izotek - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-27, 21:20   #3931
doorka_96
Raczkowanie

GG do doorka_96
Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Robiłaś badania ALAT I ASPAT, żeby ocenić jak wątroba się miewa? :P

Może jestem paranoiczką, ale były przypadki, gdzie dziewczyna dostała zapaści a druga coś na zasadzie ataku padaczkowego i jakoś tak uznałam, że nawet jeśli to były jakieś pojedyncze przypadki to wolę nie kusić losu i też nie robić kłopotu ludziom dookoła. Zrezygnowałam po prostu z alko na czas kuracji i tyle.

To mnie trochę wystraszyłas postanowię o9graniczyć jakoś.
ALAT I ASPAT robilam 1,5 miesiaca temu to bylo wszystko ok. Wydaje mi sie ze 0,5 miesiaca temu juz na to nie dostalam badania tylko na TG , cholesterol i bilirubine. Teraz za 1,5 miesiaca ponownie ALAT I ASPAT
doorka_96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 23:23   #3932
Dominikaa06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez franka72 Pokaż wiadomość
Hej Któraś z Was pisała tu jakiś czas temu o dosyć wstydliwym problemie - bólu przy wypróżnianiu od izoteku. Mam więc pytanie - czy ten problem dalej się u was ciągnie? Od jakiegoś czasu sama zaczęłam odczuwać spory dyskomfort i nie powiem, trochę się martwie i nie wiem czy przeczekać trochę i może samo przejdzie czy zapisać się do lekarza...
U mnie też ten problem. Radzę sobie pijąc siemię lniane. Przynajmniej dwa razy dziennie. Z sokiem, bo samo jest ohydne ;p nie jest idealnie, ale jest znośnie
Dominikaa06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 00:16   #3933
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem. Ja po prostu dałam przykładowe wyliczenie do wagi 75kg dla dawki 150mg/kg z dawką dzienną 60mg. Wtedy jest ok. 6,5 miesiąca. Ale wszystko zależy od lekarza, efektów, skutków ubocznych itp.
Ja skończyłam na dawce 150mg, ale faktycznie u mnie już nic nie ma na twarzy nie licząc blizn i przebarwień. Ciekawe jak będzie w ciągu najbliższych 8 tygodni. Na razie nie zauważyłam zmiany jak nie biorę już leku od tygodnia.
Stresuję się tym bliskim momentem odstawienia..Z tym izo codziennie człowiek czuje się jakoś bezpieczniej
Kupiłam dziś w rossie na tej promocji polecany przez Ciebie podkład Rimmel, ten w tubce Lasting finish nude, zobaczymy, jak u mnie się sprawdzi
Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Rozumiem. Moja dermatolog powiedziała, że tylko na początku kuracji muszę wykonać wszystkie te badania i z czasem (o ile wyniki będą zadowalające) z kilku będę mogła zrezygnować. Cieszę się, bo te całe leczenie pochłania całe moje oszczędności. Strasznie drogi interes, oby tylko się opłaciło.
Prawda. Jak spojrzeć na to z perspektywy gładkiej buzi do końca życia, to taniocha, ale jeśli problem miałby wrócić, a my ponownie ponad pół roku na izo to ja dziękuję

Dziewczyny, spróbujcie jeść więcej gotowanych warzyw na te problemy toaletowe, działają niezawodnie

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-04-28 o 00:18
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 00:49   #3934
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Stresuję się tym bliskim momentem odstawienia..Z tym izo codziennie człowiek czuje się jakoś bezpieczniej
Kupiłam dziś w rossie na tej promocji polecany przez Ciebie podkład Rimmel, ten w tubce Lasting finish nude, zobaczymy, jak u mnie się sprawdzi

Prawda. Jak spojrzeć na to z perspektywy gładkiej buzi do końca życia, to taniocha, ale jeśli problem miałby wrócić, a my ponownie ponad pół roku na izo to ja dziękuję

Dziewczyny, spróbujcie jeść więcej gotowanych warzyw na te problemy toaletowe, działają niezawodnie
Ja dokupiłam sama drugą tubkę. Za ok. 13 zł to aż grzech nie wziąć 😉 rozreklamowałam go nawet w swojej rodzinie, a zbieram same komplementy ostatnio, więc szturm w rossie :P od czasu Astora z pędzelkiem nie spotkałam jeszcze tak fajnego podkładu i pewnie dlatego tak się zachwycam

U mnie na jelita i problemy toaletowe dobrze działa naturalny jogurt.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 01:01   #3935
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dokupiłam sama drugą tubkę. Za ok. 13 zł to aż grzech nie wziąć 😉 rozreklamowałam go nawet w swojej rodzinie, a zbieram same komplementy ostatnio, więc szturm w rossie :P od czasu Astora z pędzelkiem nie spotkałam jeszcze tak fajnego podkładu i pewnie dlatego tak się zachwycam

Ten Astor z pędzelkiem lubiłam, tylko wyłamywałam pędzelek i używałam oddzielnie bo nie potrafiłam wydostać odpowiedniej ilości podkładu, zawsze wychodziło go za dużo

Najlepiej spróbować wszystkich sposobów U mnie jogurt niestety nie działa.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 06:03   #3936
Margoza
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy Izo działa jakoś na przebarwienia? Tzn.czy je zmniejsza? U mnie są niestety coraz bardziej widoczne, nie wiem czemu
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 06:06   #3937
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy Izo działa jakoś na przebarwienia? Tzn.czy je zmniejsza? U mnie są niestety coraz bardziej widoczne, nie wiem czemu
Dzien dobry: * u mnie zmniejsza. Ale w moim przypadku skora schodzi płatami i to w ciagle, wiec i przebarwienia schodzą: )
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:55   #3938
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ten Astor z pędzelkiem lubiłam, tylko wyłamywałam pędzelek i używałam oddzielnie bo nie potrafiłam wydostać odpowiedniej ilości podkładu, zawsze wychodziło go za dużo

Najlepiej spróbować wszystkich sposobów U mnie jogurt niestety nie działa.
Też nie korzystałam z tego pędzelka. Ale formuła była fajna i żal mi ogromnie że go wycofali. Ale mam takie szczęście :/ tak samo jak ubolewam np. że adidas wycofał żel pod prysznic z kwiatami lotosu :/

Cytat:
Nie miałam jakoś dużo ale powolutku bledną. Skóra mi się do tej pory łuszczy tylko delikatnie, ale schodzą. Grunt to używać filtra by się nowe nie zrobiły.
Stary 2015-04-28, 10:26   #3939
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:

a ja na te sprawy polecam letnią wodę z 1-2 łyżeczkami miodu na czczo, przed śniadaniem
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 13:26   #3940
Margoza
Raczkowanie

A słyszałyście teorię żeby nie nawilżać przebarwień, bo wtedy stają się bardziej widoczne?
Moja koleżanka stosowała domowy sposób na przebarwienia, zamiast toniku przemywała twarz rumiankiem z wyciśniętą cytryną i faktycznie bardzo zbladły jej te przebarwienia. Myślicie, że przy Izo mogę takie coś stosować? Już nie wiem co robić z tymi przebarwieniami... W tym momencie mam tragiczne te przebarwienia:/ Trądzik znika a przebarwienia coraz gorsze:/
Stary 2015-04-28, 13:39   #3941
Bambarillo
Przyczajenie

Zaraz stuknie setny dzień z izo. Niby jest coraz to lepiej, ale jak spojrzenie w lustro bolało, tak boli nadal - szajsu jest mniej, ale doszły przebarwienia i ogólne przemęczenie skóry twarzy. Bóle stawów i kości robią się momentami naprawdę dokuczliwe, więc zdecydowałem się odpuścić siłownię na czas kuracji.

Przy okazji ostatniej wizyty u dermy zapytałem się o zabiegi na te wszystkie blizny i przebarwienia. Kuracja jest mniej więcej w połowie, więc chciałem się jedynie poradzić i zorientować cenowo, tymczasem Pani Doktor powiedziała, że od przyszłego miesiąca mógłbym zacząć mezoterapię dermarollerem. Komuś to proponowano przy izo? Ktoś, coś w ogóle na temat takiego zabiegu?
Bambarillo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 16:59   #3942
Rogson
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez franka72
Hej Któraś z Was pisała tu jakiś czas temu o dosyć wstydliwym problemie - bólu przy wypróżnianiu od izoteku. Mam więc pytanie - czy ten problem dalej się u was ciągnie? Od jakiegoś czasu sama zaczęłam odczuwać spory dyskomfort i nie powiem, trochę się martwie i nie wiem czy przeczekać trochę i może samo przejdzie czy zapisać się do lekarza...
Możesz próbować kupić laktuloze i przyjmować 15 ml dziennie, jest to lek na zmiękczanie stolca, więc powinien zmniejszyć dolegliwości bólowe przy defekacji.
Rogson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 17:26   #3943
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
A słyszałyście teorię żeby nie nawilżać przebarwień, bo wtedy stają się bardziej widoczne?
Moja koleżanka stosowała domowy sposób na przebarwienia, zamiast toniku przemywała twarz rumiankiem z wyciśniętą cytryną i faktycznie bardzo zbladły jej te przebarwienia. Myślicie, że przy Izo mogę takie coś stosować? Już nie wiem co robić z tymi przebarwieniami... W tym momencie mam tragiczne te przebarwienia:/ Trądzik znika a przebarwienia coraz gorsze:/
Absolutnie nie z powodu kwasu w cytrynie.

Cytat:
Napisane przez Bambarillo Pokaż wiadomość
Zaraz stuknie setny dzień z izo. Niby jest coraz to lepiej, ale jak spojrzenie w lustro bolało, tak boli nadal - szajsu jest mniej, ale doszły przebarwienia i ogólne przemęczenie skóry twarzy. Bóle stawów i kości robią się momentami naprawdę dokuczliwe, więc zdecydowałem się odpuścić siłownię na czas kuracji.

Przy okazji ostatniej wizyty u dermy zapytałem się o zabiegi na te wszystkie blizny i przebarwienia. Kuracja jest mniej więcej w połowie, więc chciałem się jedynie poradzić i zorientować cenowo, tymczasem Pani Doktor powiedziała, że od przyszłego miesiąca mógłbym zacząć mezoterapię dermarollerem. Komuś to proponowano przy izo? Ktoś, coś w ogóle na temat takiego zabiegu?
Ja na Twoim miejscu zmienilabym lekarke.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 19:43   #3944
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak mam :/ Ja używam serum z wit. C od niedawna, ale nie ciągle, bo mnie przesusza.
Stary 2015-04-28, 19:49   #3945
franka72
Raczkowanie

Dzięki za wszystkie rady i odpowiedzi Popróbuję tego co polecałyście i dam znać za jakiś czas czy coś się zmieniło
franka72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 19:58   #3946
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Dzien dobry: * u mnie zmniejsza. Ale w moim przypadku skora schodzi płatami i to w ciagle, wiec i przebarwienia schodzą: )
Kurczę a u mnie się mało co łuszczy skóra na twarzy, od czego to zależy Biorę 30 mg dziennie.
Stary 2015-04-28, 20:01   #3947
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shini Pokaż wiadomość
Kurczę a u mnie się mało co łuszczy skóra na twarzy, od czego to zależy Biorę 30 mg dziennie.
Ja dotychczas brałam 60mg a teraz koncze izo wiec 40: )
Stary 2015-04-28, 20:25   #3948
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dotychczas brałam 60mg a teraz koncze izo wiec 40: )
Czyli jakbym brała większą to też by się łuszczyła, czy to nie zależy od dawki? W ogóle to źle, że się nie łuszczy jakoś bardzo ?
Stary 2015-04-28, 20:33   #3949
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Czyli jakbym brała większą to też by się łuszczyła, czy to nie zależy od dawki? W ogóle to źle, że się nie łuszczy jakoś bardzo ?
Zalezy od dawki. Ja jak zmieniłam z 40 na 60 to od razu łuszczenie jeszcze wieksze. Chociaz tak teraz mysle ze to roznie bywa. Bo innym sie łuszczy a innym nie. Dobre pytanie od czego to zalezy. Chociaz troszke zazdroszczę ze Ci skora nie schodzi: * moje rece sa podrapane do krwi a nogi sa jak skorupa żółwia^^ twarz ciagle kremuje a i tak pojawiają sie suche skórki aczkolwiek faktycznie, przez te łuszczenie przebarwienia szybciutko znikają.
Stary 2015-04-28, 21:34   #3950
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
To można dawkę z nieparzystą pierwszą cyfrą??
Cytat:
Zalezy od dawki. Ja jak zmieniłam z 40 na 60 to od razu łuszczenie jeszcze wieksze. Chociaz tak teraz mysle ze to roznie bywa. Bo innym sie łuszczy a innym nie. Dobre pytanie od czego to zalezy. Chociaz troszke zazdroszczę ze Ci skora nie schodzi: * moje rece sa podrapane do krwi a nogi sa jak skorupa żółwia^^ twarz ciagle kremuje a i tak pojawiają sie suche skórki aczkolwiek faktycznie, przez te łuszczenie przebarwienia szybciutko znikają.
Mnie też skóra się nie łuszczy. Na samym początku było strasznie, a teraz w ogóle. I bardzo się cieszę ale czasami się zastanawiam czy to aby ok? No bo chyba jednym z działań izo i jest to złuszczanie. I co, moja skóra się łuszczy bezobjawowo?
Stary 2015-04-29, 06:25   #3951
Margoza
Raczkowanie

Mnie przy 40 nie łuszczy się ani trochę:/ nie wiem czy to normalne...za kilka tygodni przechodzę na 60 może wtedy coś się zmieni...
Stary 2015-04-29, 09:00   #3952
Agatha2003
Raczkowanie

A mi się skóra na twarzy już nie łuszczy tylko ... prawe ucho :P dziwnie to wygląda, krem średnio pomaga, ale nie przejmuje się tym odliczam dni do końca kuracji, zostało 2,5 tygodnia Mam nadzieję, że derm da jeszcze jakąś maść na ewentualne niespodzianki i powie co i jak z pielęgnacją po kuracji zaczynam walkę z włosami, zrobię badania krwi, m. in żelazo i wybiore się do homeopaty, bo nie radzę sobie z nadmiernym wypadaniem a za niecałe 1,5 roku ślub

Edytowane przez Agatha2003
Czas edycji: 2015-04-29 o 09:04
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:51   #3953
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
?
A czemu nie ?
Łykam dwie tabletki dziennie jedna 20 mg i jedna 10 mg.
Stary 2015-04-29, 09:56   #3954
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu nie ?
Łykam dwie tabletki dziennie jedna 20 mg i jedna 10 mg.
Nie wiedziałam, że jest 10mg :0 Wszsycy piszą, że biorą 20, 40, 60, 80 mg
Stary 2015-04-29, 10:05   #3955
Kasandra117
Raczkowanie

Cytat:
To można dawkę z nieparzystą pierwszą cyfrą???
Ja przez 4 miesiące brałam po 50mg dziennie (20mg+10mg rano i 20mg wieczorem).
Kasandra117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 10:39   #3956
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam, że jest 10mg :0 Wszsycy piszą, że biorą 20, 40, 60, 80 mg
Ponieważ lekarze w większości przypadków wolą wypisać lek w opakowaniu 20mg, bo jest w lepszych i korzystniejszych cenach, i jak ktoś ma np dawkę dobową 30mg, to bierze jednego dnia jedną kapsułkę 20mg, drugiego 40mg i tak na zmianę - wychodzi na to samo, a cenowo jesteś na plus.
Ja na początku też brałam 30mg i pamiętam że opakowanie 60tabx10mg było w jakichś chorych cenach, no ale musiałam, bo taką miałam receptę.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 11:03   #3957
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Ja sie też całą kurację mało co łuszczyłam i z dawką przemienną i z 40mg/dobę.

Cytat:
Od dawki, ale też od skóry. Ja się praktycznie wogóle nie łuszczyłam, skóra mi co najwyżej się delikatnie rolowała troszkę na brodzie i większych zmianach. Moja teoria jest taka, że ten kto miał tłustszą cerę wyjściowo przed kuracją mniej jest wysuszony i się mniej łuszczy podczas kuracji.

Cytat:
Można, ale totalnie się to nie opłaca, bo tych kapsułek nie podzielisz i trzeba wykupować opakowania po 10mg i po 20mg- w efekcie wieksze koszty.

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
odliczam dni do końca kuracji, zostało 2,5 tygodnia Mam nadzieję, że derm da jeszcze jakąś maść na ewentualne niespodzianki i powie co i jak z pielęgnacją po kuracji zaczynam walkę z włosami, zrobię badania krwi, m. in żelazo i wybiore się do homeopaty, bo nie radzę sobie z nadmiernym wypadaniem a za niecałe 1,5 roku ślub
Mi jak na razie kazała tylko nawilżać i pokazać się po miesiącu., Dzisiaj tak stanęłam przed lustrem rano i stwierdziłam, że dokładnie taki stan skóry mógłby mi zostać - krem i baza wchłonęły się do matu, skóra jest normalna, już nie przesuszona i podkład świetnie wygląda żyć nie umierać :P Też odliczam dni do swojego ślubu, uparłam się na 13 sierpnia 2016 bo to długi weekend :P
Stary 2015-04-29, 11:27   #3958
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:

Mi jak na razie kazała tylko nawilżać i pokazać się po miesiącu., Dzisiaj tak stanęłam przed lustrem rano i stwierdziłam, że dokładnie taki stan skóry mógłby mi zostać - krem i baza wchłonęły się do matu, skóra jest normalna, już nie przesuszona i podkład świetnie wygląda żyć nie umierać :P Też odliczam dni do swojego ślubu, uparłam się na 13 sierpnia 2016 bo to długi weekend :P
U mnie to samo, mimo że jeszcze biore akne- krem (Iwostin sensitia) wchłonął się ładnie do matu, olejek arganowy który wklepuje w okolice oczu tak samo to ja 4 tygodnie po Tobie w sierpniu nie było już terminów, a salę zaklepaliśmy w lutym 2014 r. ;P
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 11:45   #3959
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
U mnie to samo, mimo że jeszcze biore akne- krem (Iwostin sensitia) wchłonął się ładnie do matu, olejek arganowy który wklepuje w okolice oczu tak samo to ja 4 tygodnie po Tobie w sierpniu nie było już terminów, a salę zaklepaliśmy w lutym 2014 r. ;P
Mi się jakoś udało z sierpniem, ale w Trójmieście jest duży wybór, więc może dlatego wystarczy półtorej roku wcześniej. Znaczy też jest kilka sal, które trzeba z 2-3 letnim wyprzedzeniem załatwiać. Ale przez tak długi czas to się wiele może wydarzyć, a mam za sobą też 2 paroletnie nieudane związki i pewnie dlatego jestem nawiedzona teraz Bardziej mnie rozbawiło, że w kościele mam iść rezerwować termin dopiero gdzieś w październiku. Cieszę się jednak że dzięki Izo na ślub moja twarz będzie dobrze wyglądać , a jak uda mi się teraz jeszcze spłycić blizny i może troszkę te pory zwęzić to wogóle będę happy.
Stary 2015-04-29, 11:54   #3960
lisnov
Zakorzenienie

Ja tu gadu gadu, piszu piszu, a o porannej dawce izo zapomniałam

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości