Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-25, 06:32   #2311
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Haha sasiedzi nie mana litosci na tygodniu a ja w weekendy :-D niech zobacza jak to jest jak czlowiek chce smacznie jeszcze pospac :-P

No ja tego powiedziec nie moge bo czy weekend czy w ciagu tygodnia to dla mnie i tak pora wstawania niezmienna natomiast ja sąsiadów juz przygotowuje do ogólnego zamieszania u nas w mieszkaniu jak sie Julka urodzi wtedy godziny nie beda w ogole grać jakiejkolwiek roli

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 06:46   #2312
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
74
Tak pytam , bo u mnie też już wisi ten kombinezon w domu w tym rozmiarze

Ale miałam wieczór dopiero mnie wzięło na wieczór chyba po tej glukozie, Oj, dawno się tak fatalnie nie czułam zgaga,wymioty, itp... i dzisiaj czuję się jak kupa a tu trzeba jechać na zakupy.
Nie wiem w ogóle co zjeść na śniadanie, żeby było mi dobrze

MsLullaby również życzę wszystkiego najlepszego
Stary 2015-04-25, 06:58   #2313
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

Ale miałam wieczór dopiero mnie wzięło na wieczór chyba po tej glukozie, Oj, dawno się tak fatalnie nie czułam zgaga,wymioty, itp... i dzisiaj czuję się jak kupa a tu trzeba jechać na zakupy.
Najlepiej zjedz jakas buleczke z maselkiem i goraca herbata, zoladek ruszy do pracy i poczujesz sie lepiej... Moze wczoraj sie przemeczylas i Cie tak zmoglo... Zdrowiej szybciutko :-*
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 07:01   #2314
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej zjedz jakas buleczke z maselkiem i goraca herbata, zoladek ruszy do pracy i poczujesz sie lepiej... Moze wczoraj sie przemeczylas i Cie tak zmoglo... Zdrowiej szybciutko :-*

nic wczoraj nie robiłam, bo do tego miałam straszny ból głowy i tak leżałam ... powiem szczerze, że dopiero zaczął się ten dzień a ja bym chciała, żeby się skończył już
dobra nie marudzę, wrócę do Was jak będzie mi lepiej i tak nikt nie będzie tęsknił
Stary 2015-04-25, 07:20   #2315
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:

nic wczoraj nie robiłam, bo do tego miałam straszny ból głowy i tak leżałam ... powiem szczerze, że dopiero zaczął się ten dzień a ja bym chciała, żeby się skończył już
dobra nie marudzę, wrócę do Was jak będzie mi lepiej i tak nikt nie będzie tęsknił
Wiec odpoczywaj sobie w miare mozliwosci ja zmykam dzialac bo troche na dzis mam roboty w mieszkanku... Milego dnia i zdrowka!!! :-*
Stary 2015-04-25, 07:34   #2316
beaciorq
Zadomowienie

Ale z was ranne ptaszki :-P ja ide jeszcze pospac..... :-P
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 07:44   #2317
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Jeeeezusieńku , ledwo dycham . Dziś sobota wiec postanowilam ogarnac mieszkanie , pomachalam scierka ogranelma z grubsza pomylam naczynia wstawilam pranie i obiad, machnelam lazienke i ledwo zyje . Znowu bede dochodzic do siebie godzine

A gdzie jeszcze odkurzanie i cala reszta .. nie mam sily juz

A tak w ogóle to dzien dobry
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 07:49   #2318
majka242007
Zakorzenienie

hej kochane,
słonko wyszlo ma być najładniejszy weekend ... i cieplutki
Maja dalej chora ;/ siedzi kaszle, katar echhh

co dziś porabiacie? Ja ogarniam mieszkanko, potem obiadek i będę leniuchować cały dzień... Nie wiem co ze spacerem z Mają... Pewnie z domu nie wyjdziemy
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 08:28   #2319
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Witam się i ja .. juz po sniadanku. . Oj dziewczyny jak ja was rozumie z tymi dziećmi co po.nocy nie śpią i wstają wcześnie u nas różnie bywa młody miał. Nieraz fazę na wstawanie o 5 wyspany ahh albo nieraz ryczy pół nocy nie wiadomo o co. .
Roxi pranie o 6 hihi dobre .
Któraś fotki wstawiła kurde no na komórce nie widzę będę na kompie to pooglądam

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Jeeeezusieńku , ledwo dycham . Dziś sobota wiec postanowilam ogarnac mieszkanie , pomachalam scierka ogranelma z grubsza pomylam naczynia wstawilam pranie i obiad, machnelam lazienke i ledwo zyje . Znowu bede dochodzic do siebie godzine

A gdzie jeszcze odkurzanie i cala reszta .. nie mam sily juz

A tak w ogóle to dzien dobry

Ja mam często tak ze przemyje trochę podłogi kurze i zdycham .. Straszne to jest

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
hej kochane,
słonko wyszlo ma być najładniejszy weekend ... i cieplutki
Maja dalej chora ;/ siedzi kaszle, katar echhh

co dziś porabiacie? Ja ogarniam mieszkanko, potem obiadek i będę leniuchować cały dzień... Nie wiem co ze spacerem z Mają... Pewnie z domu nie wyjdziemy
Ja już ciut ogarnelam i Będę pranie puszczać teraz ..

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Pogoda u nas do bani ale może się poprawi
Stary 2015-04-25, 08:37   #2320
asienka_182
Rozeznanie

Dzień dobry wczoraj wrócił mój mąż iiii kupiliśmy wózek co prawda od koleżanki bo stwierdziliśmy że lepiej nam zaś jednak kupic wypaśną spacerówkę
Jeszcze się kisimy w łóżku :p a dzisiaj grill
A wózek to Roan Toy
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 08:37   #2321
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Nam powiedział facet, że jak się miało już raz cc to kolejne porody tez tak powinny się kończyć bo teraz robi się jednowarstwowe szwy a nie jak kiedyś trzywarstwowe. One są słabsze i jest większa szansa ze się rozejda macica pęknie i jest źle. Więcej nie pisze nie będę Cię nastawiać w żaden sposób. Twoja decyzja i lekarz wie więcej. Mówił że jak się chce rodzic sn po cc to trzeba jakieś oświadczenie pisać że jesteśmy świadome wszystkiego i to jest nasza decyzja.
No mój gin powiedział że ostateczna decyzja zapadnie i tak nie wcześniej jak po 35-36 tc bo wszystko zależy od tego czy dzidzia się dobrze obróci i od tego czy blizna będzie miała odpowiednią grubość. Ale rzeczywiście mówił ze jest to poród zwiększonego ryzyka i jest bardziej monitorowany
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 08:38   #2322
asienka_182
Rozeznanie

Znaczy się Roan Teo słownik w tel mi przekształcił..
Stary 2015-04-25, 08:38   #2323
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
ale u mnie dziś pogoda. leje cały dzień i grad sypie... Aż nic się nie chce. Fifi już tak mnie dziś kopie, że nie wiem jak usiąść. a pokaże Wam moje ostatnie łupy wybaczcie, że wygniecione, ale wszystko trzymam w torbie jeszcze
ale fajne te ciuchy teraz widze z kompa te z napisami no super albo superman haha
tetry widze tez fajne kolorowe tez sa takie sztuwne jak te moje?
Stary 2015-04-25, 08:40   #2324
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Bób też bym zjadła w netto jest mrożonych ale nie wiem jakie to będzie po ugotowaniu.
Mój na ogródku ma już 5 cm, zanim coś tam urośnie to jeszcze długa droga.
Ja mam zamrożony taki ze swojego ogródka i jest bardzo dobry po ugotowaniu, u nas najbardziej lubi Zuzia. Arbuza mniam.... Uwielbiam i truskawki też
Stary 2015-04-25, 08:42   #2325
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wczoraj wrócił mój mąż iiii kupiliśmy wózek co prawda od koleżanki bo stwierdziliśmy że lepiej nam zaś jednak kupic wypaśną spacerówkę
A wózek to Roan Toy
no ja wlasnie tez tak zdecydowalam choc mialam kupic nowy sytuacja zmusila mnie do kupienia uzy wanego ale wlasnie ten wozek chocby te niecale 8-10 miesiecy pouzywac a potem kupic nowa spacerowke taka z koszem i z opcja pozycji lezacej bardzo ptaktyczne i sa nie drogie ja widzialam za 100 euro nowe sa juz
a jaki wozek kupilas ? pokaz fotki jak masz
ja pokaze fotki ale kupuje go dopiero 1 maja jak kasa przyjdzie ale "zaklepany" juz jest haha
Stary 2015-04-25, 08:44   #2326
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
wow jakie łupy! super

pocieszę Cię, moje dziecko spało 5h, wstało po 21:00 i o 23:00 poszło dalej spać, wstanie rano chyba o 4:00 fajnieeee będzie!

ja też spać nie mogę - jak widać
ale wzięłam się za magisterkę, ogarnęłam trochę spraw z nią związanych i teraz jeszcze pisać i pisać... i pisaćććććććć... a Julka chyba się denerwuje, że w takiej siedzącej pozycji od dawna siedzę bo szturcha mnie jak nie wiem...

lecę się kąpać i spać! dobranoc
Wow podziwiam że twój synek jeszcze śpi w dzień, moja ja miała niecałe 3 latka to przestała spać w dzień
Stary 2015-04-25, 08:46   #2327
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
no ja wlasnie tez tak zdecydowalam choc mialam kupic nowy sytuacja zmusila mnie do kupienia uzy wanego ale wlasnie ten wozek chocby te niecale 8-10 miesiecy pouzywac a potem kupic nowa spacerowke taka z koszem i z opcja pozycji lezacej bardzo ptaktyczne i sa nie drogie ja widzialam za 100 euro nowe sa juz
a jaki wozek kupilas ? pokaz fotki jak masz
ja pokaze fotki ale kupuje go dopiero 1 maja jak kasa przyjdzie ale "zaklepany" juz jest haha
Pokaże zdj ale z Internetu bo innych nie bede miec chwilowo tylko tam akurat jest zdj innego fotelika na tym jednym
Stary 2015-04-25, 08:49   #2328
martulka0991
Zadomowienie

Ja ogarnelam mieszkanko w sumie zaczelam bo poskladalam pranie, ogarnelam kurze i troche lazienke i jestem cala mokra... Co bedzie pozniej... Jej :-( a ja tak nie lubie syfu a jak nie daje rady to sie zloszcze...
Stary 2015-04-25, 08:52   #2329
beaciorq
Zadomowienie

Dzień dobry my tez z mezem zabieramy sie za sprzątanie trzeba chłopa do roboty zagonic ;* milego dnia !
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 08:58   #2330
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dzień dobry my tez z mezem zabieramy sie za sprzątanie trzeba chłopa do roboty zagonic ;* milego dnia !
Moj mi przed wyjsciem do pracy powiedzial zebym na siebie uwazala i sie nie przemeczala, jak nie dam rady to mam zostawic ale nie ja ;-) odpoczne chwile i dalej do dziela ;-) zaraz biegne na dwor pranie rozwiesic ;-) pozniej zaczne obiad robic dzis u mnie fasolka szparagowa z jajkiem i bulka i schabowy ;-)
Stary 2015-04-25, 09:06   #2331
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
A wózek to Roan Toy
My tez dzisiaj lecimy na grilla , kieeeelbachaaa

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
Wow podziwiam że twój synek jeszcze śpi w dzień, moja ja miała niecałe 3 latka to przestała spać w dzień
Mój ma niecałe trzy i jeszcze śpi , potrafi czasem trzy godziny przespac a ja razem z nim

Cytat:
Ja ogarnelam mieszkanko w sumie zaczelam bo poskladalam pranie, ogarnelam kurze i troche lazienke i jestem cala mokra... Co bedzie pozniej... Jej :-( a ja tak nie lubie syfu a jak nie daje rady to sie zloszcze...
Ja tez nie lubie , do poludnia musze miec wysprzątane , mimo ze zdycham to musze i nic na to nie poradze . Teraz zostalo mi tylko odkurzyć , wszystko pomyte wysprzątane obiad zrobiony pranie sie suszy .. ufff
Stary 2015-04-25, 09:14   #2332
moniska139
Zadomowienie

Ja też szaleję ze ścierką, tż w pracy teściowie wzięli młodego na zakupy. Mam więc chwilę spokoju i ciszy
Po południu teść rozpali grilla to jakieś mięsko przekąsimy.

Ten facet co z nami prowadzi zajęcia to jest na tyle w szpitalu względny, że jak kobieta przychodzi rodzić i nie ma wskazań do cc to zrobi na życzenie. I tam gdzie on pracuje to wykonuje znieczulenie na życzenie przy porodzie sn. Jakby to było trochę bliżej to byłabym skłonna jechać tam rodzić
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 09:21   #2333
NOK84
Raczkowanie

My już sprzątanie wczoraj po południu załatwiliśmy teraz już po śniadaniu wysyłamy na ogród bo też trzeba poogarniac a pogoda u nas fantastyczna. Miłego dnia mamusie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 09:25   #2334
Nikolaa95
Przyczajenie

Dzień dobry, jestem studentką pierwszego roku położnictwa. Przeprowadzam ankietę w ramach jednego z przedmiotów studia. Ankieta dotyczy stopnia wiedzy kobiet ciężarnych na temat skutków palenia papierosów w okresie ciąży. Ankieta jest w pełni anonimowa. Chciałabym bardzo Panie prosić o wypełnienie mojej ankiety. Z góry dziękuję i pozdrawiam

http://www.survio.com/survey/d/Y7G1S6B2Z7N4K3P6P
Nikolaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 09:34   #2335
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry niedawno wstałam i już śniadanko szamam
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
jakie fajne te "superbobas" są mega
hehe to właśnie mój TŻ wyszukuje takie kolorowe ciuszki teraz szuka pajacyka tygryska bo gdzieś widział i koniecznie musi je kupić;d
Cytat:
wow jakie łupy! super

pocieszę Cię, moje dziecko spało 5h, wstało po 21:00 i o 23:00 poszło dalej spać, wstanie rano chyba o 4:00 fajnieeee będzie!
ja też spać nie mogę - jak widać
ale wzięłam się za magisterkę, ogarnęłam trochę spraw z nią związanych i teraz jeszcze pisać i pisać... i pisaćććććććć... a Julka chyba się denerwuje, że w takiej siedzącej pozycji od dawna siedzę bo szturcha mnie jak nie wiem...

lecę się kąpać i spać! dobranoc
Cytat:
No i jak sie ostatnia żegnałam tak i pierwsza sie witam
Junior urządził sobie nocna drzemkę jedynie i wstał o 4:50 co prawda dał nam spac bo bawił sie grzecznie w pokoju... No ale jak juz mnie cos wybudzi to cieżko zasnąć i tak wstałam tu po tabletkę, tu na siku...
No... Jeszcze tak z pozytywów - pogoda cudowna, TŻ idzie do pracy wróci o 22:00, ja musze leżeć a junior w domku. Rewelka ! :/
Dobra, nie załamujemy sie i idziemy organizować sobie jakos czas...
Oj widzę, że pisanie pracy idzie pełną parą ale w sumie nigdy nie wiadomo kiedy nas "natchnienie" dopadnie. Roksana współczuję Ci tego, że musisz w domku siedzieć. Wiem, że Ci ciężko. Macie może balkon, albo ogródek? Wtedy może Małemu jakoś by się udało piaskownice rozłożyć? Zawsze to jakieś zajęcie "na powietrzu".
Cytat:

Tak pytam , bo u mnie też już wisi ten kombinezon w domu w tym rozmiarze

Herbatkę lekko posłodzoną lub miętową wypij, żeby żołądek zaczął pracować.
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
ale fajne te ciuchy teraz widze z kompa te z napisami no super albo superman haha
tetry widze tez fajne kolorowe tez sa takie sztuwne jak te moje?
Hmm, troszkę sztywne są, ale czy mocno to nie umiem ocenić. Wzory bardzo mi się właśnie podobają i muszę ich więcej dokupić. Ale najpierw wypiorę i zobaczę jak się druk zachowa po praniu.
MsLullaby wszystkiego najlepszego*
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 10:00   #2336
Jess922
Zakorzenienie

Witam się Ja dziś od rana u mamy, pomogłam jej posprzątać, przygotować obiad-beda prażonki z ogniska mmm już nie mogę się doczekać
Sugar, Asienka- Gratuluje wozkow
Lulla- Spełnienia marzeń
Miłego dnia dziewczyny !
Stary 2015-04-25, 10:46   #2337
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Mieszkanie lśni ,dziecko śpi ja jem fasolke po bretońsku , jak wstanie musze sie wykąpac ogarnac Młodego i jedziemy na grilla do kuzynki
Stary 2015-04-25, 11:27   #2338
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaże zdj ale z Internetu bo innych nie bede miec chwilowo tylko tam akurat jest zdj innego fotelika na tym jednym
fajny wyglada tak leciutko i zgrabnie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry niedawno wstałam i już śniadanko szamam

hehe to właśnie mój TŻ wyszukuje takie kolorowe ciuszki teraz szuka pajacyka tygryska bo gdzieś widział i koniecznie musi je kupić;d

Oj widzę, że pisanie pracy idzie pełną parą ale w sumie nigdy nie wiadomo kiedy nas "natchnienie" dopadnie. Roksana współczuję Ci tego, że musisz w domku siedzieć. Wiem, że Ci ciężko. Macie może balkon, albo ogródek? Wtedy może Małemu jakoś by się udało piaskownice rozłożyć? Zawsze to jakieś zajęcie "na powietrzu".

Herbatkę lekko posłodzoną lub miętową wypij, żeby żołądek zaczął pracować.

Hmm, troszkę sztywne są, ale czy mocno to nie umiem ocenić. Wzory bardzo mi się właśnie podobają i muszę ich więcej dokupić. Ale najpierw wypiorę i zobaczę jak się druk zachowa po praniu.
MsLullaby wszystkiego najlepszego*
nom moje tez bytly sztywne po 1 praniu w 90 st zrobily sie takie hmm srednie.. jeszcze raz je wypiore razem z innymi ciuchami dla bobo za jakis czas

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Mieszkanie lśni ,dziecko śpi ja jem fasolke po bretońsku , jak wstanie musze sie wykąpac ogarnac Młodego i jedziemy na grilla do kuzynki
fasolka dawaj troche
ja wrocilam z miasta kupilam mielone i dzis zrobie zobacze czy przełknę.

u nas ponuro ale cieplo nie wiem co bedziemy dzis robic... ide obiad gotowac
aa i ktoś z nas tutaj dziś ma urodzinki./. ^^^

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2015-04-25 o 11:28
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 11:51   #2339
MsLullaby
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Dziękuję bardzo,za życzenia
Tż od dziś ma urlop, byliśmy już na zakupach, kupiłam Adriankowi komplecik na wyjście ze szpitala pogoda się zepsuła niestety

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-25, 12:17   #2340
martulka0991
Zadomowienie

Ja juz po obiadku, wyszedl super ;-) tego trzeba mi bylo ;-) szparagowka i miesko ;-) pozniej kawusia :-P zaraz zetre podlogi w mieszkaniu i gotowe ;-) mozna sie polenic albo jakis spacerek bo pogoda bosska ;-) mialam piec ciacho jakies ale stwierdzilam ze jednak mi sie nie chce :-P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości