|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Zawsze zazdrościłam mamą, ktor siedziały na ławce w parku, a obok, w wózeczku spało dziecko. Mnie sie to nigdy nie zdarzyło. Synek darł sie w wózku i wściekał. Spania nie było, tylko syrena.
|
|
|
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
Witam w piątek
Zapowiada się kolejny piękny dzień |
|
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie śpiące na spacerze dziecko to super sprawa, można podładować akumulatory. W domu już by się coś w tym czasie ogarniało. Marzę o podobnym scenariuszu z córką, że będzie spała w wózku na spacerku. Tym razem dla odmiany będę ganiała za synem a nie odpoczywała ale i tak będę szczęśliwa
|
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie brzydko, znaczy ciepło jest, ale chmury są i strasznie ciemno się zrobiło
a dziewczyny, macie jakiś pomysł, gdzie wsadzić głowę? od grudnia, odkąd jestem na l4 sąsiad z góry robi remont, codziennie wierci od 9-15...a od kilku dni, sąsiad z boku robi remont, kuje w ścianach od 8 do 19... głowa mnie boli, nie mam się gdzie schować, wszędzie głośno, tv obejrzeć się nie da, muzyki też posłuchać nijak, nawet na słuchawkach nie daję rady, bo huczy mi w mózgownicy
|
#4715 |
|
Konto usunięte
|
Ale mialam sen
![]() śniło mi się, że siedzę w domu z Tż i przyjaciółką. No i maluch w brzuchu zaczyna się ruszać, i to tak mocno przesuwa piątką pod swetrem, mówię: "patrzcie, jak się rusza". Ale mnie zastanowiło, że tą piątkę tak wyraźnie widać pod ubraniem, odsłaniam sweter a tam mam pęknięty brzuch, zero krwi ale wystaje kawałek brody dziecka i ta ściśnięta piąstka. Pamiętam że powiedziałam tylko "Matko Boska, brzuch mi pękł, jedziemy do szpitala". ![]()
|
|
|
|
#4716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się w piątek
Pogoda na razie dopisuje. Czytając o tych śpiących dzieciach w wózeczku zaczęłam się zastanawiać kiedy można wyjść na zewnątrz z takim noworodkiem. Bo jak w sumie urodzimy w lipcu to ciepło powinno być. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4718 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Kolejny słoneczny dzień, a ja uziemiona w domu z kaszlem i katarem Antybiotyk niby działa, ale czuję podle Jutro wesele, ja sobie tego nie wyobrażam, mam nadzieję, że poczuję się choć trochę lepiej ![]() Cytat:
Jak na nasze potrzeby dość fajny (ma dużo gotowych ustawień, ale też można się pobawić samemu ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#4719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#4721 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to teraz trzymamy kciuki, żeby łożysko się przesunęło! moja koleżanka ma nisko, ale co idzie na wizytę to podnosi jej sie o kawałeczek. Jeszcze troszkę u niej brakuje, ale ma szanse na sn ![]() Cytat:
![]() najpiekniejsze drzewko (krzak?) ever w jakim miejscu będziesz ją wsadzać? bo wiem, że musi być w miarę osłonieta od wiatru.. ![]() Cytat:
to widzę, że mamy podobne sny u mnie moze brzuch nie pękł, ale śniło mi sie, że to był juz koniec ciaży i Filip się tak wiercił, że w pewnym momencie przez moja skórę idealnie było widać zarys jego główki - oczy, nos, usta... widać było, że plakał i chciał sie do mnie przytulić, ja chciałam go wyjać i pocałowac, no ale nie miałam jak, bo był za moja skórą ![]() co do aparatu to jak ktoś jest amatorem to ja też nie polecam lustrzanki ![]() bo z lustrzanka to za duza zabawa i żeby był sens ja mieć to trzeba mieć kilka obiektywów, a to juz spory wydatek... Ja bym radziła kupic coś w tym stylu: http://www.mediaexpert.pl/aparaty-ko...hx300,id-13053 my mamy cos takiego, ale nie powiem jaki model, bo tz częściej używa, ale jest ok. Robi ładne zdjecia, nie jest przekombnowany i ma dobry zoom. W naszym jest taki, że jak by sie chciało taki zoom osiagnąć lustrzanką to kilka tysi trzeba wydac na obiektyw a tu wszystko w jednym ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Dziewczyny czytam właśnie opis porodu jednej z majówek (taka lekturka do śniadania zobaczcie jak pięknie ta mama to opisała https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=717
|
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
SMSowa rozmowa z moim mężem Ja: Kochanieeeee będziesz dziś przejeżdżał koło Kauflandu? Mąż: nie, bo muszę zajechać do wulkanizatora po pracy. A coooo? potrzebujesz czegoś? Ja: a to nieee, bo mnie naszło na lody ananasowe albo malinowe...ale to nie jedź specjalnie, jutro kupisz ![]() Mąż: no coś Ty, ja Cię ZBRZUCHACIŁEM to podjadę ![]()
|
#4724 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda, ze gadacie tak jak mój tż
że a po co a na co ci lustrzanka i blablablablablabla |
|
|
|
#4727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to może być okazja do rozwinięcia talentu foto :p
|
|
#4728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale jak masz taką chcice to kupuj lustrzankę ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tok myślenia każdej kobiety
|
|
|
#4732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślałam kiedyś o takim lepsiejszym aparacie, ale musiałabym sama wybrać, sama obsługiwać, sama wszystko rozwikłać i potem tż to rozjaśnić. Skończyłoby się na tym, że on by go nie tknął a i tak się muszę prosić by mi foto zrobił. To już wolę zwykły poza tym nie mamy tego drygu do zdjęć, cierpliwości też nie mam za grosz do aranżacji itp
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem amatorem, a mam lustrzankę. Bardzo lubię robic zdjecia. I widzę kolosalna różnice pomiedzy zdjeciami zrobionymi lustrzanka i kompaktem. Minut jest dla mnie jeden - waga. Jednak taki duzy aparat z obiektywem wazy swoje. I np. dzisiaj na spacer z synkiem po parku nie wezmę, bo bym w połowie usiadła i nie wrocila do domu. Kompakt wrzucasz do torebki i heja.
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2015-04-24 o 11:00 |
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma talent do opisów dziewczyna
|
|
#4735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4736 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale robisz smaka.... !!! ![]() Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4737 |
|
Rozeznanie
|
Opis porodu boski sama bym taki chciała
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
Witam się słonecznie, ") wczoraj ledwo chodziłam z bólu krocza i bioder a dziś nówka sztuka jestem.) Wykorzystałam to i poleciałam do miasta, obkupiłam się w rossmanie na tej promocji kolorówki , ba kupiłam 2 rozświetlacze i teraz muszę sprawdzić jak się to używa na twarz bo nigdy nie miałam , do tego puder i korektory. Wiecie może czy te plamy brązowe na twarzy to zejdą po ciąży? Mam ich coraz więcej a jeszcze słońca porządnego nie ma , kupiłam ziaje z faktorem 50 i teraz stosuje,nie wiem czy pomoże.
|
|
|
|
#4739 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuję remontów w około. Ciężko odpoczywać w takich warunkach. Cytat:
Kukający z Bożeny i o 3 to za wcześnie na rodzenie Cytat:
|
|||
|
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko cena trochę wysoka - tż by mnie pogonił. W ogóle to od rana maile pisaliśmy do siebie a jak mu napisałam, że jadę dzisiaj potrzymać w łapie aparaty to się nagle przestał odzywać ![]() Z innych rzeczy - jakoś duszno mi dzisiaj!!! I zaczęłam dzisiaj 31 tydzień.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

ale robisz smaka.... !!! 

współczuję remontów w około. Ciężko odpoczywać w takich warunkach.