|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10
Cytat:
|
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski!!
wróciłam zmęczona ale pogoda dziś pięęęękna ![]() loluska, goskie - cudne opisy, czytałam i płakałam, zwłaszcza przy lolusce agnes - gratulacje córci!!! super, że już ją masz przy sobie
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a brzuszek fajnie się 'wchłania' ![]() Laski za wizyty ![]() Irenka super waga małej ![]() Lucky 2800g to i tak ładna waga, a plombą się nie przejmuj będzie dobrze i nie wiem co dalej miałam pisać... sory nie odniosę się bo się nie czuję najlepiej... brzuch boli okresowo i ten ucisk na dół mały się słabo rusza kurna... zobaczymy jak jutro będzie...Ja postanowiłam przyspieszyć swoje badania te co do szpitala trzeba..miałam je zrobić między 4 a 6 maja ale boję się, że nie dotrwam i idę jutro .. myślę, że ginka nic nie będzie mówić ![]() spaghetti wyszło pyszne i już prawie nie ma ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- aaa Ola fajny wózek ![]() Prosimy o foty maluszków
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#1835 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1836 |
|
404 Not Found
|
Jak ktoś jeszcze nie ma klapek (klapków?) pod prysznic, to w pepco są za 4,99 zł.
![]() http://www.pepco.pl/gazetka/2#2 |
|
|
|
#1837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam, wynalazłam swoje japonki z lata takze te wezme pod prysznic w szpitalu. wymyłam je sobie elegancko. ale w sumie we wtorek bd blisko pepco to się moze skuszę na nowe jak takie tanie
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam czekając na gina i mi nie wysłało
![]() Loluska super że jesteś i że już w domku! opis przepiękny Nadzieja fajnie, ze już w domku! Dziewczyny wizytujące - przepraszam ale nie pamiętam wszystkiego Irenka dawaj znać czy jest jakiś postęp ![]() Dorka jak sytuacja, jak rozwarcie - robi się jakieś? megamocne i nieustające!U nas ok, wizyta bez mierzenia, kontrolowała szyjkę (17-18mm, luteina dalej ), wody (mało ale ok) i łożysko (stare) kolejna wizyta za tydzień 30.04 o godz 11.10, w międzyczasie na ktg mam podjechać.
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Olimpia jest chyba asystentką stomatologa czyż nie ? ??
Może ona coś wie na ten temat, czy ten amalgamat szkodzi ?? ![]() Bo te babska u których byłam, same chyba nie wiedziały co mi powiedzieć... jedna zrobila wielkie oczy i powiedziała " Oj to nie jest dobrze' po czym popatrzyła na ta drugą, postały tak chwilę w milczeniu i zaczęły zagadywać że nic się nie stanie i takie tam bla bla bla ... A mnie z tego wszystkiego rozbolał żołądek i głowa i nie wiem czy to z nerwów czy co ![]() Z tego strachu zapomniałam zapytać co mam zrobić z tą dziura i czy mogę założyć tą białą teraz? Bo drażni mnie ona :/
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2015-04-23 o 20:28 |
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Fistaszku
Jak się dziś czujesz? Lucky Niestety nie pomogę, nie znam się. Sama mam dwie czarne plomby.
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Złapałam internet, więc melduję, że u nas cc we wtorek lub środę. Chyba, że ciśnienie zacznie wariować. Z tego wszystkiego zapomniałam, że umowa na tel. skończyła mi się 2 dni temu ![]() Piękne opisy porodów! Aż łzy w oczach stają
Edytowane przez Sylvie_91 Czas edycji: 2015-04-23 o 20:44 |
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby przy zatruciu rtęcią prowokuje się wymioty, ale moim zdaniem to nie zatrucie - dawka jest minimalna. Raczej dla bezpieczeństwa może napij się mleka? proponują z białkami kurzych jaj, ale nie wiem czy chcesz tak... I coś na przyspieszenie perystaltyki, ale wg mnie tylko naturalne, bo po lekach się jeszcze odwodnisz albo coś, a chyba nie trzeba aż tak ryzykować? Sama nie wiem, generalnie trudno znaleźć jakąś sensowną odpowiedź, bo sytuacja ekstremalnie rzadka, a jednak wydaje się niegroźna mimo wszystko ![]() Cytat:
ale moja gin jest baaardzo ostrożna, jakieś matczyne uczucia ma wobec mnie chyba ![]() Baset, ja jestem ogólnie zadowolona z wizyty ale dziękuję
|
||
|
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za dzieciaka byłam u koleżanki w odwiedzinach. Jej mama gotowała obiad i poprosiła drugą córkę (młodszą od nas), żeby sprawdziła czy ziemniaki się ugotowały, bo sama była czymś zajęta. No i później wszyscy jedliśmy obiad - ja, koleżanka, dwójka jej rodzeństwa i rodzice. I koleżanka znalazła w swoich ziemniakach takie fajne, srebrne kulki. Jej rodzice rzucili się go garnka, a tam było ich jeszcze więcej Okazało się, że pomysłowa siostra sprawdzała ziemniaki termometrem rtęciowym, który pod wpływem temperatury pękł w garnku i nikomu się nie przyznała Pojechaliśmy do szpitala, a tam nie wiedzieli co z nami zrobić. W końcu skierowali nas na toksykologię, a później na oddział na obserwację czy nie doszło do jakiegoś zatrucia rtęcią. Poleżeliśmy dwa dni i wypisali nas do domu. Ale byliśmy prawdziwą sensacją, pielęgniarki przychodziły do nas i pytały czy to my zjedliśmy rtęć na obiad Tak, że chyba nie jest tak prosto zatruć się rtęcią i też nam mówili, że to właściwie opary są trujące. Ja bym się tą plombą nie martwiła.
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
laski, doradźcie please, bo muszę kupić jakiś stanik (najchętniej do karmienia bo to przecież lada chwila
) - wszystkie które mam w domu są już za ciasne i strasznie mnie wkurzają... nie wiem jaki rozmiar wziąć...jak się mierzę to mam 85 pod biustem i ok 98 w biuście teraz pytanie czy wziąć: - 85B który pod biustem ma 83-87 a w biuście 99-101 - 85C który pod biustem ma 83-87 a w biuście 101-103 jak wy kupowałyście staniki do karmienia? nie wiem ile po porodzie jeszcze cycki mi urosną i czy w ogóle urosną a z drugiej strony chciałabym coś co mogę nosić już teraz i nie wiem co zrobić ![]() najgorsze to że może pochodzę w nim 2 dni a może jeszcze miesiąc i w sumie nie wiem co wybrać... chciałam kupić jakąś tanioszkę z allegro bo też nie wiadomo ile będę karmić i nie chcę na razie przepłacać... ![]() na razie mam 1 (dostałam od kumpeli) 80C (78-82 pod biustem, biust 96-98) ale niestety jest trochę ciasny, za to miseczka w sam raz...
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Amalgam jest nie szkodliwy dla dziecka bo tam jest bardzo malo rteci...w sklad wypelnienia wchodza rowniez inne metale jak miedz i cynk....sama bedac w ciazy asystowalam przy zakladaniu amalgam jak i przy wymiania go na biale wypelnienie na porzadku dziennym.....i moje ciaza przebiega dobrze dziecko jest zdrowe
naprawde nie mam o o sie bac....teraz nie pamietam procentowo zawartosci metali w wypelnieniu amalgam ale rtec nie jest na pierwszym miejscu.....glownym zadaniem tego metalu jest dodac wytrzymalosci do wyplelnienia....
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Wziełabym ten 85C ale tak szczerze to wole iść do brafiterki lub przymierzyć jakiś stanik w sklepie i kupić ewentualnie na allegro.
|
|
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
lucky powtorz pytanie nt. Amalgam bo nie chce mi sie nadrabiac wszystkiego.....zerknelam tylko na ostatnie posty...
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
hej
po wizycie ok, mały 3 kg, szyjka zamknięta, długa, te skurcze jej nie ruszają także dotrwać do poniedziałku do przyjęcia do szpitala ![]() mieliśmy małe kłopociki z powrotem do domu, parkujemy w CH, a jak wyszliśmy od gina okazało się że tam ogłosili alarm bombowy czy coś tłumy ludzi wokół, wszyscy musieli uciekać stamtąd, czekaliśmy ze 2 godz na wyjaśnienie sytuacji ale lipa, auto tam zostało a my taksówką do domu ![]() wróciłam padnięta i spać mi się chce, także dobrej nocy
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wziełam 2 takie same rozm tyle ze jeden czarny z koronką a drugi zwykły biały no i sytuacja taka że ten czarny to wygląda jak na garby wielbłąda a ten drugi jak na dorastajacą dziewczynkę . Dokupiłam więc zwykły czarny w TXMarkecie za 10zł no i będę mieć na początek takie zwykłe 2 czarne a później coś pomyśle
|
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
grunt ze po wizycie wszystko ok
|
|
#1857 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() synuś piękny!![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje raz jeszcze Cytat:
dla mnie te utraty pokarmu to po prostu brak wiedzy, złe rady otoczenia Cytat:
mojemu też wisiało ale z wiekiem się to zmienia Cytat:
![]() na początku wystarczają niewielkie ilości siary ale trzeba sobie zdać sprawę z tego, że maluch może bardzo często chcieć ssać, niemal non stop i to jest normalne Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny piękne opisy porodów! łezka się w oku kręci ale ja nadal nie wierzę, że to już!!!
|
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mnie uspokoiłaś ... No sytuacja była taka że podczas jedzenia wypadła mi amalgamatowa plomba i ją zjadlam no i wystraszylam się że może to mieć negatywny wplyw na dziecko, słyszałam że w ciąży nie powinno się mieć takich plomb a do tego w internecie można wyczytać mrożące krew w żylach wpisy na ten temat więc wolałam zapytać się kogoś kto ma o tym pojęcie niż polegać na forumowiczach którym wydaję się że (...)---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Madeleine ![]() Ooo aż mi się humor poprawil
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co moje dziecko wyczynia w brzuchu
Czuje czkawkę pod żołądkiem. I tam mam też górkę. Czyżby mi się w poprzek ustawiła?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

także teraz młody naprawdę ma już wszystko.. Więc czekamy na niego 

mały się słabo rusza kurna... zobaczymy jak jutro będzie...

Irenka dawaj znać czy jest jakiś postęp
megamocne i nieustające!

ale moja gin jest baaardzo ostrożna, jakieś matczyne uczucia ma wobec mnie chyba
Za dzieciaka byłam u koleżanki w odwiedzinach. Jej mama gotowała obiad i poprosiła drugą córkę (młodszą od nas), żeby sprawdziła czy ziemniaki się ugotowały, bo sama była czymś zajęta. No i później wszyscy jedliśmy obiad - ja, koleżanka, dwójka jej rodzeństwa i rodzice. I koleżanka znalazła w swoich ziemniakach takie fajne, srebrne kulki. Jej rodzice rzucili się go garnka, a tam było ich jeszcze więcej
.

no i wystraszylam się że może to mieć negatywny wplyw na dziecko, słyszałam że w ciąży nie powinno się mieć takich plomb a do tego w internecie można wyczytać mrożące krew w żylach wpisy na ten temat więc wolałam zapytać się kogoś kto ma o tym pojęcie niż polegać na forumowiczach którym wydaję się że (...)