Koniec z obcinaniem i podcinaniem włosów - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-26, 21:17   #151
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK
Dot.: Koniec z obcinaniem i podcinaniem włosów

Cytat:
Napisane przez Zuziku Pokaż wiadomość
a niech ktoras sie sprobuje podciac, to wspolnie ja znajdziemy i polamiemy jej te nozyczki!!
Nawet fryzjerce?
FK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 21:30   #152
Morganah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
to oszustwo!! ja podcięłam włosy w nów a nie podczas pełni i to nie będzie fair!! z reszta moje włosy stoją w miejscu i są nierównej długości i żebyście wiedziały, że pokarze się Wam za pół roku z włosami dłuższymi o całe 3 cm jak podejrzewam
no coś Ty! ja nie wierzę w te wszystkie zabobony i ty też nie powinnaś ... grunt to pozytywne myślenie polecam tzw. 'zapuszczanie siłą woli' u mnie zaczęło się sprawdzać a też miewałam momenty że wydawało mi się że nie rosną
Morganah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 21:34   #153
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

w wypadku wizyty u fryzjerki- fryzjerce lamiemy nozyczki a delikwentce reke/palec/zabieramy chomika czy cos tego typu, nie zebysmy sie mialy zastraszac czy cos :P
Stary 2007-08-26, 21:53   #154
scarlettmonroe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Morganah Pokaż wiadomość
no coś Ty! ja nie wierzę w te wszystkie zabobony i ty też nie powinnaś ... grunt to pozytywne myślenie polecam tzw. 'zapuszczanie siłą woli' u mnie zaczęło się sprawdzać a też miewałam momenty że wydawało mi się że nie rosną
Codziennie rano i wieczorem będę odmawiać zaklęcie: "włosy rosną,rosną,są coraz dłuzsze...Sięgają za łopatki, zbliżają się do połowy pleców,są już do pasa..." A najlepiej to poproszę kogoś by codziennie wprowadzał mnie w hipnotyczny trans Obym tylko nie przesadziła i nie wylądowała za chwilę w Teleexpresie jako posiadaczka najdłuższych włosów w krajuNajważniejsze jest być dobrej myśli - musi się udać

scarlettmonroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 09:25   #155
eyelash93
BAN stały

Hej ja Też lubię podcinać włosy... ale to polega na tym, że tylko rozdwojone końcówki, chciałam się ich pozbyć byłam w lutym u fryzjera i dość krórko mnie obcięła.. aż do teraz zapuszczałam włosy... no niby mi dość dużo urosły... ale przez ten cały czas podcinałam rozdwojone końcówki ! Ja to tez robiłam, bo jakby tak się uzależniłam i lubiałam to robić. Ale znowu ale wiem powtarzam sie włosy okropnie wyglądały (chociaż były dosyć długie) Miałam strasznie cienkie końcówki, aż wkońcu nadeszła pora się troszkę podciąć... ale wciąż ta fryzjerka kazala mi czekac i czekac... a do innej nie chciałam iść więc dałam się wreszcie obciąć mamie ! I zamiast 2cm... obcięłam mi 7, 8... wszystkie te cienkie końcóki No długo rozpaczałam... ale jak myślicie lepiej zapuszczać zdrowe włosy odrazu czy zniszczone i stopniowo wyrównywać ?
eyelash93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 09:49   #156
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyelash93 Pokaż wiadomość
ale jak myślicie lepiej zapuszczać zdrowe włosy odrazu czy zniszczone i stopniowo wyrównywać ?
Może będę bezlitosna, ale uważam, że lepiej mieć 10 cm krótsze, ale zdrowe i lśniące, mocne włosy, niż długaśne, a suche, zniszczone, rozdwojone włosy...
Zapuszczaj, odżywiaj, nie prasuj i jak najmniej suszarki, a jednocześnie regularnie podcinaj to, co najbardziej zniszczone.
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 10:29   #157
Morganah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Może będę bezlitosna, ale uważam, że lepiej mieć 10 cm krótsze, ale zdrowe i lśniące, mocne włosy, niż długaśne, a suche, zniszczone, rozdwojone włosy...
Zapuszczaj, odżywiaj, nie prasuj i jak najmniej suszarki, a jednocześnie regularnie podcinaj to, co najbardziej zniszczone.
no tak ale z drugiej strony nie każdemu pasują krótkie włosy a 10 cm to jakby nie patrzeć dosyć sporo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-27, 10:34   #158
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale z drugiej strony nie każdemu pasują krótkie włosy a 10 cm to jakby nie patrzeć dosyć sporo
O jejku! Nie chodziło mi o obcinanie włosów o 10 cm od razu!
Po prostu znam osoby, które zapuszczają i za nic nie podetną końcówek, mimo, że wyglądają one jak słomiane wiechcie, suche, rozdwojone, matowe. Uważam, że lepiej od czasu do czasu podciąć zniszczone włosy niż na siłę "zapuszczać" i trzymać się długich włosów.
To tylko moje zdanie, ale jeśli włosy są matowe, sianowate, zniszczonem, suche i porozdwajane, to nieważne jak będą długie- - nie będą ładne. Lepiej mieć krótsze = do ramion zamiast do pasa, a lśniące, błyszczące i mocne, ze zdrowym kolorem...
Stary 2007-08-27, 10:37   #159
Agatin-K
Zadomowienie

Hmmm no dla mnie (jak w podpisie) 10 cm jest kwestią normalnego wyglądu chociaż wystarczy i 5, aby było znośnie.

Nieźle byłoby mieć już włosy sporo za ramiona, że jak się te 10 cm obciacha, to i tak nie będą krótsze niż do ramion...

eyeslash93 - jeśli masz i tak dość długie włosy, zetnij. Jeśli nie, zetnij chociaż 5 cm, za pół roku kolejne 5, intensywnie odżywiaj, wyrzeknij się suszarki, prostownicy itp., ewentualnie raz na ruski rok na specjalne okazje
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 11:02   #160
Morganah
Raczkowanie

owszem owszem ... niemniej jednak temat mówi sam za siebie [koniec!]

ja niestety zostałam zmuszona do obcięcia 20 cm włosów z powodu pofarbowania ich rok temu [teraz mam już naturalne] no i cóż mogę powiedzieć są teraz o niebo zdrowsze tylko ta długość zupełnie do mnie nie pasuje ale to dodatkowo mnie determinuje

p.s. ... nie wybrażam sobie jakbym miała zapuścić włosy do dawnej długości podcinając je teraz np. co 2 miesiące ... stały by mi w miejscu
Stary 2007-08-27, 11:19   #161
Agatin-K
Zadomowienie

No ja jak zapuszczam to po prostu nie ścinam, nie ma u mnie czegoś takiego jak podcinanie, podetnę jak będą już długie, żeby miały kształt i lepiej się układały... echh, chciałabym już ładne mieć...
Stary 2007-08-27, 11:20   #162
doomka
Raczkowanie

GG do doomka

czy was tez tak denerwuja dziewczyny co zapuszczają włosy i wciąż w warkocza je plota,albo koka. Kurcze nie po to się zapuszcza włosy, żeby je chować, tylko, żeby się nimi cieszyć!
doomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 11:28   #163
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Cytat:
Napisane przez doomka Pokaż wiadomość
czy was tez tak denerwuja dziewczyny co zapuszczają włosy i wciąż w warkocza je plota,albo koka. Kurcze nie po to się zapuszcza włosy, żeby je chować, tylko, żeby się nimi cieszyć!
znam dziewczyny, które mają włosy do połowy pleców, odżywkują, nie suszą, dbają o nie bardzo i... nigdy nie widziałam ich w rozpuszczonych włosach... Rozumiem czasem spiąć, związać, ale nie non stop...

Muszę się zebrać w sobie i jednak kupić tego WAXa...
Stary 2007-08-27, 11:34   #164
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
p.s. ... nie wybrażam sobie jakbym miała zapuścić włosy do dawnej długości podcinając je teraz np. co 2 miesiące ... stały by mi w miejscu
Ja sobie wyobrażam, bo z totalnej chłopczycy - ok. 2cm długości włosów zapuściłam do długości mniej więcej łopatek obcinając mniej więcej co miesiąc, dwa włosy, żeby nie wyglądac jak "idź stąd i nie wracaj", bo rosnące włosy są bezkształtne, a ja chcę wyglądać dobrze zawsze - niezależnie od tego czy zapuszczam włosy czy nie. Czasami to było tylko wycieniowanie włosów na karku, żeby sie nie puszyły, czasami wystrzępienie grzywki, żeby fryzura miała formę i kształt zawsze.
Stary 2007-08-27, 12:10   #165
Laity
Wtajemniczenie

Cool Dot.: Koniec z obcinaniem i podcinaniem włosów

Cytat:
Mam pomysł ... za pół roku pochwalmy się tu efektami życia bez podcinania i obcinania [postawmy na kompleksową pielęgnację !!! ] ... co Wy na to? [taki dodatkowy bodziec do zapuszczania ]
Cytat:
joł! good idea!
ale do tego czasu bedziemy sie tu wkur.wiac spamowaniem tego watku, zeby motywowac sie na biezaco ;*
Cytat:
a niech ktoras sie sprobuje podciac, to wspolnie ja znajdziemy i polamiemy jej te nozyczki!!
Dobry pomysł Ja ciągle ze sobą walczę i jeżeli usiedzę na tyłku do końca września bez podcinania, to będzie ogromny sukces...

Laity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 12:30   #166
Morganah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja sobie wyobrażam, bo z totalnej chłopczycy - ok. 2cm długości włosów zapuściłam do długości mniej więcej łopatek obcinając mniej więcej co miesiąc, dwa włosy, żeby nie wyglądac jak "idź stąd i nie wracaj", bo rosnące włosy są bezkształtne, a ja chcę wyglądać dobrze zawsze - niezależnie od tego czy zapuszczam włosy czy nie. Czasami to było tylko wycieniowanie włosów na karku, żeby sie nie puszyły, czasami wystrzępienie grzywki, żeby fryzura miała formę i kształt zawsze.
niestety nie każdemu włosy rosną szybko to sprawa genetyczna .. mojej mamie np. włosy zatrzymały się na jednej długości i dalej już nie rosły ...

ja przez ostatnie kilka lat nosiłam włosy za łopatki [raz za biust] które zapuściłam przy podcinaniu końcówek raz na 7 m-cy nie częściej i w ogóle się nie niszczyły ... do farbowania teraz chcę do nich szybko wrócić bo najlepiej się w nich czułam ... bardzo krótkie włosy u mnie np. odpadają ze względu na wzrost i kształt twarzy
Stary 2007-08-27, 12:34   #167
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie każdemu włosy rosną szybko to sprawa genetyczna
Przyznaję, mi włosy rosną dość szybko - niezależnie od długości jest to conajmniej 2cm miesięcznie, a jak biorę jakieś silici czy inne, to do fryzjera co 3 tygodnie, bo wyglądam jak kocmołuch, bo jeszcze więcej rosną, ale to rzeczywiście mam od zawsze...
Stary 2007-08-27, 16:23   #168
eyelash93
BAN stały

Thumbs down Dot.: Koniec z obcinaniem i podcinaniem włosów

Hej dzięki... strasznie cięgle mnie kusi do nożyczek, aby te końcówki rozdwojonych pozbyć... :P Ale postaram sie wytrzymać, u mnie tak nie widać zniszczonych włosów. Teraz mam o niebo lepsze ! Kiedys strasznie je męczyłam suszarką prawie codzennie myłam, bo inaczej jak masło wyglądały.... czytałam jedank że nie wolno myć ( chociaż w gazetach piszą, "Tłuszczą Ci się włosy, myj codziennie! ") często bo się do tego przyzwyczajają... Narazie zainwestowałam w tego waxa :P Ile go trzymacie na głowie ? Zanim spłuczecie jesli ktos tu uzywa i czy uzywacie pozniej dtugi raz szamponu ? A może ktoś poradziłbby mi jakąś domową maseczkę ? heh :P Pozdro pomocy :d mam kopmleksy :P he
eyelash93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 16:44   #169
Margaret90
Rozeznanie

Jakbym widziała siebie. Lustro, nożyczki i trochę fantazji w głowie = dziwna wystrzepiona fryzura wszystko po to aby się układała, potem to kwestia wyrównywania :P i tak w kółko. Do fryzjera nie pójdę bo mam uraz, kiedyś chciałam aby mnie ścięła na krótko z asymetryczną grzywką to ta wyszarpała mi połowę włosów, zrobiła grzywkę bardzo krótką wyglądałam jak koralgol. Wolę sama w domu sobie przyciąć włosy bo mam wizję fryzury a to, ze się nie uda to pal licho. Odrosną. Od 6 lat chce zapuścić, mam nadzieję, że mi się uda

Margaret90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-27, 19:42   #170
lacallie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margaret90 Pokaż wiadomość
Jakbym widziała siebie. Lustro, nożyczki i trochę fantazji w głowie = dziwna wystrzepiona fryzura wszystko po to aby się układała, potem to kwestia wyrównywania :P i tak w kółko. Do fryzjera nie pójdę bo mam uraz, kiedyś chciałam aby mnie ścięła na krótko z asymetryczną grzywką to ta wyszarpała mi połowę włosów, zrobiła grzywkę bardzo krótką wyglądałam jak koralgol. Wolę sama w domu sobie przyciąć włosy bo mam wizję fryzury a to, ze się nie uda to pal licho. Odrosną. Od 6 lat chce zapuścić, mam nadzieję, że mi się uda

Ja też już dawno temu straciłam zaufanie do fryzjerów, bo jeszcze nigdy nie obcięto mnie tak, jak tego chciałam Obecnie, w razie potrzeby, włosy podcina mi mama i jestem zawsze zadowolona
Sama teraz zapuszczam swoje kłaczki i póki co nieźle mi idzie Trzymam za Ciebie kciuki Margaret...na pewno uda Ci się zapuścić włoski...z taką grupą wsparcia (patrz wyżej) to byłby cud gdyby Ci się nie udało Pozdrawiam!
lacallie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 19:43   #171
Margaret90
Rozeznanie

Lacallie dziękuję Tobie też wytrwałości życzę Uda nam się uda

Stary 2007-08-27, 19:54   #172
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Cytat:
Napisane przez Margaret90 Pokaż wiadomość
Lacallie dziękuję Tobie też wytrwałości życzę Uda nam się uda

Uwieeeeeelbiam oglądać długie piękne włosy
Mam nadzieję, ze za kilka lat będę mogła tak samo oglądać swoje
Stary 2007-08-27, 20:01   #173
Morganah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scarlettmonroe Pokaż wiadomość
Codziennie rano i wieczorem będę odmawiać zaklęcie: "włosy rosną,rosną,są coraz dłuzsze...Sięgają za łopatki, zbliżają się do połowy pleców,są już do pasa..." A najlepiej to poproszę kogoś by codziennie wprowadzał mnie w hipnotyczny trans Obym tylko nie przesadziła i nie wylądowała za chwilę w Teleexpresie jako posiadaczka najdłuższych włosów w krajuNajważniejsze jest być dobrej myśli - musi się udać
hehe właśnie o to chodzi żeby o tym tak nie myśleć a jednocześnie podświadomie chcieć, trochę to trudne do wytłumaczenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-27, 20:29   #174
Agatin-K
Zadomowienie

Coś w tym jest... ja ścięłam moje włosy... w imię zapuszczania... i w ogóle, jak myślę o długich włosach, to widzę, jak źle ścięte są moje, i mam ochotę na "podrównywanie" to działa tak samo, jak myślenie o odchudzaniu, patrzenie na wałeczki tłuszczu itp., od razu idę do lodówki w przypływie głodu
Stary 2007-08-27, 20:43   #175
donaticzka
Rozeznanie

Ja mam włosy do ucha tak bardzo bym chciała mieć przynajmiej włosy jak na moim avatarku
Trzymajcie za mnie, kciuki ,
już od paru lat niemoge się zmobilizować zawzinam się i w jednej sekundzie dzwonie do znajomej fryzjerki
zawsze wpada i ciacha te moje włosy ,jak tylko chcę.

Ale ostatnio jak była oznajmiłam jej że już napewno nie obetnę
teraz to nawet do niej nie zadzwonę bo mi będzie wstyd że tak się zapierałam że to koniec,teraz już zapuszczam,,,,
donaticzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 20:59   #176
scarlettmonroe
Rozeznanie

Jeśli by podcinać włosy,ciągle wyrównywać fryzurę ,to w ciągu 2 lat można by było z krótkich włosów zapuścić włosy do ramion albo jeszcze krótsze. Trzeba przeboleć okres zapuszczania, bo i tak jeśli juz będzie sie miało długie włosy, to trzeba będzie je obciąć,żeby miały jakiś kształt.Końcówkami sie nie przejmuję, bo po odżywkach są w lepszym stanie, przed zapuszczaniem pozbyłam sie jednak ogromnej ilości włosów zniszczonych rozjaśnianiem.Poza tym mam taką strukture włosa,że na całej długości jest w porządku, a końcówki prosto po wizycie u fryzjera zawsze wygladają jakbym u niego nie była.Żeby były idealne, piękne i zdrowo wyglądające musiałabym ściąć sie na jeżyka a i tak idąc dalej tym tokiem rozumowania - najlepiej by było gdybym ścięła się na łyso.

Stary 2007-08-27, 21:10   #177
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

dołączam się do akcji ja mam obsesję na punkcie swoich włosów, bez przerwy oglądam końcówki i jak stwierdzę, że są porowate to ciacham a miałabym już takie długie... Ostatni raz podcięłam tydzień temu, wycieniowałam sobie w trójkąt, nie jest może perfekcyjny(chociaż otoczenie nie może się nadziwić jak sobie sama tak sciełam włosy) ale będzie sobie rósł i rósł postanowiłam nie prostować, jedynie grzywkę, będę upinać, cudowac byle korciło, aby podciąć.
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 09:14   #178
Laity
Wtajemniczenie

Cool Dot.: Koniec z obcinaniem i podcinaniem włosów

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
dołączam się do akcji ja mam obsesję na punkcie swoich włosów, bez przerwy oglądam końcówki i jak stwierdzę, że są porowate to ciacham a miałabym już takie długie... Ostatni raz podcięłam tydzień temu, wycieniowałam sobie w trójkąt, nie jest może perfekcyjny(chociaż otoczenie nie może się nadziwić jak sobie sama tak sciełam włosy) ale będzie sobie rósł i rósł postanowiłam nie prostować, jedynie grzywkę, będę upinać, cudowac byle korciło, aby podciąć.
Witamy

wybacz, ale słowo "trójkąt" (w skojarzeniu z moimi włosami) doprowadza mnie do szału

Co gorsze, chyba nie wytrzymam i pójdę do fryzjera obciąć z 5 cm bo za Chiny ludowe te włosy nie chcą mi się przy takim cieniowaniu układać Zostanę rozgrzeszona...?

Laity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 09:34   #179
Margaret90
Rozeznanie

Kurcze,a le mnie wczoraj naszła ochota aby ściąć włosy...wtenczas pomyślałam sobie o tym wątku i o pięknych, długich kudełkach jakie chce zapuścić. Pomogło

Stary 2007-08-28, 10:11   #180
scarlettmonroe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
Witamy

wybacz, ale słowo "trójkąt" (w skojarzeniu z moimi włosami) doprowadza mnie do szału

Co gorsze, chyba nie wytrzymam i pójdę do fryzjera obciąć z 5 cm bo za Chiny ludowe te włosy nie chcą mi się przy takim cieniowaniu układać Zostanę rozgrzeszona...?
Ja np. jestem na takim etapie zapuszczania,że włosy wywijają się każdy w inna stronę(górna warstwa),a w połączeniu z dolną warstwą mam coś bardzo dziwnego na głowie.Albo długo długo je układam albo spinam by wyjść do ludzi.Ale nie poddaję się, trochę pocierpię, bo wiem,że jak już będą dłuższe nie będzie takiego wielkiego problemu.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości