Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-27, 15:22   #2491
Nicole`_
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Jesli chodzi o pieluchy to ja mam zamiar kuoic ok 80szt tych pampersow premium na poczatek, wiecej nie. Zobaczymy jak sie sprawdza, pozniej z czasem na zielone pampki i dopiero przy 3 zaczne kombinowac z innymi.
Stary 2015-04-27, 15:26   #2492
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja na poczatek kupie materacyj lifenest, wlasnie m in po to zeby glowka sie nie odksztalcila... choc przede wszystkim ze wzgledow bezpieczenstwa

Mmsik, spojrz sobie na ten lifenest, ta poduszka do mnie nie przemawia

Tez o tym myslalam... W sumie nadal mysle

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 15:38   #2493
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
współczuję ja leczyłam zęba kanałowo, ale kilka lat temu i pamiętam, że bez znieczulenia się nie obeszło... ale wiesz, to wszystko zależy też od stopnia wytrzymałości na ból... ja wytrzymała nie jestem, tym bardziej, jak mam kontakt z dentystą...

tak w ogóle, to kupiłam dzisiaj gazetki, min "Mamo to ja" i jest tam ranking najlepszych produktów w roku 2014. Z takich najważniejszych produktów, to wygrywa:
- wózek - oczywiście x-lander
- butelka - i tu byłam w szoku - firmy CANPOL (kosztuje ok 13 zl)
- pampersy - Dada z biedronki
- fotelik samochodowy - BESAFE - ale kosztuje prawie 2 tys zł
- kosmetyki - najlepsze kosmetyki - ZIAJKA, natomiast hit babyonline - nivea
Wczoraj jak byliśmy w tym nieszczęsnym smyku to widzieliśmy super foteliki samochodowe od 9kg firmy RECARO i zdecydowaliśmy się już odkładać kasę na niego, są piękne

oo właśnie taki http://www.tomi.pl/recaro-young-spor...DythoCVYbw_wcB
kolor MOCCA

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o pieluchy to ja mam zamiar kuoic ok 80szt tych pampersow premium na poczatek, wiecej nie. Zobaczymy jak sie sprawdza, pozniej z czasem na zielone pampki i dopiero przy 3 zaczne kombinowac z innymi.
Ja kupiłam już jedną paczkę Zielonych 1 i też planuję przez jakiś czas ich używać, no chyba, że nie podejdą dziecku, a później też zacznę kombinować

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-04-27 o 15:39
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 15:46   #2494
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak byliśmy w tym nieszczęsnym smyku to widzieliśmy super foteliki samochodowe od 9kg firmy RECARO i zdecydowaliśmy się już odkładać kasę na niego, są piękne

kolor MOCCA

Ja kupiłam już jedną paczkę Zielonych 1 i też planuję przez jakiś czas ich używać, no chyba, że nie podejdą dziecku, a później też zacznę kombinować

Recaro sa bardzo dobre
Polecam

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-27, 15:55   #2495
beaciorq
Zadomowienie

http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0251387001.html

Love <3 szkoda ze nie ma takich bardziej chlopięcych :-P
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 16:03   #2496
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

kolor MOCCA
recaro w kolorze mocca są dla mnie piękne teraz będziemy brać recaro privia właśnie mocca
jest taka piękna pogoda, do teraz siedzieliśmy z mężem na dworze przy grillu
byłam na powtórce toxo i czekam na wynik

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0251387001.html

Love <3 szkoda ze nie ma takich bardziej chlopięcych :-P
nic mi nie wyskakuje pod tym linkiem ale może to i dobrze
Stary 2015-04-27, 16:03   #2497
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Tez o tym myslalam... W sumie nadal mysle
Ja na poczatku myslalam, ale teraz jestem juz pewna, ze kupimy poczytalam w necie opinie i jestem zdecydowana No i nie jest to jakis koszt nie do przeskoczenia. Ja nie planuje niani elektronicznej i wydaje mi sie, ze lifenest bedzie idealny na te pierwsze 3 miesiace.
Stary 2015-04-27, 16:15   #2498
asienka_182
Rozeznanie

Umieram dzisiaj od rana boli mnie ząb ( i teraz chciałam zjeść chleb z pomidorkiem i mi peknal od środka.. I to gorna jedynka.. do dentysty sie zapisalam dopiero na 21... Mam nadzieje ze 300 zl mi starczy.. Ehh masakra..
A powiedzcie mi czy dostane jakies znieczulenie bo w ciąży jeszcze u niego nie bylam...
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 16:18   #2499
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem, dla wygody dziecka? To Wy do wózka nie będziecie wkładały poduszki? Ja jestem totalnie zielona w tym temacie, dlatego pytam... Nie pamiętam już co siostra robiła, pewnie jej zapytam, ale ona jest z tych przewrażliwionych osób, a ja chciałabym obiektywnej oceny
hmm moim zdaniem to zbedny gadżet...
ja malej bede uzywac albo plaska poduszke albo żadnej zobaczymy
ale czegos takiego nie kupilabym i absolutnie nie pisze tego ze złą myślą po prostu szkoda kasy

Cytat:
Napisane przez roxana_lu;5119426j2
U nas tez nie bedzie poduszki przez jakis czas

Co do pampersow to u nas te z firmy Pampers sie sprawdziły, wszystkie inny tworzyły masakrę wiec przy nich teraz zostaniemy i zobaczymy co sie dziać bedzie, jesli bedzie dobrze to kombinować i próbować z innymi nie bedziemy.

Ja wlasnie pojadlam obiadek (fotka) i za chwile sie klade a TŻ zabierze juniora na plac zabaw

Załącznik 5968813
ty jestes okropna.. no smaki mi tu robisz na ta sałatke mniam

co do pieluch ja kupie karton (2 paczki) tych z rossmana i zobacze jak sie przyjmą to bede ich uzywac
przy marcelu ich caly czas prawie uzywalam.. procz momentow kiedy dostalam rabaty na oryginalne pampersy to z nich kozystalam i tanio oryginaly kupowalam ale ogolnie te z babydream sie przyjely najlepiej
Stary 2015-04-27, 17:11   #2500
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Umieram dzisiaj od rana boli mnie ząb ( i teraz chciałam zjeść chleb z pomidorkiem i mi peknal od środka.. I to gorna jedynka.. do dentysty sie zapisalam dopiero na 21... Mam nadzieje ze 300 zl mi starczy.. Ehh masakra..
A powiedzcie mi czy dostane jakies znieczulenie bo w ciąży jeszcze u niego nie bylam...
Dostaniesz spokojnie nic sie nie martw mam nadzieje ze mowisz o 21 godzinie a nie o 21 maja.... w razie czego pedz na pogotowie stomatologiczne
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 17:31   #2501
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziękuję roxanko

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 17:35   #2502
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dostaniesz spokojnie nic sie nie martw mam nadzieje ze mowisz o 21 godzinie a nie o 21 maja.... w razie czego pedz na pogotowie stomatologiczne
Tak tak na godzinę 21 na szczęście o ile moge się dzisiaj cieszyć...
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 17:47   #2503
roxana_lu
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wasze maluchy sa tez az tak aktywne? Julka z reguły dosc duzo rozrabia ale dzis to az dziwne... Od 6.00 rana praktycznie non stop kopie, az sie zastanawiam czy wszystko ok...

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-27, 18:02   #2504
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze maluchy sa tez az tak aktywne? Julka z reguły dosc duzo rozrabia ale dzis to az dziwne... Od 6.00 rana praktycznie non stop kopie, az sie zastanawiam czy wszystko ok...
Są dni, że jest bardzo aktywny, ale nie zdarzyło mi się tak, że wariował non stop, najdłużej to chyba półtorej godziny, potem przerwa i znowu.
A są to kopniaki takie jak zwykle, czy np gwałtowne ? Tak jakby się czegoś przestraszyła i chciała Ci dziurę zrobić?
Czytałam w aplikacji, że jeśli są gwałtowne to trzeba to skonsultować z lekarzem.
Może po prostu ma dzisiaj dobry dzień i rozrabia, a jutro będzie spać

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
recaro w kolorze mocca są dla mnie piękne teraz będziemy brać recaro privia właśnie mocca
jest taka piękna pogoda, do teraz siedzieliśmy z mężem na dworze przy grillu
byłam na powtórce toxo i czekam na wynik

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

nic mi nie wyskakuje pod tym linkiem ale może to i dobrze
Też ładne
A to teraz będziecie taki kupować, a później na większą wagę??
Stary 2015-04-27, 18:09   #2505
Acka
Rozeznanie

cześć mamusie Jakieś chorubsko mnie złapało.Już myślałam że ciąża mnie zabezpiecza i przejdę wiosnę bez chorób wyjątkowo.A tu zatoki mam tak zapchane i wszystko pulsuje.Kupiłam prenalan ale nic nie daje.Za słabe
Przepraszam ze mnie tak mało na wątku ale ciągle coś..
Taraz po prostu nie mam moc za dużo

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Mój mały dziś baaardzo mało się rusza i tez się niepokoje
Nie dogodzisz...Generalnie mam też takie dni ze rusza się dużo ale nie non stop.Myślę że nie powinnaś się martwić tylko cieszyć tym doznaniem
Mój mały ma tez pory dnia określone kiedy się rusza: ok 7-8 rano i wieczorem 20.A w ciągu dnia jak piję kawę
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:12   #2506
Isabelle_26
Raczkowanie

Co do pieluch to ja się chyba skłonie na początek do Pampersów tych białych, potem zobaczymy... Z młodą używałam tych z Happy i były spoko, żadnych przebojów pieluchowych nie miała

Roxana moja nieraz jak się jej głupawka załączy to szaleje równo aż ją proszę aby skończyła się nade mną znęcać bo jak się tak rozkopie mocno to przyjemne nie jest, ale to max z godzinę czasu w jednym ciągu a tak ma dłuższe przerwy.. Może tak jak mówi Jess lepiej z lekarzem skonsultować czy tak może być.. Chociaż dzieci są różne

Dodaje fotki co kupiłam dla młodej teraz, mam nadzieję że będą bo pierwszy raz wrzucam na wizaż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150427_174815.jpg (118,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150427_175021.jpg (111,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150427_175114.jpg (118,1 KB, 16 załadowań)
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:15   #2507
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
cześć mamusie Jakieś chorubsko mnie złapało.Już myślałam że ciąża mnie zabezpiecza i przejdę wiosnę bez chorób wyjątkowo.A tu zatoki mam tak zapchane i wszystko pulsuje.Kupiłam prenalan ale nic nie daje.Za słabe
Przepraszam ze mnie tak mało na wątku ale ciągle coś..
Taraz po prostu nie mam moc za dużo

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Mój mały dziś baaardzo mało się rusza i tez się niepokoje
Nie dogodzisz...Generalnie mam też takie dni ze rusza się dużo ale nie non stop.Myślę że nie powinnaś się martwić tylko cieszyć tym doznaniem
Mój mały ma tez pory dnia określone kiedy się rusza: ok 7-8 rano i wieczorem 20.A w ciągu dnia jak piję kawę
Zdrówka

Ale się cieszę jak dziecko normalnie dodały mi się zdjęcia hehe
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:21   #2508
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość

Dodaje fotki co kupiłam dla młodej teraz, mam nadzieję że będą bo pierwszy raz wrzucam na wizaż

Dzięki dziewczyny za opinie na temat tej poduszki

A tak w ogóle, to w Kauflandzie jest promocja na proszki i płyny do płukania Lovela Prawie 2 kg za niecałe 15 zł i płyn też niecałe 15zł Ja nie kupiłam, bo nie wiedziałam, czy się opłaca, ale później byliśmy w tesco i ten sam proszek i płyn były po 22 i 23 zł

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:28   #2509
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Też ładne
A to teraz będziecie taki kupować, a później na większą wagę??
no tak, teraz też trzeba jakiś bezpieczny fotelik kupić bo będziemy pewnie trochę jeździć
Cytat:

Bardzo fajne zakupy
Stary 2015-04-27, 18:32   #2510
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Też tak się zdarza, że kilka godzin bez przerwy szaleje. I ostatnio się już zastanawiałam czy tak powinno być. Z młodym nie pamiętam aby taki było.

Młodego coś bierze bo temperatura zaczyna rosnąć. Jutro szykuje się siedzenie w domu a mam egzamin i chciałam się jeszcze pouczyć
Czy tylko mnie taka niemoc dopadła jeśli chodzi o studia? To już ostatnia prosta a mi tak się nie chce już. Pracę powinnam mieć napisaną uczyć się pytań na dyplom a mi brakuje czasu.

Coraz częściej jestem smutna czepiam się o wszystko tż i jakoś nie cieszy mnie ostatnio ciąża
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:32   #2511
roxana_lu
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny, nie jest to jakies inne kopanie, wręcz wiercenie ale tak aktywna nie była nigdy... Poczekam do rana jeszcze jak to bedzie a jak dalej to zadzwonie do mojego lekarza i sie wkręce jutro do niego na wizytę

Isabelle dwa przednie bodziaki ze smyka tez mamy

Mms ja nie mam Kauflandu w mieście....

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-27, 18:36   #2512
Acka
Rozeznanie

Cytat:

Dzięki dziewczyny za opinie na temat tej poduszki

A tak w ogóle, to w Kauflandzie jest promocja na proszki i płyny do płukania Lovela Prawie 2 kg za niecałe 15 zł i płyn też niecałe 15zł Ja nie kupiłam, bo nie wiedziałam, czy się opłaca, ale później byliśmy w tesco i ten sam proszek i płyn były po 22 i 23 zł
Kurcze a u nas niema nigdzie kauflanda tylko cholernie drogi carefour:/ jak są promocje to jak nie promocje..bo cena jak w innym sklepie.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Też tak się zdarza, że kilka godzin bez przerwy szaleje. I ostatnio się już zastanawiałam czy tak powinno być. Z młodym nie pamiętam aby taki było.

Młodego coś bierze bo temperatura zaczyna rosnąć. Jutro szykuje się siedzenie w domu a mam egzamin i chciałam się jeszcze pouczyć
Czy tylko mnie taka niemoc dopadła jeśli chodzi o studia? To już ostatnia prosta a mi tak się nie chce już. Pracę powinnam mieć napisaną uczyć się pytań na dyplom a mi brakuje czasu.

Coraz częściej jestem smutna czepiam się o wszystko tż i jakoś nie cieszy mnie ostatnio ciąża
skąd to znam..też ostatnio miałam taki weekend ze nic mnie nie cieszyło,płakałam bez powodu i oczywiście pokłóciłam się z mężem:/ prawie cały dzien milczeliśmy..A na drugi dzien humor powrócił
Stary 2015-04-27, 18:42   #2513
mms_22
Zakorzenienie

Może taki urok końca II trymestru? Bo ja ostatnio też częściej miewam zły humor, rzadziej się śmieję.... Nie powiem, że ciąża mnie nie cieszy, bo uwielbiam patrzeć na rosnący brzuszek ale jakoś nie mam ostatnio ochoty robić cokolwiek... W dodatku słońce tak pięknie świeci i rok temu już bym się opalała, ale boję się, że mi wyskoczą jakieś plamy, więc siedzę w cieniu...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:45   #2514
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Może taki urok końca II trymestru? Bo ja ostatnio też częściej miewam zły humor, rzadziej się śmieję.... Nie powiem, że ciąża mnie nie cieszy, bo uwielbiam patrzeć na rosnący brzuszek ale jakoś nie mam ostatnio ochoty robić cokolwiek... W dodatku słońce tak pięknie świeci i rok temu już bym się opalała, ale boję się, że mi wyskoczą jakieś plamy, więc siedzę w cieniu...
Ja na codzien mam dużo energii a na pewno więcej niz w 1tr.Ale miewam dni że bez kija nie podchodz..Ale bez ciąży też tak miewałam sesesese tzw PMS
Stary 2015-04-27, 19:19   #2515
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pieluch to ja się chyba skłonie na początek do Pampersów tych białych, potem zobaczymy... Z młodą używałam tych z Happy i były spoko, żadnych przebojów pieluchowych nie miała

Roxana moja nieraz jak się jej głupawka załączy to szaleje równo aż ją proszę aby skończyła się nade mną znęcać bo jak się tak rozkopie mocno to przyjemne nie jest, ale to max z godzinę czasu w jednym ciągu a tak ma dłuższe przerwy.. Może tak jak mówi Jess lepiej z lekarzem skonsultować czy tak może być.. Chociaż dzieci są różne

Bardzo ładne zakupki
Stary 2015-04-27, 20:09   #2516
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

oo sliczne
co do ruchow u mnie tez nieraz godzine dwie szaleje potem przerwa pol dnia a potem zmowu.. sa dni kiedy jest bardzo malo aktywna

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Kurcze a u nas niema nigdzie kauflanda tylko cholernie drogi carefour:/ jak są promocje to jak nie promocje..bo cena jak w innym sklepie.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

skąd to znam..też ostatnio miałam taki weekend ze nic mnie nie cieszyło,płakałam bez powodu i oczywiście pokłóciłam się z mężem:/ prawie cały dzien milczeliśmy..A na drugi dzien humor powrócił
wlasie dziewczyny to uroki naszych ciąż..
nie przejmujmy sie na zapas
Stary 2015-04-27, 20:50   #2517
Jess922
Zakorzenienie

Ale się tutaj cisza zrobiła
Stary 2015-04-27, 20:52   #2518
roxana_lu
Zakorzenienie

No ja nie wiem co to ma byc! Cos nam ostatnio wątek siada noooo nie !! takie gaduły były a teraz kilka postów dziennie

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-27, 20:59   #2519
Anev0
Zakorzenienie

Ale dziś głupi dzień cieplutko potem chmury zmiana temperatury i lekki ból glowy

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:09   #2520
roxana_lu
Zakorzenienie

A ja sie dzisiaj tak dziwnie czuje... Nie potrafię nawet opisać tego słowami... Dziwne napinanie brzucha, kłucie jajnika z rana... Ta aktywność małej i taki wewnętrzny niepokój. Jesli nie minie do rana to obowiązkowo dzwonię do lekarza bo akurat jutro przyjmuje w klinice... Nie wiem... Niby pogoda fajna a ja cały dzien przebębniłam... Nie wiem, moze to na ta zmiane pogody co ma przyjść ?

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości