|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Konto usunięte
|
Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy
no jak masz wyłączoną aktywność w środku aplikacji to jesteś niedostępna, wiadomości przychodzą i tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
właśnie włączona mam i robie się niedostępna normalnie jak nie korzystam z tel ale chyba jak tylko odblokuje tel pojawiam się automatycznie dostępna
![]() |
#3453 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3454 |
Konto usunięte
|
Jestem na Facebooku od kilku lat ale po raz pierwszy Fb zablokował mi wczoraj jedną,ważną dla mnie opcję.Pojawił się taki oto komunikat : "Funkcja oznaczania strony jako lubianej lub śledzenia/subskrybowania profilu jest tymczasowo zablokowana do 17 kwietnia o 14.22"
Od razu do nich napisałam z prośbą o wyjaśnienie dlaczego i z jakiej racji,w końcu nic złego nie zrobiłam a wyłączenie z tej opcji pozbawia mnie możliwości brania udziału w części konkursów organizowanych na Fb.Odpowiedzi na pytanie nie otrzymałam ale za to dziś mam kolejny komunikat : Funkcja oznaczania strony jako lubianej lub śledzenia/subskrybowania profilu jest tymczasowo zablokowana do 17 maja o 11:52. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 6d74a1f1832b8fb205aac8124833f6679e038eac_604c00936076f Czas edycji: 2015-04-17 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3455 |
Rozeznanie
|
[1=6d74a1f1832b8fb205aac81 24833f6679e038eac_604c009 36076f;51072936]Jestem na Facebooku od kilku lat ale po raz pierwszy Fb zablokował mi wczoraj jedną,ważną dla mnie opcję.Pojawił się taki oto komunikat : "Funkcja oznaczania strony jako lubianej lub śledzenia/subskrybowania profilu jest tymczasowo zablokowana do 17 kwietnia o 14.22"
Od razu do nich napisałam z prośbą o wyjaśnienie dlaczego i z jakiej racji,w końcu nic złego nie zrobiłam a wyłączenie z tej opcji pozbawia mnie możliwości brania udziału w części konkursów organizowanych na Fb.Odpowiedzi na pytanie nie otrzymałam ale za to dziś mam kolejny komunikat : Funkcja oznaczania strony jako lubianej lub śledzenia/subskrybowania profilu jest tymczasowo zablokowana do 17 maja o 11:52. ![]() ![]() ![]() Coś mi się kojarzy, że od jakiegoś czasu organizując konkurs na fb nie można żądać od uczestników polubienia strony. Może to ma jakiś związek z tym? Może w taki sposób walczą z tymi konkursami niezgodnymi z regulaminem? Powinni oczywiście zwrócić się do fanpejdżów z jakimś ostrzeżeniem, ale może zaczęli od zniechęcania uczestników.
![]() |
#3456 |
Konto usunięte
|
Najbardziej wkurza mnie fakt,że wszystko odbyło się niejako za moimi plecami,bo żadnego ostrzeżenia nie dostałam,nie lajkuję stron na potęgę,no i grzecznie poprosiłam o wyjaśnienia a zamiast wyjaśnień przedłużono mi blokadę z dwóch dni do miesiąca...
Nielegalne jest wymuszanie podawania adresu mailowego jako warunku uczestnictwa w konkursie a nie lajkowanie stron,bo logiczne jest organizowanie konkursów dla fanów.Ponadto lubię strony nie tylko ze względu na konkursy a teraz tej możliwości mnie pozbawiono. przed chwilą jakaś dziewczyna żaliła się na Fb,że zablokowano jesj możliwość oznaczania znajomych ![]() To naprawdę wygląda na zwykłą podłą złośliwość kogoś komu najwyraźniej się nudzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3457 |
Rozeznanie
|
"3. Promocje można przeprowadzać na stronach lub w aplikacjach na Facebooku. Do przeprowadzania promocji nie można wykorzystywać prywatnych osi czasu ani połączeń ze znajomymi (np. niedozwolone jest stosowanie rozwiązań typu âudostępnij na swojej osi czasu, aby wziąć udział w promocjiâ, âudostępnij na osi czasu znajomego, aby uzyskać dodatkowe udziały w promocjiâ czy âoznacz znajomych w tym poście, aby wziąć udział w promocjiâ)."
https://www.facebook.com/page_guidelines.php Info o polubieniach jest na blogach, więc albo nie zdążyli zmienić w polskiej wersji, albo w ciągu kilku miesięcy zmienili. "Otóż od dziś w regulaminie Facebooka pojawił się zapis o tym, że nie możemy wymagać w naszym konkursie polubienia naszej strony jako warunku koniecznego do uczestnictwa w zabawie. Dotyczy to również konkursów, do których na FB wykorzystywane są aplikacje i treść zabawy można zobaczyć dopiero po zalajkowaniu danej strony. Także musicie się pilnować i postarać bardziej. Pamiętajcie, że organizując konkurs który łamie te zasady narażacie nie tylko swoją stronę na niemiłą interwencję, ze strony FB, ale także Waszych fanów na to, że poniosą konsekwencję uczestnictwa w nielegalnym konkursie. Jest takie mądre zdanie. Nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania." http://madebygigi.blogspot.com/2014/...-i-co-sie.html
"Ludzie są jak skarpetki - nie każdy ma parę i jeśli się nie myją, to śmierdzą." ![]() Edytowane przez bambarylla Czas edycji: 2015-04-17 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3458 |
Konto usunięte
|
O kurczę,nie wiedziałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3459 |
Zadomowienie
|
Ostatnio zauważyłam takie coś : odkąd mieszkam w Czechach, to dużo fanpagow które nie są czeskie, ale "międzynarodowe", mam w całości po czesku. Opis strony, wszystkie posty itp. Najpierw zauważyłam to na fp czekolady Milka, ale pomyślałam że to może czeska czekolada
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Dusiia Czas edycji: 2015-04-19 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3460 |
Konto usunięte
|
To jest geolokalizacja postów. Piszą w różnych językach i każdy puszczają na dany kraj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3461 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Czy u Was też wyskakuje takie głupie powiadomienie, że XYZ oznaczony jako osoba bezpieczna podczas Trzęsienie ziemi w Nepalu ? Jakiś wirus czy o co chodzi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
...
|
Cytat:
Na Facebooku można się oznaczać teraz jak zdarzy się katastrofa, że nic się nie stało...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3463 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3464 |
przyczajony tygrys
|
Pilne! W ustawieniach dodałam kilka osób do listy ograniczeń dostępu. Ale jak weszłam jako podgląd na swój profil to całkowicie nie ma nic widocznego (wszystkie wcześniejsze posty były adresowane jako do znajomych). Czy da sięzrobićtak, żeby od konkretnego momentu (np od dziś) te posty nie były widoczne, a to co już było, to niech będzie?
2. Skoro na listę osób blokowanych dodałam kilka osób, to czy jeszcze coś muszę zmieniać? Tzn chodzi mi o takie coś: mam 2 znajomych: A i B. Osoba A jest ok, Osobę B dodałam na tę listę. I teraz np dodam posta, osoba A polubi/ napisze komentarz - whatever. Czy ososba B (mimo że jest zablokowana) zobaczy, że dodałam posta/ ktoś mi go skomentował? 3. Jak ktoś mnie usunął, teraz do mnie napisał, wysłał zaproszenie do znajomych. Nie otworzyłam maila, ani nie zaakceptowałam zaproszenia, poblokowałam wszystko, to czy później ktoś będzie mógł dalej do mnie napisać? Czy dopiero go muszę dodać do znajomych i zablokować?
![]() |
#3465 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie w sumie z ciekawosci zauwazylam ze przez ostatni czas jak gadalam z kolega przez ostatnie 2-3 tygodnie jak wychodzil to zawsze tam było ze był no 3 czy tam 7 godz temu online, ale nie wiem czy były jakieś zmiany czy cos bierz teraz np bardzo zadko ta widze u niego, wiem ze nie wylaczyl czatu bo np teraz nie ma jak a nie korzysta z fb na telefon, dlaczego czasami jest to info ile byl temu a czasami nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości sprawdziłam jak to u mnie wygląda - najpierw ta ostatnia aktywność nie wyswietlala sie u nikogo, a 2 minuty później zaczela sie wyświetlać u wszystkich. Czyli moze czasami cos na FB schizuje i dlatego nie zawsze to widac?
![]() Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3467 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2. Nie, nie będzie widzieć. 3. Nie, możesz normalnie zablokować tę osobę. Cytat:
Ja też mam pytanie: 1. Dlaczego niektórzy znajomi widzą moją działalność (to, co lubię, komentuję itp. na innych stronach), inni nie? Czy można to w ogóle zablokować? Tzn. chodzi mi o to, żeby znajomi nie widzieli, co robię i lubię na facebooku? Czy są gdzieś takie ustawienia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
można jakoś zablokować żeby u jednej osoby nie pokazywało mi co lubi i udostępnia, ale żeby wyświetlało mi się jak ta osoba doda zdjęcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
Dawniej można sobie było odznaczyć, jakie aktywności danej osoby chce się widzieć. Teraz już tego nie ma.
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do osób mających połączony Fb z YouTube i Lubimy czytać:
Od jakiegoś czasu Fb nie łączy się z YT(chyba zniknęła nawet ta opcja), a szkoda... Ostatnio nie pokazuje się też moja aktywność na "LCZ", choć mam połączone konta(np. że oceniłam, dodałam opinię jakieś książce). Czy u Was też występuje ten problem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3472 |
Zakorzenienie
|
Agata, nie korzystam z tego, ale widziałam, że u małżona wyświetlają się aktywności z YouTube'a.
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
A czy któraś z was ustawiła sobie powiadomienie SMS w wypadku logowania (włamania) na konto z innej przeglądarki ?
Bo ja ustawiłam jakiś czas temu i SMSy przychodzą często ale jak ja sama korzystam z tej samej przeglądarki na moim komputerze, a np. kiedyś logowałam się na całkiem innym urządzeniu to nic nie przyszło..... A jeszcze jest ciekawe to, że jak sprawdzam moje ostatnie logowania to godziny się zgadzają, przeglądarka też, ale miejscowość odległa od mojej z jakies pół Polski ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Czy na aplikacje FB w grupach można wyszukać jakoś posty ? Np w grupie książkowej bym chciała znaleźć oferty z danym tytułem a nie przeglądać milion ofert :p czy nie ma takiej opcji ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
No jest. Z prawej strony, pod ustawieniami grupy jest okienko z napisem "Szukaj w tej grupie" i lupką obok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3476 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3478 |
Zadomowienie
|
Mi tez się nie raz pokazało ze się logowalam np z Iraku
![]() |
![]() |
#3479 |
Konto usunięte
|
Tutaj akurat często tak jest jak ktoś korzysta z publicznego wifi. Np linie lotnicze Norwegian mają nadajnik w Sztokholmie i jak korzystasz z ich wifi to gdzie byś nie była, wyświetla się Sztokholm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.