Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-25, 09:55   #571
DomimaZet
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Welflon mam tabletkę dali, za godz ktg po tabletce trochę się brzuch stawia mocniej i częściej ale szału nie ma, jak nie ości to za 4h znów tabletka, siedzimy na oddziale, czekam aż się łóżko zwolni, rano jak przyszłam to baba rodziła marko jak sie darla, już sobie współczuję...
Będzie dobrze :-*

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Ja, jak można się domyślić nadal w dwupaku.
Madzix, boleczka dzieki za pocieszenie
Edzik gratulacje

Ale się rozwyłam w nocy, jak nigdy. Siedziałam i płakałam... Chyba z bezsilności... Oby dzisiejszy dzień był lepszy.

Sonia, gossip powodzenia!! Czekamy na wiadomości z porodowki
Dla pocieszenia napisze Ci Kochana ze ja przed porodem tak kilka dni ryczalam kilka razy dziennie. . Czasem bez powodu czasem z bezsilności.. tak chwiejnych nastrojów to nigdy chyba nie miałam jak wtedy...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 09:58   #572
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj mam plan wystawić Młodego na balkon na chwilę.. tylko chyba zrobię to popołudniu jak długo będziesz Malutka trzymać na zewnątrz?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

A dobra doczytałam ze pół godzinki...

Tak mi położna powiedziała, jak ciepło niema wiatru mozna na pol godz nawet pierwszy raz
Stary 2015-04-25, 09:58   #573
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
nie kazda ma pieknie, u nas tez sa czeste pobudki, w nocy co 2 godz. zreszta maly czesto 'wisi' na cycku. ale ja nie odpuszczam, nie wkurzam sie, czasem jestem bezsilna, ale patrze na niego i wiem, ze nie moge sie poddac czy denerwowac, unormuje sie
Inaczej jak ma się tylko jedno. Nie ma tak, ze młodsze wisi, a starsze ryczy osrane i głodne.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 10:02   #574
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Będzie dobrze :-*

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Dla pocieszenia napisze Ci Kochana ze ja przed porodem tak kilka dni ryczalam kilka razy dziennie. . Czasem bez powodu czasem z bezsilności.. tak chwiejnych nastrojów to nigdy chyba nie miałam jak wtedy...
Może to znak zbliżającego się porodu? Oby
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 10:04   #575
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Rybcia bd trzymać do skutku,
A ojcowie spacerują z noworodkami malizny takie kruszynki
Coś tam się rusza po tabletce ale szału nie ma,

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Oby . Ale ja to panikara i zero tolerancji bólu, w razie co cc mnie ratuje, ale wolałabym sama mąż dzielnie wspiera, poszedł coś zjeść tylko
Mozesz zzo wziac
Stary 2015-04-25, 10:05   #576
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Może to znak zbliżającego się porodu? Oby
Trzymam kciuki żeby tak było - wydaje mi się ze tak faktycznie jest bo kilka takich opinii słyszałam od różnych dziewczyn... pewnie hormony wtedy jeszcze bardziej buzuja...
Stary 2015-04-25, 10:06   #577
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki żeby tak było - wydaje mi się ze tak faktycznie jest bo kilka takich opinii słyszałam od różnych dziewczyn... pewnie hormony wtedy jeszcze bardziej buzuja...
Oby, oby Dzięki
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 10:06   #578
FlightlessBird
Zakorzenienie

Edzikogromne gratulacje Super, ze Olus jest juz z Wami

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 10:08   #579
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Tak mi położna powiedziała, jak ciepło niema wiatru mozna na pol godz nawet pierwszy raz
Violka - a kiedy Ty rodziłas właściwie? W ten poniedziałek? Bo nie mogę znaleźć Cię na 1-wszej stronie. .. :-(
Stary 2015-04-25, 10:48   #580
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Sonia i Gossip trzymam ogromne żebyście juz dzisprzytulily Wasze maluszki

Jestem mega zadowolona z opieki. Polozne, lekarze, pielęgniarki z noworodków i pediatrzy sa wspaniali. Pomocni, chetnie odpowiadają na pytania. Mala na razie na mm, bo jeszcze nie mam pokarmu. Przystawiam ja przez kapturki (przez moje Male i do tego wklesle sutki) ale mala po pewnym czasie zaczyna sie wściekać, ze nic nie leci Teraz pobudzalam laktatorem elektrycznym i juz siara pociekla - oby bylo coraz lepiej. Mala ma lekko zoltaczke, ale nie wymagajaca interwencji. Z wagi spadla 180g.
To super ! U nas opieka tez na medal balam sie ze bedzie gorzej ale milo sie zaskoczylam

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Ja juz 2h pod oxy i w sumie jakiejs rewelki nie ma.. oby sie rozkrecilo bo jak nie to powtorka za dwa dni dopiero i potem kolejna za dwa..i jak ta srodowa nic to cc
Kurcze oby dziś po działało jakby nie mogli Ci już teraz zrobić CC...

Mały sobie śpi ale zaraz muszę go obudzić bo juz 2,5 h mina od karmienia i dalej może iść w kimke jeszcze leże i wietrze sobie krocze.
Właśnie npieczarki możemy jeść ? Chciałam sobie dziś udusić je razem z rybka bo smażonego nie można...
Aaaa i dziś małego wystawilismy na sloneczkonw pieluszcze na ok 10 min. Mam nadzieje że to pomoże w zoltaczzce bo się martwie...

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

I najwazniejsze. Chyba powoli wracam do żywych mam nadzieję

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 10:50   #581
siempre
Wtajemniczenie

Ja juz zrobilam salatke, maly tyle co pojadl i śpi ale ma chyba jakiś radar nastawiony na mnie bo co tylko wyjde z pokoju żeby cos w domu ogarnąć to sie budzi i krzyczy. Dobrze ze tesciowa chwilę go pobawi ale juz nie zawola ze maly marudzi.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 10:51   #582
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja juz zrobilam salatke, maly tyle co pojadl i śpi ale ma chyba jakiś radar nastawiony na mnie bo co tylko wyjde z pokoju żeby cos w domu ogarnąć to sie budzi i krzyczy. Dobrze ze tesciowa chwilę go pobawi ale juz nie zawola ze maly marudzi.
Jaka sałatkę robiłaś?
Stary 2015-04-25, 11:10   #583
boleczka93
Zakorzenienie

Hej wszystkim
Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej Kochane!
Melduję że wczoraj, 24.04.2015 o godz 17.00 przyszedł na świat Olek z wagą 3250 g i 55 cm,dostał 10 pktow Rodziłam SN bez zzo. Na porodówkę trafiłam o 11.00 ze skurczami co 2-3 minuty ,2 faza porodu trwała 20 minut. Jestem lekko nacieta Bo Olek rodził się z rączką przy buzi. Jest cudowny. Jesteśmy z mężem zakochani po uszy w tym małym szkrabie
Więcej napiszę na dniach

Wow SUPER GRATULACJE

Cytat:
Lecimy kciuki

KCIUKI TRZYMAM OGROMNE

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
DZieki kochane ze Was mam. Czekam na doktorka zeby podjal decyzje czy na sali mi oxy podpiac czy na porodowce.

I mowie Wam to wcale nie znaczy ze dzis urodze - moja wspollokatorka i ta co lezala na moim miejscu dopiero za 3 proba ruszylo..

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Gratki! Poprosze tez taka szybka akcje

Czekamy na rozwoj sytuacji

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A ja dalej nie rodzę... Nigdy nie urodzę wczoraj poszłam na dluuuugi spacer, szafę rozmontowalam. Dzis bolał mnie brzuch z rana to wstałam. Ale boli raczej od tego, co wczoraj zeżarłam... ;/
Ja tez nie, nie martw sie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! Ja, jak można się domyślić nadal w dwupaku.
Madzix, boleczka dzieki za pocieszenie
Edzik gratulacje

Ale się rozwyłam w nocy, jak nigdy. Siedziałam i płakałam... Chyba z bezsilności... Oby dzisiejszy dzień był lepszy.

Sonia, gossip powodzenia!! Czekamy na wiadomości z porodowki

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Biedna... nuech Mikołaj dziś wyjdzie do cioć
trzymamy kciuki z Aleksem za was

Wiesz co mi pomogło, znaczy tak mi się wydaje. Z Tż spróbowaliśmy na ostro a nie delikatnie, odszedł wtedy bardzo duży chyba jeszcze czop. Nie wiem co to hyloe bo niby czopa nie miałam ale było tego full i bardzo gęste, parę godzin i wody odeszły więc wydaje mi się że u mnie to bardzo pomogło
My teraz z M codziennie i tez nie jakos delikatnie. Juz nawet nie ja go prosze tylko sam jest chetny i mnie "zaciaga" do wyra i nic. Znaczy ten czop wczoraj ale to nie od tego raczej.

A mnie dzisiaj sie snilo ze urodzilam i ze nie umialam karmic piersia. Tak strasznie chcialam wlasnie dzisiaj urodzic i dupa z tego bedzie...

Milego dnia

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 11:15   #584
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaka sałatkę robiłaś?
Najzwyklejsza jarzynowa Rodzice wieczorem przyjada mam nadzieje ze mały nie będzie marudzil.
Stary 2015-04-25, 11:16   #585
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dostałam obiad zupa jarzynowa z 2 parówkami, bułka i jabłko mąż poleciał zjeść, ktg jakieś tam skurcze były, ale do zniesienia, zjadłam w brzuszku się przelewa chybabd sraka bo odgłosów takich w życiu w brzuchu nie mialam

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 11:24   #586
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Moje drogie te co dokarmiają mm ile dajecie mleka? Mój zjada 60 co 3h ale jakiś marudny moze za mało
Po cyckowaniu robie dwie miarki mm, to chyba tak z 70ml wychodzi. Ale malenstwo zwykle zjada jedna albo poltorej, rzadko cala butle oproznia.

W ogole nienawidze tego przygotowywania mm a laktacja mi strasznie wyhamowala po pierwszym tygodniu, nie wiadomo czemu. Chyba przejde sie do poradni, bo na wlasna reke nie umiem jej znowu rozkrecic
Stary 2015-04-25, 11:25   #587
Koperco
Zakorzenienie

Pocytowalam i mi wsiaklo
Edzik gratuluje!!!
My na placu zabaw-ze 25 stopni jest. Bo nie wieje a słońce wali-super jest. Jestem sama z dwójka pociech i spoko jest
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 11:30   #588
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nawet nie próbuję nadrabiać
Gratuluję mamusiom które się ostatnio rozpakowały

Odnajdujemy już powoli nowy rytm, mąż na zakupach, synek śpi, a ja w końcu zajrzałam do Was

Przedwczoraj była u nas położna, wczoraj niespodziewanie zjawili się goście przywitać się z maluszkiem. Ogólnie to walczyliśmy z nawałem, coś strasznego, musiałam pokarm odciągać i karmić z butelki bo dosłownie leciało ciurkiem ale już jakby opanowane...

No to sobie popisałam chyba bo mały zaczyna się wiercić i piszczeć
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 11:32   #589
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Najzwyklejsza jarzynowa Rodzice wieczorem przyjada mam nadzieje ze mały nie będzie marudzil.
A w dzień Ci ładniej sypia niż w nocy? i tylko u Ciebie kp czy dokarmiasz jeszcze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-25, 11:38   #590
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
zamawiam Jasiowi pluszaka:
http://allegro.pl/cloud-b-krolik-bub...270323352.html

zobaczymy jak sie sprawdzi
śliczny króliczek a jakies inne melodyjki, z karuzeli np. czy leżaczka już mu puszczalaś? jak reagował?
moja z leżaczka tiny love niby słucha, ale mam wrażenie,ze po 5 min ja juz irytuje i woli spac jak cicho jest. no i jak jej tatus fałszuje jakieś disco polo to sie podoba

Smarujecie skóre maluchów jakimis kremami? Bo mojej małej sie łuszczy w zagięciach sto i rączki troche i kurka nie wiem, czy linomagiem czy kremikiem jakims smarować. i czy nie ma za goraco w stópki, bo skarpetki pod śpiochy zakładam.
i tak siedze na necie i czytam, a tam głownie oilatum i oilatum, marketing szeptany w siecie ma firma niezły
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 11:38   #591
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
A w dzień Ci ładniej sypia niż w nocy? i tylko u Ciebie kp czy dokarmiasz jeszcze?
U mnie kp tylko, w szpitalu dostał butle raz zjadl cala a drugu raz tylko troszkę. Ale w zapasie mam mm jak co pokarn jest tylko mam problem zeby duzo pic, zawsze malo pilam wiec wypic butelke mineralnej jest problem.
Maly nie spi wieczorami, i nad ranem mniej tak od 5 do 10 wierci sie, przysypia, je i tak ciągle. Ale jak juz usnie to czasem ponad 2 godzinki spi
Stary 2015-04-25, 11:38   #592
gosiak0512
Zakorzenienie

Info od SONI
" Poki co nic sie szczegolnego nie dzieje. Kroplowka sobie plynie juz prawie 3,5h. Niewiadomo czy cos z tego bedzie. Wlasnie zjadlam zupe-wode z ryzem"

Martyna spi a ja poleguje obok niej chlopaki wrocily z dworu i baje ogladaja

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 11:39   #593
siempre
Wtajemniczenie

Dziewczyny byla tu mowa kiedys o stanikach do kp jakie polecacie bo musze przez neta cos zamówić ?
Stary 2015-04-25, 11:50   #594
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie kp tylko, w szpitalu dostał butle raz zjadl cala a drugu raz tylko troszkę. Ale w zapasie mam mm jak co pokarn jest tylko mam problem zeby duzo pic, zawsze malo pilam wiec wypic butelke mineralnej jest problem.
Maly nie spi wieczorami, i nad ranem mniej tak od 5 do 10 wierci sie, przysypia, je i tak ciągle. Ale jak juz usnie to czasem ponad 2 godzinki spi
O rany to tak jak u mnie... myślałam że tylko ja tak mam.. może dlatego podobnie się zachowują bo z tego samego dnia he he.. choć teraz jak wieczorami zaczęliśmy kąpać to szybciej przysypia. Gorzej rano.... ale jak juz usnie to faktycznie co 2 czy 3 godzinki się budzi na papu. teraz np będę miała ciszę pewnie aż do 15... zobaczymy czy długo się utrzyma taki rytm...

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Dziewczyny byla tu mowa kiedys o stanikach do kp jakie polecacie bo musze przez neta cos zamówić ?
Ja zamawialam kilka ( 3 szt ) w sklepie int Dla zmysłów.. powiem szczerze ze gatunkowo są bardzo fajne. Niestety nie są za tanie ale wygodne i fajnie wykonane. Ja podchodzę z założenia że lepiej trochę dołożyć żeby się po jednym praniu szmatka nie zrobiła. A apropo picia ugotuj sobie kompot z jabłek- działa na lakt podobno a poza tym zawsze to lepiej się pije niż wodę mineralną...
Stary 2015-04-25, 11:54   #595
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Pocytowalam i mi wsiaklo
Edzik gratuluje!!!
My na placu zabaw-ze 25 stopni jest. Bo nie wieje a słońce wali-super jest. Jestem sama z dwójka pociech i spoko jest
U mnie leje

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51171574]śliczny króliczek a jakies inne melodyjki, z karuzeli np. czy leżaczka już mu puszczalaś? jak reagował?
moja z leżaczka tiny love niby słucha, ale mam wrażenie,ze po 5 min ja juz irytuje i woli spac jak cicho jest. no i jak jej tatus fałszuje jakieś disco polo to sie podoba

Smarujecie skóre maluchów jakimis kremami? Bo mojej małej sie łuszczy w zagięciach sto i rączki troche i kurka nie wiem, czy linomagiem czy kremikiem jakims smarować. i czy nie ma za goraco w stópki, bo skarpetki pod śpiochy zakładam.
i tak siedze na necie i czytam, a tam głownie oilatum i oilatum, marketing szeptany w siecie ma firma niezły[/QUOTE]

Smaruje oliwka.
Stary 2015-04-25, 12:03   #596
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Sonia i Gossip trzymam ogromne żebyście juz dzisprzytulily Wasze maluszki

Jestem mega zadowolona z opieki. Polozne, lekarze, pielęgniarki z noworodków i pediatrzy sa wspaniali. Pomocni, chetnie odpowiadają na pytania. Mala na razie na mm, bo jeszcze nie mam pokarmu. Przystawiam ja przez kapturki (przez moje Male i do tego wklesle sutki) ale mala po pewnym czasie zaczyna sie wściekać, ze nic nie leci Teraz pobudzalam laktatorem elektrycznym i juz siara pociekla - oby bylo coraz lepiej. Mala ma lekko zoltaczke, ale nie wymagajaca interwencji. Z wagi spadla 180g.
Pamiętaj Kochana że karmienie jest w głowie,mam znajomą której córka nie umiala złapać piersi z względu na cofnieta warge,ale że mama uparta kobieta,postanowiła że będzie karmić to ponad pół roku jechała na laktatorzr,miała full pokarmu,mrozila czesc na czasy jak jej zanikanie i takim sposobem mała jadła 7miesięcy jej mleko.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MALA u nas rewelacyjnie sprawdza sie konik morski mala pieknie z nim zasypia

zastanawiam się nad nim,gdzie kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
To super ! U nas opieka tez na medal balam sie ze bedzie gorzej ale milo sie zaskoczylam

Kurcze oby dziś po działało jakby nie mogli Ci już teraz zrobić CC...

Mały sobie śpi ale zaraz muszę go obudzić bo juz 2,5 h mina od karmienia i dalej może iść w kimke jeszcze leże i wietrze sobie krocze.
Właśnie npieczarki możemy jeść ? Chciałam sobie dziś udusić je razem z rybka bo smażonego nie można...
Aaaa i dziś małego wystawilismy na sloneczkonw pieluszcze na ok 10 min. Mam nadzieje że to pomoże w zoltaczzce bo się martwie...

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

I najwazniejsze. Chyba powoli wracam do żywych mam nadzieję

jadłam pieczarki i wszystko ok

Cytat:
Oooo zjadłabym sałatkę jarzynowa

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Po cyckowaniu robie dwie miarki mm, to chyba tak z 70ml wychodzi. Ale malenstwo zwykle zjada jedna albo poltorej, rzadko cala butle oproznia.

W ogole nienawidze tego przygotowywania mm a laktacja mi strasznie wyhamowala po pierwszym tygodniu, nie wiadomo czemu. Chyba przejde sie do poradni, bo na wlasna reke nie umiem jej znowu rozkrecic
Czemu nie lubisz przygotowywania mm? Chodzi o dobór odpowiedniej temp? Czy chcesz wyłącznie kp?

Zabraliśmy chłopaków na spacer,ja z wózkiem z Kamilkiem,mąż z spacerówka-parasolka z Michałkiem i poszliśmy na zlot zabytkowych samochodów teraz muszę przyzwyczaić się do męskich zabaw,zainteresowan największa frajde miał mój mąż,bo Michaś jeszcze za mały.super było,rodzinka w komplecie
Teraz starszy śpi,a my się karminy,przewijamy,odbija my itd juz od godziny kiedy to się unormuje? Przy M wydajemi się że szybciej to nastąpiło

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51171574]śliczny króliczek a jakies inne melodyjki, z karuzeli np. czy leżaczka już mu puszczalaś? jak reagował?

i tak siedze na necie i czytam, a tam głownie oilatum i oilatum, marketing szeptany w siecie ma firma niezły[/QUOTE]

U nas rewelacyjnie sprawdził się Linomag

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 12:05   #597
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ja poszłam na długi spacer i jednak poszłam do Rossmana i mam zapas podkładów na rok :P Teraz Loreal True Match I kupiłam taką gąbeczkę a'la beuty blender, ale chwilowo nie mam jak wypróbować, bo chłopaki skręcają szafę. I strasznie długo im to idzie...

Kciuki za rodzące dziś!

Moja się chyba nie wybiera
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 12:08   #598
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51169939]Biedna jestes
Po ciazy masz silniejsze te migreny niz wczesnie?

Mnie ciecie po cc jeszcze boli czasem,wczoraj znów na spacerze rozbolala tak,ze chcialam wraxac.tyle ze ja na osiedlu mam sporo schodow,moze to przez nie...[/QUOTE]

Migreny nam od b.dawna :/
Ile czasu po cc jesteś?

Cytat:
Dzięki Dziewczyny Ja po prostu chcę już wiedzieć czy moja dzidzia jest zdrowa, strasznie mnie to męczy.

Bidulka. Rozumiem Cię doskonale.
Wszystko na pewno jest w porządku

Cytat:
zamawiam Jasiowi pluszaka:
http://allegro.pl/cloud-b-krolik-bub...270323352.html

zobaczymy jak sie sprawdzi
Kupilismy takiego córeczce znajomych. Jest przeslodki. My mamy owieczke

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Hej za nami też dobra nocka, pobudka o 2 i o 9 kończę śniadanie, odkurze i zbieramy się na działkę.

Kciuki za mamusie w szpitalach oby szybko i bezboleśnie w miarę poszło.

Gratuluję

Ja mam lampkę Led taka do kontaktu ona świeci na niebiesko naprawdę minimalnie i ja mamy całą noc włączona

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Tez nad nim myślę! chyba teraz z pensji klikne w końcu bo słodki jest

piekna nocka

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Pocytowalam i mi wsiaklo
Edzik gratuluje!!!

u nas też ok.20 st.ale słonko się chowa za chmurami i wtedy chłodno ale i tak super

Ja raczej nie smaruję. Troszkę jest sucha na czółku i wtedy kremem oilatum smaruję

Cytat:
Ja mam z alles, benefit, esotiq. Teraz bede zamawiać biały z alles. Nad rozm.dumam

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-04-25 o 12:11
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 12:11   #599
sunny_eyes
Zakorzenienie

Opis porodu:
Ok 00:30 coś mnie obudziło, odruchowo wstałam aby iśc do łazienki i pociekło po nogach, zmieniłam bieliznę i czekałam co dalej. Po sekundzie znowu byłam cała zalana, więc poszłam obudzić męża - jego mina w pierwszej chwili bezcenna W następnej porcji poszedł już czop, skurcze miałam zerowe, nic mnie nie bolało, ale uznaliśmy, że lepiej zbieramy się do szpitala.
Wchodziliśmy na izbę przyjęć była 1:15, wtedy poczułam, że zaczyna mnie boleć brzuch trochę i kręgosłup. Po przyjęciu na oddział usłyszałam, że na ktg za bardzo nic nie ma i chyba się trochę pospieszyliśmy - może to jeszcze potrwać. Potem badaniu na fotelu i położna wielkie oczy, że 7cm rozwarcia już jest. Założenie wenflonu, trochę formalności jeszcze i trafiliśmy na pokój, ale już w trakcie zakładania koszuli dostałam takiego skurczu, że ledwo mogłam się ruszyć i dojście na porodówkę to już był problem jak czułam straszne parcie, a po sekundzie na fotelu usłyszałam "mamy pełne rozwarcie, rodzimy". Zrobił się mały popłoch i ruch na sali, nie wiem skąd tylu ludzi się wzięło nagle. W sumie 2 skurcze były krótkie i lekkie, a potem już położna kazała, aby mąż przytrzymał mi głowę i po kolejnych 2 skurczach usłyszałam najpiękniejszy wrzask na świecie...
Zawsze byłam pewna, że jak dostanę Michasia na klatę to będę ryczeć jak głupia, a tu nic. Byłam wpatrzona jak w obrazek, dojrzałam, że ma białe kropeczki na nosie, aby wiedzieć, że jest mój i zaczęłam mówić do niego, głaskać. Mąż przeciął pępowinę, a położna powiedziała, aby zrobił zdjęcia małemu jeśli chcemy, powiedzieli nam wagę i długość, mnie czekało szycie, a jemu kazali iść przygotować pokój, bo zdążyłam tylko założyć koszulę szpitalną i wyjąć kapcie. Potem przywieziono małego do pokoju i jeszcze sobie posiedzieliśmy razem.
No i nagle położna sobie przypomniała, ze nawet nie zapytała o nacięcie krocza, bo nie było kiedy i przyszła o podpisanie zgody Zapytała czy mają zająć się Michasiem przez noc, więc skorzystałam.
Ogólnie życzę każdej takiego porodu, bo ani w trakcie, ani po nie potrzebowałam nic przeciwbólowego i od początku czuję się dobrze. No i tak to mogę rodzić kolejne
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 12:13   #600
cashmere
Zakorzenienie

Ja mam balsam cetaphil restoraderm.

U nas cieplutko, młody skończy jeść i wyruszamy na spacer i odwiedzimy dziadków

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości