Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-27, 19:15   #301
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Byłam na usg, na porządnym sprzęcie - uwaga, Antek wazy 1905g, termin 16/06

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Jest juz w ponad 80centylu
Lał, duzy chłopiec . Super!
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 19:17   #302
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Ponoć te plamy to od tego, że maleństwo na wątrobę uciska i po porodzie stopniowo będzie schodzić.
Oby ...

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Koksik

Mi dr dzisiaj kazał zapisać się w Gajuszu na USG, ponoć robią też USG 3 trymestru za free i jakaś tam jego znajoma doktorka robi.
Stary 2015-04-27, 19:17   #303
onagory
Zadomowienie

Cytat:

super rośnie, już nie mogę się doczekać usg
Stary 2015-04-27, 19:45   #304
Sikorka0204
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku
Czytam na bieżąco ale nie miałam co pisać bo u mnie bez zmian - wizyta dopiero w środę, malutka się pcha jak tylko może - kopać już chyba niema miejsca na szczęście - przepychanie mniej dokuczliwe
Trochę się dziś zdenerwowałam bo dostałam pismo z Zus'u ale już ochłonęłam

Wasze maluszki już takie duże! Ciekawa jestem jak moja, już się nie mogę doczekać
Stary 2015-04-27, 19:54   #305
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczyny, ja zaczynam sie bać, nie samego porodu, ale tego czy dam radę go wypchnąć.
Przyjaciółki synek w analogicznym wieku ciazy (różnica 3 dni), ważył bardzo podobnie, a w dniu porodu 4,800!!!
Ktoś sie orientuje, czy wysoka waga (jeśli tak, to jak definiuje sie wysoka), jest wskazaniem do CC?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 19:55   #306
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja zaczynam sie bać, nie samego porodu, ale tego czy dam radę go wypchnąć.
Przyjaciółki synek w analogicznym wieku ciazy (różnica 3 dni), ważył bardzo podobnie, a w dniu porodu 4,800!!!
Ktoś sie orientuje, czy wysoka waga (jeśli tak, to jak definiuje sie wysoka), jest wskazaniem do CC?
Jest Chyba zależy to od kobiety i lekarza. Na sr położna nam mówiła, że na jej zmianie w ten dzień dziewczyna urodziła naturalnie synka 4,2kg

Edytowane przez Sikorka0204
Czas edycji: 2015-04-27 o 19:56
Sikorka0204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 20:13   #307
Bobo2015
Raczkowanie

Cytat:

no to pięknie.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Tak, wysoka waga jest wskazaniem do cc. Tylko nie ma konkretnej granicy i tu juz jest to zalezne od wielu czynnikow, np. lekarz czy wielkość miednicy. Generalnie powyżej 4 kg już może być wskazanie cięcia, ale są porody np po 4,5 naturalne
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 20:14   #308
Fischerka
Raczkowanie

Cześć witam się i ja w nowym wątku weekend był wyjątkowo udany, troszkę odpoczęłam, a wczoraj byliśmy u chrześnicy męża na spóźnionych urodzinkach, bo miała, jak byłam w szpitalu i tak się najadłam, że spać nie mogłam. Panowie z dzieciakami rozpalili ognisko i jadłam kiełbaskę z ogniska taka pyszna, że jeszcze w nocy mi się śniła dzisiaj mała kopie tak okrutnie, że cały brzuch mnie już boli. Nawet udało mi się pierwszy raz nagrać, jakie fale mi robi na brzuchu

No a teraz zabieram się za spisanie rzeczy do wyprawki. Najwyższy czas zacząć ją kompletować. W szczególności przedmioty do szpitala, chociaż wcale mi się tam nie spieszy

Ja słyszałam, że jeżeli to 1 ciąża, dziecko ma ponad 4kg i kobieta jest drobna, czy tam ma wąskie biodra to robią cc, ale podejrzewam, że to zależy od szpitala i od lekarza. Są tacy znawcy, co każą rodzić kobiecie naturalnie, najpierw ją wymęczą, a później okazuje się, że i tak muszą ciąć. Przez tydzień leżenia w szpitalu były 2 takie przypadki
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 20:19   #309
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dzięki!!
Zaczynam myślec nad zmiana lekarza z mojego szpitala...
Hmmmm teraz drobna nie jestem, 12-13 na plusie, ale generalnie kurdupel jestem, aż całe 158cm
W czwartek idę do mojego prowadzącego, wypytam sie.

A jak Sarrai??!bo chyba dzis ma wizytę, prawda?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2015-04-27, 20:20   #310
Bobo2015
Raczkowanie

Chcialabym naturalnie, ale jakby dzidzia miala być taka duza to pasuje....
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 20:22   #311
natetitka
Zadomowienie

Cytat:

Woooow, duuuży chłopak

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
Czytam na bieżąco ale nie miałam co pisać bo u mnie bez zmian - wizyta dopiero w środę, malutka się pcha jak tylko może - kopać już chyba niema miejsca na szczęście - przepychanie mniej dokuczliwe

Wasze maluszki już takie duże! Ciekawa jestem jak moja, już się nie mogę doczekać
Zus? Czym Cię niepokoi ta zacna firma

Cytat:
Jest Chyba zależy to od kobiety i lekarza. Na sr położna nam mówiła, że na jej zmianie w ten dzień dziewczyna urodziła naturalnie synka 4,2kg
Ech najwięcej chyba od lekarza właśnie zależy, od tego ktory poród, fizycznych predyspozycji, przebiegu akcji porodowej, bo w pewnym momencie już podobno nie ma odwrotu od sn i trzeba

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 20:26   #312
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmmm teraz drobna nie jestem, 12-13 na plusie, ale generalnie kurdupel jestem, aż całe 158cm
Witam kurdupelka - 156
Cytat:
Napisane przez Bobo2015 Pokaż wiadomość
Chcialabym naturalnie, ale jakby dzidzia miala być taka duza to pasuje....
Ja też
Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Zus? Czym Cię niepokoi ta zacna firma
A szukają dziury w całym Póki się płaci składki to nie narzekają ale jak oni mają zapłacić to podważać chcą
Stary 2015-04-27, 20:44   #313
kindo7
Raczkowanie

Nie zdazylam sie przywitac, a tu juz jedenasta strona!!
Niezle lecicie
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 20:47   #314
Kropkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ja tez sie witam w nowej czesci. U nas ciag dalszy remontu,ale dopiero od jutra,bo Hania przyniosla do domu jelitowke... mam nadzieje,ze mnie nie zlapie,bo jutro mam isc na krzywa cukrowa. Mloda dzis juz nie wymiotuje wiec jest spokojniej. Najchetniej bym poszla spac,ale Hania chce czytac ksiazeczki wiec nie ma bata.
Oj współczuję jelitówki dobrze że przynajmniej wymioty już córki nie męczą szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że po wygotowaniu części laktator będzie sterylny.
Ja wygotowywałam każdą część w garnku i wszystko było dobrze,córka nie miała żadnych dolegliwości żołądkowych itp.

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
No niestety lipa z tym nie ziemska, ale możesz kilku graczy mieć na raz. Nie wiem ilu ale ja chyba miałam 5 osób na rundach któregoś razu gorzej tylko jak się trafi partia która nie robi sobie jakiś dzikich przerw

W zasadzie to nie mal równe 3 latka będzie między nimi córcia z początku lipca. A u Ciebie? Przygotowujesz jakoś na (jak to określił mój mąż bo tylko facet mógł to tak określić ) konkurencję?

Ładna ta sukieneczka akurat szukam czegoś na komunie 24 maja :/

Cóż może wieczorem spróbuj go zawołać. Po za tym nie wiem czy to nie jest okres marcowania się kotów. Jeśli był kastrowany może być narażony na inne koty jeśli nie może lata za jakąś lalunią

Ja pierdu ile mam roboty to tylko ja wiem, tyle wczoraj zrobiłam i dziś a i tak końca nie ma :/ nie kapuje tego ehh

Czy któraś porywa się na mycie okien na tym etapie ciąży? Niby moja mama obiecała je pomyć ale założyłam wczoraj moskitiery i mega mnie drażni ten brud, wstyd przyznać ale na Wielkanoc nie były myte z racji choroby mojej córci wiec pi razy oko były szorowane ostatni raz jakoś w grudniu :/
Ja w pierwszej ciąży myłam okna na 2 tygodnie przed porodem ale nie po to aby przyspieszyć,tak wyszło.I nic się złego nie działo,urodziłam w dniu terminu.Ale jeśli się boisz to nie polecam.Szkoda potem czasu tracić na martwienie się.Okna nie uciekną

Cytat:
Z tego hipp'a jest też chyba żywność dla dzieci. Moja bratowa bardzo wciska te produkty małemu. Swoją drogą to on ma 18 m-cy u chyba ciągle papki i gotowce wcina. Trochę mnie to drażni ale nie wtrącam się, żeby potem ona się nie wtrącała 😊 Doświadczoną matką nie jestem ale chyba on juz jest w takim wieku, ze bardziej stały pokarm może jeść.
co do plynu z hipp, to on jest tylko do ciała czy główkę też można nim myc? Ja juz kupiłam oilatum ale tak mysle, że może używać go tylko wtedy, gdy pojawia się jakies problemy skórne.
Ja pomiędzy 10-11 miesiącem przestałam blenderować i dawać kawałki,wcześniej też ale takie mniejsze.I im szybciej dziecko przywyczai się do kawałków/gryzienia tyn lepiej dla szczęki i rozwoju aparatu mowy

Cytat:

gratulacje bardzo ładnej wagi i świetnie że wszystko ok z synkiem

Ja spędziłam weekend bardzo aktywnie,maleństwo dokazywało wieczorami i nad ranem.Dziś pogoda ładna ale wiatr za duży na spacery.
Pobolewa mnie dół brzucha przy szwie po cc ale nie martwię się.

Dziekuję jeszcze raz za wasze rady i uwagi co do pracy, okazało się że mąż może wybrać tą nową pracę w lepszych godzinach od 8-17.00 także decydujemy się na bliżej domu i bedzie zaczynał tylko godzinę później niż teraz.

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:25   #315
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:

Ten16/06 to termin z usg? Jesli tak to nie bierz tego pod uwahe ze maly sie wczesniej urodzi:p bo to chodzi o to ze jak mlody wazy wiecej i jest wiekszy niz dany tydzien to termin dlatego przyspiesza a to oznacza wiekszego malucha przu porodzie tylko a niestety nie musi oznaczac tego ze zechce wyjsx wczesniej jesli mialas regularne om to ten termim sie liczy a z usg tylko do 13tc u mnie mlody wyprzedza termin z om o tydzien tak bylo w 28tc i mam nadzieje ze przystopuje z waga bo przeraza mnie wizja 4kg
Stary 2015-04-27, 21:33   #316
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dzięki Cicha za pocieszenie
Z OM jest 2 lipca, ale wiesz co, ostatnie USG córeczki pokazywało mi termin 4 dni przed terminem, a Mała urodziła sie nawet 14 dni przed terminem, nie mniej jednak noe o to chodzi jak termin.
Chodzi wlasnie o wagę, tylko i wyłącznie
Choć z doświadczenia powiem, ze fajniej rodzic przed terminem, z zaskoczenia

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

To co, jaki plan zahamowania wzrostu naszych fasolek?
Odstawienie moze słodkiego? A moze witamin? Juz sama nie wiem

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2015-04-27, 21:38   #317
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]To co, jaki plan zahamowania wzrostu naszych fasolek?
Ja bym tak chciała Jakoś nie widzę siebie siedzącej jak na szpilkach po terminie
To chyba nie słodkie i witaminy tylko jakieś drożdże
Stary 2015-04-27, 21:43   #318
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Cicha za pocieszenie
Z OM jest 2 lipca, ale wiesz co, ostatnie USG córeczki pokazywało mi termin 4 dni przed terminem, a Mała urodziła sie nawet 14 dni przed terminem, nie mniej jednak noe o to chodzi jak termin.
Chodzi wlasnie o wagę, tylko i wyłącznie

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

To co, jaki plan zahamowania wzrostu naszych fasolek?
No niestety. . A fakt faktem maluchy i tak same zdecyduja kiedy wyjda.. ale no wlasnie mnie przeraza ze jak juz wazy wiecej niz normalnie to co to bedzie w 40tc.. dlatego modle sie o to abu przystopowal i nie wazyl wiecej niz np 3,5kg bo wiekszego malucha chyba SN nie urodze a
Cc bardzo nie chce.. a jesrem drobnej budowy wiec jak maly bedzie klockiem to klapa dla mnie:/
Stary 2015-04-27, 21:47   #319
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Tż skończył malować pokój Ewki a potem poszedł napalić w piecu, który mu się coś zablokował i cały parter w dymie i smrodzie, czuję się jak na pogorzelisku a mówiłam mu żeby nie palił, bo ciepło

Cytat:
Witam w nowym wątku

Właśnie wyczytałam o Twoich przygodach

Cytat:

Strasznie jestem dziś omdlewająca

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 22:17   #320
jesuismagnifique
Raczkowanie

Nie wiem na czym polegają te różnice w wadze, u szwagierki waga dziecka była podobna jak waga np mojego synka w ciąży na usg w podobnych tygodniach (około 30) - z różnicą może 2-4 dni. I różnica wagowa między naszymi 2kg praktycznie, bo moje 2,5 a jej 4,5 .
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 23:18   #321
malenstwo1988
Raczkowanie

Cytat:
Tak, teraz czekam na wynik.

Miałam usg i dzidzia waży 1kg, wszystko ok, szyjka dalej krótka ale jest ok. Czyli bez zmian ach waga +8 od początku, no objadałam się, przyznaję się bez bicia

to za to, że Cię zbrzuchacił. W Twojej sytuacji nie warto chyba rodzić ;p

ja okien myć na pewno nie będę, tż mi nie da, poza tym robi to lepiej :p
Ehh mój by mógł też po myć ale on kurde od rana do nocy w pracy wrr

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Ja go kupuję tzn zastanawiam się jeszcze nad nowością Roana - Emmą ale musiałabym go na żywca zobaczyć, a nie wiem czy mi się uda bo te wózki są kiepsko dostępne w sklepach stacjonarnych.
Ale sprawdzałam to jedno od drugiego się różni tylko wizualnie. Rozmiarowo takie samo. Aha.. uchwyt do gondoli w Emmie jest na budce, a Marita ma pasy po bokach. Mi się bardziej Emma podoba, ale Marita tańsza no i opinii o Emmie jak na razie brak, a o Maricie bardzo dużo. A jaki masz kolor? Bo w Maricie zastanawiam się nad biało-granatowym ale teściówka mnie straszy ze mi wypłowieje... z drugiej strony - nawet jeśli to co...

Wiem, ze tu są fanki innych wózków raczej, ale który byście wybrały?
Emma:

Marita:

tż chciałby taki kolor
Emma bo jeśli się nie mylę ma łamaną rączkę a to pomaga przy gondoli warto na to zwrócić uwagę nawet w sklepie oglądając jak jest wózek z "łamaną" rączką i bez

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Mój też będzie mył

Dziewczyny, jakie nianie elektroniczne polecacie?
Angel care jeśłi z płytkami na bez dech super obsługa w razie awarii na gwarancji i po gwarancji a jak zwykłą to baby one podobno nie źle daję radę. Polecam przemyśleć sprawę do jakiej odległości ma działać i czy jeśli ma być np w domu a ty na dworku to w której strony będzie pokój dziecięcy bo potrafią przez mury słabiej łapać

Cytat:
Z tego hipp'a jest też chyba żywność dla dzieci. Moja bratowa bardzo wciska te produkty małemu. Swoją drogą to on ma 18 m-cy u chyba ciągle papki i gotowce wcina. Trochę mnie to drażni ale nie wtrącam się, żeby potem ona się nie wtrącała 😊 Doświadczoną matką nie jestem ale chyba on juz jest w takim wieku, ze bardziej stały pokarm może jeść.
co do plynu z hipp, to on jest tylko do ciała czy główkę też można nim myc? Ja juz kupiłam oilatum ale tak mysle, że może używać go tylko wtedy, gdy pojawia się jakies problemy skórne.
Szkoda już od dawna mogła wprowadzić BLW bardzo fajna metoda jedzenia i rozwijania motoryki przy tym dziecka

Tak, oilatum, tak samo jak emoilum natłuszcza i na zmiany skórne np łojotok (suche chropowate miejsca na skórze) pomaga rewelacyjnie. Z córką wyszedł właśnie niestety łojotok podczas jesieni i włączenia kaloryferów :/ łojotok i zmiany na skórze mogą wyjść też wcześniej od np kp

Cytat:
Jest, ponad 4 kg może być wskazaniem do cc. Przy wizycie u gina porozmawiaj o tym. Jeśli będziesz miała usg niech poda mniej więcej pomiar głowki bo w zasadzie z tymi porodami ponad 4 kg (tak mi się zdaje) to głownie ma znaczenie wielkość główki i rozstaw ee miednicy (?) czy przejdzie. Warto porozmawiać ale i pamiętać. Może ważyć ponad 4 kg a być po prostu długi

Cytat:
Witam kurdupelka - 156

Ja też

A szukają dziury w całym Póki się płaci składki to nie narzekają ale jak oni mają zapłacić to podważać chcą
Wiem doskonale co masz na myśli właśnie jestem na L4 od kwietnia i czekam co sobie wymyślą. :/

Ale żeście się rozpisały

Co do porównywania wagi dziecka to wydaje mi się że wszystko zależy od sprzętu. Przyjmuje się zawsze na plus lub minus 200-300 gr podczas porodu.
Czasami wystarczy źle jeden pomiar wziąć i już wychodzi tez że dziecko powinno być małe a jest bardzo duże i na odwrót. Nie ma co się tym kierować.
Warto dopytywać też o wagę swoją i partnera podczas porodu zwłaszcza przy większych bobasach Chdodź u mojej sis syn miał prawie 4 kg urodziła go sn a córkę 10 lat później musiała mieć cc własnie dlatego ze miała 3kg - powód tzw dystrofia płodu (jeśli dobrze pamiętam) za mało przybierała w ostatnim trymestrze i bezpieczniej było rozwiązać ciąże przez cc

Co do porodu z zaskoczenia, najlepiej chyba między 38-40 tc to się zgadzam raz że dziecko nie szaleje już później tak z przybieraniem na wadze, dwa jest chyba najbezpieczniej. Ja zawsze się boje przenoszonych ciąż. Dla mnie nie jest to "bezpieczny termin 2 tyg po 40 tc" to trochę igranie z życiem dziecka tak ja odczuwam te momenty.

Co do wzrostu ja mam 159 cm
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 23:42   #322
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
a co Ty w Spa robilas?[COLOR="Silver"]
Aaa w poniedziałek dostałam jakiegoś plamienia, od razu telefon do mojego gina, potem do niego na badanie, nic nie wyszło (szyjka długa, łożysko się nie odkleja) no ale skądś to było i dał mi skierowanie na szpital. Tam zrobili mi jakieś badania, wymaz, dostałam kroplówkę z magnezem i cały czas nospe (mimo że kurde brzuch jakoś szczególnie mnie nie boli ani nie twardnieje). W środę plamienia całkiem się skończyły, ale do soboty jeszcze mnie trzymali. Teraz mam się oszczędzać i zobaczymy, co dalej, bo nie wiadomo, z czego to wyszło. Chociaaaż, tak sobie myślę, czy przypadkiem nie przyczyniła się do tego moja gleba w piątek (upadłam na kolana i ręce) - obserwowałam czy coś się dzieje cały dzień i było w porządku, dopiero w poniedziałek plamienie...?

I tak co do tej szyjki to mój lekarz zawsze jak badał mówił, że twarda i długa, w poniedziałek na usg dopochwowych też mierzył i było 3,9 chyba, a wychodząc ze szpital badał mnie już jakiś inny doktor i oczywiście tylko badanie ginekologiczne, nie dopochwowo i stwierdzil tylko "szyjka nieznacznie skrócona". I bądź tu człowieku mądry

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Dla mnie te zdjęcia sa po prostu niesmaczne.... Szczególnie te, gdzie tylko główka wystaje z Bożeny... Nie wszystko trzeba tak doslownie pokazywać.... Ale pewnie sie nie znam na sztuce
Noo dla mnie też niesmaczne... wszystko jest dla ludzi, ale bez przesady

Cytat:
W moim szpitalu poprawiły się racje żywnościowe. Pioruńsko słone tylko a ja jestem nałogowym dosalaczem więc serio pioruńsko słone
Współczuję w naszym szpitalu za to wszystko niedoprawione, załapałam się standardowo na papkę ryżową z jabłkiem jutro muszę się zważyć, bo na szpitalnym wikcie mam nadzieję, że nie przytyłam

Edytowane przez AnULka248
Czas edycji: 2015-04-27 o 23:44
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 06:16   #323
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Czesc

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
Wiem doskonale co masz na myśli właśnie jestem na L4 od kwietnia i czekam co sobie wymyślą. :/
Noido czego to doszlo. Zamiast odpoczywac na zwolnieniu to kazdy sie martwi ZUSem

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 06:18   #324
elinka21
Zakorzenienie

ja tez juz wstalam trza glukoze wychlipac a ja glodna jakas yyy?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 06:58   #325
Truskawka31
Rozeznanie

A ja dzisiaj w ramach jakiejś desperacji pójdę do swojej krawcowej i zapytam o cennik uszycia kilku t-shirtów ciążowych, topów, ew. tunik. Hurt. Nie mam siły już na zakupy. Może nie wyjdzie wcale najdrożej, a będą to ciuchy takie w 100% moje....
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 07:17   #326
elinka21
Zakorzenienie

pije

25.03.14
Stary 2015-04-28, 07:19   #327
Truskawka31
Rozeznanie

Znalazłam śliczną koszulę do karmienia:
http://allegro.pl/koszula-felicita-c...256591318.html
Stary 2015-04-28, 07:34   #328
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
pije
Oj nie wspominam tego dobrze, najgorsze to czekanie, ale trzymam kciuki za dobre wyniki.
U mnie pogoda okropna, ale plusem jest to, że nie muszę mojej świeżo zasilanej trawki podlewać

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Znalazłam śliczną koszulę do karmienia:
http://allegro.pl/koszula-felicita-c...256591318.html
Chciałam ją kupić w zestawie z szlafrokiem, ale kupilam u mnie w miejscowosci za niższa cenę szlafrok i dwie koszule. Może nie tak ładne ale szkoda mi wydać kasę na raz, bo ja w tym na co dzien nie chodze.

Edytowane przez aknaa
Czas edycji: 2015-04-28 o 07:36
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 07:39   #329
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Oj nie wspominam tego dobrze, najgorsze to czekanie, ale trzymam kciuki za dobre wyniki.
U mnie pogoda okropna, ale plusem jest to, że nie muszę mojej świeżo zasilanej trawki podlewać

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Chciałam ją kupić w zestawie z szlafrokiem, ale kupilam u mnie w miejscowosci za niższa cenę szlafrok i dwie koszule. Może nie tak ładne ale szkoda mi wydać kasę na raz, bo ja w tym na co dzien nie chodze.
Właśnie dokupiłabym do tego szlafrok, ale nie mogę znaleźć na aukcji...

Widzę, ze nazwiesz swojego synka Marcel. Mój Aleksander na drugie będzie miał Marceli

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Aleksander Marceli Będzie współgrać z nazwiskiem
Stary 2015-04-28, 07:39   #330
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie wspominam tego dobrze, najgorsze to czekanie, ale trzymaj kciuki za dobre wyniki.
no u nas tez dzis sredniawa pogoda, skorzystalam w diagnostyce z przewileju bez kolejki jakas kobietka zaczela sie burzyc no kurde jak tak mozna :/

25.03.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości