Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-26, 14:06   #991
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
no ok skoro tak mówisz
sama se kupie to mydło hihi
tym bardziej ze po zwykłej kompieli z płynem do kąpieli wychodzę i poprostu całą reszte dnia się drapie tak mnie skóra swędzi
ostatnio wstyd się przyznać ale kąpie się bez mydła tylko myjką z wodą.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

no brzunio masz malusieńki ale jak dzidziolinki są zdrowe to czym się przejmować
a malutkie się przytulają ojej

U mnie po przeprowadzce jest fatalna woda: sucha i swedzaca skora bardzo; ratuje mnie olej jojoba. A swoja droga odstawienie mydla jest tez dobrym rozwiazaniem ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 14:09   #992
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U mnie po przeprowadzce jest fatalna woda: sucha i swedzaca skora bardzo; ratuje mnie olej jojoba. A swoja droga odstawienie mydla jest tez dobrym rozwiazaniem ;-)
U mnie to już w ogóle masakra. Z tej cholernej wody głowa swędzi, łupież się robi.. kamienia w cholerę .. :/

Idę, bo goście przyjechali odezwę się potem

miłego dnia życzę

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 14:12   #993
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
U mnie to już w ogóle masakra. Z tej cholernej wody głowa swędzi, łupież się robi.. kamienia w cholerę .. :/

Idę, bo goście przyjechali odezwę się potem

miłego dnia życzę

Udanej imprezy!
U nas niby miekka, ale tak chlorem doprawiona, ze smrod za kazdym razem jak puszczam wode.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 14:29   #994
malena1979
Zadomowienie

A jam mam jakiś słaby dzień. W nocy nie mogłam spać chyba do 5, A teraz najchętniej nie wyszlabym z lozka
W ogóle tak bym sobie poryczała dla oczyszczenia, ale nawet nie potrafię. Szkoda gadać.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 15:01   #995
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A Twoja ile ma? Ja moja dwulatke tez musze dwa razy dziennie porzadnie wybiegac, bo inaczej mieszkanie demoluje
W czerwcu skończy 3 lata, jest trochę lepiej niż rok temu, w sensie że więcej pobawi się w jednym miejscu, skupi na czymś, ale wybiegać i tak się musi, bo jak nie to demolka gotowa

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ty masz 70 kilo ciekawe gdzie hehe
ja jeszcze mam 6 z przodu ale ledwo ledwo myślę ze w przyszłym tygodniu spokojnie zobaczę tą upragnioną 7meczkę koszmar

a byłam właśnie z psem, a że mieszkam w centrum i jest taki ciepły wieczór michał na meczu wiec poszłam na dłuższy spacer na około pałacu kultury, i tak se szłam i pod koniec tej mojej podróży tak bardzo zapragnęłam zimnego piweczka papieroska i marihuanki !!! tyle tego chlali po drodzę młodziez taka zadowolona haha , pary zakochane , tyle ludzi na mieście a ja taka biedna samotna hlip hlip
Mnie się też chce piwka!! I to mega A najbardziej chodzi za mną mojito, normalnie wszystko bym oddała za drinka Ale cóż... Zrobię sobie takiego bezalko, chociaż to nie to samo Czasem popijam zimną Bavarię, ma 0%, i nawet smakuje jak piwo. No nic, odbijemy sobie za rok

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Waga u położnej nie kłamie 70,5 jak w mordę strzelił (oczywiście w ciuchach, butach itd.)

Aha i chciałam się z wami podzielić spostrzeżeniami na temat mojej walki z cellulitem - czarne mydło i rękawica Kessa, naprawdę działają. Serdecznie polecam, użyłam dopiero 2 razy i już widzę poprawę. A skórę mam w miejscach pielęgnowanych gładszą niż na twarzy
Muszę kupić w takim razie, zadbać o ciało przed cieplejszymi dniami, bo niestety u mnie większość kg idzie w uda i tyłek, no i widać to w jędrności...
Mam nadzieję, że już z mężem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Rano się zważ, na pewno będzie dużo mniej.

