Rossmann cz. XXV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 17:07   #4381
Pollinaa
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXV

Dziewczyny, a może któraś z Was ma naczynkową, wrażliwą i bardzo jasną cerę i poleci mi podkład który kryje rumieńce i nie robi maski?
Pollinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:16   #4382
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pollinaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a może któraś z Was ma naczynkową, wrażliwą i bardzo jasną cerę i poleci mi podkład który kryje rumieńce i nie robi maski?
Max Factor, Facefinity All Day Flawless 3 -in - 1 Foundation
Astor, Skin Match, Fusion Make - Up
są średnio kryjące w kierunku do mało kryjących ale czerwona sprawy zamaskują; a może jeszcze korektor do tego jakiś kupisz?
maski nie będzie a MF ma nowe jasne kolory
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:17   #4383
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pollinaa Pokaż wiadomość
Bourjois healthy mix
max factor facefinity 3 w 1
Loreal true match
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:20   #4384
martuunia
Zadomowienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;51127081]Zielona, żółta albo brązowa glinka Ziai, tylko uprzedzam, że ta pierwsza potrafi uczulić, uczuliła moją siostrę. Poza tym bardzo dobrze nawilżają, a żółta pięknie rozjaśnia cerę.[/QUOTE]
żółtą chyba wycofali z Rosków, bo już dawno jej nie widziałam, nie ma nawet pustych miejsc :p

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja mam ogromny problem, bo mam trądzik różowaty. zrobiłam test najpierw, pół twarzy posmarowałam bazą, a pół nie i widać różnicę, trochę niweluje zaczerwienienia, u mnie są ogromne, więc wiadomo, że mi nie zakryje całkowicie tego, byłam tego świadoma, ale jednak trochę je neutralizuje. i gdy nałożyłam podkład to widać różnicę z bazą i bez ja jestem zadowolona.
wczoraj użyłam minerałów, zawsze mi się jednak w ciągu dnia wycierają i gdy wracam z pracy to ledwo co je mam, a z bazą trzymały mi się dłużej pod oczy nie polecam tej bazy jednak
dzisiaj z podkładem płynnym testowałam (loreal true match) i też jestem zadowolona
ale na pewno nie jest to baza do tłustej cery, ja mam suche policzki więc dla mnie spoko, nawet mi nawilżyła je czoło mam tłuste, ale i tak mam grzywkę więc nie używam jej tam
dopiero 2 dni ją stosuję więc nie wiem czy to jest dobra recenzja
zauwazyłam, że ta baza ma lepsze krycie gdy się trochę poczeka z rozprowadzeniem, tzn. ja nakładam punktowo i zawsze chwile odczekam zanim rozsmauję, a zazwyczaj robie to po prostu palcami. Zauważyłam też, że przedłuża trwałość makijażu, inne produkty na niej tka nie zbierają się w zmarszczki. Ogólnie polecam wypróbować niezdecydowanym, szczególnie jeśli jutro będzie możliwość zakupienia prawie o połowę taniej.

Cytat:
Napisane przez olcia9595 Pokaż wiadomość
Polecicie mi jakiś tani bronzer bez drobinek dla jasnej cery? To będzie mój pierwszy bronzer więc proszę o taki, żeby mi nie zrobił krzywdy
Ostatnio kupiłam polecony przez dziewczyny (dziękuję! ) bronzer z Kobo. Piękny kolor, krzywdy się zrobić nie da, efekt b. naturalny, delikatnej opalenizny. Dla mnie mógłby być nieco ciemniejszy i zastanawiam się jeszcze nad ciemniejszym kolorem, ale jednak boję się, że będzie zbyt ciemny dla w miarę jasnej karnacji. Za każdą sugestię dot. tego ciemniejszego koloru będę wdzięczna

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Essence jest tylko w łodzi, wiec po co mają pokazywac produkt, ktorego wlasciwie nie posiadaja w asortymencie.
essence jest już też w Poznaniu

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jeszcze czy lepszy jest tusz lovely pump up czy eveline fiberlast?
dla mnie żaden, oba tworzą owadzie nóżki, osypują się, nie utrzymują podkręcenia. Jeszcze parę lat temu tusz z Eveline był dużo lepszej jakości

Edytowane przez martuunia
Czas edycji: 2015-04-23 o 17:22
martuunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:21   #4385
Fabryczna23
Zadomowienie

Czy w gamie kolorów Facefinity znajdę coś podobnego do 100 Ivory z Rimmela 25h nude tego w tubce?
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:21   #4386
Pollinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
Max Factor, Facefinity All Day Flawless 3 -in - 1 Foundation
Astor, Skin Match, Fusion Make - Up
są średnio kryjące w kierunku do mało kryjących ale czerwona sprawy zamaskują; a może jeszcze korektor do tego jakiś kupisz?
maski nie będzie a MF ma nowe jasne kolory
Myślę o tym korektorze Wibo, jest w nim zielony kolorek no i szukam też w kontekście sińców pod oczami
Dzięki wielkie, wszystkie je obejrzę

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
Bourjois healthy mix
max factor facefinity 3 w 1
Loreal true match
Dzięki
Pollinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:25   #4387
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Czy w gamie kolorów Facefinity znajdę coś podobnego do 100 Ivory z Rimmela 25h nude tego w tubce?
47 jest podobny, przynajmniej u mnie ; mam oba w próbkach i oba kupuję w tych odcieniach;

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2015-04-23 o 17:28
Stary 2015-04-23, 17:31   #4388
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
Podobno na szafę Bourjois są nowe cenówki.. nie wiem, na jakie produkty, czy na większość szafy, ale dziwnym razem kilka dni przed promką..

Tylko nie to po obejrzeniu i przeczytaniu opinii w necie zastanawiam się teraz nad Bourjois CC cream.
I czy któraś posiadaczka cery mieszanej miała go i poleca? Bo podobno na suchej sprawdza się świetnie....

Orientujecie się ile kosztuje w cenie regularnej w R? 45 zł? Bo niestety w moich pobliskich nie ma ich szaf,podobno są tylko w większych.
donatellaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:36   #4389
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Max Factor, Facefinity All Day Flawless 3 -in - 1 Foundation do tłustej , mieszane jest mat, długo się trzyma ale puder ryżowy i jest ok i go nie widać; testowałam 10h i jeszcze był

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

proszę bardzo
Max Factor, Facefinity All Day Flawless 3 -in - 1 Foundation do tłustej , mieszane jest mat, długo się trzyma ale puder ryżowy i jest ok i go nie widać; testowałam 10h i jeszcze był; ja biorę jutro x2

Ok luknę na niego a puder ryżowy już zamówiłam i dostanę go w sobotę
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:36   #4390
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
47 jest podobny, przynajmniej u mnie ; mam oba w próbkach i oba kupuję w tych odcieniach;
Dziękuję, zerknę na niego
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:36   #4391
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hammie Pokaż wiadomość
ale lipa trochę bez sensu, że w tubce jest ten odcień, a w butelce już nie ma teraz mam problem jaki podkład wybrać, bo nastawiłam się na Rimmela a tu klops...

Jak dla mnie to ten ivory jest jaśniutki, ciut ciemniejszy jak porcelain z tubki, ale nie wpada w róż. Ja używałam też Bourjois healthy mix nr 51 i revlona colorstay buff, i ten ivory Rimmela jest podobny.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 18:03   #4392
annajustyna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez donatellaaa Pokaż wiadomość

Tylko nie to po obejrzeniu i przeczytaniu opinii w necie zastanawiam się teraz nad Bourjois CC cream.
I czy któraś posiadaczka cery mieszanej miała go i poleca? Bo podobno na suchej sprawdza się świetnie....

Orientujecie się ile kosztuje w cenie regularnej w R? 45 zł? Bo niestety w moich pobliskich nie ma ich szaf,podobno są tylko w większych.
mam CC z B 31 i 32 i on trochę kryje ale szybko się po nim świecę; szybko znika mi z twarzy i po 8h prawie go nie ma; kryje zaczerwienienia i po 8h mam pory spore;mam cerę mieszaną
juz go nie kupie bo znalazłam lepsze coś tj MF 3in1 i przy nim zostaję
Stary 2015-04-23, 18:04   #4393
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
mam CC z B 31 i 32 i on trochę kryje ale szybko się po nim świecę; szybko znika mi z twarzy i po 8h prawie go nie ma; kryje zaczerwienienia i po 8h mam pory spore;mam cerę mieszaną
juz go nie kupie bo znalazłam lepsze coś tj MF 3in1 i przy nim zostaję
za opinię...no i dalej mam dylemat

A pamiętasz może jego cenę?

Edytowane przez donatellaaa
Czas edycji: 2015-04-23 o 18:08
Stary 2015-04-23, 18:12   #4394
dzoana240
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eKerr Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam to tak, ale mogę się mylić, bo to już dawno to sprawdzałam
Dziękuję za odp
Byłam raz jeszcze sprawdzić te kolory, tak jak napisałaś, one zrobiły się marchewkowe
dzoana240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:14   #4395
donatellaaa
Rozeznanie

Dziś widziałam info na drzwiach H,że od 30.04 -40% na wybrane marki...ach czy ze wszystkich stron muszą tak kusić?
Stary 2015-04-23, 18:17   #4396
ambaje
Zawsze jest jakieś jutro

Cytat:
Dziś widziałam info na drzwiach H,że od 30.04 -40% na wybrane marki...ach czy ze wszystkich stron muszą tak kusić?
A było napisane na jakie marki? Bo teraz nie wiem czy nie zaczekać z zakupami :-D

Wysłano z Tapatalk
"- W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."

Ćwiczę:
Jillian Michaels
Cassey Ho
ambaje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:24   #4397
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ambaje Pokaż wiadomość
A było napisane na jakie marki? Bo teraz nie wiem czy nie zaczekać z zakupami :-D

Wysłano z Tapatalk
Niestety nie wiem,bo widziałam info jadąc autobusem
Stary 2015-04-23, 18:24   #4398
Paulincia20
Raczkowanie

Dziewczyny a czy ten podkład Max Factor Face Finity All Day Flawless 3 w 1 z czasem nie przesuszał Was skóry bo dużo osób tak mi mówiło, że super ale wysusza...

Ja mam chętke na dr irena eris provoke, może któraś z Was się wypowiedzieć co do niego?
Paulincia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:28   #4399
ambaje
Zawsze jest jakieś jutro

Cytat:
Napisane przez Paulincia20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy ten podkład Max Factor Face Finity All Day Flawless 3 w 1 z czasem nie przesuszał Was skóry bo dużo osób tak mi mówiło, że super ale wysusza...

Ja mam chętke na dr irena eris provoke, może któraś z Was się wypowiedzieć co do niego?
Ja ten podkład odradzam, mimo że mam mieszana skórę to masakrycznie na mnie wyglądał, policzki wysuszone na wiór, a normalnie wcale nie są takie suche, strefa t wyglądała dziwnie, miejscami się warzył, a miejscami robił suche placki. No i ściemniał.

Wysłano z Tapatalk
"- W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."

Ćwiczę:
Jillian Michaels
Cassey Ho
ambaje jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 18:31   #4400
madzialenka1984
Raczkowanie

Mnie Facefinity nie wysuszał, ale to indywidualne kwestie.
O Provoke pisała na swoim blogu Kosmetyczna Hedonistka, sama chętnie bym sie skusiła, ale trochę mi szkoda wydać 40 zł po promocji na nieprzetestowany wczesniej podkład
madzialenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:36   #4401
madzixx88
Zakorzenienie

Dziewczyny, polecicie dobry korektor pod oczy? Kryjący, rozświetlający i zeby nie wysuszał skory miałam do tej pory z Healthy mix, Lumi Magique z loreala i Dream Lumi z Maybelline, ten ostatni chyba najlepszy ale moze cos innego?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:37   #4402
Paulincia20
Raczkowanie

Kurcze to może skuszę się na MF a jak nie to wezme CC od bourjois
Wiem wiem bo przekopałam dzisiaj cały internet odnośnie Provoke ale jakoś też boje się zaryzykować....
Stary 2015-04-23, 18:38   #4403
Paulincia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ambaje Pokaż wiadomość
Ja ten podkład odradzam, mimo że mam mieszana skórę to masakrycznie na mnie wyglądał, policzki wysuszone na wiór, a normalnie wcale nie są takie suche, strefa t wyglądała dziwnie, miejscami się warzył, a miejscami robił suche placki. No i ściemniał.

Wysłano z Tapatalk

O którym podkładzie piszesz takie straszne rzeczy?
Stary 2015-04-23, 18:41   #4404
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Revlon Colorstay jest z pompką czy jak? Bo testery miały tylko nakrętkę i potem dziurę

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:42   #4405
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Revlon Colorstay jest z pompką czy jak? Bo testery miały tylko nakrętkę i potem dziurę
Nie ma
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:44   #4406
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Bylam dzis w Naturze i jak mam byc szczera to Rossmann bardzo mizernie przy niej wypada. Szafy byly pouzupelniane, na wszystko -40% (właczając w to cążki, pilniki, pedzle, i inne akcesoria z szaf). Poza tym na kosmetyki i akcesoria do wlosow -30%, to samo dotyczy kosmetykow do depilacji. Wydalam tam 100zl i dostalam w gratisie bon na 10zl, ktory od razu wykorzystalam. Poza tym widzialam tam kosmetyki ze Starej Mydlarni, Sylveco... Nie mam w okolicy Natury, wiec myslalam, ze oczoplasu dostane. Ekspedientki bardzo mile, doradzaly, nie patrzyly sie na rece. Kosmetyki pozaklejane, kupilam trzy tusze i mam pewnosc, ze nikt ich nie otwierał. Na dodatek dostalam karte do zbierania punktow. No no, Rossmann niech bierze przykład z Natury. U mnie w Rossmannie jest niemila obsluga, a ochroniarz patrzy na mnie jak na zlodziejke. :-/
Poczytaj sobie w wątku Naturwym o ich promocji, zawyżaniu cen i tłumaczeniu tym jakimiś błędami w systemie, niedoinformowaniu ekspedientek ( np lakiery i akcesoria nie wchodzą na promocję bo to nie makijaż ).

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:48   #4407
madziaa2809
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialenka1984 Pokaż wiadomość
Mnie Facefinity nie wysuszał, ale to indywidualne kwestie.
O Provoke pisała na swoim blogu Kosmetyczna Hedonistka, sama chętnie bym sie skusiła, ale trochę mi szkoda wydać 40 zł po promocji na nieprzetestowany wczesniej podkład
Ja mam ProVoke wersję matującą i jest całkiem fajny. Matuje na dość długo, ja mam cerę tłustą, ale bardzo kapryśną i podkład jest fajny. Nie waży się, nie ściera jak przypudruje.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

http://madziulkowa.pinger.pl/m/22876502 szczegółowa moja recenzja jak coś.
madziaa2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:52   #4408
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
Poczytaj sobie w wątku Naturwym o ich promocji, zawyżaniu cen i tłumaczeniu tym jakimiś błędami w systemie, niedoinformowaniu ekspedientek ( np lakiery i akcesoria nie wchodzą na promocję bo to nie makijaż ).
Wzielam trzy pedzelki z Essence i na wszystkie wskoczyl mi rabat -40%. Kupowalam glownie kosmetyki z Essence i Catrice, znam ich ceny regularne, liczylam w domu na kalkatorze i pagaron wyszedl na taka sama kwote Rossmann rowniez czasami potrafi zawyzyc ceny.

Nie wiem czy ktoras z Was o tym pisala, bo z braku czasu rzadko tu zagladam, ale bylam dzis w Rossku i sie milo zaskoczylam. Wszystkie kapsulki RdL przecenione z 6,99zl na 2,99zl. ImageUploadedByWizaz Forum1429811648.903423.jpgImageUploadedByWizaz Forum1429811780.234035.jpg

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2015-04-23 o 18:56
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:58   #4409
annajustyna
BAN stały

Cytat:
za opinię...no i dalej mam dylemat

A pamiętasz może jego cenę?
45 regularna
Stary 2015-04-23, 18:59   #4410
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dziewczyny dołączę bo mam pytanie co do podkładu. Nie bijcie jak już gdzieś odpowiedź jest :P
Mam Rimmel Lasting finish w tym starym opakowaniu. Czy w tych nowych opakowaniach odcienie róznią się mimo,że z nazwy mają byc takie same?
Bo biorę go na pewno,a wolę jutro sprawdzić na sobie inne
Poza tym jaki możecie polecić do cery mieszanej? rimmela stosuje od długiego czasu,bo się sprawdza u mnie. Miałam Maybelline better Skin i to była największa porazka, ktora nieźle mnie podniszczyła. Sprawdziłam Satin liquid. Jest ok,ale większej rewelacji nie ma,wydaje mi się,że trochę pomarańczowy.
Teraz chciałabym sprawdzić Loreala albo Astora.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości