![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Geneza Nicku
Pomysł mojego nicku, który umieszczam tez w adresie mail i na innych forach , wział sie z mojej ukochanej ksiazki "Egipcjanin Sinuhe".Była tam kobieta o imieniu Nefernefernefer ( kobieta zła ale tez luksusowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
spin doctor
|
Jak nietrudno zgadnąć Małgosia to moje imię (nie cierpię kiedy ktoś mówi do mnie Gosia, brrr) 79 to rok mojego urodzenia a 1 to pierwsza cyfra która mi przysza do głowy kiedy okazało się, że Małgosia79 jest już zajęta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() Orchidea to mój drugi w kolejności najulubieńszy kwiatek ![]() ![]() Cytat:
Tylko czemu duże flakony są tak kosmicznie drogie na Allegro ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ha, tak myślałam że Cię opis zachęci, pisałaś o tych orchideach. Ale z drugiej strony to naprawdę niezwykłe, że go nie czułaś, bo to jeden z bardziej intensywnych zapachów jakie znam, zresztą z tego co pamiętam dziewczyny w KWC też go tak opisywały ... ![]() Rzeczywiście, próbek mało i do tego w jakichś dziwnych saszetkach; nie wiedzieć czemu ? ![]() ![]() ![]() ![]() Poluj na Ange w "Rozpaczliwie się podzielę ..." , na pewno jakaś dobra dusza da Ci się podusić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() Moja skóra jest jakaś naprawde kosmiczna i humorzasta ![]() ![]() ![]() Te próbki - saszetki to chyba był eksperymentalny pomysł Givenchy. Nawet klasyczne Very Irresistible wypuścili w takiej formie. Cholernie niewygodne i niepraktyczne. Z kolejnymi testami chyba jednak się wstrzymam, bo boję się że spodobają mi się za bardzo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Piszę Ci PW w sprawie Le Roy Soleil S. Dali
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
U mnie sprawa prosta
![]() Mój nick oznacza całą mnie - ,,dark'' bardziej już tyczy tego co kiedyś - klimaty metal/goth i do tego odpowiednia oprawa wizualna. Teraz bardziej już pasuje ,,lady'' - wiadomo - praca nie pozwala na codzienny wizerunek mrocznej dziewczynki. Czarny kolor pozostał,(tylko w wersji bardziej eleganckiej ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Kolejna fanka Kate się zgłasza
![]() A już myślałam, że jakaś przedpotopowa jestem ![]() Anuschko, tak pomyślalam, ale uznałam, że mam zbyt "proste" skojarzenia ![]()
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba umyję sobie okna Pheromone M.Miglin - bo nie mogę się ich w żaden sposób pozbyć .. wrrrrr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Nie miałam kiedyś rolet w pokoju do pracy i zdarzył mi się pewien młodociany erotoman rzucający mi w okno najpierw śnieżkami, a potem kamyczkami. Nie pomagało wzywanie policji - wracał nawet kiedy już założyłam rolety. Zniechęciło go dopiero gwałtowne otwarcie dużego okna, wyskoczenie do niego z napiętym longbowem (32 funty naciągu) i zagrożenie, że strzelę mu w dupę podczas ucieczki. Przy oknach umytych feromonami wróciłby pewnie mimo gróźb... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oplułam monitor .... będę musiała go wyczyścić, chyba przyniosę w tym celu Miglin do pracy - ale będzie meksyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Moj nick wziął sie od książki z dzieciństwa,ktora mnie ukształtowała i jest obecna przez wszystkie lata..Opowieśći z Narni..kiedy prawie nikt ich nie znał,a w telewizji był emitowana bardzo klimatyczna ekranizajca BBC,ze wspaniała muzyka Geofreya Burgona(m.in.Brideshead revisited)..Magia tej ksiązki działa do dziś...Serce mi sie kraje,jak widze bezczszczenie tej powieści poprzez nieudolną ekranizacją,jak ta współczesna,która z klimatem Narni,portetami psychologicznymi dzieci-nie ma nic wspolnego...Wszedzie jestem Narnijkar a ostatnia literka to litera mojego nazwiska,bo..jest wiecje Narnijek wsrod nas:_)Z perfumami ma to troszkę związek - poniewasz wiekszosc zapachow kojarze z magia,driadami,tjemniczym lasem i ogrodami..W watku o L'Eau d'Hiver Frderic Malle - porownywalam wlasnie te kompozycje do zapachu zimowej Narni...a La chasse aux papillons pachnie dla mnie jak beztroskie lata na Ker Paravelu...
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudowne - wspaniałe. Aslan zawsze był dla mnie najwspanialszy - jak to się dzieje ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Piers do przodu
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
groszek mówiła na mnie mama jak chodziłam do L.O., a że już jej nie mam od 4 lat, to tak mi miło jak się do mnie zwracają "groszku"
![]() a 75 to rok urodzenia ![]() Pozdrawiam i ściskam.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Wiesz..to magia..
![]() Poza tym Narnia jest prawdziwa..i każdy tak naprawdę ma swoja Narnię.. Aslan jest prawdziwy..tylko w naszym świecie nosi inne imię... Dla mnie jest ona ponadczasowa i.. Zobaczysz..spotkamy sie kiedyś... ale juz w Narni ![]() Wtedy dopiero zacznie sie Wielka Opowieść,ktorej nikt nigdy nie czytał..tak cudowna..w ktorej każdy następny rozdzial lepszy jest od poprzedniego... Cytat:
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda fanką mangi nie jestem, ale Chobbits akurat też bardzo lubię! ![]() Co do nicku - hmmmm... W "Lidze niezwykłych dżentelmenów" pojawia się postać o imieniu Wilhelmina i to właśnie, gdy obejrzałam ten film, imię bardzo zapadło mi w pamięć. Bardzo mi się ono podoba tak samo, jak Wilhelm. Ze względu na to, że nie mam możliwości nadania sobie kolejnego imienia w realu - używam takiego na forach. Oto cała geneza ![]() Przyznam, że cieszę się bardzo z faktu, że to imię w Polsce cieszy się małą popularnością. Z tego, co wiem, na wizażowym forum nie ma drugiej wilhelminy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Ale dobrze, będę zamieszczać ostrzeżenia na początku posta. ![]() Cytat:
![]() Nie mogłybyście po prostu umówić się w innym miejscu? Mogłabym Was... nawiedzać. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musisz - lubie pluć na monitor ![]() A co do innego miejsca - to może ja będę Cie czasami odwiedzać bo zdaża mi sięmiec chwile, kiedy czarna magia tez mnie pociaga ![]() Wtedy używam swoich kadzideł ![]() Ze stworzeń magicznych uwielbiam tez SMOKI i Wampiry ( ale takie z Powieści A.Rice ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wiedźma
|
W takim razie z pewnością się spotkamy.
![]() Pisałam już, że jestem smokofilem. ![]() A co do czarnej magii (już pomijając fakt, że jestem racjonalistą i w magię nie wierzę żadną ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
O, widzę że rozmowa zbacza na moje ulubione tematy.
Sama kocham smoki, kadzidła, zioła, drzewa, wszystko co związane z magią i starodawnymi wierzeniami... Niedawno z ciekawości zrobiłam test, która to religia najbardziej do mnie pasuje - wyszło, że peopoganizm. Coś w tym musi być. A co do nicku to czasami ubolewam nad tym, że jest taki mniętki i delikatny. Zdecydowanie za dużo we mnie sprzeczności.
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Dopisuję się do Klubu Smokofilów
![]() Cytat:
![]() Żałuję, że nie widziałam ucieczki erotomana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Rdzenne wierzenia na naszych terenach to rodzimowierstwo, a poganinem jest subiektywnie każdy, kto wyznaje religię inną, niż osoba wypowiadająca się w temacie. Czyż nie? Logicznie rzecz biorą, na naszym terenie religią napływową, obcą jest chrześcijaństwo właśnie. Nie chcę nikogo urazić, ale to na tym forum właśnie wyczytałam, że dla polskiego Katolika poganinem jest nawet jego Prawosławny brat w wierze... To przykre. ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Sabbath, nazwa może nienajszczęśliwsza... Neopoganizm chyba ogólnie uważa się za "religię" każdego, kto odwrócił się od Chrześcijaństwa - i w podtekście za coś złego
![]() Po prostu bardziej jestem skłonna uwierzyć w moc natury, siłę drzew czy ziemi, niż w boga. Jakiegokolwiek. I nie oznacza to, że jestem niemoralną dzikuską (bo i z takimi poglądami się spotkałam, że to ciemnota, głupota, zabobon; o moim przytulaniu się do drzew i innych ekscesach nie wspominając). Mam nadzieję, że tym tematem nie poruszę lawiny. P.S. Religion Test: http://web.tickle.com/tests/religion/?test=religionogt ![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Uh, jak ja nie cierpię swojego nicku
![]() ![]() Wymyśliłam go dawno temu, jak byłam młoda i głupia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.