Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 21:09   #211
boleczka93
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

No wiec dzien powoli dobiega konca.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i ktg. Ja tez ide do szpitala na ktg, ciekawe co mi powiedza...
Buziaki dla wszystkich mam, maluszkow i brzuszkow

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 21:11   #212
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Idę spać szybciej bd jutro
Kluje mnie w różnych miejscach brzuch, może bd coś z tego
Dobranoc
Dobranoc ,wyspij się dobrze,bo kto wie czy to nie ostatnia spokojna nocka

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Odnośnie ściągania pokarmu to polecam metodę 7-5-3,dobre efekty daje
Najpierw jedna piers 7 min,później druga,następnie po 5 min i na koniec po 3 min kazda

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 21:14   #213
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dobre pytanie

W domu wzielam 2 razy ketonal. Rany nie czuję od 2 tyg.lub dłużej. Po zdjeciu szwów chyba 4 dni i bylo ok. Szwy zdjelam po 8 dniach. Kazdy się pyta jak się czuję i sie dziwią że tak dobrze
ahh to jeszcze trochę przede mną, szwy we wtorek. Super że się tak dobrze czujesz

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Haha nie tak jakbyn chciala mowilam mu że nie da rady :P

Butle podalam bo nie chciał piersi ale teraz dostał butle i sprobowalam go przystawic do cycka bo mało mi laktator ściągnął i udało się trochę się napil może jest jakąś mała nadzieja...

Tylko ja daje swoje w butli a nie mm ale nigdy nie wiadomo czy nie przejde...

Powaznie do zera ladne gladkie ale minus taki że też mi pośladki zmalały a miałam taki ladny tyłek :/

Siedze z kapycha na cyckach za godz prawdopodobnie nastepna tura sciagania i masowania i spróbuje ok 24 młodego do piersi przystawic może się uda i wreszcie oprozni moje kamienie
Zobaczę jak jutro
A ja z kapuchą pod pachami ;P

Dziewczyny po cc miałyście przepisane jakieś leki przeciwzakrzepowe do domu? Bo mąż mnie tu wypytuje, ja nic takiego nie dostałam.
Stary 2015-04-23, 21:19   #214
kamilove
Zakorzenienie

Witam też nowa mamusie

Dziewczyny a jecie parówki takie z indyka czy te dla dzieci przy kp? Albo np ketchup też taki dla dzieci?
Stary 2015-04-23, 21:30   #215
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
aa dajk spokoj, pol godziny, 10 km i myslalam ze padne :/ zero kondycji przez te 9 miesiecy brzuszkowe

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

w ogole to uspilam dzis malego w foteliku samochodowym. no wszedzie mu bylo zle, na rekach, przy cycku, na piersi, na brzuchu, na fotelu, na wersalce, na lezaco, az wsadzilam dupe w fotelik bo wiem, ze lubi w nim.. no i spi, po 2 godz usypiania jeah.
tatus jezdzi na orbim, pozniej ja go dosiade
zaczyna się
ja zauważam że mój już zaczyna trochę terroryzować że chce na ręce.
Nie wiem co robić żeby się nie nauczył, a nie zostawiać go takiego płaczącego.

Cytat:
Dziś ustaliliśmy menu na chrzciny. Już właściwie wszystko zalatwione. Na moja sukienkę wciąż czekam. Czas realizacji 10 dni roboczych,a minęło 7.

Rosario - synek nie chce piersi bo podałaś butlę? Czy butlę podałaś bo miał problem ze ssaniem?

Jutro idę do gina. Chyba się u niego zważę bi moja waga chyba się psuje
Zdradzisz gdzie robicie? My myślimy o Santanie.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Tatiana 10pkt, 3450g i 54 cm

Skonczylo sie cesarka, bo malej szalalo tętno. Okazalo sie, ze byla owinieta pepowina i to dość mocno.

Zakochałam sie w niej <3

@jutro dodam foto
Gratulacje! W końcu Tatiana jest po drugiej stronie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Witam też nowa mamusie

Dziewczyny a jecie parówki takie z indyka czy te dla dzieci przy kp? Albo np ketchup też taki dla dzieci?
Ja jem z szynki, 93% mięsa. W te ketchupy dla dzieci nie wierzę, często zwykłe mają lepszy skład tylko trzeba popatrzeć

Cytat:
Ja też oglądam moje przyjaciółki. Jedną synek właśnie skończył ssać :P

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

My bioderka juz w poniedziałek. Gin jutro. Szczepienia za 2,5 tyg. A za 2 tyg. chrzest.
My też idziemy na bioderka w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
U nas tez juz sporo terminów do lekarzy mamy
27 kwietnia Michaś szczepienie
21 maj Kamiś szczepienie
10 czerwiec Michaś kontrola chodu
Czekamy na konkretną date usg bioderek Kamilka,wiem że będzie w czerwcu,ale daty nie znam,bo jesteśmy na liście rezerwowej

Czy jest tu jakąś mamusia z Piaseczna ?
Jest u Was lista rezerwowa?! Taki brak terminów?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 21:41   #216
kamilove
Zakorzenienie

Cashmere dzięki jutro popatrzę na składy w takim razie i kupie parówki bo mam taką ochotę

Mała śpi, idę się nabalsamowac i spać, póki można a jutro do rossa i działkę dobranoc
Stary 2015-04-23, 21:47   #217
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja 55kg to moja docelowa!!
ja marze o 55 kg

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

Korektory, rozswietlacze,.. rany to ja w ciemnej pupie jestem nakladam podklad, tusz i gotowe

Mala umyta i karmimy sie
to ja tez jestem w dupie

jas tez umyyty, jak mu dzis dobrze bylo, prawie spal w kapaniu a po nawet nie chcial cycka tylko moment zasnal.. daje mamusi odpoczac po tych przebojach

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 21:48   #218
cashmere
Zakorzenienie

Mała ale masz świetny podpis Dawno mnie na kompie nie było i nie widziałam

jestem mamą
Stary 2015-04-23, 21:48   #219
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A ja o 50 ale bedzie trudno ;0 szczególnie, ze wyszłam z 56 i mam teraz 68. Ale dziecko w brzuchu ;p ja wizytę miałam 16 i juz wiecej nie mam teraz tylko na KTG chodzę. Dziwnie troche ale zwolnienie mam do poniedziałku wiec pewnie znow bede musiała isc ;/
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 21:56   #220
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość

Juz mi ciut lepiej, po mm spał 3h a ja zalalam sie mlekiem
Jutro tz zostawia nam auto, mama pomoze wiec ruszamy do rosska.
ciesze sie, ze choc troszke ci lepiej z dnia na dzien juz bedzie lzej

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Ja mam tyle samo :-D damy rade i zrzucimy!
nie ma innej opcji! z podobnej startowalysmy z podobnym wzrostem to i do nich wrocimy!

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
A ja oglądam przyjaciółki.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Dzis sie porejestrowalismy i tak 18 maja ja mam gina, 20 maja bioderka, 2czerwca neonatolog. W między czasie koło 20 mają szczepienia. Bedzie sie dzialo.
juz tyle razy mialam cie pytac i wylatywalo mi z glowy- pieluchujesz malego ze wzgledu na bioderka?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Meza czy orbi ?
orbi meza jeszcze nie, ale na dniach ide do gina, wezme tabsy, mez juz sie nie moze doczekac, pol roku celibatu

JAŚ

Stary 2015-04-23, 21:58   #221
kar0ola
Rozeznanie

Napisalam posta i poszedl w piz.. u nas narazie wszystko w porzadku internet do dupy wiec w domu nadrobie, opis wstawie jestem zakochana w malej po uszy... Normalnie grom z jasnego nieba, w ciazy nie glaskalam brzucha jakos specjalnie, nie mowilam np 'wychodz coreczko' i inne takie.. Teraz czuje sie jakby swiat w ogole zmienil sie calkowicie.

Maz jest wspanialy... W ogole jestem bardzo szczesliwa. (Takze czekam na pierwszy kryzys haha bo za dobrze nie moze byc jak to w zyciu )

Mala ssie piersi ponoc bardzo ladnie.

Z ciekawostek porodowych przed opisem - nie wiem czy pisalam ale juz szykowali cc gdy polozne stwierdzily ze dobra, probujemy sn. Dziecku tetno spadalo dostalam tlen.. Mialam zielone wody ;( ale nie nacieli mnie. Mam dwa szwy rozpuszczalne. Krzyczalam we wszystkich jezykach swiata haha (tAaa teraz sie smieje )

Reszta w opisie.

