Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-24, 15:43   #2251
dd1dd
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja nie lubię bobu, śmierdzi strasznie za to arbuza kocham
mi też śmierdzi i nie znoszę...

ja to bym sobie zjadła ogórka małosolnego
Stary 2015-04-24, 15:46   #2252
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Potem to zdrowy rozsądek moim zdaniem. Dopóki dzidziusiowi nie bedzie szkodziło nasze jedzenie to spokojnie mozna sporo rzeczy jesc... Wiadomo, ze wszystkiego mieć nie mozna ale nie ma tez co popadać w paranoje
Dokładnie Kuzynka męża uważała tylko przez pierwszy miesiąc, a później wprowadzała coraz to nowsze smaki i w 3 mies jadła praktycznie wszystko (oprócz kapusty) Mały nie miał żadnych kolek i rośnie jak na drożdżach

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 15:52   #2253
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Zielone lepsze bo nie trzeba obierac
A tego nie wiedziałam ..😊

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Solisz szparagi?
Mnie mama uczyła gotować je z odrobiną cukru - wtedy tracą goryczkę
Można też z sosem jogurtowym - jogurt+koperek+sól, pieprz, odrobina czosnku suszonego

Z zielonych uwielbiam zielony krem szparagowy

Nom sole😊

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jak to w końcu jest... od kiedy zaczyna się III trymestr? od 27 czy 28 tc

a tak w ogóle, to nie wiem czy się już chwaliłam, ale zapisałam się do szkoły rodzenia zaczynam zajęcia 14 maja

a ty juz niedługo na porodów kę będziesz szła hihi .. zdaj relacje z tych nauk 😀

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
A wy ciagle o tych szparagach ..
Mnie to sie bobu chce , arbuza tez bym zjadla

My juz po drzemce , obiad zjedzony czekamy na TŻeta i na zakupy bo pusto w lodówce ..

Oo arbuza bym też zezarla jest juz widziałam w netto

Cytat:
Potem to zdrowy rozsądek moim zdaniem. Dopóki dzidziusiowi nie bedzie szkodziło nasze jedzenie to spokojnie mozna sporo rzeczy jesc... Wiadomo, ze wszystkiego mieć nie mozna ale nie ma tez co popadać w paranoje

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Hmmm taki mrożony to chyba średnio nie ?

Nigdy nie jadłam, zawsze czekam na ten świeży
Nom ja z kolei nie lubię mrożonych warzyw zbytnio . A świeżego bobu to tak jak fasolki tej żółtej te świecą szukać tu. Często ze słoika kupuje jak juz mam smak 😊
Stary 2015-04-24, 15:58   #2254
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie wróciłam z glukozy było ok , tylko zgaga mnie męczy po tej dawce słodkości Oczywiście gadania było, że wchodzę bez kolejki...

Idę nadrobić co tam naskrobałyście
Piękna pogoda dzisiaj
No i masz z głowy

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o Waszych teściowych to muszę stwierdzić, że moja jest wyjątkowa
Zawsze chętna do pomocy, uśmiechnięta, ogólnie baaardzo uczynna, ciągle pyta co może jeszcze dla Małego kupić, ostatnio zaproponowała nawet wspólne zakupy...Ja będę wybierać, a ona te rzeczy kupi itd... Dla mnie zresztą już nieraz tez coś kupiła
Ale tez nie jest narzucająca się i nie naciska na mnie...
Co roku pytaja nas teściowie kiedy planujemy urlop i czy nie chcielibysmy wtedy i wtedy z nimi na urlop leciec- oni płacą wtedy za wszystkich...
Bylismy juz nieraz razem i bylo super
oo to masz fajnych teściów Ja mam podobnie, omijając wspólne zakupy i wyjazdy

Ankaaa dobrze pamiętam, że ty pisałaś kiedyś, że jesteś farmaceutką i polecasz zamiennik Femibionu z tym samym składem??
Jeśli tak to jakie to były witaminy ??
Stary 2015-04-24, 16:04   #2255
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość

a ty juz niedługo na porodów kę będziesz szła hihi .. zdaj relacje z tych nauk 😀

Ty wypluj te słowa Nie wybieram się na porodówkę wcześniej niż po 15 lipca a relacje zdam

Igorek

Stary 2015-04-24, 16:10   #2256
beatrix28
Zadomowienie

dzis widze nagonka na tesciowe co jedna to lepsza..i tu sie pocieszam bo nie mam tak najgorzej..
lulababy ja wlasnie lubie boba a nie znosze arbuza..szparagi tez bym zjadla.
mms22 zazdroszcze Ci tej szkoly rodzenia ,zawsze by sie przydało dowiedziec czegos nowego, skonfronowac dotychczasowa wiedze..

u mnie nie zawsze są dwa dania,ale staram sie by tak było.lubie tez jakis slodki deserek wiec czasami zamiast zupy zrobie jakis budyn czy upieke babeczki..

robicie cos w ogrodku?ja w tym roku nie sieje ,obrobilam trawnik,wygląda pzrzywoicie,kupie sadzonki petunii,chlopaki mają mi ziemi przywieźć bo tzreba napelnic donice..
w przyszlym tyg musze okna myc, to ktora pomoze?
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 16:10   #2257
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Hihi oj tam mi chodziło o to ze juz tak daleko jesteś ze juz 3 trymestr ..
Stary 2015-04-24, 16:14   #2258
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
dzis widze nagonka na tesciowe co jedna to lepsza..i tu sie pocieszam bo nie mam tak najgorzej..

robicie cos w ogrodku?ja w tym roku nie sieje ,obrobilam trawnik,wygląda pzrzywoicie,kupie sadzonki petunii,chlopaki mają mi ziemi przywieźć bo tzreba napelnic donice..
mi o mojej to się nie chce już gadać...cóż się będę denerwować nie lubię jej i tyle.

ja mam wsiane warzywka, miałam nic nie robić też ale co swoje to swoje u mnie też już przez okna kiepsko widać, a dopiero co na święta myłam
Stary 2015-04-24, 16:19   #2259
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
lulababy ja wlasnie lubie boba a nie znosze arbuza..szparagi tez bym zjadla.
mms22 zazdroszcze Ci tej szkoly rodzenia ,zawsze by sie przydało dowiedziec czegos nowego, skonfronowac dotychczasowa wiedze..

u mnie nie zawsze są dwa dania,ale staram sie by tak było.lubie tez jakis slodki deserek wiec czasami zamiast zupy zrobie jakis budyn czy upieke babeczki..

Ja juz mam obsiany ogródek dokupię, jeszcze paprykę pomidory seler pory i kalarepę w maju i koniec. Bliżej sierpnia jak będzie mi ciężko to teściowa pomoże mi.
Trawnik w tym roku to nie moja sprawa kosiarka waży prawie 30 kg, więc nie będę się szarpać. Za to z kwiatków w tym roku są tylko róże. Przy nich nie ma zbyt wiele pracy.

Dopiero opiad gotuje, właściwie to już kolacja będzie. Będą ziemniaki z jajkiem sadzonym i jakaś sałatka ze słoika.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 16:34   #2260
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry.
Ja rano na lotnisko byłam brata odwieźć a później wróciliśmy do domku i padłam. Spałam do tej pory..
Współczuję Wam teściowych. Moja jest bardzo dobra, pomocna i się nie wtrąca Jak potrzeba to pomoże
Cytat:
Ten kolorowy łatwo, ale ten czerwony będzie trudno, bo on tylko przy szyjce odpinany. Fajne są też takie rozpinane tylko w nóżkach - masz łatwy i szybki dostęp do pieluchy, a Małe nie próbuje samo się porozpinać
No właśnie wiem, że trudno ubrać dlatego nie kupiliśmy. Na początek chciałabym rozpinane z przodu i choćby jedną nóżkę.

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
No moja teściowa ostatnio Zuzi powiedziała (jak słyszała że zwracam jej uwagę) że jak się dzidziuś urodzi to rodzice zajmą się nim a dla niej nie będą mieli czasu więc będzie mogła robić co będzie chciała........
;/ ach ... szkoda gadać na takie teksty...
Cytat:
Z kamerka nie głupie byle jakieś duchy się nie nagraly ja kiedyś mówiłam do tż że na noc włączę dyktafon żeby zobaczyć o czym gadam przez sen a ten do mnie "a jak ktoś ci wtedy będzie odpowiadał?". Masakra jak się bałam przez niego potem
hahaha. nie zasnęłabym po tym. Jak mój brat ostatnio mówi: Śmiech dziecka to najpiękniejszy dźwięk na świecie. Chyba że jest 3:00 w nocy, jesteś sam w domu i nie masz dziecka. hehehe;d
Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
A wy ciagle o tych szparagach ..
Mnie to sie bobu chce , arbuza tez bym zjadla

My juz po drzemce , obiad zjedzony czekamy na TŻeta i na zakupy bo pusto w lodówce ..
A ja mam teraz ochotę na bób-uwielbiam, arbuza jadłam wczoraj, a szparagi pierwszy raz spróbuję w weekend. Tylko muszę jakiś przepis na szparagi z makaronem z sosem znaleźć. Polecicicie?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 16:41   #2261
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze sie w to nie zagłębiałam, Maje karmiłam mm więc za wiele do powiedzenia w temacie nie mam. Słyszałam żeby jeść wszystko , ale ograniczać produkty wzdymające.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 16:52   #2262
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
jeszcze sie w to nie zagłębiałam, Maje karmiłam mm więc za wiele do powiedzenia w temacie nie mam. Słyszałam żeby jeść wszystko , ale ograniczać produkty wzdymające.
Wczoraj bodajze w ddtvn przy okazji tematu kolek mówiłi tez ze mleka krowiego nie można. .. a ja tak lubie
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 17:05   #2263
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Właśnie się ugadalam wstępnie x jedna panią tez z Niemiec z grupy mamy na fb te kupię od niej wózek . Miałam kupić nowy ale z kasa ciężko ostatnio i nie wiem czy dam radę odlozyc . A id niej za 60 euro wózek 3w1 i wysyłka 20 euro .no i wózek jasny niebieski w dobrym stanie 😊 z firmy Jedo fyn

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2015-04-24 o 17:06
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 17:26   #2264
Mravka
Zadomowienie

Hej Kobietki
uhu Temat teściowych na tapecie to od razu temperatura rośnie. Nie zazdroszczę tym z Was, którym TE Kobity tak psują nerwy. Szkoda,że też wnuki na tym cierpią jak one są takie..
Ambi jak przeczytałam o numerach Twojej to się za głowę złapałam, jak tak można. Z jednej strony dobrze,że Boria taki mały jeszcze i niewiele pewnie z tego rozumie. Oby jakoś się ta kobieta ogarneła,choć na stare lata to raczej mało realne.
Lulla no Twoja to faktycznie spod ciemnej gwiazdy
mms może Twoja teściówka minęła się z powołaniem i jakimś detektywem powinna być. Skoro lubi tak myszkować Swoją drogą czego Ona tam tak szuka.
kasperka to powiem Ci,że zazdroszcze takiej równej teściowej. To niełatwe zachować taką równowagę w byciu pomocnym,a nie namolnym. Bo jak wiadomo nawet kota można zagłaskać
vea czytam i czytam ten przepis i już wiem,że jutro na bazarku będe poszukiwała szparagów Rozumiem,że przepis wypróbowany?
Co do gotowania szparagów z cukrem to ja też znam ten patent i w sumie ani razu nie wyszły gorzkie. Jak tam ogarnęłaś tydzien sam na sam z Jaskiem?

arbuz, bób mhmmm wszystko uwielbiam. Bób z masełkiem:lov e:

Przepraszam,że tak zniknęłam,ale szykuje się na weekendowe obchody urodzinowe TZ. Także tańcze na szmacie i w garach
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 18:01   #2265
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
uhu Temat teściowych na tapecie to od razu temperatura rośnie. Nie zazdroszczę tym z Was, którym TE Kobity tak psują nerwy. Szkoda,że też wnuki na tym cierpią jak one są takie..
Ambi jak przeczytałam o numerach Twojej to się za głowę złapałam, jak tak można. Z jednej strony dobrze,że Boria taki mały jeszcze i niewiele pewnie z tego rozumie. Oby jakoś się ta kobieta ogarneła,choć na stare lata to raczej mało realne.
mms może Twoja teściówka minęła się z powołaniem i jakimś detektywem powinna być. Skoro lubi tak myszkować Swoją drogą czego Ona tam tak szuka.
kasperka to powiem Ci,że zazdroszcze takiej równej teściowej. To niełatwe zachować taką równowagę w byciu pomocnym,a nie namolnym. Bo jak wiadomo nawet kota można zagłaskać
vea czytam i czytam ten przepis i już wiem,że jutro na bazarku będe poszukiwała szparagów Rozumiem,że przepis wypróbowany?
Co do gotowania szparagów z cukrem to ja też znam ten patent i w sumie ani razu nie wyszły gorzkie. Jak tam ogarnęłaś tydzien sam na sam z Jaskiem?

Przepraszam,że tak zniknęłam,ale szykuje się na weekendowe obchody urodzinowe TZ. Także tańcze na szmacie i w garach
Aa to u was urodzinowy weekend będzie .. 😊 tańce na szmacie haha
Stary 2015-04-24, 18:11   #2266
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki

Jacie ale fajnie, ze jeszcze teraz te urodziny. Moje dziecko ma we wrzesniu a TŻ w październiku... Wolałabym w tym roku ogarnac to zanim Julka przyjdzie na swiat no ale sie nie da :P
Tzn planuje, ze juniorowi zrobimy w tym roku i tyle... TŻ odpuścimy i nic mu nie bedzie. Ja generalnie wcale urodzin nigdy nie mam (bo kto ma czas na impreze urodzinowa dzien przed Wigilia :P ) i tez żyje wiec tak to prawdopodobnie rozegramy w tym roku

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

A ja sie położyłam z juniorem do lozka, junior zasnal o 16:30 a ja w sumie tez przysnelam później na jakas godzinke... No ale junior dalej spi :P
Miał byc poźniejszy obiad ale junior najedzony wrocil z zerowki wiec bedzie kolacja jak wstanie, a moze nawet na TŻ juz poczekamy :P

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 18:13   #2267
SugarbabyLove
Zakorzenienie

U nas szwagier 6. Mój mąż 5 a syn szwagra 7 czerwca urodziny i robimy co roku wspólnie . Ja swoje robie skromnie kawa ciastko i tyle
Stary 2015-04-24, 18:24   #2268
MsLullaby
Zakorzenienie

A ja mam jutro i nic nie robie miły dzień z rodzinką czyli z tż i synkiem i tyle

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 18:25   #2269
roxana_lu
Zakorzenienie

No to ja nawet "miłego" dnia w moje urodziny nie mam nigdy bo mam takie urwanie głowy przed Wigilia ze nie ma szans

Synuś i Córcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 18:49   #2270
beatrix28
Zadomowienie

co do trawnika,kosiarki tej wiosny nie ruszam,chodzilo mi o wrastajaca trawe w kostke ,tata mi podkopal przy krawezniku,powtrywalam,pr zy tujach tez i git
NOK87 masakra ,niektorzy to ni krzty taktu nie maja i zero rozumu..juz o empatii nie wspominajac.
sugar super ze zalatwilas z wozkiem
mravka tańce na szmacie wymiataja

Ktoras pisala o KP i piciu mleka...niestety do czasu,choc nie wiem jakiego??? bede musiala totalnie odstawic nabial a przed porodem udac sie do jakiejs dobrej poloznej by mi powiedziala co jesc by sie najesc,a nie wpedzic bobasa w AZS, juz mnie zaczyna to stresowac,bo wiem ile to kosztuje zdrowia nerwow-leczenie :specjalne plyny masci,mleko....ale po co mam kupowac mleko mod jak bedzie wlasne..
cos tzreba wymyslec...uwazalam jak moglam z zcasem rozszerzylam swoja diete i bęc..nie da sie wogole uniknac jajek,mleka..
Stary 2015-04-24, 18:54   #2271
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
co do trawnika,kosiarki tej wiosny nie ruszam,chodzilo mi o wrastajaca trawe w kostke ,tata mi podkopal przy krawezniku,powtrywalam,pr zy tujach tez i git
NOK87 masakra ,niektorzy to ni krzty taktu nie maja i zero rozumu..juz o empatii nie wspominajac.
sugar super ze zalatwilas z wozkiem
mravka tańce na szmacie wymiataja

Ktoras pisala o KP i piciu mleka...niestety do czasu,choc nie wiem jakiego??? bede musiala totalnie odstawic nabial a przed porodem udac sie do jakiejs dobrej poloznej by mi powiedziala co jesc by sie najesc,a nie wpedzic bobasa w AZS, juz mnie zaczyna to stresowac,bo wiem ile to kosztuje zdrowia nerwow-leczenie :specjalne plyny masci,mleko....ale po co mam kupowac mleko mod jak bedzie wlasne..
cos tzreba wymyslec...uwazalam jak moglam z zcasem rozszerzylam swoja diete i bęc..nie da sie wogole uniknac jajek,mleka..
A co ma azs do uczulenia na nabial? Wg mnie to odrębne sprawy. Ps. Sama mam azs

Edytowane przez beaciorq
Czas edycji: 2015-04-24 o 19:04
Stary 2015-04-24, 19:03   #2272
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
fajniusie rzeczy
ale kurde no ja bym nie kupowala zimowych rzeczy jeszcze...
A czemu?
Ja ogólnie też nie, ale tak mnie kusił ten kombinezon i jego cena

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
o fajne i całkiem niezłe przeceny mają, a z rozmiarówką jak ?
, naprawdę dobre przeceny. Rozmiarówka wydaje mi się standardowa, ale ja to nie mam za dużo porównania.

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
a w jakim rozmiarze masz kombinezon?
74

Cytat:
Bardzo fajne
Dzięki

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Cudowne ciuszki

Też się zastanawiałam nad nimi, i muszę w końcu zamówić, bo mi wszystko rozkupią:/
Ja prawie 2 tygodnie myślałam nad tym kombinezonem

Cytat:
Ja nie lubię bobu, śmierdzi strasznie za to arbuza kocham
Ja mam odwrotnie Nie lubię arbuzów, bo mi śmierdzą, a bób uwielbiam

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 19:30   #2273
beatrix28
Zadomowienie

beaciorq na co masz konkretnie uczulenie? ja juz jestem tak skolowana ta alergią,ze nie wiem co myslec,wyrosl ale hekatr czasu pzoniej tzn jak mial 2latka mial testy i wykazalo ze bialko jaja kurzego go uczula a nie mleko.. sa tacy co twierdza ze szczepienia powoduja rozczepienie scian jelit ,te na rota,..ksiazki mozna pisac a i tak recepty na zdrowie nikt nie posiada..pozyjemy zobaczymy..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 19:32   #2274
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Dopiero teraz dotarlam do domu , bylismy u mojej kuzynki bo Tżet robi tam taras a ja na doczepke co by sama w domu nie siedziec . Potem do biedronki na zakupy i dorwalam super koszule do karmienia za 8 zl . Byly w tym namiocie przed Biedrą . Jestem bardzo zadowolona

A bób ten mrozony jadlam , niby smak taki sam ale jakis taki wodnisty bardzo jest .. świezy lepszy
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 19:37   #2275
roxana_lu
Zakorzenienie

A ja szykuje obiad na pozna kolacje a moje dziecko dalej spi jak o tej 16:30 zasnal chyba bedzie po nocce dzisiaj

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-24, 19:45   #2276
mms_22
Zakorzenienie

zjadłabym coś dobrego i nie wiem co

Igorek

Stary 2015-04-24, 19:48   #2277
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
beaciorq na co masz konkretnie uczulenie? ja juz jestem tak skolowana ta alergią,ze nie wiem co myslec,wyrosl ale hekatr czasu pzoniej tzn jak mial 2latka mial testy i wykazalo ze bialko jaja kurzego go uczula a nie mleko.. sa tacy co twierdza ze szczepienia powoduja rozczepienie scian jelit ,te na rota,..ksiazki mozna pisac a i tak recepty na zdrowie nikt nie posiada..pozyjemy zobaczymy..
Szczerze to nie jestem w stanie ci powiedziec bo ostatnie testy uczuleniowe robilam w dzieciństwie i wyszlo mi uczulenie również na bialko jaja kurzego. Teraz w dorosłym zyciu choroba bardzo zlagodniala, podobno z tego sie wyrasta, i w ogole nie utrudnia mi życia nie stosuje specjalnych kosmetyków nie chodze do lekarza mam tylko elocom ktorym smaruje jak coś mi wyskoczy. Natomiast zmiany ktore mi sie pojawialy i pojawiaja sa niezależne od tego co zjem, gdyz w dzieciństwie mialam diete eliminujaca i nic to nie dawalo choroba niestety jest w duzej mierze genetyczna wiec jestem przygotowana ze moj dzieciaczek tez moze miec.
Stary 2015-04-24, 19:48   #2278
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Solisz szparagi?
Mnie mama uczyła gotować je z odrobiną cukru - wtedy tracą goryczkę
Można też z sosem jogurtowym - jogurt+koperek+sól, pieprz, odrobina czosnku suszonego

Z zielonych uwielbiam zielony krem szparagowy
Ja tez jestem tak nauczona, ze powinno gotowac sie z cukrem
Nie ma wtedy mowy zeby byly gorzkie...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 19:48   #2279
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
A ja szykuje obiad na pozna kolacje a moje dziecko dalej spi jak o tej 16:30 zasnal chyba bedzie po nocce dzisiaj
Ojoj roxi trzrba bylo budzic malego juz dawno szykuja sie wam nocne harce
Stary 2015-04-24, 19:50   #2280
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Zielone lepsze bo nie trzeba obierac
A na dole tez ich nie obierasz ?

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
ugotowac i zjesc tak tylko osolone albo z sosikiem takim holenderskim mozna kupic gotowy albo poszukac w necie przepic.. no pycha
do tego ziemniaczki i masz obiad jak ta lala

prosze blog fajny nie ma co

dokladnie.. nie wiadomo jaki rozmiar dziecie bedzie mialo..

no te biale wlasnie.. zielonych tez nie wiem ale dlatego bo zielonych nie jadlam jeszcze

dobra lece po mlodego bede potem

Mi zielone smakuja chyba jeszcze bardziej niz biale
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości