|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
szukam pomyslu na...
czesc.pozbieralam po calym domu korale mojej mamy, ktore porozrywalam niegdys w szale dzieciecych zabaw i teraz probuje cos z nimi zrobic.przy wiekszosci nie mam problemu ale,,,,,mam kilka drewnianych kulek w kolorze bordowym z takimi jakby przetarciami spod ktorych wystaje czerwien.dodatkowo na koralach sa kwiatki narysowane z samych kropeczek (w srodku zielona na okolo kilka zoltych) nie brzmi to moze zachwycajaco ale wyglada naprawde swietnie.problem w tym ze korali jest malo a mianowicie 1 duza kulka i 6 malych i tu pojawia sie problem jak je polaczyc zeby wyszla niebanalna calosc.nie jestem przekonana do tego zeby dodac jeszcze jakies korale do tego.macie jakis pomysl???bardzo prosze o pomoc(myslala o nawleczeniu je na czarny rzemien i porozdzielaniu na wieksze odstepy za pomoca supelkow ale brak mi wizji konkretnej)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: szukam pomyslu na...
Fajnie by było, gdybyś dodała zdjęcia tych korali, bo chciałabym Ci pomóc, ale nie mam wysoko rozwiniętej wyobraźni przestrzennej (stąd mój problem z geometrią >_<)
![]() Jednak, spróbowałabym z tego zrobić naszyjnik z dużą kulką jako 'centrum', czarnymi prostymi koralikami(ale większymi niż te standardowe paciorki) i reszta kulek symetrycznie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
tak mysle ze bez foto sie nie obedzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
znalazlam aparat wiec wklejam juz dzis choc moj maz uwaza ze sfiksowalam robiac koralom zdjecia w srodku nocy
![]() dorzucam tezwstepny pomysl ale nie wiem czy nie bedzie za "ubogo".koraliki nie sa idealne,niektore kropki sie pozdzieraly ale moim zdaniem w polaczeniu z tymi przetarciami wyglada to interesujaco.inaczej niz inne moje korale-idealnie pomalowane i blyszczace.co o nich sadzicie?macie inny pomysl?dolaczyc cos ?ale w jakim kolorze i wielkosci no i czy matowe czy blyszczace? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
cóz za wątek :/
może pooglądaj nasze wątki z biżuteirą, poszukaj INSPIRACJI, zamiast pytać ludzi co by z konkretnych 7 korali zrobili... matko ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Troszkę przyznam Dark racji, ale ujmę to też inaczej
![]() Spróbuj na papierze coś pokombinować, uruchom wyobraźnię, będziesz miała dzięki temu satysfakcję, że sama doszłaś do zrobienia ładnych korali. Nie oczekuj, że wskażemy Ci dokładnie co mogłabyś z nich zrobić, bo to dla nas mało komfortowe: każda z nas sama siedzi i wymyśla wzory a potem czerpie radośc z tworzenia tego, co nam się wykształciło w głębi umysłu, a czasem i serca. Dlatego Dark radzi, żebyś przejrzała forum (np: wątek o inspiracjach), sama pogrzebała w sieci, podejrzała pomysły innych, a potem stworzyła coś własnego. A swoją drogą, to jeżeli już jakiś pomysł masz, to spróbuj go odzwierciedlić w rzeczywistości. Jeżeli rezultat nie będzie dla Ciebie w pełnisatysfakcjonujący, to spróbuj raz jeszcze zastanowić się, co mogłabyć zrobić z takimi koralikami. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
Ja bym nawlekła na sznurek woskowany w podobnym kolorze, i pomiędzy koralikami zrobiła supełek ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
coz....dzieki za te mile i mniej mile odpowiedzi-nie zajmuje sie robieniem bizuterii i nie udaje ze zamierzam sie tym zajac-najzwyczajniej w swiecie brak mi cierpliwosci.chcialam prosic tylko o jednorazowa pomoc ale widze ze nie jest to mile widziane przez niektorych.....w kazdym razie dzieki.pozdrawiam i wiecej nie bede meczyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mysia, no proszę, nie obrażaj się... dziewczynom chodziło o to, że z częstotliwością raz na tydzień ktoś zakłada bezsensowny wątek typu "co, gdzie, jak, poszukajcie za mnie"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja sie absolutnie nie obrazam-tylko przez chwile bylo mi najnoramalniej w swiecie przykro ze dostalam zrypke za zwykla prosbe o pomoc.ale oki naprawde rozumiem ze czasem takie pytania moga byc drazniace i wiem ze mnie tez czesto wkurzaja ale czasem warto sie powstrzymac od komentowania jesli nie chce sie pomoc i tyle.oki oficjalnie wycofuje prosbe o pomoc i samozwanczo zamykam watek jako ze bylam jego autorka.jeszcze raz dzieki za pomoc tym, ktorzy mi jej udzielili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moze zamiast robic zwykle pojedyncze supelki miedzy koralami w duzych odstepach sproboj makramy, jakis splotow. Powinno to wypelnic przestrzen miedzy kolejnymi koralami.
Dziewczyny maja po czesci racje. Kazda z nas kombinuje, szuka inspiracji, tworzy wlasne prace. Bardzo rzadko sie zdaza, zebsmy podpowiadaly sobie nawajem co z czego zrobic.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.