Jezu już mi tu przylazła :/ I mi już pierd.............nad uchem i do dziecka polazła. No jak mnie ona WQU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pyta się, czy jeszcze żygała, to mówię, ze nie od razu położyła się spać. Ale to przecież zbyt mało wyczerpująca odpowiedź i trzeba jeszcze drążyć, dopytać się kolejny raz o gorączkę i inne rzeczy. No ja na prawdę nie mam już do tego siły. Dla mnie teraz każde jej słowo to po prostu próba wpieprznia się, na wszelki sposób. Pod maską troski, zainteresowania - a mówiłam jej. Nie przyłaź jak młoda idzie spać/śpi. Kurde przecież jakby się cos dział oto bym pojechała do lekarza. Czy ta kobieta nie może zająć się sobą? Już widzę co to będzie jak się kiedyś wyprowadzimy. Będzie przyjeżdżąć jak na srakę i siędopytywać "No i jak?" i ta tryliardowa ilość telefonów :/

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Aż mi z nerwów siara poszła
Moja mama jest podobna, chociaż ja większość takich sytuacji zlewam i przytakuję a potem i tak robię po swojemu Chociaż też katuje ucho, szczególnie jak Młoda chora, ale jak mówię, że śpi czy cokolwiek to wycofuje się i idzie do siebie na szczęście.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Psinka do schrupania! taka śliczna, a jakie oczka błyszczące, mam słabość do takich kundelkow pięknych wszystkie bym przygarnela! Szkoda tylko że teściowa uczulona na sierść i nie mogę mieć ani psa ani kota ;(

Ale mega brzuch! To ja dwa dni za Tobą jestem, ale brzuch to może w 1/3 mam taki jak Ty no ale w kolejnej ciąży szybciej widać, wiec to pewnie dlatego. Ale ładny, bo taki zgrabny i jędrny

Dziś o 5 rano byłam siku i strasznie mnie coś zakłuło po prawej stronie z przodu, normalnie jakby mi ktoś igły wbijał, a przy każdym ruchu jeszcze gorzej... No ale udało mi się zasnąć, tyle że po przebudzeniu dalej bolało. Juz się bałam ze coś jest nie tak, ale wstałam i się trochę rozruszałam i przeszło. Ale nie wiem co to było i dlaczego, oby się już nie powtórzyło.
Mnie też często pobolewa brzuch, pachwiny, spojenie... Najcześciej pomaga zmiana pozycji albo rozruszanie się jak leżę. Nie za fajne odczucia, ale niestety będziemy już takie pobolewania odczuwać, bo wszystko się rozciąga, macica za chwilę zacznie skurcze BH przygotowujące do porodu.

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Za to u mnie odmiana wczoraj deszcz i pochmurno od samego rana a dzisiaj słoneczko świeci

Wstałam dopiero co i biorę się za Muffinki dla małej, bo urodzinki dzisiaj jej robimy
Tort z Hello Kitty czeka, to teraz pora na różowe Muffinki z serduszkami
Zrobiłam też jabłecznik, ciasto z budyniem..
Potem goście przyjadą, to grilla zrobimy ( w końcu mam kielbaske na grilla z Polski ) może pójdziemy gdzieś jak dalej będzie super pogoda na wyjście..
Udanego przyjęcia, fajnie że macie ładną pogodę!

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Ktos nam w nich wybił szybę w samochodzie i próbował rozmontować zamek. Dopiero co kupiliśmy ten samochód, zaraz sie chyba zapłacze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Współczuję... Macie monitoring na osiedlu?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Jakoś internet ciągle nam szwankuje, niby robili konserwację nadajników że powinno być wszystko ok, a jest jeszcze gorzej Chyba czas zmienić dostawcę... Wczoraj napisałam mega długą wiadomość, a tu net padł i się wkurzyłam

Jak Mała wstanie z drzemki to obiedzie jedziemy na lody i plac zabaw, lubię takie leniwe i spokojne dni, jak mąż jest w domu Pogoda fajna, chociaż jest trochę pochmurnie, mam nadzieję że się nie rozpada.