Mala spi na mnie nie mam serca wstac zaraz sie posiusiam hehe

W sobote wychodzimy wiec - do soboty! Ale bede miala nadrobienia, umieram z ciekawosci
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 22:04   #222
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość

Powaznie do zera ladne gladkie ale minus taki że też mi pośladki zmalały a miałam taki ladny tyłek :/
maz mwoi, ze mi tez, no coz.. moj tylek byl swietny byl.
ale moze jeszcze nabierze jedrnosci po orbim, bede walczyla

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość

Dziewczyny po cc miałyście przepisane jakieś leki przeciwzakrzepowe do domu? Bo mąż mnie tu wypytuje, ja nic takiego nie dostałam.
nie. tylko zastrzyki w szpitalu.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Witam też nowa mamusie

nie jadlam jeszcze ani parowki ani ketchupu, jakos mnie nie ciagnie

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
zaczyna się
nie nie, to juz trwa. kilka dni ja mam nadzieje, ze to ten skok i kryzys minie. tez nie chcialam zeby sie uczyl, ale jak wyje mi tak ze az sie zanosi to na rece biore, widze, ze potrzebuje mojej bliskosc

JAŚ

Stary 2015-04-23, 22:04   #223
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
To może ja zobaczę ten Maybelline- tylko niechce mi się z domu ruszać, więc niewiem jak to zrobię moze siostry mi cos dobiorą jasnego. A jaki masz rozświetlacz?
rozświetlacz mam z Inglota, taki pasiak
a marze o Meteorytach

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ten bb maybelline miałam i jest super, zapomniałam o nim a ten kwas daleko w składzie? Wydaje mi sie, ze nie jest go na tyle duzo, zeby przy kp miał zaszkodzić.
2% kwasu jest.
jak czytałam o kwasach w ciąży to nawet ten 10% z pharmacerisa dziewczyna pisała, że można używać, więc chyba bez paniki chociaż tamten migdałowy. Salicylowy może mocniejszy??

wklejam skład Skład: Aqua, Dimethicone, Isododecane, Glycerin, Diisostearyl Malate, Kaolin, Disteardimonium Hectorite, Salicylic Acid, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl, Dimethicone, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer, PEG-10 Dimethicone, Sodium Hydroxide, Sodium Dehydroacetate, Chlorphenesin, Disodium Stearoyl Glutamate, Acrylates Crosspolymer, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Aluminium Hydroxide, PEG-9 Dipropylene Glycol, [+/- May Contain: Cl 77891, Cl 77492, Cl 77491, Cl 77499].

Cytat:
Madzia to ładnie na koniec pojadłaś bo wpierw tak samo rosłyśmy ja mam 12 do zrzucenia ale ja jakoś nie popuchlam, stopy ciut w ostatnich dniach tylko.
hehe jem tyle samo co przez całą ciąże, czyli dużo
ale wydaje mi się, że w głównej części to woda a nie tłuszcz a przynajmniej mam taką nadzieje

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Matko moja córka mi wierci dziurę w brzuchu chyba....
dziwne to jest że, zamiast sie do dołu pchać, to wygląda to tak jakby uciekała od dołu w górę....
dupkę wypina do góry....
moja tak samo...wypina mi się pod żebrami:/
ale główka nisko już, mało ma miejsca bidulka..

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

Pierwszego synka urodziłam na dzień przed tp i pamiętam że brzuch już miałam ogromny,długo też wracałam po porodzie do swojej wagi,teraz w tej ciąży mniej przytylam i brzuch szybko spada
ja mam 103 cm ale przy mojej budowie wydaje się wieeeeelki
przed ciążą miałam w talii poniżej 60 cm

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A ja o 50 ale bedzie trudno ;0 szczególnie, ze wyszłam z 56 i mam teraz 68. Ale dziecko w brzuchu ;p ja wizytę miałam 16 i juz wiecej nie mam teraz tylko na KTG chodzę. Dziwnie troche ale zwolnienie mam do poniedziałku wiec pewnie znow bede musiała isc ;/
ja też do 50 będę wracać oby jak najszybciej!

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-04-23 o 22:08
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 22:05   #224
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Napisalam posta i poszedl w piz.. u nas narazie wszystko w porzadku internet do dupy wiec w domu nadrobie, opis wstawie jestem zakochana w malej po uszy... Normalnie grom z jasnego nieba, w ciazy nie glaskalam brzucha jakos specjalnie, nie mowilam np 'wychodz coreczko' i inne takie.. Teraz czuje sie jakby swiat w ogole zmienil sie calkowicie.

Maz jest wspanialy... W ogole jestem bardzo szczesliwa. (Takze czekam na pierwszy kryzys haha bo za dobrze nie moze byc jak to w zyciu )

Z ciekawostek porodowych przed opisem - nie wiem czy pisalam ale juz szykowali cc gdy polozne stwierdzily ze dobra, probujemy sn. Dziecku tetno spadalo dostalam tlen.. Mialam zielone wody ;( ale nie nacieli mnie. Mam dwa szwy rozpuszczalne. Krzyczalam we wszystkich jezykach swiata haha (tAaa teraz sie smieje )

Reszta w opisie.

W sobote wychodzimy wiec - do soboty! Ale bede miala nadrobienia, umieram z ciekawosci
Fajnie się czyta, z postu bije szczęście mimo tych problemów przy porodzie.

jestem mamą
Stary 2015-04-23, 22:07   #225
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Mała ale masz świetny podpis Dawno mnie na kompie nie było i nie widziałam
a dziekowac, tez mi sie podoba

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:

Reszta w opisie.

trzymajcie sie dziewcyznki i czekamy na opis buziaki

JAŚ

Stary 2015-04-23, 22:12   #226
madzixx88
Zakorzenienie

co do tyłka to miałam przed ciążą a'la latynoski, teraz mam bardziej murzyński liczę na powrót do latynoskiego, nie sądze, żeby aż tak schudł, zawsze był wystający

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:

Reszta w opisie.

super Kochana, gratulacje raz jeszcze
Stary 2015-04-23, 22:12   #227
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
rozświetlacz mam z Inglota, taki pasiak
a marze o Meteorytach

2% kwasu jest.
jak czytałam o kwasach w ciąży to nawet ten 10% z pharmacerisa dziewczyna pisała, że można używać, więc chyba bez paniki chociaż tamten migdałowy. Salicylowy może mocniejszy??

wklejam skład Skład: Aqua, Dimethicone, Isododecane, Glycerin, Diisostearyl Malate, Kaolin, Disteardimonium Hectorite, Salicylic Acid, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl, Dimethicone, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer, PEG-10 Dimethicone, Sodium Hydroxide, Sodium Dehydroacetate, Chlorphenesin, Disodium Stearoyl Glutamate, Acrylates Crosspolymer, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Aluminium Hydroxide, PEG-9 Dipropylene Glycol, [+/- May Contain: Cl 77891, Cl 77492, Cl 77491, Cl 77499].

hehe jem tyle samo co przez całą ciąże, czyli dużo
ale wydaje mi się, że w głównej części to woda a nie tłuszcz a przynajmniej mam taką nadzieje

moja tak samo...wypina mi się pod żebrami:/
ale główka nisko już, mało ma miejsca bidulka..

ja mam 103 cm ale przy mojej budowie wydaje się wieeeeelki
przed ciążą miałam w talii poniżej 60 cm

ja też do 50 będę wracać oby jak najszybciej!
Tez mi się marzy 50, ale mi dużo brakuje. Mam 61.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 22:13   #228
cashmere
Zakorzenienie

Idę do łóżka bo padam. Znając życie mały się obudzi na karmienie jak tylko się położę

Dobranoc!

jestem mamą
Stary 2015-04-23, 22:17   #229
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Tez mi się marzy 50, ale mi dużo brakuje. Mam 61.
ja 67,5 a porodu ani widu ani słychu... także wiesz

serio chciałabym już urodzić, bo się boję, że przytyję więcej/napuchnę i rozstępy się porobią
Stary 2015-04-23, 22:19   #230
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Idę do łóżka bo padam. Znając życie mały się obudzi na karmienie jak tylko się położę

Dobranoc!
skad ja to znam

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

wrzucilam wam szczescie moje najslodsze do klubu aktualne zdj z dzis

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-04-23 o 22:29
Stary 2015-04-23, 22:31   #231
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
ahh to jeszcze trochę przede mną, szwy we wtorek. Super że się tak dobrze czujesz

A ja z kapuchą pod pachami ;P

Ja podobnie jak Ty nic nie dostalam. Po pierwszyn cc też nie miałam

Cytat:
Witam też nowa mamusie

Raz jadlam parówki

Cytat:
zaczyna się

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Ja jem z szynki, 93% mięsa. W te ketchupy dla dzieci nie wierzę, często zwykłe mają lepszy skład tylko trzeba popatrzeć

Gracja

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Dziewczyny - kciuki za ktg, wizyty i porody!

Ja marzę o wadze poniżej 60 a wszystkie kg ciążowe mi już spadły

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-04-23 o 22:33
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 22:42   #232
violka848
Zakorzenienie

To i ja coś naskrobię
Noc przed porodem całkiem dobrze przespałam. Przed 6 się zaczęłam przewracać. Po 7 wszamałam lekkie śniadanie i kąpiel. Wcześnie już byłam gotowa to jeszcze do Pepco poleciałam na zakupy :P dzwoniły mamuśki i rodzeństwo życzyć powodzenia. Po 11 oddaliśmy Czestera do mamy i jazda w domu i drodze trochę popłakałam, dokładnie niewiem czemu poprostu z emocji- w klinice też się rozkleiłam kilka razy Kazali się przebrać podpięli pod Ktg i czekaliśmy, na szczęscie pokoj był pusty. Mąż próbował odwrocić uwagę i zagadywał mnie na rożne nie związane z porodem tematy. Wpierw się wkurzałam, bo myślę hellloł ja zaraz rodzę a on o wakacjach, ale potem byłam wdzięczna o 13 20 przyszła babka i zabrała nas do windy i na dół, ja znowu łzy.. Mąż mnie ucałował i poszłam na salę, kazali usiąść po turecku z gołą foką wtf heh ale zakryli trochę. Dostałam znieczulenie, lekkie szczypnięcie tylko poczułam, potem położyli mnie i rozstawili parawan i cos zaczęli robić, ja czułam jeszcze paluchy i bałam się że poczuję cięcie, ale na szczęscie tak nie było. Czuję jak mnie szarpią i myśle o kurde chyba zaraz, wyciàgnęli córeczkę pokazali na chwilę, ale tak na szybciocha żebym tylko płeć zobaczyła, ale nie zobaczyłam hi i się popłakałam, cos mnie pytali, a ja nie umiałam już od tej chwili słowa wykrztusić 😍 Potem zaczęli szyć i dali mi ją na minutkę już taką ubraną na piersi, żebyśmy się przywitały znowu ryk i wielkie wszechogarniające szczęscie W pewnym momencie rozkaraczyli mi tak nogi na boki i coś grzebali, ale to było dziwne uczucie, parawanu już nie było tylko patrzę moje nogi się ruszają, a ja nic nie czuję grr nie mogłam na to patrzeć, odwracałam głowę Mąż nie dał rady pępowiny przeciąć - przydygał
Potem zabrali nas na górę i przystawiałyśmy się do cycka na golaska Maleństwo jest cudowne, najpiękniejsze na świecie najkochańsze i najmądrzejsze, jak dla każdej matki zresztą Jest cudownie malutka i w ogóle genialna, co tu dużo mówić hi Poprzewracała nasze życie do góry nogami ale naprawdę warto 3130 kg żywego złotka
❤️❤️❤️
Stary 2015-04-23, 22:46   #233
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
To i ja coś naskrobię
Noc przed porodem całkiem dobrze przespałam. Przed 6 się zaczęłam przewracać. Po 7 wszamałam lekkie śniadanie i kąpiel. Wcześnie już byłam gotowa to jeszcze do Pepco poleciałam na zakupy :P dzwoniły mamuśki i rodzeństwo życzyć powodzenia. Po 11 oddaliśmy Czestera do mamy i jazda w domu i drodze trochę popłakałam, dokładnie niewiem czemu poprostu z emocji- w klinice też się rozkleiłam kilka razy Kazali się przebrać podpięli pod Ktg i czekaliśmy, na szczęscie pokoj był pusty. Mąż próbował odwrocić uwagę i zagadywał mnie na rożne nie związane z porodem tematy. Wpierw się wkurzałam, bo myślę hellloł ja zaraz rodzę a on o wakacjach, ale potem byłam wdzięczna o 13 20 przyszła babka i zabrała nas do windy i na dół, ja znowu łzy.. Mąż mnie ucałował i poszłam na salę, kazali usiąść po turecku z gołą foką wtf heh ale zakryli trochę. Dostałam znieczulenie, lekkie szczypnięcie tylko poczułam, potem położyli mnie i rozstawili parawan i cos zaczęli robić, ja czułam jeszcze paluchy i bałam się że poczuję cięcie, ale na szczęscie tak nie było. Czuję jak mnie szarpią i myśle o kurde chyba zaraz, wyciàgnęli córeczkę pokazali na chwilę, ale tak na szybciocha żebym tylko płeć zobaczyła, ale nie zobaczyłam hi i się popłakałam, cos mnie pytali, a ja nie umiałam już od tej chwili słowa wykrztusić 😍 Potem zaczęli szyć i dali mi ją na minutkę już taką ubraną na piersi, żebyśmy się przywitały znowu ryk i wielkie wszechogarniające szczęscie W pewnym momencie rozkaraczyli mi tak nogi na boki i coś grzebali, ale to było dziwne uczucie, parawanu już nie było tylko patrzę moje nogi się ruszają, a ja nic nie czuję grr nie mogłam na to patrzeć, odwracałam głowę Mąż nie dał rady pępowiny przeciąć - przydygał
Potem zabrali nas na górę i przystawiałyśmy się do cycka na golaska Maleństwo jest cudowne, najpiękniejsze na świecie najkochańsze i najmądrzejsze, jak dla każdej matki zresztą Jest cudownie malutka i w ogóle genialna, co tu dużo mówić hi Poprzewracała nasze życie do góry nogami ale naprawdę warto 3130 kg żywego złotka
❤️❤️❤️
Piekny opis
Ja podobnie wspominam mój poród.
Do znieczulenia siedziałam normalnie na stole z nogami spuszczonymi na dół.
Moje nogi też zobaczyłam i pomyślałam - wtf bo nic nie czułam

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-04-23 o 22:47
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 23:03   #234
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Tatiana 10pkt, 3450g i 54 cm

Skonczylo sie cesarka, bo malej szalalo tętno. Okazalo sie, ze byla owinieta pepowina i to dość mocno.

Zakochałam sie w niej <3

@jutro dodam foto
Gratuluje
Taka baletnica widze jak moja,tez 2x owinieta.dobrze ze sie jej nic nie stalo.wymiary ma Twoja corcia Idealne
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-23, 23:33   #235
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam też nowa mamusie

Jem parówki 93%mięsa z szynki,ketchup też z dobrym składem, np madero z biedronki ma w sobie sporo pomidorów
Pije też rano jedną kawę rozpuszczalna z mlekiem,popołudniu inka.

staram się jeść różne rzeczy,unikam smazonego ale i to powoli wprowadzam
Wczoraj jadłam naleśniki z dżemem truskawkowym, dziś domowa pizze,jutro będą paluszki rybne z fileta robione w piekarniku,w zeszły piątek ryba z patelni osadzona na ręcznikach papierowych

Cytat:
zaczyna się

Tak,u nas w mieście dużo małych dzieci
Piaseczno to taka sypialnia warszawska,mieszka tu dużo młodych ludzi
Bardzo to sobie chwalę bo na patio pod blokiem mamy plac zabaw a tam zawsze towarzystwo zarówno dla mnie jak iv dla synka

07-04-2015 Kamiś

Stary 2015-04-24, 00:18   #236
boleczka93
Zakorzenienie

Nie spie jeszcze moim starym zwyczajem ale strasznie zle sie czuje. Caly wieczor mam napady goraca, tak jakby mi sie chcialo wymiotowac i glowe mam ciezka.. moje samopoczucie siega dna..
FLIGHT - GRATULACJE OGROMNE!

I witam sie w 41 tygodniu.. nie wierzylam ze dotrwam.

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 01:16   #237
Koperco
Zakorzenienie

Majka- z K zrezygnowalam całkowicie a D podaje ten Vigantol na receptę. Jak we środę już odstawilam te d+k tak dopiero dzis pod wieczor widzę poprawę,jutro będę mogła stwierdzić na pewno
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 01:32   #238
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Majka- z K zrezygnowalam całkowicie a D podaje ten Vigantol na receptę. Jak we środę już odstawilam te d+k tak dopiero dzis pod wieczor widzę poprawę,jutro będę mogła stwierdzić na pewno

A czym ten vigantol się różni? On ma w składzie olej niewiesz? Bo podobno lepsza bez oleju jest ta witamina
Stary 2015-04-24, 03:50   #239
kordelka85
BAN stały

Zapowiadają u mnie snieg
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 04:25   #240
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Zapowiadają u mnie snieg
Brrrr.... śnieg
podobno maj ma być gorący,pewnie będzie jak w zeszłym roku,z kurtek rozbierzemy się na krótki rękaw.
Zanika nam wiosna i jesień powoli

07-04-2015 Kamiś

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości