Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-26, 11:42   #3571
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Dzizas Ale się wqrwilam... Moja ,,koleżanka,, jest we Wrześniówkach i tak sobie ją podczytuję co jakiś czas (oczywiście o tym nie wie..), z racji że parę razy nawiązywała do mojej osoby więc nie omieszkałam kontynuować co tam wypisuje... Ale dziś po prostu mnie wqrwila.... A mianowicie dowiedziałam się że wyglądam jakby mnie, uwaga... Zalalo tłuszczem!! I nie widać u mnie brzucha tylko po całej długości mam wylalny tłuszcz
Mam taką ochotę jej coś wygarnac, ale z racji że jej mama jest moją szefową to muszę trzymać język za zębami... Dodam że ona przed ciążą ważyła więcej niż ja teraz na końcu 8 msca... Wiem, że przytyłam bo mam lusterko i widzę, zresztą nie znam nikogo kto schudł w ciąży... ale denerwuje mnie że mi nic nie powie tylko się dowiaduje na 4um.. -.-
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 11:45   #3572
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mam poprasowane ciuszki Jeszcze tylko ciemne pranie zaraz rozwieszę, kiedyś poprasuję No i... bodziaków 0-3 m-ce mam ok 50 pewnie ze 30 z krótkim i 20 z długim tak plus minus pajaców ok 20, śpiochów na pewno ponad 10, 9 sukienek, z 10 czapek, jeszcze spodenki, półśpiochy, kaftaniki, bluzeczki, sweterki, tetry, flanele, prześcieradła do łóżeczka, na przewijak, do wózka (tu tylko 1 niestety, gdybym wcześniej wiedziała to bym dokupiła).
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 11:48   #3573
Cos_
Zakorzenienie

Kaczuszka szkoda sie przejmowac
Monika to masz ciuszkow sporo
Stary 2015-04-26, 11:56   #3574
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Melduje,że mnie zostawili.
Mam rozwarcie na palec i szyjke skróconą o połowe. Podali mi magnez w kroplówce i nospe. Na ktg nie wielkie skurcze się pisały. Jutro mam mocz na posiew oddać. Jak skurcze się będą nasilać to podadzą sterydy

Mały waży już ok 2,1 kg więc jestem w szoku
Bardzo dobrze, że pojechaliście na ip!
Wszystko będzie dobrze z Małym, nie stresuj się

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

Ale dziś był piękny dzień Cały spędziliśmy na powietrzu- w Krakowie i w ogrodzie. Ale się nachodziłam! Ale brzuszek się nie stawiał na szczęście. Byłam w Rossmanie, bo chciałam obadać ten podkład Bourjois, o którym pisałyście, ale w tym rossku nie było wcale dziale z tą firmą. Kupiłam affinitone mineral- zobaczę jaki jest.

ja mam wszystkie prześcieradła z gumką i nigdy ich nie prasuję. Nawet bawełnianych
Ale super dzień mieliście! Zazdroszczę
Miałam kiedyś chłopaka z Krakowa (jeździliśmy do siebie po 10 godzin pociągiem) i uwielbiam to miasto..

Uffffffffff, to dobrze Jak naciągnę na materac to nie będzie widać

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
duuuużo opakowań nadal licz minimum 8 sztuk na dobę. ja przez pierwsze pół roku ciągle tylko kupowałam pieluchy, szukałam promocji, itp.
tak dokładnie nikt Ci nie powie ile opakowań, zależy jak szybko dziecko będzie przybierać na wadze, ale kilka na pewno.

u nas syn cały czas w sypialni, łóżeczko obok łóżka i na początku non stop podrywałam się na każde jego sapnięcie/westchnięcie itp. ale po jakimś czasie to mija szybko się rodzic uczy jak dziecko na co reaguje i na połowę dźwięków nawet nie otwiera się oczu.

Z tymi pieluchami to jedna wielka zagadka Mój Tż rano już się zastanawiał na ile nam starczy to duże opakowanie, co kupił. Tam jest 148 sztuk.

No tak, racja. Jak ja tej małej tak nie znam, to nie wiedziałam, co ona tam wyprawia, a faktycznie przy większości westchnień wcale nie miała oczu otwartych. Zresztą na cudze dziecko to się chucha i dmucha, a pewnie nie raz będzie tak, że do mojego wstanę dopiero jak się rozpłacze

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mehja jak się czujesz?

Justi dobrze,że została i jesteś pod obserwacją. Nie bój się,na tym etapie lepiej niech podadzą sterydy. Dawaj znać co i jak;*

Dziewczyny ale się najadlam strachu rano. Dostalam takich okropnych skurczy,że aż pod koniec leżałam na podłodze i prosiłam żeby się skończyło. Jeszcze mnie przeczyscilo; / na szczęście przeszło po ok.10 takich skurczach. Teraz brzuch boli, mała strasznie się wypiła i kopie.
Tz na każdy mój grymas bólu chce łapać za walizkę; )

Jutro położna, w środę wizyta wiec jak nic więcej się nie będzie działo to nie robie nic. Ale jak się powtórzy to chyba pojadę.

Oby było wszystko w porządku z małą.
Może to już przepowiadacze

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
My wczoraj spacerowalismy z TŻ ale mnie takj okrutnie bolalo spojenie łonowe, ze dramat. No i brzuch się spinal. Chyba pora zaprzyjaźnić się z nospa
Przy długim chodzeniu też mi się spina brzuch, ale muszę przyznać, że spojenie łonowe mnie nie boli, jak je rozchodzę. Najgorzej jest, jak wstaję z łóżka.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dzizas Ale się wqrwilam... Moja ,,koleżanka,, jest we Wrześniówkach i tak sobie ją podczytuję co jakiś czas (oczywiście o tym nie wie..), z racji że parę razy nawiązywała do mojej osoby więc nie omieszkałam kontynuować co tam wypisuje... Ale dziś po prostu mnie wqrwila.... A mianowicie dowiedziałam się że wyglądam jakby mnie, uwaga... Zalalo tłuszczem!! I nie widać u mnie brzucha tylko po całej długości mam wylalny tłuszcz
Mam taką ochotę jej coś wygarnac, ale z racji że jej mama jest moją szefową to muszę trzymać język za zębami... Dodam że ona przed ciążą ważyła więcej niż ja teraz na końcu 8 msca... Wiem, że przytyłam bo mam lusterko i widzę, zresztą nie znam nikogo kto schudł w ciąży... ale denerwuje mnie że mi nic nie powie tylko się dowiaduje na 4um.. -.-
nie wierzęęęęę..
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mam poprasowane ciuszki Jeszcze tylko ciemne pranie zaraz rozwieszę, kiedyś poprasuję No i... bodziaków 0-3 m-ce mam ok 50 pewnie ze 30 z krótkim i 20 z długim tak plus minus pajaców ok 20, śpiochów na pewno ponad 10, 9 sukienek, z 10 czapek, jeszcze spodenki, półśpiochy, kaftaniki, bluzeczki, sweterki, tetry, flanele, prześcieradła do łóżeczka, na przewijak, do wózka (tu tylko 1 niestety, gdybym wcześniej wiedziała to bym dokupiła).
Ja ciuszków nie mam ruszonych w ogóle, bo nie prałam jeszcze, ale pościele, prześcieradła, rożki, kocyki, wypełnienie gondoli też już wyprane, poprasowane i poskładane

Ty to będziesz tą swoją małą ciągle przebierała

Witam w niedzielę U nas pogoda już nie taka jak wczoraj. Jest ciepło, ale zapowiadają burze i chyba to się sprawdzi
Ja byłam już u taty na cmentarzu i na lodach z moim Tżem O 15 wyjeżdżamy na żużel.
A obiad robi dziś moja teściowa
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 12:07   #3575
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale się najadlam strachu rano. Dostalam takich okropnych skurczy,że aż pod koniec leżałam na podłodze i prosiłam żeby się skończyło. Jeszcze mnie przeczyscilo; / na szczęście przeszło po ok.10 takich skurczach. Teraz brzuch boli, mała strasznie się wypiła i kopie.
Tz na każdy mój grymas bólu chce łapać za walizkę; )

Jutro położna, w środę wizyta wiec jak nic więcej się nie będzie działo to nie robie nic. Ale jak się powtórzy to chyba pojadę.

Oby było wszystko w porządku z małą.
oby to tylko przepowiadacze a z dzidzią na pewno ok

Cytat:
Też zrobiłoby mi się przykro po przeczytaniu tego. A nie powinno, bo mało dziewczyn wyglada w ciąży jak Sarah Stage. To oblanie tłuszczem tylko o niej świadczy, jaka to ***. Zobaczysz jak ona będzie w 8 miesiącu wyglądać nie przejmuj się jej głupim gadaniem.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-26 o 12:10
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 12:25   #3576
kaczuszka1986
Zadomowienie

To zdjęcie sprzed 2tyg.. zawsze byłam przy kości Ale no najnormalniej w świecie zrobiło mi się przykro, ale tak jak już wcześniej wspomniałam póki co najważniejsza jest Noemi a wagą będę się przejmować po porodzie jak przytyłam to i schudne
Stary 2015-04-26, 12:28   #3577
kejtiCe
Zakorzenienie

Kaczuszka ta dziewczyna jest jakaś dziwna, wyśledziłam ją już nie przejmuj się nią, bo wyglądasz super!
22.06.2015
Stary 2015-04-26, 12:35   #3578
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Kaczuszka ta dziewczyna jest jakaś dziwna, wyśledziłam ją już nie przejmuj się nią, bo wyglądasz super!
Dziękuję Kochane jesteście
Stary 2015-04-26, 12:36   #3579
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

To zdjęcie sprzed 2tyg.. zawsze byłam przy kości Ale no najnormalniej w świecie zrobiło mi się przykro, ale tak jak już wcześniej wspomniałam póki co najważniejsza jest Noemi a wagą będę się przejmować po porodzie jak przytyłam to i schudne
Wyglądasz ślicznie, nie przejmuj się!
Stary 2015-04-26, 12:38   #3580
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kochane jesteście

zresztą mnie tez zdenerwowała, bo mi właśnie w boczki poszło ale ja się nie przejmuję, wszystkie ciążowe brzuszki są piękne
22.06.2015
Stary 2015-04-26, 12:49   #3581
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:

przecież bardzo ładnie wyglądasz ahhh ludzie to sa dziwni na prawde zazdrosna jest to dlatego ja usłyszałam od babci męża ooo wcale taka gruba nie jesteś jak mówili... po stronie mojego męża rodzinka na fazę na tym punkcie ehh no poradzić, a teściówka sama nie grzeszy figurą super modelki i jeszcze chce sobie plastykę brzucha zafundować
Stary 2015-04-26, 12:50   #3582
kaczuszka1986
Zadomowienie

No generalnie napisała o partiach ciała w które idzie... Chyba na czole się tłuszcz nie odkłada... Oj tam będę bacznie obserwować jak ona do sobie ,,chudnie ,,

Edytowane przez kaczuszka1986
Czas edycji: 2015-04-26 o 20:42
Stary 2015-04-26, 12:58   #3583
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
No generalnie napisała o partiach ciała w które idzie... Chyba na czole się tłuszcz nie odkłada... Oj tam będę bacznie obserwować jak ona ,,chudnie,,
sama napisała, ze w poprzedniej ciąży też jej dużo sie odlozylo..

ona wie, ze Ty to Ty?
22.06.2015
Stary 2015-04-26, 13:00   #3584
Cos_
Zakorzenienie

Kaczuszka nie wiem jak wygladalas przed ciaza ale teraz nie wygladasz grubo!!! Jestes bardzo ladna
Stary 2015-04-26, 13:00   #3585
kaczuszka1986
Zadomowienie

Nie

Edytowane przez kaczuszka1986
Czas edycji: 2015-04-26 o 20:41
Stary 2015-04-26, 13:19   #3586
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nie planuje ciaglego przebierania ale pewnie i tak bede musiala bo sie uleje, przesika itp. Jeszcze musze poukladac od najmniejszych bo teraz mam razem wszysyko 0-3 a jednak sie roznia wielkoscia.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 13:28   #3587
mehja
Zakorzenienie

Hej
nadrabiam was i nadrabiam. dziękuję za wszystkie kciuki- pomogły i za pozdrowienia.
Czuję się już lepiej, brzuch przestał się spinać. Pozostało tylko dziwne uczucie jak wstanę- ciągnie wszystko do dołu. Niestety tutaj bardzo długo trzymają na oddziale. Jutro będzie mój lekarz to może od niego się dowiem kiedy planują mnie wypisać. Warunki są niezbyt- upał jest tak koszmarny że nie mam czym oddychać a te laski nie chcą okna otworzyć bo im wieje
jedno wiem na pewno- szlafrok nie będzie mi potrzebny
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 13:32   #3588
masija
Zakorzenienie

Nie wiem czy to te przepowiadacze, może. .? Brzuch spina się jak zawsze, boli trochę bardziej. Bolą mnie okolice bożeny i sama bozena.
Leżę cały czas,wzięłam nospe.
Jakby się coś działo to pojadę na pewno.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 13:44   #3589
mehja
Zakorzenienie

Nadrabiam....

Siacha leżę u siebie w mieście. a w CK ile zazwyczaj trzymają w szpitalu? masz jakąś wiedzę na ten temat?

Ja szczepię tym co jest w szpitalu.

Piorę wszystko dla bobasa- we wszystkich nowych rzeczach jest mnóstwo chemii i barwników

W czasie mojego pobytu w szpitalu przyszły zamówione paczki- tż tylko siedział w domu i otwierał drzwi kurierom łóżeczko też przyszło. Jak wyjdę ze szpitala to popiorę wszystko bo najwyższa pora, tym bardziej, że nie wiadomo kiedy się zacznie.

Te laski na sali jednak jakieś dziwne są- dowiedziałam się np. że w ciąży nie można jeść majonezu, jajecznicy i w ogóle żadnych potraw z jajkami
Stary 2015-04-26, 13:46   #3590
Cos_
Zakorzenienie

Mehja trzymaj sie tam
Masija jakby sie cos dzialo to zawsze lepiej sprawdzic i byc spokojniejsza
Stary 2015-04-26, 14:06   #3591
mycha_818
Zadomowienie

Mehja trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze

Masija współczuję tych przeżyć, ja bym już pewnie spanikowała...

Kaczuszka ślicznie wyglądasz niczym się nie przejmuj, s na pewno nie jakimiś głupimi babami ;-)

KejtiCe widzimy.się na meczu w Pile? ;-)
Ja jeszcze lodów dziś nie zaliczyłam, ale willisch musi być :-D
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 14:14   #3592
mehja
Zakorzenienie

Kaczuszka bardzo ładnie wyglądasz a ta koleżanka pewnie ci tego zazdrości

Cytat:

Stosujecie coś w ciąży na cellulit ?
u mnie też się pojawił więc czytałam na ten temat dowiedziałam się, że w ciąży nie ma sensu nic z tym robić bo to walka z wiatrakami, głównie to woda się odkłada.
Poza tym jak znam siebie to po porodzie jak schudnę to i cellulit zniknie
tak czy inaczej dopiero po porodzie kupię dobry balsam antycellulitowy

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Melduje,że mnie zostawili.
Mam rozwarcie na palec i szyjke skróconą o połowe. Podali mi magnez w kroplówce i nospe. Na ktg nie wielkie skurcze się pisały. Jutro mam mocz na posiew oddać. Jak skurcze się będą nasilać to podadzą sterydy

Mały waży już ok 2,1 kg więc jestem w szoku
trzymam mocno kciuki magnez wyciszy skurcze ja ogromną ulgę odczułam po nim
Stary 2015-04-26, 14:17   #3593
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, nie wiem dlaczego ale myślałam, że dzieci szybciej przechodzą na 3. Jeżeli z pół roku mniej więcej się używa 2 to trochę tych pieluch pójdzie. Okazało się w rossmanie że mają dwie ceny na te pieluchy jedna to jest standardowa 36,99zł a druga promocyjna przekreślone 42,99zł i napisane z kartą rosnę 34,49zł także atrakcja jakich mało
Ja na pewno nie używałam dwójek pół roku.. A Blanka drobna. Wczoraj byłam u koleżanki i jej miesięcznego maluszka i właśnie zaczął nosi 3 i wyrasta z ciuszków 56

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Nadrabiam....

Siacha leżę u siebie w mieście. a w CK ile zazwyczaj trzymają w szpitalu? masz jakąś wiedzę na ten temat?

Ja szczepię tym co jest w szpitalu.

Piorę wszystko dla bobasa- we wszystkich nowych rzeczach jest mnóstwo chemii i barwników

W czasie mojego pobytu w szpitalu przyszły zamówione paczki- tż tylko siedział w domu i otwierał drzwi kurierom łóżeczko też przyszło. Jak wyjdę ze szpitala to popiorę wszystko bo najwyższa pora, tym bardziej, że nie wiadomo kiedy się zacznie.

Te laski na sali jednak jakieś dziwne są- dowiedziałam się np. że w ciąży nie można jeść majonezu, jajecznicy i w ogóle żadnych potraw z jajkami
Haha jajek nie można ? A czemu ?

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 14:21   #3594
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Haha jajek nie można ? A czemu ?
bo salmonella

Wczoraj doszła jedna dziewczyna- w 10tc bo "w badaniach wyszło że ma toksę"
okazało się, że o toksoplazmozę chodzi
podadzą jej antybiotyki i ma być ok ale kurcze mogłaby sama wiedzieć co to za choroba
Stary 2015-04-26, 14:29   #3595
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
bo salmonella

Wczoraj doszła jedna dziewczyna- w 10tc bo "w badaniach wyszło że ma toksę"
okazało się, że o toksoplazmozę chodzi
podadzą jej antybiotyki i ma być ok ale kurcze mogłaby sama wiedzieć co to za choroba
Haha toksa

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 14:35   #3596
mehja
Zakorzenienie

Aha dziewczyny te torby sportowe z Biedronki są ok tż kupił i za tą cenę to na prawdę warto
Stary 2015-04-26, 14:40   #3597
mycha_818
Zadomowienie

Toksa haha kojarzy się z toksynami wiec może dlatego myślała że to coś złego ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 14:41   #3598
Marei
Zakorzenienie

Toksa rządzi )

Pamiętam jak ja sama pierwszy miesiąc świadomej ciąży bałam się jeść czegokolwiek naczytałam się w internecie i trochę minęło, zanim zaczęłam podchodzić do tego bardziej racjonalnie
Stary 2015-04-26, 15:02   #3599
industria
Zakorzenienie

cześć kochane

mehja, fajne masz te dziewczyny z sami, telewizora nie musisz oglądać, komedia za darmo

pisz , pisz, co tam jeszcze za złote myśli mają

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
A moja mama zauwazyla ze mi sie brzuch juz troche obnizyl,wydaje mi sie ze to znak...zeby w koncu ta deche do prasowania kupic

Cytat:
ojej, ale ty śliczna ja tam nie widze nigdzie tłuszczu. a takimi durnymi gadkami sie nie przejmuj, widocznie laska jest tak sfrustrowana ż na kogoś musi swoje żale przelewać

jeny, dziewczyny, współczuje wam bardzo tych wszystkich twardnień, skurczów i bólu.... trzymam kciuki żeby było ok, i to wszystko były tylko jakies nic nie znaczące epizody...

ja mam rano takie chwile że mi sie brzuch spina- tak jakbym mięśnie chciała napiąć. ale to sie dzieje kilka razy i mija i tylko rano jak leże w łóżku.....staram sie nie panikować, ale zapytam jutro ginke czy to jest ok...

a moja mała dzisiaj też sie pręży, prostuje nózki i nagle z boku brzucha mi jakieś góry wyrastają. pilatesy czy co?
Stary 2015-04-26, 15:07   #3600
masija
Zakorzenienie

mycha ja byłam spanikowana Ale uspokiło się więc na razie leżę
Czuję co jakiś czas takie mocne kłucia w bożenie, pobolewanie ale na razie staram się nie panikować bardziej

mehja ja pewnie się zaopatrzę w Eveline, najtańszą kawę do peelingu i odkurzę moją szczotkę do masażu
Trzymaj się tam w tym szpitalu

Cos uwierz-tż pewnie pierwszy wyskoczy, że mamy jechać do szpitala
A Ty jak się czujesz?

kaczuszka
przecież super wyglądasz i jesteś bardzo ładna
I jakie masz brwi

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości