![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe TIFTON.
Domówiłam trochę kolorów, ale nie wiem jak zapomniałam o tej folii.... :P
Co do samych hybryd- dla mnie są ok, trzymają się porównywalnie do Semilacka(czyli na mojej tłustej płytce na rękach fryzjerki- ok. 7 dni bez uszkodzeń, ale odrost denerwuje, znajoma nosiła prawie 3 tyg., na nogach mam od 4, ale odrost gigant! ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Madso- usteczka robiłaś ręcznie? To chyba nie stempel, co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
Piękne, zazdroszczę zdolności i cierpliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Zainteresowana domowym manicure hybrydowym postanowiłam ze kupie zestaw z tifton. Wcześniej chodziłam do kosmetyczki... zamówilam na str tiftona zestaw uzupelniajacy lampę miałam pozyczona, dostawa szybka,wszystko dobrze zapakowane dostalam gratisa w postaci oliwki do paznokci i skorek w prezencie. Dzisiaj zrobiłam swoje pierwsze hybryda kolor 4 sexy red ciemniejsza czerwien nie jest to żywy krwisty kolor... jestem ciekawa jak się będzie trzymać... napisze jak coś 😁😉 pozdr.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
DSC_0061.jpg kolor 13 i 38, folia transferowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
No ja jestem zadowolona- ale zawsze nakładam primer pod top(ze względu na moją problematyczna płytkę i warunki pracy), mamie nie nakładałam oststanio i półtora tyg. już są, i wszystko ok. Myślę, że podstawą jest dokładne przygotowanie paznokcia do nałożenia hybryd.
Teraz mam matową czerń i niezbyt zadowolona jestem, kolor się "skurczył" w lampie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się że wszystko zależy od poprawnego przygotowania płytki paznokcia... Jeżeli zrobimy to źle to żadna hybryda się nie będzie długo trzymać
![]() ![]() 1)https://www.youtube.com/watch?v=rnipXnn0yYs 2)https://www.youtube.com/watch?v=Lhoy_5WHJZY Pozdrawiam ![]() ![]() Edytowane przez patr20 Czas edycji: 2015-04-16 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Przyczajenie
|
hej mam pytanie, jaki to nr koloru tego po prawej od góry drugi ?
![]() ![]() ![]() a tak poza tym witam wszystkich, ja także zakupiłam jakiś czas temu zestaw na allegro Tiftona i jestem bardzo zadowolona , moje klientki również chwalą, niektórym hybryda ta trzyma się nawet do 4 tyg ![]() ![]() ![]() również zastanawiam się nad bazą i topem Semilaca chociaż do tych z Tiftona nie mam większych zastrzeżeń... szkoda, że "nasza" firma nie ma więcej ciekawszych kolorków, np jakieś pastelowe albo neony bijące po oczach, z tego co widzę to jedynie neonowy jest pomarańcz,.... szkoda. p.s. czy ktoś ma złoty kolor? jak się trzyma? a żeby lepiej zeszła baza z tifton to polecam użyć mocniejszego acetonu... hmmm co miałam jeszcze napisać ![]() ![]() ![]() czekam na Wasze wskazówki ![]() pozdrawiam Tiftomaniaczki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- jeszcze pytanie czy nr 10 to taki typowy jasny beż?? bo chciała bym własnie taki, nie ciałowy, ani nie wpadający w róż. jak ktos ma niech napisze jak on wygląda w rzeczywistości na paznokciach, chyba ze kłaść go na biały kolor ? ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() do frenchu nie ma fajnych kolorków, powinien byc jakis prześwitujący żeby pokryć biały pasek bez zamalowywania go.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
A to moje pierwsze paznokcie zmalowane Tiftonem
![]() Najlepiej malowało mi się kolorem czarnym, jasne kolory wydają mi się gęstsze i trochę trudniejsze w obsłudze ![]() Co do ściągania - położyłam na bazie semilaca i myślałam że zwariuję - moczenie w acetonie prawie 30 minut, później piłowanie jeszcze . Niestety na bazie Tiftona paznokcie mi się nie trzymają , znajomym którym robiłam także. A topu nie lubię bo słabo błyszczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Trzy warstwy koloru 13
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wracając do tematu - kolor o który pytasz to nr 52. Na paznokciach jest raczej neonowy, o ile nałożysz odpowiednio grubą warstwę. Nie mam 10, ale 11 jest taka bardziej "cielista", wstawiam zdjęcie.
un poco loco Lo-Lo BiBi ![]() Edytowane przez lowers Czas edycji: 2015-04-21 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Nr 10 to ten kolorek z kryształkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
A moze ktoras z Was miala by na sprzedaz hybrydy tiftona? moze macie podwojne kolorki ktorych nie uzywacie, albo male zuzycie ktorych kolor Wam nie podszedl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
Wlasnie przyszly mi 3 lakiery Tifton. Zamowilam na probe. Bylam w szoku ze te buteleczki sa takie malenkie. Smierdza bardziej niz Color It. Moze jutro przetestuje bo mam mamie zmieniac lakier. Zamowilam 18, 50, 54
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Ja tam wyczuwam chemiczny zapaszek, ktorego nie lubie. Dzis nakladalam mamie 18 i bardzo ladnie kryje. Zobaczymy na ile wystarczy. A jakie masz kolory??? Pokazesz???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
A ja sie przeprosiłam z 10. Położyłam na stopy i nie wyszło tak najgorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() chętnie zobaczyła bym neonki (oprócz różu i pomarańczy). może ktoś ma ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym prosiła o podpisanie wszystkich kolorków ![]() Poza tym.. czy któraś z Was posiada TOP MAT z tej firmy ? jak się sprawuje ?
Zapraszam na mój kanał YouTube - www.youtube.com/c/Candymona Tematyka: Paznokcie, Kosmetyki, Lifestyle, DIY itp. ![]() Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2015-04-29 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyslano z tabletu
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
podaje nr kolorów zaczynając od czarnego po prawej
![]() 39 - czarny, 29, 27, 61, 24, 46, 12, 18, 57, 19, 28, 3, 54, 34, 60, 41, 58, 9. pozostale z drugiej palety to : 52 - neon pomarancz, 40 - srebrny, 31 - brąz, E19, 14 i 37 piękna jagoda ![]() jak ktoś ma inne kolory to wrzucajcie , szczególnie neony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
Matowy robiłam kilka razy i najlepsze efekty są wg mnie po dwóch warstwach- po jednej paznokcie są "nierówne",przyczyną może być to, że nakładam b. cienkie warstwy. Niestety nie mam żadnego zdjęcia z matem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a ten niebieski jak podbijam białym to bardziej błękitny jaśniutki jest i chyba może dzięki temu bardziej dający po oczach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
wstawiam mani mojej mamy z tiftonem nr 33 + brokat na serdecznym
przepraszam, że z takimi odrostami, ale chciałam dzisiaj ten kolor pokazać na pazurkach, a nie miałam fotki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
piekne pazurki
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2015-05-01 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.