![]() |
#151 |
przyczajona tygrysica
|
Dot.: Koniec z obcinaniem i podcinaniem włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
w wypadku wizyty u fryzjerki- fryzjerce lamiemy nozyczki a delikwentce reke/palec/zabieramy chomika czy cos tego typu, nie zebysmy sie mialy zastraszac czy cos :P
![]() |
#154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#155 |
BAN stały
|
Hej ja Też lubię podcinać włosy... ale to polega na tym, że tylko rozdwojone końcówki, chciałam się ich pozbyć byłam w lutym u fryzjera i dość krórko mnie obcięła.. aż do teraz zapuszczałam włosy... no niby mi dość dużo urosły... ale przez ten cały czas podcinałam rozdwojone końcówki ! Ja to tez robiłam, bo jakby tak się uzależniłam i lubiałam to robić. Ale znowu ale wiem powtarzam sie włosy okropnie wyglądały (chociaż były dosyć długie) Miałam strasznie cienkie końcówki, aż wkońcu nadeszła pora się troszkę podciąć... ale wciąż ta fryzjerka kazala mi czekac i czekac... a do innej nie chciałam iść więc dałam się wreszcie obciąć mamie ! I zamiast 2cm... obcięłam mi 7, 8... wszystkie te cienkie końcóki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapuszczaj, odżywiaj, nie prasuj i jak najmniej suszarki, a jednocześnie regularnie podcinaj to, co najbardziej zniszczone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu znam osoby, które zapuszczają i za nic nie podetną końcówek, mimo, że wyglądają one jak słomiane wiechcie, suche, rozdwojone, matowe. Uważam, że lepiej od czasu do czasu podciąć zniszczone włosy niż na siłę "zapuszczać" i trzymać się długich włosów. To tylko moje zdanie, ale jeśli włosy są matowe, sianowate, zniszczonem, suche i porozdwajane, to nieważne jak będą długie- - nie będą ładne. Lepiej mieć krótsze = do ramion zamiast do pasa, a lśniące, błyszczące i mocne, ze zdrowym kolorem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Hmmm no dla mnie (jak w podpisie) 10 cm jest kwestią normalnego wyglądu
![]() Nieźle byłoby mieć już włosy sporo za ramiona, że jak się te 10 cm obciacha, to i tak nie będą krótsze niż do ramion... eyeslash93 - jeśli masz i tak dość długie włosy, zetnij. Jeśli nie, zetnij chociaż 5 cm, za pół roku kolejne 5, intensywnie odżywiaj, wyrzeknij się suszarki, prostownicy itp., ewentualnie raz na ruski rok na specjalne okazje ![]()
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
owszem owszem ... niemniej jednak temat mówi sam za siebie [koniec!]
ja niestety zostałam zmuszona do obcięcia 20 cm włosów z powodu pofarbowania ich rok temu [teraz mam już naturalne] no i cóż mogę powiedzieć są teraz o niebo zdrowsze tylko ta długość zupełnie do mnie nie pasuje ![]() ![]() p.s. ... nie wybrażam sobie jakbym miała zapuścić włosy do dawnej długości podcinając je teraz np. co 2 miesiące ... stały by mi w miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
No ja jak zapuszczam to po prostu nie ścinam, nie ma u mnie czegoś takiego jak podcinanie, podetnę jak będą już długie, żeby miały kształt i lepiej się układały...
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
czy was tez tak denerwuja dziewczyny co zapuszczają włosy i wciąż w warkocza je plota,albo koka. Kurcze nie po to się zapuszcza włosy, żeby je chować, tylko, żeby się nimi cieszyć!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
przyczajona tygrysica
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę się zebrać w sobie i jednak kupić tego WAXa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie wyobrażam, bo z totalnej chłopczycy - ok. 2cm długości włosów zapuściłam do długości mniej więcej łopatek obcinając mniej więcej co miesiąc, dwa włosy, żeby nie wyglądac jak "idź stąd i nie wracaj", bo rosnące włosy są bezkształtne, a ja chcę wyglądać dobrze zawsze - niezależnie od tego czy zapuszczam włosy czy nie. Czasami to było tylko wycieniowanie włosów na karku, żeby sie nie puszyły, czasami wystrzępienie grzywki, żeby fryzura miała formę i kształt zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja przez ostatnie kilka lat nosiłam włosy za łopatki [raz za biust] które zapuściłam przy podcinaniu końcówek raz na 7 m-cy nie częściej i w ogóle się nie niszczyły ... do farbowania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Przyznaję, mi włosy rosną dość szybko - niezależnie od długości jest to conajmniej 2cm miesięcznie, a jak biorę jakieś silici czy inne, to do fryzjera co 3 tygodnie, bo wyglądam jak kocmołuch, bo jeszcze więcej rosną, ale to rzeczywiście mam od zawsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
BAN stały
|
![]()
Hej dzięki... strasznie cięgle mnie kusi do nożyczek, aby te końcówki rozdwojonych pozbyć... :P Ale postaram sie wytrzymać, u mnie tak nie widać zniszczonych włosów. Teraz mam o niebo lepsze ! Kiedys strasznie je męczyłam suszarką prawie codzennie myłam, bo inaczej jak masło wyglądały.... czytałam jedank że nie wolno myć ( chociaż w gazetach piszą, "Tłuszczą Ci się włosy, myj codziennie! ") często bo się do tego przyzwyczajają... Narazie zainwestowałam w tego waxa :P Ile go trzymacie na głowie ? Zanim spłuczecie jesli ktos tu uzywa i czy uzywacie pozniej dtugi raz szamponu ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Jakbym widziała siebie. Lustro, nożyczki i trochę fantazji w głowie = dziwna wystrzepiona fryzura wszystko po to aby się układała, potem to kwestia wyrównywania :P i tak w kółko. Do fryzjera nie pójdę bo mam uraz, kiedyś chciałam aby mnie ścięła na krótko z asymetryczną grzywką to ta wyszarpała mi połowę włosów, zrobiła grzywkę bardzo krótką wyglądałam jak koralgol. Wolę sama w domu sobie przyciąć włosy bo mam wizję fryzury a to, ze się nie uda to pal licho. Odrosną. Od 6 lat chce zapuścić, mam nadzieję, że mi się uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też już dawno temu straciłam zaufanie do fryzjerów, bo jeszcze nigdy nie obcięto mnie tak, jak tego chciałam ![]() ![]() Sama teraz zapuszczam swoje kłaczki i póki co nieźle mi idzie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Lacallie dziękuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
przyczajona tygrysica
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Coś w tym jest... ja ścięłam moje włosy... w imię zapuszczania... i w ogóle, jak myślę o długich włosach, to widzę, jak źle ścięte są moje, i mam ochotę na "podrównywanie"
![]() ![]()
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
Ja mam włosy do ucha tak bardzo bym chciała mieć przynajmiej włosy jak na moim avatarku
![]() Trzymajcie za mnie, kciuki , ![]() już od paru lat niemoge się zmobilizować zawzinam się i w jednej sekundzie dzwonie do znajomej fryzjerki zawsze wpada i ciacha te moje włosy ,jak tylko chcę. Ale ostatnio jak była oznajmiłam jej że już napewno nie obetnę teraz to nawet do niej nie zadzwonę bo mi będzie wstyd że tak się zapierałam że to koniec,teraz już zapuszczam,,,, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
Jeśli by podcinać włosy,ciągle wyrównywać fryzurę ,to w ciągu 2 lat można by było z krótkich włosów zapuścić włosy do ramion albo jeszcze krótsze. Trzeba przeboleć okres zapuszczania, bo i tak jeśli juz będzie sie miało długie włosy, to trzeba będzie je obciąć,żeby miały jakiś kształt.Końcówkami sie nie przejmuję, bo po odżywkach są w lepszym stanie, przed zapuszczaniem pozbyłam sie jednak ogromnej ilości włosów zniszczonych rozjaśnianiem.Poza tym mam taką strukture włosa,że na całej długości jest w porządku, a końcówki prosto po wizycie u fryzjera zawsze wygladają jakbym u niego nie była.Żeby były idealne, piękne i zdrowo wyglądające musiałabym ściąć sie na jeżyka a i tak idąc dalej tym tokiem rozumowania - najlepiej by było gdybym ścięła się na łyso.
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
dołączam się do akcji
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() wybacz, ale słowo "trójkąt" (w skojarzeniu z moimi włosami) doprowadza mnie do szału ![]() ![]() Co gorsze, chyba nie wytrzymam i pójdę do fryzjera obciąć z 5 cm bo za Chiny ludowe te włosy nie chcą mi się przy takim cieniowaniu układać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
Kurcze,a le mnie wczoraj naszła ochota aby ściąć włosy...wtenczas pomyślałam sobie o tym wątku i o pięknych, długich kudełkach jakie chce zapuścić. Pomogło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.