![]() |
#1381 |
Przyczajenie
|
Dot.: Koty - część XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
KOTerator
|
Wysterylizowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Przyczajenie
|
aha. no tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobacz, gdzie kotka chodzi, może kręci się w tej okolicy, gdzie ukryła kociaka, ktoś kiedyś pisał, że jak zacznie się piszczeć jak mały kotek, to kotka od razu biegnie tam, gdzie ukryła dzieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Przyczajenie
|
właśnie ja już zyskałam pewność, że kotka nie ma:/
mama chodzi po podwórku, w ogóle bardziej "przymila się" do mnie, szuka towarzystwa. a ona nie porzuciłaby kotka, wiem, bo w zeszłym roku starannie wychowała małe, a miała 3. a co na zatrzymanie laktacji mogę dostać? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- ale może ten "sposób", żeby puścić miauczące kotki mamie do sposłuchania nie jest taki zły^^ muszę wypróbować |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
KOTerator
|
Zyskałaś pewność, że kotka nie ma ale chcesz puścić kocie miauki? Nie rozumiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
To kolejny miot kotki? A gdzie kastracja?
![]()
#1388 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
kolejny miot, brała tabsy, widać nie podziałały:/ ale kotka miałam w planach zatrzymać, a nie topić np ![]() poza tym, może będzie kot do odciągnięcia tego mleka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Naczelna Nastolatka
|
Łaskawie nie chciałaś topić, aha..... a ssanie pobudza laktacje wiec jak przyniesienie jej kotka to nic jej nie pomoże. Natomiast jestem pewna, że natura wie co robić z laktacja jeśli kotka traci młode.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2015-04-24 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Przyczajenie
|
no chyba natura nie wie co robić, skoro kotka ma mleko:/
tak, chcę miec koty, bo jestem kocią mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Kocią mamą? Nie rozśmieszaj mnie. Jesteś nieodpowiedzialną, niemającą wyobraźni i sumienia osobą - tyle w temacie.
![]() |
#1392 |
Naczelna Nastolatka
|
Gwarantuję ci, że jak kotkę zostawicie w spokoju to jej organizm sobie poradzi z laktacją i brakiem potomstwa. Natomiast sama twoja postawa, aginx, mnie mierzi.
#1393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wystertlizuj kotke, raz sie zaplaci, a nie bedzie ciagle rodzic, ryzyko chorob spada, jej komfort zycia sie poprawi...
![]() |
#1394 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Masz po kocie
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() Moje Chamidło dzisiaj od 16 u weta do jutra, prawdopodobnie do 13 ![]() ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2015-04-24 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
KOTerator
|
Co z Chamem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
To może sama byś rodziła te koty? Chciałabyś tak mieć dzieci co chwile ? Wykończysz ją w końcu.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 |
Konto usunięte
|
Na wsi raczej malo kto zawraca sobie glowe sterylizacja niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
|
Same zamki nic nie dadzą jak Cię napadnie banda kociar
![]() Chamisko od kilku dni bardzo kicha: kicha perfidnie, w nocy mnie budził. Kicha gorzej niż perski, który ma koci katar i któremu wiosną kichanie się nasila, ale przestaje po kilku dniach. Dodatkowo kaszle (jakby się krztusił) , ślinił się. Mało pił, ale trochę jadł i korzystał z kuwety. Jak byłam z nim na początku tygodnia to ważył = 4 kg. Wczoraj ważyliśmy i schudł 70 g . Miałam wrażenie, jakby stracił ze 2 kg. ![]() Dostał antybiotyk. Wczoraj zostawili go na pobranie krwi i kroplówkę. Będzie miał usuwany kamień, ale jak się wyleczy. Od jutra mam mu robić zastrzyki , jeden dziennie przez 5 dni. 30 kontrola. Macie jakieś rady, jakie badania mu jeszcze zrobić? Niby jest niewychodzący, ale może dodatkowo zrobić testy FeLV, Fip i Fiv? W mojej okolicy zaobserwowałam, że sporo osób kastruje koty/psy i koty częściej też nie są wypuszczane lub chodzą na smyczy.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2015-04-25 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Przyczajenie
|
Byłam dziś u weterynarza i już wiem co trzeba zrobić w temacie laktacji
![]() wszystkim, którzy odezwali się i nie zarzucali postaw, których nie reprezentuję, dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytalam ze jest cos takiego jak zapalenie slinianek ale nie wiem czy sa jakies inne objawy niz wzmozone slinienie. Wspominalam Wam o cukrzyku tesciow ... jest juz za TM. Musieli mu ulzyc w bolu, biedak bardzo cierpial. Zrobil mu sie chyba nowotwor w pyszczku, duza gula ktora rosla i utrudniala oddychanie. Przestal jesc, jadl tylko po silnych lekach przeciwbolowych, cukier mu potwornie skakal. Zmizernial strasznie, w zasadzie marnial w oczach. Straszne. Mial cudownych panciow i dobre zycie, oby wszystkie kociaste mogly zaznac tyle milosci ile on mial. Wetka powiedziala ze koty z cukrzyca zyja srednio ze 2-3 lata, on przezyl z nia ponad 6, a w sumie chyba ze 13 ![]() Wysłane z mojego GT-I9505
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
KOTerator
|
Nimfa co on ma na łapie?!
Sama zastrzyki będziesz robić? Trzymam kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1406 | ||
|
Cytat:
Przykro mi ![]() ![]() Cytat:
Sama, pytałam wetki, pokazała mi jak. Powiedziała, że jak nie będę w stanie to żebym przyjechała. ![]() Ja trzymam za Sonię i Milkę. Dzięki .
![]() |
#1407 |
KOTerator
|
Mnie ta łapka się nie podoba jak po pobieraniu krwi
![]() Sonikowi nieraz krew tak wolno kapała, że ze wszystkich łapek po trochę łapali :P. A w Dublinie z szyi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Wtajemniczenie
|
Biedny Chamik, biedna łapka (rzeczywiście nieładnie wygląda
![]() ![]() ![]() Cio te wątkowe koty ostatnio wyprawiają, jakaś zmowa czy co? ![]() Misia na szczęście nie szaleje przy pobieraniu, raczej zastyga trochę przestraszona, ewentualnie próbuje się dyskretnie pupką wycofać ![]() ![]() A zapomniałam, Misia przy pobieraniu często chowa główkę w mój rękaw, albo tuli się do mojej ręki "twarzą". Wet się śmieje, że ma rację, lepiej nie patrzeć ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-04-25 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Monika jaki drapak zamowilas? Pochwalisz sie? Widzialam teraz takie ladne Rufi z brazowa podstawa i mocno sie zastanawiamy. Jak panny?
Prosze wyglaskac od nas Chamiatka ![]() Ostatnie kilka dni czulam sie tak zle, ze nawet nie mialam sily pisac. Wczoraj bylo apogeum, ale dzis powinno byc w koncu lepiej. Nasze koty dostaly znow swoj drapacz i wiekszosc dnia spia na balkonie ![]() Nareszcie wiosna ![]()
#1410 |
KOTerator
|
Nie ma się czym chwalić
![]() http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/33-p-2.html wysokość 77cm. Koty irlandzkie mają podobny i sobie chwalą, więc mój Soniczek też musi mieć ![]() Do tego dwie takie półki http://www.drapaki.pl/pl/legowiska-n...do-sciany.html i jedno takie duże legowisko http://www.drapaki.pl/pl/legowiska-n...do-sciany.html i będę myśleć gdzie przykręcę jak przyjdzie ![]() Chciałam zamówić schodki i półki w Szary design, ale zraziła mnie... cena przesyłki. Odgapiłam stąd: http://www.forum.agiliscattus.pl/vie...2093&start=260 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.