A tak w ogóle to w piątek strasznie wkurzył mnie mój brat i rodzice Byłam na mieście ze znajomymi, dzwoni do mnie mama, że po 19 mój brat podrzuca dzieciaki. Myślę sobie ok, co mnie do tego, ja tam jestem poza domem, najwyżej mąż posiedzi chwilę z całą ekipą. Jak przyjechałam do okazało się, że dzieci przyjechały nocować, oczywiście do babci i dziadka (mieszkamy w jednym domu na osobnych piętrach), ale jak co do czego, to moja Młoda i bratanica kąpią się razem, jedzą kolację razem, śpią razem, więc wszystko spada na mnie... A oczywiście mnie o zdanie i plany już nikt nie zapyta W nocy spałam w pokoju z całą trójką, na niewygodnym łózku w salonie u rodziców, pospałam może ze 4 godziny, a od rana znowu z czeredą, tym razem na dworze, bo mama zajęta gotowaniem i sprzątaniem. Jakby u mnie się wszystko samo robiło Koło 13 byłam tak zmęczona i wściekła, że brak słów, dobrze że moja Mała poszła na drzemkę, to ja zasnęłam razem z nią. A wtedy moi rodzice oczywiście dzieciaki już odwieźli do domu, bo tu się nudzą
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 15:35   #996
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ktos nam w nich wybił szybę w samochodzie i próbował rozmontować zamek. Dopiero co kupiliśmy ten samochód, zaraz sie chyba zapłacze.

No co za chamstwo...
Ja to bym siadła i płakała a potem zgłosiła na policję.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 15:45   #997
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No co za chamstwo...
Ja to bym siadła i płakała a potem zgłosiła na policję.

Policja nic z tym nie zrobi. Ja trzy razy zgłaszałam takie szkody i za każdym razem sprawa umorzona.. AaaMarta macie autocasco?

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 15:48   #998
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

współczuję, ale dobrze, że auta nie ukradli

Cytat:
W internecie to raczej tego bie sprawdzisz chyba ze po vinie. To jest raczej kwestia wyposazenia a je sie wybiera indywidualnie. Jak jest w aucie to beda metki na tylnych fotelach. I sprawdz tez jaki to rodzaj isofixa bo to podobno ma znaczenie.

Ludzie im starsi tym bardziej traca takie poczucie bezpieczenstwa. Widze po mojej tesciowej. Ona np jak blisko to by dziecka w fotelik nie zapinala bo po co :/ a bylo wziac te foteliki i pozniej postaeic pod smietnikiem a ojcu powiedziec ze sie polamaly ze starosci jak zaczeliscie je montowac
wystawiłam na śmietnik, co ja bym miała zrobić ze starymi fotelikami, bez atestów, nie wiadomo jak i gdzie przechowywane

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
W czerwcu skończy 3 lata, jest trochę lepiej niż rok temu, w sensie że więcej pobawi się w jednym miejscu, skupi na czymś, ale wybiegać i tak się musi, bo jak nie to demolka gotowa

Mnie się też chce piwka!! I to mega A najbardziej chodzi za mną mojito, normalnie wszystko bym oddała za drinka Ale cóż... Zrobię sobie takiego bezalko, chociaż to nie to samo Czasem popijam zimną Bavarię, ma 0%, i nawet smakuje jak piwo. No nic, odbijemy sobie za rok

Muszę kupić w takim razie, zadbać o ciało przed cieplejszymi dniami, bo niestety u mnie większość kg idzie w uda i tyłek, no i widać to w jędrności...

Moja mama jest podobna, chociaż ja większość takich sytuacji zlewam i przytakuję a potem i tak robię po swojemu Chociaż też katuje ucho, szczególnie jak Młoda chora, ale jak mówię, że śpi czy cokolwiek to wycofuje się i idzie do siebie na szczęście.

Mnie też często pobolewa brzuch, pachwiny, spojenie... Najcześciej pomaga zmiana pozycji albo rozruszanie się jak leżę. Nie za fajne odczucia, ale niestety będziemy już takie pobolewania odczuwać, bo wszystko się rozciąga, macica za chwilę zacznie skurcze BH przygotowujące do porodu.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Jakoś internet ciągle nam szwankuje, niby robili konserwację nadajników że powinno być wszystko ok, a jest jeszcze gorzej Chyba czas zmienić dostawcę... Wczoraj napisałam mega długą wiadomość, a tu net padł i się wkurzyłam

Jak Mała wstanie z drzemki to obiedzie jedziemy na lody i plac zabaw, lubię takie leniwe i spokojne dni, jak mąż jest w domu Pogoda fajna, chociaż jest trochę pochmurnie, mam nadzieję że się nie rozpada.

A tak w ogóle to w piątek strasznie wkurzył mnie mój brat i rodzice Byłam na mieście ze znajomymi, dzwoni do mnie mama, że po 19 mój brat podrzuca dzieciaki. Myślę sobie ok, co mnie do tego, ja tam jestem poza domem, najwyżej mąż posiedzi chwilę z całą ekipą. Jak przyjechałam do okazało się, że dzieci przyjechały nocować, oczywiście do babci i dziadka (mieszkamy w jednym domu na osobnych piętrach), ale jak co do czego, to moja Młoda i bratanica kąpią się razem, jedzą kolację razem, śpią razem, więc wszystko spada na mnie... A oczywiście mnie o zdanie i plany już nikt nie zapyta W nocy spałam w pokoju z całą trójką, na niewygodnym łózku w salonie u rodziców, pospałam może ze 4 godziny, a od rana znowu z czeredą, tym razem na dworze, bo mama zajęta gotowaniem i sprzątaniem. Jakby u mnie się wszystko samo robiło Koło 13 byłam tak zmęczona i wściekła, że brak słów, dobrze że moja Mała poszła na drzemkę, to ja zasnęłam razem z nią. A wtedy moi rodzice oczywiście dzieciaki już odwieźli do domu, bo tu się nudzą
nie mam jak kobiecie w ciąży podrzucić dzieciaki i nawet się nie zainteresować czy da radę

ajć wypiłabym sobie mojito i to takie mocniejsze % bo mnie dzisiaj wszystko denerwuje.
Szczególnie ludzie którzy gapią się na mnie, na mój brzuch i znowu mnie mierzą jak zjawę jakąś. Już wolę nie wiedzieć jak będą się na mnie gapić jak brzuszek mi urośnie i zacznę się turlać
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 16:07   #999
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

No u mnie w zasadzie jedynie w nogi i cycki idą kilogramy, brzuch nawet przy mojej największej wadze kiedy zbliżałam się do nadwagi był płaski. A latem nóg się nie ukryje niestety...

A z dzieciakami brata chamstwo, szczerze to nie wiem jak rozwiązać tą sytuację - może pogadaj z bratem i z rodzicami że jego podrzucanie dzieciaków do nich kończy się na tym, że wszyscy zadowoleni oprócz ciebie...
Stary 2015-04-26, 16:42   #1000
TusiaeM
Zakorzenienie

Wróciłam dziś z zajęć po 13.30, bo nie chciało mi się zostawać na ostatnim wykładzie - zjadłam zupę i spałam do 16

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
cenę ma fajną ale jak od początku dużo będziecie jeździć, to fotelik ważna sprawa.
my na razie bez samochodu, choć na wiosnę pewnie się to zmieni, więc dużo na początku dużo autem jeździć nie będziemy. Więc kupiliśmy zwykły maxi cosi.
Przy drugim foteliku pewnie będzie więcej szukania
My mamy tak samo i zastanawiam się jaki kupić. Masz jakiegoś linka, który Wy kupiliście?

Cytat:
ej, no już z tą wagą nie panikujcie tak, bo kiedy jak nie teraz mamy się najeść dobrych rzeczy, mieć zachcianki itp. jeszcze trochę i albo przez karmienie będziemy uważać na to co jemy, albo w ogóle będziemy szczęśliwe, gdy znajdziemy czas by zjeść śniadanie
Moja kumpele też mi mówi, że taraz mam sobie pofologować, bo jak przyjdzie do karmienia to może być cienko

Co do pobolewań to u mnie najgorzej jest w nocy, co chwile mnie coś ugniata i boli

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 17:02   #1001
czarownica_tea
Zakorzenienie

Witam sie .
My uciekając przed deszczem zrobiliśmy niezła wycieczkę. Piesław zadowolony .
Nam 2 lata temu w Wigilie próbowali ukraść auto ale sie nie udało wiec je uszkodzili. Policja umorzyła śledztwo po 2 miesiącach. Ehhh.

Zainspirowalyscie mnie pieczeniem chleba i po 6 dniach mieszania zakwasy zytniego zrobiłam zaczyn. Jutro wygniatanie i pieczenie. Zobaczymy jak wyjdzie?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 17:04   #1002
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ooooo! To widzę, że nie tylko ja mam podobnie. Sytuacja trochę inna, ale ten sam schemat. Ostatnio rodzice pojechali do znajomych i matka wraca i mi mówi, że przyjadą do Malwinki Myślę sobie spoko, ze mna się nikt nie umaawiał, więcjak się umówili to będą z nimi siedzieć. Na dodatek nie powiedzieli o której będą i czy na bank przyjadą, no to sooooory! Stwierdziłam, ze nie będę zmieniać planów. Tż też to wq. Pojechaliśmy na basen. Wychodzimy a tu dzwoni do mnie matka, że kiedy my wrócimy, bo oni przyjechali i stawiam ją w głupiej sytuacji Zjechałam ją, podkurziła mnie jeszcze bardziej i mąż stwierdził, że jedziemy na obiad. A ta znów wydzwania z pretensjami, ze ile można siedzieć na basenie! Kuźźźźźźźźźźźźźxwa. Wróciliśmy i już ich nie było. Opieprzyłam matkę, że jak ktoś chce sie ze mną umówić, to ma do mnie dzwonić, bo to, ze mieszkamy pod jednym dachem, to nie znaczy, że ja będę przyjmować gosci, z którymi ona sie umawiała. I jeszcze do mnie, że o co mi chodzi, przecież ona nic nie mówiła i nie ma pretensji

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 18:06   #1003
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Wróciłam dziś z zajęć po 13.30, bo nie chciało mi się zostawać na ostatnim wykładzie - zjadłam zupę i spałam do 16

My mamy tak samo i zastanawiam się jaki kupić. Masz jakiegoś linka, który Wy kupiliście?

Moja kumpele też mi mówi, że taraz mam sobie pofologować, bo jak przyjdzie do karmienia to może być cienko

Co do pobolewań to u mnie najgorzej jest w nocy, co chwile mnie coś ugniata i boli
mi koleżanki też mówią by sobie dogadzać, bo przy karmieniu nie wszystko dozwolone (jakby w ciąży można było wszystko)
ale większość mówi, by po prostu korzystać z tego, że jest się w ciąży i jak mam ochotę na lody na śniadanie, to mam je sobie zjeść.
Ostatnio miałam ochotę na eklera, ale też go sobie odmawiałam, bo kalorie itp. to koleżanki mi go kupiły mówiąc, że po to są zachcianki ciążowe

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

znowu, pożarłam się z tż-etem, albo ja mam za dużo hormonów, albo mam faceta idiotę
Stary 2015-04-26, 19:02   #1004
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
mi koleżanki też mówią by sobie dogadzać, bo przy karmieniu nie wszystko dozwolone (jakby w ciąży można było wszystko)
ale większość mówi, by po prostu korzystać z tego, że jest się w ciąży i jak mam ochotę na lody na śniadanie, to mam je sobie zjeść.
Ostatnio miałam ochotę na eklera, ale też go sobie odmawiałam, bo kalorie itp. to koleżanki mi go kupiły mówiąc, że po to są zachcianki ciążowe

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

znowu, pożarłam się z tż-etem, albo ja mam za dużo hormonów, albo mam faceta idiotę
Ojojoj widzę że nam panowie ostatnio niezły wycisk dają

A z odżywianiem to wypłynął ten temat na ostatniej wizycie u gina i on twierdzi że oprócz typowo wzdymających to przy karmieniu mam jeść wszystko. Dopiero jak się objawy alergii pokażą to mam się martwić ale generalnie nie uprzedzać faktów. W ciąży też mówił żeby jeść wszystko (poza surowym mięsem, oczywiście) i z witaminami dla ciężarnych bardzo uważać bo jego zdaniem to syf, jeść jedną tabletkę na parę dni jak się chce.
Stary 2015-04-26, 19:39   #1005
czarownica_tea
Zakorzenienie

Moja gin tez nie popiera preparatów wielowitaminowych. Ja biorę tylko kw foliowy i wit. D

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 19:48   #1006
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Nic mi nie mów, mnie mój tak zdenerwował. Myślałam, że przyjedzie wcześniej, a jego jeszcze nie ma! Weekend w piz du :/
Cytat:

A z odżywianiem to wypłynął ten temat na ostatniej wizycie u gina i on twierdzi że oprócz typowo wzdymających to przy karmieniu mam jeść wszystko. Dopiero jak się objawy alergii pokażą to mam się martwić ale generalnie nie uprzedzać faktów. W ciąży też mówił żeby jeść wszystko (poza surowym mięsem, oczywiście) i z witaminami dla ciężarnych bardzo uważać bo jego zdaniem to syf, jeść jedną tabletkę na parę dni jak się chce.
Mnie też wszyscy zawsze mówili, że trzeba jeść wszystko a największym błędem jest odstawianie od razu wszystkiego.

Krosta w uchu - bosko Chyba jad mi uchem wychodzi, oby tż zdążył wrócić, żebym go nim jeszcze uraczyła!

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-26, 19:52   #1007
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Krosta w uchu - bosko Chyba jad mi uchem wychodzi, oby tż zdążył wrócić, żebym go nim jeszcze uraczyła!
Apropos ucha to dziwna sprawa, dzisiaj się w nocy obudziłam z bólem ucha - ale nie w środku tylko małżowiny! Normalnie dotknąć się nie dało, tak bolała. Myślałam że mnie coś ugryzło, ale nie było spuchnięte Do teraz nie wiem co to było, bo poszłam spać na drugim boku i stwierdziłam że rano obejrzę, a rano nic nie boli...
Stary 2015-04-26, 20:10   #1008
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

z tego co rozmawiam to mam wrażenie, że tylko w Polsce istnieje termin dieta matki karmiącej. W innych krajach owszem zwracają uwagę na to co je mama karmiąca, ale w tym sensie, że ma się odpowiednio odżywiać by nie doszło do odwapnienia itp.
mi ginka tez pozwoliła jeść wiele, ale z racji tego, że zbyt wiele jeść nie mogę, no i męczące mnie wymioty, mam przykaz łykania witamin.

w ramach dogadzania sobie, zrobiłam sobie lemoniadę i chyba nie tylko sobie dogodziłam bo ktoś zechciał szurnąć mamę parę razy

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Nic mi nie mów, mnie mój tak zdenerwował. Myślałam, że przyjedzie wcześniej, a jego jeszcze nie ma! Weekend w piz du :/
Mnie też wszyscy zawsze mówili, że trzeba jeść wszystko a największym błędem jest odstawianie od razu wszystkiego.

mój też gdzieś poszedł, obrażony pan hrabia i jeszcze dzwoni czy może już wrócić do domu
normalnie tak mnie wku.... rza, że śpi dzisiaj na kanapie

a wiesz bianeczko, że na czerwcowych mamach masz bardzo serdeczną koleżankę, którą zatrudnia twoja mama
Stary 2015-04-26, 20:32   #1009
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Policja nic z tym nie zrobi. Ja trzy razy zgłaszałam takie szkody i za każdym razem sprawa umorzona.. AaaMarta macie autocasco?

Nie, właśnie byliśmy na etapie wyceny u ubezpieczyciela. Policję oczywiście wezwaliśmy, ale nie łudzę sję, że cokolwiek zdziałają. Trudno, musimy to jakoś przeboleć. Znaleźliśmy już parking strzeżony niedaleko, wykupimy tam abonament. Najważniejsze, że nie ukradli

Stary 2015-04-26, 20:38   #1010
Panna Izabela
Zakorzenienie

Czy któraś tu nie pokłóciła się ostatnio z mamą? Dołączam do tego zaszczytnego grona. Aż mi łzy do oczu cisną jak sobie przypominam. Chyba gdyby nie hormony, to bym się tylko wkurzyła nieźle, a tak, to reaguję mocniej...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 21:08   #1011
malena1979
Zadomowienie

Cytat:

Wzdymające potrawy jedzone przez matkę karmiącą nie mają żadnego wpływu na wzdęcia, czy kolki u dzieci. To mit pokutujący w Polsce od lat i tylko u nas. W ogóle tzw. "dieta eliminacyjna" to koszmarek, który "funduje" się kobietom tylko w Polsce. Cały "zachodni" świat się z tego śmieje. Proces produkcji kobiecego mleka po prostu wyklucza aby zjedzona na przykład fasola w jakikolwiek sposób mogła spowodować wzdęcie u dziecka. Jedyne na co trzeba uważać, to potencjalnie uczulające potrawy, ale tu po prostu trzeba obserwować jak dziecko reaguje. To po prostu brak odpowiedniej wiedzy u naszych lekarzy, czy ogólniej personelu medycznego.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-04-26 o 21:10
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-26, 21:32   #1012
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Apropos ucha to dziwna sprawa, dzisiaj się w nocy obudziłam z bólem ucha - ale nie w środku tylko małżowiny! Normalnie dotknąć się nie dało, tak bolała. Myślałam że mnie coś ugryzło, ale nie było spuchnięte Do teraz nie wiem co to było, bo poszłam spać na drugim boku i stwierdziłam że rano obejrzę, a rano nic nie boli...
Ja też na małżowinie
Cytat:
z tego co rozmawiam to mam wrażenie, że tylko w Polsce istnieje termin dieta matki karmiącej. W innych krajach owszem zwracają uwagę na to co je mama karmiąca, ale w tym sensie, że ma się odpowiednio odżywiać by nie doszło do odwapnienia itp.
mi ginka tez pozwoliła jeść wiele, ale z racji tego, że zbyt wiele jeść nie mogę, no i męczące mnie wymioty, mam przykaz łykania witamin.

w ramach dogadzania sobie, zrobiłam sobie lemoniadę i chyba nie tylko sobie dogodziłam bo ktoś zechciał szurnąć mamę parę razy

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

mój też gdzieś poszedł, obrażony pan hrabia i jeszcze dzwoni czy może już wrócić do domu
normalnie tak mnie wku.... rza, że śpi dzisiaj na kanapie

a wiesz bianeczko, że na czerwcowych mamach masz bardzo serdeczną koleżankę, którą zatrudnia twoja mama
Wiem, już z nią rozmawiałam na temat mojego wpisu Ale nawet nie będę tam zaglądać.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Rozmawiałam z tż Normalnie szok jaki milutki I już chciał nawet jechać i wózek kupować że mi dołoży 1000 zł Normalnie nie wiem co powiedzieć, to jest podejrzane! I jedziemy zaraz na zakupy, co też jest podejrzane. W totka trafił Muszę go przyszpilić.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-26, 21:35   #1013
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Wzdymające potrawy jedzone przez matkę karmiącą nie mają żadnego wpływu na wzdęcia, czy kolki u dzieci. To mit pokutujący w Polsce od lat i tylko u nas. W ogóle tzw. "dieta eliminacyjna" to koszmarek, który "funduje" się kobietom tylko w Polsce. Cały "zachodni" świat się z tego śmieje. Proces produkcji kobiecego mleka po prostu wyklucza aby zjedzona na przykład fasola w jakikolwiek sposób mogła spowodować wzdęcie u dziecka. Jedyne na co trzeba uważać, to potencjalnie uczulające potrawy, ale tu po prostu trzeba obserwować jak dziecko reaguje. To po prostu brak odpowiedniej wiedzy u naszych lekarzy, czy ogólniej personelu medycznego.
Powiem Ci że nie znam naukowych podstaw tego, ale ja byłam kolkowym dzieckiem i odstawienie kapustno-fasolowatych na mnie podziałało jak ręką odjął podobno jak byłam mała.
Do dziś zjedzenie kapusty kończy się u mnie dwudniową karą jelitową.
Cytat:
Ja też na małżowinie
.
Tyle że właśnie u mnie nic nie ma, a tak bolało że myślałam że mi ucho odpadnie.
Stary 2015-04-26, 21:37   #1014
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że nie znam naukowych podstaw tego, ale ja byłam kolkowym dzieckiem i odstawienie kapustno-fasolowatych na mnie podziałało jak ręką odjął podobno jak byłam mała.
Do dziś zjedzenie kapusty kończy się u mnie dwudniową karą jelitową.

Tyle że właśnie u mnie nic nie ma, a tak bolało że myślałam że mi ucho odpadnie.
Może tak szybko wyszła, jak wyjdzie to już po bólu praktycznie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-26, 21:39   #1015
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Może spałaś na tym uchu Owieczko?
Stary 2015-04-26, 21:44   #1016
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może tak szybko wyszła, jak wyjdzie to już po bólu praktycznie
Tylko że tam nic nie ma
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Może spałaś na tym uchu Owieczko?
No właśnie nie, obudziłam się leżąc na prawym. Ale może sobie jakoś przytrzasnęłam, sama nie wiem.
Stary 2015-04-26, 21:44   #1017
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że tam nic nie ma

No właśnie nie, obudziłam się leżąc na prawym. Ale może sobie jakoś przytrzasnęłam, sama nie wiem.
Zwalmy to na ciążę
Stary 2015-04-26, 21:50   #1018
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że tam nic nie ma

hahaha jak sobie można przytrzasnąć poduszką? Może tż się do ciebie dobierał i cię ugryzł :P

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Zjadłam caneloni, zgaga mnie dobija, mażę o arbuzie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-26, 21:53   #1019
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Zwalmy to na ciążę
A no właśnie, przecież można
Cytat:
hahaha jak sobie można przytrzasnąć poduszką? Może tż się do ciebie dobierał i cię ugryzł :P

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Zjadłam caneloni, zgaga mnie dobija, mażę o arbuzie
Spałam z mamą Bo pojechałam do rodziców i nie chciało mi się łóżka rozkładać to się z mamusią walnęłam A mama chyba się do mnie nie dobierała, nie wiem bo spałam jak zabita poza tym uchem
Stary 2015-04-26, 21:54   #1020
bianeczkaa
Zakorzenienie

No i pada. Lubię słuchać deszczu uderzającego o dach, a że mieszkamy na poddaszu to koncert gotowy

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
A no właśnie, przecież można

Spałam z mamą Bo pojechałam do rodziców i nie chciało mi się łóżka rozkładać to się z mamusią walnęłam A mama chyba się do mnie nie dobierała, nie wiem bo spałam jak zabita poza tym uchem
hahahaha no to może mama się pomyliła i zapomniała z kim śpi

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości