Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-24, 21:13   #3451
country111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ojj.. Albo kiedy zadowolona wracam z zakupów z myślą oo jak mało wydalam, super, sprawdzam stan konta.. A tam..
Ja od razu dostaje smsa z potwierdzeniem tego ile wydałam kartą i obecnym stanem konta
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 21:40   #3452
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nooo mam nauczkę, bede zamykać
z karata jej pociągnęłas

I oby dalej było ok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Eh wejść na forum i zobaczyć na wieczór takie smakowitosci i całodniowe powstrzymywanie się od słodyczy poszło na marne
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dzięki
Ja chodzę do przyszpitalnej szkoły rodzenia i położna mówiła, że szpital nie bierze odpowiedzialności za tego Energixa.
Ciężka sprawa z tym. Bo co jak rodzice dostarczą szczepionkę, a dziecku będzie się coś złego działo po niej to umyją ręce i zwalą na złe przechowywanie tej szczepionki? Szkoda, że nie można dopłacić za tą niby lepszą. A tak ganiaj po lekarzach, później po aptekach
Ja się boję, że w te upały coś się zadzieję z tą szczepionką i będzie jeszcze gorzej. Nie chciałabym zaszkodzić mojemu dziecku.
A tak naprawdę to nikt konkretnie nie powie co i jak.
Najlepiej, tak jak mój wykładowca wcale nie szczepić i nie chodzić z dziećmi po lekarzach Takie dylematy ma z głowy. Po gościa przyjeżdżała policja na uczelnię, bo nie szczepił dzieci i nie stawiał się z nimi na bilanse.
U nas na sr położna powiedziała ze za dużo w internecie szukamy i sobie komplikujemy

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Nieee, ja też nie. Zresztą pytałam też mojej siostry o tę szczepionkę to nakrzyczała na mnie, że znów coś się w necie naczytałam. Zresztą to prawda, nie dajmy się zwariować
Słowa mojej położnej z sr
Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Szuuuuuuuuuu Omnomnom :P

Stwierdziłam, że jestem nienormalna.... pojechałam do Rosska po ten nieszczęsny róż, no ale okazało się że w tym Roskku w ogóle nie ma stoiska Bourjois, no ale 35zł zostawiłam (min kupiłam ten Oeparol), no ale co? jeszcze jest natura no właśnie... niestety.. kurde 130zł zostawiłam nie wiem za co Jednak TŻ się czasami przydaje, sądzę, że z nim bym 50 nie wydała

A ten oeparol raz dziennie?? rano? wieczorem??
Powiem Wam, że ja nie lubię kupować kosmetyków ogólnie to nie potrafię się malować a bo i tez tego nie lubię jak pracowałam to dobra koleżanka zaopatrywala mnie w kosmetyki które wg niej do mnie pasowały, ale to zawsze wyszukała coś w promocji i moje konto nie cierpi aż tak jak wchodzę do rosmana teraz Was trochę podczytuję i zdecydowałam ze wypróbuję to co używacie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
myślę, że problem kupowania szczepionek i tak będzie dotyczył większości z nas. wszystkie 5w1, 6w1 (alternatywy dla NFZ-towskich), którymi szczepi się po 6 tyg i potem w konkretnych odstępach czasu najczęściej kupuje się samemu i dostarcza do przychodni, podobnie jak zalecane - dodatkowe.
U nas na sr odradzają te szczepionki 5 czy 6 w jednym

Cytat:
Mnie chyba nigdy nie zaskoczył pozytywnie chociaż.. Nie, jak zwrot pita mi wpłynął to się Było pozytywnie ze oo już

Wylezalam się w wannie, Blanka przylepa ze mną bo.mówi ze tak lubi się ze mną kąpać
A Lena ma dziś po raz czwarty czkawke..

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

U mnie całe szczęście są w przychodni i nigdzie nie latam.. I są tańsze niż w.aptece o jakieś 20zl.
Jest jedna przychodnia w której się kupuję, moja kumpela sama kupuję, ale to musi wykupić tego samego dnia, dają jej w termicznej torebce gdzie może dwie godz poza lodówka być.
Widzę ze my wszystkie czujemy się już jak orki
A co myślisz o tych szczepionkach 5 czy 6 w 1 ?
Stary 2015-04-24, 22:02   #3453
kaczuszka1986
Zadomowienie

Uffff już myślałam, że tylko ja czuję się jak największy ssak na świecie :P

No ja już po domowym ,,spa" maseczki, peelingi porobione z czystym sumieniem wskakuję do łóżka a taka ciepła i przyjemna noc... w końcu!
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 22:10   #3454
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja od razu dostaje smsa z potwierdzeniem tego ile wydałam kartą i obecnym stanem konta
Uuu wszystkie zakupy na trzeźwo, bez szału.... nie można się na długo zapomnieć; )
Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Uffff już myślałam, że tylko ja czuję się jak największy ssak na świecie

No ja już po domowym ,,spa" maseczki, peelingi porobione z czystym sumieniem wskakuję do łóżka a taka ciepła i przyjemna noc... w końcu!
Też dzisiaj planowałam, ale na planach się skończy

Mój mały był dwa dni spokojny, a teraz szaleje i kopie, aż boli...
Stary 2015-04-24, 22:23   #3455
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Wyprasowalam troche ciuszkow. Ile sie z tym schodzi.. godzine stalam przy zelazku a efekty jakies marne. Nie wiem czy z miesiac wytrzymam prasujac te malenstwa. Synowi jak wyprasowalam przed porodem tak potem dlugo nie tknelam zelazkiem jego rzeczy, troche moja mama mu prasowala a potem juz nikt. Teraz tylko to co ewidentnie wymaga stycznosci z zelazkiem..
Kiedys myslalam ze jak kupie nowa deske i zelazko to moze polubie prasowanie ale nie..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 22:45   #3456
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi na temat prania torby

Ja te swoje na razie będę wietrzyć na balkonie i ostatecznie pewnie na tym się skończy, bo mam tyle rzeczy do prania/czyszczenia dla małego, że powątpiewam, że będzie mi się chciało te torby gabką czyścić...

Cytat:
ja z tych co piorą wszystko, zwłaszcza dla dziecka. rożek, kocyki, ręczniki, itp., wszystko do pralki. mi nowości śmierdzą po prostu, za dużo tam chemii...

wczoraj prałam co się dało z gondoli
ja też wszystko piorę Gondolę też rozbiorę na czynniki pierwsze i fotelik, a jakże

Cytat:
Ja Blance jako maluszce nie zakładalam czapki. Urodziłam w maju, lato było ciepłe a ona i tak leżała w gondoli gdzie nie była nastawiona ani na wiatr ani na słońce. Ugotowala by mi się w tej czapce. Czapkę zakładalam tylko jak było zimno, więc e sumie dopiero jesienią :p teraz też blanka nosi czapkę tylko jak jest po prostu zimno.. Teraz już jakiś czas chodzi bez czapki. A w.lato kapelusz.

Ochraniacza nie piore, rożek tak
bez przesady przecież nikt nie mówi o grubej czapce... ja mam kilka takich cieniutkich jak tetra i one są super na lato dla maluszka. Mój się w każdym razie nie ugotował

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dziewczyny a takie pytanie, może głupie ale tak mi przyszło do głowy
Powiedzmy, że wychodząc ze szpitala będzie 25 *C i wyżej. Samochód się nagrzewa.
Jak z klimatyzacją? Włączyć? Wyłączyć? Tż niech schłodzi samochód a na czas jazdy klima wyłączona? Dla nas to będzie ważne bo nie mamy do przejechania tylko przez miasto ale ok 30km.
nie włączę klimatyzacji Mąż wywietrzy auto maksymalnie i uchylimy szybę w czasie jazdy najwyżej. Jakoś się boję klimy z takim maleństwem..

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ale kolorów nie rozdzielam, tylko białe -kolorowe, kupiłam ściereczki do prania, które pochłaniają kolory z wody i nic nie farbuje.
ja też używam tych chusteczek I nie będę wcale rozdzielać białe-kolor, bo chcę wyprać najpierw rozmiar 56 a potem 62. Tylko te chusteczki wsadzę może 2-3 i mam nadzieję, ze nic się nie ufarbuje.

Aaa i wszystko piorę w 30-40 stopniach. Nie ma potrzeby prania w wyższej temperaturze, bo i tak wszystko co się da zamierzam ten pierwszy raz wyprasować.

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
A jakie kwiatki są łatwe w utrzymaniu na taras ?
to zależy, z której strony jest taras. Czy jest słoneczny czy raczej zacieniony. Ja pod tym kątem kupuję rośliny. Inne na taras (cień) a inne na balkon (bardzo słoneczny).

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Nam położna na sr mówiła, żeby kocyków nie prać, bo się z nich zrobi zupa Ale patrzę, ze pierzecie, to chyba też wypiorę. No to czekają mnie jeszcze ze dwie pralki. Super. Ciekawe kto to wszystko wyprasuje, bo ja się czuję jak dyszący wieloryb.
ciekawa teoria...

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja nie mam pościeli
ja też nie... tzn Franek nie ma. Jak na razie to nawet rożka nie ma....
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 22:51   #3457
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi na temat prania torby

Ja te swoje na razie będę wietrzyć na balkonie i ostatecznie pewnie na tym się skończy, bo mam tyle rzeczy do prania/czyszczenia dla małego, że powątpiewam, że będzie mi się chciało te torby gabką czyścić...

ja też wszystko piorę Gondolę też rozbiorę na czynniki pierwsze i fotelik, a jakże

bez przesady przecież nikt nie mówi o grubej czapce... ja mam kilka takich cieniutkich jak tetra i one są super na lato dla maluszka. Mój się w każdym razie nie ugotował

nie włączę klimatyzacji Mąż wywietrzy auto maksymalnie i uchylimy szybę w czasie jazdy najwyżej. Jakoś się boję klimy z takim maleństwem..

ja też używam tych chusteczek I nie będę wcale rozdzielać białe-kolor, bo chcę wyprać najpierw rozmiar 56 a potem 62. Tylko te chusteczki wsadzę może 2-3 i mam nadzieję, ze nic się nie ufarbuje.

Aaa i wszystko piorę w 30-40 stopniach. Nie ma potrzeby prania w wyższej temperaturze, bo i tak wszystko co się da zamierzam ten pierwszy raz wyprasować.

to zależy, z której strony jest taras. Czy jest słoneczny czy raczej zacieniony. Ja pod tym kątem kupuję rośliny. Inne na taras (cień) a inne na balkon (bardzo słoneczny).

ciekawa teoria...

ja też nie... tzn Franek nie ma. Jak na razie to nawet rożka nie ma....
My mamy cały dzień słońce na tarasie z tym ze rośliny musze mieć mało wymagające bo jak a razie to mam ususzone wrzosy z tamtego roku
Stary 2015-04-24, 23:11   #3458
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

robiłam dziś morfo i po 4 tygodniach brania tardyferonu hemoglobina podskoczyła mi do 10,5 więc jest super

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ale ostro piszecie! Ledwo nadrobiłam!

Muszę się pochwalić, bo wyregulowałam poziom wód płodowych! Jednak trzeba się trochę oszczędzać!
Mały waży już 1870g na 31 tydz. Wszystko ok.
Następną wizytę mam 14.05
Fajnie, bo tż zaplanował jakąś majówkę!

co do ochraniacza to ja wypiorę normalnie w pralce (jak go kupię oczywiście). Leoś miał dwa i normalnie je prałam i nic się nie działo.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

ożesz Tyyyyyy!

Cytat:
Ja nie wykupuje nic.dodatkowo, bez przesady :p

Ja się nie.dziwię ze szpital nie bierze odpowiedzialności za przywiezione szczepion . Ale mogli by mieć tą dodatkową sami..

Teraz to i do.przedszkoli mają nie.przyjmować dzieci nie.szczepionych. Wiem ze do.centrum zdrowia.dziecka też.nie przyjmują dziecka nieszczepionego, bo mama mówiła ze przyszła taka babka ze musi teraz poszczepic i dopiero zgłosić się do CZD..
ja też nic nie kupuję, tak samo jak nie kupuję szczepionek 5 w 1 czy 6 w 1. Szczepię na obowiązkowe wg kalendarza i tyle.

A co do ostatniego to pochwalam to jak najbardziej To jest jakaś paranoja, co się porobiło w temacie szczepień w ostatnich latach... Nie będę się rozpisywać, bo mi ten temat niebezpiecznie podnosi ciśnienie

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Wyprasowalam troche ciuszkow. Ile sie z tym schodzi.. godzine stalam przy zelazku a efekty jakies marne. Nie wiem czy z miesiac wytrzymam prasujac te malenstwa. Synowi jak wyprasowalam przed porodem tak potem dlugo nie tknelam zelazkiem jego rzeczy, troche moja mama mu prasowala a potem juz nikt. Teraz tylko to co ewidentnie wymaga stycznosci z zelazkiem..
Kiedys myslalam ze jak kupie nowa deske i zelazko to moze polubie prasowanie ale nie..
hehe nowa deska i u mnie nie zadziałała
Jeszcze w dodatku się wkurzyłam z dwa dni temu, bo bolały mnie plecy i chciałam sobie na siedząco poprasować i okazało się, że jak prasuję na stojąco to mam deskę na najniższym poziomie i d.pa

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
My mamy cały dzień słońce na tarasie z tym ze rośliny musze mieć mało wymagające bo jak a razie to mam ususzone wrzosy z tamtego roku
na słoneczne tarasy fajne są surfinie, lobelie, werbeny... no ale to wszystko trza podlewać codziennie jak są upały
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-24, 23:43   #3459
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Jeszcze w dodatku się wkurzyłam z dwa dni temu, bo bolały mnie plecy i chciałam sobie na siedząco poprasować i okazało się, że jak prasuję na stojąco to mam deskę na najniższym poziomie i d.pa
ja mogę tak obniżyć żeby na siedząco prasować, ale.. nie potrafię, nie wygodnie mi tak. od stania plecy bolą, ale siedząc wcale nie jest łatwiej
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 03:43   #3460
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Hej!
Jest 3:30 a ja spać nie mogę! Tak mnie głowa boli ze się obudziłam z bólu!!!! Do tego jeszcze ten kaszel... wzięłam juz paracetamol jakieś 5 minut temu i czekam aż zadziała, choć bardzo w to wątpię
Taki ból głowy to miałam chyba tylko na mega kacu i to baaardzo dawno temu...zaczynam się martwić trochę bo to trwa już od wtorku...
Stary 2015-04-25, 06:23   #3461
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Hej!
Jest 3:30 a ja spać nie mogę! Tak mnie głowa boli ze się obudziłam z bólu!!!! Do tego jeszcze ten kaszel... wzięłam juz paracetamol jakieś 5 minut temu i czekam aż zadziała, choć bardzo w to wątpię
Taki ból głowy to miałam chyba tylko na mega kacu i to baaardzo dawno temu...zaczynam się martwić trochę bo to trwa już od wtorku...
Ojej do lekarza sio i dużo odpoczywaj! mam nadzieję że zadzialala tabletka i zasnelas
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 06:54   #3462
tassia
Zakorzenienie

Część! Witam się z Wrocławia... Przyjechalismy na weekend. Jest cudnie poza tym ze mnie biodra bola i spać nie mogę
Poza tym od paru dni walcze z bólem w spojeniu lonowym... To z to jakas masakra jest;(

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Ahhh jako ze ja jestem szczepiobkowa panikara to was uspokoje, ze skład euvaxu zmienił się w zeszłym roku i juz jest taki jak engerixa. Za pierwszym razem maz dostarczał do szpitala engerixa a teraz to nie ma sensu bo juz jest ok!

A co do przesądzania to uważam ze to nie temat na przesade. Niestety ja z synem przeszła szczepionkowe piekło i napewno nie dam sobie wmówić ze wszystko jest cudowne i jacyś antyszczepionkowcy robią hałas.... Ale długi wywód moglabym o tym napisać ...wiec sobie daruje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 06:58   #3463
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu wszystkie zakupy na trzeźwo, bez szału.... nie można się na długo zapomnieć; )
Można nie czytać smsów
Stary 2015-04-25, 07:01   #3464
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nic nie kupuję, tak samo jak nie kupuję szczepionek 5 w 1 czy 6 w 1. Szczepię na obowiązkowe wg kalendarza i tyle.

A co do ostatniego to pochwalam to jak najbardziej To jest jakaś paranoja, co się porobiło w temacie szczepień w ostatnich latach... Nie będę się rozpisywać, bo mi ten temat
....
W Niemczech szczepienia nie są obowiązkowe i to, co czytam nieraz na fb to dopiero paranoja. Swoją drogą wróciła tu odra, której dzięki szczepieniom nie było... temat rzeka, ale zrobiło się teraz tyle fanatyków, że jak jakaś mama napisze na fb pytanie o szczepieniu, to niektóre jakby mogły, to by zagryzły...

Cytat:
Hej!
A ciśnienie było ok?

Od godziny nie mogę spać przez kota, który ma wygląd aniołka a charakter diabełka....

Byliśmy wczoraj w Ikei i kupiliśmy fotel do karmienia, bo nie miałam na to żadnego miejsca, sofa niewygodna pod tym względem. Planowaliśmy zwykły, wysoki w szarym kolorze, na samym początku ktoś wklejał link do bloga z oceną fotelików i ta dziewczyna go akurat miała. Ale po wypróbowaniu po raz setny wszystkich foteli wzięliśmy poang czy jakoś tak się zwie. Tz spisał numer, wziął z półki sprawdzając numer na pudełku i okazało się w domu, że zamiast zwykłego mamy bujany... nie wiem czy tam pomylili zawieszki, bo tz spisywał z normalnego czy tz się pomylił biorąc stelaż, w co wątpię... już nam się nie chciało wracać, więc zostaje bujany, na szczęście też jest wygodny. Sprawdzałam, czy wstanę z niego z dzieckiem na rękach (w tej roli kot ) i jest ok.
Szuu chyba też ma fotel do karmienia, ale rozkladany? wy też kupujecie?
Stary 2015-04-25, 07:05   #3465
country111
Zakorzenienie

Witam w piękny sobotni poranek
Jest promocja w rossmanie na Pampersy zielone 2 i 94 szt jest po 34,5to chyba dobra cena? Jakbyście mogły powiedzieć ile mniej więcej op będzie potrzebne bo jedno op ok 80 sztuk 2 mam i nie wiem czy brać jeszcze to? Totalnie nie wiem ile taki maluch jest w stanie zużyć zanim urośnie
Stary 2015-04-25, 07:15   #3466
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Witam w piękny sobotni poranek
Jest promocja w rossmanie na Pampersy zielone 2 i 94 szt jest po 34,5to chyba dobra cena? Jakbyście mogły powiedzieć ile mniej więcej op będzie potrzebne bo jedno op ok 80 sztuk 2 mam i nie wiem czy brać jeszcze to? Totalnie nie wiem ile taki maluch jest w stanie zużyć zanim urośnie
Ja kolejny raz napisze ze wg mnie nie ma co robić zapasów pieluchy dopóki nie wiadomo która firma nam podejdzie i dziecku. Bo jak się uczyli to kasa w błoto.
Ja dwójek to pewnie z 10paczek zuzylam jak nie więcej...

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 07:20   #3467
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja kolejny raz napisze ze wg mnie nie ma co robić zapasów pieluchy dopóki nie wiadomo która firma nam podejdzie i dziecku. Bo jak się uczyli to kasa w błoto.
Ja dwójek to pewnie z 10paczek zuzylam jak nie więcej...
10 op o matko już czuję się jak bankrut
Może i masz rację z tymi pieluchami ale na te zielone pampersy mało kto narzeka
Stary 2015-04-25, 07:43   #3468
masija
Zakorzenienie

Dobry

U mnie tak piękny dzień, że wstałam o 5, zjadłam śniadanie z tż i właśnie wcinam muffinki które zrobiłam jakoś po 6
Pyycha

Co do szczepionek-czy któraś z Was może podać link do strony gdzie można o nich przeczytać? Jestem zielona w tym temacie..

Cytat:
A Lena ma dziś po raz czwarty czkawke..

U nas to samo. Czkawka praktycznie 3 x dziennie i to takie długie.
I zaczęło się jak wróciłam ze szpitala. Wcześniej nie miała
Cytat:
To mówisz, że zakup deski do prasowania nie zmieni mojego nastawienia?

Cytat:

No właśnie też się tego boję. Wiem jak ja się czuję po 30 min w klimie a co dopiero taki maluch.
Cytat:
Hej!

pijesz dużo wody? Bo z tego co wiem to jedną z przyczyn może być właśnie za mała ilość..

Marei
to ile Twój kocur waży?!
Cytat:
Część! Witam się z Wrocławia... Przyjechalismy na weekend. Jest cudnie poza tym ze mnie biodra bola i spać nie mogę
Poza tym od paru dni walcze z bólem w spojeniu lonowym... To z to jakas masakra jest;(

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Ahhh jako ze ja jestem szczepiobkowa panikara to was uspokoje, ze skład euvaxu zmienił się w zeszłym roku i juz jest taki jak engerixa. Za pierwszym razem maz dostarczał do szpitala engerixa a teraz to nie ma sensu bo juz jest ok!

A co do przesądzania to uważam ze to nie temat na przesade. Niestety ja z synem przeszła szczepionkowe piekło i napewno nie dam sobie wmówić ze wszystko jest cudowne i jacyś antyszczepionkowcy robią hałas.... Ale długi wywód moglabym o tym napisać ...wiec sobie daruje
A ja bym chciała poznać Twoje zdanie, w ogóle Wasze zdania na ten temat. Chciałabym znać różne opinie więc jakby Ci się chciało to pisz

A chciałabym Was jeszcze o coś zapytać
Macie może coś takiego, że w momencie kiedy dzieć Was kopnie to słyszycie (jednorazowo) takie jakby...strzykanie, tj. draśnięcie paznokciem o paznokieć.
Myślałam, że mi się wydaje. Ale raz, drugi, trzeci.. tak 3-4 x dziennie.
Ale nie wydaje mi się bo nawet tż to słyszał.
Szukałam inf. o tym w necie ale za wiele nie ma. Jest parę babek które tak miało ale same napisały, że po zapytaniu o to gina, nastąpił śmiech i nikt w to nie wierzy

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-25 o 07:51
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 08:04   #3469
201710041131
Konto usunięte

Dzien dobry
Cytat:
W Niemczech szczepienia nie są obowiązkowe i to, co czytam nieraz na fb to dopiero paranoja. Swoją drogą wróciła tu odra, której dzięki szczepieniom nie było... temat rzeka, ale zrobiło się teraz tyle fanatyków, że jak jakaś mama napisze na fb pytanie o szczepieniu, to niektóre jakby mogły, to by zagryzły...

A ciśnienie było ok?

Od godziny nie mogę spać przez kota, który ma wygląd aniołka a charakter diabełka....

Byliśmy wczoraj w Ikei i kupiliśmy fotel do karmienia, bo nie miałam na to żadnego miejsca, sofa niewygodna pod tym względem. Planowaliśmy zwykły, wysoki w szarym kolorze, na samym początku ktoś wklejał link do bloga z oceną fotelików i ta dziewczyna go akurat miała. Ale po wypróbowaniu po raz setny wszystkich foteli wzięliśmy poang czy jakoś tak się zwie. Tz spisał numer, wziął z półki sprawdzając numer na pudełku i okazało się w domu, że zamiast zwykłego mamy bujany... nie wiem czy tam pomylili zawieszki, bo tz spisywał z normalnego czy tz się pomylił biorąc stelaż, w co wątpię... już nam się nie chciało wracać, więc zostaje bujany, na szczęście też jest wygodny. Sprawdzałam, czy wstanę z niego z dzieckiem na rękach (w tej roli kot ) i jest ok.
ja mam rozkładany, zeby spac na nim jesli dziecko bedzie przeplakiwalo noce gdyby nie to to na pewno brałabym jakis z wysokim oparciem

Cytat:
Dobry

U mnie tak piękny dzień, że wstałam o 5, zjadłam śniadanie z tż i właśnie wcinam muffinki które zrobiłam jakoś po 6
Pyycha

Co do szczepionek-czy któraś z Was może podać link do strony gdzie można o nich przeczytać? Jestem zielona w tym temacie..

No właśnie też się tego boję. Wiem jak ja się czuję po 30 min w klimie a co dopiero taki maluch.

pijesz dużo wody? Bo z tego co wiem to jedną z przyczyn może być właśnie za mała ilość..

Marei
to ile Twój kocur waży?!

A ja bym chciała poznać Twoje zdanie, w ogóle Wasze zdania na ten temat. Chciałabym znać różne opinie więc jakby Ci się chciało to pisz

Macie może coś takiego, że w momencie kiedy dzieć Was kopnie to słyszycie (jednorazowo) takie jakby...strzykanie, tj. draśnięcie paznokciem o paznokieć.
Szukałam inf. o tym w necie ale za wiele nie ma. Jest parę babek które tak miało ale same napisały, że po zapytaniu o to gina, nastąpił śmiech i nikt w to nie wierzy

Juz nie pamietam ale chyba duzo kwietniowek to miało

A o szczepieniach poczytaj na fb "mądrości antyszczepionkowcow" "stopstopnop" "szczepimy" itp tam często sa odnośniki do prawdziwych badań naukowych a nie bełkotu typu Majewska itd

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 08:12   #3470
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Dobry

Pyycha

Marei
to ile Twój kocur waży?!

Ja tak mam, tylko wmawialam sobie, ze to legginsy mi trzeszcza
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 08:31   #3471
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Łączę się w bólu spojenia łonowego

Jakbyś miała czas i ochotę, to opisz to "szczepionkowe piekło". Jestem bardzo ciekawa, bo w ogóle nie orientuję się w tym temacie.

Cytat:

U Tża w domu mamy jeden fotel bujany i jak ustawię pokoje, to wezmę go tutaj też, ale chyba nie podniosę się z niego z dzieckiem.. Natomiast ja mam w domu takie wygodne fotele i jeden wezmę sobie do sypialni i będę na nim karmić

To jest taki jak Industria ma w tle swoich fotek w klubie

Cytat:
Dobry

Pyycha

omg, kobietoooooo

ja zjadłam z Tżem śniadanie i znowu leżę w łóżku
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 08:35   #3472
masija
Zakorzenienie

Cytat:
D
Juz nie pamietam ale chyba duzo kwietniowek to miało

A o szczepieniach poczytaj na fb "mądrości antyszczepionkowcow" "stopstopnop" "szczepimy" itp tam często sa odnośniki do prawdziwych badań naukowych a nie bełkotu typu Majewska itd

Dzięki
Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Ja tak mam, tylko wmawialam sobie, ze to legginsy mi trzeszcza

Ale z czego się to bierze?
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
omg, kobietoooooo

ja zjadłam z Tżem śniadanie i znowu leżę w łóżku
No cooo Chcesz trochę? Czekolada w środku jest jeszcze płynna delikatnie

Stary 2015-04-25, 08:36   #3473
justi699
Zakorzenienie

Hej. Ja też leże. Zjadłam śniadanie, ogarnęłam łazienke i do łóżka bo brzuch twardnieje przy chodzeniu/staniu

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 08:40   #3474
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Ale z czego się to bierze?

No cooo Chcesz trochę? Czekolada w środku jest jeszcze płynna delikatnie
Pfffff, co to za pytanie! Oczywiście, że chcę

A daj przepis, może będzie chciało mi się kiedyś też zrobić

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej. Ja też leże. Zjadłam śniadanie, ogarnęłam łazienke i do łóżka bo brzuch twardnieje przy chodzeniu/staniu
No to leż i odpoczywaj!!!

Ja Wam powiem, że mi strasznie ciężko jest leżeć.. Wczoraj leżałam do 13 i miałam taki zły humor, a potem wzięłam się za robotę, to zaraz miałam dużo energii..
A muszę odpoczywać

Czy Wam też jest tak ciężko wyprasować prześcieradła z gumką? Czy tylko ja taka ułomna
22.06.2015
Stary 2015-04-25, 08:52   #3475
Cos_
Zakorzenienie

Kejtice ja nie prasuje przescieradel z gumka
Stary 2015-04-25, 08:53   #3476
masija
Zakorzenienie

kejti to takie zwykłe
2 szkl mąki
pół szkl. cukru
3 ł. proszku do pieczenia
3 ł. ciemnego kakao
cała czekolada pokrojona ma mniejsze kawałki
(wymieszać w misce)

w osobnej miseczce wymieszać
1 jajko
1 szkl. mleka
pół szkl. oleju

składniki mokre dodać do suchych, wymieszać. Ja dodałam jeszcze pół szkl. mleka bo było za gęste

Naładować do foremek, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*, piec ok 15-20 min. Ja musiałam dłużej bo mam dziwny, stary piekarnik
Ale najlepsze jest sprawdzanie patyczkiem

Miałam dodać jeszcze orzechy ale nie miałam.

Stary 2015-04-25, 08:53   #3477
justi699
Zakorzenienie

Kejti a umiesz złożyć ? ja nie prasuje bo i tak zwijam je potem

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-04-25, 08:55   #3478
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja staram sie skladac tak jak perfekcyjna pokazywala
Stary 2015-04-25, 08:58   #3479
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Ze niby te rogi jakby wkładać do środka?

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-04-25, 08:59   #3480
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Kejtice ja nie prasuje przescieradel z gumka
Ja po wczoraj też już nie...

Cytat:
kejti to takie zwykłe
2 szkl mąki
pół szkl. cukru
3 ł. proszku do pieczenia
3 ł. ciemnego kakao
cała czekolada pokrojona ma mniejsze kawałki
(wymieszać w misce)

w osobnej miseczce wymieszać
1 jajko
1 szkl. mleka
pół szkl. oleju

składniki mokre dodać do suchych, wymieszać. Ja dodałam jeszcze pół szkl. mleka bo było za gęste

Naładować do foremek, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*, piec ok 15-20 min. Ja musiałam dłużej bo mam dziwny, stary piekarnik
Ale najlepsze jest sprawdzanie patyczkiem

Miałam dodać jeszcze orzechy ale nie miałam.
Dziękuję zapisuję sobie

Cytat:
też nie umiem

Cytat:
o kurde, to jak???
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości