|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
Jutro ide zrobic badanie mocz tsh i ft4. a tak mi sie niechce
|
|
|
#2522 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kanałowe w ciąży jest na NFZ? Cytat:
Słyszałam też że dziecko przyzwyczaja sie do danej marki pieluch i jak stosuje np Dada to potem po innych może własnie uczulenia dostać... Ale nie wiem ile w tym prawdy. Moja znajoma z kolei sugerując się własnie tym żeby dziecko uczulenia nie miało za każdym razem kupowała inne, co jej w ręce wpadło to kupowała i używała i małej nic nie bylo... Cytat:
paranoja... Cytat:
Cytat:
![]() powodzenia, znieczulenie dostaniesz ... przynajmniej powinnaś... zależy od lekarza. Ja chodzę z informacja od ginekolog że ma dawać... Cytat:
Cytat:
Isabelle_26 śliczne te ciuszki... a te spodenki w truskaweczki Ja byłam z Maja na placu zabaw potem koleżanka wpadła znów się pożalić i dzień zleciał ... No tak jak pisałam, ciepelko zaraz grille odpalimy i wejdzie się tu i będzie pisało z samą sobą...
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
Roxana mój Mały też dziś cały dzień jest aktywny bardzo. kopie, wierci się cały dzień. I też dziś jakiś taki ciężki dzień mam. może to od pogody. ale jak masz się niepotrzebnie martwić to lepiej zadzwoń i idź do lekarza, żebyś się nie stresowała kolejny dzień
![]() No jakiś spadek aktywności na forum. Ale pewnie wszystkie albo odpoczywają albo korzystają z pogody
|
|
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gin twierdzi że nie powinna bo cytryna nie zaburza wyniku...---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
ale bylo super, Maja w krótkich spodenkach latała po placu zabaw, ludzie w krótkimi rękawkami na spacerach...
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przedemną też to badanie mysle że dostane skierowanie, oby mnie tylko dwa razy kuli a nie trzyod 24 tygodnia zalecają krzywą
|
|
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam ale meeega zalamana
(( nie wiem co robić bo usunął mi ząb i boli jak cholera ( umieram...
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspólczuje bolu
|
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
Siemka mamusie
Wtrace swoje 5groszy apropo pieluszek ja juz nigdy nie bede kupowala na zapas bo juniorowi wczesniej schomikowalam i koniec koncow za szybko mi wyrastal i kilka opakowan musialam podarowac w spadku ale on waga ciezka od samego poczatku nnno i my caly czas na Pampersach jedziemy A tak w ogole to my w koncu mamy normalne ogrzewanie hihi akurat dziala jak 25 st na plusie hih ale za to cieplusie podlogi sa super dla Juniora on jeszcze jest dzieckiem podlogowym ![]() No i dzwonili z kliniki ze cukier graniczny i musze jutro isc na to 2ha badanie... blleeee |
|
|
|
#2530 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ebay.com/itm/Infant-Baby-...item58c36d54ad
śliczne dla córeczki
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
jak to ci usunął ? jedynkę? apap możesz wziąć nawet 2 tabletki na raz...
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Może sijj kostkę lodu troche ukoi ból
|
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
...No masakra... Jestem strasznie zalamana bo myslalam ze da sie cos zrobić... A on mi powiedział ze najlepiej by bylo gdyby skończył go robic po urodzeniu bo nie może mi zrobić przeswietlenia a korzenia mi nie wyrywał żeby można bylo ten zab zaś wkleić... I powiedział że narazie nie ma pomysłu na tego zęba ze mam zadzwonic po weekendzie bo musi zobaczyć jak nie bedzie krwawil...
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Usunął bo byla martwa i peknieta.... |
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czekaj czekaj czekaj... Masz usunięta jedynkę... A Twoj lekarz mowi, ze nie ma na niego pomysłu? Nie wolałas skonsultować tego z jakimś innym dentysta ?
Troche kiepsko to wyglada... Bo skoro korzeń nie usunięty to i nic innego wstawić nie mozna tak?
|
#2536 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana mi lekarka tez przeciwbolowo proponowała trzymać chłodną wodę w ustach i wypluwać. I tak jak napisałam apap... nawet 2 na raz jak weźmiesz to nic się nie stanie.
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana Racja, zarzyj Apap... No i jesli Ci mocno krwawi to nie kładź sie na równo tylko daj wyżej głowę co bys krwotoku nie dostała
|
#2539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
skonsultować o 21 raczej nie miała by z kim jedynie pogotowie dentystyczne zostaje... Tylko dziwi mnie że zostawił jej korzeń... bo niby po co? Chyba że chce go ,,naciągać,, i na nim zbudować ząb... no to ok... Mój znajomy tak miał... Nawalił się spadł ze schodów i wybił górn jedynki i dwójki... Chodził w szynie która naciągała mu korzenie i potem nadbudowali na nich ząb... może o to chodzi... ale koszt kilkanaście tysięcy więc może by zapytał najpierw czy ją stac a nie gadać że pomysłu nie ma...
|
#2541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A można bo mowil ze tak głupio w młodym wieku żeby protezę robic jak spróbuje jeszcze uratować czy cos tam bylam w takim stresie ze i tak polowy nie pamiętam co do mnie mowil... |
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie co dzis zrób to wyłącz komputer, zarzyj Apap i sie połóż, spróbuj zasnąć. Stres szkodzi maluszkowi wiec teraz odpoczywaj
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie tam nie znam bo większych problemów z zębami nie miałam nigdy (odpukac), raz kanałowe leczenie co u mojej dentystki było pestka i bezbolesne i raz wyrywałam siódemkę... A tak to same małe dziurki... Stad tez nie wiem co i jak ale kurczę, ze tak z grubej rury wyrwał dziewczynie tego zęba, zastanawiam sie po prostu czy nie było szans na nic innego... Bo zęba szkoda
|
|
#2546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobranoc mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mówią babcie... Co dziecko to ząb /w sensie że przy każdym jednym dziecku traci się jednego zęba/ - Asia jak widać ,,leci,, od jedynek -to tak żartobliwie kochana nie gniewaj się
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mialam podobny przypadek ...
Tyle, ze to był ząb na dole i z tyłu.Mialam wypelnienie w nim i mi pękło i razem z nim kawałek zęba mi pęknął... Na szczęście nie usunął mi go lekarz, tylko leczył i potem odbudowe na koronie pełnoceramicznej zrobił... Ale z tego co pamiętam to właśnie prześwietlenie mi robili żeby zobaczyć co i jak ... Może wlasnie nie dalo sie u asienki nic innego zrobic, bo przeciez przeswietlenia lekarz nie moze zrobic ??? Trzymam kciuki asienka_182 zeby nie bolało juz i mysle, ze jak dentysta dobry to i rozwiazanie znajdzie z pewnoscia Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-27 o 22:29 Powód: Blad |
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I może jutro skonsultuj się też z innym dentystą.Ach jaka jestem dziś padnięta. Chyba czas spać. Czy wiecie gdzie dostanę pajacyka takiego dresowego? |
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

ja leczyłam zęba kanałowo, ale kilka lat temu i pamiętam, że bez znieczulenia się nie obeszło... ale wiesz, to wszystko zależy też od stopnia wytrzymałości na ból... ja wytrzymała nie jestem, tym bardziej, jak mam kontakt z dentystą... 
Tym bardziej, że ja ostatnio dla siebie kupiłam płyn do higieny intymnej właśnie z Ziaja i jestem bardzo zadowolona
paranoja...
noooo nie !!
takie gaduły były a teraz kilka postów dziennie 

-to tak żartobliwie kochana nie gniewaj się