|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2881 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
animale z ust mi to wyje³a¶!¿eby nie byc go³os³ownym prosze bardzo zestawienie: zdjecie 1 tylko do takiej d³ugo¶ci uda³o mi siê zawsze wyhodowac w³osy jak je rozja¶nia³am,co mi uros³o by³o zdrowe, potem rozja¶ni³am ,ale koñce ¶ciana³am regularnie co 3 miesi±ce bo by³y przesuszone,po³amane etc. widaæ niestety by³o zawsze te 2,3 cm naturalnych, wiêc jako¶ to wyglada³o prze miesi±c, potem odrost robi³ siê zó³to-bazarowy,w³osy w miare wygl±da³y tylko jak je wyprostowa³am,a wiadomo jak temperatura dzia³a na rozja¶nion± fryzure, zdjecie nr 2 z ostatniej Wielkanocy, to oczywi¶cie jeszcze nie mój kolor, ale rany boskie gdzie ja mia³am oczy: ten blond podkresla³ tylko blado¶æ mojej skóry, która w lato zmienia³a siê w ¶wiñsk± ró¿owato¶æ, teraz jest jednak o wiele lepiej, uwierzcie mi na s³owo bo ca³ej buzi jednak nie poka¿e
ca³y dzieñ mi siê odbija, czy to mo¿e byc po 1 tabletce Vitapilu? bra³am rano podczas posi³ku...
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 156
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam aloes w doniczce, ale w³a¶nie nie chce mi siê bawiæ z mi±¿szem ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- A ja gdy patrzê na zdjêcia z czasów farbowania to podoba mi siê jak wygl±da³am w czerwonym/ rudawym kolorze
Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2015-04-21 o 20:07 |
||
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Cytat:
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#2884 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Jestem studentk± pi±tego roku Kosmetologii i w³a¶nie jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej. Poniewa¿ tematem mojej pracy s± w³osy i skóra g³owy, proszê o pomoc w pozyskaniu danych statystycznych.
Poni¿ej zamieszczam link do ankiety. http://www.ankietka.pl/ankieta/17137...ora-glowy.html Pozdrawiam. |
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 174
|
Cytat:
|
|
|
#2886 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Równie¿ wypelnialam
Lubie takie ankiety
|
#2887 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Cytat:
. teraz ju¿ nie s³yszê pytañ o moje zdrowie, komentarzy o podkr±¿onych oczach, bladej, ziemistej skórze. ba, us³ysza³am nawet wczoraj komplement ![]() monika, wow! blond fryzura na 40chê, a te drugie jak laleczka <3 mo¿e, mo¿e, dlatego jestem za tym by szukaæ kolorów podobnych do naszych naturalnych w³osów, albo pokryæ jedynie farbowañce. |
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
Monika bardzo ³adne jest to drugie zdjêcie, naprawdê
Dziewczyny ja siê zastanawiam nad sensem naturalek, bo mam wra¿enie ¿e w najbli¿szym czasie osiwieje ze stresu |
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
animale ...i teraz wyt³umacz mi rozumowanie mojego faceta: wg niego ten blond by³ piêkny....
I ona ja siê podda³am za pierwszym razem z zapuszczaniem naturalnych wlasnie z powodu siwych w³osów, uwierz mi, ¿e mam ich juz trochê, ale teraz przesta³o mi to przeszkadzaæ,stresu mia³a bardzo bardzo du¿o jeszcze jak by³am nastolatk±, dlatego pewnie siwe wysz³y mi tak wcze¶nie bo ju¿ w liceum wczoraj duzo sobie czyta³am o tym Vitapilu - jest tam napisane : mied¼ zawarta w preparacie pozytywnie wp³ywa na utrzymanie prawid³owej pigmentacji w³osów, czy która¶ mnie o¶wieci? czyli co? mied¼ bêdzie mia³a wp³yw na siwienie w³osów? bede ich miala mniej ? to ja poproszê kilo miedzi codziennie dla moich w³osków![]() ankieta done
Edytowane przez monika1983k Czas edycji: 2015-04-22 o 10:34 |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 556
|
Cze¶æ dziewczyny! Mam nadziejê, ¿e mo¿na do³±czyæ do waszej dzielnej grupy
. Ja rownie¿ staram siê zapuszczaæ naturalki ale aktualnie dosz³am do ¶ciany i sama ju¿ nie wiem co robiæ...W³osy farbowa³am przez prawie 12 lat! Ostatnio malowa³am w³osy w grudniu 2014. W ci±gu ostatniego miesi±ca 2 razy zrobilam domow± dekoloryzacje Rene Blanche. Pozby³am siê czerwonego ale zosta³ rudy Podcie³am w³osy nad karkiem (scinaj±c farbowañce) i generalnie mocno skrocilam w³osy, ale jako falowaniec/krêcona nie mogê szaleæ z dlugo¶ci± bo bêdê wygl±dala ¼le. Pomijaj±c fakt ¿e mam okrag³± buziê i nie znalaz³am jeszcze fryzjera który odwa¿y³by siê zrobiæ mi krótk± fryzurkê. Najgorsze jest to, ¿e moje w³osy rosn± wolno.. i na zdjêciach ten odrost wygl±da STRASZNIE Powa¿nie my¶lê nad jak±¶ szamponetk± albo pigmentacj±..bo ta ró¿nica w kolorach mnie dobija ;((((. Co radzicie? |
|
|
|
#2891 | |||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Potrzebujê kilka profesjonalnych fotek, taka to sesja
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 441
|
CptCook moim zdaniem nie wygl±da to wcale a¿ tak ¼le
Ale wiesz, my tu jeste¶my do widoku odrostów przyzwyczajone wiêc nas nic nie rusza Laski, od podciêcia i dodania do pielêgnacji p³ynnej keratyny kocham swoje w³osy
|
#2894 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 201
|
Cytat:
Podoba mi siê. Zw³aszcza to zdjêcie z kokiem
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Cytat:
![]() mo¿esz spokojnie u¿ywaæ szamponetki, ale one lubi± wychodziæ rudo. Mo¿esz tonera, p³ukanki, czegokolwiek. Odrost masz ciemniejszy, wiêc nie musisz rozja¶niaæ farbowañców, mo¿esz od razu przyciemniaæ. £adne naturalki!
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2896 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() co do miedzi to czyta³am kiedy¶, ¿e zahamuje siwienie kolejnych w³osów i te które dopiero zaczê³y siwieæ mog± siê wybarwiæ póki z cebulki nie zosta³ usuniêty ca³y barwnik ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201604291140 Czas edycji: 2015-04-22 o 21:42 |
||
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 556
|
Dzi¶ zlikwidowa³am tego koka
i pierwszy raz od roczniczy komunii obcie³am siê na krótko tzn na boba. Trochê krzywo...ale T¯ wyrówna My¶lê o jakiej¶ szamponetce..bo nied³ugo bêdê szukaæ nowej pracy i taki odrost to chyba niechlujnie wygl±da... .---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
. Mam nadziejê, ¿e dojd± do siebie i z³api± jaki¶ fajny odcieñ...nie mogê siê doczekaæ. |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Cytat:
Jutro idê na oficjaln± kolacjê z uczelni i ju¿ wymy¶li³am, ¿e zwi±¿ê w³osy tak, aby by³o mi widaæ g³ównie odrost, pasuj±cy mi do "twarzy"
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
CptCook lepiej nic nie rób z w³osami, na pocz±tku trzeba sie po prostu przemêczyæ i dac w³osom rosn±æ,ja juz próbowa³am z farbami i mysleniem "nie wjade na odrost" i d...a
a szamponetka tez Ci mo¿e nie zej¶æ do koñcaanimale na blogu eve wyczyta³am, ¿e "g³ówn± przyczyn± siwienia w³osów jest brak witamin z grupy B,oraz miedzi. Dziêki wy¿ej wymienionym substancjom mo¿na opó¼niæ, lub czê¶ciowo odwróciæ proces siwienia", trzeba wiec spróbowaæ je¶c wiêcej tych sk³adników, a przynajmniej zadbac o ich dzienna dawkê trzeba by siê po prostu zdrowo od¿ywiaæ, ot ca³a filozofia
|
#2900 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Mi szamponetki zawsze schodzily
Z tym, ze ja mialam wiele lat rozjasniane na blond, wiec wyplukiwalo mi sie absolutnie wszystko, wlacznie z trwalymi ciemnymi farbami. Wiec dalam sobie spokoj i rosna na spokojnie
|
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 288
|
Mia³am identycznie. Po latach koñce w³osów s³abo przyjmuj± i szybko wyp³ukuj± farbê. Moje ostatnie farbowanie to by³a pora¿ka. Robi³am baleja¿, przy skalpie normalnie by³o widaæ 2 kolory farby, od po³owy w³osów wszystko zla³o siê w jedno wielkie ¿ó³tko...
|
|
|
|
#2902 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
. jestem pewna ¿e nie. co do ro¶niêcia nierówno - u wielu tak jest. mi na czubku g³owy ros³y 1,5cm/mies, a przy twarzy nawet 1cm nie ros³y.kolor na pewno siê zmieni. mi niesamowicie ¶ciemnia³, by³am wielokrotnie pos±dzana o farbowanie - nie do¶æ ¿e przez osoby które nie wiedzia³y ¿e zapuszczam naturalki, to jeszcze wyra¿one oskar¿ycielskim tonem . do tego z ch³odnego odcienia po ¶ciêciu zrobi³ siê ciep³y, ale to jeszcze ¶wie¿a sprawa. lubiê t± ewolucjê koloru naturalek, choæ czasem mnie doprowadzaj± do pasji. ale wystarczy je umyæ i mi przechodzi . u mnie by³y 2 momenty w przeskoku kolorów: gdy odrost siêga³ gdzie¶ ramion, a potem to po ¶ciêciu wszystkich farbowañców. |
|
|
|
|
#2903 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Co do szybko¶ci, to moje po 16 miesi±cach maj± ponad 23 cm... |
|
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
19 miesiêcy bez farbowania
|
|
#2905 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Nysiak, gratulujê !!
Dziewczyny, a ja z³o¿y³am wymówienie pracy. W salonie fryzjerskim pracujê do koñca miesi±ca i idê pracowaæ zupe³nie gdzie indziej, nic zwi±zanego z fryzjerstwem. W zwi±zku z tym przed odej¶ciem z salonu chyba obetnê w³osy tak z 5 cm, porz±dnie.... bo wiecie ... potem bêdzie trzeba p³aciæ za wizyty ;P haha i ju¿ tak szybko siê nie pojawiê u fryzjera. Jakby nie by³o, tutaj mam codziennie okazjê do podcinania w³osów a potem to ju¿ tylko w nag³ych przypadkach Zastanawiam siê tylko czy ¶ci±æ tak porz±dnie z 5 cm (schodziæ z cieniowania) czy tylko koñce i zapuszczaæ dalej.
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 156
|
CptCook Witaj
my¶lê, ¿e wcale nie masz krótkiego odrostu, zawsze mo¿esz zmierzyæ. Je¶li wyjdzie chocia¿ 1cm/miesi±c to w³osy rosn± normalnie Je¶li ró¿nica w kolorach ciê denerwuje to chocia¿by ta szamponetka mo¿e byæ dobrym rozwi±zaniem ![]() Gratulacje! ![]() Cytat:
W sumie to znowu nie a¿ tak du¿o.
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Konto usuniête
|
16 miesiêcy mi stuknê³o
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2910 | |
|
Konto usuniête
|
gratuluje
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ja bym ciachnê³a te 5cm, niewycieniowane w³osy przy farbowañcach to skarb, mi bardzo to u³atwi³o zapuszczanie naturalek, nie niszczy³y mi siê tak farbowane koñce. no, ale kilkadziesi±t cm musia³o pój¶æ, by zej¶æ z tego dziadostwa... ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- gratuluje |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

Wybieram siê na sesjê zdjêciow± i chcê wygl±daæ najlepiej jak mogê. 

.. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r 

mo¿esz spokojnie u¿ywaæ szamponetki, ale one lubi± wychodziæ rudo. Mo¿esz tonera, p³ukanki, czegokolwiek. Odrost masz ciemniejszy, wiêc nie musisz rozja¶niaæ farbowañców, mo¿esz od razu przyciemniaæ. £adne naturalki!
.