Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-27, 21:16   #2521
Anev0
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
A ja sie dzisiaj tak dziwnie czuje... Nie potrafię nawet opisać tego słowami... Dziwne napinanie brzucha, kłucie jajnika z rana... Ta aktywność małej i taki wewnętrzny niepokój. Jesli nie minie do rana to obowiązkowo dzwonię do lekarza bo akurat jutro przyjmuje w klinice... Nie wiem... Niby pogoda fajna a ja cały dzien przebębniłam... Nie wiem, moze to na ta zmiane pogody co ma przyjść ?
ja własnie też sie dziwnie czuje niby OK a jakoś tak nie bardzo.
Jutro ide zrobic badanie mocz tsh i ft4.
a tak mi sie niechce

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:19   #2522
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
współczuję ja leczyłam zęba kanałowo, ale kilka lat temu i pamiętam, że bez znieczulenia się nie obeszło... ale wiesz, to wszystko zależy też od stopnia wytrzymałości na ból... ja wytrzymała nie jestem, tym bardziej, jak mam kontakt z dentystą...

tak w ogóle, to kupiłam dzisiaj gazetki, min "Mamo to ja" i jest tam ranking najlepszych produktów w roku 2014. Z takich najważniejszych produktów, to wygrywa:
- wózek - oczywiście x-lander
- butelka - i tu byłam w szoku - firmy CANPOL (kosztuje ok 13 zl)
- pampersy - Dada z biedronki
- fotelik samochodowy - BESAFE - ale kosztuje prawie 2 tys zł
- kosmetyki - najlepsze kosmetyki - ZIAJKA, natomiast hit babyonline - nivea
no nie ja jak widzę dentyste bo juz mnie boli więc bez znieczulenia nie ma szans, ale mam zaświadczenie na bierząco od gin jakie znieczulenie ma mi podawać więc bez zająknięcia daje...
A kanałowe w ciąży jest na NFZ?

Cytat:
jeśli chodzi o Dady, to u mnie siostra, 3 kuzynki i koleżanka używają tylko tych pieluch i są bardzo zadowolone ale tak jak piszesz, to indywidualna sprawa, bo np mojego siostrzeńca uczulały pieluchy z firmy Pampers - czyli jedne z lepszych na rynku....

Ja na początek kupię paczkę, może dwie tych pieluch Pampers, ale później zmienię na Dada, bo jeśli tylko nam spasują, to po co przepłacać

jesli natomiast chodzi o kosmetyki, to chyba spróbujemy tej ziajki... fakt faktem zastanawiałam się jeszcze nad Hipp oraz Dada, ale ten artykuł w gazecie mnie przekonał Tym bardziej, że ja ostatnio dla siebie kupiłam płyn do higieny intymnej właśnie z Ziaja i jestem bardzo zadowolona
z pieluchami to chyba jest tak że jeśli dziecku od razu uczulenie nie wyjdzie to mozna używać najtańszych... Ja z Mają używałam tylko Pampersa i byłam mega zadowolona- decyzja padła teraz na te same. Są cieniutkie, delikatne, chłonne itd itd... zwłaszcza te cieniutkie co już większemu dzieciaczkowi się ubiera chyba r czy nie pamiętam...
Słyszałam też że dziecko przyzwyczaja sie do danej marki pieluch i jak stosuje np Dada to potem po innych może własnie uczulenia dostać... Ale nie wiem ile w tym prawdy.
Moja znajoma z kolei sugerując się własnie tym żeby dziecko uczulenia nie miało za każdym razem kupowała inne, co jej w ręce wpadło to kupowała i używała i małej nic nie bylo...

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Tez lecze od marca i zaś dzis mi go nie skończył :/ z zebami nie ma żartów jak dla mnie to najgorszy ból swiata
ja leczę chyba od końca lutego... Mamy kwiecien... Ile jeszcze paranoja...

Cytat:
Dziewczyny słyszałyście o tych poduszkach? http://www.poduszka-mimos.pl/produkty.html

Wiem, że noworodkom zaleca się spać na płaskim, ale może taka poduszka byłaby dobrą alternatywą do wózka?
Ja chyba nie będę stosowała żadnych... Potem jak będzie starszy to dostanie jakaś płaską... Tzn zamówiłam podusie ale w sumie będą na przyszłość... Pod główkę z Mają i teraz będę stosowała pieluszkę flanelkową czy tetrę w razie jak mi główke spoci to w pieluszkę a nie w materacyk czy też prześcieradło... Maja do tej pory nie używa poduszki, nie lubi, tak się przyzwyczaiła ma jedynie cieniutkiego jasia i na nim śpi...

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Umieram dzisiaj od rana boli mnie ząb ( i teraz chciałam zjeść chleb z pomidorkiem i mi peknal od środka.. I to gorna jedynka.. do dentysty sie zapisalam dopiero na 21... Mam nadzieje ze 300 zl mi starczy.. Ehh masakra..
A powiedzcie mi czy dostane jakies znieczulenie bo w ciąży jeszcze u niego nie bylam...
na 21:00? to już poszłaś... Bo chyba nie na 21 maja
powodzenia, znieczulenie dostaniesz ... przynajmniej powinnaś... zależy od lekarza. Ja chodzę z informacja od ginekolog że ma dawać...

Cytat:
Tak tak na godzinę 21 na szczęście o ile moge się dzisiaj cieszyć...
no to dobrze...
Cytat:
Dziewczyny czy Wasze maluchy sa tez az tak aktywne? Julka z reguły dosc duzo rozrabia ale dzis to az dziwne... Od 6.00 rana praktycznie non stop kopie, az sie zastanawiam czy wszystko ok...
dobrze dobrze niech kopie nic sie nie martw... Mój też hasa jak opętany masakra... Kopie, stuka, przesuwa się, wbija nogi w żebra, kopie po pęcherzu... Mało co śpi chyba... Czasem w nocy też mnie budzi jak mi kopniaka zasadzi w żebra lub pęcherz...

Isabelle_26 śliczne te ciuszki... a te spodenki w truskaweczki

Cytat:
No ja nie wiem co to ma byc! Cos nam ostatnio wątek siada noooo nie !! takie gaduły były a teraz kilka postów dziennie
Ja byłam z Maja na placu zabaw potem koleżanka wpadła znów się pożalić i dzień zleciał ... No tak jak pisałam, ciepelko zaraz grille odpalimy i wejdzie się tu i będzie pisało z samą sobą...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:19   #2523
Mirabelka_90
Zadomowienie

Roxana mój Mały też dziś cały dzień jest aktywny bardzo. kopie, wierci się cały dzień. I też dziś jakiś taki ciężki dzień mam. może to od pogody. ale jak masz się niepotrzebnie martwić to lepiej zadzwoń i idź do lekarza, żebyś się nie stresowała kolejny dzień
No jakiś spadek aktywności na forum. Ale pewnie wszystkie albo odpoczywają albo korzystają z pogody
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:22   #2524
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
ja własnie też sie dziwnie czuje niby OK a jakoś tak nie bardzo.
Jutro ide zrobic badanie mocz tsh i ft4.
a tak mi sie niechce
ja na nast wizytę mam tą krzywą cukrową zrobić... Na 13 maja... Ale cytrynkę pozwoliła wcisnąć... tylko mówi żeby z tajniaka bo pielęgniarka może się drzeć A gin twierdzi że nie powinna bo cytryna nie zaburza wyniku...

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Roxana mój Mały też dziś cały dzień jest aktywny bardzo. kopie, wierci się cały dzień. I też dziś jakiś taki ciężki dzień mam. może to od pogody. ale jak masz się niepotrzebnie martwić to lepiej zadzwoń i idź do lekarza, żebyś się nie stresowała kolejny dzień
No jakiś spadek aktywności na forum. Ale pewnie wszystkie albo odpoczywają albo korzystają z pogody
od jutra ponoć pogorszenie ma być więc trzeba korzystać.. U mnie dzis 25,5stopnia termometr pokazywał w aucie o 12 gdzieś... Potem nie wiem bo nie mam termometru w domu ale bylo super, Maja w krótkich spodenkach latała po placu zabaw, ludzie w krótkimi rękawkami na spacerach...
Stary 2015-04-27, 21:28   #2525
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
ja na nast wizytę mam tą krzywą cukrową zrobić... Na 13 maja... Ale cytrynkę pozwoliła wcisnąć... tylko mówi żeby z tajniaka bo pielęgniarka może się drzeć A gin twierdzi że nie powinna bo cytryna nie zaburza wyniku...[COLOR="Silver"]
.
A podobno jest glukoza cytrynowa przedemną też to badanie mysle że dostane skierowanie, oby mnie tylko dwa razy kuli a nie trzy
od 24 tygodnia zalecają krzywą

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-27, 21:38   #2526
asienka_182
Rozeznanie

Wróciłam ale meeega zalamana (( nie wiem co robić bo usunął mi ząb i boli jak cholera ( umieram...
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:41   #2527
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam ale meeega zalamana (( nie wiem co robić bo usunął mi ząb i boli jak cholera ( umieram...
ooo kurcze a nie dał Ci znieczulenia ?
Wspólczuje bolu

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-27, 21:44   #2528
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
ooo kurcze a nie dał Ci znieczulenia ?
Wspólczuje bolu
Dal dal i jak wyrywał to nie bolalo a teraz nie moge wytrzymać bo znieczulenie puszcza... A nie wiem czy jest sens brać apap...
Stary 2015-04-27, 21:45   #2529
12mu05
Rozeznanie

Siemka mamusie
Wtrace swoje 5groszy apropo pieluszek ja juz nigdy nie bede kupowala na zapas bo juniorowi wczesniej schomikowalam i koniec koncow za szybko mi wyrastal i kilka opakowan musialam podarowac w spadku ale on waga ciezka od samego poczatku nnno i my caly czas na Pampersach jedziemy

A tak w ogole to my w koncu mamy normalne ogrzewanie hihi akurat dziala jak 25 st na plusie hih ale za to cieplusie podlogi sa super dla Juniora on jeszcze jest dzieckiem podlogowym

No i dzwonili z kliniki ze cukier graniczny i musze jutro isc na to 2ha badanie... blleeee
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:46   #2530
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Dal dal i jak wyrywał to nie bolalo a teraz nie moge wytrzymać bo znieczulenie puszcza... A nie wiem czy jest sens brać apap...
Ale tą jedynke ci wyrwal??
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:49   #2531
Anev0
Zakorzenienie

http://www.ebay.com/itm/Infant-Baby-...item58c36d54ad

śliczne dla córeczki

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-27, 21:49   #2532
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
jak to ci usunął ? jedynkę? apap możesz wziąć nawet 2 tabletki na raz...
Stary 2015-04-27, 21:50   #2533
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Może sijj kostkę lodu troche ukoi ból

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-27, 21:54   #2534
asienka_182
Rozeznanie

...
Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Ale tą jedynke ci wyrwal??
No masakra... Jestem strasznie zalamana bo myslalam ze da sie cos zrobić... A on mi powiedział ze najlepiej by bylo gdyby skończył go robic po urodzeniu bo nie może mi zrobić przeswietlenia a korzenia mi nie wyrywał żeby można bylo ten zab zaś wkleić... I powiedział że narazie nie ma pomysłu na tego zęba ze mam zadzwonic po weekendzie bo musi zobaczyć jak nie bedzie krwawil...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
jak to ci usunął ? jedynkę? apap możesz wziąć nawet 2 tabletki na raz...
Usunął bo byla martwa i peknieta....
Stary 2015-04-27, 21:56   #2535
roxana_lu
Zakorzenienie

Ale czekaj czekaj czekaj... Masz usunięta jedynkę... A Twoj lekarz mowi, ze nie ma na niego pomysłu? Nie wolałas skonsultować tego z jakimś innym dentysta ?
Troche kiepsko to wyglada... Bo skoro korzeń nie usunięty to i nic innego wstawić nie mozna tak?

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:56   #2536
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Może sijj kostkę lodu troche ukoi ból
No właśnie przeszkadza mi zimna bo mi reaguje czy cos sama nie wiem...
Stary 2015-04-27, 21:57   #2537
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
...

No masakra... Jestem strasznie zalamana bo myslalam ze da sie cos zrobić... A on mi powiedział ze najlepiej by bylo gdyby skończył go robic po urodzeniu bo nie może mi zrobić przeswietlenia a korzenia mi nie wyrywał żeby można bylo ten zab zaś wkleić... I powiedział że narazie nie ma pomysłu na tego zęba ze mam zadzwonic po weekendzie bo musi zobaczyć jak nie bedzie krwawil...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

ale to bez korzenia ci wyrwał? To tak się da?
Kochana mi lekarka tez przeciwbolowo proponowała trzymać chłodną wodę w ustach i wypluwać. I tak jak napisałam apap... nawet 2 na raz jak weźmiesz to nic się nie stanie.
Stary 2015-04-27, 21:59   #2538
roxana_lu
Zakorzenienie

Kochana Racja, zarzyj Apap... No i jesli Ci mocno krwawi to nie kładź sie na równo tylko daj wyżej głowę co bys krwotoku nie dostała

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-27, 22:00   #2539
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Ale czekaj czekaj czekaj... Masz usunięta jedynkę... A Twoj lekarz mowi, ze nie ma na niego pomysłu? Nie wolałas skonsultować tego z jakimś innym dentysta ?
Troche kiepsko to wyglada... Bo skoro korzeń nie usunięty to i nic innego wstawić nie mozna tak?
Teoretycznie moze wstawić przez to zostawił korzeń tylko ja mam ciasny zgryz i jedynki mi wchodzily do środka i ciężko mu tam wymyśleć teraz bo nie wie jak ten korzeń wygląda od środka czy jest wyleczony czy nie i mówi ze on mi teraz bez prześwietlenia wlozy implant czy cos tam a zaś sie okaże ze ten korzeń jednak trzeba bylo robic i mnie bedzie bolec... Wiec przez to mam zadzwonic po weekendzie jak nie będzie krwawić i cos wymyśli zastępczego..
Stary 2015-04-27, 22:00   #2540
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
skonsultować o 21 raczej nie miała by z kim jedynie pogotowie dentystyczne zostaje... Tylko dziwi mnie że zostawił jej korzeń... bo niby po co? Chyba że chce go ,,naciągać,, i na nim zbudować ząb... no to ok... Mój znajomy tak miał... Nawalił się spadł ze schodów i wybił górn jedynki i dwójki... Chodził w szynie która naciągała mu korzenie i potem nadbudowali na nich ząb... może o to chodzi... ale koszt kilkanaście tysięcy więc może by zapytał najpierw czy ją stac a nie gadać że pomysłu nie ma...
Stary 2015-04-27, 22:01   #2541
Acka
Rozeznanie

Cytat:
...

Wspolczuje..ale ze nie bylo innego wyjscia..Teraz jestes dziewczyna bez zeba na przedzie
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 22:02   #2542
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Kochana Racja, zarzyj Apap... No i jesli Ci mocno krwawi to nie kładź sie na równo tylko daj wyżej głowę co bys krwotoku nie dostała
A nie krwawi mi juz.. Na szczęście
A można bo mowil ze tak głupio w młodym wieku żeby protezę robic jak spróbuje jeszcze uratować czy cos tam bylam w takim stresie ze i tak polowy nie pamiętam co do mnie mowil...
Stary 2015-04-27, 22:04   #2543
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

A można bo mowil ze tak głupio w młodym wieku żeby protezę robic jak spróbuje jeszcze uratować czy cos tam bylam w takim stresie ze i tak polowy nie pamiętam co do mnie mowil...

Jedynie co dzis zrób to wyłącz komputer, zarzyj Apap i sie połóż, spróbuj zasnąć. Stres szkodzi maluszkowi wiec teraz odpoczywaj a jutro sie na spokojnie bedziesz zastanawiać co i jak dzis i tak juz nic nie wymyślisz

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-27, 22:04   #2544
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
no to prawda, jak da się coś zrobić to niech robi... Bidulko połóż się, odpocznij już...
Stary 2015-04-27, 22:06   #2545
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
skonsultować o 21 raczej nie miała by z kim jedynie pogotowie dentystyczne zostaje... Tylko dziwi mnie że zostawił jej korzeń... bo niby po co? Chyba że chce go ,,naciągać,, i na nim zbudować ząb... no to ok... Mój znajomy tak miał... Nawalił się spadł ze schodów i wybił górn jedynki i dwójki... Chodził w szynie która naciągała mu korzenie i potem nadbudowali na nich ząb... może o to chodzi... ale koszt kilkanaście tysięcy więc może by zapytał najpierw czy ją stac a nie gadać że pomysłu nie ma...

Ja sie tam nie znam bo większych problemów z zębami nie miałam nigdy (odpukac), raz kanałowe leczenie co u mojej dentystki było pestka i bezbolesne i raz wyrywałam siódemkę... A tak to same małe dziurki... Stad tez nie wiem co i jak ale kurczę, ze tak z grubej rury wyrwał dziewczynie tego zęba, zastanawiam sie po prostu czy nie było szans na nic innego... Bo zęba szkoda

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-27, 22:09   #2546
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
no to prawda, jak da się coś zrobić to niech robi... Bidulko połóż się, odpocznij już...
No ja juz leze a pisze z telefonu... Ale faktycznie uciekam moze uda mi sie zasnąć...
Dobranoc mamuśki

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Ja sie tam nie znam bo większych problemów z zębami nie miałam nigdy (odpukac), raz kanałowe leczenie co u mojej dentystki było pestka i bezbolesne i raz wyrywałam siódemkę... A tak to same małe dziurki... Stad tez nie wiem co i jak ale kurczę, ze tak z grubej rury wyrwał dziewczynie tego zęba, zastanawiam sie po prostu czy nie było szans na nic innego... Bo zęba szkoda
No on byl tak pęknięty ze nie dalo sie go skleic ani nic...
Stary 2015-04-27, 22:12   #2547
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci że ja też odpukać z zębami problemów nie miałam... coś tam zaleczyć trzeba było ale nawet bez znieczulenia się obeszło, zero bólu... Ale to co się dzieje w tej ciąży to przechodzi moje najśmielsze oczekiwania... Jak nie boli to smyra a to plomba pęknie a to sramto i tamto... Słyszałam że w ciąży mogą się psuć zęby ale tak ... jak bym nie leczyła to by mi chyba wypadły wszystkie... Już mam dwie szóstki zrobione, siódemkę, dwie ósemki mam do wyrwania chirurgicznego ale po porodzie, jedynka się przebarwia więc mówi że też trzeba zrobić... Praktycznie co druga wizyta to coś się pojawia nowego.. .

A mówią babcie... Co dziecko to ząb /w sensie że przy każdym jednym dziecku traci się jednego zęba/ - Asia jak widać ,,leci,, od jedynek -to tak żartobliwie kochana nie gniewaj się
Stary 2015-04-27, 22:20   #2548
kasperka
Zakorzenienie

Ja też mialam podobny przypadek ...
Tyle, ze to był ząb na dole i z tyłu.Mialam wypelnienie w nim i mi pękło i razem z nim kawałek
zęba mi pęknął...
Na szczęście nie usunął mi go lekarz, tylko leczył i potem odbudowe na koronie pełnoceramicznej zrobił...
Ale z tego co pamiętam to właśnie prześwietlenie mi robili żeby zobaczyć co i jak ...
Może wlasnie nie dalo sie u asienki nic innego zrobic, bo przeciez przeswietlenia lekarz nie moze zrobic ???

Trzymam kciuki asienka_182 zeby nie bolało juz i mysle, ze jak dentysta dobry to i rozwiazanie znajdzie z pewnoscia

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-04-27 o 22:29 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 22:22   #2549
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Biedna. Strasznie Ci współczuję . Połóż się kochana. Kurcze, ale przecież w ciąży różne rzeczy się zdarzają i jakiś sposób musi być, żeby sprawdzić stan tych korzeni. Ach nie dołuj się tym. Tylko kładź się spać I może jutro skonsultuj się też z innym dentystą.

Ach jaka jestem dziś padnięta. Chyba czas spać.
Czy wiecie gdzie dostanę pajacyka takiego dresowego?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 22:24   #2550
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Biedna. Strasznie Ci współczuję . Połóż się kochana. Kurcze, ale przecież w ciąży różne rzeczy się zdarzają i jakiś sposób musi być, żeby sprawdzić stan tych korzeni. Ach nie dołuj się tym. Tylko kładź się spać I może jutro skonsultuj się też z innym dentystą.

Ach jaka jestem dziś padnięta. Chyba czas spać.
Czy wiecie gdzie dostanę pajacyka takiego dresowego?
W h&m widzialam
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości