|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Wstyd się przyznać, ale ja też mało co prasuję
![]() Nie lubię i nie chce mi się. O moja babcia to z tych co nawet majtki prasują. Ale ona lubi prasowanie. Nie wiem jak ja poprasuję stosy maleńkich ubranek, tetry, prześcieradeł...
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka tez nie prasuje bo zwyczajnie mi sie nie chce
jedyne co prasuje to koszule moja czy tz :P
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mojej uczelni jak się miało zwolnienie z WF to trzeba było chodzić na zajęcia teoretyczne ![]() I ja też mało prasuję, ale to dlatego, że nie chce mi się, nie mam swojej deski do prasowania, więc muszę korzystać z mamy i zanosić wszystko do góry (albo znieść deskę na dół ).
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do prasowania, to zapomniałam dodać, że ja w taką pogodę suszę pranie na linkach na podwórku, więc jak jest taki wiatr jak dziś, to nie trzeba dużo prasować
|
|
#3516 |
|
Konto usunięte
|
Spoko, my dostaliśmy tylko jedną pościel i to od osób które wiedziały, że robimy marynarski pokoik (T), jest taka, tylko sraczkowato zielona
![]() |
|
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak wracając do oeparolu to wyczytałam, że nawet 5 tabletek dziennie brać?? nie za dużo? chociaż, skład widzę, że jak najbardziej naturalny
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rybka wpadniesz na kawę to Ci poprasuję bo lubię daleko nie masz to zapraszam
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ni znosze prasowac. Malo co prasuje. A ze wiwkszosc rzeczy mam obcislych to sie na mnie prasuja. Tz koszule prasuje sobie sam. Raz mu wyprasowalam to sie zalamal
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hihi
u nas były jakieś etyki, filozofie i psychologia. Żadnego obowiązkowego WF na szczęście.Też prasuję co muszę, kiedyś było na odwrót, ale mi przeszło Muszę tz zmolestować, żeby przyniósł mi deskę do prasowania do sypialni. Teraz stoi w trzecim pokoju - przyszłym pokoju małego, gdzie póki co jest magazyn pudeł z posezonowymi ubraniami, dokumentami, zabawkami, które się kotu znudziły i kartonami do wywiezienia na zbiórkę. I ciężko do tej deski czasem dojść ![]() U nas pochmurno, a chcemy grilla robić :/ tz jest dzisiaj szefem kuchni a my z kotem się lenimy tzn ja już posprzątałam toaletę, łazienkę i kuchnię, a kot obserwował każdy ruch i teraz zmęczony leży ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() w pl od 3 roku studiów pracowałam w vision Express. Tam obowiązkowo biała koszula, spodnie w kant. No i ciągłe pranie i prasowanie, więc z koszulami lepiej sobie radzę niż z niektórymi bluzkami ![]() Swoją drogą czasem mi tej pracy brakuje. Ciągle w ruchu, ciągle z ludźmi... |
||
|
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Byłam dzisiaj na zakupach spożywczych w Biedronce, a że przy Biedrze mam Rossmanna to zaszłam. Postałam sobie obok szaf z kolorówką i nic nie kupiłam! Czujecie to? Taka promo, a ja niewzruszona! Chyba mam początki OZMu! ![]() Za to zaszłam jeszcze do Pepco i kupiłam czapeczkę dla Jaśka na wyjście ze szpitala. Ładne mają rampersy w marynarskim stylu, ale strasznie kiepsko uszyte.
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też go złapałam ja uwielbiam lakiery do paznokci z wibo. Sroka recenzowala podkład też z tych szaf, chyba catrice, mam na niego oko. Któraś z firm ma też super baze pod cienie. Szkoda, że u mnie nie ma takiej promocji. A co do ważnych zakupów, musimy kupić wanienke. Teraz wahamy się pomiędzy tawz Ikei, stawianej na stoliku a tej w komplecie ze stojakiem minimum 5 razy droższą. |
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czekam na tżta i jedziemy na ip bo te twardnienia nie mijają
Oby wszystko było ok i mnie nie zatrzymali
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Marei uzywam tego podkladu z Catrice all mat plus sroka go opisywala u siebie
Justi jedz-lepiej to sprawdzic daj znac!
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- I jak? Fajny? |
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogóle mam fioła na tym punkcie, mam mnóstwo kolorów, a w ciąży nie maluję w ogóle ![]() ja nie mam miejsca w łazience na wanienkę, ale nie wzięłam na stelażu, tylko będę stawiała na stoliku w kuchni ![]() Cytat:
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w pl nie jest drogi bo 27,99 bodajze.Kejtice tez nie maluje w ciazy nie chce mi sie a i zapach mnie drazni. |
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
My wzięliśmy wanienkę z Ikei
Te na stelażu wydawały nam się bardzo niestabilne. I cena też grała znaczącą rolę. Teściowa oczywiście musiała skrytykować naszą wanienkę, że za mała i dlaczego nie wzięliśmy większej. Nie wiem po co mi większa? Ja się w niej nie będę moczyć. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- A w Rossmannie jest Catrice? Czy tylko w Naturze i Hebe?
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka tylko w hebe i naturze. W naturze ma byc promocja -40% ale nie obejmujaca catrice i essence
Tez mamy wanienke z ikei,bo u nas ogolnie wanienki byly drogie :/ |
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio chciałam kupić w Hebe ten podkład, ale wszystko wymiecione. Nawet testerów nie było.
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja przez 2 lata nie kupilam deski do prasowania jeszcze rzadko prasuje...na reczniku rozlozonym na stole Moj tż pytal po co prasuje sie dzieciowe rzeczy na szczescie nie jest fanem wyprasowanych majtek a koszul ma malo i baardzo rzadko ubiera![]() Znowu go namowilam na to zeby zrobil obiad znow ziemniaczki,mizeria <3 i poledwiczki z kurczaka. Ciekawe kiedy sie zbuntuje i przestanie gotowac ![]() I przy okazji zakupow wlazlam do Rossmanna - mamie po podklad i przy okazji wzielam sobie jeszcze 2 kremy bb na lato ![]() Ja maluje sie na co dzien raczej lekko, malo kryjacy podklad albo krem bb,korektor pod oczy,blyszczyk na usta,cos na pazury i wsio tusze do rzes w wiekszosci mnie uczulaja![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Szuu pościel prawie jak marynarska
|
#3535 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
my nie będziemy szczepić dziecka, w naszych rodzinach jest wiele dzieci nie szczepionych, znam też przypadki NOP-ów moja Pani fotograf ( ma 3 dzieci ) i trzeciego synka nie zaszczepiła już nigdy więcej gdy dostał drgawek i innych poszczepiennych skutków ubocznych i do tej pory ( minęło 9 miesięcy) ma obrzęknięte miejsce po wkłuciu , drugiej koleżanki syn po szczepionce na rotawirusy dostał takiego płaczu, że aż się zanosił i dusił i mdlał i do tego drgawki, dziecko leciało jej przez ręce akurat widziałam na własne oczy straszne Polecam poczytać literaturę naukową na temat tego co jest w składach żeby móc świadomie zadecydować co wstrzykujemy swojemu dziecku, w pierwszej dobie nie możemy wiedzieć czy dziecko jest na 100% zdrowe, możne być uczulone na któryś ze składników szczepionki lub mieć jakiś jeszcze nie zauważony stan zapalny. Na fejsbuku jest profil STOP NOP można tam wyczytać wiele przydatnych informacji i zadecydować
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobietyyyy!!! mam cellulit na łydkach ![]() No bez jaj ![]() Stosujecie coś w ciąży na cellulit ?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-25 o 15:43 |
|
|
|
|
#3537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też w łazience nie mam miejsca, chyba, że na kuwecie kociej postawie ![]() Cytat:
tzn jeśli kosmetyk jest wyjątkowy, to mogę zapłacić więcej, ale jeśli ten najtańszy nie odbiega jakością, ja te lakiery, to po co kupować droższy ![]() Cytat:
Cytat:
ale lepiej z deską.
|
||||
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra zadzwon do gina albo jedz na ip
![]() Masija w ciazy na cellulit chyba nie wolno. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-04-25 o 15:43 |
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pykanie też mam A ja lubię prasowac żelazko mam dość nowe, ze dwa lata ma. Wszystkie ciuchy mamy na wieszakach (tzn te takie do chodzenia do ludzi) więc bym szału dostała jak bym wieszala pogniecione :p a na najbardziej uwielbiam prasowac Blanki ubranka ! I od zawsze ![]() U mnie dziś taak ciepło <3! Uparłam pół kanapy, trochę.ogarnęłam balkon żebym mogła chociaż trochę usiąść bo.przez zimę był taki zawalony ze szok. I przyszłam sobie do rodziców na.pizzę, tz w pracy, Blanke wzięła teściowa na wieś I byłam w rosku i nic.nie.wzięłam te brazery wydawały mi sie takie.. Ciemne, nienaturalne.. Zamówie z vipery, razem z.pudrem. Czekam na.lakieryyyy ;D---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Nie, kiedyś czytałam ze w ciąży nie.powinno się stosować nic. Mi teraz.też.się.duży.zrobił , ale pamiętam ze po porodzie z Blanka.moment mi.zszedł, bo.to.ta.woda.. |
||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja te z Kobo sa podobno fajne bronzery
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

Ale ona lubi prasowanie.
06.09.2014 

posprzątałam to co musiałam i zaraz na uczelnie trzeba się zbierać, najlepsze jest to, że na mgr wprowadzili nam WF... i weź idź teraz do gina po zwolnienie z WFu no masakra....

nie za dużo? chociaż, skład widzę, że jak najbardziej naturalny 

daj znac!
rosi:
I cena też grała znaczącą rolę.