Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 12:22   #211
mogg
Zakorzenienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)

No ja myslalam tez ze bardoteke mi wszyje a tu nieeee ;D
No ale zobaczymy jak to wyjdzie ;D ja mam tylko kolczyki wiec chyba ok. Dalej nie wiem co zrobic z kwiatkami

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 12:53   #212
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Mahon super !!! ) ciesze sie ze sukienka sie podoba
ja nie mam ani bizuterii ani bielizny ani kwiatow ;(
Make up mi sie bardzo podobal aaale za malo kryjacy ;//
fryzurka super i jestem zadowolona
umowilam sie na rzesy ;D

zdjęcia zdjęcia
Zwróciłaś uwagę Justynie, że za mało kryjący?

gdzie robisz rzęsy?

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:02   #213
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja siebardziej stresuje swoim wygladem niz calym weselem
No nie przesadzaj! Każda PMka jest piękna

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Kochane ja wracam już do żywych W mieszkaniu nie mamy jeszcze neta więc w pracy zaraz nadrobię wszytko. I mała relacja plus 2 foty bo na razie nie mam innych poza selfie z auta

Opiszę punktami:
1. Mój look
*Suknia i dodatki.... Pani Magda i Małgosia z Pasażu Zielonego to czarodziejki zrobiły z nieforemnej kaczuchy łabędzia. Suknia cudowna, dodatki piękne buty wygodne ale ja nie nauczona na obcasach pod koniec wesele myślałam że dosłownie upadnę.... Prezentowałam sie korzystnie każdy był pod wrażeniem.
*Fryzura cudowna polecam Panią Kasię cena 60zł a była dokładnie taka jaką sobie wymarzyłam. Make-up też strzał w 10 *Trzymał się idealnie Pani Viola dojechała gratis na miejsce i spisała się na medal.
*Kwiaty Bazary-budka nr.7 Bukiety+butonierki 200zł były piękne, Pani idealnie odwzorowała to co chciałam.
2.Urząd
Pan urzędnik był świetny mieliśmy małą wpadkę z siadaniem i wstawaniem ja siadłam mój M. wstał a potem na zmianę z 3 razy siadaliśmy i wstawaliśmy aż wybuchnęłam śmiechem. No i pocałował mnie za wcześnie
3.Pogoda ehhh było różnie wichura zamieć i piękne słońce
4.Sala
*Dekoracje Kwiatowa Pasja POLECAM!!! było magicznie i cudownie za nieduże pieniążki.
*Jedzenie znikało z talerzy w mgnieniu oka, każdy chwalił. Dania pyszne porcje w sam raz. Przystawki urozmaicone, ciasta pycha, stół wiejski mieliśmy w cenie uginał się od smakołyków.
*Tort od Dorotki na 80osób poszło 10kg!!! Był piękny i przepyszny.
*Obsługa profesjonalna wszystko ładnie i szybko podane, na stołach czyste talerze były zmieniane bardzo często, wódkę też kelnerzy roznosili.
Jedyne co to nie bardzo wyszło powitanie bo podjechaliśmy a nikt nie czekał z chlebem. Dopiero weszliśmy goście stoją cisza a ja pyta a gdzie chleb?? Ale to było śmieszne
*Pokoje, apartamenty piękne.
5.Muzyka-DJ
Tu polecam bardzo!!! Wesele od 16 do 4 rano i praktycznie zawsze pełen parkiet. Zabawy super, oczepiny śmieszne... Jak rzuciłam welon to zawisł na żyrandolu i tak rzuciłam obracam się na prawo nie ma na lewo też nie i zonk gdzie on sie podział? Patrzę w górę a on wisi.
6.Foto i Video byli dyskretni prawie niewidoczni i myślę że będzie ok.
7.Ciasta z Szarlotki dla gości też polecę duże porcje w dobrej cenie i pyszne.
8.Alkohol poszło 70 butelek wódki po weselu kaca nie miał nikt chwalili że dobra, 1.5l whisky, 15 piw i 10 bezalkoholowych, 7 butelek wina, 3 białe martini i 1 czerwone i 2l bimbru.

Ogólnie bawiliśmy się cudnie, pogoda nam spłatała figla ale nic bym nie zmieniła. Mój mąż też bardzo zadowolony. Goście byli pod wrażeniem bawili się do rana i wychodzili bardzo zadowoleni.

Stresować się nie ma co teraz to wiem. Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.
Justynka zazdroszczę Prześlicznie wyglądałaś Najważniejsze, że wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
mi cycnik wszyje więc kupiłam taki, którego mi nie będzie szkoda, żeby go zniszczyć
Ja w sumie tak "z głupa traf" wpadłam na pomysł tych kolczyków, bo też miałam zamiar kupować jakiś srebrny komplet ale jak pasują to po co przepłacać
Pochwal się kolczykami

Dziewczyny, a byłyście kiedykolwiek w tym Bella Rosa? Jakie ceny biustonoszy? I rzeczywiście pani robi cuda z piersiami??
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:10   #214
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
zdjęcia zdjęcia
Zwróciłaś uwagę Justynie, że za mało kryjący?

gdzie robisz rzęsy?
Tak tak Sam make up śliczny i nie mam zastrzezeń co do tego jedynie musi być coś kryjącego pod moje sine oczy :///

Rzęsy - Akademia piękna - wole zaufać chociaż koleżanki mi poelcają jeszcze Monika przygodzką
Stary 2015-04-23, 13:11   #215
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Miesiac ....aaaaa.......

Właśnie dzisiaj po przyjściu do pracy o Tobie pomyślałam że za miesiąc ślub

Cytat:
ach...!!
ja dziś złapałam stresa takiego najprawdziwszego!!
yyy...a jak ja już mam stresa to co będzie na kilka dni przed?? Jeszcze się dowiedziałam że w pracy będzie arcy ważna delegacja z Paryża (najgłówniejszy z najgłówniejszych szefów) w tygodniu poprzedzającym mój ślub..także ten..

Justynka fajnie że pomimo pogody takie uśmiechy i śmieszne chwile Tak trzymać!
Ze spraw ślubnych przekopiuję co aktualnie:
Dzisiaj kolejna przymiarka u VP..prosto po pracy nie pasuje mi to trochę bo będę taka "nieświeża" no ale tylko takie terminy babeczki miały
Ze spraw ślubnych to mamy dogadane z księdzem. Zgodził się żeby wprowadzał mnie chrzestny no i ogólnie nam przebieg opisał ślubu jednostronnego. Bardzo przyjemna rozmowa, cieszę się że na taką osobę trafiliśmy.
Jutro M. odbiera garniak
Wino do obiadu zamówione- RPA półwytrawne z zebrą
Dobiła mnie florystka 1000-1500 kościół - na szczęście z drugą parą chociaż im podobno mówiła 700-1000....
200- bukiet, 200-kompozycja przed młodych, 80/szt- bukiety na stoły..(stołów 8..) Nic nie napisała o samochodzie ani o druhnach...ale generalnie miliony monet to będzie kosztować
Mamy barmana!! Dogadałam cenę z chłopakiem znalezionym na olx będą kolorowe drinki i suchy lód
Wczoraj się odezwałam do wodzireja i kamerzysty..chyba najwyższa pora dograć szczegóły..
Za miesiąc i tydzień ślub....Ulubiony tutaj STRESIK jest!
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:16   #216
mogg
Zakorzenienie

A ja dalej nic nie ustaliłam baaa ja nawet u księdza dać kartki na zapowiedzi nie byyłam :| Z foto się nie widziałam, video chcoiaż make up załatwiałam
Stary 2015-04-23, 13:23   #217
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
A ja dalej nic nie ustaliłam baaa ja nawet u księdza dać kartki na zapowiedzi nie byyłam :| Z foto się nie widziałam, video chcoiaż make up załatwiałam
Tyyyy to ruchy, bo zapowiedzi to już ostatni dzwonek!! masz na rozpęd!

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 13:33   #218
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość

yyy...a jak ja już mam stresa to co będzie na kilka dni przed?? Jeszcze się dowiedziałam że w pracy będzie arcy ważna delegacja z Paryża (najgłówniejszy z najgłówniejszych szefów) w tygodniu poprzedzającym mój ślub..także ten..

Dzisiaj kolejna przymiarka u VP..prosto po pracy nie pasuje mi to trochę bo będę taka "nieświeża" no ale tylko takie terminy babeczki miały
Ze spraw ślubnych to mamy dogadane z księdzem. Zgodził się żeby wprowadzał mnie chrzestny no i ogólnie nam przebieg opisał ślubu jednostronnego. Bardzo przyjemna rozmowa, cieszę się że na taką osobę trafiliśmy.
Jutro M. odbiera garniak
Dobiła mnie florystka 1000-1500 kościół - na szczęście z drugą parą chociaż im podobno mówiła 700-1000....
200- bukiet, 200-kompozycja przed młodych, 80/szt- bukiety na stoły..(stołów 8..) Nic nie napisała o samochodzie ani o druhnach...ale generalnie miliony monet to będzie kosztować
Mamy barmana!! Dogadałam cenę z chłopakiem znalezionym na olx będą kolorowe drinki i suchy lód
Wczoraj się odezwałam do wodzireja i kamerzysty..chyba najwyższa pora dograć szczegóły..
A jaką cenę sobie zażyczył?? I skąd jest?
Stary 2015-04-23, 13:33   #219
domick
Raczkowanie

Dziewczyny, a podpowiedzcie, na ile wcześniej trzeba się umawiać do fryzjerki albo na make up? Oczywiście tak pi razy drzwi, bo wiadomo, że to zależy od konkretnej osoby
domick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 13:33   #220
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Tyyyy to ruchy, bo zapowiedzi to już ostatni dzwonek!! masz na rozpęd!
pójde dziś / jutro - obiecuje
ciekawe ile zaśpiewa (
Stary 2015-04-23, 13:34   #221
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Bella Rosa to wiadome, jeszcze gdzieś dziewczyny polecały na Sienkiewce koło Raiffeisen banku w bramie z tego co pamiętam

ja po przymiarce już i jestem bardziej zadowolona niż po pierwszej zdjęcia nie zrobiłam, żeby był element zaskoczenia moje kolczyki za dychacza pasują idealnie więc sutasz musi iść w zapomnienie, może sobie sprawię prezent na urodzinki

justynka super, że się wszystko udało zdjęcia ekstra, taka energia od nich bije!
gdzie kupowałaś to coś co miałaś na głowie? rozumiem, że miałaś welon osobno do rzucania?
Dzięki Kupiłam to w Pasażu Zielonym ,iałam do kompletu naszyjnik i kolczyki
A welon miałam od znajomej Pożyczony tylko żeby rzucić z tekstem nic mu nie będzie tylko nim rzucę hehe a od zdejmowania z żyrandola się zrobiła dziura oddam krawcowej może coś poradzi bo jest na samym dole.

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość

Jutro M. odbiera garniak

Bardzo dużo wyjdzie... Ja za całą oprawę kwiatową zapłaciłam 550zł Tylko nam odpadł kościół.

Muszę suknię doprowadzić do ładu przed plenerem

My powoli się urządzamy kupiliśmy sypialnię w deku, wypoczynek, tv i teraz wybieram serwis obiadowy Miałam dostać ale dostałam na niego kasę Same przyjemności

Escorpio Dzięki
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2015-04-23 o 13:43
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 13:48   #222
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domick Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a podpowiedzcie, na ile wcześniej trzeba się umawiać do fryzjerki albo na make up? Oczywiście tak pi razy drzwi, bo wiadomo, że to zależy od konkretnej osoby
Mam ślub 10 października, a fryzjera i makijaż umawiałam przedwczoraj. Zapisałam się na 11, bo o 10 już ktoś się umówił też na fryzurę ślubną. Myślałam, że będę pierwsza Pewnie są dziewczyny, które umawiają się 2-3 miesiące przed, ale zależy do kogo chcesz się zapisać.
Stary 2015-04-23, 13:53   #223
ZakochanaZabka
Zadomowienie

cześć dziewczyny byłam w tym KIK no i stwierdzam, że na darmo... mało rzeczy jest i wszystko jakieś takie... miniaturowe, kupiłam sobie tylko te serduszka filcowe i to jedno opakowanie bo z czerwonego koloru tylko jedno było. ale to nie koniecznie na wesele
Justyna wyglądałaś jak cudownie! gratuluje bycia żoną i tego, że wszystko było tak jak należy mam tylko takie malutkie zastrzeżenie do opisu (ale to tylko moja sugestia) napisz jak znajdziesz wolną chwile przy każdym pkt nazwę usługodawcy, sali, co za dj był,kamera, foto, bo nie wszędzie jest, a nowe dziewczyny które przyjdą na wątek będą miały ładną opinie
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 14:42   #224
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A jaką cenę sobie zażyczył?? I skąd jest?
1250PLN + 100PLN suchy lód. Dodajemy tylko kilka butelek weselnej, whiskey i metaxę którą już mieliśmy. Jest z Tomaszowa.

Cytat:
pójde dziś / jutro - obiecuje
ciekawe ile zaśpiewa (
Nooo mahoń ma rację to już ostatni dzwonek..w końcu te 2 niedziele musicie "wisieć" a też nie wiadomo czy jak jutro pójdziesz to już w tę niedzielę was wyczytają.My np. czekaliśmy tydzień. Nam zaśpiewał 150 ale to tutaj w Warszawie...
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:03   #225
domick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Mam ślub 10 października, a fryzjera i makijaż umawiałam przedwczoraj. Zapisałam się na 11, bo o 10 już ktoś się umówił też na fryzurę ślubną. Myślałam, że będę pierwsza Pewnie są dziewczyny, które umawiają się 2-3 miesiące przed, ale zależy do kogo chcesz się zapisać.
Dzięki, w takim razie zajmę się tym nieco wcześniej Tak właśnie myślałam, że trzeba z dużym wyprzedzeniem. Wprawdzie do mojego sierpnia 2016 daleko, ale wolę dmuchać na zimne
Stary 2015-04-23, 17:05   #226
rozdwojona
Raczkowanie

justynka gratulacje kolejna PMka zmienia status

Dziewczyny mam problem z zaproszeniami dla rodziców na ślub który sami organizujemy. Dawałyście im zaproszenia takie same jak innym gościom (oczywiście z innym tekstem) czy jakieś lepsze? Czy w ogóle rodzicom daje się zaproszenia czy podziękowania?
rozdwojona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:43   #227
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:
Kochane ja wracam już do żywych W mieszkaniu nie mamy jeszcze neta więc w pracy zaraz nadrobię wszytko. I mała relacja plus 2 foty bo na razie nie mam innych poza selfie z auta

Opiszę punktami:
1. Mój look
*Suknia i dodatki.... Pani Magda i Małgosia z Pasażu Zielonego(Suknie ślubne Pronuptia Paris)
to czarodziejki zrobiły z nieforemnej kaczuchy łabędzia. Suknia cudowna, dodatki piękne buty wygodne ale ja nie nauczona na obcasach pod koniec wesele myślałam że dosłownie upadnę.... Prezentowałam sie korzystnie każdy był pod wrażeniem.
*Fryzura cudowna polecam Panią Kasię(Salon fryzjerski Essential ul.Seminaryjska) cena 60zł a była dokładnie taka jaką sobie wymarzyłam.
*Make-up też strzał w 10 Trzymał się idealnie Pani Viola dojechała gratis na miejsce i spisała się na medal. Salon kosmetyczny Adam i Ewa Planty
*Kwiaty Bazary-budka nr.7 Bukiety+butonierki 200zł były piękne, Pani idealnie odwzorowała to co chciałam.
2.Urząd
Pan urzędnik był świetny mieliśmy małą wpadkę z siadaniem i wstawaniem ja siadłam mój M. wstał a potem na zmianę z 3 razy siadaliśmy i wstawaliśmy aż wybuchnęłam śmiechem. No i pocałował mnie za wcześnie
3.Pogoda ehhh było różnie wichura zamieć i piękne słońce
4.Sala Hotel Miedziana Góra "Stodółka"
*Dekoracje Kwiatowa Pasja POLECAM!!! było magicznie i cudownie za nieduże pieniążki.
*Jedzenie znikało z talerzy w mgnieniu oka, każdy chwalił. Dania pyszne porcje w sam raz. Przystawki urozmaicone, ciasta pycha, stół wiejski mieliśmy w cenie uginał się od smakołyków.
*Tort cukiernia Dorotka na 80osób poszło 10kg!!! Był piękny i przepyszny.
*Obsługa profesjonalna wszystko ładnie i szybko podane, na stołach czyste talerze były zmieniane bardzo często, wódkę też kelnerzy roznosili.
Jedyne co to nie bardzo wyszło powitanie bo podjechaliśmy a nikt nie czekał z chlebem. Dopiero weszliśmy goście stoją cisza a ja pyta a gdzie chleb?? Ale to było śmieszne
*Pokoje, apartamenty piękne.
5.Muzyka-DJ Piotr Gładkowski
Tu polecam bardzo!!! Wesele od 16 do 4 rano i praktycznie zawsze pełen parkiet. Zabawy super, oczepiny śmieszne... Jak rzuciłam welon to zawisł na żyrandolu i tak rzuciłam obracam się na prawo nie ma na lewo też nie i zonk gdzie on sie podział? Patrzę w górę a on wisi.
6.Foto i Video (Dominik Karasek video, Ewelina i Piotr Styczeń fotografia) byli dyskretni prawie niewidoczni i myślę że będzie ok.
7.Ciasta z Szarlotki dla gości też polecę duże porcje w dobrej cenie i pyszne.
8.Alkohol poszło 70 butelek wódki Nemiroff biały po weselu kaca nie miał nikt chwalili że dobra, 1.5l whisky, 15 piw i 10 bezalkoholowych, 7 butelek wina, 3 białe martini i 1 czerwone i 2l bimbru.

Ogólnie bawiliśmy się cudnie, pogoda nam spłatała figla ale nic bym nie zmieniła. Mój mąż też bardzo zadowolony. Goście byli pod wrażeniem bawili się do rana i wychodzili bardzo zadowoleni.

Stresować się nie ma co teraz to wiem. Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.
Pięknie wygladalas, gratuluje raz jeszcze

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Dzięki, w takim razie zajmę się tym nieco wcześniej Tak właśnie myślałam, że trzeba z dużym wyprzedzeniem. Wprawdzie do mojego sierpnia 2016 daleko, ale wolę dmuchać na zimne
A masz juz kogoś na oku?
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 19:15   #228
domick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
Pięknie wygladalas, gratuluje raz jeszcze

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

A masz juz kogoś na oku?
Mam, ale z polecenia, sama nie byłam. Pójdę chyba ciachnąć włosy tak żeby się z panią zapoznać Edyta Łatasiewicz - ktoś coś?
Stary 2015-04-23, 19:34   #229
mahoniowa
Zadomowienie

Ej no nie ma co szaleć z AZ TAK wczesnym umawianiem sie bo Cię wysmieja;p Ja do kawki pisałam w sierpniu bodajże to kazała mi się odezwać w listopadzie z bardzo prostej przyczyny- braku kalendarza na kolejny rok U fryzjera byłam w styczniu to miałam się zgłosić pod koniec lutego ale w końcu wybrałam inną fryzjerke i tu już był trochę problem z upchnieciem mnie i została 8.10.. ale tak czy siak nie ma co się wybijac na ponad rok wczesniej..

Justyna rzeczywiście pamiętam że Ci skompletowaly wszystko w Pasażu Zielonym śliczny tej fascynatorek

09.05.2015
Stary 2015-04-23, 20:00   #230
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Winietki kosztują grosze a ułatwiają życie na weselu.. serio. Argument o zaoszczedzaniu na kamerzyscie jeszcze mogę zrozumieć bo tu liczą się tysiące zł ale już oszczędzanie kilkudziesięciu zł na usadzaniu gości żeby wzamian mieć za przeproszeniem 'stado bydla' na wejście mija się kompletnie z celem. Wybaczcie szczerość ale trochę mnie to dziwi ze nie każdy jest w stanie pojac użyteczność winietek..
Ja od razu powiedziałam, że bez winietek ani rusz, ale w rodzinnej "strszyźnie" się krzywili, że to narzucanie gościom. Pfff, mam to gdzieś, przynajmniej młodzi będą koło nas a geriatria dalej. A jak znam życie, to tata by sobie usiadł przy samym stole młodych... echh..

Cytat:
ach...!!
ja dziś złapałam stresa takiego najprawdziwszego!!
Ja to już nie mówię.. Niby wszystko mamy, ale od paru dni latamy jak opętani za pierdołami...

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
dokładnie pewnie będziemy się razem stresować

winietki są obowiązkowe teraz idziemy na wesele i w koncu nie wiem czy beda winietki czy nie i jak pomyśle ze bedziemy siedzieć z jakimis ciotkami starymi to mi słabo ;/

kurcze byłam wczoraj i nawet nie przeszlo mi przez myśl żeby tsm wejść:P

będzie dobrze dziewczyny! miko ma rację minie nie wiadomo kiedy
Hahaha, a może to taki chytry sposób, żeby ludzie więcej czasu spędzali na parkiecie, zamiast siedzieć w nieciekawym towarzystwie :P

Justynko nie będę tu cytować Twojego postu-relacji, bo chyba i tak długi post mi wyjdzie, w każdym razie chciałam powiedzieć, że wyglądałaś ślicznie, i bardzo się cieszę, że mimo pogody wszystko tak fajnie się udało! Gratuluję raz jeszcze
A wy we troje siedzieliście w samochodzie? Jaki to był samochód? Nie było wam ciasno? Pytam, bo mamy właśnie zagwozdkę kto jak gdzie ma jechać, i najlepiej nam wychodzi, żebyśmy siedzieli we troje z tyłu, a świadek i kierowca z przodu i trochę się martwię, że będzie nam ciasno.. Mamy skodę superb..

Cytat:
Dziewczyny polecalyscie w poprzednim watku sklrp z bielizna i chyba brafiterke ?? nie moge tego znalesc mozecie przypomniec ???

Tak, ta pani obok Rajfajzen banku (znów nie chce mi się sprawdzać, jak się to dziadostwo pisze). Ona bardzo ładnie dobiera staniki i robi cuda I ceny niezłe. W bella rosa byłam kilka razy, staniki są bardzo drogie, a obsługa taka sobie. Pewnie, gdybym weszła w futrze, albo z markową torebką, to inaczej by się zachowywały, a tak to czułam się olana. Za każdym razem. Więcej tam nie pójdę.

Cytat:
Ja byłam w lutym na próbnym, ślub mam zaraz Ale mnie zależało, żeby było tanio i akceptowalnie, więc znalazłam koleżankę koleżanki i trafiłam

Cytat:
Dzięki Kupiłam to w Pasażu Zielonym ,iałam do kompletu naszyjnik i kolczyki
A welon miałam od znajomej Pożyczony tylko żeby rzucić z tekstem nic mu nie będzie tylko nim rzucę hehe a od zdejmowania z żyrandola się zrobiła dziura oddam krawcowej może coś poradzi bo jest na samym dole.

Bardzo dużo wyjdzie... Ja za całą oprawę kwiatową zapłaciłam 550zł Tylko nam odpadł kościół.

Muszę suknię doprowadzić do ładu przed plenerem

My powoli się urządzamy kupiliśmy sypialnię w deku, wypoczynek, tv i teraz wybieram serwis obiadowy Miałam dostać ale dostałam na niego kasę Same przyjemności

Escorpio Dzięki
Zazdroszczę Ci tych przyjemności, ale u mnie też już powoli się zaczynają z tym, że my urządzamy tylko 1 pokój, no, i trochę łazienki

Cytat:
Napisane przez rozdwojona Pokaż wiadomość
justynka gratulacje kolejna PMka zmienia status

Dziewczyny mam problem z zaproszeniami dla rodziców na ślub który sami organizujemy. Dawałyście im zaproszenia takie same jak innym gościom (oczywiście z innym tekstem) czy jakieś lepsze? Czy w ogóle rodzicom daje się zaproszenia czy podziękowania?
My nie dawaliśmy rodzicom żadnych zaproszeń. Na podziękowania mamy ładne kubki z napisami (dla moich) i taką skrzyneczkę na zdjęcia (dla TŻtowych).

Laski, byłam 1 dzień na wsi i odpoczęłam trochę, ale już wróciłam i znów bieganina. Kupiliśmy wczoraj regały do naszego pokoju, w poniedziałek przyjadą, razem z TŻtowymi bambetlami Nadal nie mamy szafy ani drzwi, ciekawe, czy zdążą przyjść przed ślubem..
Dziś znów dzwoniłam po kwiaciarniach, okazało się, że jednej pani udało się gdzieś zamówić anemony, więc na 90% będę miała bukiet taki, jaki chciałam, ale jak nie, to postanowiłam, że z goździków i czarne koraliki do niego. Także kwiatki mam już prawie z głowy. Uff.
Na sali wszystko już domówione, w pn odbieram księgę gości (Mogg, ci panowie.. ta pracownia... niezapomniane wrażenia zapachowe... Gdyby nie Twoje polecenia, to w życiu bym tam niczego nie załatwiała..), w pn mam też kosmetyczkę i piaskowanie zębów, musimy kupić też z mamą te wstążki i inne rzeczy potrzebne do dekoracji kościoła (a żeby pokręciło tą babę..), w środę idę na paznokcie... W międzyczasie muszę jeszcze kupić rzeczy do emergency basket i sam basket zresztą też. Generalnie kupa pierdół do załatwienia a najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie mam samochodu, bo TZ uznał, że nie opyla się corsiny naprawiać, i w sumie ma trochę racji, ale do cholery jestem bez żadnego transportu. Jeszcze nam zamknęli Sandomierską, więc nie mam nawet autobusu! No nic, jakoś to będzie, ale powiem wam, że mam już dość. I niby mężatki piszą, że nie ma się co przejmować, ale to tylko teoria, jak dla mnie
Jeszcze goście wydziwiają, jedni piszą, że nie przyjdą, inni nagle, że przyjdą i weź tu coś ustal. Muszę jeszcze dodrukować winietki, nie mam pojęcia jak to zrobić, może Wy coś poradzicie. Zrobiłam te winietki tak, że mam kilka stron w wordzie - 1 strona to jedna winietka, bo ustawiłam rozmiar strony taki jak wielkość winietki. I nie chciałabym psuć 8 kartek A4, żeby wydrukować 8 winietek.. Jak to zrobić? TŻ mówi, że będzie kartki przekręcał, ale może da się jakoś prościej?

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 20:30   #231
mahoniowa
Zadomowienie

Ola nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam, ale nie możesz po prostu wpisać tego w tabelę i ustawić szerokości kolumn i tekstu? powinno Ci wyjść no chyba, że to jakaś bardziej złożona sprawa
albooo drukowanie kilku stron na jednej tak jakby ale to musiałabyś wymiary pozmieniać żeby wyszło ok..

super, że uda się z kwiatami, czasem warto postawić na swoim

09.05.2015
Stary 2015-04-23, 20:32   #232
mogg
Zakorzenienie

Ola no mówiłam że takie chłopki
Stary 2015-04-23, 20:42   #233
domick
Raczkowanie

Cytat:
Ej no nie ma co szaleć z AZ TAK wczesnym umawianiem sie bo Cię wysmieja;p Ja do kawki pisałam w sierpniu bodajże to kazała mi się odezwać w listopadzie z bardzo prostej przyczyny- braku kalendarza na kolejny rok U fryzjera byłam w styczniu to miałam się zgłosić pod koniec lutego ale w końcu wybrałam inną fryzjerke i tu już był trochę problem z upchnieciem mnie i została 8.10.. ale tak czy siak nie ma co się wybijac na ponad rok wczesniej..

Justyna rzeczywiście pamiętam że Ci skompletowaly wszystko w Pasażu Zielonym śliczny tej fascynatorek
Haha Nie nie, aż tak wcześnie się nie wybierałam Po prostu mam już tą fryzjerkę na oku, ale najpierw muszę ją dobrze obczaić, wybieram się na podcięcie włosów więc się po prostu zapytam na ile wcześniej się trzeba umawiać :P
Stary 2015-04-23, 20:58   #234
Kasia 88
Raczkowanie

Dziewczyny a ten sklep z bielizną jest obok raiffaisena na sienkiewce obok silnicy?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Haha Nie nie, aż tak wcześnie się nie wybierałam Po prostu mam już tą fryzjerkę na oku, ale najpierw muszę ją dobrze obczaić, wybieram się na podcięcie włosów więc się po prostu zapytam na ile wcześniej się trzeba umawiać :P
Ja zamierzam chodzić co jakiś czas do kolejnych fryzjerów i może znajdę jakiegoś który mi podpasuje ))
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 21:20   #235
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Ola nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam, ale nie możesz po prostu wpisać tego w tabelę i ustawić szerokości kolumn i tekstu? powinno Ci wyjść no chyba, że to jakaś bardziej złożona sprawa
albooo drukowanie kilku stron na jednej tak jakby ale to musiałabyś wymiary pozmieniać żeby wyszło ok..

super, że uda się z kwiatami, czasem warto postawić na swoim
Zrobiłam tabelę, wygląda, że będzie ok, dzięki nie wiem, dlaczego na to sama nie wpadłam
A kwiatki, to jeszcze nie wiadomo na 100%, ale szanse są spore Trzymajcie kciuki
Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ten sklep z bielizną jest obok raiffaisena na sienkiewce obok silnicy?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Ja zamierzam chodzić co jakiś czas do kolejnych fryzjerów i może znajdę jakiegoś który mi podpasuje ))
Tak, obok banku w bramę się wchodzi, od strony sienkiewki jest szyld, dolce vita się nazywa ten sklep chyba.

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-04-23, 22:27   #236
mogg
Zakorzenienie

O przejde sie tam jak bede w ck a bede w majowke

Stary 2015-04-24, 08:12   #237
mogg
Zakorzenienie

Dzisiaj tz do mnie dzwoni i mowi : zobacz ktoryvdzisiaj jest juz miesiac !! czujesz tez ten scisk w zoladku ??! hyhy bylo to urocze
Lece zaltwiac reszte spraw

Stary 2015-04-24, 08:16   #238
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj tz do mnie dzwoni i mowi : zobacz ktoryvdzisiaj jest juz miesiac !! czujesz tez ten scisk w zoladku ??! hyhy bylo to urocze
Lece zaltwiac reszte spraw

haha, chłopaki też przeżywają Mój TŻ miał ostatnio koszmar ślubny! Śniło mu się, że wyszedł na chwilę z wesela i poszedł do tego hotelu obok, gdzie nasi goście maja spać i ... poszedł spać po czym wrócił po kilku godzinach na wesele i ponoć moja mina była bardzo wymowna.. Ciekawe czemu

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-04-24, 08:16   #239
mikonada
Zakorzenienie

ehhh fajnie że tak przeżywacie :P
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 08:19   #240
mogg
Zakorzenienie

Miko ja chyba sie nie stresuje sama uroczystoscia czy cos tam pojdzie nie tak. Tylko martwie sie czy bede ladnie wygladac ( wiecie same czemu ) i tak jest 100 razy lepiej niz bylo dzieki siloeni ale nie przesadzajmy jeszcze wow nie ma

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości