Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-24, 19:21   #4201
Kala713
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
Żeby nie było, ja dentystką nie jestem i przekazuję tylko to, co słyszałam tydzień temu Nie pamiętam ile u mnie zatruwanie trwało ale chyba około 30 minut. Dentysta powiedział mi, że jak znieczulenie zacznie schodzić może trochę boleć. Dodatkowo u mnie był jakiś stan zapalny i powiedział, że jakby coś się działo to przyjeżdżać do niego i tyle. Mam już za sobą dwie wizyty+ czeka mnie ostatnia założenie plomby. Za wszystko zapłaciłam około 600 zł. Napisałabym nie denerwuj się ale wiem, że to nic nie da. Też dzień przed siedziałam na necie i czytałam różne fora. Postaraj się chociaż troszkę uspokoić i mówię serio- to nie jest wcale straszne Daj znać jutro jak było
Miałam dać znać jak było więc napisze,żeby nie było ,że tylko zadaje pytanie a potem olew
Własnie wróciłam do domu.Dobrze,że tu się pisze a nie mówi bo nie jestem w stanie słowa powiedzieć,nie czuje w ogóle buzi.Dentystka chyba widziała co się ze mną dzieje kiedy wchodziłam do niej do gabinetu i chyba dała mega wielką dawkę znieczulenia
Poprosiłam nawet o żel przed zastrzykiem co nie zdziwiło dentystki bo powiedziała,że widząc moją panikę sama miała mi go zaproponować,tak więc najpierw żel,potem zastrzyk,następnie odczekałyśmy i do roboty,początkowo nie bolało nic,tzn czułam,że coś się tam w buzi dzieje ale bez jakiejś większej tragedii.Potem dentystka sama mówiła,że może trochę zaboleć i tak też było z tym że nie będę ściemniać bo nie był to jakiś ból żebym się wiła,bardziej nazwałabym to nieprzyjemnym uczuciem,trochę to trwało ale jakoś dobrnęłyśmy do końca.W środę następna wizyta.
Bardziej martwi mnie to,że na dzisiejszej okazało się,że jeszcze jednego zęba będę musiała leczyć kanałowo ,aż się boje kiedy ja na to wszystko zarobie
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 19:59   #4202
plywok
Zakorzenienie

czy taki stanik z lidla jest coś wart?
biegam bardzo sporadycznie i raczej krótkie dystansy, wiec nie chciałabym wydawać dużo pieniędzy.
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...tail&id=34148#

ewentualnie coś z lini decathlonu.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 20:35   #4203
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Czy jest jakis watek zbiorczy o wynikach tsh? Zeby sie zapytac bo wiem ze norma normą ale jeden lekarz zbywa a drugi mówi że trzeba leczyć mimo że w normie i chciałabym się zapytać o mój wynik 1,959μlU/ml (norma 0,55-4,00) .. bo czytam i czytam i niby powinno być 1-1,5 najlepiej
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 21:07   #4204
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Myślałam o nim, ale jeszcze się nie przymierzałam. Jest podobny do Opla Meriva, a w nim mi było wygodnie A Ty masz Fusion?
rodzice mieli, często nim jeździłam dopóki nie kupiłam swojego
Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Rimmel lasting finish.
właśnie jego kupiłam, brałam w ciemno! Fajnie, że polecasz, może nie będzie zły
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 21:14   #4205
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
czy taki stanik z lidla jest coś wart?
biegam bardzo sporadycznie i raczej krótkie dystansy, wiec nie chciałabym wydawać dużo pieniędzy.
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...tail&id=34148#

ewentualnie coś z lini decathlonu.
Zalezy z jakiego materialu.

Mam 2 z Lidla: jeden jest GENIALNY, przy bieganiu biust absolutnie mi sie nie rusza bo stanik wykonany jest ze sztywnego, grubego materialu, drugi jest beznadziejny, taka szmatka cienka, ze nic nie podtrzymuje...

Btw. Jutro estaje skoro swit by zapolowac na ten stanik

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 21:32   #4206
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

Mam 2 z Lidla: jeden jest GENIALNY, przy bieganiu biust absolutnie mi sie nie rusza bo stanik wykonany jest ze sztywnego, grubego materialu, drugi jest beznadziejny, taka szmatka cienka, ze nic nie podtrzymuje...

A ten jest gruby czy miękki, bo wyczytać nie mogę? ;p
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 21:38   #4207
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
No właśnie. Oto jest pytanie
Brać czy nie?

(;
Stary 2015-04-24, 21:40   #4208
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

Dlaczego tvn meteo zmienilo sie w tvn meteo active?
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 21:47   #4209
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Ile płacicie za wizytę u dentysty? Czy Wasz dentysta bierze więcej / mniej jeśli jest więcej / mniej borowania? Czy ma stałą stawkę za zrobienie zęba? Nie mam na myśli leczenia kanałowego.
aamtym roku 60, teraz po wprowadzeniu kasy i zmiany lampy do plomb światłu utwardzonych 80.
Bez znieczulenia, na żywca

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Rimmel lasting finish.

e.
Tez go polecam.
Tylko wczesniejsza edycji była lepsza.
Tera jest buteleczka i tubka. Kupilam tubke i tez ok, ale butelka podobno lepiej kryje.

Wiec skorzytam teraz. Promocji i dokupie butelke

(;
Stary 2015-04-24, 21:57   #4210
201708160922
Konto usunięte

Co można zrobić z pięciu umierających bananów?
Stary 2015-04-24, 21:59   #4211
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wegańskie browni, milkshake, chlebek bananowy, placki z bananami.
Stary 2015-04-24, 22:20   #4212
old cookie
Zakorzenienie

Mieszkam w kamienicy. Od kilku tygodni prawie codziennie do córki sąsiadów (16-17 lat) przyjeżdżają znajomi, przyjeżdżają popołudniu i siedzą do wieczora pod klatką. Wydzierają się, co drugie słowo to przekleństwo, robią hałas skuterami. Niestety, mimo zamkniętych okien, u mnie w mieszkaniu słychać każde ich słowo. Jak można ich wykurzyć? Zwracanie uwagi nic nie daje, słyszałam, że rodzice tej dziewczyny również reagowali, ale jak grochem o ścianę. Jest cisza na 10 minut, a potem znowu to samo.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Koleżanka często robi muffinki z bananów i płatków owsianych

8.07.2010r. <3
old cookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 22:29   #4213
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez old cookie Pokaż wiadomość
Mieszkam w kamienicy. Od kilku tygodni prawie codziennie do córki sąsiadów (16-17 lat) przyjeżdżają znajomi, przyjeżdżają popołudniu i siedzą do wieczora pod klatką. Wydzierają się, co drugie słowo to przekleństwo, robią hałas skuterami. Niestety, mimo zamkniętych okien, u mnie w mieszkaniu słychać każde ich słowo. Jak można ich wykurzyć? Zwracanie uwagi nic nie daje, słyszałam, że rodzice tej dziewczyny również reagowali, ale jak grochem o ścianę. Jest cisza na 10 minut, a potem znowu to samo.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

A wiesz może jak? Bo nie mam ani jajek, ani czekolady.
Stary 2015-04-24, 22:30   #4214
zakonna
Naczelna Nastolatka

http://pinkcake.blox.pl/strony/muffinkibezjajek.html
Stary 2015-04-24, 22:32   #4215
Liiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitna laguna Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jadlam pyszne ciasto . Masa czekoladowa to byla nutella z maslem, a na wierzchu byla bita smietana z mascarpone. Mniammm
O jaaaa a podasz przepis?

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 23:15   #4216
old cookie
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz może jak? Bo nie mam ani jajek, ani czekolady.
Niestety nie wiem, a też nie mam teraz możliwości zapytać ją o przepis. Tutaj znalazłam przepis na muffiny bananowe z płatkami owsianymi, bez użycia jajek: http://www.eatgreen.pl/2014/04/wegan...l#.VTqwRSHtmko

8.07.2010r. <3
old cookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 23:19   #4217
201606201229
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kala713 Pokaż wiadomość
Miałam dać znać jak było więc napisze,żeby nie było ,że tylko zadaje pytanie a potem olew
Własnie wróciłam do domu.Dobrze,że tu się pisze a nie mówi bo nie jestem w stanie słowa powiedzieć,nie czuje w ogóle buzi.Dentystka chyba widziała co się ze mną dzieje kiedy wchodziłam do niej do gabinetu i chyba dała mega wielką dawkę znieczulenia
Poprosiłam nawet o żel przed zastrzykiem co nie zdziwiło dentystki bo powiedziała,że widząc moją panikę sama miała mi go zaproponować,tak więc najpierw żel,potem zastrzyk,następnie odczekałyśmy i do roboty,początkowo nie bolało nic,tzn czułam,że coś się tam w buzi dzieje ale bez jakiejś większej tragedii.Potem dentystka sama mówiła,że może trochę zaboleć i tak też było z tym że nie będę ściemniać bo nie był to jakiś ból żebym się wiła,bardziej nazwałabym to nieprzyjemnym uczuciem,trochę to trwało ale jakoś dobrnęłyśmy do końca.W środę następna wizyta.
Bardziej martwi mnie to,że na dzisiejszej okazało się,że jeszcze jednego zęba będę musiała leczyć kanałowo ,aż się boje kiedy ja na to wszystko zarobie
cieszę się, że nie było tak źle ja przed kolejną wizytą dalej stresowałam się jak głupia, ale gdy zobaczyłam mojego dentystę od razu stres zszedł
201606201229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 23:50   #4218
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
cieszę się, że nie było tak źle ja przed kolejną wizytą dalej stresowałam się jak głupia, ale gdy zobaczyłam mojego dentystę od razu stres zszedł
No dało się przeżyć ale jak sama dentystka powiedziała to dopiero początek naszej drogi
Stary 2015-04-25, 00:27   #4219
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Tego czlowiek nie wie, poki nie pojdzie i nie zmaca

km

mój INSTA
Stary 2015-04-25, 01:03   #4220
panterarozyczka
Zadomowienie

Jeśli od ok 4-5 miesięcy cykle zmieniły mi się na ok 35 dniowe z 28 to mam wyczekiwać miesiączki co te 35 dni i uznać, że taki mam już cykl? Kompletnie zgłupiałam.
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 02:24   #4221
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A ja mam zupełnie normalne zdjęcie i nie wyglądam jak z kryminału
(...)
Takie zdjęcia mieli do tej pory także policjanci na swoich legitymacjach, tak dla równowagi dla kryminału serio, te nieco profilowane zdjęcia były korzystniejsze, a tutaj sama głowa..
Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Brwi odsłonięte, a ja mam grzywkę, sięga aż do nich, jak podrośnie to zakrywa do połowy, przesadzają już za bardzo, jak będę pretensje spytam się czy podwiązać sznurkiem, całe życie mam grzywkę bo mam podłużną twarz.
Mają swoje nowe ustalenia i niestety trzymają się ich bardzo rygorystycznie. Ja siedziałam na fotelu i kilka razy próbowałam ogarnąć grzywkę do zdjęcia, dopóki nie spadała nawet na pół cm. na brwi, fotograf cały czas mówił, że zasłania i czekał

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Ile płacicie za wizytę u dentysty? Czy Wasz dentysta bierze więcej / mniej jeśli jest więcej / mniej borowania? Czy ma stałą stawkę za zrobienie zęba? Nie mam na myśli leczenia kanałowego.
100-150 w zależności od wielkości ubytku, już ze znieczuleniem.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 07:24   #4222
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie jest to samo -_- ale mamy facet wychodzi i wychodzą z kamienicy i jest spokój.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 08:39   #4223
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Co robicie z awokado? Wegetariańskiego.
dodaję do sushi

Cytat:
Napisane przez kate_rossi Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się was poradzić w kwestii czy jestem starą czepialską babą czy normalnym konsumentem

Sprawa wygląda tak: Zamówiliśmy narożnik z dostawą i wniesieniem do domu. Przyjechali, wnieśli i pojechali. Po rozpakowaniu wszystkich części narożnika, podczas montażu okazało się że dolna deska obita gąbką i materiałem ma złamany róg - jakieś 3-4 cm rogu - i ten róg jakby ucieka do tyłu (wstawiłam obrazek bo chyba nie umiem jaśniej wytłumaczyć). I tu się zaczyna mój dylemat. Bo ja uważam że skoro kupiłam przedmiot fabrycznie nowy, to powinien być wolny od wad i usterek - nie jest to narożnik powystawowy czy z przeceny. Ale - po złożeniu tej wady praktycznie nie widać, tzn. ja widzę bo wiem gdzie patrzeć i jestem "przeczulona" na tamto miejsce. Z kolei mój TŻ nie widzi problemu, bo skoro wady nie widać (ja widzę ), nie przeszkadza to w użytkowaniu, to sprawy nie ma i niepotrzebnie robię gównoburze w salonie meblowym

Oczywiście zareklamowałam narożnik w salonie, ale im bliżej wizyty panów od rozpatrywania reklamacji tym częściej "przekomarzam się" z TŻ że jestem jak stara czepialska baba, która nie ma się o co przyczepić to wymyśla pierdołę.

Teraz powiedzcie mi czy faktycznie się dowaliłam - bo TŻ nie jest bezstronny i obiektywny - i muszę mu przyznać że to "wina" mojego charakteru - lubie się kłócić, stawiać na swoim, egzekwować swoje "prawa"?
najnormalniejszym w świecie konsumentem.
Kupiłaś mebel za 100% gotówki, o i taki ma być, sprawny i spełniający w 100% Twoje oczekiwania

Cytat:
Mieszkam w kamienicy. Od kilku tygodni prawie codziennie do córki sąsiadów (16-17 lat) przyjeżdżają znajomi, przyjeżdżają popołudniu i siedzą do wieczora pod klatką. Wydzierają się, co drugie słowo to przekleństwo, robią hałas skuterami. Niestety, mimo zamkniętych okien, u mnie w mieszkaniu słychać każde ich słowo. Jak można ich wykurzyć? Zwracanie uwagi nic nie daje, słyszałam, że rodzice tej dziewczyny również reagowali, ale jak grochem o ścianę. Jest cisza na 10 minut, a potem znowu to samo.[COLOR="Silver"]
mega głupie, ale może straż miejska ?
Stary 2015-04-25, 10:40   #4224
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
bananowy pogrzeb
Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
Tez go polecam.
Tylko wczesniejsza edycji była lepsza.
Tera jest buteleczka i tubka. Kupilam tubke i tez ok, ale butelka podobno lepiej kryje.

Wiec skorzytam teraz. Promocji i dokupie butelke
jupi, akurat butelkę kupiłam
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 10:55   #4225
pastdaylight
Raczkowanie

Czy mieszanie podkładu z kremem jest właściwe? Kupiłam zbyt ciemny podkład, jednak chcę go wykorzystać. Wiem, że mieszanie z kremem m.in. zmienia jego właściwości, jednak robi się coraz cieplej, więc byłoby mi nawet na rękę, by ta mieszanka jedynie ujednolicała koloryt, na większe niespodzianki posłuży mi korektor. No więc zastanawiam się, czy mogę wymieszać podkład i krem, czy jest to wielki błąd i lepiej szukać jaśniejszego podkładu do wymieszania?
pastdaylight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 11:02   #4226
haru_haru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pastdaylight Pokaż wiadomość
Czy mieszanie podkładu z kremem jest właściwe? Kupiłam zbyt ciemny podkład, jednak chcę go wykorzystać. Wiem, że mieszanie z kremem m.in. zmienia jego właściwości, jednak robi się coraz cieplej, więc byłoby mi nawet na rękę, by ta mieszanka jedynie ujednolicała koloryt, na większe niespodzianki posłuży mi korektor. No więc zastanawiam się, czy mogę wymieszać podkład i krem, czy jest to wielki błąd i lepiej szukać jaśniejszego podkładu do wymieszania?
Wymieszać możesz, ale to nie uczyni podkładu jaśniejszym .
Ja mieszałam ciemny podkład/krem bb z jasną bazą ( prawie białą) i było okej, ale za to skóra nie oddychała bo warstwa była dość gruba i tą opcję polecałabym raczej na specjalne okazje.
Najlepiej niestety kupić nowy, jaśniejszy podkład albo poczekać do lata aż się opalisz.
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 11:11   #4227
pastdaylight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez haru_haru Pokaż wiadomość
Wymieszać możesz, ale to nie uczyni podkładu jaśniejszym .
Ja mieszałam ciemny podkład/krem bb z jasną bazą ( prawie białą) i było okej, ale za to skóra nie oddychała bo warstwa była dość gruba i tą opcję polecałabym raczej na specjalne okazje.
Najlepiej niestety kupić nowy, jaśniejszy podkład albo poczekać do lata aż się opalisz.
Dziękuję. Więc poczekam do lata, bo wtedy będzie idealny.
pastdaylight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 11:35   #4228
Kala713
Zakorzenienie

Używa może ktoś takiej formy do lodów?
Zastanawiam się nad jej kupnem bo tak sobie pomyślałam,że zamiast opychać się słodyczami robiłabym sobie w tym sorbet truskawkowy.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80208478/
Stary 2015-04-25, 11:51   #4229
Dotka90
Zakorzenienie

Ja mam, jest okej
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 11:52   #4230
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Kala713 Pokaż wiadomość
Używa może ktoś takiej formy do lodów?
Zastanawiam się nad jej kupnem bo tak sobie pomyślałam,że zamiast opychać się słodyczami robiłabym sobie w tym sorbet truskawkowy.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80208478/
Mialam takie i lody nie chcialy z nich wychodzic

km

mój INSTA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości