod kroplowka, która nic nie dalo. Okazalo sie, ze to nerwobol :/ Dobrze mi sie lezy
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale niechęć do emigracji nadal mam. Jasne, jak sytuacja mnie zmusi to wyjadę, ale za wszelką cenę chcę tego uniknąć.
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ często ma nerwobóle i w sumie ja też. Nie znalazłam na nie sposobu.
|
|
|
|
#465 | |
|
wredna wizażanka
|
Cytat:
i tak, mimo tego szybszego wciśnięcia go w kolejkę, prawie umarł pod szpitalem, a co by było gdybyśmy tyle czekali na ten rezonans to nie chcę nawet myśleć. To były najgorsze dni w moim życiu, może się z ojcem nie dogaduje za dobrze na codzień, ale do tej pory słabo mi jak to wspominam ![]() co do emigracji - bierzemy ją pod uwagę, ale jak już nie będzie naprawdę innej opcji.
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje w jego imieniu. Jestem dumna jak cholera juz z samego tego postanowienia. W koncu sie zebral na to.
Wracaj szybko do zdrowia.
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
Można ewentualnie wyjechać krótkoterminowo żeby odłożyć pieniądze na jakiś konkretny cel, ale żyć tak do końca życia da się chyba tylko jeśli się człowiek całkowicie przestawi na docelowy kraj i o Polsce w ogóle zapomni, albo będzie żył jak w polskiej dzielnicy w Chicago - tylko z samymi Polakami i nic więcej. Żyć tak po środku jest po prostu ciężko
Powinnam napisać rozprawkę na duński na jutro do 23:59, tak straaaaaaasznie mi się chce że aż włączyłam serial
|
|
#468 |
|
Konto usunięte
|
Też nas tam kiedyś kiepsko potraktowano..
Wróciliśmy z zabiegu, nadzieja na to, że lekarz znajdzie coś, co może okazać się przyczyną zapaleń możliwą do usunięcia (jak było w przypadku mojego ojca) prysła. Klasyczne PZT, trzustka dość mocno zniszczona, TŻ ma doła jak nie wiem co... Z resztą ja też, ale staram się nie okazywać tego. Ech, czemu ten facet całe życie ma pod górkę |
|
|
|
#469 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba musiałabyś mi wytłumaczyć co to dla Ciebie jest normalne życie, bo dla mnie życie moich bliskich jest zupełnie normalne Widzimy się, spędzamy razem czas, jeździmy razem na wakacje-nie wychodzimy z pracy o 24, żeby być następnego dnia na 7. Także wydaje mi się, że całkiem normalnie Cytat:
Cytat:
Aż mi się wierzyć nie chce.
|
|||
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51151070]Też nas tam kiedyś kiepsko potraktowano..
Wróciliśmy z zabiegu, nadzieja na to, że lekarz znajdzie coś, co może okazać się przyczyną zapaleń możliwą do usunięcia (jak było w przypadku mojego ojca) prysła. Klasyczne PZT, trzustka dość mocno zniszczona, TŻ ma doła jak nie wiem co... Z resztą ja też, ale staram się nie okazywać tego. Ech, czemu ten facet całe życie ma pod górkę Przykro mi. Nie wiem co powiedzieć.
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51151070]Też nas tam kiedyś kiepsko potraktowano..
Wróciliśmy z zabiegu, nadzieja na to, że lekarz znajdzie coś, co może okazać się przyczyną zapaleń możliwą do usunięcia (jak było w przypadku mojego ojca) prysła. Klasyczne PZT, trzustka dość mocno zniszczona, TŻ ma doła jak nie wiem co... Z resztą ja też, ale staram się nie okazywać tego. Ech, czemu ten facet całe życie ma pod górkę Trzymajcie się
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
I badzcie dzielni
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51151070]Też nas tam kiedyś kiepsko potraktowano.. Wróciliśmy z zabiegu, nadzieja na to, że lekarz znajdzie coś, co może okazać się przyczyną zapaleń możliwą do usunięcia (jak było w przypadku mojego ojca) prysła. Klasyczne PZT, trzustka dość mocno zniszczona, TŻ ma doła jak nie wiem co... Z resztą ja też, ale staram się nie okazywać tego. Ech, czemu ten facet całe życie ma pod górkę Asiu tak mi przykro Mojwa i jak? Pojechaliscie na izbę? |
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51151070]
Wróciliśmy z zabiegu, nadzieja na to, że lekarz znajdzie coś, co może okazać się przyczyną zapaleń możliwą do usunięcia (jak było w przypadku mojego ojca) prysła. Klasyczne PZT, trzustka dość mocno zniszczona, TŻ ma doła jak nie wiem co... Z resztą ja też, ale staram się nie okazywać tego. Ech, czemu ten facet całe życie ma pod górkę Da się to jakoś... Podleczyć? Brzmi bardzo poważnie.
|
|
|
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51151070]
Wróciliśmy z zabiegu, nadzieja na to, że lekarz znajdzie coś, co może okazać się przyczyną zapaleń możliwą do usunięcia (jak było w przypadku mojego ojca) prysła. Klasyczne PZT, trzustka dość mocno zniszczona, TŻ ma doła jak nie wiem co... Z resztą ja też, ale staram się nie okazywać tego. Ech, czemu ten facet całe życie ma pod górkę Bardzo mi przykro Naprawdę nie ma żadnego wyjścia? Może olej THC?Cytat:
Niepotrzebne skreślić
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu Tz lekarz tez to proponowal. A raczej pytal i sugerowal.
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Aska przykro mi i szczerze wspolczuje
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia, współczuję Wam bardzo .A czytając Wasze wypowiedzi odnośnie naszych lekarzy to wcale nie odnoszę wrażenia, że nasi jacyś lepsi dlatego się do nas przyjeżdża na leczenie. Po prostu jesteśmy tańsi
|
|
#479 |
|
Konto usunięte
|
Wróciliśmy z zabiegu, nadzieja na to, że lekarz znajdzie coś, co może okazać się przyczyną zapaleń możliwą do usunięcia (jak było w przypadku mojego ojca) prysła. Klasyczne PZT, trzustka dość mocno zniszczona, TŻ ma doła jak nie wiem co... Z resztą ja też, ale staram się nie okazywać tego. Ech, czemu ten facet całe życie ma pod górkę Asia, strasznie mi przykro Trzymajcie się, razem dacie radę z chorobą.
Edytowane przez 201608212239 Czas edycji: 2015-04-23 o 17:45 |
|
|
|
#480 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Zresztą - pracując na wysokim tez Na izbie sie tylko rozplakalam, polecono mi ze se moge pojechać prywatnie do certusa bo nfz nie refunduje usg
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

) chciałabym wykupić jakieś prywatne ubezpieczenie zdrowotne i nie męczyć się ani z polskim, ani duńskim NFZ. Eh marzenia ;D

Widzimy się, spędzamy razem czas, jeździmy razem na wakacje-nie wychodzimy z pracy o 24, żeby być następnego dnia na 7. Także wydaje mi się, że całkiem normalnie